abonnement bol.com Unibet Coolblue
  dinsdag 1 februari 2005 @ 20:30:44 #51
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24869642
Vegetarisch is dat ook zonder vis?

Ken namenlijk ook Vegetariers die wel vis eten
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_24870889
Vegetariers eten per definitie geen vis.
pi_24887514
quote:
Op maandag 9 september 2002 00:34 schreef Schorpioen het volgende:
Mmmmmm, ook dit bericht geprobeerd. Heerlijk! Bedankt voor het recept! Nog meer mensen lekkere en makkelijke vegetarische recepten? Ben benieuwd!

Groetjes!
A person is a person through other persons
pi_24887563
Even een simpele, maar wel afgrijselijk lekker:

Koop een pot gegrilde paprika's en een stuk geitenkaas (fromage de chèvre). Rol plakjes geitenkaas in de paprika. Smullen maar!
pi_24887881
quote:
Op woensdag 2 februari 2005 19:19 schreef Lupa_Solitaria het volgende:
Even een simpele, maar wel afgrijselijk lekker:

Koop een pot gegrilde paprika's en een stuk geitenkaas (fromage de chèvre). Rol plakjes geitenkaas in de paprika. Smullen maar!
Oeps, ik lust geen geitenkaas
A person is a person through other persons
pi_24888005
quote:
Op woensdag 2 februari 2005 19:36 schreef Sandradeboer het volgende:
Oeps, ik lust geen geitenkaas
Culibarbaar! Geitenkaas is het lekkerste wat er is!
  woensdag 2 februari 2005 @ 19:57:57 #57
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_24888365
Paprika's grillen is trouwens heel simpel zelf te doen Je huis gaat er ook zo lekker van ruiken

Sandradeboer moet maar eens in CUL gaan rondsnuffelen, daar zijn nog heel veel meer lekkere vegorecepten te vinden
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_24888414
quote:
Op woensdag 2 februari 2005 19:57 schreef Spindizzy het volgende:
Paprika's grillen is trouwens heel simpel zelf te doen Je huis gaat er ook zo lekker van ruiken
Maar een grote pot vol bij de Lidl is veel goedkoper.

Maar 't is inderdaad heel eenvoudig.
  woensdag 2 februari 2005 @ 20:02:45 #59
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_24888459
quote:
Op woensdag 2 februari 2005 20:00 schreef Lupa_Solitaria het volgende:

[..]

Maar een grote pot vol bij de Lidl is veel goedkoper.
Niet als je je paprika's bij 'De Turk' op de markt haalt. Maar jouw tip om er geitenkaasjes in te rollen klinkt wel heeeeeel lekker!
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_24888465
quote:
Op woensdag 2 februari 2005 19:57 schreef Spindizzy het volgende:
Paprika's grillen is trouwens heel simpel zelf te doen Je huis gaat er ook zo lekker van ruiken

Sandradeboer moet maar eens in CUL gaan rondsnuffelen, daar zijn nog heel veel meer lekkere vegorecepten te vinden
Zal ik doen. Bedankt voor de tip!
A person is a person through other persons
pi_24888517
quote:
Op woensdag 2 februari 2005 20:02 schreef Spindizzy het volgende:
Niet als je je paprika's bij 'De Turk' op de markt haalt. Maar jouw tip om er geitenkaasjes in te rollen klinkt wel heeeeeel lekker!
Heb ze net gegeten, vandaar dat ik 't hier postte. Zoooo lekker... En morgen maak ik voor de lunch broodjes met pesto, geitenkaas en olijfjes. Tien minuutjes in de oven en smullen maar! Misschien haal ik ook nog even zongedroogde tomaatjes voor erbij.
  woensdag 2 februari 2005 @ 20:08:46 #62
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_24888567
Yummmm, kijk en daarom vind ik nou dat de dag zes maaltijden zou moeten hebben ipv maar drie
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_24888631
quote:
Op woensdag 2 februari 2005 20:08 schreef Spindizzy het volgende:
Yummmm, kijk en daarom vind ik nou dat de dag zes maaltijden zou moeten hebben ipv maar drie
Word Hobbit!
pi_24888983
quote:
Op woensdag 2 februari 2005 20:05 schreef Lupa_Solitaria het volgende:

[..]

Heb ze net gegeten, vandaar dat ik 't hier postte. Zoooo lekker... En morgen maak ik voor de lunch broodjes met pesto, geitenkaas en olijfjes. Tien minuutjes in de oven en smullen maar! Misschien haal ik ook nog even zongedroogde tomaatjes voor erbij.
Ah, ik kom morgen wel even langs om te lunchen .
pi_24889029
quote:
Op woensdag 2 februari 2005 20:08 schreef Spindizzy het volgende:
Yummmm, kijk en daarom vind ik nou dat de dag zes maaltijden zou moeten hebben ipv maar drie
Ik eet daarom ook vaak 4 keer of vaker op een dag. Ik ben een echte snoepkont (niet alleen ongezond hoor, ook roggebrood met oude kaas, boterhammen met gemberjam, yummie!!!).
A person is a person through other persons
pi_24896737
quote:
Op woensdag 2 februari 2005 20:32 schreef Tristessa het volgende:
Ah, ik kom morgen wel even langs om te lunchen .
Dat mag, er is genoeg. Weet ik meteen wie je bent.
pi_24898784
quote:
Op donderdag 3 februari 2005 08:49 schreef Lupa_Solitaria het volgende:

[..]

Dat mag, er is genoeg. Weet ik meteen wie je bent.
Ja, is goed! Waar woon je? .
pi_24899092
Hoi Ik zoek een recept voor vegetarische jus
pi_24932097
Wie heeft er verstand van paddestoelen? beter gevraagd> welke zijn lekker, nog beter gezegd, wat zijn de smaakverschillen?
pi_24932134
quote:
Op zondag 1 februari 2004 13:31 schreef KWAKje het volgende:
ik ben dol op stamppotten mét spekjes en rookworst. ik probeer steeds vaker te koken zonder vlees. meestal lukt dit. met de stamppotten nog niet. ik zoek recepten voor zuurkoolstamp, boerenkoolstamp, andijviestamp, hutspot en andere -stamp die ik nu ff vergeet, zonder vlees.
Ik denk dat Tempeh qua smaak wel in stamppot past.
pi_24932674
quote:
Op donderdag 3 februari 2005 11:39 schreef HeaRt_woRm het volgende:
Hoi Ik zoek een recept voor vegetarische jus
Daar heb je zakjes voor met van dat poeder
Mon 'en!
pi_24932841
quote:
Op donderdag 3 februari 2005 11:22 schreef Tristessa het volgende:
Ja, is goed! Waar woon je? .
Shit, ik had je reply gemist. Nou, die hou je tegoed.
pi_24934272
quote:
Op zaterdag 5 februari 2005 11:09 schreef Lupa_Solitaria het volgende:

[..]

Shit, ik had je reply gemist. Nou, die hou je tegoed.
Maakt niet joh . De volgende keer beter!
pi_24940195
Die hoort hier, in CUL.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 7 februari 2005 @ 17:24:27 #75
104813 Yana
an angel in a mellowcake
pi_24973410
quote:
Op vrijdag 14 januari 2005 11:22 schreef Stiemie het volgende:
Nu je het zegt: ik maak ook wel eens vegetarische quiche met broccoli en paprika! En soep lukt soms ook nog wel.

Maar een lekkere pasta of een ovenschotel zonder vlees lijkt me geweldig!
Simpele vegetarische lasagne met gorgonzola die ik erg vaak maak en altijd lukt (ook belangrijk ):

Ingredienten:
pak diepvriesspinazie, zakje bechamelsaus, melk, pijnboompitjes, lasagnabladen, oude geraspte kaas, knoflook, gorgonzola of andere blauwe kaas

Bereiding:
Knoflook fruiten en hierin diepvriesspinazie zachtjes ontdooien/verwarmen. Pijnboompitjes licht bruin in pannetje roosteren. Bechamelsaus maken. Gorgonzola in kleine stukjes snijden en als spinazie warm en ontdooid is van vuur en gorgonzola er doorheen roeren.

Laagje spinaziemengsel - lasagnabladen - laagje bechamelsaus, daarop laagje geraspte oude kaas. Eindigen met bechamelsaus en daarop weer de oude kaas. 30 minuutjes in de oven ... klaar!
pi_25439196
Een gagarandeerd succes, ook bij de niet veggies!

Tortilla hapjes, gemakkelijk vantevoren klaar te maken:
1 oranje en 1 rode paprika gehalveerd en van zaad en zaadlijsten ontdaan, 250 g roomkaas met knoflook en kruiden, 12 bloemtortilla's, 1 stengel bleekselderij in luciferdunne reepjes gesneden

Bereidingswijze: Verhit de grill op de hoogste stand. Plaats de paprika's met de buitenkant naar boven op een bakpapier in de grill. Laat ze 5 tot 6 minuten staan tot de paprika aan de buitenkant een beetje zwart is. laat afkoelen en verwijder dan de vellen van de paprika's. Snij de paprika's in reepjes. Verdeel de roomkaas over de tortilla's en snij ze doormidden. Leg een bundeltje paprika en bleekselderij op een tortillahelft en rol de tortilla om de vulling. Zet vast met een prikker. Je kunt ze afgekoeld serveren, maar ook verwarmd. Zet ze dan voor het serveren 5 minuten in een hete oven.
pi_26091619
Als je spinazie gebruikt voor tussen de lasagna, hoevel moet je er dan tussen doen? Dus: hoe dik wordt de laag spinazie. Dat spul slinkt als een idioot, dus ik heb geen idee hoeveel te gebruiken.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_26091823
quote:
Op zaterdag 9 april 2005 10:26 schreef Isabeau het volgende:
Als je spinazie gebruikt voor tussen de lasagna, hoevel moet je er dan tussen doen? Dus: hoe dik wordt de laag spinazie. Dat spul slinkt als een idioot, dus ik heb geen idee hoeveel te gebruiken.
Is spinazie iets speciaal voor vega's?

Hier een speciaal spinazie topic: Spinazie roerbakken

Het slinkt idd als een gek, wanneer ik het door de pasta gooi (300 gram) blijft er niet veel over (voor 1 persoon).

1kg lijkt me niet weinig... (voor 4 personen)
pi_26091902
Nee, niet door de pasta maar tussen de lasagnabladen. Hoeveel cm (?) doe je tussen de deegblaadjes.

En is natuurlijk niet specifiek vegetarisch, maar ik wil binnenkort iets vegetarisch maken voor een groepje mensen en ik dacht dat vegetarische lasagna wel een leuk idee was, maar wist niet hoeveel spinazie te gebruiken en het was tevens een zeer verkapte tvp
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_26102940
Is niet zo moeilijk Isabeau, gewoon een laagje van de ovenschaal zodat hij helemaal bedekt is. Ik schat dat het dan een halve centimeter is. Het gaat volgends mij ook meer om het mooie groene-streep effect dan om een centimeter spinazie te happen, want dat is nooit zo heel geweldig .

Ik gok op zeker 3 ons spinazie per persoon, want zoals je al zei, het slinkt als een gek!
pi_26118844
Ik heb een heerlijk recept voor gevulde champignons! Een aanrader

Champignons met kruiden-notenboter
voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Voor: 4-6 personen

Benodigdheden:

12 grote champignons (vonden wij een beetje te weinig, hadden liever wat meer gehad)
1 el olijfolie
1 kleine ui, gesnipperd
40 gr gepelde amandelen
1 teentje knoflook, gepeld en gehakt
1 el citroensap (hoeft niet persé, was ik toen vergeten maar het smaakte prima..)
3 el peterselie
3 tl gehakte verse tijm of 1 tl gedroogde tijm
3 tl gehakte verse rozemarijn of 1 tl gedroogde rozemarijn
1 el gehakt vers bieslook (ik heb gedroogde gebruikt)
1/2 tl zout
1/4 tl zwarte peper
75 gr boter

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakblik in met olie.
Haal de steeltjes van de champignons en hak de steeltjes fijn.
Fruit de ui in de olie in 2-3 minuten op middelmatig vuur glazig.
Voeg de champignonsteeltjes toe. Bak ze 2 minuten. Haal de pan van het vuur.
Pureer de amandelen met knoflook, citroensap, peterselie, tijm, rozemarijn,
bieslook, zout, peper en boter 20-30 seconden in een keukenmachine.
Leg de champignonhoedjes in het bakblik.
Schep gelijke hoeveelheden van het uien-champignonmengsel in elk hoedje, strijk de bovenkant glad.
Vul de champignons verder met het amandel-kruidenmensel.
Bak ze 10-15 minuten, of tot de champignons gaar zijn en de boter gesmolten is.

En een recept voor Hongaarse stoofschotel, lijkt me best lekker maar nog niet uitgeprobeerd.

Hongaarse stoofschotel
voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Voor: 4-6 personen

Benodigdheden:

4 grote aardappelen
1 el olijfolie
30 g boter
1 ui, gesnipperd
1 rode en 1 groene paprika, grof gehakt
440 gr tomaten uit blik, gehakt
2,5 dl bouillon
2 tl karwijzaat
2 tl paprikapoeder
zout en peper

Schil de aardappelen en snijd ze in grote stukken. Verhit de olie en boter in een grote, zware pan en bak de aardappen hierin al omscheppend knapperig.
Voeg de ui en rode en groene paprika toe. Bak ze 5 minuten. Voeg tomaten met sap, bouillon, karwijzaad en paprikapoeder toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat alles 10 minuten zacht koken of tot de aardappelen gaar zijn. Serveer evt met croutôns.
Voor croutôns: verhit olie in een braadpan en bak 4 sneetjes witbrood in blokjes gesneden zonder korst al omscheppend goud en knapperig in ca 2 minuten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  zondag 24 april 2005 @ 00:14:41 #82
119523 Dievenbachia
... ik ben giftig ...
pi_26464714
Ook erg succesvol zijn gepaneerde oesterzwammen als vervanger...

Een eitje, paneermeel (fifty-fifty gewone paneermeel/ gekruide bakkerspaneermeel). Eitje klutsen, oesterzwammen er door halen, vervolgens op het buikje en het ruggetje door de paneermeelmix en in de pan. Bakken in boter is lekkerder dan in (olijf)olie.

Voor de vleeseters: dit proeft (met de ogen dicht) als karbonade..
pi_26485837
oesterzwammen:

Zal het zekers eens proberen!
pi_36394139
moet ik eens gaan proberen
"Power is the ultimate aphrodisiac."
  maandag 27 maart 2006 @ 16:51:27 #85
99606 kruimel_20
Doe wat je wilt!
pi_36408793
Van de week vegetarische wraps gemaakt :

* een pak tortilla wraps
* gemengde sla
* zongedroogde tomaatjes
* paprika
* komkommer
* roomkaas
* Pitten (pijnboom- zonnebloem- en pompoenpitten)

Bereiding:

De wraps opwarmen volgens de verpakking.
De tomaatjes , paprika en komkommer in stukjes snijden.

De wraps stuk voor stuk , insmeren met roomkaas.
Daarop leg je de sla, tomaatjes , paprika , komkommer en de pitten...
Oprollen en in 3en snijden

Kan makkelijk een dag van te voren worden gemaakt.

Iemand nog andere vegetarische suggesties voor wraps ??
the journey is more important than the end or the start
and what it meant to me will eventually be
a memory of the time when i tried so hard
  Moderator maandag 27 maart 2006 @ 21:46:26 #86
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_36418027
Voorlopige conclusie: noten / pijnboompitjes en kaas zijn de favoriete ingrediënten om gerechten zonder vlees een beetje lekker te maken.
Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
pi_36467505
Waarom heb ik nog niemand tempeh horen noemen? In plaats van tofu gebruik ik altijd tempeh, is veel steviger en neemt sneller smaken op. Tofu moet je altijd zo lang marineren.

Voor de liefhebbers van cashewnoten dit recept voor naanpizza.
Men neme: 1 pak naanbrood, 1 courgette, spinazie, een pak tofu fijngekruid (van bij de AH), 1 eetlepel currypasta, cashewnoten naar believen.
De courgette in ringen (of hoe noem je dat) snijden en met de tofu en currypasta wokken.Pas op het laatste moment laat je de spinazie even meebakken. Dit over de naanbroden verdelen, cashewnoten erover en bereiden volgens de aanwijzingen op de verpakken van de broden.

O ja, vegetarische currypasta (er zit namelijk vaak garnalen ofzo in) kun je trouwens kopen bij de Xenos, en daar hebben ze ook wel eens van die grote potten met Marmite.

En als laatste: iemand die geen vlees, maar wel vis eet, noem je een pescotarier.
Life is more universal than death: everyone dies but not everyone truly lives.
  donderdag 13 juli 2006 @ 12:17:50 #88
99606 kruimel_20
Doe wat je wilt!
pi_39784345
*Kick*

Ik ben op zoek naar gerechten die je "gewoon" door de weeks eet...
Al die specials zijn wel lekker.... maar zoals de doorsnee nederlander aardappels/vlees/groente eet
zoek ik zo iets in de vegetarische variant (liefst zonder aardappels)
the journey is more important than the end or the start
and what it meant to me will eventually be
a memory of the time when i tried so hard
pi_39784641
De vegetarische wrap kan je toch door de weeks eten ? Verder eet ik heel veel uit de wok met groenten naar keuze en tofu gemarineerd. Daarbij pasta of rijst.
OF gewoon soep.
pi_39800218
Een tijdje geleden stond er een recept voor Italiaanse broodsalade in de Allerhande van AH.
Ik heb deze nu al een paar keer gemaakt, heerlijk als lunch of bij gebakken aardappels 's avonds.
Echt een succes hier in huis en heel simpel te maken:

Ingrediënten
- 1 komkommer
- 3 eetlepels citroensap
- 6 eetlepels olijfolie extra vierge
- 8 tomaten, in blokjes
- 1/2 ciabattabrood (oud), in kleine blokjes
- 1 zakje verse basilicum (15 g), in reepjes (ik lust heen basilicum dus die laat ik er uit)

Bereiden
Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en schep met behulp van een theelepeltje de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommer vervolgens in blokjes. Klop een dressing van het citroensap met de olie, breng met zout en peper op smaak. Schep de komkommer om met de tomatenblokjes, het brood, de basilicum en de dressing. De salade wordt het lekkerst als alle smaken even de tijd krijgen om in het brood te trekken.

Tip
Oud brood is droger en daardoor neemt het beter de lekkere smaken op van de groenten en de dressing. Geen oud brood? Droog het brood dan even in een lauwwarme oven of in de broodrooster.

Vanavond nog gegeten en het restje in de koelkast voor morgen, dan smaakt het nog lekkerder
Mind the gap
pi_39821432
Ook erg lekker: pitabroodjes even in de oven, opensnijden er daarin: reepjes ijsbergsla, gebakken vegetarische groentenballetjes en tzatziki.
Mind the gap
pi_47140808
Deel 4.

Bij deze verklaar ik deel 5 geopend.

  zondag 11 maart 2007 @ 00:04:35 #93
18989 __________
Vul Uw naam op de lijn in.
pi_47141437
Zie ik daar een geplette mug onder die hamer
En plak Uw pasfoto in het daartoe bestemde vakje.
  zondag 11 maart 2007 @ 00:12:46 #94
81237 releaze
best of both worlds
pi_47141653
Hartstikke nietvega represent!

Nee, serieus. Ik leef praktisch vega, maar ben het niet. Heb totaal geen moeite met voor het grootste gedeelte van mn bestaan vega leven, ik waardeer het stukje vlees en vis daardoor eigenlijk veel meer, en dan niet alleen op de omg het is zo lekker!!!! maar gewoon veel meer dat daarbij komt kijken, voornamelijk dan de bioindustrie. ik ga veel bewuster om met m'n keuze voor vlees en vis, and that's good. het gaat om het bewustzijn, he, wat mij betreft.

Ehm.. dit zal vast een receptentopic zijn
pi_47141736
*meldt

geen vis, geen vlees, al 18 jaar niet
pi_47144482
*meldt


geen vis, geen vlees, al 17 jaar niet!


Wow, dat is langer dan ik dacht!


  zondag 11 maart 2007 @ 02:27:24 #97
105731 me2001
Yeah the Knicks rule all!!
pi_47145034
tvp...

wel alweer bijna 4 jaar vegetariër
pi_47145608
TVP. Deze gezonde, blozende vegetariër doet weer een rondje mee.
Robert Smith should really cover Coldplays 'Clocks'
And when he'd sing 'Am I part of the cure, or part of the disease?'
We'd all be like: "I know this one!"
  zondag 11 maart 2007 @ 06:03:23 #99
5717 Coolgoza
Nature WILL strike back.
pi_47146658
12 jaar veggie, parttime vegan in the house!

- geen vlees
- geen pluimvee
- geen vis
- geen gelatine
- geen schellak
- wel veggie kaas
- het voelt echt goed!
pi_47149052
28 jaar vega
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')