Lijkt me niet echt gezond / goede voedingquote:Op vrijdag 6 maart 2009 16:11 schreef Zelva het volgende:
[..]
Welnee, water, palmvet, zetmelen, zout, arabische gom en een beetje annatto.
Er zijn ook soorten met een gedeelte gewolfde kaas, dan is het niet een echte analoog meer, maar een cheese preparation. De variant zonder kaas werd in het bedrijf waar ik werkte het meest gemaakt. Vaak zag je dan wel dat blokken analoog met echte kaas gemengd werden en geraspt en dan zo als 'pizzamix' de deur uitgingen.
En met extra ingrediënten kun je het zo lekker maken als je zelf wilt, uiteraard.
Zit in meer eten dan je denkt. Sowieso in allerlei kant en klare pizza's en pasta's.quote:Op vrijdag 13 maart 2009 19:40 schreef Julie. het volgende:
Lijkt me niet echt gezond / goede voeding
Heb je zeker dat filmpje van de Keuringsdienst van Waarde gemist waarbij een kindje dat mocht proevenquote:Op vrijdag 6 maart 2009 16:16 schreef Zelva het volgende:
Heb je het wel eens op dan? Smerig is echt onzin, er zit gewoon weinig smaak aan, maar daar kun je wel wat aan doen natuurlijk.
Astu: http://www.uitzendinggemist.nl/index.php/aflevering?aflID=7625395&md5=569cd59c9c4dd7f1c31695515adb4c54quote:Op zondag 31 januari 2010 16:46 schreef Trusten het volgende:
[..]
Heb je zeker dat filmpje van de Keuringsdienst van Waarde gemist waarbij een kindje dat mocht proeven
Paneer uit een zakje?! Cool! Waar koop je dat? wel eens geprobeerd zelf te maken, maar dat was heel erg smerig!quote:Op zondag 31 januari 2010 12:54 schreef prinseszondererwt het volgende:
Niet echt veel animo voor een vegatopic hier...
Ik probeer redelijk veel uit en probeer dit ook vast te leggen, mijn laatste vondst: paneer uit een zakje!
[ afbeelding ]
Hier meer vega probeersels.
Bij de biowinkel hebben ze gerookte tofu met zonnebloempitten of sesam erdoor, lekker. En tofu met olijvenquote:Op zondag 31 januari 2010 20:38 schreef lemonlime het volgende:
Iemand heeft het vast af genoemd, maar ook heel lekker is: gerookte tofu!
Vooral gewoon rauw bij een biertje of wijntje.
Dat is een goeie tip , had ik zelf echt niet aan gedacht, volgende keer meteen proberenquote:Op maandag 1 februari 2010 14:12 schreef kruimel_20 het volgende:
nog een vegetarische budget tip :
als je normaal gesproken vegagehakt door je pasta e.d. doet, probeer dan eens een fijn geprakte vegahamburger!
Bestaat er vega shoarma dan?quote:Op maandag 1 februari 2010 16:00 schreef P.F het volgende:
Ik ga zo shoarma eten! (pita broodjes + shoarma reepjes !!)
Waar dan? dat wil ik ook!quote:Op maandag 1 februari 2010 19:23 schreef prinseszondererwt het volgende:
Fijn windigo!
Ja, er is zelfs kant en klare shoarma te koop. Maar met reepjes van het een of ander met kruiden kom je een heel eind hoor, het gaat toch vooral om de kruiden. En de knoflooksaus natuurlijk.
Bij de Plus en de Jumbo hebben ze het bij ons.quote:
Wat prijs betreft scheelt dit nauwelijks toch? Vegaburgers zijn per kilo duurder dan gehakt toch?quote:Op maandag 1 februari 2010 14:12 schreef kruimel_20 het volgende:
nog een vegetarische budget tip :
als je normaal gesproken vegagehakt door je pasta e.d. doet, probeer dan eens een fijn geprakte vegahamburger!
Deze zijn goedkoper en je kunt er 2x mee bakken!
Ja, ik had shoarma reepjes.. En dan een ui + knoflook fruiten.. shoarma reepjes er door + extra shoarma kruiden.. dan yoghurtsla dressing mixen met frites lijn en daardoorheen een uitgeknepen teentje knoflook.quote:Op maandag 1 februari 2010 17:58 schreef Windigo het volgende:
[..]
Bestaat er vega shoarma dan?
Ben trouwens eindelijk geslaagd in het overschakelen van een vleesdieet naar een volledig vegetarisch dieet, en voel me er heel fit en goed bij
Ik heb uit de VS imitatie-baconbits meegenomen. Vond het niet zo'n succes; ze hebben een te luchtige structuur (denk hamka's) en smaken eigenlijk alleen naar rook. Denk dat ze door de stamppot verkruimelen en oplossen. Als garnering bij soep of salade zijn ze wel OK. Niet briljant.quote:Op maandag 1 februari 2010 16:03 schreef Pisces29 het volgende:
Ik las een tijdje terug over spek dat er ook in vegavorm is, heeft iemand dat hier al gegeten en is het een aanrader voor bv bij de stampot?
Of kaasblokjes even door ei halen en dan door paneermeel, even kort bakken in olie/margarine en dat door de stamppotquote:Op dinsdag 2 februari 2010 06:43 schreef prinseszondererwt het volgende:
Dan kun je beter rooktofu gebruiken door de stamppot.
quote:Op maandag 1 februari 2010 16:03 schreef Pisces29 het volgende:
Ik las een tijdje terug over spek dat er ook in vegavorm is, heeft iemand dat hier al gegeten en is het een aanrader voor bv bij de stampot?
Hmm! Wat is dit precies?quote:
Hachee?quote:Op dinsdag 2 februari 2010 23:15 schreef P.F het volgende:
Ik heb zin om nog een standaard vlees recept na te maken !
Deze week zijn de alpro soya producten in de bonus bij albert heijn.quote:Op dinsdag 2 februari 2010 23:23 schreef P.F het volgende:
Misschien is het ook leuk om de aanbiedingen van bijv. valess hier te melden?
Ik ook! Ben geen vegetariër, eet wel overwegend vegetarisch. Ik kies vaker voor peulvruchten, noten en ei, en soms kaas. Maar misschien is dat toch de hollandse keuken? Dat als je aardappels en groente eet, dat er wat ontbreekt?quote:Op woensdag 3 februari 2010 11:48 schreef minilot het volgende:
Hoeveel vegetariërs zitten hier nu die géén vleesvervangers gebruiken?
Ik eet inmiddels een dag of vijf per week vegetarisch, maar ik raak dat soort rommel echt nog niet met een stok aan. Ik heb heel veel van die nepvleesprodukten uit nieuwsgierigheid uitgeprobeerd, maar ik vond het allemaal dusdanig ranzig dat ik het heb opgegeven.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |