abonnement Unibet Coolblue
pi_15829323
Een jaar geleden begon de 'Centraal Verzamel en Reparatie Topic' reeks. Een topic dat heel onschuldig begon als een klein lijstje met reparatietips, wat al gauw hét topic werd voor de verzamelaar en retro gamer waar de console defect van is geraakt. In dat jaar is veel gebeurd. Veel gepraat. Nu hebben de twee onderwerpen (verzamelen en repareren) zoveel volgelingen, dat het tijd word voor twee afzonderlijke topics. En ik heet je bij deze welkom in het nieuwe reparatietopic!

Waar gaat het over
Over alle tips en trucs voor het repareren van je console, cartrige, controller en aanverwante zaken. Leuk knutselwerk, creatieve ideëen (schilder je XBOX eens rood) en andere zaken worden ook gewaardeerd. Het zal voornamelijk een retro topic zijn, maar zoals al vermeld, we zijn niet geheel bang voor moderne consoles.

Verboden zaken
Wij hebben het NIET over modchips en ander illegaal materiaal. Ombouwen is een verboden term, dus die gebruiken wij ook niet. Eventuele legale modificaties worden wel besproken, mits voor import doeleinden en NIET om illegale games te spelen. En dus alleen met de oude consoles. Cartridge based mag in principe altijd. CD based hangt er van af. Overleg dat eerst maar met de moderators.

Woord van Waarschuwing

Doe vooral waar je zin in hebt, maar kom niet huilen als het kapot is/gaat. We helpen je graag, maar zodra jij een vrachtwagen over je NES laat rijden, dan is ie redelijk reddeloos verloren. Oftewel, Geen Garantie, Geen Geld Terug.

Woord van Wijsheid

Als je het nou niet kan, doe het dan ook niet. En zeker als je iets bijzonders hebt (Virtua Boy, Vectrex), laat het dan doen door iemand die er écht verstand van heeft. Een NES is vervangbaar. Een VirtuaBoy is DUUR. Een 3d bril voor de Vectrex is nagenoeg onvindbaar. Ook belangrijk is het perspectief behouden. Een NES is geen kostbare reparatie waard. Een Vectrex wel.

Tools of the Trade

  • Volledige set schroevendraaiers - Let op dat je ook vaak 'speciale' schroevendraaiers nodig hebt.
  • Divers tangengereedschap - Fijne puntbektangetjes, pincetten, kniptangen.
  • Spuitbussen met millieuverontreinigende rommel - Contactspray, Contact WL, Freeze Spray, Ultra Keuken ontvetter
  • Alcohol - 80 of 90%, reinigingsmiddel. Niet om te drinken! Verkrijgbaar bij Apotheek
  • Soldeerbout - Fijn soldeerboutje, 15 watt ongeveer. Mooie fijne punt er op, goeie soldeertin (GEEN s39 bak en braadmiddel!)
  • Multimeter - Liever een dure dan een 2 knaken ding.
  • Om de topicstart zo licht mogelijk te houden, verwijs ik je door naar het Reparatie FAQ topic voor alle bruikbare reparatietips. Daar komen alle tips van de afgelopen 7 topics, en alles wat nog komen gaat. Mét handige index.
    Maar die komt over enkele dagen pas. Blader zolang in de oude topics. Je vind in Centraal Verzamel en Reparatie Topic, deel 7 de handige index die ik gemaakt hebt toen.

    pi_15830267
    Ik heb misschien iets knutselbaars... Ik heb voor de kerst een (telefoon)modem adapter gekregen voor de gamecube, je kan hier echter niks mee, omdat er geen spel online kan. Als je een gamecube aansluit op je router kan je via tunnelsoftware wel weer online.

    Kan iemand me helpen met het tweaken van de modem adapter naar een broadband adapter? Misschien gewoon het telefoonkabeltje verknippen en er een rj45 (netwerk) plugje opzetten?

    pi_15830405
    quote:
    Op dinsdag 30 december 2003 17:07 schreef Blockout het volgende:
    Ik heb misschien iets knutselbaars... Ik heb voor de kerst een (telefoon)modem adapter gekregen voor de gamecube, je kan hier echter niks mee, omdat er geen spel online kan. Als je een gamecube aansluit op je router kan je via tunnelsoftware wel weer online.

    Kan iemand me helpen met het tweaken van de modem adapter naar een broadband adapter? Misschien gewoon het telefoonkabeltje verknippen en er een rj45 (netwerk) plugje opzetten?


    Nope, de modemadapter is totaal anders dan de broadband adapter.
    pi_15830500
    he knudde... dan heb ik er dus geen kont aan, echt klote om kado's te krijgen zonder bon.
    pi_15832103
    quote:
    Op dinsdag 30 december 2003 15:55 schreef Khadgar het volgende:

    [..]

    Volgens mij was het een bekend probleem van de lynx, dat geluid (maar het kan ook de gamegear geweest zijn, ik kan het zo snel niet meer vinden). In ieder geval creatief opgelost! Dikke kans dat het een soort enable lijntje was, en dat heb je nu gewoon omlaag getrokken.


    Ik kon weinig vinden over geluidsproblemen op de Lynx, eigenlijk sowieso heel weinig info. Ik was al blij met de schema's.

    Het weerstandje wat ik heb teogevoegd werkt als pulldown. Als ik naar het schema kijk zie ik dat er normaal geen pulldown weerstanden in die lijntjes zitten. De ingang is een gecombineerde ingang van D2 van de cartridge-databus (cartridge zit niet direkt op de databus van de processor) en de 'Option 2' button. In serie met de 'Option 2' button zit nog een 4K7 weerstand. En dat zit allemaal op de OPT2 ingang van de Suzy chip (de I/O chip).

    Waar ik eigenlijk bang voor ben is dat iemand de cartridge er een keer uit getrokken heeft terwijl het systeem aan stond en dat de ingang van de Suzy chip half kapot is. Het zal wel een open-collector ingang zijn met een ingebouwde pulldown (maar in de vorm van een mosfet natuurlijk, het is allemaal CMOS) en ik denk dat de pulldown mosfet kapot is. De externe pulldown weerstand zorgt er voor dat de open-collector ingang netjes naar 0V wordt getrokken als er niets op staat. Met een 4K7 pulldown weerstand zal er nog genoeg voltage op de ingang komen om een 1 te registreren als dat nodig is.

    Een andere verklaring kan ik niet bedenken.

    [pauze...]

    Hahaha, ik zit te kijken naar het schema en begreep eigenlijk niet waarom de databus van de cartridge eigenlijk apart is van die van de CPU. Blijkt dat de adreslijnen voor de cartridge met tellers worden gegenereerd, dus de adreslijnen zitten ook niet aan die van de CPU. Dus ik kijk op de Mickey chip (de CPU, zeg maar) hoe het enable lijntje heet (die de adrestellers opstart), blijkt die 'motor on' te heten . Dus inderdaad wordt de cartridge als een externe opslag gezien en is het 'uitlezen' van deze opslag in hardware uitgevoerd. Grappig. Jammer dat er daardoor geen extra functies op de cartridge gedaan kunnen worden (zoals b.v. de FX chip in de SNES cartridges), maar ik weet nu wel zeker dat mijn 'oplossing' voor alle cartridges zal werken.

    En inderdaad test ik net even wat er gebeurt als ik de Option 2 knop heel snel loop in te drukken en het geluid restart inderdaad telkens. Dus inderdaad bleef de OPT2 ingang van de Suzy soms als een 0 en soms als een 1 gelezen te worden. Ik durf er mijn hand voor in het vuur te steken dat iemand de cartridge heeft lopen te verwisselen met de spanning aan en dat dat iets kapot heeft gemaakt in de Suzy. Ach, whatever, het werkt .

    [edit]Ik val wel een beetje door de mand hé. Ik lees het schema nu pas een beetje goed .[/edit]

    [Dit bericht is gewijzigd door RetepV op 30-12-2003 18:09]

    pi_15832169
    even een vraag tussen door: Wat is het verschil tussen de 2 playstation1's (psx en psONE) ??
    pi_15832291
    quote:
    Op dinsdag 30 december 2003 18:07 schreef offtopic het volgende:
    even een vraag tussen door: Wat is het verschil tussen de 2 playstation1's (psx en psONE) ??
    de vorm
    pi_15832332
    quote:
    Op dinsdag 30 december 2003 18:07 schreef offtopic het volgende:
    even een vraag tussen door: Wat is het verschil tussen de 2 playstation1's (psx en psONE) ??
    De printplaat, de chips, de behuizing, de cd-speler, het formaat, eigenlijk is alles verschillend.

    Maar functioneel doen ze exact hetzelfde . Tot aan de bugs in de GFX processor aan toe (textures gaan zigzaggen als ze 'dichtbij' de camera komen).

    Na ja, misschien nog wat andere kleine incompatibiliteiten.

    Note of worth: op de PS2 zitten die GFX bugs er niet in, dus veel PS1 spellen zien er beter uit op de PS2.

    pi_15833457
    quote:
    Op dinsdag 30 december 2003 18:05 schreef RetepV het volgende:
    [..]
    [edit]Ik val wel een beetje door de mand hé. Ik lees het schema nu pas een beetje goed .[/edit]
    En dát ken ik al helemaal. Ik kan die Vanguard schema's nu al bijna dromen, maar nog steeds niks. Kun jij toevallig 2 eproms voor mij branden (2716's, maar het mogen volgens de print ook 2732's zijn), of heb je misschien een simpel eprom programmer schematje?
    pi_15834361
    Ik ben tevreden met mijn Xbox, maar heb echter 1 probleempje;
    Het nieuwe fifa spel, fifa 2004.

    Wanneer ik het spel opstart, begint het beeld te trillen en wordt het beeld verdeelt in 3 lagen. Ik zie dus 3 trillende helicopters in het begin i.p.v. 1. En drie trillende van nistelrooijs i.p.v. 1. Ik kan gewoon met het spel beginnen, maar het beeld blijft in 3 lagen en blijft trillen. Nou heb ik 3 fifa2004 spellen geprobeerd, van 3 verschillende winkels. Het ligt dus echt aan mijn xbox denk ik. Ik heb zelfs een dvd cleaner gebruikt, maar dat had ook geen resultaat.

    Andere spellen, Splinter cell, Halo, Fifa 2003 en UFC werken allemaal wel. Ook dvd's leest hij gewoon. Iemand een idee wat het kan zijn? Zijn er anderen die dit probleem ook hebben? En waar ik het beste naar toe kan gaan om hem te laten repareren?

    Ik heb de XBOX eigenlijk gekocht voor de voetbal games...

    pi_15834439
    quote:
    Op dinsdag 30 december 2003 19:24 schreef rattaplan het volgende:
    Ik ben tevreden met mijn Xbox, maar heb echter 1 probleempje;
    Het nieuwe fifa spel, fifa 2004.

    Wanneer ik het spel opstart, begint het beeld te trillen en wordt het beeld verdeelt in 3 lagen. Ik zie dus 3 trillende helicopters in het begin i.p.v. 1. En drie trillende van nistelrooijs i.p.v. 1. Ik kan gewoon met het spel beginnen, maar het beeld blijft in 3 lagen en blijft trillen. Nou heb ik 3 fifa2004 spellen geprobeerd, van 3 verschillende winkels. Het ligt dus echt aan mijn xbox denk ik. Ik heb zelfs een dvd cleaner gebruikt, maar dat had ook geen resultaat.

    Andere spellen, Splinter cell, Halo, Fifa 2003 en UFC werken allemaal wel. Ook dvd's leest hij gewoon. Iemand een idee wat het kan zijn? Zijn er anderen die dit probleem ook hebben? En waar ik het beste naar toe kan gaan om hem te laten repareren?

    Ik heb de XBOX eigenlijk gekocht voor de voetbal games...


    Ik neem aan dat ie gewoon origineel is? Dan zou ik gewoon microsoft bellen voor je garantie.
    pi_15836839
    Ik heb even een vraagje aan de techneuten hier

    Mijn ps2 geeft sinds gister elke keer de melding: Fout bij het lezen van disc als ik er een spel in doe.
    Dit doet ie bij ps1 en bij ps2 spellen.

    Is hier iets aan te doen of is mijn ps2 gewoon overleden.

    Hij valt helaas net buiten de garantie

    pi_15840098
    quote:
    Op dinsdag 30 december 2003 20:38 schreef Bommie het volgende:
    Ik heb even een vraagje aan de techneuten hier

    Mijn ps2 geeft sinds gister elke keer de melding: Fout bij het lezen van disc als ik er een spel in doe.
    Dit doet ie bij ps1 en bij ps2 spellen.

    Is hier iets aan te doen of is mijn ps2 gewoon overleden.

    Hij valt helaas net buiten de garantie


    Helaas, helaas, helaas. Bekend PS/2 probleem. Ik zou proberen beroep te doen op de garantie bij sony (omdat ie er nét buiten zit), en anders hem laten omruilen. Kost je 100 euro. Dan krijg je een ge-refurbishde PS/2 en een nieuwe controller.
    pi_15841989
    quote:
    Op dinsdag 30 december 2003 22:15 schreef Khadgar het volgende:

    [..]

    Helaas, helaas, helaas. Bekend PS/2 probleem. Ik zou proberen beroep te doen op de garantie bij sony (omdat ie er nét buiten zit), en anders hem laten omruilen. Kost je 100 euro. Dan krijg je een ge-refurbishde PS/2 en een nieuwe controller.


    Van de week sony maar is even bellen dan.

    In ieder geval bedankt voor het antwoorden.

    pi_15879233
    quote:
    Op dinsdag 30 december 2003 18:49 schreef Khadgar het volgende:
    Kun jij toevallig 2 eproms voor mij branden (2716's, maar het mogen volgens de print ook 2732's zijn), of heb je misschien een simpel eprom programmer schematje?
    Ik heb twee branders, een hele oude (een Minato 1866) en deze: http://www.willem.org. Die laatste kan helaas geen 2716's branden, maar die oude Minato wel. Dus als je wat files stuurt brand ik ze wel in eprom voor je . 2716 Eproms moet ik ook nog wel hebben liggen. Dus mail me effe, zou ik zeggen.

    [Edit]Check EBay eens. Deze zou ik 10 euro op bieden :). 2716 tot 8MBit eproms kan hij blijkbaar aan, dus blijkbaar tot en met de 271001/27010.[/edit]

    [Dit bericht is gewijzigd door RetepV op 01-01-2004 17:16]

    pi_15894652
    quote:
    Op donderdag 1 januari 2004 17:11 schreef RetepV het volgende:

    [..]

    Ik heb twee branders, een hele oude (een Minato 1866) en deze: http://www.willem.org. Die laatste kan helaas geen 2716's branden, maar die oude Minato wel. Dus als je wat files stuurt brand ik ze wel in eprom voor je . 2716 Eproms moet ik ook nog wel hebben liggen. Dus mail me effe, zou ik zeggen.

    [Edit]Check EBay eens. Deze zou ik 10 euro op bieden :). 2716 tot 8MBit eproms kan hij blijkbaar aan, dus blijkbaar tot en met de 271001/27010.[/edit]


    Mail gestuurd. En 10 euro er op bieden zou ik wel willen, maar het zijn allemaal 'Buy It Now' dingen voor dat geld.
      vrijdag 2 januari 2004 @ 18:28:44 #17
    69655 mordradead
    Wat is een leesje?
    pi_15905729
    weet iemand hoe je de resetknop van de n64 weer goed los krijgt, hij werkt nog wel net als de n64 zelf maar het is eigenlijk geen gezicht
    Bernie en ik zijn tof.
    pi_15908479
    quote:
    Op vrijdag 2 januari 2004 18:28 schreef mordradead het volgende:
    weet iemand hoe je de resetknop van de n64 weer goed los krijgt, hij werkt nog wel net als de n64 zelf maar het is eigenlijk geen gezicht
    Hmm, ik zou zeggen dat er veel vuiligheid tussen zit. Volgens mij kun je het beste de N64 open maken. Onder het knopje zit een veertje en het knopje zelf zal wel met een klemmetje vast zitten. Klemmetje loshalen en oppassen dat je het veertje niet kwijt raakt. Dan kun je de knop verwijderen en het gat helemaal schoonmaken. Kan gewoon met een doekje met wat zeepsop.
      vrijdag 2 januari 2004 @ 20:15:48 #19
    69655 mordradead
    Wat is een leesje?
    pi_15908632
    quote:
    Op vrijdag 2 januari 2004 20:10 schreef RetepV het volgende:

    [..]

    Hmm, ik zou zeggen dat er veel vuiligheid tussen zit. Volgens mij kun je het beste de N64 open maken. Onder het knopje zit een veertje en het knopje zelf zal wel met een klemmetje vast zitten. Klemmetje loshalen en oppassen dat je het veertje niet kwijt raakt. Dan kun je de knop verwijderen en het gat helemaal schoonmaken. Kan gewoon met een doekje met wat zeepsop.


    dan heb je zeker een gamebit nodig, die dingen zijn zo verrekte duur van dat geld kan ik bijna een nieuwe n64 kopen en dan weet ik het wel
    Bernie en ik zijn tof.
    pi_15913907
    quote:
    Op vrijdag 2 januari 2004 20:15 schreef mordradead het volgende:

    [..]

    dan heb je zeker een gamebit nodig, die dingen zijn zo verrekte duur van dat geld kan ik bijna een nieuwe n64 kopen en dan weet ik het wel


    Brede schroevendraaier uitvijlen.
    pi_15917729
    Heb vanmiddag een nieuw pookje gekocht voor mn n64 controller.

    En heb het oude pookje ook maar meteen gemaakt, dat gaat dus wel.
    Je moet onder het bolletje van het pookje een klein elastiekje steken (bv een elastiekje voor je beugel) en dan is hij weer zoals nieuw.

    Betere uitleg en foto's volgen nog!

    pi_15922018
    quote:
    Op zaterdag 3 januari 2004 01:11 schreef ShadoW17 het volgende:
    Heb vanmiddag een nieuw pookje gekocht voor mn n64 controller.

    En heb het oude pookje ook maar meteen gemaakt, dat gaat dus wel.
    Je moet onder het bolletje van het pookje een klein elastiekje steken (bv een elastiekje voor je beugel) en dan is hij weer zoals nieuw.

    Betere uitleg en foto's volgen nog!


    Ja dat kan als ie nog niet zo ver heen is. Degene die ik had, daarentegen...
    pi_15923478

    TIS GODVERDOMME NIET EERLIJK

    Ik dacht, ik ga eens even lekker arcade gamen, met m'n favoriete game 1943 (slechts 80 euro op ebay)

    Sluit ik de bende aan, en ik zet de voeding aan. Geknetter. Rook. Stank. Blijkt de jamma connector verkeerd om te zitten . Het ontplofte ic meteen vervangen, en het spel leek weer te werken, maar:

    1) Je kan wel vliegen maar niet schieten. Is vrij lastig in een shoot'm'up. Volgens de hardware test die er in zit doet de schietknop het wel, maar het lijkt er op dat de 'b' knop vast zit, dus er is nog ergens een ic doorgefikt. Straks effe met de scoop bekijken.
    2) Hij heeft soms een graphics probleem... Maar alleen helemaal in het begin. Hopen dat ik deze ook kan vinden.

    Tis echt niet eerlijk. Godverdomme de 2e print die zo vernederend sterft.

      zaterdag 3 januari 2004 @ 12:01:24 #24
    42136 Herr.Flick
    De triangeljosti!
    pi_15923632
    quote:
    Op zaterdag 3 januari 2004 11:52 schreef Khadgar het volgende:

    TIS GODVERDOMME NIET EERLIJK

    Ik dacht, ik ga eens even lekker arcade gamen, met m'n favoriete game 1943 (slechts 80 euro op ebay)

    Sluit ik de bende aan, en ik zet de voeding aan. Geknetter. Rook. Stank. Blijkt de jamma connector verkeerd om te zitten . Het ontplofte ic meteen vervangen, en het spel leek weer te werken, maar:

    1) Je kan wel vliegen maar niet schieten. Is vrij lastig in een shoot'm'up. Volgens de hardware test die er in zit doet de schietknop het wel, maar het lijkt er op dat de 'b' knop vast zit, dus er is nog ergens een ic doorgefikt. Straks effe met de scoop bekijken.
    2) Hij heeft soms een graphics probleem... Maar alleen helemaal in het begin. Hopen dat ik deze ook kan vinden.

    Tis echt niet eerlijk. Godverdomme de 2e print die zo vernederend sterft.


    Sterkte.....

    (wel een mooi spel!)

    Herr.Flick
    4844 4479 7710 3249
    pi_15925332
    quote:
    Op zaterdag 3 januari 2004 12:01 schreef Herr.Flick het volgende:

    [..]

    Sterkte.....

    (wel een mooi spel!)


    D'r hangt hier een teringlucht van gestorven sillicium met verbrand kunstof. Echt een smerige lucht.
    pi_15932365
    Het repareren van lamme Nintendo64 Sticks!


    Dit is het stickje als je het uit je controller demonteerd.
    Je kunt dit stickje ook verder uitelkaar halen het zit met een schroefje en 2 clipjes vast.

    Als je het uitelkaar hebt gehaald dan ziet het er zo uit :

    Dat witte is talk, en dat kun je wel een beetje verwijderen zodat het er weer netjes uitziet. In het "kastje" zit een printplaatje met 2 LDR's op, een wit bakje met 2 zwarte wieletjes, 2 verschillende "zwarte dingetjes" (kan het nie echt een naam geven) die in dat witte bakje zaten, een veer, een wit ringetje en het grijze pookje.

    Je merkt dat tussen het bolletje op het pookje en het zwarte "dingetje" dat eraan zit, speling zit. Deze moet je dus klein proberen te krijgen door een stukje elastiek/rubber te steken. Ik heb gewoon een dikke elastiek (van de postbode) gepakt en daar een stukje van geknipt (zie foto)

    En in dat kleine stukje moet je een gaatje maken (niet te groot anders scheurt het) en dat doe je over de onderkant van het pookje.(zie foto)

    Knip het elastiekje een beetje op maat en zet nu het pookje weer inelkaar en klaar is kees, je hebt weer een zo goed als nieuw pookje

    (ps. Mocht het zo zijn dat het nog niet zo geweldig werk dan haal je het weer even open en dan doe je nog een stukje elastiek erover. Bij mij was 1 stukje genoeg.)

      zondag 4 januari 2004 @ 15:29:20 #27
    78184 CyraxSnake
    is de vierde
    pi_15954863
    Help mij!

    Ik zit hier dus met een half kapotte NES, het probleem is dat hij soms niet opstart een grijs beeld laat zien en soms doet hij het maar dan reset hij totaal onverwachts zomaar.

    "Calling me perfect is an understatement!"
      zondag 4 januari 2004 @ 15:32:28 #28
    9440 Khadgar
    Knutselaar
    pi_15954968
    quote:
    Op zondag 4 januari 2004 15:29 schreef CyraxSnake het volgende:
    Help mij!

    Ik zit hier dus met een half kapotte NES, het probleem is dat hij soms niet opstart een grijs beeld laat zien en soms doet hij het maar dan reset hij totaal onverwachts zomaar.


    Duh, als je nou eens de openingspost leest, en vanuit daar linkt naar de handige reparatie index van de vorige topics, dan zie je zo wat je moet doen.
    pi_15955827
    quote:
    Op zondag 4 januari 2004 15:32 schreef Khadgar het volgende:

    [..]

    Duh, als je nou eens de openingspost leest, en vanuit daar linkt naar de handige reparatie index van de vorige topics, dan zie je zo wat je moet doen.


    De index heeft mij net ook geholpen NES power lampje knipperde en nu doet ie het weer prima

    Waarom staat Khadgar's Reparatie index eigenlijk niet in de FAQ? zou wel makkelijk zijn

    Rocks? Check.
    Laser beams? Check.
    Acid? Check.
    Body bag? Check.
      zondag 4 januari 2004 @ 16:05:51 #30
    9440 Khadgar
    Knutselaar
    pi_15955909
    quote:
    Op zondag 4 januari 2004 16:02 schreef Tain het volgende:

    [..]

    De index heeft mij net ook geholpen NES power lampje knipperde en nu doet ie het weer prima

    Waarom staat Khadgar's Reparatie index eigenlijk niet in de FAQ? zou wel makkelijk zijn


    Omdat ik bezig ben met een nieuwe FAQ.
    pi_15962834
    quote:
    Op zaterdag 3 januari 2004 17:33 schreef ShadoW17 het volgende:
    Het repareren van lamme Nintendo64 Sticks!
    Bedankt voor deze info.

    Helaas werkte dit echter niet bij mij (althans niet zoals ik hoopte )


    Dus ik zit nu dus nog steeds met 4 controllers met lamme stickies.

    pi_15965811
    quote:
    Op zondag 4 januari 2004 20:45 schreef Aero het volgende:

    [..]

    Bedankt voor deze info.

    Helaas werkte dit echter niet bij mij (althans niet zoals ik hoopte )


    Dus ik zit nu dus nog steeds met 4 controllers met lamme stickies.


    Hoezo werkte het niet? waarom lukt het niet? en probeer nog eens een stukje elastiek erbij te doen totdat er nog maar weinig speling op zit.
    pi_15966039
    Gister is een van mijn Xbox controllers verzopen in een plas bier (niet echt een plas, maar er is wat bier ingekomen vermoed ik) En nu doet de A knop het niet meer.

    Iemand ideëen wat het misschien zou kunnen zijn? Ik ga er eerst mee terug naar de winkel, maar als dat allemaal niet lukt, wil ik wel een poging wagen om hem te repareren.

    Sea Shepherd
    Virtus omnia vincit
    pi_15966078
    quote:
    Op zondag 4 januari 2004 22:38 schreef -Mzraki- het volgende:
    Gister is een van mijn Xbox controllers verzopen in een plas bier (niet echt een plas, maar er is wat bier ingekomen vermoed ik) En nu doet de A knop het niet meer.

    Iemand ideëen wat het misschien zou kunnen zijn? Ik ga er eerst mee terug naar de winkel, maar als dat allemaal niet lukt, wil ik wel een poging wagen om hem te repareren.


    Denk dat dat niet echt onder de garantie valt. maar bij een gameshop kunnen ze die wel repareren niet bij de intertoys of frs denk ik.
      zondag 4 januari 2004 @ 22:42:51 #35
    9440 Khadgar
    Knutselaar
    pi_15966170
    quote:
    Op zondag 4 januari 2004 22:38 schreef -Mzraki- het volgende:
    Gister is een van mijn Xbox controllers verzopen in een plas bier (niet echt een plas, maar er is wat bier ingekomen vermoed ik) En nu doet de A knop het niet meer.

    Iemand ideëen wat het misschien zou kunnen zijn? Ik ga er eerst mee terug naar de winkel, maar als dat allemaal niet lukt, wil ik wel een poging wagen om hem te repareren.


    Openschroeven, nu direct! Anders is het nooit meer te repareren. Spoelen met gedemineraliseerd water, reinigen met alcohol. Goed laten drogen. Testen.
    pi_15968649
    quote:
    Op zondag 4 januari 2004 22:30 schreef ShadoW17 het volgende:

    [..]

    Hoezo werkte het niet? waarom lukt het niet? en probeer nog eens een stukje elastiek erbij te doen totdat er nog maar weinig speling op zit.


    tis niet de speling, maar meer dat het stickie wat moeilijker naar boven/onder en links/rechts wilde.
    pi_15985434
    quote:
    Op maandag 5 januari 2004 00:00 schreef Aero het volgende:

    [..]

    tis niet de speling, maar meer dat het stickie wat moeilijker naar boven/onder en links/rechts wilde.


    Het gaat te stroef dus? kijk dan of je wat dunnere elastiekjes heb. was bij mij eerst ook.
      dinsdag 6 januari 2004 @ 15:48:01 #38
    32931 Phrantic
    modderfokker
    pi_16011934
    de ventilator van mijn ps2 draait niet meer. denk dat het kabeltje los is geschoten. is dit gewoon terug te plaatsen of iets dergelijks of kan dat ding ook kapot zijn? en hoe krijg ik uberhaupt mn console open (probeerde het, maar zag het niet zo 123 )
    [url=http://www.nlhd.com]NLHD[/url]
    pi_16012207
    quote:
    Op dinsdag 6 januari 2004 15:48 schreef Phrantic het volgende:
    de ventilator van mijn ps2 draait niet meer. denk dat het kabeltje los is geschoten. is dit gewoon terug te plaatsen of iets dergelijks of kan dat ding ook kapot zijn? en hoe krijg ik uberhaupt mn console open (probeerde het, maar zag het niet zo 123 )
    Kabeltjes schieten niet zo maar los. Ik zou gewoon sony bellen. Je kan hem ook open maken, voorzichtig, door de dopjes te wippen waar de schroeven onder zitten. Bedenk wel dat je dan niet meer de PS/2 kan omruilen voor een refurbished. (dat kan zelfs buiten garantie maar kost 100 euro).
      dinsdag 6 januari 2004 @ 16:08:35 #40
    32931 Phrantic
    modderfokker
    pi_16012532
    nou heb je er om gevraagd en moet ik het verboden woord zeggen, mijn ps2 is omgebouwd dus zoiezo vervalt dan enige garantie, en ik vermoed dat het kabeltje bij de ombouw is los gegaan of niet meer vast gemaakt.

    ban me niet oh fok!goden

    maar zal even proberen met schorevendraaier, bedankt

    [url=http://www.nlhd.com]NLHD[/url]
    pi_16043265
    quote:
    Op zaterdag 3 januari 2004 11:52 schreef Khadgar het volgende:

    TIS GODVERDOMME NIET EERLIJK

    Ik dacht, ik ga eens even lekker arcade gamen, met m'n favoriete game 1943 (slechts 80 euro op ebay)

    Sluit ik de bende aan, en ik zet de voeding aan. Geknetter. Rook. Stank. Blijkt de jamma connector verkeerd om te zitten . Het ontplofte ic meteen vervangen, en het spel leek weer te werken, maar:

    1) Je kan wel vliegen maar niet schieten. Is vrij lastig in een shoot'm'up. Volgens de hardware test die er in zit doet de schietknop het wel, maar het lijkt er op dat de 'b' knop vast zit, dus er is nog ergens een ic doorgefikt. Straks effe met de scoop bekijken.
    2) Hij heeft soms een graphics probleem... Maar alleen helemaal in het begin. Hopen dat ik deze ook kan vinden.

    Tis echt niet eerlijk. Godverdomme de 2e print die zo vernederend sterft.


    HIJ DOET HET WEER

    * Khadgar doet een vreugdedansje!

    Ik heb de ingangbuffers van de joystick vervangen en nog een ic, en het spel doet het weer helemaal naar behoren!

    pi_16043944
    quote:
    Op woensdag 7 januari 2004 17:41 schreef Khadgar het volgende:

    [..]

    HIJ DOET HET WEER

    * Khadgar doet een vreugdedansje!

    Ik heb de ingangbuffers van de joystick vervangen en nog een ic, en het spel doet het weer helemaal naar behoren!


    gefeliciteerd, leuk spelletje
    Rocks? Check.
    Laser beams? Check.
    Acid? Check.
    Body bag? Check.
    pi_16072314
    En vandaag is Vanguard aan de beurt (m'n andere zelf gemolde boardset).

    Ik heb al een IC vervangen in een stuk adres decodering circuit, en ik kreeg weer background! Maar niet helemaal perfect nog. En na wat meten vond ik z'n broertje ook defect. Die is dus zodirect aan de beurt...

    [edit]

    OOK VANGUARD IS WEER HELEMAAL WERKEND!

    Niet meer. Er is *@#U&^$&*^@ weer zo'n kreng gestorven. Kijken welke het nu weer is.

    [Dit bericht is gewijzigd door Khadgar op 08-01-2004 17:04]

    pi_16106610
    quote:
    Op donderdag 8 januari 2004 16:19 schreef Khadgar het volgende:
    En vandaag is Vanguard aan de beurt (m'n andere zelf gemolde boardset).

    Ik heb al een IC vervangen in een stuk adres decodering circuit, en ik kreeg weer background! Maar niet helemaal perfect nog. En na wat meten vond ik z'n broertje ook defect. Die is dus zodirect aan de beurt...

    [edit]

    OOK VANGUARD IS WEER HELEMAAL WERKEND!

    Niet meer. Er is *@#U&^$&*^@ weer zo'n kreng gestorven. Kijken welke het nu weer is.


    En zo te zien is de print stabiel nu. Vreemd. Maar ach. Ik mag niet klagen.
    pi_16150580
    vraagje:

    Op www.xinga.com verkopen ze complete laser-units voor de Dreamcast. Nu vrag ik mij af, zijn deze ook compatible met PAL DC's? of alleen voor NTSC

    Bij xinga wisten ze het niet

    dit is 'm dus (hopen dat 'ie het doet, site staat op een verrotte server)

    pi_16151111
    quote:
    Op zondag 11 januari 2004 13:35 schreef HeyFreak het volgende:
    vraagje:

    Op www.xinga.com verkopen ze complete laser-units voor de Dreamcast. Nu vrag ik mij af, zijn deze ook compatible met PAL DC's? of alleen voor NTSC

    Bij xinga wisten ze het niet

    dit is 'm dus (hopen dat 'ie het doet, site staat op een verrotte server)

    [afbeelding]


    Mag in principe niets uitmaken, maar hang me er niet aan op.
    pi_16151495
    quote:
    Op zondag 11 januari 2004 14:01 schreef Khadgar het volgende:

    [..]

    Mag in principe niets uitmaken, maar hang me er niet aan op.


    jammer, had de strop net klaar
      maandag 26 januari 2004 @ 20:51:42 #48
    17051 HAL9000S
    you can become gitano...
    pi_16608155
    Ik kan nu een boxed Sega Menacer aankomen compleet met 6 in 1 schietspel.
    Ik weet alleen bij god niet hoeveel hij nu waard is. Weet iemand hoeveel ik hier ongeveer voor zou moeten bieden??
    Het gaat dus om:

    Cop killer
    Kill all the cops tonight
    Kill them, cop killer
    Kill all the cops in sight
    pi_16615990
    Is er al een deel 2 gemaakt van het grote games verzamel topic ?
    kan het niet vinden.
    Now you're playing with Power!
      zondag 1 februari 2004 @ 16:15:27 #50
    29844 ricost
    Heb jij juh masker op ?
    pi_16779281
    Heb een Jap en een Euro en zie weinig verschil met de cd units, wat is er precies gaar aan die van jou dan ?
    quote:
    Op zondag 11 januari 2004 13:35 schreef HeyFreak het volgende:
    vraagje:

    Op www.xinga.com verkopen ze complete laser-units voor de Dreamcast. Nu vrag ik mij af, zijn deze ook compatible met PAL DC's? of alleen voor NTSC

    Bij xinga wisten ze het niet

    dit is 'm dus (hopen dat 'ie het doet, site staat op een verrotte server)

    [afbeelding]


    WOKNOK
    pi_17063313
    Wat kan er aan de hand zijn met een Saturn die de helft van de keren dat je m aanzet strepen door het beeld heeft en vastloopt?
    Ik krijg ook bijna elke keer dat scherm waar je de taal/datum in moet stellen, net alsof die ook niet worden opgeslagen.

    Even voor de duidelijkheid: Als ie een tijdje aan heeft gestaan, en ik zet m daarna uit, en dan weer aan, dan heeft ie deze problemen. Als ik m vervolgens uitzet en een tijdje van de stroom af laat dan doet ie het weer.

    Heb deze via Ebay gekocht en vanmorgen binnen gekregen, is ie nog te repareren ofkan ik m net zo goed terug gaan sturen?

    [Dit bericht is gewijzigd door PurifieR op 10-02-2004 17:29]

    pi_17213671
    leuke link voor het cleanen van je NES :

    http://simplynes.emucamp.com/cleaning.html

    Now you're playing with Power!
    pi_17549417
    voor het eerst heb ik een nesje wat hopeloos verloren lijkt te zijn.

    Je zet hem aan begint mario te spelen en na een minuut loopt hij vast en krijg je een vaag blokjes beeld en strepen en is het niet mogelijk meer verder te spelen.

    ik heb hem opengeschroeft schoongemaakt en nog steeds doet hij hetzelfde.
    geen kapotte chippies of verbrande of roestende kopjes te zien.

    Ik weet niet wat ik ermee aan moet volgens is er weer een nesje minder.
    al weet niemand iets dan wordt hij voor onderdelen gebruikt.
    Now you're playing with Power!
    pi_17550619
    quote:
    Op dinsdag 10 februari 2004 16:51 schreef PurifieR het volgende:
    Wat kan er aan de hand zijn met een Saturn die de helft van de keren dat je m aanzet strepen door het beeld heeft en vastloopt?<br>Ik krijg ook bijna elke keer dat scherm waar je de taal/datum in moet stellen, net alsof die ook niet worden opgeslagen.<p>Even voor de duidelijkheid: Als ie een tijdje aan heeft gestaan, en ik zet m daarna uit, en dan weer aan, dan heeft ie deze problemen. Als ik m vervolgens uitzet en een tijdje van de stroom af laat dan doet ie het weer.<p>Heb deze via Ebay gekocht en vanmorgen binnen gekregen, is ie nog te repareren ofkan ik m net zo goed terug gaan sturen?<p><span class="edit"><!-- 63f7b1453c3db29ed8ed538d4f031217 -->[Dit bericht is gewijzigd door PurifieR op 10-02-2004 17:29]</span>
    Ik moet ook iedere keer de taal, datum en tijd instellen, ligt waarschijnlijk aan de battarij die aan de achterkant links achter het klepje zit.
      zaterdag 13 maart 2004 @ 16:29:58 #55
    13783 Anthraxx
    When you see the robot, drink!
    pi_17689356
    Net mijn NES gecleaned van binnen, wat enigzins nodig was, en na wat opstartkuren (alle cartridges bleven knipperen; sommige goed erin en eruit gehaald, dit herhaald, en het werkt nu op bijna alle cartridges) baal ik nog steeds dat mijn "Snake, Rattle 'n Roll" cartridge nog steeds niet werkte. Hiervoor werkte hij ook met moeite, maar nu is het precies hetzelfde. En daarvoor had ik hem toch schoongemaakt

    Nou ja, ff verder cleanen
    pi_17689783
    quote:
    Op dinsdag 10 februari 2004 16:51 schreef PurifieR het volgende:
    Wat kan er aan de hand zijn met een Saturn die de helft van de keren dat je m aanzet strepen door het beeld heeft en vastloopt?<br>Ik krijg ook bijna elke keer dat scherm waar je de taal/datum in moet stellen, net alsof die ook niet worden opgeslagen.<p>Even voor de duidelijkheid: Als ie een tijdje aan heeft gestaan, en ik zet m daarna uit, en dan weer aan, dan heeft ie deze problemen. Als ik m vervolgens uitzet en een tijdje van de stroom af laat dan doet ie het weer.<p>Heb deze via Ebay gekocht en vanmorgen binnen gekregen, is ie nog te repareren ofkan ik m net zo goed terug gaan sturen?<p><span class="edit"><!-- 63f7b1453c3db29ed8ed538d4f031217 -->[Dit bericht is gewijzigd door PurifieR op 10-02-2004 17:29]</span>
    Strepen door het beeld en vastlopen wijzen op een defecte RAM chip. Tijd/Datum is de batterij. Mijn gok is dat de batterij is gaan lekken, en daarmee de print heeft aangetast. Of gewoon echt een defecte RAM.
    pi_17689796
    quote:
    Op zondag 7 maart 2004 03:30 schreef -giovanni- het volgende:
    voor het eerst heb ik een nesje wat hopeloos verloren lijkt te zijn.

    Je zet hem aan begint mario te spelen en na een minuut loopt hij vast en krijg je een vaag blokjes beeld en strepen en is het niet mogelijk meer verder te spelen.

    ik heb hem opengeschroeft schoongemaakt en nog steeds doet hij hetzelfde.
    geen kapotte chippies of verbrande of roestende kopjes te zien.

    Ik weet niet wat ik ermee aan moet volgens is er weer een nesje minder.
    al weet niemand iets dan wordt hij voor onderdelen gebruikt.
    Klinkt als een defecte condensator of een hitteprobleem in de videochip. Persoonlijk zou ik ergens een nieuw NES bordje zoeken.
    pi_17689813
    quote:
    Op zaterdag 13 maart 2004 16:29 schreef Anthraxx het volgende:
    Net mijn NES gecleaned van binnen, wat enigzins nodig was, en na wat opstartkuren (alle cartridges bleven knipperen; sommige goed erin en eruit gehaald, dit herhaald, en het werkt nu op bijna alle cartridges) baal ik nog steeds dat mijn "Snake, Rattle 'n Roll" cartridge nog steeds niet werkte. Hiervoor werkte hij ook met moeite, maar nu is het precies hetzelfde. En daarvoor had ik hem toch schoongemaakt

    Nou ja, ff verder cleanen
    Cartridges kun je het beste reinigen door ze te demonteren en met Glassex ultra ontvetter de connector schoon te baggeren. Hetzelfde spul werkt ook voor de NES connector in de console.
      zaterdag 13 maart 2004 @ 17:04:59 #59
    53141 Rodie83
    Mystery(land)
    pi_17689931
    Mn xbox controller doet raar; als ik het linkerpookje omhoog druk blijft ie hangen; dus steeds omhoog. Dit gaat pas weg als ik het pookje nadrukkelijk naar onder druk. Iemand een idee hoe je dat kan oplossen?
    Tieske - lvl 60 Druid - Magtheridon
    De theorie van het autorijden door H. de Vries, 2004:
    "Wat je niet ziet, is er niet"
    "Boem is ho, plons is water"
      zaterdag 13 maart 2004 @ 17:07:06 #60
    13783 Anthraxx
    When you see the robot, drink!
    pi_17689966
    quote:
    Op zaterdag 13 maart 2004 16:59 schreef Khadgar het volgende:

    [..]

    Cartridges kun je het beste reinigen door ze te demonteren en met Glassex ultra ontvetter de connector schoon te baggeren. Hetzelfde spul werkt ook voor de NES connector in de console.
    Hmz, ik heb helaas niet zo'n speciale schroevendraaier.
      zondag 14 maart 2004 @ 12:43:22 #61
    42136 Herr.Flick
    De triangeljosti!
    pi_17705537
    Is de voeding van een G7000 videopac en een G7400 videopac+ hetzelfde??
    Weet iemand dat?
    Herr.Flick
    4844 4479 7710 3249
      zondag 14 maart 2004 @ 13:36:22 #62
    9440 Khadgar
    Knutselaar
    pi_17706779
    quote:
    Op zaterdag 13 maart 2004 17:04 schreef Rodie83 het volgende:
    Mn xbox controller doet raar; als ik het linkerpookje omhoog druk blijft ie hangen; dus steeds omhoog. Dit gaat pas weg als ik het pookje nadrukkelijk naar onder druk. Iemand een idee hoe je dat kan oplossen?
    Dat kun je alleen oplossen door een nieuwe controller aan te schaffen. De kunstof delen in die joystick zijn kapot.
      zondag 14 maart 2004 @ 13:36:59 #63
    9440 Khadgar
    Knutselaar
    pi_17706800
    quote:
    Op zaterdag 13 maart 2004 17:07 schreef Anthraxx het volgende:

    [..]

    Hmz, ik heb helaas niet zo'n speciale schroevendraaier.
    Zoek een schroevendraaier op de juiste breedte, pak een ijzerzaag en een vijl en je bent zo het ventje.
    pi_17982915
    quote:
    Op zaterdag 13 maart 2004 16:57 schreef Khadgar het volgende:

    [..]

    Strepen door het beeld en vastlopen wijzen op een defecte RAM chip. Tijd/Datum is de batterij. Mijn gok is dat de batterij is gaan lekken, en daarmee de print heeft aangetast. Of gewoon echt een defecte RAM.
    Ik heb de batterij intussen vervangen (lekte overigens niet) en nu is het tijd/datum probleem opgelost. Die strepen in beeld schijnt volgens mensen die ik op segaforum heb gesproken een vaker voorkomend saturn kwaaltje te zijn wat niet ernstig is. Als het apparaat eenmaal een tijdje heeft uit gestaan werkt ie ook weer prima. De storing die je krijgt lijkt heel erg op het effect wat je krijgt als je een mobiele telefoon naast een monitor houdt.
      zondag 28 maart 2004 @ 12:48:56 #65
    9440 Khadgar
    Knutselaar
    pi_18018950
    quote:
    Op vrijdag 26 maart 2004 14:13 schreef PurifieR het volgende:

    [..]

    Ik heb de batterij intussen vervangen (lekte overigens niet) en nu is het tijd/datum probleem opgelost. Die strepen in beeld schijnt volgens mensen die ik op segaforum heb gesproken een vaker voorkomend saturn kwaaltje te zijn wat niet ernstig is. Als het apparaat eenmaal een tijdje heeft uit gestaan werkt ie ook weer prima. De storing die je krijgt lijkt heel erg op het effect wat je krijgt als je een mobiele telefoon naast een monitor houdt.
    Hitteprobleem samen met een losse soldering waarschijnlijk dan. Of een kapotte condensator. Maak eens een foto van het vreemde beeld?
    pi_18033318
    quote:
    Op zondag 28 maart 2004 12:48 schreef Khadgar het volgende:

    [..]

    Hitteprobleem samen met een losse soldering waarschijnlijk dan. Of een kapotte condensator. Maak eens een foto van het vreemde beeld?
    Ik heb geprobeert er wat foto's van te maken, maar de storing is er erg slecht op te zien, probeer je er bij in te denken dat die strepen willekeurig over het beeld bewegen en het hele beeld ook nog lichtjes erbij trilt.
    Wat ik nog was vergeten te vermelden is dat ie ook geen spellen meer wil starten als die storing zich voordoet




    Op die 2e foto is het bijna niet te zien, maar als je goed kijkt zie je dat de ronde 'knoppen' een beetje lijken te warpen...niet hoe het hoort dus.
      maandag 29 maart 2004 @ 11:13:53 #67
    9440 Khadgar
    Knutselaar
    pi_18036213
    Mijn persoonlijke gok is dat de voeding niet stabiel is. Check de connectoren, maak ze schoon (is ook een dreamcast probleem), en bekijk de condensatoren (die tonnetjes) of ze nog heel zijn.
    pi_18038710
    quote:
    Op maandag 29 maart 2004 11:13 schreef Khadgar het volgende:
    Mijn persoonlijke gok is dat de voeding niet stabiel is. Check de connectoren, maak ze schoon (is ook een dreamcast probleem), en bekijk de condensatoren (die tonnetjes) of ze nog heel zijn.
    Zo op het eerste gezicht lijkt de voeding er goed uit te zien, maar ik ben geen expert dus ik heb er voor de zekerheid een paar foto's van gemaakt.




    Ik heb de connectoren ook maar even schoongemaakt maar daar kwam nauwelijks vuiligheid van af.
    pi_18460531
    Weinig kapotte consoles de laatste tijd.
    Now you're playing with Power!
    pi_18792198
    ik heb een probleem met de pookjes op mijn N64 controllers, ze laten namelijk een beetje het kopje hangen Ze voelen heel slap aan, werken nog wel maar zijn niet echt degelijk meer. Ik heb begrepen dat ze te vervangen zijn, maar hoe kom ik eraan en hoe werkt dat?
      vrijdag 30 april 2004 @ 14:48:31 #71
    69655 mordradead
    Wat is een leesje?
    pi_18792237
    kijk eens op pagina 1......
    Bernie en ik zijn tof.
    pi_18792646
    oops

    Zojuist het elastiekje geplaatst, er zat wel aardig wat talk-poeder in (het meeste is er nu uit).
    Nu maar even Button Bashen om te testen
      vrijdag 30 april 2004 @ 16:45:19 #73
    12499 Hooghoudt
    Spassig und überraschend
    pi_18793666
    Heeft iemand enig idee hoe een Transfer Pak voor de N64 zou moeten werken? Je drukt dat ding in de controller, Gameboyspel erin, cart in je N64 en dan doet ie het (normaal)?
    Nicht ärgern, nur wundern!
    pi_18794080
    Mijn N64 heeft wat opstart problemen. Het lijkt wel of dat als hij koud is dat hij dan niet aan wil gaan. Ik zie wel ff m'n TV flitsen maar de game wordt niet gestart. Als ik het een tijdje blijf proberen begint ie wel en gaat het ook steeds goed
    pi_18802886
    Waarschijnlijk al 100 keer gevraagd Maar ik heb zonet een NES met Super Mario Bros/Duck Hunt, World Cup en Top Gun + een lightgung + 2 controllers op de kop getikt voor 15 euro Zoals verwacht doet hij het niet (geen ramp, randapparatuur/games is die 15 euro al waard denk ik), maar toen ik wat aan het testen was kwam ik er achter dat de adapter lam is.
    Kan iemand vertellen waar ik een vervangengde adapter kan krijgen? Alvast bedankt.
    pi_18806202
    quote:
    Op vrijdag 30 april 2004 16:45 schreef Hooghoudt het volgende:
    Heeft iemand enig idee hoe een Transfer Pak voor de N64 zou moeten werken? Je drukt dat ding in de controller, Gameboyspel erin, cart in je N64 en dan doet ie het (normaal)?
    Een nintendo64 transfer pak is helaas niet hetzelfde dan de supergameboy voor de snes.
    De transferpack kan je alleen gebruiken in combinatie met het spel pokemon stadium.
    er zit ergens in het menu van pokemonstadium een speciale optie daarvoor.
    Now you're playing with Power!
    pi_18806225
    quote:
    Op zaterdag 1 mei 2004 00:15 schreef Solomon het volgende:
    Waarschijnlijk al 100 keer gevraagd Maar ik heb zonet een NES met Super Mario Bros/Duck Hunt, World Cup en Top Gun + een lightgung + 2 controllers op de kop getikt voor 15 euro Zoals verwacht doet hij het niet (geen ramp, randapparatuur/games is die 15 euro al waard denk ik), maar toen ik wat aan het testen was kwam ik er achter dat de adapter lam is.
    Kan iemand vertellen waar ik een vervangengde adapter kan krijgen? Alvast bedankt.
    Hij werkt gewoon op een universele adapter. even goed kijken of hij wel past en naar het voltage kijken.
    Now you're playing with Power!
    pi_18807046
    quote:
    Op zaterdag 1 mei 2004 09:53 schreef -giovanni- het volgende:

    [..]

    Hij werkt gewoon op een universele adapter. even goed kijken of hij wel past en naar het voltage kijken.
    Ok, moet ik ook op het amperage letten?
      zaterdag 1 mei 2004 @ 12:04:12 #79
    42136 Herr.Flick
    De triangeljosti!
    pi_18807635
    quote:
    Op zaterdag 1 mei 2004 00:15 schreef Solomon het volgende:
    Waarschijnlijk al 100 keer gevraagd Maar ik heb zonet een NES met Super Mario Bros/Duck Hunt, World Cup en Top Gun + een lightgung + 2 controllers op de kop getikt voor 15 euro Zoals verwacht doet hij het niet (geen ramp, randapparatuur/games is die 15 euro al waard denk ik), maar toen ik wat aan het testen was kwam ik er achter dat de adapter lam is.
    Kan iemand vertellen waar ik een vervangengde adapter kan krijgen? Alvast bedankt.
    Astu:

    Nintendo Entertainment System (NES)(Front Loading) -- 9V AC 1.3A
    Herr.Flick
    4844 4479 7710 3249
      zondag 2 mei 2004 @ 20:36:25 #80
    12499 Hooghoudt
    Spassig und überraschend
    pi_18839586
    quote:
    Op zaterdag 1 mei 2004 09:49 schreef -giovanni- het volgende:

    [..]

    Een nintendo64 transfer pak is helaas niet hetzelfde dan de supergameboy voor de snes.
    De transferpack kan je alleen gebruiken in combinatie met het spel pokemon stadium.
    er zit ergens in het menu van pokemonstadium een speciale optie daarvoor.
    Oh, zonde. Weer twee euro verspild.
    Nicht ärgern, nur wundern!
    pi_18855083
    Ik heb een Gameboy Pocket versierd voor 4 euro op de rommelmarkt, maar er zit geen batterijklepje bij. Voor mijn GBA heb ik zo'n oplaadbare batterijsetje, waarbij de batterij aan het klepje vast zit. Is er ook zoiets voor de GB Pocket?

    Of heeft iemand toevallig nog een een groen GB Pocket batterijklepje liggen .
    pi_18855729
    quote:
    Op zaterdag 1 mei 2004 12:04 schreef Herr.Flick het volgende:

    [..]

    Astu:

    Nintendo Entertainment System (NES)(Front Loading) -- 9V AC 1.3A
    Thx
    Heb zonet een adapter gevonden op zolder, ook 9V, maar met maar 400 mA (das dus een stuk minder dan de 1.3 A van het origineel). Maar die werkt gewoon perfect, ook icm 2 controllers/lightgun enzo.
      maandag 3 mei 2004 @ 14:08:37 #83
    69655 mordradead
    Wat is een leesje?
    pi_18855922
    quote:
    Op maandag 3 mei 2004 13:31 schreef RetepV het volgende:
    Ik heb een Gameboy Pocket versierd voor 4 euro op de rommelmarkt, maar er zit geen batterijklepje bij. Voor mijn GBA heb ik zo'n oplaadbare batterijsetje, waarbij de batterij aan het klepje vast zit. Is er ook zoiets voor de GB Pocket?

    Of heeft iemand toevallig nog een een groen GB Pocket batterijklepje liggen .
    die heb je zeker, ik heb een groene voorop mijn gameboy pocket maar er zijn ook van die dingen die op die van de color lijken die houden ook wat beter vast (piranha heeft ze)
    Bernie en ik zijn tof.
      maandag 3 mei 2004 @ 14:18:02 #84
    69655 mordradead
    Wat is een leesje?
    pi_18856157
    Trouwens iemand een goed id voor een kast om alles in op te bergen, bij mij is het een teringzooi op mijn kamer. Het is iets van 2 meter breed en 2,40 meter hoog diep max 0,4m.
    Ik ga iig dichte kastjes nemen... iemand nog leuke ideen ervoor?
    Bernie en ik zijn tof.
      maandag 3 mei 2004 @ 14:22:34 #85
    9440 Khadgar
    Knutselaar
    pi_18856281
    quote:
    Op maandag 3 mei 2004 14:00 schreef Solomon het volgende:

    [..]

    Thx
    Heb zonet een adapter gevonden op zolder, ook 9V, maar met maar 400 mA (das dus een stuk minder dan de 1.3 A van het origineel). Maar die werkt gewoon perfect, ook icm 2 controllers/lightgun enzo.
    Je kan er gewoon een 12volt adapter aan hangen, wissel of gelijkspanning. Er zit een diodebrug en een spanningregelaar in. Geen enkel probleem. 400mA moet ook wel lukken.
      maandag 3 mei 2004 @ 14:28:07 #86
    69655 mordradead
    Wat is een leesje?
    pi_18856411
    trouwens.... een nesje knippert de hele tijd, wat kan ik daar tegen doen en de ander is echt uber-geel en nee ik heb wc eend geprobeert en dat werkte niet. Wat kan ik nog meer goed gebruiken (allesreiniger en glassex werkten ook niet )
    Bernie en ik zijn tof.
    pi_18866347
    Ik heb laatst een snes gekocht (leven koninginnedag) zonder adaptor. Nu heb ik mijn kabelmodem adaptor eraan hangen. (12V 1,25 A). Hij werkt alleen als je een spel speelt dan zijn de sprites vaak gedeeltelijk doorzichtig. Het lijkt wel alsof je met veel minder kleuren op een scherm werkt. Waar kan dit aan liggen? De casettes zijn redelijk schoon.
    Wie het weet is een held.
      maandag 3 mei 2004 @ 23:11:17 #88
    9440 Khadgar
    Knutselaar
    pi_18869112
    Beide posts: schoonmaken, schoonmaken, schoonmaken.
    pi_18869205
    Dan ga ik maar is rode glassex halen. Ik kan dus de printplaat gewoon in de glassex stoppen zonder dat de print+chips beschadigd? En dan laten drogen.
      maandag 3 mei 2004 @ 23:30:35 #90
    9440 Khadgar
    Knutselaar
    pi_18869558
    quote:
    Op maandag 3 mei 2004 23:15 schreef GJJ het volgende:
    Dan ga ik maar is rode glassex halen. Ik kan dus de printplaat gewoon in de glassex stoppen zonder dat de print+chips beschadigd? En dan laten drogen.
    printplaat niks mee doen. Enkel de connector van de print aftrekken (die zit los) en die reinigen.
    pi_18870134
    Duidelijk. Dankjewel!
    pi_18891486
    hoe maak ik men nes zonevrij ?
      dinsdag 4 mei 2004 @ 23:35:28 #93
    42136 Herr.Flick
    De triangeljosti!
    pi_18892708
    quote:
    Op dinsdag 4 mei 2004 22:50 schreef Kondros het volgende:
    hoe maak ik men nes zonevrij ?
    Door er ff 24 volt op te zetten....

    Herr.Flick
    4844 4479 7710 3249
    pi_18893009
    quote:
    Op maandag 3 mei 2004 14:28 schreef mordradead het volgende:
    trouwens.... een nesje knippert de hele tijd, wat kan ik daar tegen doen en de ander is echt uber-geel en nee ik heb wc eend geprobeert en dat werkte niet. Wat kan ik nog meer goed gebruiken (allesreiniger en glassex werkten ook niet )
    Misschien kun je JCif eens proberen? Dat heeft nogal een schurende werking. Ik heb het zelf nooit geprobeerd, dus ik kan niet verzekeren dat je niet wat dingetjes wegschuurt die eigenlijk moeten blijven zitten .
      dinsdag 4 mei 2004 @ 23:52:55 #95
    29844 ricost
    Heb jij juh masker op ?
    pi_18893093
    quote:
    Op maandag 29 maart 2004 13:36 schreef PurifieR het volgende:

    [..]

    Zo op het eerste gezicht lijkt de voeding er goed uit te zien, maar ik ben geen expert dus ik heb er voor de zekerheid een paar foto's van gemaakt.

    [afbeelding]
    [afbeelding]

    Ik heb de connectoren ook maar even schoongemaakt maar daar kwam nauwelijks vuiligheid van af.
    Heb exact hetzelfde probleem, mij is opgevallen dat ik op het moment van de strepen ook een duidelijk resonerend geluid hoor in de spoelen van het voedingsgedeelte.
    WOKNOK
    pi_18894026
    niemand
    pi_18896167
    quote:
    Op woensdag 5 mei 2004 00:41 schreef Kondros het volgende:
    niemand
    Zie hier:

    http://forum.fok.nl/showtopic.php/383810/5/25#13171416

    http://forum.fok.nl/topic/383810/5/25
    Now you're playing with Power!
      woensdag 26 mei 2004 @ 20:21:39 #98
    69655 mordradead
    Wat is een leesje?
    pi_19429471
    weet iemand ook wat het voltage/amperage is van een voeding voor een g7000?? (iemand vroeg het me al heb ik nog nooit een gezien waar je een adapter op moet zetten)
    Bernie en ik zijn tof.
      woensdag 26 mei 2004 @ 20:23:42 #99
    9440 Khadgar
    Knutselaar
    pi_19429528
    schroef open en doe mij een scherpe foto van de print.
      woensdag 26 mei 2004 @ 20:25:42 #100
    69655 mordradead
    Wat is een leesje?
    pi_19429583
    hij is niet van mij... ik zal die kerel even vragen
    Bernie en ik zijn tof.
    pi_19430084
    ik ben die kerel :-) heb een G7000 met controllers die stekkertjes hebben om te verbinden met de 7000. Tevens moet ie een losse voeding hebben, er zit dus geen voeding in.(dit schijnt niet normaal te zijn.....) Heb deze G7000 zonder voeding opgepikt in een kringloop. Wat voor voeding moet erop? Er staat nix op de printplaat. Iemand bekend hiermee?
    pi_19457105
    Heren, weet iemand of een NES met als beeld alleen maar een blijvend blue-screen nog te redden is? En zo ja, waar ligt dit (waarschijnlijk) aan?
    Support! Protest! Country! Rock & Roll!
      maandag 31 mei 2004 @ 21:29:18 #103
    9440 Khadgar
    Knutselaar
    pi_19546176
    Blue screen? Meestal is het grijs. Staat je TV wel goed afgesteld? Anders kan het zijn dat je geen sync krijgt op je composite video ofzo, en dan ben je idd de sigaar.
    pi_19552110
    Ja ja, een stationair bluescreen. Alles goed afgesteld. Eerst een wel werkende NES er aan gehangen, vervolgens de andere (defecte) er aan door de kabels te wisselen. En tada... een bluescreen
    Wat "geen sync krijgt op je composite video" betekent, weet ik (helaas) niet.
    Support! Protest! Country! Rock & Roll!
      woensdag 2 juni 2004 @ 22:46:17 #105
    9440 Khadgar
    Knutselaar
    pi_19602186
    quote:
    Op dinsdag 1 juni 2004 00:58 schreef Kiff het volgende:
    Ja ja, een stationair bluescreen. Alles goed afgesteld. Eerst een wel werkende NES er aan gehangen, vervolgens de andere (defecte) er aan door de kabels te wisselen. En tada... een bluescreen
    Wat "geen sync krijgt op je composite video" betekent, weet ik (helaas) niet.
    Het betekent iig dat ie het niet doet. Lampje van de nes brand wel?
    pi_19605093
    ja, lampje doet het wel geloof ik. Ik heb naast de bluescreen NES nog 2 knippernesjes, hopelijk krijg ik die wel ooit aan de praat :|
    Support! Protest! Country! Rock & Roll!
      donderdag 3 juni 2004 @ 10:55:17 #107
    9440 Khadgar
    Knutselaar
    pi_19610382
    Knippernesjes zijn geen uitdaging. Blue Screen wel. Tis dat ik er geen tijd voor heb, anders had ik wel willen helpen.
      donderdag 3 juni 2004 @ 12:16:24 #108
    78507 jercovski
    wel godverdomme!
    pi_19612446
    quote:
    Op dinsdag 30 december 2003 19:24 schreef rattaplan het volgende:
    Ik ben tevreden met mijn Xbox, maar heb echter 1 probleempje;
    Het nieuwe fifa spel, fifa 2004.

    Wanneer ik het spel opstart, begint het beeld te trillen en wordt het beeld verdeelt in 3 lagen. Ik zie dus 3 trillende helicopters in het begin i.p.v. 1. En drie trillende van nistelrooijs i.p.v. 1. Ik kan gewoon met het spel beginnen, maar het beeld blijft in 3 lagen en blijft trillen. Nou heb ik 3 fifa2004 spellen geprobeerd, van 3 verschillende winkels. Het ligt dus echt aan mijn xbox denk ik. Ik heb zelfs een dvd cleaner gebruikt, maar dat had ook geen resultaat.

    Andere spellen, Splinter cell, Halo, Fifa 2003 en UFC werken allemaal wel. Ook dvd's leest hij gewoon. Iemand een idee wat het kan zijn? Zijn er anderen die dit probleem ook hebben? En waar ik het beste naar toe kan gaan om hem te laten repareren?

    Ik heb de XBOX eigenlijk gekocht voor de voetbal games...
    verander je HZ ff van 60 naar 50 of andersom
    pi_19612609
    quote:
    Op donderdag 3 juni 2004 10:55 schreef Khadgar het volgende:
    Knippernesjes zijn geen uitdaging. Blue Screen wel. Tis dat ik er geen tijd voor heb, anders had ik wel willen helpen.
    Het gaat me er meer om om te weten of hij reddeloos verloren is of niet, of total loss zeg maar.
    In dat geval ga ik er een leuke toepassing voor bedenken, of ter casemod aanbieden ofzo.
    Support! Protest! Country! Rock & Roll!
      donderdag 3 juni 2004 @ 14:07:10 #110
    9440 Khadgar
    Knutselaar
    pi_19615073
    Dat is wel een leuke toepassing. Parts bewaren voor repareerbare nesjes.
      donderdag 11 november 2004 @ 21:03:58 #111
    107877 01-Nina
    Love me.. Or leave me..
    pi_23251217
    Ik heb een vraagje over mijn nes..
    Hij geeft een grijs scherm als ik een spel opstart..
    Maar na een (hoog) aantal keer op reset druk wil hij de game nog wel s pakken..
    Schoonmaken met wattenstaafjes helpt helaas niet..
    Ik heb de nes ook al uit elkaar gehaald, maar naar mijn idee is er niets mis..
    Iemand tips?
    Thnx..
    Oh ja.. ik ben nogal nieuw in dit soort dingen.. dus erg in de 'termen' ben ik niet..
    pi_23251691
    Hoi Nina, ga naar de kruidvat of apotheek en koop daar voor een paar euro een flesje "gedenatureerde alcohol 70 %". Doop uiteindes van wattenstaaftjes daar in en maak de cartridgecontactpunten goed schoon. Droog het met een droog wattenstaafje-uiteinde.
    Blaas de NES van binnen goed schoon.

    Zo lang er grijs beeld is, is er hoop! Alle Nessen met grijs beeld werken in principe (soms met wat moeite, maar toch)
    Support! Protest! Country! Rock & Roll!
      donderdag 11 november 2004 @ 22:31:13 #113
    107877 01-Nina
    Love me.. Or leave me..
    pi_23253933
    Oke super bedankt!
    pi_23259221
    Weet iemand misschien hoe ik het volgende probleem moet oplossen?

    Als ik de Cardridge van doubledragon 3 in mn nes doe dan gaat hij na een paar minuten spelen over in een blokjesscherm en is hij totaal onspeelbaar.
    Reinigen helpt niet.
    Now you're playing with Power!
    pi_23353040
    beter reinigen...
    Support! Protest! Country! Rock & Roll!
    pi_23353427
    Anders de cartridge niet helemaal doordrukken maar net zover erin steken dat je het ding wel nog naar beneden kunt drukken. Dat wil ook nog wel eens helpen.
    pi_24216189
    quote:
    Op dinsdag 30 december 2003 22:15 schreef Khadgar het volgende:

    [..]

    Helaas, helaas, helaas. Bekend PS/2 probleem. Ik zou proberen beroep te doen op de garantie bij sony (omdat ie er nét buiten zit), en anders hem laten omruilen. Kost je 100 euro. Dan krijg je een ge-refurbishde PS/2 en een nieuwe controller.
    Ongeveer hetzelfde probleem, maar bij mij is het alleen elende met games en films op dvd. Wanneer ik er een ouder spel op cd-rom instop pakt ie um perfect. Lijkt mij dat er iets fout is, maar niet iets wat onherstelbaar is anders zou het apparaat toch niets meer doen lijkt mij?
      zondag 2 januari 2005 @ 12:59:49 #118
    69655 mordradead
    Wat is een leesje?
    pi_24353475
    quote:
    Op zondag 26 december 2004 12:59 schreef rece het volgende:

    [..]

    Ongeveer hetzelfde probleem, maar bij mij is het alleen elende met games en films op dvd. Wanneer ik er een ouder spel op cd-rom instop pakt ie um perfect. Lijkt mij dat er iets fout is, maar niet iets wat onherstelbaar is anders zou het apparaat toch niets meer doen lijkt mij?
    is het niet alleen de speler die kapot is dat lijkt mij tenminste
    Bernie en ik zijn tof.
      maandag 3 januari 2005 @ 00:17:13 #119
    86641 rece
    Oohhlala
    pi_24363362
    quote:
    Op zondag 2 januari 2005 12:59 schreef mordradead het volgende:

    [..]

    is het niet alleen de speler die kapot is dat lijkt mij tenminste
    Enig idee of de prijs van zo'n speler opweegt tegen de prijs van een nieuwe PS2
    ?
      maandag 3 januari 2005 @ 20:38:47 #120
    86641 rece
    Oohhlala
    pi_24378198
    quote:
    Op donderdag 11 november 2004 21:23 schreef Kiff het volgende:
    Hoi Nina, ga naar de kruidvat of apotheek en koop daar voor een paar euro een flesje "gedenatureerde alcohol 70 %". Doop uiteindes van wattenstaaftjes daar in en maak de cartridgecontactpunten goed schoon. Droog het met een droog wattenstaafje-uiteinde.
    Blaas de NES van binnen goed schoon.

    Zo lang er grijs beeld is, is er hoop! Alle Nessen met grijs beeld werken in principe (soms met wat moeite, maar toch)
    Werkt ook uitstekend op lasertjes van Playstations 2
    Hij doet het weer perfect, zelfs DVD'tjes
    pi_24765886
    Ook als hij de hele tijd vastloopt? En waar zitten de lasertjes van de PS2?
    pi_25639016
    ik dacht ik haal me nes ook maar weer is uit de kast maar hij werkt niet goed meer, als ik hem aan doe (met spel) dan gaat ie knipperen. dus ik helemaal opengeschroefd, ding schoongemaakt, spellen schoongemaakt en voor de zekerheid ook maar ff 4e chip ding doorgeknipt

    nou hij knippert niet meer (duh ) maar hij pakt de spellen dus nog steeds niet...is ie dan echt kapot?
    Facts don't care about your feelings
    pi_26466913
    Wat kan het probleem zijn bij een megadrive die geen geluid meer geeft via de scart? Als ik een koptelefoon inplug krijg ik daar wel geluid uit, maar niet via de a/v out dus...

    edit: als ik de RF out gebruik doet het geluid het wel...dus het ligt blijkbaar gewoon aan de kabel die ik gebruik...

    [ Bericht 26% gewijzigd door PurifieR op 24-04-2005 17:37:24 ]
      zondag 24 april 2005 @ 22:44:40 #124
    9440 Khadgar
    Knutselaar
    pi_26485947
    Waarschijnlijk je kabel, en anders een soldering op het bord. Eventueel kan de koptelefoon jack defect zijn (daar zit een schakelaar in).
    pi_26508072
    Dat wordt dus eerst de kabel maar eens vervangen dan..dat lijkt mij idd ook het meest logisch, aangezien het geluid via de RF wel gewoon werkt..thanks
    pi_27017158
    Umm, waarschijnlijk een domme vraag Op pagina 1 staat een beschrijving hoe een N64 controller gefixed kan worden, maar de plaatjes zijn niet beschikbaar. Iemand die toevallig bij de hand? Anders probeer ik het wel met alleen de beschrijving
      zondag 15 mei 2005 @ 10:47:05 #127
    69655 mordradead
    Wat is een leesje?
    pi_27020738
    ik niet maar ik zou zeggen... mail hem even
    z'n adres is: hansvdbrande @ hotmail.com
    Bernie en ik zijn tof.
      zondag 15 mei 2005 @ 16:20:31 #128
    9440 Khadgar
    Knutselaar
    pi_27028921
    Die fix is niet echt super. Je kunt beter nieuwe pookjes bij de Gameshop Den Haag bestellen (www.gameshop.nl), die klikken er zo in, in een klap weer klaar voor de komende paar jaar.
    pi_30928176
    Ik had je ook al gemailed Khadgar.. maar volgens mij heb ik een uniekum: Een kapotte Cube!

    Geen beeld, fan gaat wel aan in cube, lampje knippert 1 seconde..

    Mooi kut.. Enig idee? Iig bedankt.
      maandag 26 september 2005 @ 18:12:01 #130
    69655 mordradead
    Wat is een leesje?
    pi_30947701
    is het misschien een idee om er weer een verzamel/reparatie topic van te maken... altijd al een van m'n favo topic (reeksen) geweest maar het is een beetje doodgebloed toen het uit elkaar ging
    Bernie en ik zijn tof.
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')