abonnement Unibet Coolblue
pi_67018481
quote:
Op vrijdag 6 maart 2009 16:11 schreef Zelva het volgende:

[..]

Welnee, water, palmvet, zetmelen, zout, arabische gom en een beetje annatto.

Er zijn ook soorten met een gedeelte gewolfde kaas, dan is het niet een echte analoog meer, maar een cheese preparation. De variant zonder kaas werd in het bedrijf waar ik werkte het meest gemaakt. Vaak zag je dan wel dat blokken analoog met echte kaas gemengd werden en geraspt en dan zo als 'pizzamix' de deur uitgingen.

En met extra ingrediënten kun je het zo lekker maken als je zelf wilt, uiteraard.
Lijkt me niet echt gezond / goede voeding
pi_67031263
quote:
Op vrijdag 13 maart 2009 19:40 schreef Julie. het volgende:

Lijkt me niet echt gezond / goede voeding
Zit in meer eten dan je denkt. Sowieso in allerlei kant en klare pizza's en pasta's.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 23 januari 2010 @ 22:10:50 #203
61885 jojomen4
hungersite.com
pi_77190797
Dat klinkt allemaal lekker zeg! Ga binnenkort ook paar gerechten maken.

"En esta fabrica, en este Estadio, hicimos realidad todos nuestros sueños" Alfredo Di Stefano
pi_77190935
O hier was het topic !
pi_77190936
Dat is nog eens een schop omhoog...
  zaterdag 23 januari 2010 @ 23:06:37 #206
174659 Billy_Talent
stiekem mag alles
pi_77193023
Leuke kick, ik was dit topic alweer vergeten
I can't come to the phone right now, I'm eating corn chips and masturbating. Please leave a message.
pi_77195760
Is hamkaas chips wel of niet met dieren?
pi_77196005
Zie op Vegatopia: http://www.vegatopia.com/(...)87610.html#msg487610
Met niet- vegetarische aroma's, maar zonder ham.
pi_77474225
Niet echt veel animo voor een vegatopic hier...

Ik probeer redelijk veel uit en probeer dit ook vast te leggen, mijn laatste vondst: paneer uit een zakje!



Hier meer vega probeersels.
pi_77481155
quote:
Op vrijdag 6 maart 2009 16:16 schreef Zelva het volgende:
Heb je het wel eens op dan? Smerig is echt onzin, er zit gewoon weinig smaak aan, maar daar kun je wel wat aan doen natuurlijk.
Heb je zeker dat filmpje van de Keuringsdienst van Waarde gemist waarbij een kindje dat mocht proeven
  zondag 31 januari 2010 @ 16:50:55 #211
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_77481272
quote:
Op zondag 31 januari 2010 16:46 schreef Trusten het volgende:

[..]

Heb je zeker dat filmpje van de Keuringsdienst van Waarde gemist waarbij een kindje dat mocht proeven
Astu: http://www.uitzendinggemist.nl/index.php/aflevering?aflID=7625395&md5=569cd59c9c4dd7f1c31695515adb4c54
pi_77482603
quote:
Op zondag 31 januari 2010 12:54 schreef prinseszondererwt het volgende:
Niet echt veel animo voor een vegatopic hier...

Ik probeer redelijk veel uit en probeer dit ook vast te leggen, mijn laatste vondst: paneer uit een zakje!

[ afbeelding ]

Hier meer vega probeersels.
Paneer uit een zakje?! Cool! Waar koop je dat? wel eens geprobeerd zelf te maken, maar dat was heel erg smerig!
Doe wat je niet durft.
Geef kinderen in Madagascar kans op onderwijs. Steun Abecole
www.Facebook.com/AbecoleNL
pi_77482979
Bij Toko Centraal in Utrecht, in een soort curry-achtig sausje. In 2 smaken: spinazie & tomaat.
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie zondag 31 januari 2010 @ 18:23:36 #214
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_77483710
Aha
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
pi_77488448
Iemand heeft het vast af genoemd, maar ook heel lekker is: gerookte tofu!
Vooral gewoon rauw bij een biertje of wijntje.
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
pi_77491166
quote:
Op zondag 31 januari 2010 20:38 schreef lemonlime het volgende:
Iemand heeft het vast af genoemd, maar ook heel lekker is: gerookte tofu!
Vooral gewoon rauw bij een biertje of wijntje.
Bij de biowinkel hebben ze gerookte tofu met zonnebloempitten of sesam erdoor, lekker. En tofu met olijven
pi_77495588
Wat leuk een centraal deel, ik lees graag mee voor recepten en tips
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
  maandag 1 februari 2010 @ 14:12:07 #218
99606 kruimel_20
Doe wat je wilt!
pi_77511818
nog een vegetarische budget tip :

als je normaal gesproken vegagehakt door je pasta e.d. doet, probeer dan eens een fijn geprakte vegahamburger!
Deze zijn goedkoper en je kunt er 2x mee bakken!

Wat ook lekker is:
een geitenkaasje van de lidl (zo'n boomstammetje) paneren met ei en paneermeel en dan kort even bakken in de pan, opdienen met een bosvruchtenjam of een chutney
Aardappeltjes en groenten erbij ! smullen

[ Bericht 50% gewijzigd door kruimel_20 op 01-02-2010 14:18:53 ]
the journey is more important than the end or the start
and what it meant to me will eventually be
a memory of the time when i tried so hard
pi_77512157
tvp
Wil door de weeks vegetarisch koken
Vanavond op t menu, penne-ovenschotel met tomatensaus (basilicum) en mozzarella
pi_77514320
quote:
Op maandag 1 februari 2010 14:12 schreef kruimel_20 het volgende:
nog een vegetarische budget tip :

als je normaal gesproken vegagehakt door je pasta e.d. doet, probeer dan eens een fijn geprakte vegahamburger!
Dat is een goeie tip , had ik zelf echt niet aan gedacht, volgende keer meteen proberen
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_77515729
Ik ga zo shoarma eten! (pita broodjes + shoarma reepjes !!)
pi_77515802
Ik las een tijdje terug over spek dat er ook in vegavorm is, heeft iemand dat hier al gegeten en is het een aanrader voor bv bij de stampot?
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
  maandag 1 februari 2010 @ 17:58:53 #223
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_77520398
quote:
Op maandag 1 februari 2010 16:00 schreef P.F het volgende:
Ik ga zo shoarma eten! (pita broodjes + shoarma reepjes !!)
Bestaat er vega shoarma dan?

Ben trouwens eindelijk geslaagd in het overschakelen van een vleesdieet naar een volledig vegetarisch dieet, en voel me er heel fit en goed bij
pi_77523627
Fijn windigo!

Ja, er is zelfs kant en klare shoarma te koop. Maar met reepjes van het een of ander met kruiden kom je een heel eind hoor, het gaat toch vooral om de kruiden. En de knoflooksaus natuurlijk.
  maandag 1 februari 2010 @ 19:50:04 #225
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_77525098
quote:
Op maandag 1 februari 2010 19:23 schreef prinseszondererwt het volgende:
Fijn windigo!

Ja, er is zelfs kant en klare shoarma te koop. Maar met reepjes van het een of ander met kruiden kom je een heel eind hoor, het gaat toch vooral om de kruiden. En de knoflooksaus natuurlijk.
Waar dan? dat wil ik ook!
pi_77526236
quote:
Op maandag 1 februari 2010 19:50 schreef Windigo het volgende:

[..]

Waar dan? dat wil ik ook!
Bij de Plus en de Jumbo hebben ze het bij ons.
pi_77528502
Vandaag heb ik dit gekookt. Het kost wel wat tijd maar dat heb ik maandags. En het was echt de moeite waard! Het is zelfs veganistisch geloof ik
http://www.avacatau.com/2010/01/thai-curry-tofu-bowl.html



Misschien ga ik straks nog wat opwarmen..krijg weer honger nu ik dat plaatje zie.
pi_77530383
Ziet er lekker uit, maar wel erg veel ingrediënten naar mijn smaak.
pi_77532243
quote:
Op maandag 1 februari 2010 14:12 schreef kruimel_20 het volgende:
nog een vegetarische budget tip :

als je normaal gesproken vegagehakt door je pasta e.d. doet, probeer dan eens een fijn geprakte vegahamburger!
Deze zijn goedkoper en je kunt er 2x mee bakken!
Wat prijs betreft scheelt dit nauwelijks toch? Vegaburgers zijn per kilo duurder dan gehakt toch?
pi_77535961
quote:
Op maandag 1 februari 2010 17:58 schreef Windigo het volgende:

[..]

Bestaat er vega shoarma dan?

Ben trouwens eindelijk geslaagd in het overschakelen van een vleesdieet naar een volledig vegetarisch dieet, en voel me er heel fit en goed bij
Ja, ik had shoarma reepjes.. En dan een ui + knoflook fruiten.. shoarma reepjes er door + extra shoarma kruiden.. dan yoghurtsla dressing mixen met frites lijn en daardoorheen een uitgeknepen teentje knoflook.

dan pita broodje in de oven... open snijden... en dan shoarma/saus/shoarma/saus/etc

pi_77535995
En shoarma kruiden zijn gewoon te koop in een busje bij de albert heyn !!
pi_77538937
quote:
Op maandag 1 februari 2010 16:03 schreef Pisces29 het volgende:
Ik las een tijdje terug over spek dat er ook in vegavorm is, heeft iemand dat hier al gegeten en is het een aanrader voor bv bij de stampot?
Ik heb uit de VS imitatie-baconbits meegenomen. Vond het niet zo'n succes; ze hebben een te luchtige structuur (denk hamka's) en smaken eigenlijk alleen naar rook. Denk dat ze door de stamppot verkruimelen en oplossen. Als garnering bij soep of salade zijn ze wel OK. Niet briljant.
pi_77539689
Dan kun je beter rooktofu gebruiken door de stamppot.
pi_77539974
quote:
Op dinsdag 2 februari 2010 06:43 schreef prinseszondererwt het volgende:
Dan kun je beter rooktofu gebruiken door de stamppot.
Of kaasblokjes even door ei halen en dan door paneermeel, even kort bakken in olie/margarine en dat door de stamppot
pi_77541761
quote:
Op maandag 1 februari 2010 16:03 schreef Pisces29 het volgende:
Ik las een tijdje terug over spek dat er ook in vegavorm is, heeft iemand dat hier al gegeten en is het een aanrader voor bv bij de stampot?

Bij de AH hebben/hadden (zal wel weer tijdelijk winter-assortiment zijn, geen idee of het er nog ligt) ze spekreepjes. Ik vond ze echt verrassend lekker, ze smaken wel heel erg 'echt', dus daar moet je maar net van houden.
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
  dinsdag 2 februari 2010 @ 11:15:01 #237
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_77543847
Ik vond die juist heel erg vies terwijl ik spekjes altijd heel lekker vond toen ik nog vlees at
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
pi_77544218
Hahaha, grappig Vond je de smaak vies of de structuur? Ik vond het qua smaak wel naar echte spekjes smaken (maar goed, dat is ook alweer 12 jaar geleden dat ik die voor het laatst op heb), alleen de structuur was anders, typische 'vleesvervanger-bite'.
Maar goed, smaken verschillen dus duidelijk
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
  dinsdag 2 februari 2010 @ 11:55:45 #239
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_77545191
Volgens mij vond ik zowel de smaak als de structuur niks. Ik was helemaal enthousiast toen ik ze vond omdat ik spek altijd heerlijk vond smaken maar was zwaar teleurgesteld.
Heb nog wel 2 verpakkingen in de vriezer liggen, misschien binnenkort nog een keer proberen...
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
pi_77562986
Ik had laatste zongedroogde tomaatjes als 'spekjes-vervanger' en dat was ook wel relaxed, heeft ook een beetje een zoutige smaak!
pi_77567776
Vandaag boerenkool met rookworst gegeten, 1 pakje rookworst is beter voor 4 personen dan voor 2, als je er ook nog een pakje spekjes doorheen doet (ik had geen spekjes..) wel pittige jus en 300 gram boerenkool en 600 gram aardappelen...
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie dinsdag 2 februari 2010 @ 21:12:44 #242
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_77568443
quote:
Op maandag 1 februari 2010 19:50 schreef Cassandra87 het volgende:
[ afbeelding ]
Hmm! Wat is dit precies?
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
pi_77574776
Ik heb zin om nog een standaard vlees recept na te maken !
pi_77575045
quote:
Op dinsdag 2 februari 2010 23:15 schreef P.F het volgende:
Ik heb zin om nog een standaard vlees recept na te maken !
Hachee?
pi_77575127
Hahaha, dat gaat niet lukken......

Maar die shoarma is zo fijn Wanneer de shoarma in de bonus is ga ik inslaan en het in de vriezer gooien !
pi_77575142
Misschien is het ook leuk om de aanbiedingen van bijv. valess hier te melden?
pi_77576616
In stamppot (andijvie ) gaat hier knapperig gebakken tofu, cashewnootjes en zongedroogde tomaatjes. Geeft toch net even wat meer smaak aan het geheel en veel beter dan nepspek.
Had vandaag een heerlijke ovenschotel. Knolselderij met rijst, hazelnoten, kaneel en geitenkaas uit de oven, heb gelukkig nog een halve schaal over voor morgen .
ParanoidEv, wat ziet dat er heerlijk uit. Heb het recept maar opgeslagen, denk dat het binnenkort hier ook een keer op het menu staat.
  woensdag 3 februari 2010 @ 02:22:10 #248
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_77579317
quote:
Op dinsdag 2 februari 2010 23:23 schreef P.F het volgende:
Misschien is het ook leuk om de aanbiedingen van bijv. valess hier te melden?
Deze week zijn de alpro soya producten in de bonus bij albert heijn.
pi_77585059
Hoeveel vegetariërs zitten hier nu die géén vleesvervangers gebruiken?
Ik eet inmiddels een dag of vijf per week vegetarisch, maar ik raak dat soort rommel echt nog niet met een stok aan. Ik heb heel veel van die nepvleesprodukten uit nieuwsgierigheid uitgeprobeerd, maar ik vond het allemaal dusdanig ranzig dat ik het heb opgegeven.
Let me see you stripped down to the bone
pi_77585210
quote:
Op woensdag 3 februari 2010 11:48 schreef minilot het volgende:
Hoeveel vegetariërs zitten hier nu die géén vleesvervangers gebruiken?
Ik eet inmiddels een dag of vijf per week vegetarisch, maar ik raak dat soort rommel echt nog niet met een stok aan. Ik heb heel veel van die nepvleesprodukten uit nieuwsgierigheid uitgeprobeerd, maar ik vond het allemaal dusdanig ranzig dat ik het heb opgegeven.
Ik ook! Ben geen vegetariër, eet wel overwegend vegetarisch. Ik kies vaker voor peulvruchten, noten en ei, en soms kaas. Maar misschien is dat toch de hollandse keuken? Dat als je aardappels en groente eet, dat er wat ontbreekt?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')