pi_11482649
Het lukt me gewoon niet om slavinken, blinde vinken etc knap te braden. Vaak is de buitenkant aangebrand en de binnenkant nog maar net, net niet gaar. En dat vind ik zo jammer.

Wat is de beste manier om slavinken te braden?

Okidoki Adam !
pi_11482694
Slavinken:

Plakjes mager spek gevuld met gekruid gehakt.
Gewicht per stuk ca. 100 gram.
De slavinken op middelmatig vuur lichtbruin bakken.
En op laag vuur in ca. 10 minuten gaar bakken.
Regelmatig draaien.

Bron

"There are no short cuts to any place worth going"
- Beverly Sills
  dinsdag 1 juli 2003 @ 11:17:08 #3
8638 Ashram
World Wide Webslinger
pi_11482779
Deksel op de pan, dan blijft het vocht in de pan en brandt het niet zo snel aan...

Wel eerst lekker kleurtje geven voordat je de deksel erop gooit.

Everyone's got a bit of sadism and masochism in them, but not me, I'm 100% sadistic.
I'm going to burn in hell anyway, so why can't I ???
  dinsdag 1 juli 2003 @ 11:19:50 #4
11252 Ultrawuft
Projectfuhrer
pi_11482845
quote:
Op dinsdag 1 juli 2003 11:12 schreef PatsneoK het volgende:
Het lukt me gewoon niet om slavinken, blinde vinken etc knap te braden. Vaak is de buitenkant aangebrand en de binnenkant nog maar net, net niet gaar. En dat vind ik zo jammer.

Wat is de beste manier om slavinken te braden?


Je moet het vuur dus niet vol aanzetten
pi_11482868
Lekker langzaam...
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
Movies seen in 2014
pi_11482875
quote:
Op dinsdag 1 juli 2003 11:17 schreef Ashram het volgende:
Deksel op de pan, dan blijft het vocht in de pan en brandt het niet zo snel aan...

Wel eerst lekker kleurtje geven voordat je de deksel erop gooit.


idd en op een halfzacht pitje zetten, telkens wel ff controleren of het niet te hard gaat...
“ That was pretty fucking trippy... ”
Pulp Fiction
pi_11482890
Het is al gezegd, en het is ook best logisch. Je moet ze in het begin even op wat hoger vuur zetten tot ze een beetje bruin beginnen te worden, en dan op laag vuur zetten zodat de binnenkant rustig gaar kan worden zonder dat de buitenkant helemaal aanbrandt.
Are you pondering what I'm pondering?
pi_11482911
Als het lukt kom ik wel gezellig bij je eten

lekker mjam

dus
pi_11483188
quote:
Op dinsdag 1 juli 2003 11:22 schreef Evie het volgende:
Als het lukt kom ik wel gezellig bij je eten

lekker mjam


Is goed hoor..
Maar ik ga eerst nog wel even oefenen.. voordat je langs kunt komen. Ik wil je geen voedselvergiftiging laten oplopen.
Okidoki Adam !
  dinsdag 1 juli 2003 @ 11:36:24 #10
29453 Doctor_Bara
pirate of the seven seas
pi_11483213
je moet ze ook eerst ontdooien
aka Man-Mountain
  dinsdag 1 juli 2003 @ 11:38:16 #11
16976 Fling
Fan o' man
pi_11483241
Niemand die na het bruinbraden een flinke scheut water in de pan doet zodat ze dan op zacht vuur na kunnen sudderen (en van binnen gaar worden)? Als je ze tien minuten in alleen vet laat liggen, dan wordt het aanbranden, ben ik bang.
Heads I win, tails you lose
Out of my way, I'm coming through
pi_11483269
eerst aanbraden, kleurtje er op, dan een beetje water toevoegen, dan de deksel er op... net zoals met gehaktballen... althans... zo probeer ik het meestal... en dat lukt wel aardig... ohw en niet al te heftig vuur er onder als je het laat sudderen....
  dinsdag 1 juli 2003 @ 11:42:24 #13
16976 Fling
Fan o' man
pi_11483321
quote:
Op dinsdag 1 juli 2003 11:39 schreef WpuntNL het volgende:
eerst aanbraden, kleurtje er op, dan een beetje water toevoegen, dan de deksel er op... net zoals met gehaktballen... althans... zo probeer ik het meestal... en dat lukt wel aardig... ohw en niet al te heftig vuur er onder als je het laat sudderen....
Kijk, dat bedoel ik
Heads I win, tails you lose
Out of my way, I'm coming through
pi_11483367
Ja dat is echt niet zo moeilijk hoor, gewoon een paar keer oefenen. Eerst op een hoog vuurtje een kleurtje geven en dan op laag vuur met de deksel op de pan een tijdje laten sudderen.

En dan krijg je dus dit:

[Dit bericht is gewijzigd door Lelijke_Aap op 01-07-2003 11:45]

pi_11483388
quote:
Op dinsdag 1 juli 2003 11:35 schreef PatsneoK het volgende:

[..]

Is goed hoor..
Maar ik ga eerst nog wel even oefenen.. voordat je langs kunt komen. Ik wil je geen voedselvergiftiging laten oplopen.


thnx
dus
pi_11507983
quote:
Op dinsdag 1 juli 2003 11:38 schreef Fling het volgende:
Niemand die na het bruinbraden een flinke scheut water in de pan doet zodat ze dan op zacht vuur na kunnen sudderen (en van binnen gaar worden)? Als je ze tien minuten in alleen vet laat liggen, dan wordt het aanbranden, ben ik bang.
Dat doe ik dus wel:
- Aanbraden met wat olijfolie of boter (olie spettert wel!)
- als ze een bijna-goed kleurtje hebben
- beetje water erbij
- deksel op de pan
- door laten sudderen tot het zeker goed is
- beetje juspoeder oid. erbij (ketjap en wat kruiden gaat ook erg goed)
- serveren
- vinken op de borden doen
- vink op bord aansnijden
- stukje op de vork
- blazen op het stukje op de vork totdat deze voldoende is afgekoeld
- stukje redelijk afgekoelde vink op de vork in de mond stoppen
- genieten van het stukje in de mond, ondertussen kauwen
- slik stukje door

Zo, duidelijk genoeg?

  woensdag 2 juli 2003 @ 13:38:58 #17
42381 CvB
handles your hunger better
pi_11508837
Mijn oma snijdt ze altijd doormidden, dan weet je zeker dat t goed is. Ziet er niet meer echt uit als een slavink, maar tis nog even lekker hoor.
Vind ik

Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')