PatsneoK | dinsdag 1 juli 2003 @ 11:12 |
Het lukt me gewoon niet om slavinken, blinde vinken etc knap te braden. Vaak is de buitenkant aangebrand en de binnenkant nog maar net, net niet gaar. En dat vind ik zo jammer. Wat is de beste manier om slavinken te braden? | |
Pizza_Shooter | dinsdag 1 juli 2003 @ 11:14 |
Slavinken: Plakjes mager spek gevuld met gekruid gehakt. | |
Ashram | dinsdag 1 juli 2003 @ 11:17 |
Deksel op de pan, dan blijft het vocht in de pan en brandt het niet zo snel aan... Wel eerst lekker kleurtje geven voordat je de deksel erop gooit. | |
Ultrawuft | dinsdag 1 juli 2003 @ 11:19 |
quote:Je moet het vuur dus niet vol aanzetten | |
Karstman | dinsdag 1 juli 2003 @ 11:20 |
Lekker langzaam... | |
David Letterman | dinsdag 1 juli 2003 @ 11:20 |
quote:idd en op een halfzacht pitje zetten, telkens wel ff controleren of het niet te hard gaat... | |
Mini_rulez | dinsdag 1 juli 2003 @ 11:21 |
Het is al gezegd, en het is ook best logisch. Je moet ze in het begin even op wat hoger vuur zetten tot ze een beetje bruin beginnen te worden, en dan op laag vuur zetten zodat de binnenkant rustig gaar kan worden zonder dat de buitenkant helemaal aanbrandt. | |
Evie | dinsdag 1 juli 2003 @ 11:22 |
Als het lukt kom ik wel gezellig bij je eten lekker mjam | |
PatsneoK | dinsdag 1 juli 2003 @ 11:35 |
quote:Is goed hoor.. Maar ik ga eerst nog wel even oefenen.. voordat je langs kunt komen. Ik wil je geen voedselvergiftiging laten oplopen. | |
Doctor_Bara | dinsdag 1 juli 2003 @ 11:36 |
je moet ze ook eerst ontdooien | |
Fling | dinsdag 1 juli 2003 @ 11:38 |
Niemand die na het bruinbraden een flinke scheut water in de pan doet zodat ze dan op zacht vuur na kunnen sudderen (en van binnen gaar worden)? Als je ze tien minuten in alleen vet laat liggen, dan wordt het aanbranden, ben ik bang. | |
WpuntNL | dinsdag 1 juli 2003 @ 11:39 |
eerst aanbraden, kleurtje er op, dan een beetje water toevoegen, dan de deksel er op... net zoals met gehaktballen... althans... zo probeer ik het meestal... en dat lukt wel aardig... ohw en niet al te heftig vuur er onder als je het laat sudderen.... | |
Fling | dinsdag 1 juli 2003 @ 11:42 |
quote:Kijk, dat bedoel ik | |
Lelijke_Aap | dinsdag 1 juli 2003 @ 11:44 |
Ja dat is echt niet zo moeilijk hoor, gewoon een paar keer oefenen. Eerst op een hoog vuurtje een kleurtje geven en dan op laag vuur met de deksel op de pan een tijdje laten sudderen. En dan krijg je dus dit: [Dit bericht is gewijzigd door Lelijke_Aap op 01-07-2003 11:45] | |
Evie | dinsdag 1 juli 2003 @ 11:45 |
quote:thnx | |
Bright | woensdag 2 juli 2003 @ 13:08 |
quote:Dat doe ik dus wel: - Aanbraden met wat olijfolie of boter (olie spettert wel!) - als ze een bijna-goed kleurtje hebben - beetje water erbij - deksel op de pan - door laten sudderen tot het zeker goed is - beetje juspoeder oid. erbij (ketjap en wat kruiden gaat ook erg goed) - serveren - vinken op de borden doen - vink op bord aansnijden - stukje op de vork - blazen op het stukje op de vork totdat deze voldoende is afgekoeld - stukje redelijk afgekoelde vink op de vork in de mond stoppen - genieten van het stukje in de mond, ondertussen kauwen - slik stukje door Zo, duidelijk genoeg? | |
CvB | woensdag 2 juli 2003 @ 13:38 |
Mijn oma snijdt ze altijd doormidden, dan weet je zeker dat t goed is. Ziet er niet meer echt uit als een slavink, maar tis nog even lekker hoor. |