abonnement Unibet Coolblue
  FOK!fossiel maandag 14 juli 2003 @ 11:42:30 #51
2628 Karin
pi_11758372
Dames bedankt voor alle tips. Ik ga het gekookt water alvast in flesjes in de koelkast zetten. Handige tip!
Want voor meneertje ongeduld hier moet je heel snel zijn anders is hij teveel over zijn toeren om te kunnen eten. Misschien dat ik ook alvast het poeder in porties klaarzet, scheelt ook weer. Ik ga straks wel even kijken bij de Hema voor die bakjes. Staat dat gewoon bij alle babyspulletjes?
  maandag 14 juli 2003 @ 12:27:06 #52
22740 Grijs
en eigenwijs
pi_11759550
quote:
Op maandag 14 juli 2003 11:42 schreef Karin het volgende:
(..)
Misschien dat ik ook alvast het poeder in porties klaarzet, scheelt ook weer. Ik ga straks wel even kijken bij de Hema voor die bakjes. Staat dat gewoon bij alle babyspulletjes?
Ja, in de buurt van de flesjes (dacht ik en lijkt me erg logisch).
Ik heb (destijds) van die difrax 3-vaks doosjes gekocht. Toen ik later die doosjes van de Hema zag, vond ik het jammer dat ik die difrax doosjes al had gekocht, want die van de Hema leken mij veel praktischer.
"Het meeste werk is onbegonnen werk
...eenmaal begonnen wordt het al snel minder"
- [i]Rikkert Zuiderveld[/i]
pi_12590163
Zo, ff een topic uit de oude doos........

Ik ben op zoek naar ervaringen van anderen voor wat betreft flesvoeding. Gaat het volgens een vast schema, zoja wanneer ben je hier mee begonnen en gaat het gewoon op verzoek? Ik ben zelf namelijk een beetje zoekende hierin, geef nu zelf de fles op verzoek wat weleens resulteerd in rare voedingstijden. Het lijkt me ideaal om dadelijk een laatste fles te geven, met heel ritueel, op een vast tijdstip maar hoe doe ik dat? Mijn ervaring is dat wanneer ik Jadey wakker maak voor de fles ze domweg bijna niets drinkt en wanneer ze dus uit d'r eigen wakker wordt wel de fles bijna leeg drinkt.

pi_12591315
Dan haak ik ook maar in...

Ik wil heel graag weten hoe snel jullie over izjn gegaan op minder voedingen (meer per keer ) en hoe dat liep..

Wat is normaal of gemiddeld ?

Men occasionally stumble over the truth, but most of them pick themselves up and hurry off as if nothing ever happened.
Sir Winston Churchill
  woensdag 20 augustus 2003 @ 23:32:09 #55
61096 RedheadBitch
Ben best liev hoor...
pi_12591808
Oh hoe herkenbaar allemaal, t`is inderdaad nooit goed. Ik heb mijn twee zoontjes zelf gevoed( de jongste 7 maanden nu nog trouwens). Gewoon omdat ik me er prettig bij voelde en stiekum ook omdat ik het maar wat makkelijk vind, leek mij altijd zo`n gedoe, midden in de nacht flesjes maken, nee gewoon hup shirt omhoog en verder knorren maar. In het begin, toen ze nog een beetje baby-formaat waren( wat maar een paar dagen was voor mijn gevoel, tja dat heb je als je dikke achtponders krijgt) was iedereen bejubelend over het feit dat je borstvoeding geeft. Nou ik moet zeggen dat dat nu toch een stuk minder word, nu word er meer gereageert in de trant van:" tot wanneer ga je nu eigenlijk door met die borstvoeding?"
En oh ja, als je op een terrasje je tiet( en dan doe ik het nog heel discreet hoor) ontbloot om te gaan voeden. Alsof je het doet omdat je het zelf zo lekker vindt.
pi_12591971
Klopt.. iedereen heefgt maar een oordeel etc..
vaak als je vrij snel flesvoeding geeft krijg je commentaar...
maar geef je nadat ze hebben leren stappen nog borstvoeding dan krijg je reacties als "wordt het niet eens tijd.... "


Lekker doen zoals je het zelf ptettig vind, is iig íemand happy !!!

Men occasionally stumble over the truth, but most of them pick themselves up and hurry off as if nothing ever happened.
Sir Winston Churchill
pi_12596403
Ik heb voornamelijk naar de behoefte van Duncan gekeken met de hoeveelheid flesvoeding.

Ik ben vanaf een dag na de geboorte begonnen met 30 ml toen 40 ml enzo, tot op dag 5 60 ml. Dat is nl om te wennen aan het eten als je geen borstvoeding geeft.
Daarna heb ik een week ofzo om de drie uur geprobeerd om 60 ml te geven maar omdat je kind nog moet wennen loopt dat nog weleens mis.

T was de ene keer om het uur en de andere keer om de drie uur.
Ik heb alleen een maand of twee lopen etteren met de voeding omdat ik het idee had dat ie gewoon veel honger had omdat ie na twee maanden (hij kreeg al +/_ 160 ml voeding om de drie uur...) nog niet regelmatig kwam. toen heb ik de nutrilon rijstebloempap gehaald (is pas vanaf vier maanden officieel) en ik heb met iedere fles een schep pap erbij gegooid en vanaf dat moment is hij regelmatig. Ik heb meet een maand of drie 200 ml gegeven en nu komt ie om de 4 a vijf uur. T wil nog weleens wisselen.

Ik vind dat er minstens vier uur tussen de flessen moet zitten dus als komt ie na drie uur al, hij krijgt niet eerder dan na die vier uur.

  † In Memoriam † donderdag 21 augustus 2003 @ 07:33:12 #58
675 just me
oldbie DCLXXV
pi_12596408
Ik las trouwens dat je tegenwoordig ook flesvoeding op verzoek mag geven. Vroeger (jaja) mocht dat dus niet ivm overvoeding; kan iemand me vertellen waarom dat nu anders geworden is?
Godmother of Radio 49
And now I think of my life as vintage wine
How fragile we are
pi_12596609
Ik heb wat gezocht maar nix gevonden waarom het nou zo is just me...
De regeltjes veranderen ieder jaar ofzow...

Ik wist bv ook niet dat je, asl je flesvoeding per keer klaarmaakt, gewoon ongekookt kraanwater mag gebruiken.
Ik moest het water bij Damien gewoon koken en bij Duncan hoeft dat dus niet meer.
Alleen als je voeding voor de hele dag klaarmaakt moet je wel het water koken ivm bacterie groei, omdat het eten dan lang staat.

  donderdag 21 augustus 2003 @ 11:36:53 #60
8885 moralia
Grip op je zak
pi_12599868
Ik had Zoë gewoon op een vast flesschema. Je begint met 6 flesjes en na verloop van tijd 5, maar dan met meer cc en dan eindig je meestal op vier. Het was zo om de 3/4 uur en ging prima.
I want to be young and wild, and then I want to be
middle-aged and rich, and then I want to be old and annoy people by
pretending that I'm deaf
pi_12608533
Merlyn is nu bijna 1 maand en hij komt heel regelmatig.

Tot voor kort was dat om de 3 uur ( 6 tot 7 voedingen per dag). Hij kreeg dan 110 water met 3 schepjes ( officieel is dit 90 water, maar het was zo ontzettend warm en het helpt hem bij het kwijtraken van de ontlasting ).
Sinds een paar dagen komt hij ongeveer om de 4 uur ( soms een uitzondering dat er 3 uur tussen zit ). Hij drinkt dan 125 cc water met 4 schepjes voeding.
Dat maakt 5 tot 6 voedingen per dag.

Is dit niet al veel te snel ? Hij is er tevreden mee...

Bovenstaand is gewoon zo " gegroeid" omdat hij het
" aangaf ".

Men occasionally stumble over the truth, but most of them pick themselves up and hurry off as if nothing ever happened.
Sir Winston Churchill
pi_12610744
Sven is nu 3 maanden en krijgt 5 voedingen van 170 cc.
Tot vorige week donderdag zat hij nog op 6 voedingen van 150 cc,met die warme dagen heb ik hem gewoon om de 3 uur gegeven, en donderdag ben ik naar 5 voedingen gegaan (eerst 150cc en dat is dan nu opgevoerd naar 170cc en ik ga morgen 180 cc proberen). Het overgaan na een voeding minder is me alles meegevallen, maar dat komt misschien wel omdat hij achteraf moeilijk kon drinken door de spruw. Sinds dinsdag heb ik daar medicijnen voor en sinds vandaag drinkt hij zijn flessen weer goed op. Op een bepaald moment ben ik gewoon een schema bij gaan houden (om de 3 uur dus) omdat het anders een puinhoop werd. Nu krijgt hij om de ca.4 uur de fles. De eerste als hij wakker word (tussen 6.30 en 7.30) en de laatste maken we hem echt voor wakker (tussen 22.00 en 23.00).
Oja, ik maak de voedingen nog steeds 1x per 24 uur klaar (en wij doen 3 scheppen op 100cc water helft nutrilon,helft forte).

ik heb ook wel eens ergens gelezen dat ze per kg gewicht 150 cc mogen hebben per 24 uur

Hier had uw advertentie kunnen staan :P
pi_12624823
Jennifer krijgt nu een aantal flesjes per dag, en de voedingen tot de lunch zeg maar krijgt ze nog borst.

Ze drinkt per keer bijna nooit meer dan 120 ml. Veel te weinig volgens het cb, maar dat was met Esther ook zo. Die drinkt nu zonder moeite ruim genoeg, is vooral gek op thee.

Jennifer wilde de eerste tijd wel de bv uit een flesje drinken en de nutrilon ging erg moeilijk. Ik had een paar truukjes bedacht en eentje ervan vond ik wel grappig. Ik legde haar net zo neer als voor de bv (rugbyhouding, beentjes onder m'n arm door) en gaf haar de fles

Zolang er was is, is er leven.
  Jubileum moderator zaterdag 29 november 2003 @ 12:53:05 #64
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_15019665
Even een oud topic omhoog zwiepen

Iris krijgt nu nutrilon, als aanvulling op de bv, en drinkt dat best goed. Ik moet haar wel, net als Jennifer, in de borstvoedingshouding nemen voordat ze het accepteert maar het gaat steeds beter.
Nu vind ik alleen wel dat ze ontzettend veel mondjes terug geeft met die bende.
Wat kan ik daar het beste aan doen? Jpbm halen ofzo?
Ik heb nog gedacht aan Omneo maar ze heeft zelden krampjes en haar ontlasting is al zo zacht (door de bv) dat ik bang ben dat het helemaal waterdun word.

En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
  zaterdag 29 november 2003 @ 15:18:33 #65
22740 Grijs
en eigenwijs
pi_15021695
quote:
Op zaterdag 29 november 2003 12:53 schreef Lois het volgende:
Even een oud topic omhoog zwiepen

Iris krijgt nu nutrilon, als aanvulling op de bv, en drinkt dat best goed. Ik moet haar wel, net als Jennifer, in de borstvoedingshouding nemen voordat ze het accepteert maar het gaat steeds beter.
Nu vind ik alleen wel dat ze ontzettend veel mondjes terug geeft met die bende.
Wat kan ik daar het beste aan doen? Jpbm halen ofzo?
Ik heb nog gedacht aan Omneo maar ze heeft zelden krampjes en haar ontlasting is al zo zacht (door de bv) dat ik bang ben dat het helemaal waterdun word.


Ik denk dat Jbpm wel een oplossing is, evenals Omneo. Maar ik denk dat je beter het consultatiebureau even om advies kunt vragen.
"Het meeste werk is onbegonnen werk
...eenmaal begonnen wordt het al snel minder"
- [i]Rikkert Zuiderveld[/i]
pi_15027412
Lois, je situatie lijkt erg op die van ons: Piet krijgt ook Nutrilon naast de borstvoeding, spuugde ook wat teveel, en had ook al vrij dunne ontlasting.
Ik ben begonnen met de minimaal aanbevolen dosering Jpbm (Nutriton), maar dat bleek toch wat teveel voor Piet. nu hebben we die dosis ongeveer gehalveerd, en zo is het nèt genoeg om 't iets te binden, zodat ie wat minder spuugt, en het laxerende effect is nog net acceptabel. ik weet niet of dat effect zoveel sterker is bij Omneo trouwens, heb nog niks anders geprobeerd. dit werkt redelijk, al protesteert Piet af en toe nog wel tegen het wat dikkere voedsel.
succes!
pi_15027928
Lois, ik heb voor Esther een tijdlang de (duurdere) AR (anti-reflux) van Nutrilon gemengd met gewone Nutrilon. Ik moest even uitproberen wat voor verhouding voor haar werkte.

Eerst half/half en tegen de tijd dat ze minder op dr rug lag, kon ik de hoeveelheid AR steeds verminderen. Ik vond persoonlijk dat johannesbroodpitmeel een onappetijtelijk iets, en dat vond Esther ook.

Zolang er was is, is er leven.
pi_15027950
Ohja, de Omneo heb ik ook eens geprobeerd, en vond ik zo ontzettend vies ruiken, jullie niet?
Zolang er was is, is er leven.
pi_15033318
Ik heb een vraagje: Daan doet ongeveer 25-30 minuten over een fles van 150cc. Hoe lang doen ze bij jullie gemiddeld over een fles? Want ik heb wel eens overwogen om naar 5 keer 180cc per dag tegaan, maar ik ben dan bang dat hij er dan te lang over gaat doen.
Having a place to go... is a home
Having someone to love... is a family
  † In Memoriam † zondag 30 november 2003 @ 11:06:29 #70
7074 moussy
kuttekop
pi_15033522
In Omneo zit al jbpm... Omneo staat er wel om bekend dat het héél erg dicht bij bv staat, alleen Omneo is wat dikker. Van jhbm kreeg Cas echt spuitluiers van Omneo was het volgens de huisarts en kraamverzorgster bv-poep. Nou heb ik géén idee wat bv-poep moet zijn, maar het was niet zo waterdun als met de jbpm.
quote:
Op zondag 30 november 2003 10:42 schreef Quinny het volgende:
Ik heb een vraagje: Daan doet ongeveer 25-30 minuten over een fles van 150cc. Hoe lang doen ze bij jullie gemiddeld over een fles? Want ik heb wel eens overwogen om naar 5 keer 180cc per dag tegaan, maar ik ben dan bang dat hij er dan te lang over gaat doen.
Cas doet soms bijna een uur over 150 cc. maar meestal doet hij er ook 20 minuten tot een half uurtje over, 180 cc krijgt hij niet weg..

De voedingen zijn hier ook weer wat dramatisch... Hij komt niet meer voor een voeding, maar 4x 150 cc vind ik toch écht te weinig. Maar als ik hem wakker maak voor een voeding drinkt hij maar een 60 cc en soms 100 cc, véél te weinig dus!! Een fruithap vreet ie binnen no time op

Je zou er haast een boek over schrijven!
pi_15034722
quote:
Op zaterdag 29 november 2003 22:08 schreef Dinus het volgende:
Ohja, de Omneo heb ik ook eens geprobeerd, en vond ik zo ontzettend vies ruiken, jullie niet?
Wij gebruiken hier ook omneo maar dat meningen we met nutrilon zo is de smaak iets zoeter. Maar omneo ruikt idd een beetje vies.
Having a place to go... is a home
Having someone to love... is a family
pi_15035367
quote:
Op zondag 30 november 2003 11:06 schreef moussy het volgende:
Cas doet soms bijna een uur over 150 cc. maar meestal doet hij er ook 20 minuten tot een half uurtje over, 180 cc krijgt hij niet weg..

De voedingen zijn hier ook weer wat dramatisch... Hij komt niet meer voor een voeding, maar 4x 150 cc vind ik toch écht te weinig. Maar als ik hem wakker maak voor een voeding drinkt hij maar een 60 cc en soms 100 cc, véél te weinig dus!! Een fruithap vreet ie binnen no time op


misschien vindt Cas Omneo ook niet lekker. zijn er nog alternatieven?

Piet drinkt z'n fles meestal vrij snel leeg, hij krijgt na de bv nu 120cc en die heeft ie in ± 10 minuten op. hij moet soms wel eerst even op gang komen, hij vindt die toegevoegde Nutriton ook niet echt lekker volgens mij. misschien toch ook maar es Omneo of dat AR-spul proberen (of een combinatie, zoals jij deed Dinus).

pi_15035699
Misschien ligt het wel aan de speen dat het niet zo snel gaat.
Op dit moment hebben wij 2 flessen in gebruik voor Sven, en de ene drinkt hij in 10-15 minuten, de andere doet hij 20 minuten over.
Hier had uw advertentie kunnen staan :P
pi_15035948
Moussy, Jadey heeft ook een paar dagen geen trek gehad in voeding en zoals je misschien nog weet heeft ze zelfs een hele periode maar 4 flessen per dag gehad (wel van 210 cc water) ze wilde niet vaker de fles, dus gaven we haar maar meer voeding toen per fles en dat ging wel goed. Maar daarnaast dus ook enkele dagen helemaal geen trek (100 cc per keer en niet huilen om een fles enzo) Hier is het inmiddels weer precies andersom, janken om een fles, 5 flessen per dag en ze komt ook weer vaker. Fruithapje gaat ook hier erg goed!

En zoals easy going al vertelde is het gebruik van een andere speen misschien de oplossing voor de trage drinkers. Te snel is trouwens ook niet goed! Jadey had per ongeluk een avetnspeen nr 4 meegekregen vanuit het kdv en dat ging me toch snel! Huilen toen de fles leeg was en toen nog maar eens 100 cc ertegenaan gegeooid. Later kwam ik er dus achter waarom kl*te kdv)

  † In Memoriam † zondag 30 november 2003 @ 14:15:58 #75
7074 moussy
kuttekop
pi_15036506
Spenen zat hier hoor Deze toestand hebben we al eens gehad, toen Cas net geboren was. Hij krijgt trouwens geen Omneo meer hoor, maar al een flink aantal weken Similac. We hebben ook nog even Nutrilon geprobeerd, maar dat lag weer té zwaar op zijn maag, toen kwam hij helemaal niet meer om een voeding

Meer melk per voeding werkt ook niet, want dat bulkt hij er gewoon weer uit.

Je zou er haast een boek over schrijven!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')