abonnement Unibet Coolblue
pi_563136
De ware manipulator

De bus nadert zijn eindhalte , na een roerig ritje.
Het was op tijden nogal hek(s)tisch , maar op een zeker moment was er eindelijk een beetje rust voor alle streamwatchers en tv kijkers , toen mariska er dan dus eindelijk uitging. Ging zei erin met als smoes een soort therapeutische werking waarbij ze aan zichzelf zou gaan werken , dat ze eruit is heeft toch ook weer een soort van therapeutische werking op alle kijkers.
Ze vond zichzelf maar groeien en groeien , maar uiteindelijk paste ze toch nog door de deur voor haar exit , en nou maar hopen dat dat goed gaat in de vrije wereld.
Ik schatte haar in alsof ze in een eigen wereldje leeft waar al haar gedragingen toch een soort van bizarre logica voor haar hebben , beetje labiel dus, maar verder ongevaarlijk voor anderen. Een beetje hetzelfde wat ik dacht van azziz , alleen schoot hij niet elke keer in een depressie als hij van de andere de waarheid te horen kreeg , maar kreeg hij gewoon elke keer een vette lachkick.
Maar nu ik hoorde dat hij nu zijn buurman al bedreigt heeft met een mes , vrees ik toch dat de bus niet zo een beste uitwerking heeft op dat soort mensen , laat staan mariska.
Maar nu ze eruit is dus het rode gedeelte uit de stoplicht-relatie gerukt en staat dus het licht voor koen dus op groen.

En koen dat is een geval appart hadden we vorige keer al een kandidaat die het spel als een soort van oorlog benaderde waar hij zijn mannetje wel even zou staan , nu hebben we dus koen alleen benaderd hij het als een spel met een soort van psygologische oorlogsvoering waar hij zichzelf grondig op zegt voorbereid te hebben.
Om psychologische spelletjes te kunnen spelen , moet je mensen kunnen analyseren en manipuleren , maar bij koen ontbreekt het vooral aan zelf-inzicht , want als hij dat een beetje zou hebben dan had hij zich zelf niet zo zwaar overschat en was tot de conclusie gekomen dat , de voor dat soort spelletjes, ooh zo noodzakelijke pokerface bij hem totaal ontbreekt.
Gelukkig voor hem , hebben ze er een paar naivelingen bij gestopt die je echt alles kan wijs maken. Koen maakte hier dan ook , als een waar manipulator, grif gebruik van en dit leverde toch al een aantal hilarische beelden op.
Alleen ging hij met zijn spelletjes wel heel langdradig door , dat zefs hun , hem toch op het eind wel door gingen hebben.
Dat was ook zo met zijn laatste verdwijntruuk , de redactie dacht dat de andere er wel weer zouden intrappen (en waarom ook niet) en gaf volle medewerking en gaf hem zelfs camera's mee en dit realiseerde een uniek staaltje tv , reality beelden van opnames uit een reality soap gefilmt met een verborgen camera.
Maar sbs zou sbs niet zijn als ze zelfs met reality beelden van opnames uit een reality soap , gefilmt met een verborgen camera , de waarheid toch niet honderd procent zouden kunnen verdraaien... Wat dus ook gebeurde , want in werkelijkheid interesseerde het de andere geen fuck waar koen was en gingen ze hem pas 12 uur na zijn verdwijning zoeken , nadat ze hier door de redactie uitdrukkelijk toe aangemaant waren.
Het (of liever gezegt hij) lag er dan ook wel zo dik bovenop , dat zelfs deze mensen het dit keer dus door hadden.
Ze hadden het al vanaf minuut 1 gelijk door dat hij op de sauna lag , en dachten : "nou eindelijk even rust" laat hem maar lekker liggen.
Zelf hadden ze hem liever achter het behang geplakt , maar tussen het plafond van de sauna vonden ze een prima alternatief. En dan natuurlijk extra lange gesprekken in de sauna voeren (extra hard pratend zodat hij mee kan luistren) over waar koen toch kan zijn , en dan ondertussen express die sauna exta hoog opstoken om die halve gare zo proberen gaar te stomen.

Ik vind wel dat koen moet winnen (en robin bij BB trouwens) al was het alleen maar voor de precedentwerking die dat schept voor alle komende kandidaat-lichtingen. Hoe tegendraadser of eigenwijs hoe beter , want alle deelnemers in spe weten dan dat ze met zo een instelling de meeste kans gaan hebben om te winnen en gaan hierin tegen elkaar opboxen , en dat lijkt me voor de kijkers leuker dan dat gemaakte "gewoon je zelf zijn"... dat doen ze maar thuis , waar het hoort.
Koen moet dus winnen en ik geef hem een goede kans alleen moet hij wel weer snel een spelletje gaan spelen , lijkt me nu niet meer zo moeilijk , nu we dichter bij het einde komen gaan de anderen , door het geld , zo verblind worden dat ze zich weer , zonder moeite 33 keer aan dezelfde steen kunnen stoten.
Zou het soms daarom zijn dat zoe vaak die grote (vernietigende) ogen opzet , omdat ze anders niet meer langs die , steeds groter wordende , dollartekens heen kan kijken? Als blikken toch eens konden doden... iets wat nancy trouwens letterlijk bij koen uitgeprobeert heeft door er een paar naar zijn kop te smijten.
Die nancy had van mij ook nog wel wat langer mogen blijven , ik heb nog nooit een sexbom gezien met zo een kort lontje , die ook nog eens zo goed met een stofzuigerstang overweg kon.
De producenten en deelnemers aan deze bus nemen trouwens het woord publiciteitsgeil allemaal wel veel te letterlijk , zoe voorop , die maakt het trouwens wel heel bont , die maakt het uit met haar vriend en bespringt bart de zelfde avond nog en nu staat ze weer te geilen op een paar fans bij de hekken , onder bart's ogen afspraakjes maken en al.
vergeleken met bus1 en bb1 en 2 is deze bus toch een beetje de afwerkplek onder de reality soaps aan het worden, deze aflevering van de bus zou dan ook op geen enkele carpoolplaats of tippelzone misstaan. Sbs kennende doen ze zo een plek misschien nog een keer aan ook..., ben ik alvast benieuwt wat dan de werk opdracht zal gaan worden.
Zoe geeft trouwens echt inhoud en glans aan het woord bitch , ik dacht ook tijden dat ze dit als een soort ere-tittel beschouwde tot dat ik erachter kwam dat ik brits als bitch had verstaan.
Wel eigenaardig trouwens dat zei als britse zo vloeiend nederlands spreekt en zo allerbelabberds engels , terwijl dit bij haar ouders precies andersom is.
Die ouders weten natuurlijk allang (proef ondervindelijk) dat het met een dochter als zoe heel goed uit te houden is als je er maar voor zorgt dat je haar zo vroeg mogelijk dumpt aan de andere kant van de dichtsbijzijnde zee.
Steeds als zoe het over haar vans had , dacht ik dat ze het over haar gympen had , maar er schijnt dus echt een club van te bestaan , die zich al druk maakt als je hun (vals) katje zonder (fluwelen) handschoenen aanpakt.
Het enigste wat nog wel eens leuk kan zijn is als bart aan zoe verteld dat den ollanders geen smaak zouden hebben , toch is dit ook weer uiterst vreemd want ten eerste is zoe niet nederlands en ten tweede heeft hij geen recht van spreken , hij komt immers uit een land waar ze nota bene hem bijna op de eerste plaats verkiezen in een mister(ieuze)-verkiezing en dat zulke opmerkingen wel eens grappig zijn komt alleen maar omdat zoe elke keer weer hapt en komt dus niet zeker niet door hem.
Ook zijn zogenoemde busjournaals getuigen trouwens van een wansmaak waar je u tegen zegt , ik zou de redactie wel willen bedanken omdat ze ons , op tv tenminste , hiervoor behoeden (ook al is het voor hun puur eigenbelang).
Bart is gewoon twee (letterlijk)strekkende meter puur vlaamse ellende , zijn vrienden hebben hem verteld dat je met zo een programma zo vlot geld kan maken, dat je als het ware slapend rijk word... alleen heeft bart deze semi-grappige opmerking iets te letterlijk opgevat en dacht dat het een tactiek was en probeert nu dan ook daadwerkelijk slapend rijk te worden door in de bus een soort van algehele winterslaaphouding aan te nemen.
Bart is dus bovenal een saaie lul (letterlijk en figuurlijk), zoe neemt dan ook geregeld het heft in handen en probeert er zo nog wat uit te persen. want we hebben zelf kunnen zien dat als ze hem zijn gang laat gaan dat zoe daar niet op of om van kijkt en niet net doet alsof ze slaapt , maar gewoon echt terplekke in slaap valt.
Het is trouwens voor de mensheid in het algemeen niet te hopen dat bart in een van zijn verwoede pogingen een schot in de roos heeft afgelevert en dat zoe zwanger is... ik moet er niet aan denken , dan spreek je niet meer over een zwangerschap , maar over een incubatie tijd.

verder heb je nog sandra en dat is ook een verhaal appart , ik weet echt niet waar deze mensen die theorie vandaan halen maar zij denkt merkwaardig genoeg ook al dat de bus een soort van genezende kracht zou bezitten en gaat dus ook voor de therapeutische werking , maar ja zij is dan ook zo goedgelovig dat ze zelfs ook in richard de gochelaar(een echte tover-trol dus) gelooft.
Maar sandra maakt het niet uit want ze kijkt niet zo nauw , zij praat/word verlieft/wil seks met alles wat los (strippers, trollen en ook de pony had al een beurt gehad), en vast zit (bv camera's, douchekoppen). Zij kan nog verlieft worden op de bakker om de hoek , als deze haar (in haar ogen) "versiert" heeft met de romantische woorden : "dat is dan 3,75".
Die richard begint trouwens steeds meer te slijmen bij die sandra , volgens mij heeft hij met zijn bus/feestcafe collega job gesproken en die heeft hem verteld hoe je daar , als je een beetje sneaky te werk gaat , op zijn minst een leuk autootje mee kan scoren.
Die franken clan brengt binnekort dan ook het singeltje: "que si , que non... jij bent mijn zon" uit , waarbij zijn portugeese afkomst word uitgemolken door het in een zo in de mode zijnde latin beat jasje te gieten. Ik moet er alvast niet aan denken hoe dat klinkt , dat stacato plat amsterdams portgees dat dan uit zijn gebit zal komen galmen , maar het succes van job heeft bewezen dat het geen hol uitmaakt... het word toch wel gekocht.

En als laatste heb je nog hans , de truttige homo , is wel al uit de kast en schrijft dit ook druk van zich af , misschien zag hij het dus ook als een soort therapeutische werking , want een comming out op texel is toch wat anders dan in de normale wereld. Dus doet ie het nog eens dunnetjes over en heeft hiervoor de bus uitgekozen omdat hier de kasten zo klein zijn dat je hierin toch maar heel kort uitkan houden.
Maar hij is er dus uit , alleen is hij vergeten om ook zijn emoties er uit te halen. Wel is het dan weer leuk om te zien hoe als alle emoties weer zodanig zijn opgekropt datdeze met vliegende vaart uit het veel te nauwe kastje knallen , dat is hans op zijn best. Dan gaat hij opeens ook spelletjes spelen , zoals bv de truuk met het tafelkleed en het service , alleen vergeet ie een paar elementen en gaat gelijk naar de kern, want het service ligt uiteindelijk toch op de grond , en dat is toch ook het uiteindelijke doel van die truuk.
Ook met alcohol komt hans goed los , zijn voortanden ook trouwens (vooral tijdens het plassen), of was die actie soms al een open sollicitatie voor een reclame campagne voor hansa-plast ?
Mocht hij nog kans maken moet ie in mij ogen toch op zijn minst de resterende dagen continu dronken doorbrengen en zeer zeker stoppen met die toneelstukkies die het niveau van barts (kleuter)journaals niet eens halen.

Nee ik hoop dus op koen , hij zit nu nog even het gemeenschappelijke spel "slijmen voor een stem" mee te spelen , maar hopelijk overleeft hij deze ronde en dan kan hij beginnen aan zijn grande finale.. een manipulatie-pokerspel , met een paar ton als inzet.
Ik zou hem op dit moment de heers (en vooral) verdeel politiek willen aanbevelen , zou de makers ook moeten aanspreken , want als koen ze , na afloop , de andere dan een voor een de dan afgesproken(verdeelde) bedragen, met een big smile op zijn gezicht, door de neus boort met de mededeling dat het natuurlijk ook een onderdeel van zijn tactiek was en dat ze zich niet zo druk moeten maken , want het is maar een spelletje (en dat heeft hij steeds gezegt) , de gezichten die je dan van de andere te zien zult krijgen zullen pas echte pure emoties tonen.
En emo-tv dat zou de programmamakers toch moeten aanspreken , dus misschien wil charly koen ook wel weer in dit spelletje steunen , want daar zijn ze wel vrij ver in gegaan dit keer.
Vorige bus volgde , of werd er nog gedreigt met, sancties bij dreigende situaties of grof taal gebruik , dit keer is besloten om de joker koen als redactie ten volle uit te spelen. En ik vind dat dus wel geinig zo een vernieuwende benadering van zo een jong concept.
Maar het is dus niet door koen maar door de redactie dat hij zijn rol (de psycopaat, met een chronisch knippend oog) kan/mag spelen , en als intermediair gebruikt de redactie hier dus die "so called" charly voor , koen gebruikt hem vaak als klankbord , maar de andere smelten in zijn hand.
Zo een mariska bijvoorbeeld , als zij weer eens door charl...uhm eh door koen was gek gemaakt hoeft hij alleen maar te zeggen dat ze hier alleen maar door groeit en ze was weer in de wolken.
Maar als zij aan charly vraagt (wat ook gebeurt is) om een spel voor haar te verzinnen wat ze met koen kan spelen dan geeft charly niet thuis.
Niet koen maar charly is dus de ware manipulator en bepaalt welke spelletjes gespeelt worden , en waar koen nog met open vizier ten strijdde trekt (verteld immers steeds dat hij een spel speelt) durft die charly niet alleen niet zijn gezicht op tv te vertonen, maar zelfs zijn stem word nagesynchroniseert door de voice-over , panisch als hij is voor herkenning.
Dat geeft toch te denken , want al die ratelband wannabee mental coaches willen meestal maar wat graag met hun kop op tv , want met een beetje bekendheid kunnen ze hun gage voor zo een cursus/lezing mental coaching al gauw ver-tien-dubbelen.
En als charly dan niet zo een psycho-charlatan is , dan zal het wel eens een gediplomeerd persoon kunnen zijn die zo panisch is voor herkenning, en de mogenlijke slechte publiciteit die daar dan mee kan samenhangen als uitkomt wat hij daar wel niet allemaal loopt uit te vreten, dat hij deze draconische voorzorgsmaatregelen treft.
Charly speelt dus wel een heel laf en laaghartig spelletje , want waar koen toch vaak een beetje de ijzers voor hem uit het vuur heeft gehaald (of juist dit vuurtje aangewakkerd heeft) , is koen ook degene is die na afloop van mening is dat hij moet gaan (diepzee)onderduiken voor mogelijk nare reacties op zijn handelen, en kan charly dadelijk gewoon weer terug de anonimiteit in.

Maar ja dat is pas over ruim 2 weken dus eerst maar eens afwachten of dit toch niet ook weer zo een saaie finale word.

Het is een beetje groot ei , maar moest hem toch even kwijt.

------------------
When everything's coming your way....
you're in the wrong lane.

[Dit bericht is gewijzigd door PC eend op 18-12-2000 20:41]

When everything is coming your way, you're in the wrong lane.
pi_570678
Ik heb kennelijk weer iets geproduceerd dat te slecht is voor woorden.
Maar we kunnen het er ook over hebben of het wel in het goede topic staat hoor


------------------
When everything's coming your way....
you're in the wrong lane.

When everything is coming your way, you're in the wrong lane.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')