abonnement Unibet Coolblue
pi_15928184
Ziet er leuker uit dan ik dacht ... vooral op die koningaap website ... zitten leuke combi-reizen bij...
  zaterdag 3 januari 2004 @ 14:57:26 #52
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_15928315
kijk anders ook even op http://www.lonelyplanet.com/destinations/middle_east/iran/ .. of bestel die reisgids, daar staat doorgaans alles in wat je moet weten.

[Dit bericht is gewijzigd door BloodhoundFromHell op 03-01-2004 15:00]

(__/)
(='.'=)
(")_(")
  zaterdag 3 januari 2004 @ 14:57:56 #53
22158 sabyne
Wie is er nu gek?
pi_15928330
Dit is het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse zaken.... sorry hoor maar je bent echt GEK als je daar voor een vakantie heen wilt...
(vind ik dan....)

Reisadvies Iran
Nog steeds geldig op 3 januari 2004


Gelet op het verhoogde risico van terroristische aanslagen en bestaande spanningen in de regio, wordt alle Nederlanders aangeraden extra waakzaamheid te betrachten. Men wordt verzocht zich bij de Nederlandse Vertegenwoordiging te laten registreren.
Reizigers dienen zich strikt te houden aan de geldende islamitische voorschriften met name voor wat betreft kleding. Vrouwen dienen de haren te bedekken d.m.v. een hoofddoek; de overige lichaamsdelen dienen eveneens te zijn bedekt. Voor mannen geldt dat het dragen van een korte broek in het openbaar is verboden; het dragen van overhemden met korte mouwen is wel toegestaan. Voorts dient men zeer voorzichtig te zijn met fotograferen en het maken van video-opnamen buiten de als zodanig bekendstaande toeristische trekpleisters. Invoer van alcoholische dranken, drugs en wapens is verboden. Aangeraden wordt geen literatuur met een politiek gevoelig karakter (overheids of islamitisch vijandig) mee te nemen. De in- en uitvoer van Iraans geld is verboden en credit cards kunnen vrijwel nergens worden gebruikt. American Express traveller cheques kunnen in Iran niet worden verzilverd.
Iranese onderdanen die in Nederland een verblijfsstatus hebben dan wel die mede de Nederlandse nationaliteit bezitten, dienen bij in- en uitreis te beschikken over geldige Iranese reisdocumenten. Deze categorie reizigers kan in Iran geen gebruik maken van Nederlandse reisdocumenten. De Nederlandse verblijfsstatus c.q. nationaliteit wordt door de Iranese autoriteiten niet geaccepteerd en indien Nederlandse reisdocumenten worden aangetroffen worden deze meestal ingenomen.
Nederlanders die door Iran willen reizen en daarbij van de weg gebruik willen maken dienen, in het grensgebied met Pakistan rekening te houden met een onveilige situatie in de provincies Sistan-Baluchestan en Kerman. Dit dunbevolkte gebied fungeert als doorvoerhaven van drugs, als gevolg waarvan de Iranese autoriteiten in die regio streng controleren en er regelmatig gewapende confrontaties met de georganiseerde drugshandel plaatsvinden. Zowel in dit deel van Iran alsook in de grensgebieden van Iran/Afghanistan en Iran/Irak wordt het reizen ontraden. Reizigers naar deze gebieden wordt in elk geval geadviseerd om zich voor of direct na aankomst in Iran te melden bij de Nederlandse ambassade te Teheran.

I don't care.....
  zaterdag 3 januari 2004 @ 14:59:56 #54
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_15928390
Iran is prima te bereizen, als je maar houd aan de lokale gebruiken, dus niet a la bep de kapster uit assen daar gaan rondlopen, Chador om dus en niet met schoenen aan een moskee in banjeren.
Mensen zijn er over het algemeen erg vriendelijk en het land is erg mooi.
Zou er alleen niet heengaan als je Joods bent.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 3 januari 2004 @ 15:03:44 #55
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_15928484
voor zo'n $10 per dag heb je eten, onderdak en vervoer.. tis lekker goedkoop dus..
(__/)
(='.'=)
(")_(")
pi_15929123
quote:
Op zaterdag 3 januari 2004 15:03 schreef BloodhoundFromHell het volgende:
voor zo'n $10 per dag heb je eten, onderdak en vervoer.. tis lekker goedkoop dus..
Joh! da's voor niks!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')