abonnement Unibet Coolblue
pi_11927579
Ik zit nu sinds vorige week zondag in senegal. Het is al mijn 2e keer dat ik hierheen ben gegaan. Nu had ik Yvonne beloofd een reisverslag te schrijven, dus bij deze.
Ik kan nog geen foto's uploaden aangezien de connectie hier ontzettend traag is, 56k..

Wie waren er mee:

  • Mijn moeder, Patricia
  • Ik
  • Mijn moeder haar vriend, Jean Pierre (hierna genoemd JP)
  • JP zijn jongste dochter, Nathalie
  • JP zijn oudste dochter, Aurélie
  • Vrijdag 11 Juli

    Het was de bedoeling rond 11 uur naar parijs te vertekken, mijn moeder kennende zou het nog wel 12/13 uur kunnen worden, mijn schatting was niet correct. Door allerlei omstandigheden waren we rond 16 uur (!!!) de deur uit..
    Nou je kent het misschien wel, naar Parijs rijden is zo'n 5 uurtjes, dus in die tijd verveeld en gelezen.
    Kom ik aan bij JP, beetje gefok!t en naar bed gegaan.


    Zaterdag 12 Juli

    Opgestaan, gefok!t, met nathalie naar de stad gegaan. Ik een zonnebril gekocht, zij voor ¤38 aan cosmetica. Thuis gekomen, beetje gefok!t, gegeten, beetje gefok!t, naar bed.


    Zondag 13 Juli

    Half 8 uit bed, glaasje "Jus des Oranges" gedronken, beetje gefok!t, 8:15 auto ingeladen, half 9 vertrokken naar het vliegveld. Aurélie was er niet bij, aangezien die in spanje woont en via italië vloog. We konden haar niet op dezelfde vlucht in madrid krijgen omdat het ene overstap vlucht was. Hoewel ik had verwacht dat we bij charles de gaule zouden instappen, was dit niet het geval. We gingen naar een iets verder gelegen vliegveld "Aurly".
    Ingecheckt enzo, toen zitten wachten op het vliegtuig die om 12 uur vertrok. Om 13:15 kwamen we in Madrid aan, we moesten 4 uur wachten met overstappen en wij waren absoluut niet van plan die 4 uur in het vliegveld te gaan besteden. In het vliegveld was ook een metro, we hebben die gepakt en na 3 keer overstappen zaten we in hartje madrid. Beetje met nathalie door de stad gelopen en weer met zijn vieren terug naar het vliegveld. We waren om half6 vertrokken en de vlucht duurde ongeveer 5 uur en we kwamen rond half 9 senegalese tijd (2 uur verschil) aan in dakar. Ik bagage pakken van de rol band, komt er een dude naar me toe, die me vroeg hoe ik heette en waar ik vandaan kwam, toen ging ik weg en wou hij mijn zonnebril als kado, ik zei nee.
    Nou buiten echt letterlijk een half uur bezig geweest om een taxi te krijgen terwijl er minstens 20 staan. Dat was nou juist het probleem, ze gingen zich er allemaal mee bemoeien en gaven hun eigen prijs. Uiteindelijk 2000 CFA betaald (= 20 Franse Frank= 3 euro) en dat was dus iedereen samen voor die prijs. Ongeveer 40 min gereden en toen kwamen we aan. Mijn broer had kamers voor ons geregeld in een campement, alleen die mensen daar hadden nog nooit van hem gehoord (achteraf bleek dat we de verkeerde herberg hadden). JP ging aurélie van het vliegveld halen want die was 2 uur later aangekomen. Ik was ontzettend moe dus ben maar gewoon gaan slapen.


    Maandag 14 Juli

    Rond 10 uur opgestaan, ontbeten en gaan zwemmen, we zaten echt aan het strand met die herberg. Water was heerlijk, niet koud, en de golven waren heel hoog. Daarna ben ik op het balkon de engelse harry potter 5 gaan lezen. Ik had het niet kunnen laten om hem in NL te kopen, ik had geen zin om te wachten op de vertaling namenlijk.
    Voor de rest niet veel gedaan, gegeten, gelezen, naar bed gegaan.


    Dinsdag 15 Juli

    De andere 4 gingen naar de stad en ik had geen zin om mee te gaan. Dit was echt de meest monotone dag ooit. Ik heb de hele dag op het balkon zitten lezen in mijn nieuwe ontzettend dikke boek.


    Woensdag 16 Juli

    Dit was mijn verjaardag! We zijn naar het eiland gorree geweest, een slavenhuis bezocht. Allemaal heel interessant enzo.. Savonds gelezen en gaan slapen.


    Donderdag 17 Juli

    Deze dag heb ik ff weer lekker gezwommen, aangezien we de volgende dag naar mijn broer zouden gaan en die zit in het binnenland. Hij was die avond ook naar ons gekomen want hij had de volgende ochtend een afspraak met een bedrijf.

    Vrijdag 18 Juli

    Rond half 12 vertrokken naar Sokone. We zaten in een taxi met zeven zitplaatsen, dus met achterin 2 banken. De weg naar sokone was erg hobbelig en gaterig, hoewel er wel asfalt lag. Rond 4 uur aangekomen, maar mijn broer was er nog niet, die kwam pas 2 uur later. Nou we hebben onze spullen in de tent gegooid en een beetje de buurt gaan verkennen. Dacht ik lekker te internetten deed dat het niet. Sonatel, de kpn hier, had kuren. Ze zouden het fixen voor het weekend maar dat hadden ze dus niet gedaan. En in het weekend zijn ze dicht. En het is ook nog eens het hele weekend heel goedkoop, dus dat was echt balen..
    Verder sliep ik in een tent, wat zelfs beter was dan een kamer, want het was veel koeler...


    Nou ik houd ff op.. Morgen weer verder

    pi_11928688
    Leuk zeg!
    Ik ben benieuwd wat je verder nog mee maakt.
    "wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
    Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
    *OUD heilige*
      dinsdag 22 juli 2003 @ 08:57:08 #3
    4921 blup
    Shoarma Sin Farma
    pi_11929014
    heuj cyst
    Ik zat vanacht nog tegen je te praten op msn.. Volgende ochtend zag ik dat je percies 'online' kwam toen ik ging slapen.. Maargoed..
    Ik had van charles gehoord over 't misverstandje dat hij niet wist dat jullie in madrid zaten ipv van dakar..
    Maargoed, eindgoedalgoed fijne vakantie.
      dinsdag 22 juli 2003 @ 10:23:01 #4
    407 Hik
    La vida es un carnaval
    pi_11930109
    Hey, vertel eens wat meer over de interessante dingen... we willen niet weten dat je hebt gefokt of gezwommen, maar hoe het op Gorree was bijvoorbeeld (ik tenminste)

    Senegal lijkt me echt een héle mooi bestemming, waar heel veel te zien is... Veel plezier!

    Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
    pi_11951556
    UPDATES:


    Zaterdag 19 Juli

    Ik had heerlijk koel geslapen in een tent, maar mijn moeder vond het maar niks voor de prijs die we moesten betalen. Ze is naar "Campemant Le Caïman" gegaan en had daar kamers voor dezelfde prijs geregeld.
    Ik vond het hier wel leuk dus zei tegen haar dat ik niet hoefde, dus liet mijn broer mij gewoon kostenloos in een tent slapen bij hem. Want of ik er nu in slaap of niet, die tenten staan leeg. Wat wel een voordeel was
    dat mijn moeder naar dat campement ging, was dat ze daar een zwembad hadden en ik daar dus kosteloos mocht zwemmen. Verder geprobeerd Sonatel te bereiken, maar ze waren inderdaad dicht. Dus heb ik maar de hele dag gezwommen en "Kolonisten van Catan" gespeeld. 's Avonds gaan eten in een klein lokaal restaurantje. En Catan gespeeld natuurlijk.
    Daarna ben ik gaan slapen in de tent en de rest in het campement.


    Zondag 20 Juli

    Weer lekker geslapen, stond ik op, nog steeds geen internet Deze dag echt exact hetzelfde gedaan als de dag ervoor, dus niet echt iets over te melden. Overigens was ik wel vergeten te melden dat er hier ook een heel tof aapje is, genaamd Chicko. Ik zal hier nog wat leuke fotos van plaatsen.


    Maandag 21 Juli

    Opgestaan en elk kwartier met Sonatel gebeld zolang het internet het nog niet deed, toen tegen 3 uur deed de lijn het in ieder geval, maar kreeg ik een dialup failure. Helaas kon ik niet uitzoeken wat het probleem was, want we gingen weg op excursie. We gingen met een piroque, een soort boot, varen. Eerst gingen we naar een eiland waar 120 mensen woonden die heel primitief leefden, geen electriciteit, stromend water, kant en klaar eten. Maar ze hadden ingezien dat
    ze er nog geld aan konden verdienen ook. We kwamen aan en werden ontvangen door de koningin van het eiland.
    Een oude vrouw tegen de 90, met enorme hangtieten bloot, kwam ons verwelkomen. Ze kuste iedereen en wilde ook met iedereen op
    de foto, die wij met ons eigen toestel maakten. Helaas stortregende het en had ik als enige een paraplu meegenomen waardoor ik
    lekker droog bleef. We mochten in de hut van de koningin zitten, wat niet groter was dan de gemiddelde wc, en een plastic tapijt
    in schaakbord patroon op de grond had liggen. Daarna werden we doorgelootst naar de kraampjes waar we souvenirs konden kopen,
    mijn moeder kocht een ketting voor 1000 CFA die ik op de markt voor 75 CFA had zien liggen. Overigens bleken ze niet al te primitief,
    want naast het plastic tapijt in de hut van de koningin, zag ik ook 2 vrouwen met een mobieltje lopen.
    Daarna gingen we door hele smalle rivierstraatjes varen langs bos, niet veel bijzonders gezien, alleen maar bomen en daarna gingen
    we naar een eiland dat bestond uit schelpen. Wel groeide er planten en de grootste baobabboom (boom met apenbrood) en de oudste
    baobabboom uit de regio. Daarna zouden we vogels gaan kijken, maar iedereen was drijfnat (tja regentijd) en wilde gaan.
    Daarna gingen we naar een leuk restaurantje en daarna naar huis. Thuis aangekomen kwam ik erachter waarom het internet niet wilde verbinden en heb ik lekker 3 uurtjes geïnternet. Daarna om 1:40 naar bed gegaan.


    Dinsdag 22 Juli

    Vandaag ging bijna iedereen naar een stad een uur rijden hier vandaan, Kaolak. Ik had geen zin een bleef samen met de 2 meisjes, mijn broer en nog iemand thuis. Beetje geholpen met computers installeren e.d., gezwommen, met Chicko gespeeld en nu zit ik lekker
    te internetten en dan naar bed.

    [Dit bericht is gewijzigd door CySt op 23-07-2003 00:39]

      woensdag 23 juli 2003 @ 00:38:01 #6
    407 Hik
    La vida es un carnaval
    pi_11951608
    Mijn god, wat zie jij weinig van Senegal...
    Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
    pi_11951687
    quote:
    Op woensdag 23 juli 2003 00:38 schreef Hik het volgende:
    Mijn god, wat zie jij weinig van Senegal...
    Mja ik laat vooral details achterwege, anders worden mijn verhalen nog langer

    Maar volgende week ga ik lekker naar de casamance

      woensdag 23 juli 2003 @ 00:47:39 #8
    407 Hik
    La vida es un carnaval
    pi_11951821
    Je laat helemaal geen details achterwege!
    Met alle respect, maar lezen hoe je hebt geïnternet (of waarom niet) is echt NIET boeiend! Ik wil wat lezen over SENEGAL (en niet over het zwembad)...
    Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
      woensdag 23 juli 2003 @ 00:54:29 #9
    17183 batje
    met vleugeltjes
    pi_11951970
    Sorry, maar wat een ongelovelijk saai verslag.. zwemmen en internetten kan je ook wel in Nederland hoor..

    Ik ben 2 jaar geleden naar Gambia geweest, dat ligt 'in' Senegal.. Prachtig.. We waren met een cameraploeg, wat als nadeel had dat we met Willibrord waren, maar als enorm voordeel dat we ontzettend veel van het land hebben gezien.. We zijn o.a. een dag met het leger meegeweest waar we een videoclip voor de legerband moesten maken. De hoofdcommandant had en jurk aan, en wilde perse het clipje opgenomen hebben op de veerboot van Gambia naar Senegal. Daar zaten we dus met een opgemaakte vent, ca 500 Gambianen, nog veel meer kippen en geiten op een afgekeurde Nederlandse pont (die van achter het CS in ASD)
    In Senegal aangekomen waren er een paar problemen met Gambianen die het even moeilijk hadden met hun leger commandant in vrouwenkleding (duh ) waardoor we onder legerbewaking verder moesten filmen.. heel vreemd moment.. de zon ging onder, overal hoge hekken en onder bewapende begeleiding door een vreemd land.. Door alle commotie hadden we de laatste pont terug naar Gambia gemist waardoor we eigenlijk een nacht in de barakken van het bevriende leger zouden moesten slapen, maar aangezien mijn broer nogal stennis schopte over zijn apparatuur, is de hele pont teruggefloten (letterlijk!) zodat we toch weer meekonden.

    Buiten dit vreemde avontuur is Gambia gewoon een heel bijzonder land.. Idd veel 'Jimmy Fixit's' die je vriend zijn, wat behoorlijk vervelend kan zijn, maar eigenlijk ook wel logisch met zo veel toeristen. Buiten de toeristische plekken waren er voornamelijk erg vriendelijke mensen, in een mooie omgevind. Een aanrader dus, maar trek wel een beetje rond.

    Zo ook een tip voor TS

    (mijn broer moest zich trouwens na terugkomst meteen ziekmelden wegens een aanvaring met een koe op het strand.. wees daar dus wel bedacht op )

      woensdag 23 juli 2003 @ 00:56:43 #10
    407 Hik
    La vida es un carnaval
    pi_11952010
    Dank Batje, voor het laten zien hoe het ook kan!
    Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
    pi_11952031
    quote:
    Op woensdag 23 juli 2003 00:47 schreef Hik het volgende:
    Je laat helemaal geen details achterwege!
    Met alle respect, maar lezen hoe je hebt geïnternet (of waarom niet) is echt NIET boeiend! Ik wil wat lezen over SENEGAL (en niet over het zwembad)...
    Mja lees maandag in de updates dan? En ik ga nog andere dingen doen hoor
      woensdag 23 juli 2003 @ 01:01:49 #12
    407 Hik
    La vida es un carnaval
    pi_11952125
    quote:
    Op woensdag 23 juli 2003 00:57 schreef CySt het volgende:

    [..]

    Mja lees maandag in de updates dan? En ik ga nog andere dingen doen hoor


    Beetje weinig (vind ik) in zoveel tekst... Maar ik wacht met smart op de rest, want zoals gezegd: Senegal lijkt me prachtig!

    Gewoon een tipje (ik schrijf zelf ook verslagen als ik reis): Probeer alle dingen die je thuis ook doet (eten, slapen, internetten) weg te laten en probeer zoveel mogelijk open te staan voor alles daarbuiten. Dat maakt je verhalen, maar ook je ervaringen (denk ik) een stuk interessanter.
    Veel plezier!

    Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
    pi_11952220
    quote:
    Op woensdag 23 juli 2003 00:54 schreef batje het volgende:
    -knip-
    Heel leuk allemaal enzo hoor, maar ik ben niet echt een verhaalschrijver, ik schrijf heel kort op wat ik die dag gedaan heb maar jij schrijft over eigenschappen van het land. Voor dat soort dingen verwijs ik je maar door naar de site van mijn broer www.charlesinsenegal.tk

    Overigens zal ik volgende week ook naar de gambische grens moeten, wil ik naar de casamance gaan, dus zal heel wat gezeik met die gambieëzen worden.

    Verder hebben jullie je kritiek geleverd en verzoek ik je niet verder dit topic te verpesten. Wil je je eigen verhaal kwijt, dan stel ik voor dat je je eigen topic opent

    pi_11952349
    quote:
    Op woensdag 23 juli 2003 01:01 schreef Hik het volgende:

    [..]

    Beetje weinig (vind ik) in zoveel tekst... Maar ik wacht met smart op de rest, want zoals gezegd: Senegal lijkt me prachtig!

    Gewoon een tipje (ik schrijf zelf ook verslagen als ik reis): Probeer alle dingen die je thuis ook doet (eten, slapen, internetten) weg te laten en probeer zoveel mogelijk open te staan voor alles daarbuiten. Dat maakt je verhalen, maar ook je ervaringen (denk ik) een stuk interessanter.
    Veel plezier!


    Nou bedankt voor de tip dan..
    pi_11952354
    quote:
    Op woensdag 23 juli 2003 00:35 schreef CySt het volgende:
    Opgestaan en elk kwartier met Sonatel gebeld zolang het internet het nog niet deed, toen tegen 3 uur deed de lijn het in ieder geval, maar kreeg ik een dialup failure. Helaas kon ik niet uitzoeken wat het probleem was, want we gingen weg op excursie.

    Dit is toch om moedeloos van te worden? Je bent in Senegal, gek. Ga dat land bekijken! Ga wat doen! In plaats van je druk te maken over internet, in het hotelzwembad te plonsen en Harry Potter te lezen. Dat kun je thuis toch ook? Ik vraag me echt af waarom jij op vakantie gaat.

    Verder is het idd een buitengewoon saai verslag, maar wat wil je als je niks doet?

    pi_11952440

    Dankje, de kritiek is duidelijk, ik schrijf saaie verslagen. Heb je geen interesse of kritiek, fijn, maar houd het voor je en verziek mijn topic er niet mee.

    Dank.

    pi_11952518
    Maar vertel dan eens waarom je uberhaupt naar Senegal bent gegaan.
      woensdag 23 juli 2003 @ 08:15:09 #18
    1762 YPPY
    Yppiaans
    pi_11953900
    Vertel eens wat meer van die koningin! Wat gaaf dat je daar was!
    "wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
    Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
    *OUD heilige*
    pi_11976079
    quote:
    Op woensdag 23 juli 2003 08:15 schreef YPPY het volgende:
    Vertel eens wat meer van die koningin! Wat gaaf dat je daar was!
    Nou ja, ze zoende dus iedereen de hele tijd en het was aan haar hut te zien dat ze koningin was, mooie doeken hingen binnen enzo. Mja verder had ze een hele grote paraplu, maar kleine meisjes die naast haar liepen, liepen er niet onder terwijl het dus stortregende. Ik zal in nederland sowiezo foto's plaatsen, is hier niet te doen, 56k delen

    En mijn verslag van vandaag schrijf ik morgen wel, nu ff geen zin, ben naar de markt geweest hier, ga morgen op brommers naar een dorpje.

    pi_11976784
    Veel plezier daar nog
    pi_11976942
    Overigens gaat ons casamance reisje niet door
    Komt door dat KUT gambia, die boot die naar de casamance vaart en dus de gambiaanse grens ontwijkt, die is gezonken, was ook op het nieuws in NL, te zwaar beladen en in zown cabine heb je gewoon geen weg uit, en verdrink je dus gewoon.
    Maargoed, ik reis dus met mijn franse paspoort, heb 2 nationaliteiten want mijn moeder is in france geboren, en gambianen hebben een hekel aan fransen en gaan ons dus ontzettend veel per persoon laten betalen voor visums, en dat kost ons gewoon teveel geld. Het is zelfs zo, dat als je je visum te duur vind ze je je paspoort niet terug geven..
    Ook als ze je bagage doorzoeken en ze zien pennen en schriften, die we dus altijd bij ons hebben als we over de grens moeten, en je zegt dat ze mogen pakken, dan kijken ze niet meer verder en kun je gewoon door.

    Flinke corruptie dus daarzo.. Maargoed, we gaan vrijdag weer terug naar de kust, maar dus niet de kust van dakar, ik weet niet precies wat het is maar dat zie ik dan daar wel weer.

    pi_11977038
    Harry Potter rulez....
    Heel verstandig om hem in het engels te lezen
    pi_11977126
    quote:
    Op donderdag 24 juli 2003 01:29 schreef vicz het volgende:
    Harry Potter rulez....
    Heel verstandig om hem in het engels te lezen
    Ben hem alweer opnieuw aan het lezen
    pi_11977269
    quote:
    Op donderdag 24 juli 2003 01:33 schreef CySt het volgende:

    [..]

    Ben hem alweer opnieuw aan het lezen


    Damn, DOE IETS

    .

    pi_11977336
    quote:
    Op donderdag 24 juli 2003 01:43 schreef -Mk- het volgende:

    [..]

    Damn, DOE IETS

    .


    Mja, ik lees niet veel nu, aangezien ik hem al gelezen heb, het is meer voor de lange autoreizen enzo
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')