abonnement Unibet Coolblue
pi_9815756
Oke, heb eerst de search geraadpleegd, maar ik kon niet echt iets concreets vinden.

De oorlog in Irak is met als hoofdreden begonnen door de VS, omdat zij bewijzen meende te hebben dat Irak verboden (chemische) massavernietigingswapens zou bezitten. Nu heb ik nog nergens gehoord dat deze daadwerkelijk gevonden te zijn. Wel zijn er een aantal keren verdachte zaken gevonden, maar dit bleek dan achteraf loos alarm te zijn. Ook zijn er berichten gemeld over de aanwezigheid van splinternieuwe beschermingspakken in loodsen.

Maar de wapens zijn niet gevonden, voor zover ik weet. Datgene waar het in eerste instantie allemaal om draaide. Hoe zit het daarmee? De tweede doelstelling, het omverwerpen van het regime, lijkt wèl gelukt te zijn, maar ook dat is nog maar de vraag.
Omdat Syrië nu ook al door de VS beschuldigd wordt van het bezit van verboden massavernietigingswapens, lijkt het mij niet meer dan realistisch dat vroeg of laat ook dit land hetzelfde traject zal moeten gaan belopen en ook dan vraag ik me af: zijn er wel echt die wapens?

Waar zijn die wapens, waarom worden de in eerste instantie aangedragen bewijzen van voor de oorlog niet alsnog bewezen met vondsten?

pi_9815791
Zo (VS) moeten nu eerst als een gek chemische wapens Naar Irak brengen, om vervolgens te zeggen, "oooohhh, zie je wel ze hebben ze wel"
  woensdag 16 april 2003 @ 14:22:30 #3
21410 Fliepke
Serieuze waarheid
pi_9815797
quote:
Op woensdag 16 april 2003 14:22 schreef Phuturistixxx het volgende:
Zo (VS) moeten nu eerst als een gek chemische wapens Naar Irak brengen, om vervolgens te zeggen, "oooohhh, zie je wel ze hebben ze wel"

dat denk ik ook
  woensdag 16 april 2003 @ 14:22:32 #4
16625 robh
Lucas & Gea Review Crew ©
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')