abonnement Unibet Coolblue
pi_90330152
Oke, bedankt voor jullie reacties. Ik neem het in overweging. Denk dat de keuze gaat vallen tussen Malta, Cyprus en Corfu.
pi_90510181
Het is acht dagen Malta geworden :) Toevallig hetzelfde hotel in Qawra als YPrue hierboven.
pi_91165653
Ik ga ook naar Malta deze zomer, op huwelijksreis O+ . Wij zitten in Grand Hotel Excelsior in Valetta. Iemand nog wat actuele tips over wat zeker wel en zeker niet te doen?
pi_91193274
Zeker wel naar de Blue lagoon gaan.
pi_95158488
Ik ga eind juli ook acht dagen naar Malta toe :)
Vriend van mij woont daar nu (in Msida), dus we hoefden alleen een vlucht te boeken ^O^
Deze reactie was waarschijnlijk bedoeld om mijn naamsbekendheid te vergroten.
pi_98835161
Weet iemand hoe de prijzen op dit moment zijn op malta? 2 Jaar geleden was alles er nog behoorlijk goedkoop... hoe is dat nu?
pi_99975129
Wij zijn pas op vakantie geweest in Malta. Wel een mooi eiland! Wat me opviel is dat het eiland wel erg volgebouwd is, voornamelijk rondom Valletta. Wij zaten in St Julians bij Spinola Bay in Hotel Cavalieri (wel een aanrader trouwens). Wat wij verder gedaan hebben en aanraders zijn:

- Valletta; Veel mooie gebouwen, St John's Co-Cathedral is wel leuk om eens binnen te kijken, verder de Malta Experience; een 45 min durende film waar de hele geschiedenis van Malta kort wordt uitgelegd (ook in het Nederlands!), dan begrijp je alles ook beter omdat veel dingen in Valletta (en Malta zelf) over de geschiedenis gaan

- Marsaxlokk; traditioneel vissersdorpje, leuk om te zien omdat er zoveel kleurrijke bootjes liggen, verder is het plaatsje niet heel boeiend

- Tempels van Hagar Qim en Mnajdra; een van de oudste bouwwerken van de wereld, wel interessant om te zien

- Blue Grotto; grotten in het water, mooi blauw en helder water

- Golden Bay; een van de mooiere / betere stranden van Malta waar je lekker kan zwemmen. Is best leuk omdat er verder dus veel rotsstranden zijn. (Tip: doe waterschoentjes aan bij rotsstranden, er zijn veel zee egels in Malta en daar wil je liever niet in staan...)

- Gozo; dit eiland is veel rustiger en authentieker dan Malta, minder toeristen. Handig om per veerboot te bezoeken (auto kan gemakkelijk mee). Victoria (de hoofdstad van Gozo) is wel leuk om te bezoeken, daarnaast zijn we naar een grote kerk in Xewkija geweest, van binnen niet heel spectaculair maar je kan met een lift boven in de kerk komen, waar je een mooi uitzicht hebt over bijna heel Gozo. Azure window; natuurlijke rotsformatie, wel mooi om te zien, daarnaast mooi water om te gaan snorkelen. Tenslotte zijn we nog naar Rambla bay geweest, een zandstrand.

Malta is verder erg geschikt om te snorkelen of duiken (wij hebben alleen gesnorkeld) het water is super helder! We hebben zelfs nog een inktvis gezien, erg leuk :). Waar we helaas niet aan toe zijn gekomen en wat we eigenlijk nog wel wilden zien is de Blue Lagoon en Mdina. Zijn wel in Rabat geweest maar dat vonden wij niet zo heel bijzonder.
Wat prijzen betreft; heb het idee dat Malta wel duurder is geworden als ik het zo lees. Ik vond het namelijk niet heel goedkoop.
pi_99975902
Nog een aantal foto's ter ondersteuning van mijn verhaal:

St Johns Co-Cathedral in Valletta


Marsaxlokk


Traditioneel Maltees vissersbootje


Blue Grotto




Tempels van Hagar Qim en Mnajdra


Golden Bay


Gozo; aankomst op het eiland vanaf de veerboot


Kerk in Xewkija (Gozo)
[img]http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/285433_177311325668309_100001683292102_493758_864254_n.jpg/img]

Uitzicht over Gozo vanaf de kerk
[img]http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/285159_177311439001631_100001683292102_493762_4786360_n.jpg[/img]

Azure Window (Gozo)


Fotootje om te zien hoe helder het water is


Tot slot; zee anemoon
pi_99992636
Leuk om te lezen. Wij gaan eind augustus naar malta. Hebben jullie alles per auto gedaan of ook met het openbaar vervoer? Ik ben met name benieuwd naar het openbaar vervoer op Gozo, of is het handiger om een taxi te nemen?
pi_100008214
Wij hebben vrijwel alles met de auto gedaan. We zijn alleen twee keer vanaf St Julians naar Valletta gegaan met de bus. Toen wij er waren (begin juli) waren net alle oude bussen vervangen door nieuwe van Arriva, dus alles liep nog niet helemaal op rolletjes hebben we ons laten vertellen door lokale mensen. Het ritje St Julians - Valletta duurde best lang, half uur / 3 kwartier ofzo terwijl het helemaal niet zo ver was.. Veel haltes, erg druk en veel mensen moesten contant hun kaartje betalen.. Schoot dus niet zo op. Daarom hadden wij niet zoveel zin om de rest van het eiland ook per bus te verkennen. Maar misschien valt het verder ook wel mee, rond Valletta is het natuurlijk wel het drukste.
pi_100035723
Oke, wij zitten in St Paul's Bay. Dan zullen die ritten nog wel langer duren. Waar hebben jullie een auto gehuurd? Ik zie tot op heden enkel verhuurbedrijven bij het vliegveld, maar dat is niet echt praktisch voor ons.

En anders iemand anders met tips voor auto huren in Malta?
pi_100037938
Ik ben ook net terug uit Malta, ik was er op huwelijksreis *) . Ik zat in Valletta, Grand Hotel Excelsior, echt een tophut. Over auto's huren weet ik niks, want wij hebben alles per taxi gedaan (en voor activiteiten/excursies waar je een transfer kon boeken, hebben we dat gedaan).

Als je een beetje van shoppen houdt: ga naar Ta'Qali, het crafts village (vlak bij Mdina, dus goed te combineren op een dagje). Het ziet er werkelijk niet uit, maar je kunt er alles kopen wat je overal in Malta vindt, maar vaak iets goedkoper. Handig dus als je toch souvenirs wilt hebben ofzo, of een cadeautje voor thuis. En je kunt er de glasblazers aan het werk zien, ook leuk. Maar goed, je moet er van houden; ik vond zelf het glaswerk en het zilverfiligraan erg mooi.

In Mdina: taart gaan eten bij Fontanella. Volgens mij staat dat ook in alle boekjes, maar de taart daar is echt heel lekker :Y) en het uitzicht vanaf het terras supermooi.

Ik vond Malta overigens niet zo duur, we hebben een paar keer zelfs erg goedkoop kunnen eten. Aanrader: La Cave in Valletta, bij de Auberge Castille. Kleine Italiaan in een heel knus keldertje. Lekkere pizza's! (Samen waren we daar 22,- kwijt, inclusief drinken (geen alcohol) en voorgerecht)

En als je ervan houdt: wij hebben met organisatie 'Barbarossa' een combitour gedaan naar Gozo: een halve dag varen/zwemmen rond Gozo en Comino en de andere helft van de dag een jeepsafari over Gozo. Dan heb je in een keer daar alles gezien in 1 dag en hoef je verder het hoofdeiland niet af (vonden wij wel zo handig, omdat Valletta vrij ver van Gozo af zit).
pi_100043845
Engelse stekkers heb je er toch in Malta?
pi_100056175
Wij hebben een auto gehuurd bij Sixt, dat zat bij ons in het hotel. Maar volgens mij zijn er, buiten het vliegveld om, ook nog wel plekken waar je een auto kan huren hoor, dat zal vast wel goed komen :) En klopt, zijn inderdaad Engelse stopcontacten.
pi_100151197
Gisteren ook teruggekomen van negen dagen Malta. Wij zaten bij vrienden in Msida. Net buiten het toeristische gedeelte, maar met een half uurtje lopen was je bij de haven van Sliema. Hier mijn samenvatting:

- Comino en Gozo zijn zeker een bezoekje waard. Wij zijn met Luzzu Cruises vanuit Sliema gegaan. Eerst met de boot naar Gozo, daar stonden busjes klaar die ons in drie uur de hoogtepunten van Gozo zouden laten zien. Gelukkig waren de busjes op een gegeven moment vol en konden wij in een open jeep. De tour zelf viel tegen. Eerst gingen we naar de Azure Window, maar daar hadden we maar twintig minuten de tijd, terwijl dit toch wel het hoogtepunt van Gozo is. Vervolgens namen die #!"#&#$ ons mee naar één of ander restaurantje zonder enig uitzicht waar we drie kwartier verbleven en op eigen kosten konden lunchen. Daarna nog naar de Citadel geweest. Hier had je wel een mooi uitzicht over Gozo. Verder veel rondgereden door Gozo en de chauffeur wist ook het nodige te vertellen, maar er had meer ingezeten. Na Gozo gingen we naar Comino, uiteraard naar de Blue Lagoon. Heel klein en verschrikkelijk druk, maar wel mooi! Hier verbleven we nog anderhalf uur en vervolgens gingen we weer terug met de boot naar Sliema. Persoonlijk zou ik zo´n trip niet aanraden. Als je een auto hebt, zou ik zelf een dagje met de auto naar Gozo gaan om alles relaxt te kunnen bekijken en naar Comino zou ik gewoon met een ferry gaan.

- Eten, drinken en uitgaan is vrij goedkoop in Malta! Qua eten raad ik Mama Mia, Gochi en Busy Bee aan. Mama Mia is een Italiaans restaurant aan de haven bij Msida. Voor 15 euro p.p. kan je prima eten en drinken daar. Gochi is een sushi-restaurant in St. Julians. Als je daar binnenkomt denk je eerst dat je er alleen kan afhalen, maar achter het afhaalgedeelte zit nog een klein restaurantje. Ben zelf niet zo'n sushi-kenner, maar onze vrienden wel en die waren vaste klanten daar. Ook hier kan je je voor 15 euro p.p. uitleven! Ten slotte Busy Bee nog. Dit is een soort van coffee shop, waar ze allerlei overheerlijke gebakjes verkopen, maar je kan er ook prima zitten voor een ontbijt of lunch. Persoonlijk raad ik de brownies aan c_/ Busy Bee zit ook aan de haven in Msida. Verder heb je overal op Malta pastizzerias zitten, vergelijkbaar met onze snackbars. Hier kan je echt grote pizzapunten krijgen voor rond de euro, of de lokale specialiteit: de pastizzi (rond de 30 cent). Ten slotte zijn we ook een avond op stap geweest in de partyplace van Malta Paceville. Leuk voor een avondje en de drank was hier ook goedkoper dan in Nederland. Zoals anderen al schreven: wel een jong publiek door de internationale studenten en kijk er dus niet raar van op als er om 12 uur 's nachts al meisjes van het toilet afgevoerd worden.

- De hoofdstad Valletta kan je prima bezoeken in een halve of een hele dag. Mooi historisch stadje voor de cultuurliefhebbers. Aan de oostzijde van Valletta heb je een enorme bel die elke dag om 12 uur 's middags geluid wordt ter nagedachtenis aan de slachtoffers van WW2. Daarnaast zit een klein parkje waar je lekker kan chillen of uitrusten van het wandelen door de stad.

- Mijn persoonlijke tip is Peter's Pool. Dit is een rotsstrand in de buurt van Marsaxlokk, waar het zelfs in de zomer erg rustig is (tenzij je pech hebt dat er een paar bussen met internationale studenten arriveren). Het is wel vrij moeilijk te vinden en eigenlijk alleen met de auto te bereiken, maar dan heb je ook wat! Je kan hier ook vanaf rotsen de zee in springen. Ook is er een gast die daar elke dag schijnt te komen (de twee dagen dat wij er waren was hij er iig). Hij heet Pele en zijn naam staat overal in de rotsen gekerfd, inclusief het jaartal. Het eerste jaartal dateert ergens uit de jaren zeventig. Ook kan hij behoorlijk mooi van de rotsen afduiken. Je herkent hem meteen.

- Vuurwerk! Maltesers zijn dol op vuurwerk en in de zomer zal je dan ook elke avond geknal horen. Elke stad of dorp heeft in de zomer zijn eigen festa en daar hoort vuurwerk bij. Ook is er de nodige concurrentie tussen de verschillende dorpen/steden en op sommige avonden kan het vuurwerk dan ook van alle kanten komen. Op de het dakterras van onze vrienden hadden wij er mooi uitzicht over :)

Al met al een prima vakantie gehad en Malta is leuk voor een keertje, maar niet iets om vaker heen te gaan.
Deze reactie was waarschijnlijk bedoeld om mijn naamsbekendheid te vergroten.
pi_100151900
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2011 08:41 schreef Grunner het volgende:
Oke, wij zitten in St Paul's Bay. Dan zullen die ritten nog wel langer duren. Waar hebben jullie een auto gehuurd? Ik zie tot op heden enkel verhuurbedrijven bij het vliegveld, maar dat is niet echt praktisch voor ons.

En anders iemand anders met tips voor auto huren in Malta?
Ik heb bij Avis op het vliegveld gehuurd, maar ben er niet tevreden over. Hebben gezegd dat er niks veranderd was en terwijl ik tekende sloot ik een extra verzekering af, waardoor de autohuur opeens 70 euro meer was voor 4 dagen.. Ik had uiteraard zelf moeten lezen, maar ging er vanuit dat die man eerlijk antwoord gaf op mijn vragen toen ik vroeg of ik nu alleen tekende en mijn creditcard gaf voor benzinekosten.
Autohuur was in eerste instantie wel goedkoop, 51 euro voor 4 dagen!
pi_100232621
Leuk om alle tips te lezen! Malta staat voor mij in het najaar op het programma. Ben erg benieuwd! Weet een van jullie trouwens of het ov een beetje betaalbaar is en ook of het goed te doen is (rijden de bussen regelmatig, etc.)? Ik geloof dat Malta niet al te duur is, maar aangezien we twijfelen om een auto te huren of juist gewoon gebruik te maken van het ov of evt. een fiets, is het toch wel handig om wat info te krijgen van mensen die er al zijn geweest.
pi_100233297
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2011 14:37 schreef kazy het volgende:
Leuk om alle tips te lezen! Malta staat voor mij in het najaar op het programma. Ben erg benieuwd! Weet een van jullie trouwens of het ov een beetje betaalbaar is en ook of het goed te doen is (rijden de bussen regelmatig, etc.)? Ik geloof dat Malta niet al te duur is, maar aangezien we twijfelen om een auto te huren of juist gewoon gebruik te maken van het ov of evt. een fiets, is het toch wel handig om wat info te krijgen van mensen die er al zijn geweest.
Het openbaar vervoer op Malta schijnt erg goedkoop te zijn en je kunt er overal mee komen.

Ik denk dat wij op Malta alles met het ov gaan doen en voor één dag een auto huren om op Gozo rond te rijden.
pi_100245221
Het ov was altijd wel goed en goedkoop, maar een paar weken geleden zijn ze overgestapt op andere bussen en een andere dienstregeling en sindsdien weet niemand, inclusief de buschauffeurs, wie waar wanneer moet zijn. Ons werd (half juli) afgeraden de bus te nemen, omdat je niet zeker kon zijn of er ook weer een langskwam om je op te halen. Even goed navragen bij de locals dus als je er bent!
pi_100245695
Ik en vriendlief zijn van 15 t/m 22 juli op Malta geweest, in St. Julians. We hebben ons goed vermaakt, maar het was tijdens ons verblijf erg warm. St. Julians is een echte uitgaansplaats, maar niet vaak in de barstreet geweest. Hier zijn wel veel Italiaanse dames te vinden en studenten van verschillende taalscholen.

Aangezien wij erg warm weer hadden, hebben niet al te veel ondernomen. Wat we wel hebben gedaan is:
- Valletta, een mooie stad en zeker een bezoek waard.
- Blue Grotto, viel een beetje tegen maar toch leuk om gezien te hebben. Gaat slechts 1x per uur een bus naar toe vanaf de luchthaven!
- Sliema, langs de boulevard gelopen en in het overdekte winkelcentrum Tigné Point (met airco) geshopt. Zitten vooral Engelse en Italiaanse winkelketens zoals New Look.
- Boottocht rond heel Malta gemaakt met Hera Cruises. De boottocht was erg geslaagd en ook nog een stop gemaakt in de Blue Lagoon. Hier hebben we lekker gezwommen en gesnorkeld. Hera Cruises was erg fijn, want we kregen 's morgens een broodje, 's middags een buffet en later nog watermeloen. Water was de hele dag gratis te pakken. Andere drankjes en ijs tegen betaling.

Daarnaast vooral aan het zwembad en op het strand gelegen. Al met al erg genoten van ons verblijf op Malta.

@ Kazy en @ Grunner: Het openbaar vervoer is redelijk goedkoop. Tarieven zijn te vinden op de site van Arriva Malta. Toen wij er waren reden de bussen nog niet volgens dienstregeling, aangezien net het nieuwe bussysteem ingegaan was. Hopelijk verbeterd dat snel.
pi_100260632
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2011 20:49 schreef Berlioz het volgende:
- Boottocht rond heel Malta gemaakt met Hera Cruises. De boottocht was erg geslaagd en ook nog een stop gemaakt in de Blue Lagoon. Hier hebben we lekker gezwommen en gesnorkeld. Hera Cruises was erg fijn, want we kregen 's morgens een broodje, 's middags een buffet en later nog watermeloen. Water was de hele dag gratis te pakken. Andere drankjes en ijs tegen betaling.
Dat klinkt leuk. Heb al even gekeken op hun site en denk dat wij ook van één van hun tochten gebruik gaan maken. Heb er al veel goede verhalen over gehoord.
pi_100262812
Bedankt voor de reacties! Ik zal even op die site gaan kijken voor de dienstregelingen en mochten de bussen nog niet 'goed' rijden, dan kunnen we altijd nog overwegen ter plekke een auto te huren.
pi_100363906
@ Kazy; oefen maar alvast je hellingproef ;)
pi_100430433
quote:
2s.gif Op woensdag 22 december 2010 18:44 schreef DutchTrain het volgende:

[..]

Er is zeker genoeg te zien, mits je een beetje van oude beschavingen, middeleeuwse ridders, oude kleine stadjes enzovoorts houdt. In de zomer kan het wel wat druk zijn daar en het vervoer en wegen zijn niet al te best, maar als je het niet erg vindt om met warmte wat langer te moeten wachten, dan zeker doen :)
Kun je er ook een beetje leuk stappen?
pi_101324039
Hellingproef.. ojee ;)

Ik had trouwens nog een vraagje: is het ook een aanrader om daar eens fietsen te huren? En zo ja, heeft iemand dan nog een leuk adresje? (Of is dat gezien de kwaliteit van de wegen niet zo verstandig..?)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')