Nodig voor 2 personen:
pasta (macaroni of tagliatelli of spaghetti kan ook)
uitje
paar teentjes knoflook
+/- 300 gram spinazie (diepvries, ongesneden bladspinazie (bijv van Iglo) vind ik altijd het lekkerst, iig *niet* a la creme )
groene pesto
zongedroogde tomaten
handje pijnboompitten
bekertje creme fraiche (200 ml)
geraspte pittige kaas
beetje olijfolie of evt andere olie
De pijnboompitten in een droge koekepan roosteren tot ze een beetje mooi bruin zijn en ff apart zetten.
Uitje en knoflook (ik gooi er altijd veel knoflook in ) in kleine stukjes snijden. Olie verhitten in koekepan en ui + knoflook fruiten.
Van te voren heb je natuurlijk de spinazie al laten ontdooien en die gooi je er dan ook bij. FF roeren en daarna de creme fraiche erbij. En een lekkere lepel groene pesto + wat peper en zout. En weer roeren
De zongedroogde tomaatjes in stukjes snijden en er ook bij gooien. Aan het eind de pijnbpoompitten erdoor.
De pasta ook ondertussen koken zoals aangegeven. Geef er lekkere geraspte pittige kaas bij of andere kaas naar keuze.
Eet smakelijk!
* pak tortelloni con formaggio e noci (AH)
* fles biologische tomatensaus (AH)
* handvol gemengde noten, even geroosterd in een droge koekenpan
* grote ui, gesnipperd
* 2-3 tn knolook, geperst
* bouillonblokje/zout
* verse fijngesneden italiaanse kruiden
* 1 courgette, in blokjes
Fruit uitje en knoflook, voeg courgette toe en bak even mee. Voeg tomaten, kruiden, bouillonblokje en eventueel wat water toe en laat dit 30 minuten zachtjes sudderen. Kook in de laatste 8 minuten de pasta beetgaar. Voeg de noten toe (of laat ze meesudderen) en garneer met versgeschaafde parmesaanse kaaskrullen
Oosterse groente-noten saus
Nodig:
Sperziebonen
Rode paprika
Klein uitje
knoflook
Zakje Amoy kruidenpasta bijv Sateh of knoflook/soya oid
Cashewnoten
Witte rijst/bami/mie
Ui en knoflook in stukkies en in de hete wok met wat hete olie. Daarna sperziebonen erbij, in kleine stukjes gesneden. FF goed roerbakken op een hoog vuur, paprika in stukjes erbij, en dan na 1 minuutje ofzo de kruidenpasta erbij.
Ff lekker laten sudderen op middelhoog vuur en dan een hand cashewnoten erbij. Evt kun je er ook nog gemberwortel (aan het begin dus) of kokos ofzo bijdoen.
Serveren met sambal en ketjap en natuurlijk rijst, mie of bami.
Ik kook al 20 jaar vegetarisch en heb daardoor 1000-en superrecepten; ik heb gewoon geen zin om dat allemaal in te typen hier.
Aardappels
Oregano
Citroensap
Olijfolie
Zout
Water
Een diepe ovenbak
Snij de geschilde aardappels in kwartjes
Versprijd de partjes goed in de bak en strooi er wat oregano en zout over. Giet dan wat olie erover en doe een heel klein laagje water in de bak.
Gooi er wat citroensap bij en stop het in een goed voorverwarmde en niet al te hete oven.
Duurt wel ff, gewoon steeds ff kijken.
Als het water op is geweeon wat erbij gooien.. Niet te veel.
De niet vegetariers kunnen er kippenbouten indoen. Ook daar moet je zout, citroen, oregano en olie en water. Gewoon tegelijk met de aardappels.
Het duurt ong. 1uur (soms iets meer) voordat alles gaar is. Dat is trouwens alleen als je er kip bij doet, zonder kip zijn ze iets sneller gaar. De oven mag dan ook ietsjes hoger.
N-JOY!
[edit]
Je moet alles gewoon op gevoel in die bak goeien, gewoon niet te veel van alles.[/edit]
[Dit bericht is gewijzigd door Dr.Daggla op 08-09-2002 20:23]
50 g boter
250 g champignons, in plakjes
1 ui, fijngesnipperd
25 g bloem
4 theelepels italiaanse keukenkruiden
halve liter kruidenbouillon
peper
450 gram bladspinazie
150 g belegen kaas
250 g lasagnebladen
1 bolletje mozzarella, in plakjes
verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit de boter in een hapjespan en bak hierin de champignons met de ui. Roer de bloem en de kruiden erdooren fruit alles zachtjes, 1 minuut. Roer de helft van de bouillon erdooor, breng het aan de kook en roer alles glad. Voeg de rest van de bouillon toe, breng alles weer aan de kook en roer weer glad. Breng de saus op smaak met peper.
Schep de geraspte kaas door de spinazie en schep een vierde deel van de spinazie in een ingevette overschaal. Leg hierop een laag lasagnebladen. Verdeel hierover een vierde deel van de champignonsaus. Herhaal de lagen en eindig met een laag champignonsaus. Verdeel de plakjes mozarella erover. Schuif de lasagne in het midden van de oven en bak hem in 40 minuten goudbruin en gaar.
een tomatensoeppie:
- grote pan met dikke bodem
- flinke scheut olijf olie in de pan
- fruit een uitje of 2
- 3 el tomatenpure uit blik meebakken
- knoflookje erbij
- 2 blik gepelde tomaten erin
- een stuk of 6 pomodori tomaten in partjes snijden en toevoegen
- 1 el sambal bij (naar smaak meer)
- scheutje ketjap erin (naar smaak meer)
- 2 el beetje suiker (naar smaak meer)
- 1 uur laten doorkoken en staafmixer erdoorheen
serveren met bieslook en stokbrood/turksbrood
quote:dat hoeft ook niet, alleen je lekkerste kun je noemen
Op zondag 08 september 2002 19:53 schreef Noayla_ het volgende:
[quote]Op zondag 08 september 2002 19:12 schreef Kaasblaak het volgende:
Nou nou wat een animoIk kook al 20 jaar vegetarisch en heb daardoor 1000-en superrecepten; ik heb gewoon geen zin om dat allemaal in te typen hier.
Couscous (duh!)
ui, knoflook
courgette
aubergine
rode/groene paprika
gedroogde abrikozen
rozijnen
amandelschaafsel
pakje Honig couscous mix
water/wijn
Couscous maken zoals aangegeven: gewoon wat kokend water op gooien dus en laten wellen.
Aubergine, courgette en paprika in stukjes snijden, evenals de abrikozen.
De ui in grote stukken snijden, en fruiten. Daarna groente erbij, saus erbij, kortom alles volgens de aanwijzingen op het pakje klaarmaken en alles er 1 voor 1 bijgooien en lekker gaar roerbakken! Je kan ipv de water die je moet toevoegen ook wijn gebruiken, da's wel zo lekker. Op het laatst pas het amandelschaafsel toevoegen.
Je zou er evt nog iets van noten bij kunnen doen maar dan wordt het misschien wel wat te machtig...
- Witbrood
- Boter
- Kaas (plakjes)
- Italiaanse of Provincaalse kruiden
- Koekenpan
- Mes
Men smeert twee witte boterhammen aan beide kanten in met boter. Op één van de twee boterhammen leg je de plakken kaas en je poedert er nog wat kruiden op. Hierna leg je de andere boterham er bovenop. Deze kunnen nu de koekenpan in. Even bakken (zonder extra boter, want dit zit al op het brood) totdat ze er mooi bruin uitzien en de kaas gesmolten is. Nu is het tijd om er lekker van te smikkelen en te smullen!
Koud opdienen.
Ik vind die nep-gehaktballetjes overigens best lekker.
Verder zoek ik persoonlijk lekkere gerechten die niet meteen helemaal anders zijn omdat ze vegetarisch zijn, dus wel gewoon met aardappels etc.
Zo'n zak met lekkere roerbakgroenten (duh)
bakken in olie,
mie koken,
tofublokjes (de pittige variant) in olie en evt wat sambal, knof en ketjap erbij.
Groenten erbij doen en dan de mie.
Erg simpel, en lekker met een komkommersalade.
quote:Daar moet iets bij, anders raak je gegarandeerd aan de schijterij (haha, dat rijmt)
Op vrijdag 23 januari 2004 21:12 schreef schatje het volgende:
[afbeelding]
Kun je uitbreiden met wortel, brocoli of gedroogde zwammen
je kan de groenten eerst een paar seconden laten koken en daarna roerbakken. Om de tofu knapperiger te krijgen, even voorbakken.
Je hebt veel, liefst verse, spinazie nodig. Ik neem meestal zo'n 500 gram voor 2 personen. Verder nog 5 plakjes bladerdeeg (zelf deeg maken mag natuurlijk ook, maar dat vind ik altijd zo'n gedoe), een ei, een half potje zwarte olijven, 100 gram feta (geloof ik, de helft van zo'n plak iig) en gepelde pistachenootjes (ook ongeveer 100 gram) nodig. Je verwarmt de spinazie, gooit de rest (op de bladerdeeg na) in de pan erbij. Bekleedt een overschaal met een paar plakken bladerdeeg, schept het mengsel erin, vouwt de bladerdeeg zo dat het een dicht geheel wordt en zet het 20 minuten in de oven.
Smullen maar
sorrie voor de vage hoeveelheden enzo, maar ik doe dat meestal maar een beetje op gevoel en dat gaat eigenlijk zelden mis
quote:zo'n beetje wat ik al postte dus.
Op vrijdag 23 januari 2004 21:19 schreef Harry_Sack het volgende:
1 zakje gemixte groenten van de albert heijn 250G voor 2 euri ofzo
1 prei, als er niet al genoeg in zit
1 ui of gebakken uitjes
1 blok tofu van de albert heijn a 1,60
rijst of eiermie
ketjap manis
sojaolieKun je uitbreiden met wortel, brocoli of gedroogde zwammen
je kan de groenten eerst een paar seconden laten koken en daarna roerbakken. Om de tofu knapperiger te krijgen, even voorbakken.
quote:ik kom een keer bij je eten
Op vrijdag 23 januari 2004 21:40 schreef shmoopy het volgende:[..]
zo'n beetje wat ik al postte dus.
Bijvoorbeeld bij burrito's, waarbij je de tofu, gesneden in blokjes kunt bakken met flink wat chilipoeder en peper en natuurlijk wat groente erbij (paprika, uitje, wat prei evt. en mais). Goedje gaarbakken en vervolgens in de daartoe bestende pannekoeken schuiven, samen met stukjes tomaat, kaas en zure room .
Wat betreft vleesvervangers of 'vegetarisch vlees' (een beetje ongelukkige term, dat wel) zijn de producten van Quorn bij mij favoriet, samen met Tivall het huismerk van de ap Hein. Wat bij andere merken nog wel eens het geval is, is dat de smaak van het lapje vlees wordt nagebootst, althans men doet een poging daartoe, gevolg is iets dat een beetje naar vlees smaakt, ranzig dus, want daar zitten de meeste vegetariërs niet op te wachten.
Van Quorn is het fijngehakt en de stukjes die er als kip uitzien maar het totaal niet zijn favoriet. Ook hier moet je ze om het echt lekker te maken wel zelf even kruiden, maar dan kun je eigenlijk al de meeste gerechten met een van deze producten goed verbouwen tot iets lekkers en vegetarisch verantwoord. (het Fijngehakt is uitstekend in bijv Lasagne en die stukjes kunnen prima bij oosterse gerechten).
Tivall heeft wel aardige hamburger lookalikes, maar wat echt lekker is zijn de 'vegetarische balletjes', met satésaus bijv. en daar een beetje cocos doorheen. Kun je ook weer prima bij de rijst mikken.
Eigenlijk heb je al die overdreven burgers niet nodig om een goede maaltijd in elkaar te draaien. 'Vleesvervangers' ook niet. Eieren bijvoorbeeld, of groene groente, noten en zuivel (in een combinatie) doen ook al voldoende.
Spaghetti met groene saus bijvoorbeeld. (Gebruik daarvoor Spinazie, Een bakje kruidenroomkaas of een zakje roomsaus, en dan wat paprika en een beetje ui en cashewnootjes (of pijnboompitten) en je hebt een prima saus waarbij ik me niet voor kan stellen dat iemand nog vlees zou missen.
Een andere optie met ei bijv. is de Hartige Taart. Een taart van bladerdeeg, met als vulling een mengel van ei, geraspte kaas en wat peper of een beetje paprikapoeder en daarbij een mix van groente, kan van alles zijn, van spinazie tot brocolli, tot paprika tot spruitjes. Demoet je dan wle even kort koken. Doe er evt. nog wat banaan bij en je hebt een flinke voedzame maaltijd waar de vegetariër niets te kort zal komen.
Tot zover een kleine bijdrage in vorm van beknopte simpele ideeen uit deze hoek.
Tofu gebruik ik erg veel, soms alleen met ketjap of ik maak er ''gehakt'' van o.i.d.
Producten als quorn vind ik niet te eten, vreselijk.
Zelf eet ik weleens roergebakken sperzieboontjes met sambal, tofu en pindasaus .
Laatst ergens tofu ''koekjes'' gehad, zat erg veel ui in
Recepten zoek ik morgen wel een keertje op
De wortel schrapen en de uiteindjes afsnijden. Daarna in dunne reepjes snijden. Was de ijsbergsla, sla de bladeren droog en snij het in reepjes. De appel schillen en in blokjes snijden en dat alles door elkaar mengen met wat fijngesneden koriander. Je kan er een scheutje olijfolie door doen ofzo en uitbreiden met kidneybeans / blokjes gebakken aardappel, tofu e.d.
Het kan niet mislukken en als het wel mislukt, dan kwak je er maar een bekertje zure room door
Meer recepten kun je makkelijk via google opzoeken, deze bijvoorbeeld:
http://www.hef.kun.nl/user_htmls/hoek_html/vegetarisch_dutch.html
quote:Meestal bij stamppot vervang ik rookworst door gezouten cashewnoten. (Werkt als een speer bij boerenkool en andijviestamppot)
Op zondag 1 februari 2004 13:31 schreef KWAKje het volgende:
ik ben dol op stamppotten mét spekjes en rookworst. ik probeer steeds vaker te koken zonder vlees. meestal lukt dit. met de stamppotten nog niet. ik zoek recepten voor zuurkoolstamp, boerenkoolstamp, andijviestamp, hutspot en andere -stamp die ik nu ff vergeet, zonder vlees.
Zuurkoolstamppot maak ik met stukjes ananas erin en paneermeel ervoerheen. Aardappelen en zuurkool koken, ananas erdoorheen en in een overschaal doen. Kwartiertje onder de gril zetten, eventueel met wat boter over de paneermeel.
Hutspot houd ik zelf niet van, maar kan denk ik ook wel gewoon met noten erdoor worden geconsumeerd.
[Dit bericht is gewijzigd door marsterretje op 01-02-2004 20:14]
ongeveer 4 aardappels pp, in blokjes gesneden
2 paprikas pp, in grote blokken gesneden
2 kleine of 1 stevige ui pp, in grove snippers
paprikapoeder
gemalen komijn
kruiden- of groentenbouillonpoeder/blokjes
aardappels en ui licht fruiten, dan de paprikas, paprikapoeder en komijn erbij, nog even laten bakken (minuutje ofzo). dan alles goed onder water zetten, voldoende bouillonblokjes/poeder erbij. tijdje laten pruttelen (hoe langer hoe scherper het wordt -> paprikapoeder wordt onder invloed van warmte scherper van smaak). na ongeveer een half uurtje -> lekkere stevige, voedzame soep. mn vriendin (ook vegetarisch) vindt het heerlijk, zeker in combinatie met zelfgemaakt rozemarijn-notenbrood....
Ik heb gister een hartstikke lekkere en reuzesimpele ovenschotel gemaakt.quote:Op vrijdag 14 januari 2005 11:22 schreef Stiemie het volgende:
Maar een lekkere pasta of een ovenschotel zonder vlees lijkt me geweldig!
Probeer het eens bij de biowinkelquote:Op zaterdag 15 januari 2005 17:30 schreef Eastwood het volgende:
ik heb het bij een topic over engelse producten ook al gevraagt, maar ben op zoek naar de engelse vegetarische spread "marmite."
Jeetje Kaasblaak!!! Heb vanavond je recept geprobeerd en het was echt verrukkelijk. De pijnboompitten heb ik niet gebruikt, en ik heb er kruidenkaas ingedaan, ipv creme fraiche!quote:Op zaterdag 7 september 2002 13:49 schreef Kaasblaak het volgende:
Mmmmmm, ook dit bericht geprobeerd. Heerlijk! Bedankt voor het recept! Nog meer mensen lekkere en makkelijke vegetarische recepten? Ben benieuwd!quote:Op maandag 9 september 2002 00:34 schreef Schorpioen het volgende:
Oeps, ik lust geen geitenkaasquote:Op woensdag 2 februari 2005 19:19 schreef Lupa_Solitaria het volgende:
Even een simpele, maar wel afgrijselijk lekker:
Koop een pot gegrilde paprika's en een stuk geitenkaas (fromage de chèvre). Rol plakjes geitenkaas in de paprika. Smullen maar!
Culibarbaar! Geitenkaas is het lekkerste wat er is!quote:Op woensdag 2 februari 2005 19:36 schreef Sandradeboer het volgende:
Oeps, ik lust geen geitenkaas
Maar een grote pot vol bij de Lidl is veel goedkoper.quote:Op woensdag 2 februari 2005 19:57 schreef Spindizzy het volgende:
Paprika's grillen is trouwens heel simpel zelf te doen Je huis gaat er ook zo lekker van ruiken
Niet als je je paprika's bij 'De Turk' op de markt haalt. Maar jouw tip om er geitenkaasjes in te rollen klinkt wel heeeeeel lekker!quote:Op woensdag 2 februari 2005 20:00 schreef Lupa_Solitaria het volgende:
[..]
Maar een grote pot vol bij de Lidl is veel goedkoper.
Zal ik doen. Bedankt voor de tip!quote:Op woensdag 2 februari 2005 19:57 schreef Spindizzy het volgende:
Paprika's grillen is trouwens heel simpel zelf te doen Je huis gaat er ook zo lekker van ruiken
Sandradeboer moet maar eens in CUL gaan rondsnuffelen, daar zijn nog heel veel meer lekkere vegorecepten te vinden
Heb ze net gegeten, vandaar dat ik 't hier postte. Zoooo lekker... En morgen maak ik voor de lunch broodjes met pesto, geitenkaas en olijfjes. Tien minuutjes in de oven en smullen maar! Misschien haal ik ook nog even zongedroogde tomaatjes voor erbij.quote:Op woensdag 2 februari 2005 20:02 schreef Spindizzy het volgende:
Niet als je je paprika's bij 'De Turk' op de markt haalt. Maar jouw tip om er geitenkaasjes in te rollen klinkt wel heeeeeel lekker!
Word Hobbit!quote:Op woensdag 2 februari 2005 20:08 schreef Spindizzy het volgende:
Yummmm, kijk en daarom vind ik nou dat de dag zes maaltijden zou moeten hebben ipv maar drie
Ah, ik kom morgen wel even langs om te lunchen .quote:Op woensdag 2 februari 2005 20:05 schreef Lupa_Solitaria het volgende:
[..]
Heb ze net gegeten, vandaar dat ik 't hier postte. Zoooo lekker... En morgen maak ik voor de lunch broodjes met pesto, geitenkaas en olijfjes. Tien minuutjes in de oven en smullen maar! Misschien haal ik ook nog even zongedroogde tomaatjes voor erbij.
Ik eet daarom ook vaak 4 keer of vaker op een dag. Ik ben een echte snoepkont (niet alleen ongezond hoor, ook roggebrood met oude kaas, boterhammen met gemberjam, yummie!!!).quote:Op woensdag 2 februari 2005 20:08 schreef Spindizzy het volgende:
Yummmm, kijk en daarom vind ik nou dat de dag zes maaltijden zou moeten hebben ipv maar drie
Dat mag, er is genoeg. Weet ik meteen wie je bent.quote:Op woensdag 2 februari 2005 20:32 schreef Tristessa het volgende:
Ah, ik kom morgen wel even langs om te lunchen .
Ja, is goed! Waar woon je? .quote:Op donderdag 3 februari 2005 08:49 schreef Lupa_Solitaria het volgende:
[..]
Dat mag, er is genoeg. Weet ik meteen wie je bent.
Ik denk dat Tempeh qua smaak wel in stamppot past.quote:Op zondag 1 februari 2004 13:31 schreef KWAKje het volgende:
ik ben dol op stamppotten mét spekjes en rookworst. ik probeer steeds vaker te koken zonder vlees. meestal lukt dit. met de stamppotten nog niet. ik zoek recepten voor zuurkoolstamp, boerenkoolstamp, andijviestamp, hutspot en andere -stamp die ik nu ff vergeet, zonder vlees.
Daar heb je zakjes voor met van dat poederquote:Op donderdag 3 februari 2005 11:39 schreef HeaRt_woRm het volgende:
Hoi Ik zoek een recept voor vegetarische jus
Shit, ik had je reply gemist. Nou, die hou je tegoed.quote:Op donderdag 3 februari 2005 11:22 schreef Tristessa het volgende:
Ja, is goed! Waar woon je? .
Maakt niet joh . De volgende keer beter!quote:Op zaterdag 5 februari 2005 11:09 schreef Lupa_Solitaria het volgende:
[..]
Shit, ik had je reply gemist. Nou, die hou je tegoed.
Simpele vegetarische lasagne met gorgonzola die ik erg vaak maak en altijd lukt (ook belangrijk ):quote:Op vrijdag 14 januari 2005 11:22 schreef Stiemie het volgende:
Nu je het zegt: ik maak ook wel eens vegetarische quiche met broccoli en paprika! En soep lukt soms ook nog wel.
Maar een lekkere pasta of een ovenschotel zonder vlees lijkt me geweldig!
Is spinazie iets speciaal voor vega's?quote:Op zaterdag 9 april 2005 10:26 schreef Isabeau het volgende:
Als je spinazie gebruikt voor tussen de lasagna, hoevel moet je er dan tussen doen? Dus: hoe dik wordt de laag spinazie. Dat spul slinkt als een idioot, dus ik heb geen idee hoeveel te gebruiken.
ik ken alleen ouders die spijt als haren op hun hoofd hebben gehad om hun kinderen volledig vega op te voeden. de kinderen zijn er aardig om gepest, altijd problemen op school met schoolreisjes en dergelijke, snoep dat uitgedeeld wordt maar dat ze niet mochten hebben (want gelatine), ook wel wat issues met partners vinden want ja, je moet er toch niet aan denken dat je een man/vrouw hebt die s avonds VLEES bakt in je eigen huis.quote:Op dinsdag 13 maart 2007 08:59 schreef Iksje het volgende:
9 jaar vegetariër... en iedereen vraagt me nu of ik nog geen zin krijg in vlees (ik ben met twee nu )...
Zou niet weten waarom eigenlijk! Wil mijn kleintje ook zo lang mogelijk vegetarisch opvoeden, al vrees ik dat hij/zij uiteindelijk wel eens een hap zal willen proeven van vaders bord/boterham. We zullen wel zien... of zitten hier al ervaringsdeskundigen?
Ik had vier klasgenootjes die uit een vegetarisch huishouden kwamen. Die werden nooit gepest en zelf hadden ze er ook geen moeite mee. Ze mochten buitenshuis allemaal vlees eten van hun ouders, maar de meesten lieten het vlees gewoon staan. Schoolreisjes e.d. waren geen probleem.quote:Op dinsdag 13 maart 2007 08:59 schreef Iksje het volgende:
9 jaar vegetariër... en iedereen vraagt me nu of ik nog geen zin krijg in vlees (ik ben met twee nu )...
Zou niet weten waarom eigenlijk! Wil mijn kleintje ook zo lang mogelijk vegetarisch opvoeden, al vrees ik dat hij/zij uiteindelijk wel eens een hap zal willen proeven van vaders bord/boterham. We zullen wel zien... of zitten hier al ervaringsdeskundigen?
Ik heb 3.5 jaar samen gewoond met een vegetarier en ik vond het niet meer dan normaal dat ik ook vegetarisch kookte/at (en ik kookte bijna altijd). Alleen bij het uit eten gaan, bestelde ik wel eens vlees.quote:Op dinsdag 13 maart 2007 10:32 schreef releaze het volgende:
ook wel wat issues met partners vinden want ja, je moet er toch niet aan denken dat je een man/vrouw hebt die s avonds VLEES bakt in je eigen huis.
Same here... Ik leef zo veel mogelijk vegetarisch, maar ik eet nog steeds wel eens vlees of vis. Biologisch wanneer mogelijk, maar dat kan ook niet altijd. (En ga nou niet roepen dat je nooit vlees *hoeft* te eten als je dat niet wilt. Dat weet ik ook wel, maar af en toe vind ik het gewoon lekker of heb ik geen zin om mensen lastig te vallen met mijn speciale dieetwensen.)quote:Op zondag 11 maart 2007 00:12 schreef releaze het volgende:
Hartstikke nietvega represent!
Nee, serieus. Ik leef praktisch vega, maar ben het niet. Heb totaal geen moeite met voor het grootste gedeelte van mn bestaan vega leven, ik waardeer het stukje vlees en vis daardoor eigenlijk veel meer, en dan niet alleen op de omg het is zo lekker!!!! maar gewoon veel meer dat daarbij komt kijken, voornamelijk dan de bioindustrie. ik ga veel bewuster om met m'n keuze voor vlees en vis, and that's good. het gaat om het bewustzijn, he, wat mij betreft.
Ik weet even geen recepten , maar ik heb laatst bij iemand gegeten en die had een prachtige Indiase maaltijd voor me neergezet. Allemaal kleine porties, en dan maar lekker scheppen met een chapati. Veel pittig eten, met hier en daar een frisse saus en wat losse groenten om te blussen.quote:Op woensdag 21 maart 2007 11:28 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik ga binnenkort koken voor iemand die vegetarisch is, heeft iemand hier nog succesrecepten?
ik kook nl. bijna nooit vegetarisch
de vorige keer dat ik er was heb ik een heerlijke schotel gemaakt van venkel, olijven en tomaatjes, die beviel erg goed, maar ga ik natuurlijk niet nog een keer maken..
Als mijn vriend dat zou zeggen komen er dus mooi geen kids.quote:Op dinsdag 13 maart 2007 10:32 schreef releaze het volgende:
Nu eet jouw man nog vlees dus dat zal ze toch wel aan het idee doen wennen. Maar ik heb tegen mijn extremistische vega vriend gezegd, onze kinderen voeden we NIET vega op, punt. Ik wil al dat gezeik er gewoon niet om heen. (bio)worst op brood, bij opa en oma gewoon een gehaktbal, es naar de macdonalds tussendoor, bij ons in huis savonds alleen vleesvervangers en later mogen ze zelf kiezen wat ze willen. Best of both worlds.
Sorry, die volg ik niet.quote:Op vrijdag 23 maart 2007 00:33 schreef DolleMina het volgende:
Je kunt niet ongedaan maken dat je vlees eet, andersom wel.
quote:Op vrijdag 23 maart 2007 06:41 schreef DolleMina het volgende:
Net zoals het laten stukvallen van een vaas oid: je kunt de vaas niet meer (goed) repareren als ie eenmaal stuk gevallen is. Maar als hij niet stuk is kun je altijd besluiten hem alsnog kapot te laten vallen...
Watquote:
wel een condoom gebruiken van milieu onvriendelijk gedoe he! geen schapen darm.quote:Op vrijdag 23 maart 2007 00:33 schreef DolleMina het volgende:
Als mijn vriend dat zou zeggen komen er dus mooi geen kids.
Goede instelling. Fuck 'm. Ze zullen leven zolas de ouders en niets anders zien totdat ze 18 zijn en dan ineens in vrijheid ontsporen!quote:Ze mogen van mij pas zelf beslissen wanneer ze naar de middelbare school gaan, ofzo.
Op zich wel grappige stelling. Open er eens een topic over.quote:Je kunt niet ongedaan maken dat je vlees eet, andersom wel.
Als mijn vriend nu besluit vegetariër te worden dan wens ik hem veel succes met koken, want ik zal nog steeds vlees en vis klaarmaken voor mezelf. Ik vind het wel heel erg meelevend dat je je aan hem hebt aangepastquote:Op donderdag 15 maart 2007 16:13 schreef devzero het volgende:
Ik heb 3.5 jaar samen gewoond met een vegetarier en ik vond het niet meer dan normaal dat ik ook vegetarisch kookte/at (en ik kookte bijna altijd). Alleen bij het uit eten gaan, bestelde ik wel eens vlees.
Het is inderdaad zoiets als je aan passen aan idioten. Geen vega die ook aanpast en elkaar in het midden ontmoeten zodat die wat vlees eet en de ander wat minder.quote:Op vrijdag 23 maart 2007 19:49 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind het wel heel erg meelevend dat je je aan hem hebt aangepast
quote:Op vrijdag 23 maart 2007 19:53 schreef __________ het volgende:
[..]
Het is inderdaad zoiets als je aan passen aan idioten. Geen vega die ook aanpast en elkaar in het midden ontmoeten zodat die wat vlees eet en de ander wat minder.
Op zich heb je een punt, maar in de praktijk lijkt het me lastig. Als ik zelf, als ik eenmaal kinderen heb, fulltime vegetariër zou zijn, zou ik natuurlijk sowieso vegetarisch koken en dan zouden mijn kinderen dat automatisch ook eten. Maar goed, als er voor mijn vriend bijv. vlees als broodbeleg in huis is, kun je moeilijk tegen je kinderen zeggen "nee, dat is alleen voor papa". Als hij een dagje alleen met ze is, kan ik hem niet verbieden om iets te koken waar (biologisch) vlees in zit, laat staan als ze een keer bij een vriendje of bij opa en oma zouden zijn. Als beide ouders vegetariër zijn, lijkt me dat toch makkelijker.quote:Op vrijdag 23 maart 2007 00:33 schreef DolleMina het volgende:
[..]
Als mijn vriend dat zou zeggen komen er dus mooi geen kids.
Ze mogen van mij pas zelf beslissen wanneer ze naar de middelbare school gaan, ofzo. Je kunt niet ongedaan maken dat je vlees eet, andersom wel.
Hier ben ik het helemaal niet mee eens! Ik ken genoeg mensen (die eerst strikt vega waren) die zich wel hebben aangepast aan hun partner (en andersom).quote:Op vrijdag 23 maart 2007 19:53 schreef __________ het volgende:
[..]
Het is inderdaad zoiets als je aan passen aan idioten. Geen vega die ook aanpast en elkaar in het midden ontmoeten zodat die wat vlees eet en de ander wat minder.
Ik heb geen recepten voor je maar dingen met kaas zijn altijd erg leuk, en ei. Iets met gevulde eieren misschien?quote:Op maandag 26 maart 2007 13:11 schreef MissyMirjaM het volgende:
net gehoord dat we ipv een diner nu een soort brunch gaan doen, geheel vega ofcourse
ik zat zelf te denken om er een beetje een tapas achtig iets van te maken, een verzameling kleine hapjes, al dan niet met brood te eten.
iemand leuke ideeën?
ehh?quote:Op vrijdag 23 maart 2007 19:53 schreef __________ het volgende:
[..]
Het is inderdaad zoiets als je aan passen aan idioten. Geen vega die ook aanpast en elkaar in het midden ontmoeten zodat die wat vlees eet en de ander wat minder.
quote:Op maandag 26 maart 2007 13:48 schreef Evil_Jur het volgende:
Alleen vis. Ik zondig trouwens wel eens, maar ik probeer zo vegetarisch mogelijk te leven.
Zijn er nog meer politiek niet-linkse 'vegetariers' hier?
ICTende vrouwen bewegen niet zo veel dus die worden lekker mals, beetje knoflook erbij, langzaam op bakken en de rest voor in de vriezer, heerlijk.quote:Op zaterdag 31 maart 2007 20:04 schreef kruimel_20 het volgende:
ook lekker : de shoarma reepjes ! (ik haal ze bij de jumbo)
welk merk?quote:Op zaterdag 31 maart 2007 20:04 schreef kruimel_20 het volgende:
ook lekker : de shoarma reepjes ! (ik haal ze bij de jumbo)
Bij onze AH (R'dam) liggen ze nog hoor.quote:Op zondag 1 april 2007 18:17 schreef lucky_birdie het volgende:
[..]
welk merk?
die van Quorn waren lekker
Alleen zijn die volgens mij niet meer te krijgen bij de AH, ik heb ze in ieder geval niet meer gezien
Die zijn lekker ja!quote:Op zondag 1 april 2007 18:24 schreef gekkehoedenmaker het volgende:
[..]
Ik ben trouwens ernstig fan van de Tivoli nuggets
Ik eet best vaak hele simpele dingen, zoals:quote:Op donderdag 13 juli 2006 12:17 schreef kruimel_20 het volgende:
*Kick*
Ik ben op zoek naar gerechten die je "gewoon" door de weeks eet...
Al die specials zijn wel lekker.... maar zoals de doorsnee nederlander aardappels/vlees/groente eet
zoek ik zo iets in de vegetarische variant (liefst zonder aardappels)
Mja, Tivall. Excuses.quote:Op vrijdag 6 april 2007 08:32 schreef Lollifant het volgende:
[..]
Die zijn lekker ja!
Die mini frikandellen moet ik nog even aan wennen. Wel lekker opzich, maar er zit zo'n velletje omheen. maar ik had ze ook in de oven gedaan ipv frituur, is ook minder lekkker.
Bedoel je trouwens niet Tivall? Zie nu pas Tivoli staan...
Gemarineerde champignons zijn erg lekker. En iemand heeft ooit eens vegaburgers van kikkererwten voor me gemaakt. Lekker en er zijn veel recepten voor te vinden.quote:Op vrijdag 6 april 2007 18:41 schreef Isabeau het volgende:
Hoi, ik heb twee topics met vegetarische recepten + slowchat laten mergen. Er stonden er 2 actief in de topiclijst, vandaar.
Wie heeft er nog tips voor vegetarische dingetjes voor gourmetten? Snijden jullie dan van die kant & klaar vegaburgers aan stukjes, of maak je zelf iets?
Mijn ervaring is dat je in de meeste landen nogal vreemd word aangekeken als je naar vegetarisch eten vraagt. Dit kan ook aan mij liggen omdat ik niet specifiek op zoek ben gegaan naar vegetarische restaurants, maar er vanuit ging dat er net als in NL overal wel minstens 1 vegetarisch gerecht te krijgen is. Niet dusquote:Op donderdag 26 april 2007 10:34 schreef thabit het volgende:
De zomer komt eraan dus er zijn weer vakantieplannen. In welke landen kun je wel en in welke landen kun je niet goed vegetarisch eten?
Bedoel je uit eten of wat betreft supermarktspullen?quote:Op donderdag 26 april 2007 10:34 schreef thabit het volgende:
De zomer komt eraan dus er zijn weer vakantieplannen. In welke landen kun je wel en in welke landen kun je niet goed vegetarisch eten?
Ik was een paar weken geleden in Spanje en Andorra en daar is het verschillende keren gebeurd dat we om iets vegetarisch vroegen en dan doodleuk vis voorgezet kregen. Mensen in Zuid-Europa zijn niet gewend aan vegetariërs, dus leg ze heel duidelijk (en het liefst in hun eigen taal) uit wat de bedoeling is. Zelfs in Frankrijk kunnen ze op veel plaatsen heel weinig met het begrip "vegetarisch", waardoor ik wel eens twee weken lang 'veroordeeld' ben geweest tot losse porties friet en "salade chèvre". Op zich heerlijk, maar na twee weken kun je geen geitenkaas meer zien.quote:Op donderdag 26 april 2007 10:34 schreef thabit het volgende:
De zomer komt eraan dus er zijn weer vakantieplannen. In welke landen kun je wel en in welke landen kun je niet goed vegetarisch eten?
Tsja, er zijn ook Nederlanders die niet helemaal begrijpen wat vegetarisch betekent, en informeren of je wel vis eet... In Frankrijk is vegetarisch eten nogal ongebruikelijk, dus je kunt beter heel erg overduidelijk uitleggen dat je geen vlees en vis eet dan vragen om een vegetarisch gerecht.quote:Op donderdag 26 april 2007 17:41 schreef Mini_rulez het volgende:
Zelfs in Frankrijk kunnen ze op veel plaatsen heel weinig met het begrip "vegetarisch".
dat ligt niet zozeer aan die mensen, wél aan de 'vegetariers' die beweren vegetarier te zijn, maar wel heel droog vis gaan zitten vreten.quote:Op zondag 29 april 2007 18:27 schreef Patsy_Stone het volgende:
[..]
Tsja, er zijn ook Nederlanders die niet helemaal begrijpen wat vegetarisch betekent, en informeren of je wel vis eet...
Ik dacht vooral aan landen als Egypte of China.quote:Op donderdag 26 april 2007 17:34 schreef Patsy_Stone het volgende:
[..]
Bedoel je uit eten of wat betreft supermarktspullen?
Je kunt in restaurants bijna overal wel iets vegetarisch krijgen, het is ook een beetje afhankelijk van hoe goed je de lokale taal spreekt. Ze kunnen altijd wel iets vleesloos voor je fiksen, maar je zult misschien wel raar aangekeken worden. Ik zou je vakantieplannen er in ieder geval niet op aanpassen... Waar wil je zo ongeveer heen? Dan kunnen mensen misschien gerichter tips geven.
Voor reiservaringen: http://www.vegatopia.com/reizen/
Ja, heel irritant is dat...quote:Op zondag 29 april 2007 19:34 schreef MissyMirjaM het volgende:dat ligt niet zozeer aan die mensen, wél aan de 'vegetariers' die beweren vegetarier te zijn, maar wel heel droog vis gaan zitten vreten.
geloof me, daar zijn er véél van.
Ben geen ervaringsdeskundige wat die landen betreft...quote:Op maandag 30 april 2007 00:17 schreef thabit het volgende:
Ik dacht vooral aan landen als Egypte of China.
In India kan je uitstekend vegetarisch eten, alleen een beetje ver weg. Goa schijnt wel erg mooi te zijnquote:Op donderdag 26 april 2007 10:34 schreef thabit het volgende:
De zomer komt eraan dus er zijn weer vakantieplannen. In welke landen kun je wel en in welke landen kun je niet goed vegetarisch eten?
heel herkenbaar. of ze serveren de zoveelste omeletquote:Op donderdag 26 april 2007 17:41 schreef Mini_rulez het volgende:
waardoor ik wel eens twee weken lang 'veroordeeld' ben geweest tot losse porties friet en "salade chèvre". Op zich heerlijk, maar na twee weken kun je geen geitenkaas meer zien.
Thailand en Cambodja zijn erg goed te doen als vegetarier!quote:Op dinsdag 1 mei 2007 13:52 schreef Isabeau het volgende:
Welke landen zijn nou makkelijk qua vegetarisch eten dan?
Amerika (de grote steden in elk geval), Engeland (Londen in elk geval), Italie.quote:Op dinsdag 1 mei 2007 13:52 schreef Isabeau het volgende:
Welke landen zijn nou makkelijk qua vegetarisch eten dan?
In één keer volledig, of 'bouw je het af'?quote:Op zondag 11 november 2007 21:58 schreef OFfSprngr het volgende:
Ik ben ook veggie geworden.
*high 5's* Leuk man, het bevalt je vast goed.quote:Op zondag 11 november 2007 21:58 schreef OFfSprngr het volgende:
Ik ben ook veggie geworden.
Ik vond Japan ook erg goed te doen! Ik eet geen vis, maar er is gewoon erg veel vega eten in de Japanse keuken, vele soorten sushi (ei, avocado, komkommer, rettich, pruim...) en de mensen zijn erg behulpzaam en snappen het ook.quote:Op dinsdag 1 mei 2007 13:52 schreef Isabeau het volgende:
Welke landen zijn nou makkelijk qua vegetarisch eten dan?
Wat een kick. . Dat jaar ben ik naar Maleisie gegaan. Ook heel goed te doen qua vegetarisch eten!quote:Op maandag 30 april 2007 00:17 schreef thabit het volgende:
[..]
Ik dacht vooral aan landen als Egypte of China.
Omdat ik nog bij mijn moeder woon en die wil vlees eten, en we hebben geen geld voor én vlees en een alternatief. Daarom eten we weinig vlees maar door mijn invloed biologisch. De bedoeling is dat ik binnen een half jaar uit huis ben, en dan eet ik helemaal geen vlees meerquote:Op woensdag 4 maart 2009 14:22 schreef vergeetmewelletje het volgende:
Dat van dat afbouwen snap ik niet zo goed eigenlijk.
Waarom is dat?
Dan kan je moeder toch gewoon 2 dagen hetzelfde vlees eten en jij 2 dagen hetzelfde alternatief?quote:Op woensdag 4 maart 2009 14:34 schreef Windigo het volgende:
[..]
Omdat ik nog bij mijn moeder woon en die wil vlees eten, en we hebben geen geld voor én vlees en een alternatief. Daarom eten we weinig vlees maar door mijn invloed biologisch. De bedoeling is dat ik binnen een half jaar uit huis ben, en dan eet ik helemaal geen vlees meer
Gaat het je alleen om het stremsel?quote:Op woensdag 4 maart 2009 14:36 schreef ChipsZak. het volgende:
Zijn er ook mensen hier die net als ik geen kaas eten, maar alleen vegetarische kaas?
De prijs van vega kaas.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Stremselquote:Stremsel is een oplossing die spijsverteringsenzymen bevat, afkomstig uit de lebmaag van kalveren. Het is een bijproduct van de kalverslachterij.
Bedoel je de veganistische kaas, dus helemaal zonder zuivel? Die is duur ja.quote:Op woensdag 4 maart 2009 14:36 schreef ChipsZak. het volgende:
Zijn er ook mensen hier die net als ik geen kaas eten, maar alleen vegetarische kaas?
De prijs van vega kaas.
Nee, vegetarische kaas. En in elke natuurwinkel waar we zijn geweest is het gewoon heel duur. Net als de smeerkaas. We eten het wel, maar het is gewoon wel heel duur.quote:Op woensdag 4 maart 2009 15:14 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Bedoel je de veganistische kaas, dus helemaal zonder zuivel? Die is duur ja.
Gewone vegetarisch gestremde kaas is er in net zoveel prijsklassen als gewone en is echt niet veel duurder, loop maar eens een natuurwinkel binnen.
Analoog kost echt geen drol.quote:Op woensdag 4 maart 2009 15:14 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Bedoel je de veganistische kaas, dus helemaal zonder zuivel? Die is duur ja.
Daar gaat het dan ook niet over, bovendien is dat spul niet te vreten en nog steeds op melkbasis.quote:
Heb je het linkje naar het lijstje dat ik heb gepost niet gezien?quote:Op vrijdag 6 maart 2009 15:07 schreef ChipsZak. het volgende:
Nee, vegetarische kaas. En in elke natuurwinkel waar we zijn geweest is het gewoon heel duur. Net als de smeerkaas. We eten het wel, maar het is gewoon wel heel duur.
Ik ben echt nog nooit relatief goedkope vega kaas tegengekomen.
Ik ken die lijst wel, maar er zitten veel 'rare' kazen tussen. Geitenkaas etc., dat eet ik allemaal niet.quote:Op vrijdag 6 maart 2009 15:46 schreef vergeetmewelletje het volgende:
[..]
Heb je het linkje naar het lijstje dat ik heb gepost niet gezien?
Ik zou bijvoorbeeld Aldi-kaas niet duur noemen.
Aldi heeft volgens mij alleen vega-mozarella en vega-light-brie.quote:Op vrijdag 6 maart 2009 15:52 schreef ChipsZak. het volgende:
Ik kan wel eens kijken bij de Aldi, maar zij hebben niet dat je zelf de grootte kan bepalen van het stuk kaas, geloof ik. Dat is gewoon plakjes kopen en wij willen graag dat je kan zeggen hoeveel je wilt en zij het dan afsnijden. Maar zal eens zien.
Ik weet niet precies hoe de kaas heet die we nu hebben, maar zal ook eens kijken naar de leerdammer dan.quote:Op vrijdag 6 maart 2009 15:57 schreef vergeetmewelletje het volgende:
[..]
Aldi heeft volgens mij alleen vega-mozarella en vega-light-brie.
Maar leerdammer kun je toch wel ergens af laten snijden?
En bij de Jumbo vast ook wel de Jumbo-kaas.
Welnee, water, palmvet, zetmelen, zout, arabische gom en een beetje annatto.quote:Op vrijdag 6 maart 2009 15:39 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Daar gaat het dan ook niet over, bovendien is dat spul niet te vreten en nog steeds op melkbasis.
Wikipedia.quote:
Heb je het wel eens op dan? Smerig is echt onzin, er zit gewoon weinig smaak aan, maar daar kun je wel wat aan doen natuurlijk. Er werd bijvoorbeeld ook analoog met paprikapoeder gemaakt.quote:Maar op zich maakt dat geen zak uit want het spul is en blijft te smerig voor woorden, zeker koud.
Daarom tvp ik dit topic even!!!quote:Op woensdag 4 maart 2009 14:33 schreef Mini_rulez het volgende:
Het duurt ook even voordat je een groot genoeg 'repertoire' hebt van vegetarische recepten. In het begin wist ik tenminste niet echt wat ik moest koken, behalve gewoon het vlees weglaten of aardappels, Valess en groente.
Er is nauwelijks een kant en klaargerecht zonder te koop en inderdaad, het smaakt nergens naar dus ik zie het nut er niet van in voor de veganist.quote:Op vrijdag 6 maart 2009 16:16 schreef Zelva het volgende:
[..]
Wikipedia.
[..]
Heb je het wel eens op dan? Smerig is echt onzin, er zit gewoon weinig smaak aan, maar daar kun je wel wat aan doen natuurlijk. Er werd bijvoorbeeld ook analoog met paprikapoeder gemaakt.
Lijkt me niet echt gezond / goede voedingquote:Op vrijdag 6 maart 2009 16:11 schreef Zelva het volgende:
[..]
Welnee, water, palmvet, zetmelen, zout, arabische gom en een beetje annatto.
Er zijn ook soorten met een gedeelte gewolfde kaas, dan is het niet een echte analoog meer, maar een cheese preparation. De variant zonder kaas werd in het bedrijf waar ik werkte het meest gemaakt. Vaak zag je dan wel dat blokken analoog met echte kaas gemengd werden en geraspt en dan zo als 'pizzamix' de deur uitgingen.
En met extra ingrediënten kun je het zo lekker maken als je zelf wilt, uiteraard.
Zit in meer eten dan je denkt. Sowieso in allerlei kant en klare pizza's en pasta's.quote:Op vrijdag 13 maart 2009 19:40 schreef Julie. het volgende:
Lijkt me niet echt gezond / goede voeding
Heb je zeker dat filmpje van de Keuringsdienst van Waarde gemist waarbij een kindje dat mocht proevenquote:Op vrijdag 6 maart 2009 16:16 schreef Zelva het volgende:
Heb je het wel eens op dan? Smerig is echt onzin, er zit gewoon weinig smaak aan, maar daar kun je wel wat aan doen natuurlijk.
Astu: http://www.uitzendinggemist.nl/index.php/aflevering?aflID=7625395&md5=569cd59c9c4dd7f1c31695515adb4c54quote:Op zondag 31 januari 2010 16:46 schreef Trusten het volgende:
[..]
Heb je zeker dat filmpje van de Keuringsdienst van Waarde gemist waarbij een kindje dat mocht proeven
Paneer uit een zakje?! Cool! Waar koop je dat? wel eens geprobeerd zelf te maken, maar dat was heel erg smerig!quote:Op zondag 31 januari 2010 12:54 schreef prinseszondererwt het volgende:
Niet echt veel animo voor een vegatopic hier...
Ik probeer redelijk veel uit en probeer dit ook vast te leggen, mijn laatste vondst: paneer uit een zakje!
[ afbeelding ]
Hier meer vega probeersels.
Bij de biowinkel hebben ze gerookte tofu met zonnebloempitten of sesam erdoor, lekker. En tofu met olijvenquote:Op zondag 31 januari 2010 20:38 schreef lemonlime het volgende:
Iemand heeft het vast af genoemd, maar ook heel lekker is: gerookte tofu!
Vooral gewoon rauw bij een biertje of wijntje.
Dat is een goeie tip , had ik zelf echt niet aan gedacht, volgende keer meteen proberenquote:Op maandag 1 februari 2010 14:12 schreef kruimel_20 het volgende:
nog een vegetarische budget tip :
als je normaal gesproken vegagehakt door je pasta e.d. doet, probeer dan eens een fijn geprakte vegahamburger!
Bestaat er vega shoarma dan?quote:Op maandag 1 februari 2010 16:00 schreef P.F het volgende:
Ik ga zo shoarma eten! (pita broodjes + shoarma reepjes !!)
Waar dan? dat wil ik ook!quote:Op maandag 1 februari 2010 19:23 schreef prinseszondererwt het volgende:
Fijn windigo!
Ja, er is zelfs kant en klare shoarma te koop. Maar met reepjes van het een of ander met kruiden kom je een heel eind hoor, het gaat toch vooral om de kruiden. En de knoflooksaus natuurlijk.
Bij de Plus en de Jumbo hebben ze het bij ons.quote:
Wat prijs betreft scheelt dit nauwelijks toch? Vegaburgers zijn per kilo duurder dan gehakt toch?quote:Op maandag 1 februari 2010 14:12 schreef kruimel_20 het volgende:
nog een vegetarische budget tip :
als je normaal gesproken vegagehakt door je pasta e.d. doet, probeer dan eens een fijn geprakte vegahamburger!
Deze zijn goedkoper en je kunt er 2x mee bakken!
Ja, ik had shoarma reepjes.. En dan een ui + knoflook fruiten.. shoarma reepjes er door + extra shoarma kruiden.. dan yoghurtsla dressing mixen met frites lijn en daardoorheen een uitgeknepen teentje knoflook.quote:Op maandag 1 februari 2010 17:58 schreef Windigo het volgende:
[..]
Bestaat er vega shoarma dan?
Ben trouwens eindelijk geslaagd in het overschakelen van een vleesdieet naar een volledig vegetarisch dieet, en voel me er heel fit en goed bij
Ik heb uit de VS imitatie-baconbits meegenomen. Vond het niet zo'n succes; ze hebben een te luchtige structuur (denk hamka's) en smaken eigenlijk alleen naar rook. Denk dat ze door de stamppot verkruimelen en oplossen. Als garnering bij soep of salade zijn ze wel OK. Niet briljant.quote:Op maandag 1 februari 2010 16:03 schreef Pisces29 het volgende:
Ik las een tijdje terug over spek dat er ook in vegavorm is, heeft iemand dat hier al gegeten en is het een aanrader voor bv bij de stampot?
Of kaasblokjes even door ei halen en dan door paneermeel, even kort bakken in olie/margarine en dat door de stamppotquote:Op dinsdag 2 februari 2010 06:43 schreef prinseszondererwt het volgende:
Dan kun je beter rooktofu gebruiken door de stamppot.
quote:Op maandag 1 februari 2010 16:03 schreef Pisces29 het volgende:
Ik las een tijdje terug over spek dat er ook in vegavorm is, heeft iemand dat hier al gegeten en is het een aanrader voor bv bij de stampot?
Hmm! Wat is dit precies?quote:
Hachee?quote:Op dinsdag 2 februari 2010 23:15 schreef P.F het volgende:
Ik heb zin om nog een standaard vlees recept na te maken !
Deze week zijn de alpro soya producten in de bonus bij albert heijn.quote:Op dinsdag 2 februari 2010 23:23 schreef P.F het volgende:
Misschien is het ook leuk om de aanbiedingen van bijv. valess hier te melden?
Ik ook! Ben geen vegetariër, eet wel overwegend vegetarisch. Ik kies vaker voor peulvruchten, noten en ei, en soms kaas. Maar misschien is dat toch de hollandse keuken? Dat als je aardappels en groente eet, dat er wat ontbreekt?quote:Op woensdag 3 februari 2010 11:48 schreef minilot het volgende:
Hoeveel vegetariërs zitten hier nu die géén vleesvervangers gebruiken?
Ik eet inmiddels een dag of vijf per week vegetarisch, maar ik raak dat soort rommel echt nog niet met een stok aan. Ik heb heel veel van die nepvleesprodukten uit nieuwsgierigheid uitgeprobeerd, maar ik vond het allemaal dusdanig ranzig dat ik het heb opgegeven.
Natuurlijk is dat het - onze hele eetcultuur is gericht op het hebben van een vlees-achtig element op je bord. Ik begrijp best dat men zich daar lastig van kan (of wil) loswrikken omdat uitgebreider koken niet iets is waar iedereen zin in en/of tijd voor heeft. Wat ik minder goed begrijp is dat mensen vleesvervangers oprecht lékker vinden.quote:Op woensdag 3 februari 2010 11:53 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Ik ook! Ben geen vegetariër, eet wel overwegend vegetarisch. Ik kies vaker voor peulvruchten, noten en ei, en soms kaas. Maar misschien is dat toch de hollandse keuken? Dat als je aardappels en groente eet, dat er wat ontbreekt?
Ik eet ze wel, maar er zijn er maar een paar die ik echt lekker vind. (vooral dingen van Quorn, bijvoorbeeld de roerbakreepjes of satestukjes & de AH (mini)hamburgers ) Wel handig als je vegetarisch wilt gaan grillen/BBQ'en enzo.quote:Op woensdag 3 februari 2010 11:48 schreef minilot het volgende:
Hoeveel vegetariërs zitten hier nu die géén vleesvervangers gebruiken?
Ik eet inmiddels een dag of vijf per week vegetarisch, maar ik raak dat soort rommel echt nog niet met een stok aan. Ik heb heel veel van die nepvleesprodukten uit nieuwsgierigheid uitgeprobeerd, maar ik vond het allemaal dusdanig ranzig dat ik het heb opgegeven.
Ik heb ook te maken met een lief dat zijn hele leven lang een stevige vleeseter is geweest. Maar de overgang naar vijf van de zeven dagen vegetarisch ging opmerkelijk makkelijk, omdat ik wel heel hard mijn best ben gaan doen om al mijn vleesloze pasta's, risotto's, curry's en dergelijke nog lekkerder te maken dan ze al waren. Hij miept er helemaal niet over, maar dat is misschien ook omdat ik 'm eens per maand een lamsbout toestop.quote:Op woensdag 3 februari 2010 11:54 schreef mjan het volgende:
Ik at tot 3 jaar geleden eigenlijk nooit een vleesvervanger. Maar toen leerde ik mijn omnivore-vriend kennen en ik merk gewoon dat hij nog anders denkt over eten en dat hij het gevoel heeft dat vlees vervangen moet worden door iets anders. Door hem ben ik dus weer quorn, tivall ed. gaan eten. Nu merk ik dat ik er zelf ook weer aan gewend ben en het toch ook wel lekker vind. Maar opzich is het onzin en pure luiheid natuurlijk.
Ik eet wel vleesvervangers, maar dan die van de natuurwinkel, die niet gemaakt zijn om op vlees te lijken. Die troep in de supermarkt moet naar vlees smaken en is inderdaad vies. Die van de natuurvoedingswinkel zijn gewoon gemaakt met noten of groenten of peulvruchten als hoofdingrediënt en die zijn wel lekker en ook voedzamer.quote:Op woensdag 3 februari 2010 11:48 schreef minilot het volgende:
Hoeveel vegetariërs zitten hier nu die géén vleesvervangers gebruiken?
Ik eet inmiddels een dag of vijf per week vegetarisch, maar ik raak dat soort rommel echt nog niet met een stok aan. Ik heb heel veel van die nepvleesprodukten uit nieuwsgierigheid uitgeprobeerd, maar ik vond het allemaal dusdanig ranzig dat ik het heb opgegeven.
Mja, dat is natuurlijk ook wel iets anders. Ik kwak ook regelmatig met plezier een burger van kikkererwten op een broodje.quote:Op woensdag 3 februari 2010 12:01 schreef Windigo het volgende:
[..]
Ik eet wel vleesvervangers, maar dan die van de natuurwinkel, die niet gemaakt zijn om op vlees te lijken. Die troep in de supermarkt moet naar vlees smaken en is inderdaad vies. Die van de natuurvoedingswinkel zijn gewoon gemaakt met noten of groenten of peulvruchten als hoofdingrediënt en die zijn wel lekker en ook voedzamer.
Eigenlijk moet ik er ook gewoon maar eens mee stoppen, want hij mist het ook niet als ik kook. Alleen als hij zelf moet koken is het volgens mij moeilijk om buiten het 'vlees' om te denken. Punt is alleen dat ik 99% van de tijd kook en nu dus zijn gewoonte heb overgenomenquote:Op woensdag 3 februari 2010 12:00 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik heb ook te maken met een lief dat zijn hele leven lang een stevige vleeseter is geweest. Maar de overgang naar vijf van de zeven dagen vegetarisch ging opmerkelijk makkelijk, omdat ik wel heel hard mijn best ben gaan doen om al mijn vleesloze pasta's, risotto's, curry's en dergelijke nog lekkerder te maken dan ze al waren. Hij miept er helemaal niet over, maar dat is misschien ook omdat ik 'm eens per maand een lamsbout toestop.
Of zelf kidneybonen (/willekeurige andere bonen) burgers maken!quote:Op woensdag 3 februari 2010 12:01 schreef Windigo het volgende:
[..]
Ik eet wel vleesvervangers, maar dan die van de natuurwinkel, die niet gemaakt zijn om op vlees te lijken. Die troep in de supermarkt moet naar vlees smaken en is inderdaad vies. Die van de natuurvoedingswinkel zijn gewoon gemaakt met noten of groenten of peulvruchten als hoofdingrediënt en die zijn wel lekker en ook voedzamer.
Oh meestal maak ik alles zelf hoor, eens in de zoveel tijd heb ik echter geen zin om veel moeite te doen en dan haal ik nog wel eens een linzenstick ofzo van de natuurwinkel. Die zijn trouwens echt lekkerquote:Op woensdag 3 februari 2010 12:07 schreef mjan het volgende:
[..]
Of zelf kidneybonen (/willekeurige andere bonen) burgers maken!
Nou, dan vanaf nu! Hup! Maaltijdsoepen met een lekker stuk brood, hippe quiches, pasta's vol paddestoelen, pittige quesadilla's, pizza's met vijgen en brie - de mogelijkheden zijn eindeloos!quote:Op woensdag 3 februari 2010 12:05 schreef mjan het volgende:
[..]
Eigenlijk moet ik er ook gewoon maar eens mee stoppen, want hij mist het ook niet als ik kook. Alleen als hij zelf moet koken is het volgens mij moeilijk om buiten het 'vlees' om te denken. Punt is alleen dat ik 99% van de tijd kook en nu dus zijn gewoonte heb overgenomen
Ik heb mijn recept even uit een oud topic gevist.quote:Op woensdag 3 februari 2010 12:08 schreef ColdFeet het volgende:
Dit vind ik echt een puik recept voor vego-burgers, lekker! Wel heel heet bakken, anders krijg je geen korstje.
Oe, dit ga ik binnenkort eens proberen..quote:Op woensdag 3 februari 2010 12:08 schreef ColdFeet het volgende:
Dit vind ik echt een puik recept voor vego-burgers, lekker! Wel heel heet bakken, anders krijg je geen korstje.
Jep, dat dus. En ik doe nog weleens 'nepgehakt' van quorn door de moussaka, omdat het anders minder lekker is volgens ons.quote:Op woensdag 3 februari 2010 12:01 schreef Windigo het volgende:
[..]
Ik eet wel vleesvervangers, maar dan die van de natuurwinkel, die niet gemaakt zijn om op vlees te lijken. Die troep in de supermarkt moet naar vlees smaken en is inderdaad vies. Die van de natuurvoedingswinkel zijn gewoon gemaakt met noten of groenten of peulvruchten als hoofdingrediënt en die zijn wel lekker en ook voedzamer.
Hierzo: http://www.wakkerdier.nl/wakkere_winkelaar.phpquote:Op dinsdag 2 februari 2010 23:23 schreef P.F het volgende:
Misschien is het ook leuk om de aanbiedingen van bijv. valess hier te melden?
Hier net zo . Eet ook amper vleesvervangers als in burgers e.d., hooguit 1x per week. Vind het veel fijner om zelf iets leuks te koken waar ik over na kan denken en mijn eigen draai aan kan geven. Burgers moet ik zelf ook eens gaan proberen te maken, mooi experimentje voor komend weekend.quote:Op woensdag 3 februari 2010 12:01 schreef Windigo het volgende:
Ik eet wel vleesvervangers, maar dan die van de natuurwinkel, die niet gemaakt zijn om op vlees te lijken. Die troep in de supermarkt moet naar vlees smaken en is inderdaad vies. Die van de natuurvoedingswinkel zijn gewoon gemaakt met noten of groenten of peulvruchten als hoofdingrediënt en die zijn wel lekker en ook voedzamer.
Ik eet niet dagelijks vleesvervangers, maar wel regelmatig. Vooral in de winter trouwens. Bij stamppot hoort toch wel een (nep)rookworst vind ik .quote:Op woensdag 3 februari 2010 11:48 schreef minilot het volgende:
Hoeveel vegetariërs zitten hier nu die géén vleesvervangers gebruiken?
Ik eet inmiddels een dag of vijf per week vegetarisch, maar ik raak dat soort rommel echt nog niet met een stok aan. Ik heb heel veel van die nepvleesprodukten uit nieuwsgierigheid uitgeprobeerd, maar ik vond het allemaal dusdanig ranzig dat ik het heb opgegeven.
Als ik zelf kook, heb ik ook vaak wel vleesvervangers. Maar niet de 'kijk-deze-rotzooi-heel-erg-op-vlees-lijken-en-smaken-maar-het-toch niet-zijn' zooi. Dan heb je het m.i. niet helemaal begrepen. Bij m'n ouders eet ik bijna nooit vleesvervangers.quote:Op zondag 7 februari 2010 19:10 schreef mille-feuille het volgende:
[..]
Ik eet niet dagelijks vleesvervangers, maar wel regelmatig. Vooral in de winter trouwens. Bij stamppot hoort toch wel een (nep)rookworst vind ik .
Ik vind die gegrilde stukjes van de AH erg lekker. Verder doe ik wel veel met quorn gehakt.quote:Op zondag 7 februari 2010 20:04 schreef _Ophelia_ het volgende:
Als ik vleesvervangers eet heb ik het liefste die van Vivera, volgens mij is dat wel de ultieme "zie mij op vlees lijken" zooi. Maar ik eet al vegetarisch sinds mijn 6e en heb daardoor niet echt de neiging om te gaan vergelijken.
Beter inconsequent goed, dan consequent fout, .quote:Op dinsdag 18 mei 2010 19:47 schreef P.F het volgende:
Ik heb inderdaad nog leren schoenen en ik heb er eigenlijk nooit zo bij stil gestaan Hmz!
Ik hou het antwoord meestal gewoon kort. Iets als "uit principe" vind ik uitgebreid genoeg.quote:Op dinsdag 18 mei 2010 19:28 schreef P.F het volgende:
Wat zeggen jullie meestal als mensen naar de reden vragen?
Ik denk dat ik of zeg: "Ik weiger mee te werken aan deze zieke bioindustrie" (Guido Weijers) of "Ik vind Valess gewoon heel lekker"
Ik vind die vraag altijd zo stom
Ik eet nog niet zo lang geen vlees hoor.. Heb in die tijd misschien 1 paar schoenen gekocht en ik heb er 50+. En waarschijnlijk ook wel wat leren exemplaren..quote:Op dinsdag 18 mei 2010 19:54 schreef ChipsZak. het volgende:
[..]
Beter inconsequent goed, dan consequent fout, .
Hoewel ik zelf geen leer draag.
Dank ken je de mensen met wie ik om ga niet... HOEZO UIT PRINCIPE?!quote:Op dinsdag 18 mei 2010 19:55 schreef thabit het volgende:
[..]
Ik hou het antwoord meestal gewoon kort. Iets als "uit principe" vind ik uitgebreid genoeg.
Maar heb je dan niet dat mensen doorvragen? Ik wel altijd, .quote:Op dinsdag 18 mei 2010 19:55 schreef thabit het volgende:
[..]
Ik hou het antwoord meestal gewoon kort. Iets als "uit principe" vind ik uitgebreid genoeg.
Maakt niet uit toch, ieder beslist voor zichzelf hoever hij/zij wil gaan. Zo kies ik ervoor ook geen leer te dragen maar moet een ander dat wel vooral doen als hij/zij dat wil.quote:Op dinsdag 18 mei 2010 19:56 schreef P.F het volgende:
[..]
Ik eet nog niet zo lang geen vlees hoor.. Heb in die tijd misschien 1 paar schoenen gekocht en ik heb er 50+. En waarschijnlijk ook wel wat leren exemplaren..
Als je je antwoorden kort houdt, dan houden ze snel genoeg op. Als ze doorzeuren, dan zeg je maar iets als "Tja." of zo.quote:Op dinsdag 18 mei 2010 19:57 schreef ChipsZak. het volgende:
[..]
Maar heb je dan niet dat mensen doorvragen? Ik wel altijd, .
Ja, dat eigenlijk. En inderdaad schokkend hoeveel mensen denken dat een vis een plant is. Of kip, dat kan er ook bij veel mensen niet in... Rare wereld, eigenlijk.quote:Op dinsdag 18 mei 2010 19:29 schreef ChipsZak. het volgende:
Ik zeg meestal iets in de richting dat ik het persoonlijk niet nodig vind dieren te (laten) slachten voor mijn voedsel en de verneukte bio-industrie, bladiebla en daar niet aan mij willen werken. Dat verhaal, je kent 't wel.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |