abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_705854
Iemand leuke tips?
We zitten bij de Koog.
  dinsdag 30 januari 2001 @ 22:24:14 #2
789 Zuurtje
Le Bon Bonbon
pi_705927
In de Koog hmmm.
Er zit daar 1 lange straat met een aantal wel aardige disco'tjes waaronder de "Berekuil" daar geldt geloof ik wel een leeftijds limiet. Verder zit er een speelhal en ff een straatje erachter een bowlingcentrum.

Als je na een paar dagen daar bent uitgekeken kan je altijd nog naar de dorpje "Kocksdorp" zit aan de andere kant van het eiland. Daar heb je 2 leuke discotheken zitten.
De "Question" en de "Jelleboog" zijn goed om fijn te stappuh. In de Jelleboog moet je maar naar een Juttertje-cola vragen. Is een soort jagermeisterachtig drankje met cola, maar dan net iets lekkerder als Jagermeister.

Verder moet je opletten op Texel dat ze de 1-2-3 regel hanteren.
1 uur moet je binnen zijn. 2 uur gaat het licht een beetje aan, en wordt er wat minder geschonken en om 3 uur moet je wegwezen.

Als je van garnalen houdt, kan je met een garnalen visser mee de zee op waarna hij eenmaal zijn netten heeft binnengehaald direct de garnalen worden gekookt en klaar gemaakt worden om op te eten Heerlijk

Veel plezier op Texel.

Wie zijn billen brand, mag blij zijn dattie niet andersom stond
pi_705954
de koog bestaat bijna alleen uit barren, kroegen en disco's. er zijn zat leuke dingen waaronder de metro. ook in den burg zitten leuke kroegen en barren.
veel plezier daar !
hoezo overvloed aan tijd? in mijn dromen zeker !
pi_706029
Euh die discotheken in de Koog heten toch De toekomst en de Metro ( de Toekomst werdt verbouwt dus het kan zijn dat de naam is veranderd ). Enne De jelleboog en de Question Plaza zijn niet in de kocksdorp maar in Den Burg de Question is wel KOEL .. En k vond dat juttertje echt om te maargoed smaken verschillen he
Tijd is iets dat er voor zorgt dat niet alles tegelijk gebeurt!
pi_706051
ik heb maar een ding over Texel, kijkt uit voor die verd#mme k$t gabbers.... die jatten je bier en steken je tent dood! en die zoeken met z'n 15 ruzie met een groep van 25 man, das niet slim, das een gabber........ verder heb ik niks tegen gabbers hoor!
Wie gaat slapen om te vergeten wordt de volgende ochtend wreed verstoord wakker......
  FOK!fossiel woensdag 31 januari 2001 @ 20:23:28 #6
1455 Keroppi
kool kikker
pi_708996
Ik ben vorig jaar naar de Koog op Texel geweest. Camping was geloof ik Koogerzant (ofzo )

In de Koog lijkt iedereen naar de Metro te gaan of naar de Toekomst. De Metro bestaat uit twee gedeelten, een disco gedeelte en een cafe gedeelte waar ze heel erg goeie rock muziek draaiden (RATM bijv.)

Chick on a mission
pi_712946
Zijn jullie nog op Texel?
Hoe is (of was) het ???
eigenlijk ben ik een straathond
pi_713652
Beste Kielef,
We gaan er in de zomer 2 weken heen.
Maar buiten al die kroegtips...zijn er nog andere toeristische dingen die we MOETEN zien volgens jullie???
  vrijdag 2 februari 2001 @ 16:49:06 #9
421 Harry
Zwolle Boppe
pi_714269
De zeehondencreche (met een prachtig aquarium) en een bezoek bij jutter Maarten (zo'n 2 k.m. voor de vuurtoren) zijn echt aan te bevelen !

De laatste heeft er zijn eigen 'vesting' met een museum waar hij al zijn gevonden artikelen tentoonstelt. Ook vertelt hij er spannende verhalen bij over hetgeen hij gevonden heeft.
Vraag b.v. eens naar het 'sigarettenverhaal'.
Een hele warme en bijzondere ervaring !!

Het komt goed.... En anders maar niet.
pi_714286
quote:
Op 02 februari 2001 13:41 schreef Bluezz het volgende:
Beste Kielef,
We gaan er in de zomer 2 weken heen.
Maar buiten al die kroegtips...zijn er nog andere toeristische dingen die we MOETEN zien volgens jullie???
Ga even bij de VVV-Texel langs, dat lichte gebouw rechts relatief-vooraan op het eiland, of bel anders even.
Ze sturen je met liefde allerlei en véél informatie voor alle leeftijden toe!
eigenlijk ben ik een straathond
  vrijdag 2 februari 2001 @ 16:59:38 #11
421 Harry
Zwolle Boppe
pi_714310
'Mijn spullen blijven in De Cocksdorp!'
Maarten Boon over jutten als hobby, werk en 'way of life'.

Door: Mark van der Wel en Huig Nap.

Maarten Boon is al jaren in de weer met het verzamelen van spullen die Neptunus, god van de zee, hem schenkt. Zijn huis heeft hij goeddeels zelf gebouwd van gejut hout en overblijfselen van vergane schepen. Jutten is zijn hobby, al sinds zijn jeugd. Aan de voet van het duin waarop de vuurtoren van De Cocksdorp op het eiland Texel staat, staat een schuur vol met boeien, reddingsvesten en talloze prulletjes. Elk met een eigen verhaal. Maarten Boon heeft hier zijn hut gebouwd en de gezelligheid straalt er vanaf. Zo worden we ook ontvangen: gastvrij en warm.

Boon is een jutter die van zijn hobby zijn werk heeft kunnen maken. Hij werd opgeleid als hoefsmit maar het juttersbloed stroomde al snel door zijn aderen. 's Zomers rijdt hij met zijn paard en wagen vol toeristen langs het strand om de toeristen eens kennis te laten maken met het jutten.
Boon jut al sinds zijn twaalfde en is ervan overtuigd dat hij het juttersgevoel van zijn vader en opa heeft. Boon: 'Vroeger jutten de mensen van armoede, en dat is wat de echte jutter van nu altijd in zijn achterhoofd houdt. Mensen hadden helemaal niets door de lage lonen en werkloosheid, dus zochten ze naar bruikbare goederen om in hun levensbehoeften te voorzien. Wrakhout ging in de kachel of er werden schuren van gemaakt, van de boeien die aanspoelden maakten ze vogelhuisjes, krukken en zelfs complete kachels'.

De zeevaart is de laatste decennia steeds veiliger geworden. Boten varen al bijna zonder bemanning en een ramp gebeurd nog maar zelden of nooit. Toch staat er in de hut van Boon een scanner op de achtergrond zachtjes te kraken. Jongere broer Erik: 'We luisteren de kustwacht af om eventueel bij een van boord geslagen container als eerste op het strand te zijn om te kijken of er nog iets 'handigs' in zit. Zo spoelde er eens een container vol met sigaretten aan. Ze waren een beetje vochtig geworden door het zeewater, dus wij knipten de sigaretten thuis over de lengte open en droogden de tabak op de kachel. Toen de tabak droog was stopten we het in een bak en konden we weer een paar maanden vooruit, lekker goedkoop'. Lekker goedkoop, de twee woorden zijn gevallen. Jutten is buiten een hobby ook een sport om zo min mogelijk spullen aan te schaffen. Zijn tafel is gemaakt van gejut hout, zijn krukken om de tafel van drijfboeien en zijn kapstok is een reling van een zeiljacht dat voor de kust door de zee opgeslokt werd. Boon: 'Er spoelen hier ook heel vaak deksels van kratten aan. De kratten zijn afkomstig van de vissersboten die in zwaar weer een aantal van die deksels verliezen. Ik wist eerst niet wat ik ermee moest, ze lagen meters hoog voor mijn deur. Toen kreeg ik een ingeving: ik plaatste stokken in mijn tuintje en spijkerde de deksels erop. Een schutting die nu 70 meter bestrijkt EN die windvast is was het gevolg, leuk!'.

Ook waardevollere dingen spoelen weleens aan op Texel
Boon: 'We hebben ook ooit eens een seismografisch meetapparaat gevonden. Er zaten heel wat bruikbare spullen aan kan ik je verzekeren. Mooie schroeven en dito metalen plaatjes. We maakten hem open en haalden eruit wat er in zat: zilverpapier en een klein boordcomputertje. Leuk, kom je niet vaak tegen. Een week of twee later vonden we er nog een, althans dat dachten we. Wij er met schroevendraaiers en hamers op slaan en op de grond stampen om hem open te krijgen. Knalt dat ding ineens uit elkaar en zat ik muurvast tussen de muur en de tafel. Een grote luchtzak kwam tevoorschijn. Bleek het een oefen dieptebom van de marine te zijn. Nou, mijn rikketik zat in mijn strot hoor!'

De strandjutter kent net als Zwiebertje een vijand: de strandvonder. Er lopen er op Texel 6 rond, waarbij de burgemeester Hoofd-strandvonder is. Waardevolle spullen dienen bij hen ingeleverd te worden. 'Het is als een kat en muis spelletje tussen de jutters en de strandvonders.' vertelt Boon,'We opereren meestal 's ochtends vroeg of 's avonds, dan slapen ze toch!. Als we iets interessants gevonden verstoppen we het eerst in de duinen, na een paar dagen halen we het dan op'. Iedere jutter heeft een eigen stek. De stek van Boon bevindt zich tussen de slufter en paal 33. Een gebied dat een kleine 10 kilometer strand behelst. Boon:' ik ken dat stuk blind uit mijn hoofd. Elk stukje duin en elk stukje branding staat in mijn geheugen gegrift. Het is een denkbeeldig niemandsland, niemand is er de baas. Ik niet en de strandvonder niet, het is het land van Neptunus.'

De strandvonder als strand politieagent, schrik van de jutters.
Toch worden de jutters gedoogd. Het trekt een hoop bekijks en het hoort bij de traditie van het eiland. Ook hebben de jutters een recycelende rol op Texel. Hergebruik is een ideaal voor de jutters en het is goed voor het milieu. Er is zelfs een heus museum in Oudeschild, die een grote collectie gejutte spullen heeft ondergebracht. De spullen werden aangeleverd door de jutters zelf. Het museum is met een alsmaar groeiend bezoekersaantal een populaire toeristische attractie op het waddeneiland geworden. De problemen onstonden toen de jutters, die in feite het museum gesticht hadden, een dubbeltje per verkocht toegangskaartje wilden zien. Het museum, dat een ton subsidie per jaar krijgt en dus armlastig is, weigerde dit. De jutters vochten dit tot aan de rechter toe met de directie van het museum uit. De rechtbank kwam op een Salomons oordeel: Boedelscheiding. De jutters die voorstander zijn van een eigen autonoom museum, verenigd in een stichting waar 5 jutters plaats in hebben genomen, haalden een gedeelte van de spullen uit het museum en startten hun eigen museum, 'Flora' genaamd, op.
Boon:' Ik wil met niemand ruzie op dit eiland. Ik werk hier voor mezelf en mijn vrouw Corrie heeft zich een bult gewerkt om het bedrijfje zoals het er nu staat op poten te krijgen. Mijn broer Sil hoort bij 'De Vijf', maar ik heb er feitelijk niets mee te maken. In de Texelse Courant van dinsdag 23 maart worden wij echter door een zekere Aad Schol, een toerist schijnt, er ook bij betrokken. Niet leuk hoor.'

Het betreffende stuk, in de vorm van een sprookje over kabouters, geschreven door Aad Schol die hier als toerist was gaat over de rel tussen het museum en de jutters. Volgens Schol zal de inboedel van Boon binnen afzienbare tijd opgaan in het Maritiem en Jutters museum in Oudeschild. Boon:' Mijn spullen zullen hier blijven en nooit ergens anders heen gaan, nooit!'
Boon zal zelfstandig blijven. Een stukje folklore op Texel moet in stand gehouden worden. De zee geeft en de zee neemt. En dat zal altijd zo blijven.


che.nl

Het komt goed.... En anders maar niet.
  zaterdag 3 februari 2001 @ 18:44:51 #12
2565 Elegantly Wasted
can you handle me?!
pi_716666
quote:
Op 02 februari 2001 16:49 schreef Harry het volgende:
en een bezoek bij jutter Maarten (zo'n 2 k.m. voor de vuurtoren) zijn echt aan te bevelen !

Vraag b.v. eens naar het 'sigarettenverhaal'.
Een hele warme en bijzondere ervaring !!


Of wat dacht je van zijn gorilla
Do you lead, or are you led?
Are you sure that you don't care?
  zondag 4 februari 2001 @ 00:37:27 #13
789 Zuurtje
Le Bon Bonbon
pi_717653
quote:
Op 30 januari 2001 22:59 schreef ZimmY het volgende:
Euh die discotheken in de Koog heten toch De toekomst en de Metro ( de Toekomst werdt verbouwt dus het kan zijn dat de naam is veranderd ). Enne De jelleboog en de Question Plaza zijn niet in de kocksdorp maar in Den Burg de Question is wel KOEL .. En k vond dat juttertje echt om te maargoed smaken verschillen he
Je hebt gelijk, het is den Burg waar die zitten.
Wie zijn billen brand, mag blij zijn dattie niet andersom stond
  dinsdag 6 februari 2001 @ 20:36:37 #14
521 ruby
Hell yeah!
pi_725061
Ik kom oorspronkelijk zelf van Texel dus weet wel een beetje hoe het reilt en zeilt daarzo.

Maar wat ik persoonlijk erg leuk vindt, is De Twaalf Balcken in Den Burg. Dat is een heel leuk café met een zeer gemoedelijke sfeer en gezellig ingericht. Ook erg populair naar mijn mening want het is er altijd druk en bovendien kun je er nog goed eten ook!
Zit by the way tegenover de Hema in de Weverstraat.
Als ik eens een weekend op Texel ben ga ik dus naar de Balcken om bij te zwetsen met m'n vriendinnen want dat kun je daar uitstekend.

Voor de rest bezoek ik niet zoveel tenten meer.
Als tiener ging ik vroeger in de zomer altijd uit in De Koog. En toen was ik vaak te vinden in de Toekomst. Maar in de loop der jaren is er zoveel verbouwd dat ik niet echt up to date nieuws daar over heb. Wel heb ik vernomen dat de Toekomst verbouwd zou worden.
Toevallig ben ik verleden jaar nog een keer in De Koog geweest (nostalgie enzo) en na een paar drankjes te hebben genuttigd op een terras, had ik het wel weer gezien. Maar dat is persoonlijk natuurlijk. Er loopt vrij jong publiek rond. Ik weet natuurlijk niet hoe oud je zelf bent, dus daar hangt het ook wel weer van af.

Tevens kwam ik ook altijd in de J'elleboog en Question, maar nee ook al jaaaaaaaaaaaren niet meer.

Naja, als je specifieke vragen hebt, vraag gerust zou ik zeggen.

Groetjes Ruby

Voetjes van de vloer en schud die heupen los!
  woensdag 7 februari 2001 @ 18:10:45 #15
3778 popje
Watishetnutvaneenondertitel?
pi_727627
wij zijn ooit op clubweekend naar texel geweest, vorig jaar april, toen zijn we uitgeweest naar de koog, in de metro, het was overal rustig, maar daar stonden alle locals toen. Was wel leuk, mensen lachen enzo. Heb me toen wel vermaakt.
Het leven is een groot feest, en jij bent ook uitgenodigd!
pi_727663
Spring er eens uit een vliegtuig zou ik zeggen.

why live, when you can't dream?
pi_1161413
heehoi
weet iemand iets van die camping op texel die afgefikt schijnt te zijn? want ik ga eigenlijk naar texel op vakantie naar een camping in de duinen enzo en ik wil wel op een GRAS veldje staan eigenlijk. Weet iemand iets??
  zaterdag 7 juli 2001 @ 15:38:20 #18
7569 merulez
ergo sum cool
pi_1161423
het lijkt me stug dat ál het gras afgefikt is... dus plaats voor jou tentje zal er heus nog wel ergens zijn
[i]"Heaven is to blame, for taking you away..."[/i] ; Smasing Pumpkins - Tear [br][br]R.I.P. 20 - 9 - 1995, my good friend [b]Yovan[/b]
pi_1161430
ik ben daar vroeger geweest met brugklaskamp (Loodsmansduin) heet dat. in Den Hoorn.

is voornamelijk gras ja op die camping, maar aan de randen kun je ook in of bij de duinen gaan staan. (niet aan te raden want het zand komt overal tussen ).. maarja.

that's all i know.

pi_1161433
bij de sluftervallei (noord-texel) is ook nog een leuke camping (bij een bungalowpark)
-je UI was te groot en daarom verwijderd-
pi_1161443
maar weet iemand welke camping is afgefikt, en hoe erg (tis al betaald namelijk)
pi_1161451
quote:
Op zaterdag 07 juli 2001 15:43 schreef _Mal_ het volgende:
maar weet iemand welke camping is afgefikt, en hoe erg (tis al betaald namelijk)
als jou gereserveerde/betaalde plek afgefikt zou zijn had je het al wel gehoord denk ik...
-je UI was te groot en daarom verwijderd-
pi_1161508
wat zeg ik nou net.
!!!

het was camping Loodsmansduin in Den Hoorn die is afgefikt.

(maak je geeen zorgen er zijn maar 7 plekken weg en er zijn er veeeeel meer dan 7).

  zaterdag 7 juli 2001 @ 16:44:28 #24
6271 aa
Schatje ik mis je
pi_1161763
quote:
Brand verwoest deel camping en duingebied Texel

TEXEL (ANP) - Een grote brand in Den Hoorn heeft woensdagmiddag twee tot drie hectare duingebied en een deel van een duincamping op Texel verwoest. Niemand raakte gewond. De schade is groot.

De brand ontstond bij een speelterreintje in de buurt van een van de hoofdgebouwen van camping Loodsmansduin in Den Hoorn, waar twee jongens met vuur aan het spelen waren. Het vuur greep daarna door de straffe oostenwind en het droge terrein razendsnel om zich heen en trok voor een deel over de camping. Daarbij werden ongeveer tien tenten vernield.

In totaal waren 55 brandweerlieden van de korpsen Texel en Den Helder bij de bestrijding van de brand betrokken. Daarnaast verleenden 150 mariniers die op het eiland aanwezig waren voor een oefening assistentie. Bij het blussen werd onder meer water uit het zwembad van de camping gebruikt. Natuurgebied De Geul, dat aanvankelijk door de brand in gevaar leek, kon worden gered.

De brand trekt via de duinen in de richting van natuurgebied De Geul. De brandweer van Texel heeft inmiddels assistentie gekregen van brandweerkorpsen van het vasteland. Daarnaast is een groep mariniers die op het eiland aan het oefenen was, te hulp geschoten.


Bron: ANP-Nieuws. 04-07-2001
http://www.nieuwsklik.nl/trouw/BIN/ANP-040701-277-anp.html

Later heb ik overigens gelezen dat het een meisje was die had gerookt en haar sigaret niet uit had gekregen. Ik zoek er wel een nieuwer stukje bij.
Hmm. Ik vind het niet zo gauw. Laat maar zitten

[b]Stapelverliefd op Emel O+ | EMEL IS VAN MIJ!!![/b][br]"Van de maan af gezien zijn we allen even groot."
  zaterdag 7 juli 2001 @ 17:05:19 #25
1234 HiZ
Istanbullu
pi_1161890
Dat van dat rokende meisje klopt wel. Maar dat gras dat groeit zo zo weer aan ? Kwestie van veel water geven.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')