abonnement Unibet Coolblue
pi_24953267
quote:
Op vrijdag 4 februari 2005 17:02 schreef Salie het volgende:
Ik had op de basisschool een vriendinnetje waar ik alles mee deed. Het was van ongeveer groep 5 tm groep 8. We deden echt heel veel samen, speelden elke dag met elkaar.
Er waren wat vervelende akkefietjes in groep 8 waardoor onze vriendschap kapot ging.
Toen we naar de middelbare school gingen ben ik nog een beetje met haar omgegaan, heel oppervlakkig. Totdat ook dit doodbloedde. Toen kwam er een tijd dat ze me niet eens meer groette als ze me zag.
Ik had er eigenlijk veel verdriet van dat onze vriendschap kapot was gegaan. Ben toen naar een andere school gegaan en heb haar ongeveer 4 jaar niet meer gezien.
Toen ben ik via via achter haar email adres gekomen, toegevoegd op msn, en we chatten weer. Ik vroeg haar of ze boos op me was en dat was ze niet. We hebben daarna 2x afgesproken. gezellig gekletst, en het was een klein beetje zoals vroeger omdat ik dr nog goed herkende. Maar toch was het heeel anders, omdat we elkaar zon lange tijd niet gezien hadden in zon belangrijke periode de puberteit. het was heel apart maar ik had niet het idee dat we meteen weer supergoede vriendinnen kunnen worden.
Maar nu mijn vraag: Toen ik geen contact met haar had, droomde ik veel over haar. Sowieso wel een paar keer per jaar, terwijl ik h aar NOOIT zag, NOOIT sprak en ook bijna nooit aan d'r dacht. Misschien onbewust dat ik het zo erg vind dat ik dr kwijt ben?
Nu heb ik dr gezien en nu droom ik nog steeds best vaak over haar. Het is dan allemaal precies hoe het ongeveer 10 jaar geleden was. Ik zie haar voor me hoe ze er toen uitzag, ik zie die moeder voor me, ik zie dat huis voor me hoe het van binnen is, ik zie haar zusje voor me.
Wat heeft dit te betekenen? Ze is praktisch uit m'n leven verbannen, want ik spreek dr nauwelijks meer en eerst echt nooit. Ik zie d'r nooit.
Ik heb eigenlijk nooit meer een vriendin gevonden waarmee ik zoveel deelde als met haar (nare periode gehad enz) Kan dit de reden zijn?
Want bijv m'n ex waar ik heel lang mee heb gehad, daar denk ik nog best vaak over overdag. Maar daar droom ik bijna nooit over, ook andere personen die uit m'n leven zijn droom ik niet veel meer over. Alleen vaak over haar.
Wat betekent dit?
Je zegt het zelf eigenlijk al. Die vriendschap toen was erg belangrijk voor je en eigenlijk mis je zo'n soort vriendschap nu. Je droomt over se situatie van vroeger, omdat je graag terug zou willen naar die tijd of iig naar een vriendschap die zo hecht was als toen.
Oi!
Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
pi_24960508
Droom van poosje geleden die me is bijgebleven:
Op een gegeven moment in mijn droom was ik een soort van woestijn. Overal bergen van zand. miss. dat er ook een schorpioen zat of zoiets, of dat ik in ieder geval bang was dat die er zou zitten. Op een gegeven moment was de woestijn niet meer van zand maar van sneeuw waar ik doorheen liep te ploeteren. Het kan ook zijn dat die sneeuw pas later was toen ik weer terugging de woestijn/ sneeuw in, want eerst kwam ik uit de woestijn. En toen stond mijn moeder daar.
Ik had behoefte aan haar liefde of zo maar wist ook dat ik een heel kil persoon was (geworden) of zoiets. Mn moeder wou niet dat ik terug ging de woestijn in maar ik zei dat ik moest, ik moest terug.
En toen ploeterde ik weer door de woestijn of door de sneeuw of zoiets.
Kan t niet helemaal omschrijven maar t was wel heel symbolisch voor me. Voor dat ik het mezelf moeilijk maak, ik een moeilijk lot draag, ik maar niet wil veranderen, ik me eenzaam voel, ik verkild en verbitterd ben, ik behoefte heb aan liefde maar me er van afkeer, toch weer in dat verkilde ga zitten etc.

En dan nog een droom van me. Eerst even uitleg daarover: er is een jongen in mn leven met wie ik wel es wat heb en die niet bepaald een lieverdje is (tegenover mij valt het -nog- wel mee maar meer tegenover anderen als ik hem zo hoor). Op de een of andere manier heb ik het idee dat ik wat 'moet' met die gast (niet noodzakelijk een serieuze relatie of zo maar gewoon dat er wel iets is voorbestemd, dat we van elkaar moeten leren of zo...maar waars gewoon onzin hehe, had ik bij mn ex ook en dat heb ik altijd als ik gefascineerd word door mensen of 'verliefd' word of zo, ik heb dat gevoel gewoon nodig denk ik).
Op een gegeven moment zat ik samen met hem ergens met OF een 'gids' (dus iemand van boven) OF een medium die dan namens die gids of zo sprak.
En die zei dingen tegen hem. Ze vroeg oa of wij wat hadden. Hij schudde met zn hand ala 'een beetje' en ik deed toen dat gebaar na. Ik was blij dat hij toch liet merken dat er toch wel wat was tussen ons, een bepaalde connectie.
De vrouw zei verder oa tegen hem dat hij moest proberen zijn 'duivel' uit te bannen of zoiets. En dat ie van die duivel al heel lang last had, dat dat al lang bij hem zat (dit leven), sinds zn jeugd al of zo.
Even later liep ik ergens of zo en hoorde ik een stem 'En jij hebt daar trouwens ook last van' -van een duivel- (oid). Ik wou toen naar die stem toe, horen wat die stem nog meer over mij te zeggen had, maar kon het niet vinden. Hoorde verder niks meer.

Ik had die droom vlak voor ik wakker werd denk ik, had net voordat ik wakker werd of net nadat ik dat was geworden echt het idee dat de jongen over wie ik droomde in het echt miss wel ongeveer hetzelfde had gedroomd, er bij was geweest of het zou snappen of zoiets.

:-//

  zondag 6 februari 2005 @ 23:19:25 #78
51804 Roa
Pizza Taco!
pi_24962021
Wat ik gedroomd heb weet ik niet meer, maar dat het wat te maken heeft met mijn verveling en lusteloosheid vandaag weet ik wel zeker.
Ik lul hier slap uit m'n nek omdat m'n telefoonrekening anders zo hoog wordt.
pi_25041570
Vannacht had ik de meest bizarre, enge, vreemde, vieze droom die ik ooit gehad heb.

Ik ging op vakantie met me broertje neefje en nichtje (doen we wel vaker) We kwamen in een soort kasteel. Ik weet niet waarom we daar kwamen, misschien dat dat ons vakantiehuis was of wat anders.
Ieder geval, Hitler woonde in dat huis en Hitler had ons 4en gevangen genomen. En hij had ons in een kamer verstopt met handboeien we moesten op onze buik liggen. Toen gooide hij een meter insecten op ons. Allemaal wormen, krekels vliegen, wat je maar kan bedenken. Het was toen helemaal donker van die beesten en je voelde ze kriebelen. Je kon niks doen want je zat vastgebonden alles was zwart en ik stikte bijna. Ik dacht bij mezelf ik ga dood, dus ik ga maar slapen en wachten tot ik doodga. Toen viel ik in slaap. En een tijd later werd ik wakker in me droom dus en toen kwam Hitler eraan hij had nog een laag insecten over ons heen gegooid. Maar dit keer een paar meter. Ik probeerde omhoog te komen maar het lukte niet. Ik voelde al die insecten over me heen kriebelen ze zaten overal in me ogen in me oren in me mond. Nou ik ging weer liggen en wachten tot ik dood zou gaan. Toen voelde ik een hand. Het was me moeder die me omhoog trok. Ze zei dat ze de sleutel van Hitler had gejat. We probeerden te ontsnappen. Me nichtje wou zich wassen maar me moeder zei beter van niet anders komt Hitler er weer aan.
Dus we heel zachtjes sluipen dat kasteel uit. Toen was plotseling me moeder weer we. We waren in een bos. Maar we waren nog steeds bang dat Hitler ons zou achtervolgen. Maar we hadden geen slaapplek. Toen kwamen we bij een huisje hadden we aangebeld. Was een heel lief vrouwtje die ons heel veel taart gaf enzo. En toen zei me neefje zo dat ie niet wist waar de auto was. Toen ging ie eerst in het engels vragen of die vrouw wist waar onze auto was maar dat verstond ze niet. Dus hij het in frans vragen en toen verstond ze het wel ,maar ze wist het niet.
Volgens mij ging de droom nog iets verder nog iets met een man ofzo maar dat kan ik me niet meer herinneren.
pfff vaag he.
Maar vooral dat stukje van die insecten was echt eng en ik dacht echt dat ik zou stikken
  vrijdag 11 februari 2005 @ 16:12:26 #80
55946 livEliveD
Cogito ergo doleo
pi_25041935
Ik en me vriendin hadden een kind (jongetje) gekregen en daar was ik heel blij mee enzo. Nu kon ik hem blij maken door raar tegen hem te praten zoals alle ouders tegen hun kinderen doen en alles leek prima (alleen het kind was wat langer en smaller dan baby’s normaal zijn alsof ie 10 centimeter was uitgerekt) :’) Ik voelde me erg trots en allemaal bekenden kwamen op bezoek en ik zorgde als prima vader voor de schavuit. Na een tijdje verloor ik het kind echter constant uit het oog waarna ik hem weer terugvond op de meest rare plekken bv in het kastje waar normaal glazen instaan. Dan vond ik hem terug op die plek en lag er overal glas van de gebroken kopjes en glazen. Het kind zelf vond het alleen maar schitterend en was ook niet gewond enzo en ik vond het ook perfect dat me kind zich zo gedroeg. Ik werd er alleen maar trotser van zeg maar. Ik heb zitten nadenken maar kan het psychologisch eigenlijk niet echt goed verklaren. Bizar vond ik het wel
Op zaterdag 7 oktober 2006 14:56 schreef Friek_ het volgende:
Nu kon ik het niet laten om even snel op je Fotoboek te kijken en ik zag wat ik al dacht: een onzeker beta-studentje.
  vrijdag 11 februari 2005 @ 16:17:51 #81
55946 livEliveD
Cogito ergo doleo
pi_25042000
quote:
Op vrijdag 11 februari 2005 15:43 schreef Salie het volgende:
Vannacht had ik de meest bizarre, enge, vreemde, vieze droom die ik ooit gehad heb.
Zeg dat wel. Freaky!
quote:
Maar vooral dat stukje van die insecten was echt eng en ik dacht echt dat ik zou stikken
Kan me goed voorstellen.
Zoals je het beschrijft is het alsof je ondergedompeld zit in de problemen gecreëerd door een boze 'buitenwereld' en dat een beschermend iemand je komt redden uit die benarde situatie. Heb je enig idee hoe je de droom kan verklaren (zit je in een benarde situatie en hoop je dat anderen erover beginnen of meer energie in je steken)? Ben je IRL ook bang van insecten?

Ik noem maar wat hoor want ik ken je verder natuurlijk niet
Op zaterdag 7 oktober 2006 14:56 schreef Friek_ het volgende:
Nu kon ik het niet laten om even snel op je Fotoboek te kijken en ik zag wat ik al dacht: een onzeker beta-studentje.
pi_25055017
Wel eens gedacht aan een allergie voor huisstofmijt? Bedwantsen?
Umuntu Ngumuntu Ngabantu
"Those who look before they leap, never leap".
http://www.dierenthuis-naar-almere.nl
pi_25190920
OK, ik heb weer eens meer dan raar gedroomd, dus dat wil ik even kwijt.

Ik weet het allemaal niet meer in detail, maar ik was ergens in het buitenland, voor een combi vakantie/werk/studie. We waren met meerdere mensen, waaronder een paar mensen die erg belangrijk voor me waren. Het vreemde is dat een van de mensen die heel belangrijk voor me waren, een (homosexuele) vriend is van mijn zusje. Ik ken hem wel en kan het ook prima met hem vinden, maar zo goed dat ik hem als belangrijk zou bestempelen toch ook weer niet.
We zitten in een groot complex, aan het water, vlakbij een grote haven. In die haven zie ik allerlei grote vaten en containers. Als ik uit het dakraam kijk, zie ik een van die vaten ontploffen en er ontstaat een dominoreeks van ontploffingen, die uiteraard ook onze kant op komen. Ook het complex waar wij zitten ontploft. De ravage is enorm, we lopen door de puinhopen en de resten bloed en weefsel (allemaal erg duidelijk zichtbaar in mijn droom) op zoek naar mensen die we kunnen helpen. Ik geloof niet dat ik een van mijn eigen dierbaren kwijt ben of dat er iets met ze is gebeurd. Na enige tijd gaan wij weer over tot de orde van de dag (werk/studie) terwijl om ons heen nog hard wordt gewerkt om alles op te ruimen.

Vooral het heel gedetailleerde van de bloederige resten enzo vind ik erg vreemd...
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_25192505
misschien naar aanleiding van de beelden van Azie :S
pi_25196039
Slangen komen regelmatig voor in mijn dromen. Hier een van een paar weken geleden.
Ik drukte een gevorkte takvan ongeveer een meter lengte in de grond. Tussen de vork zat de kop van een zwarte mamba. Hij deed niets en lag heel rustig. Toch moest ik zien hoe ik er van af kwam. Ik tilde de gevorkte stok op en hield hem met slang en al voor me uit. Boven een afgrond (ik weet dat het in Lesotho was) probeerde ik de slang van de stok af te schudden. De slang begon nu te kronkelen en ik moest snel handelen. Met mijn rechter hand reikte ik naar de slang om hem vast te pakken en los te maken. In plaats van de slang bij het onderste deel van de kop te pakken greep ik te laag. Dat gaf de slang gelegenheid om mij in mijn hand te bijten. Van schrik keek ik helemaal niet meer uit en viel hij me aan.
Ik schrok wakker maar viel direct weer in slaap. De rest van de dromen van die nacht herinner ik me niet meer maar het besef dat er gif in me zat en dat ik daaraan kon sterven bleef de hele nacht doorspelen in alle droomfragmenten.

In dezelfde tijd zat ik in een situatie waarvan ik wist dat ik het goed moest aanpakken om het niet tot een enorm probleem te maken. Door deze droom werd mij duidelijk dat ik de slang dus nauwkeurig bij de kop moest pakken. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.
Normaal gesproken zie ik dromen over slangen vaak als boodschappen van mijn voorouders. maar soms kunnen ze een waarschuwing bevatten zoals in dit geval.
Umuntu Ngumuntu Ngabantu
"Those who look before they leap, never leap".
http://www.dierenthuis-naar-almere.nl
  maandag 7 maart 2005 @ 10:29:03 #86
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_25408866
Heb vannacht gedroomd dat de koninklijke familie ergens aankwam en dat ik er bij was. Ik stond vooraan en zag Bernhard ook voorbij komen, in een bed werd hij voortgeduwd. Maxima rende vlug naar binnen met vriendinnen en W.A. Kwam even op het publiek af. Ik ging ook samen met hem op de foto!
Hoe kom ik hier nu weer bij??
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_26541550
Vroeger had ik een vriendinnetje op school, en op een nacht droomde ik:
wij liepen door een oude mediteraans aandoende stad/dorp, en er liepen allemaal dino's door. vredelievende en plantetende dino's. Ineens begonnen ze allemaal te rennen en wij volgden dat voorbeeld.
Ik rende de trap af tussen twee gebouwen door, en aan het einde stond ik ineens in een moderne betegelde badruimte, net als bij het zwembad. je had aan de zijkanten wat muurtjes, maar aan het einde niet. ik schoot gelijk tussen die muurtjes, maar mijn vriendin liep door naar het einde, er kwam een kop van een T-rex naar binnen en hapte haar bovenlijf op. ik durfde niet te kijken, op het moment dat ik mijn ogen weer open deed, keek hij naar mij. hij beukte tegen het muurtje, maar kreeg zijn snuit er niet tussen. toen werd ik wakker.

de volgende dag vertelde ik haar de droom, gevolgd door, "zal ik bij je komen spelen vandaag?" dat was goed, maar ineens, later die dag, ging er een knop bij haar om, en negeerde ze me. Totdat ik van school afging, heeft ze me altijd genegeerd. Echt, net of ik er niet was. voor mij was ze "dood" niet meer in mijn leven.

normaal -als- ik al wakker schrik van een doom, wat niet vaak gebeurd, dan slaap ik rustig verder, maar mijn laatste droom van maandag was dat ik zag dat iemand het hoofd omdraaide en probeerde te vermoorden. Het hoofd liep helemaal paarsblauw aan, en iedere keer dat ik in probeerde te slapen zag ik het weer voor me.
And the druids turn to stone...
pi_26541708
http://www.dreammoods.com/dreamdictionary/

Hier kun je allerlei symbolische dingen uit je dromen achterhalen
Ik heb meestal symbolische dromen, soms lucide, nooit echt nachtmerries, alleen dromen die me een naar gevoel geven soms. Over't algemeen kan ik veel over mezelf uit m'n dromen halen, en gelukkig droom ik ook veel
The world doesn't makes sense, why should we do? ©
pi_26541931
Hmm ik droomde een tijdje terug dat mijn tanden een voor een uit mijn mond vielen. Ik werd met een heel naar gevoel wakker. Ik zie op die site dat het betekent dat er iets slechts ging gebeuren. Dat is er ook gebeurd.. hopelijk betekent het geen falen van mijn school...

To dream that your teeth is lose, signifies failures and bad news
Delivered without an information leaflet
pi_26542974
gekke_sandra, niet op instellen hoor, dan stap je "er" ook anders in:"het zou slecht gaan, hoef toch mijn best niet meer te doen." maar het kan ook iets heeeeel anders betekenen. (bijv. je cavia gaat dood, kan je niks aan hebben veranderd)
instelling is heel belangrijk!
And the druids turn to stone...
  woensdag 27 april 2005 @ 13:49:13 #91
34775 Metro2005
Mind explorer
pi_26543891
Ik droom de laatste tijd er vaak van het cijfer 48 (zie ook vorige topic van mij waarin dit ook terug kwam als tijd: 7:48)
Childhood is over the moment you know you're going to die.
'Snelwegen verbreden om files op te lossen? Dat is zoals de broeksriem losser maken tegen obesitas'
pi_26544178
quote:
Op woensdag 27 april 2005 13:14 schreef Panthera1984 het volgende:
gekke_sandra, niet op instellen hoor, dan stap je "er" ook anders in:"het zou slecht gaan, hoef toch mijn best niet meer te doen." maar het kan ook iets heeeeel anders betekenen. (bijv. je cavia gaat dood, kan je niks aan hebben veranderd)
instelling is heel belangrijk!
Ehm.. hopelijk gaat er niks dood..
Ik stel me er niet op in.. ik hoop alleen dat mn pws goedgekeurd wordt morgen en mijn cijfers een beetje meevallen Ik zat er niet helemaal bij met mijn koppie tijdens de toetsenweken, dus het zou me niks verbazen als ik het echt verpest heb. Maar ja.. ik ga zo eventjes naar school bellen..
Delivered without an information leaflet
  woensdag 27 april 2005 @ 14:15:39 #93
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_26544610
ik neem altijd flarden mee van wat ik de hele dag gedaan heb

de vorige nacht (van maandag op dinsdag) droomde ik dat ik met yvonne aan het dansen was.

Lucille was er ook bij. zij speelde piano (een wals)

ik mistrapte mij, viel en kwam bovenop yvonne terecht.

wat kan dit betekenen?
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_26544673
Dat Yvonne een struiklblok tussen jou en Lucille kan zijn?
Dat je toch maar besluit je op Yvonne te storten?
Umuntu Ngumuntu Ngabantu
"Those who look before they leap, never leap".
http://www.dierenthuis-naar-almere.nl
  woensdag 27 april 2005 @ 14:42:31 #95
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_26545328
quote:
Op woensdag 27 april 2005 14:17 schreef nokwanda het volgende:
Dat Yvonne een struiklblok tussen jou en Lucille kan zijn?
Dat je toch maar besluit je op Yvonne te storten?
het was de eerste keer dat ik dat droomde
daarom snap ik er niks van

ik ben nog niet zolang op fok!
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_26546155
quote:
Op woensdag 27 april 2005 14:42 schreef sararaats het volgende:

[..]

het was de eerste keer dat ik dat droomde
daarom snap ik er niks van

ik ben nog niet zolang op fok!
Maar weet je wel hoe die mensen eruit zien dan? Of is het meer dat je droomt van het beeld dat je jezelf van hen gevormd hebt?
Umuntu Ngumuntu Ngabantu
"Those who look before they leap, never leap".
http://www.dierenthuis-naar-almere.nl
pi_26546232
Gister gedroomd dat ik lekker in de auto van mn ex zat te scheuren over de snelweg en opeens merkte ik dat er allemaal auto's mij tegemoet kwamen rijden. En toen had ik pas door dat ik spook reed. Mijn vriendin die achter mij reed riep uit haar raampje dat de politie er was en dat ik moest stoppen. Ik zei tegen haar: ojee kut, ik heb geen rijbewijs, nu ben ik bezeikt!!!!! En toen stond de politie al bij haar auto en vroegen haar papieren. Ik deed snel mijn riem goed vast en ging goed zitten zodat ik gelijk weer de weg op kun rijden als ze ook mij zouden aanhouden. Maar een wonder, ze lieten mij zonder te controleren doorgaan.
Best een grappige droom want ik heb mijn rijbewijs in het echt ook nog niet en ik kon in mijn droom echt heerlijk rijden.
pi_26546309
oke weer een vage droom van mij...

ik droomde dat ik aan het wandelen was in het park met heel wat mensen... ik wil door een tunneltje heen lopen en zie daar mijn oude leraar engels staan en die schreeuwt "iedereen terug en rap een beetje" er was een bommen onderzoek gaande daar, en toen werd er geschreeuwt renneen!!! en ik kon niet rennen ..... en toen hoorde ik de bom gaan, en ik voelde mezelf door de lucht gaan en het voelde heel onwerkelijk alsof ik de lucht in gedrukt werd..... toen ik neerviel op de grond werd ik wakker....

kan iemand me vertellen wat dit te betekenen heeft want ik droom heel vaak van dit soort vage shit...
Do not take life too seriously. You will never get out of it alive.
pi_26546509
Ik herinner me net weer een droom die ik een klein half jaartje terug had ofzo:

Ik had een babietje gekregen, en ik moest het badderen (ik ben kinderloos). Dus ik denk, "ik kan er zelf ook wel bij in bad" dus wij samen in bad, voel ik dat ik in slaap val half bewust denk ik "dat is gevaarlijk" dus ik kom er nog net uit,m aar val -pats- op de grond in slaap, het volgende dat ik weet (ook in mijn droom) dat er een man met een baardje mij wakker maakt en zegt: "wat is er gebeurd, waar is je dochtertje?" en heel langzaam daagt mij dat zij nog in bad moet liggen, dus ik ga kijken en ik zie een blauwpaarsig kinderlijkje in bad drijven. een heeeeel beklemmend gevoel bekruipt mij en ik raak helemaal geflipt, het leven heeft geen zin meer in mijn gedachten en ook dacht ik "hoe kan ik ooit bewijzen dat het geen opzet is, dit lijkt moord, ik krijg nooit meer een baan" ik was echt panisch...

die hele dag heb ik me kut gevoeld.
toevallig was dat een periode waarin ik meer "baby/kinder" dromen had :\
And the druids turn to stone...
  woensdag 27 april 2005 @ 16:09:47 #100
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_26546602
quote:
Op woensdag 27 april 2005 15:52 schreef nokwanda het volgende:

[..]

Maar weet je wel hoe die mensen eruit zien dan? Of is het meer dat je droomt van het beeld dat je jezelf van hen gevormd hebt?
als ik over personen droom, zie ik altijd heel duidelijk wie het is en
het heeft me zodanig in de war gebracht dat ik er een hele dag niet goed van was
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')