abonnement bol.com Unibet Coolblue
  dinsdag 12 juni 2001 @ 10:27:22 #1
10090 waspman
life is sweet
pi_1017700
'Eenmansactie' boze vader startte Tilburgse rellen

12 06 2001, TILBURG - Door een gewelddadige uitbarsting van een boze vader is zondagavond in de Tilburgse wijk Groenewoud de vlam in de pan geslagen. De rellen aan het einde van het Zuid-Festival waren niet gestoeld op racistische motieven, zeggen mensen uit de wijk en de politie.

De politie beschouwt de affaire als een incident en laat het onderzoek rusten. "Het was een eenmansactie, meer niet", zegt Th. Leijten van voetbalclub Broekhoven, samen met winkeliersvereniging Groenewoud organisator van het festival. "Het festival verliep de hele dag perfect, er broeide niets. Daarom zaten hier beslist geen racistische motieven achter." Politiewoordvoerder R. Luijten denkt er precies zo over. De aanleiding voor de knokpartijtjes in de straten rond het Pater van den Elsenplein waar het festival plaats had, was simpel: "Een doodgewone knokpartij tussen een Nederlands en Turks kind", omschrijft Luijten. Het Turkse kind haalde er zijn vader bij, en die begon met een groot mes en een deegroller te zwaaien. De zaak werd gesust en de 33-jarige man werd overgedragen aan de politie. Maar vrienden en familie van de Turkse man vonden dat onrechtvaardig en gingen zich er mee bemoeien. Daar reageerden autochtonen weer op. De politie voelde zich in het gedrang bedreigd en riep assistentie in. Toen twintig agenten verschenen was de tumultueuze aanhouding al achter de rug. Wel reageerde een klein deel van de ongeveer 150 festivalbezoekers fel op het politielegertje. Volgens de politie waren sommigen gewapend, maar Leijten noemt dat 'onzin'. Nadat de in het nauw gedreven politie zich had teruggetrokken, is er volgens Leijten geen klap meer gevallen. Intussen had de korpschef nog eens 25 ME'ers opgetrommeld omdat de GGD in het gedrang niet meer met ambulances de wijk in kon. Maar verder dan een kop koffie op het politiebureau kwamen die ME'ers niet. De gewonden waren op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan, waar ze na behandeling weer naar huis konden. Van de drie gewonden is er volgens Leijten een die na alcohol-gebruik zijn hoofd beschadigde. Een EHBO'er liep een snee op in zijn oor, de derde gewonde een messteek in z'n schouder. De politie zoekt nog een vrouw die twee messen onder haar jas droeg. De festival-organisatie nam die in beslag. Behalve de 33-jarige man hield de politie niemand aan.

-------------------------------
dat is zeker wat men bedoeld met 'cultuur'???

pi_1017727
hmmmm, moet meteen denken aan De Maatschappij en constructiviteit.. en het naar voren halen van enkel voorvallen zonder echt een onderwerp aan te snijden
  dinsdag 12 juni 2001 @ 10:40:03 #3
10188 links234
Bill Cooper dude from hell
pi_1017747
Volkskrant:
quote:
'Pap, d'r loopt iemand met een zwaard rond', riep zijn zoontje tegen secretaris Jan Leijten van de jubilerende voetbalvereniging Broekhoven. Dat 'zwaard' bleek ietwat overdreven. Maar volgens getuigen was het wel een joekel van een mes. En die iemand was een Turkse man, ook al wil de politie zijn afkomst nadrukkelijk niet vermelden. Want de massale knokpartij op het Pater van den Elsenplein zondagavond laat had 'niets met racisme of etnische spanningen' te maken, verzekert politiewoordvoerder Rob Luiten.






In de Tilburgse volkswijk Broekhoven zijn ze daar echter niet zo zeker van. Want op het hoogtepunt van de vechtpartij was het wel 'allochtonen tegen autochtonen', in het bijzonder 'Turken en Marokkanen tegen Nederlanders'. Logisch, vindt een man die maandagmiddag met een aanhangwagen de stoelen van het buurtfeest wegrijdt. Bij zo'n massale knokpartij moet je snel partij kiezen en dan 'kies je toch voor je eigen volk'.
Voor het eerst in tijden werd er weer eens feest gevierd in de wijk. De winkeliersvereniging had ter ere van het 60-jarige bestaan van de lokale voetbalclub een braderie met eten, drank en artiesten georganiseerd. Er werd gelachen en veel gedronken. Maar tegen tien uur 's avonds ging het mis. Een Turkse jongen kreeg ruzie met een Nederlandse jongen. Volgens de politie was het een klassieke ruzie over een meisje. Toen de vader van één van de Turkse jongens zich ermee bemoeide, escaleerde de zaak en was het feest op het Pater van den Elsenplein in één klap voorbij.

'Die man rende met een groot mes en een deegroller door de straat', vertelt Sheila Cuperus. Volgens Karina van Beek is vervolgens 'heel Broekhoven' achter die man aangegaan. De jongeren stapten van hun scooters af, de volwassenen lieten het bier het bier. 'Ze wilden allemaal die man pakken', aldus Van Beek. 'Ze zijn hier nogal racistisch.' Het gevolg was dat veel allochtonen het voor hem opnamen.

Broekhoven-secretaris Leijten heeft nog geprobeerd de gemoederen te kalmeren. De Turkse man heeft hem het mes gegeven, en hij heeft het wapen overhandigd aan de politie. Maar toen die de man wilde arresteren, ontstond opnieuw rumoer.

Volgens politiewoordvoerder Luiten waren 'her en der vechtpartijtjes'. De politie vond de sfeer op het plein en de aangrenzende straten zo bedreigend dat ze besloot zich terug te trekken. 'Met twintig agenten begin je weinig tegen een groep van 150 man', aldus Luiten.

De politie 'bouwde een rustmoment in' en ging terug naar het bureau. Toen ook nog eens ambulancebroeders werd verhinderd om gewonden te verzorgen, besloot de politie een ME-eenheid de wijk in te sturen. De 25 ME'ers hoefden echter niet meer op te treden, want tegen halftwaalf was de rust al weergekeerd.

Bij de knokpartij zijn volgens de politie drie gewonden gevallen. Een man had een steekwond, een ander had een wond aan het hoofd. Een EHBO'er die hulp wilde verlenen, liep een gescheurd oor op. Hij heeft aangifte gedaan. De politie heeft drie messen en een deegroller in beslag genomen. Een 33-jarige Tilburger (de Turkse man met het mes) werd aangehouden.

Politie en gemeente spreken van een losstaand incident. Dat vindt ook kapper Christ Spijkers. Hij verzucht dat 'het incident' Broekhoven helaas opnieuw in een kwaad daglicht stelt. Want de buurt, en met name het Pater van den Elsenplein, heeft al jaren een reputatie van geweld en criminaliteit. 'Een doorsnee oude volkswijk met een straatcultuur', omschrijft jongerenwerker Jan Dekker Broekhoven. 'Een buurt waar de mensen hun zaakjes liever zelf regelen dan de politie bellen', aldus Luiten.

De afgelopen jaren zijn veel allochtonen in de wijk komen wonen. En dat is niet tot ieders tevredenheid.

Toch signaleren veel buurtbewoners verbetering in de wijk. Volgens mevrouw A. Bezemer (50) werd er vroeger veel meer gevochten. Ook zij is verbaasd over de vechtpartij: 'Is het net rustig met de zigeuners, beginnen de Turken weer.' [......]


Dit is zeker wat men bedoelt met een gezellige volksbuurt?
Hell hath no fury like a hippo with a machine gun! | Pim Fortuyn was een kale nicht, en ontken dat maar eens! | Thorazine: More addictive than heroin, more fun than crack. | I'm more punk than you and i'll kick your ass!
pi_1017764
quote:
Op dinsdag 12 juni 2001 10:40 schreef links234 het volgende:
Volkskrant:
[..]

Dit is zeker wat men bedoelt met een gezellige volksbuurt?


Niet dus, maar wat is de zin van dat die man zich ermee gaat bemoeien, dat bevordert de gemoederen niet echt. Laat die jongens elkaar desnoods maar een paar klappen geven. Drinken ze daarna een potje bier en geven ze een hand. Zo ging het bij ons wel altijd. Daar werd niet met wapens gezwaaid. En vaders zeiden meestal dat vecht JEZELF maar uit met je VUISTEN.
Copyright © 2001 by Party-pooper, illegal use or quotting will be severely punished
  dinsdag 12 juni 2001 @ 10:50:42 #5
10188 links234
Bill Cooper dude from hell
pi_1017782
Het NRC zegt trouwens weer wat anders:
quote:
TILBURG, 11 JUNI. In de Tilburgse wijk Groenewoud heeft zich gisteravond een massale vechtpartij voorgedaan. Enkele mensen moesten zich in het nabijgelegen Sint Elisabethziekenhuis laten behandelen wegens messteken of een hoofdwond.

De moeilijkheden ontstonden bij het vallen van de avond aan het Pater van den Elsenplein - Tilburg-Zuid - waar door de winkeliersvereniging en de voetbalvereniging een braderie was georganiseerd. Naar verluidt begon er een vechtpartij aan de biertap op het parkeerterrein voor het winkelcentrum toen een Tilburger verhaal ging halen omdat zijn vrouw door een andere man werdlastiggevallen. Vervolgens begon een gevecht waar ruim honderd mensen zich mee bemoeiden.

Het was voor het eerst dat de braderie werd gehouden. Volgens een van de initiatiefnemers van het feest, Peter Luijten, werd met de festiviteiten juist beoogd ,,het plein in de lift te zetten''. Veel bewoners in deze volksbuurt zouden het gevoel hebben dat door de relatief grote instroom van allochtonen hun buurt niet langer de oude is.

Door de Stichting samenlevingsopbouw Groenewoud worden in een tiental straten rondom het plein activiteiten georganiseerd om te zorgen dat de bewoners elkaar juist weer wat beter leren kennen. Gemeentelijk opbouwwerker Seth Blanjaard spreekt over ,,een in doorsnee goede buurt'' waar allochtonen juist redelijk goed geïntegreerd raken.

De politie was vanochtend nog bezig met een buurtonderzoek, Gisteravond trok een team van zo'n twintig agenten zich terug om te voorkomen dat de vechtpartij zou escaleren. De ME hoefde niet te worden ingezet. Nog voor middernacht was het weer rustig.


Nou ja,

het zal wel de beruchte brabantse volksaard zijn.

Hell hath no fury like a hippo with a machine gun! | Pim Fortuyn was een kale nicht, en ontken dat maar eens! | Thorazine: More addictive than heroin, more fun than crack. | I'm more punk than you and i'll kick your ass!
  dinsdag 12 juni 2001 @ 10:55:41 #6
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_1017801
Ach dat gelul over wie er begonnen is... wat maakt het uit? Nu is het een Turk die met een mes naar buiten komt lopen, volgende keer begint er een Nederlander met stenen te gooien, dan weer is er helemaal geen eerste dader aan te wijzen maar "begonnen ze zomaar te vechten"... sjonge jonge alsof er in zo'n buurtrel zo makkelijk een goede en een slechte aan te wijzen zijn.

Uitelkaar halen die hap en iedereen even hard op zijn flikker geven.

He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  dinsdag 12 juni 2001 @ 10:57:01 #7
8369 speknek
Another day another slay
pi_1017808
quote:
Op dinsdag 12 juni 2001 10:50 schreef links234 het volgende:
Nou ja,

het zal wel de beruchte brabantse volksaard zijn.


of een *kuch* precedent
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  dinsdag 12 juni 2001 @ 11:46:23 #8
10090 waspman
life is sweet
pi_1017983
ben ik nou de enige op dit forum die het belachelijk vind dat een vader met een mes begint te zwaaien omdat zijn zoontje ruzie heeft met een ander kind???
of is dat tegenwoordig normaal in onze multiculturele samenleving??
  dinsdag 12 juni 2001 @ 11:51:15 #9
10188 links234
Bill Cooper dude from hell
pi_1018014
quote:
Op dinsdag 12 juni 2001 11:46 schreef waspman het volgende:
ben ik nou de enige op dit forum die het belachelijk vind dat een vader met een mes begint te zwaaien omdat zijn zoontje ruzie heeft met een ander kind???
of is dat tegenwoordig normaal in onze multiculturele samenleving??
quote:
Naar verluidt begon er een vechtpartij aan de biertap op het parkeerterrein voor het winkelcentrum toen een Tilburger verhaal ging halen omdat zijn vrouw door een andere man werdlastiggevallen.
Hell hath no fury like a hippo with a machine gun! | Pim Fortuyn was een kale nicht, en ontken dat maar eens! | Thorazine: More addictive than heroin, more fun than crack. | I'm more punk than you and i'll kick your ass!
pi_1018037
quote:
Op dinsdag 12 juni 2001 10:35 schreef Roonaan het volgende:
hmmmm, moet meteen denken aan De Maatschappij en constructiviteit.. en het naar voren halen van enkel voorvallen zonder echt een onderwerp aan te snijden
Waspman houdt niet van lezen, die lult het liefst wat in der rondte , liefst kort en bondig.
  dinsdag 12 juni 2001 @ 12:08:09 #11
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_1018117
quote:
Op dinsdag 12 juni 2001 11:46 schreef waspman het volgende:
ben ik nou de enige op dit forum die het belachelijk vind dat een vader met een mes begint te zwaaien omdat zijn zoontje ruzie heeft met een ander kind???
of is dat tegenwoordig normaal in onze multiculturele samenleving??
Er is dus een verschil over de lezingen, Waspman. Maar zelfs als je jouw lezing aanhoudt:
quote:
Gisteren in het topic over Brabo's schreef Waspman het volgende:
over Oss heb je gelijk... DB en TB waren beiden eenmalig
Hiermee toon je aan dat je de boel afschrijft (vergoelijkt) als zijnde eenmalig (omdat het op dat moment (blanke) Brabanders zou betreffen, TOT 'blijkt' (tussen aanhalingstekens, omdat er onduidelijkheid is over de ware toedracht) dat er een buitenlander bij betrokkken is, en DAN ineens is het het grootste maatschappelijke probleem.

...en de prijs voor het opportunistisch gelul gaat naarrrrrrr WASPMAN!!!!

Hou er nou maar mee op, je bent niet serieus te nemen....

V.

Ja inderdaad, V. ja.
  dinsdag 12 juni 2001 @ 12:08:41 #12
10090 waspman
life is sweet
pi_1018123
quote:
Op dinsdag 12 juni 2001 11:51 schreef links234 het volgende:

[..]


[..]


ja ga maar lekker -en

mijn berichtje komt uit het Brabants Dagblad en ik heb op tv gezien dat de politie hetzelfde zei als in het vetgedrukte stukje bovenaan...

Jij gelooft blijkbaar alleen de bron die jou het beste uitkomt (nrc), want zowel BD en de Volkskrant schrijven over die psychisch gestoorde vent met dat mes

pi_1018128
Shhhh lekkere man heb je dan als die meteen met een mes gaat lopen zwaaien omdat die andere knakker zijn vriendin lastig valt .

* addicted_to_jellybeans haat territoriumgedrag

We are the weirdo's mr - The Craft
  dinsdag 12 juni 2001 @ 12:11:09 #14
10090 waspman
life is sweet
pi_1018144
quote:
Op dinsdag 12 juni 2001 12:08 schreef Verbal het volgende:

[..]

Er is dus een verschil over de lezingen, Waspman. Maar zelfs als je jouw lezing aanhoudt:
[..]

Hiermee toon je aan dat je de boel afschrijft (vergoelijkt) als zijnde eenmalig (omdat het op dat moment (blanke) Brabanders zou betreffen, TOT 'blijkt' (tussen aanhalingstekens, omdat er onduidelijkheid is over de ware toedracht) dat er een buitenlander bij betrokkken is, en DAN ineens is het het grootste maatschappelijke probleem.


quote:
"De politie beschouwt de affaire als een incident en laat het onderzoek rusten. "Het was een eenmansactie, meer niet", zegt Th. Leijten van voetbalclub Broekhoven, samen met winkeliersvereniging Groenewoud organisator van het festival"
quote:
...en de prijs voor het opportunistisch gelul gaat naarrrrrrr WASPMAN!!!!
, JA over jou heen.. dat is namelijk een brabantse traditie
  dinsdag 12 juni 2001 @ 12:13:14 #15
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_1018160
quote:
Op dinsdag 12 juni 2001 11:46 schreef waspman het volgende:
ben ik nou de enige op dit forum die het belachelijk vind dat een vader met een mes begint te zwaaien omdat zijn zoontje ruzie heeft met een ander kind???
Nee. Ik vind het ook belachelijk. Maar hang dit asociale gedrag niet op aan de huidskleur van de vader; genoeg blanke asocialen in rumoerige volksbuurten die hetzelfde zouden kunnen doen. Beetje selectieve verontwaardiging van meneer Waspmannetje, en bovendien gericht op een aspect van de dader dat er niets toedoet: de afkomst.

Ben je de rellen in Den Bosch vergeten? Ooit wel eens het gedrag van voetbalsupporters geobserveerd? Dit soort excessen komen vaker voor dan bij alleen Turkse of Marokkaanse vaders.

Kortom: logisch dat je je er druk om maakt, maar volslagen idioot dat je het weer op het allochtonenschap gooit.

He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  dinsdag 12 juni 2001 @ 12:14:27 #16
10188 links234
Bill Cooper dude from hell
pi_1018164
quote:
Op dinsdag 12 juni 2001 12:11 schreef waspman het volgende:

[..]


[..]


[..]

, JA over jou heen.. dat is namens een brabantse traditie


Wat is een brabantse traditie? Niet tegen drank kunnen? Da's wel duidelijk geworden in TB, ja.

Moslims mogen trouwens geen alcohol drinken van hun imams, en daar lopen ze allemaal als makke schapen achteraan (Dat begreep ik tenminste van jou uit de imam vs homo topics). Dus waarschijnlijk zal zo'n dronken boer wel begonnen zijn met knokken.

Hell hath no fury like a hippo with a machine gun! | Pim Fortuyn was een kale nicht, en ontken dat maar eens! | Thorazine: More addictive than heroin, more fun than crack. | I'm more punk than you and i'll kick your ass!
  dinsdag 12 juni 2001 @ 12:18:51 #17
10090 waspman
life is sweet
pi_1018175
quote:
Op dinsdag 12 juni 2001 12:13 schreef Ringo het volgende:

[..]

Nee. Ik vind het ook belachelijk. Maar hang dit asociale gedrag niet op aan de huidskleur van de vader; genoeg blanke asocialen in rumoerige volksbuurten die hetzelfde zouden kunnen doen. Beetje selectieve verontwaardiging van meneer Waspmannetje, en bovendien gericht op een aspect van de dader dat er niets toedoet: de afkomst.

Ben je de rellen in Den Bosch vergeten? Ooit wel eens het gedrag van voetbalsupporters geobserveerd? Dit soort excessen komen vaker voor dan bij alleen Turkse of Marokkaanse vaders.

Kortom: logisch dat je je er druk om maakt, maar volslagen idioot dat je het weer op het allochtonenschap gooit.


ja, maar Nederlanders lopen niet zomaar met messen te zwaaien, zeker niet omdat 2 kinderen ruzie hebben!!! Dat messen-gedoe is echt typisch voor Turkije en andere landen daar in de buurt
quote:
Op dinsdag 12 juni 2001 12:14 schreef links234 het volgende:


Moslims mogen trouwens geen alcohol drinken van hun imams, en daar lopen ze allemaal als makke schapen achteraan (Dat begreep ik tenminste van jou uit de imam vs homo topics). Dus waarschijnlijk zal zo'n dronken boer wel begonnen zijn met knokken.


nogmaals: het was de turk die een mes trok...

en JA Nederlanders hebben ook weleens ruzie, dus dan moet dit maar gewoon doodgezwegen worden??
vergeet de schietparij in Veghel niet, dat had ook te maken met de turkse 'cultuur'

  dinsdag 12 juni 2001 @ 12:20:19 #18
3140 PhalanX
Technarchy
pi_1018182
Als Tilburger zeg ik dat Broekhoven zowiezo een buurt is waar mensen niet graag doorheen fietsen...
Aaah the beauty of digital reproduction.
Is it alive, or is it Phalanx?
--- Cameron Hodge ---
  dinsdag 12 juni 2001 @ 12:20:33 #19
10090 waspman
life is sweet
pi_1018184
.
  dinsdag 12 juni 2001 @ 12:23:11 #20
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_1018206
quote:
Op dinsdag 12 juni 2001 12:18 schreef waspman het volgende:

[..]

ja, maar Nederlanders lopen niet zomaar met messen te zwaaien


[retorische vraag mode]

Waren de rellen in Den Bosch niet begonnen met een (blanke) man die met een mes liep te zwaaien

[/retorische vraag mode]

Nogmaals waspman... je maakt jezelf belachelijk...

V.

Ja inderdaad, V. ja.
pi_1018238
Jees sommige mensen blijven echt een beetje klinken als een gebroken plaat .
Denk op zich dat het geen reet uitmaakt wie begonnen is, het is gewoon fout gelopen .
Aan vingertjes wijzen heb je ook niet echt iets .
We are the weirdo's mr - The Craft
  dinsdag 12 juni 2001 @ 12:28:22 #22
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_1018243
quote:
Op dinsdag 12 juni 2001 12:18 schreef waspman het volgende:
ja, maar Nederlanders lopen niet zomaar met messen te zwaaien, zeker niet omdat 2 kinderen ruzie hebben!!! Dat messen-gedoe is echt typisch voor Turkije en andere landen daar in de buurt
Sodemieter toch op met je bakerpraatjes. Alsjeblieft zeg.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  dinsdag 12 juni 2001 @ 12:28:33 #23
10090 waspman
life is sweet
pi_1018246
quote:
Op dinsdag 12 juni 2001 12:23 schreef Verbal het volgende:

[..]

[retorische vraag mode]

Waren de rellen in Den Bosch niet begonnen met een (blanke) man die met een mes liep te zwaaien

[/retorische vraag mode]

Nogmaals waspman... je maakt jezelf belachelijk...

V.


inderdaad.. maar dat was niet omdat 2 KINDEREN ruzie hadden.. dat was omdat hij zich bedreigd voelde door de politie... niet dat ik het goedkeur, zeer zeker niet.. maar ik vind het trekken van een mes bij een kinderruzie toch een stuk erger
  dinsdag 12 juni 2001 @ 12:32:14 #24
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_1018280
quote:
Op dinsdag 12 juni 2001 12:28 schreef waspman het volgende:
maar ik vind het trekken van een mes bij een kinderruzie toch een stuk erger
IK vind het trekken van een mes erg. Punt.

V.

Ja inderdaad, V. ja.
  dinsdag 12 juni 2001 @ 12:32:26 #25
10188 links234
Bill Cooper dude from hell
pi_1018286
quote:
Op dinsdag 12 juni 2001 12:28 schreef waspman het volgende:

[..]

inderdaad.. maar dat was niet omdat 2 KINDEREN ruzie hadden.. dat was omdat hij zich bedreigd voelde door de politie...


Wel een verschil:
quote:
De Turkse man heeft hem het mes gegeven, en hij heeft het wapen overhandigd aan de politie
Hell hath no fury like a hippo with a machine gun! | Pim Fortuyn was een kale nicht, en ontken dat maar eens! | Thorazine: More addictive than heroin, more fun than crack. | I'm more punk than you and i'll kick your ass!
  dinsdag 12 juni 2001 @ 12:34:18 #26
3479 Lithion
Melancholisch misantroop
pi_1018300
quote:
Op dinsdag 12 juni 2001 12:28 schreef waspman het volgende:
[..]
inderdaad.. maar dat was niet omdat 2 KINDEREN ruzie hadden.. dat was omdat hij zich bedreigd voelde door de politie... niet dat ik het goedkeur, zeer zeker niet.. maar ik vind het trekken van een mes bij een kinderruzie toch een stuk erger
Nee, maar ondertussen waren er wel kinderen aanwezig in het huis van dhr. Bouleij.
  dinsdag 12 juni 2001 @ 12:49:22 #27
10188 links234
Bill Cooper dude from hell
pi_1018404
Wat ik trouwens wel typisch vind is dat een hele buurt met elkaar op de vuist gaay als er een overspannen vent rondloopt.

Lijkt me toch ook niet echt normaal. Eigenlijk.

Hell hath no fury like a hippo with a machine gun! | Pim Fortuyn was een kale nicht, en ontken dat maar eens! | Thorazine: More addictive than heroin, more fun than crack. | I'm more punk than you and i'll kick your ass!
  dinsdag 12 juni 2001 @ 12:50:51 #28
10090 waspman
life is sweet
pi_1018412
quote:
Op dinsdag 12 juni 2001 12:49 schreef links234 het volgende:
Wat ik trouwens wel typisch vind is dat een hele buurt met elkaar op de vuist gaay als er een overspannen vent rondloopt.

Lijkt me toch ook niet echt normaal. Eigenlijk.


daarin heb je gelijk
pi_1018426
quote:
Op dinsdag 12 juni 2001 12:49 schreef links234 het volgende:
Wat ik trouwens wel typisch vind is dat een hele buurt met elkaar op de vuist gaay als er een overspannen vent rondloopt.

Lijkt me toch ook niet echt normaal. Eigenlijk.


Massahysterie denk ik , waarschijnlijk zat het sfeertje er al langer in en met deze gebeurtenis plofte de bom .
We are the weirdo's mr - The Craft
  dinsdag 12 juni 2001 @ 13:29:45 #30
1762 YPPY
Yppiaans
pi_1018619
quote:
Op dinsdag 12 juni 2001 12:20 schreef PhalanX het volgende:
Als Tilburger zeg ik dat Broekhoven zowiezo een buurt is waar mensen niet graag doorheen fietsen...
Als ex-Tilburger zeg ik dat ik er zo'n 4 x per week (ook 's avonds) rijdt, langs het PvdEplein en nergens last van heb.
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
  dinsdag 12 juni 2001 @ 14:15:34 #31
1611 evert
Happiness is the Road!
pi_1018978
In een ander topic is al eens gesproken over een mentaliteitsverandering. Normen en waarden zijn begrippen die al snel belerend klinken. Maar toch denk ik dat een verandering snel nodig is. Ouders horen het voorbeeld te geven aan hun kinderen. Nu is zo'n mes niet echt iets om trots op te zijn.
In dit topic aangehaalde rellen Den Bosch idem. De neergeschoten bossenaar is in sommige media als een 'held' afgeschilderd. Het zal wel aan mij liggen maar ik heb nog nooit de politie aan de deur gehad omdat ik overlast veroorzaakte.
Doet me ook denken aan Carlo Picornie, voetbalrellen Beverwijk. Het was zo'n aardige rustige man en goed voor de kinderen etc. Als dat zo is, ben je toch niet op een plek waar een afgesproken gevecht tussen supportersgroepen wordt georganiseerd? Roep je het dan ook niet een beetje over je af?
wat moet ik hier nu neerzetten?
pi_1019903
quote:
Op dinsdag 12 juni 2001 10:45 schreef Party-pooper het volgende:

[..]

Niet dus, maar wat is de zin van dat die man zich ermee gaat bemoeien, dat bevordert de gemoederen niet echt. Laat die jongens elkaar desnoods maar een paar klappen geven. Drinken ze daarna een potje bier en geven ze een hand. Zo ging het bij ons wel altijd. Daar werd niet met wapens gezwaaid. En vaders zeiden meestal dat vecht JEZELF maar uit met je VUISTEN.


Kennelijk schijn je pas te weten waarom ouders zich met kinderruzies bemoeien als je zelf kinderen hebt.
Bij mij in de straat vroeger waren twee moeders die voor elk wissewasje bij mijn ouders aan de deur stonden te schelden, hun kinderen deden namelijk nooit iets, waren nooit begonnen (ect ect)(ook de nodige verbale bedreigingen werden daarbij gebruikt, gelukkig hebben ze hun dreigementen nooit tot uitvoering gebracht zoals in Tilburg)

En soms loopt zoiets volledig uit de hand en gaan ouders met elkaar of de kinderen op de vuist .

Vind het advies "vecht het zelf maar uit, gebruik je handen maar" trouwens geen goed advies als je over een mond beschikt en tot communiceren in staat bent.

"Yes I do know the difference between good and evil, I just chose to ignore it."
  dinsdag 12 juni 2001 @ 16:26:48 #33
10090 waspman
life is sweet
pi_1019952
quote:
Op dinsdag 12 juni 2001 16:20 schreef Xamira het volgende:

[..]

Vind het advies "vecht het zelf maar uit, gebruik je handen maar" trouwens geen goed advies als je over een mond beschikt en tot communiceren in staat bent.


vind ik ook
pi_1019989
quote:
Op dinsdag 12 juni 2001 12:14 schreef links234 het volgende:


Moslims mogen trouwens geen alcohol drinken van hun imams, en daar lopen ze allemaal als makke schapen achteraan (Dat begreep ik tenminste van jou uit de imam vs homo topics). Dus waarschijnlijk zal zo'n dronken boer wel begonnen zijn met knokken.


Whoehaaaaaaaa, ben je wel eens bij een islamitische bruiloft geweest. Staan de kerels stiekem buiten uit de achterbak te zuipen, en de bruiloft moet natuurlijk wel alcohol vrij blijven. Lekker schijnheilig en daar stond ik dan zonder een druppel alcohol....
Copyright © 2001 by Party-pooper, illegal use or quotting will be severely punished
  dinsdag 12 juni 2001 @ 16:33:38 #35
10188 links234
Bill Cooper dude from hell
pi_1019999
quote:
Op dinsdag 12 juni 2001 16:32 schreef Party-pooper het volgende:

[..]

Whoehaaaaaaaa, ben je wel eens bij een islamitische bruiloft geweest. Staan de kerels stiekem buiten uit de achterbak te zuipen, en de bruiloft moet natuurlijk wel alcohol vrij blijven. Lekker schijnheilig en daar stond ik dan zonder een druppel alcohol....


Je mag er vast wel bij gaan staan hoor.

Vraag je toch gewoon een slokkie?

Of was jij de bruid?

Hell hath no fury like a hippo with a machine gun! | Pim Fortuyn was een kale nicht, en ontken dat maar eens! | Thorazine: More addictive than heroin, more fun than crack. | I'm more punk than you and i'll kick your ass!
pi_1020056
quote:
Op dinsdag 12 juni 2001 16:33 schreef links234 het volgende:

[..]

Je mag er vast wel bij gaan staan hoor.

Vraag je toch gewoon een slokkie?

Of was jij de bruid?


Nee, zo erg is het nou ook weer niet. Ik vind het gewoon onbeschoft om zoiets te doen als je weet dat een boel mensen het er niet mee eens zijn. Aanpassingsvermogen noem ik dat. Verder heb ik me binnen prima vermaakt(ja ook zonder alcohol kan ik me prima vermaken ).

, nee, ik was niet de BRUID.

Copyright © 2001 by Party-pooper, illegal use or quotting will be severely punished
pi_1020142
quote:
Op dinsdag 12 juni 2001 12:13 schreef Ringo het volgende:

[..]

Nee. Ik vind het ook belachelijk. Maar hang dit asociale gedrag niet op aan de huidskleur van de vader; genoeg blanke asocialen in rumoerige volksbuurten die hetzelfde zouden kunnen doen. Beetje selectieve verontwaardiging van meneer Waspmannetje, en bovendien gericht op een aspect van de dader dat er niets toedoet: de afkomst.

Ben je de rellen in Den Bosch vergeten? Ooit wel eens het gedrag van voetbalsupporters geobserveerd? Dit soort excessen komen vaker voor dan bij alleen Turkse of Marokkaanse vaders.

Kortom: logisch dat je je er druk om maakt, maar volslagen idioot dat je het weer op het allochtonenschap gooit.


Sluit me hier helemaal bij aan.
En bovendien zijn er overal van die heetgebakerde mensen.
Dit "soort" mensen rammen w.s. zelf hun kind ook regelmatig in elkaar, en dan is de stap ook makkelijker gezet om uit je dak te gaan op deze manier.
Geloof me, ik woon in een volksbuurt
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')