abonnement Unibet Coolblue
  † In Memoriam † donderdag 1 januari 2004 @ 16:32:26 #1
4036 crew  Cynix ®
Verzuurde hork
pi_15878193
Veranderingen m.b.t. het 'nieuws'-forum

'Met het Oog op het Nieuws' (OOG) draait nu al weer een tijd in de huidige opzet, en (helaas) blijkt dat daar een aantal haken en ogen (haha) aan zitten. Vandaar dat er binnen de crew wat gebrainstormd is, met als resultaat een aantal plannen voor een andere aanpak.

1 - Een derde moderator.
Dit forum is vol druk, dat zal niemand ontgaan zijn. Een derde moderator lijkt ons een goed plan om meer orde in de chaos te kunnen scheppen, en we hebben Kozzmic bereid gevonden om ook hier als moderator aan de slag te gaan.

2 - Eisen aan topics.
Het 'aanzet geven tot discussie' blijkt wat te 'zwaar' te klinken, dus dat wordt losgelaten. Wel blijft gelden dat een simpele 'nieuwsdump' niet voldoende is als openingspost. Een (onderbouwde) eigen mening of stelling blijft een vereiste. Simpele dooddoeners en one-liners als opening leveren gewoon linea-recta een slot op.

3 - Lik op stuk en 'no nonsense'
Notoire topicverziekers kunnen rekenen op een harde aanpak. Vooral die figuren die bij vrijwel elk topic hun frustratie jegens links of rechts, Christenen of Moslims, Nederlanders of Morakkanen menen te moeten uiten kunnen rekenen op een gedwongen afscheid hier van enkele maanden. Discussie is prima, tot op de knieen afgesleten stokpaardjes hebben we wel gezien.

4 - General Chat is geen afvalbak
We merken dat GC steeds meer gebruikt wordt om of de regels hier in het nieuwsforum te ontduiken, of om toch nog even te kunnen bashen nadat er al een ban voor dit forum is uitgedeeld. Hier wordt voortaan harder tegen opgetreden. Een nieuwsdump + oneliner zijn hier niet welkom, en dus in GC ook niet. Simpel gezegd: als een nieuwtje in het nieuwsforum past, met een onderbouwde mening er bij, dan past het dus niet in GC met kotssmileys of oneliner.

5 - De naam van het beestje
Een andere insteek verdient een andere naam. We nemen dus afscheid van "Met het oog op het nieuws", en we verwelkomen "Nieuws en Achtergronden" (NWS)!

E.e.a. gaat vandaag in. Bedankt voor uw aandacht.

Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')