Ik heb een heerlijk recept voor gevulde champignons! Een aanrader
Champignons met kruiden-notenbotervoorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Voor: 4-6 personen
Benodigdheden:
12 grote champignons (vonden wij een beetje te weinig, hadden liever wat meer gehad)
1 el olijfolie
1 kleine ui, gesnipperd
40 gr gepelde amandelen
1 teentje knoflook, gepeld en gehakt
1 el citroensap (hoeft niet persé, was ik toen vergeten maar het smaakte prima..)
3 el peterselie
3 tl gehakte verse tijm of 1 tl gedroogde tijm
3 tl gehakte verse rozemarijn of 1 tl gedroogde rozemarijn
1 el gehakt vers bieslook (ik heb gedroogde gebruikt)
1/2 tl zout
1/4 tl zwarte peper
75 gr boter
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakblik in met olie.
Haal de steeltjes van de champignons en hak de steeltjes fijn.
Fruit de ui in de olie in 2-3 minuten op middelmatig vuur glazig.
Voeg de champignonsteeltjes toe. Bak ze 2 minuten. Haal de pan van het vuur.
Pureer de amandelen met knoflook, citroensap, peterselie, tijm, rozemarijn,
bieslook, zout, peper en boter 20-30 seconden in een keukenmachine.
Leg de champignonhoedjes in het bakblik.
Schep gelijke hoeveelheden van het uien-champignonmengsel in elk hoedje, strijk de bovenkant glad.
Vul de champignons verder met het amandel-kruidenmensel.
Bak ze 10-15 minuten, of tot de champignons gaar zijn en de boter gesmolten is.
En een recept voor Hongaarse stoofschotel, lijkt me best lekker maar nog niet uitgeprobeerd.
Hongaarse stoofschotelvoorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Voor: 4-6 personen
Benodigdheden:
4 grote aardappelen
1 el olijfolie
30 g boter
1 ui, gesnipperd
1 rode en 1 groene paprika, grof gehakt
440 gr tomaten uit blik, gehakt
2,5 dl bouillon
2 tl karwijzaat
2 tl paprikapoeder
zout en peper
Schil de aardappelen en snijd ze in grote stukken. Verhit de olie en boter in een grote, zware pan en bak de aardappen hierin al omscheppend knapperig.
Voeg de ui en rode en groene paprika toe. Bak ze 5 minuten. Voeg tomaten met sap, bouillon, karwijzaad en paprikapoeder toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat alles 10 minuten zacht koken of tot de aardappelen gaar zijn. Serveer evt met croutôns.
Voor croutôns: verhit olie in een braadpan en bak 4 sneetjes witbrood in blokjes gesneden zonder korst al omscheppend goud en knapperig in ca 2 minuten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.