Ik heb een potje opgestuurd naar het buitenland en nu zijn ze verslaafd!
En ik blijf geen potjes sturen....
[Dit bericht is gewijzigd door Karin op 08-02-2003 19:39]
quote:Is dat het enige???
Op zaterdag 8 februari 2003 18:54 schreef Conflict het volgende:
Olie, pinda's en zout en dan kapotstampen
[Dit bericht is gewijzigd door Karin op 08-02-2003 19:40]
1 pond gepelde en ontvliesde, ongeroosterde pinda's
0,25 kop tarwekiemen
naar verkiezing 1 eetlepel zeezout
1 eetlepel tahini (sesampasta)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Verwarm de oven voor op 145 graden
- Leg de pinda's op een goed met olie ingevet bakblik en bak ze in de oven tot ze goudbruin zijn, 10 tot 15 minuten. Roer ze daarbij af en toe even
om
- Maal de pinda's op een kwart kop na fijn. Roer ze met tarwekiemen,
het zout en de tahini tot een glad geheel. Hak de rest van de pinda's in kleine stukjes en roer ze erdoor
N.B. U kunt de pinda's ook malen zonder ze eerst te roosteren. Vermeng de gemalen pinda's met zoveel tahini dat u het geheel makkelijk kunt smeren. (met dank aan NLBOY )
Dat wordt
[Dit bericht is gewijzigd door nlboy op 08-02-2003 19:05]
* uitstrooien over straat, dan met je auto eroverheen boeren
* opvegen
* zout bij gooien
* beetje water bijdoen
* in grote pot gieten
* Klaar!*
quote:Olie zit al superveel in de noten zelf
Op zaterdag 8 februari 2003 19:00 schreef Diedeliedoos het volgende:
Olie!!!
quote:Uit congo cookbook
If you are using peanuts (instead of peanut butter), make your own homemade peanut paste:
Remove the peanuts' shells, roast the peanuts on a baking sheet in a hot oven, or in a large skillet on the stove, stirring often, then remove the skins. Place the peanuts in a saucepan, add enough water to partially cover them and bring to a slow boil, stirring often. Reduce heat. Crush peanuts with a potato-masher, or roll them under a rolling-pin.
quote:Er moet meer olie in het bakblik dan normaal gesproken..anders krijg je niet de echte smeuiige pindakaas
Op zaterdag 8 februari 2003 19:03 schreef Nembrionic het volgende:[..]
Olie zit al superveel in de noten zelf
quote:Ik heb zo genoeg pindakaas gemaakt voor een paar broden. Het klopt dus wel.
Op zaterdag 8 februari 2003 18:54 schreef Conflict het volgende:
Olie, pinda's en zout en dan kapotstampen
Je neemt dan pelpinda's die je pelt. Kapot slaan tussen 2 stenen (wel tussen zakdoekjes ofzo), net zolang tot het heel klein poeder is. Het is eik best wel lekker.
quote:Ja, ik heb wel Calvé opgestuurd, dus als het nu ineens afwijkt zijn ze wel teleurgesteld natuurlijk!
Op zaterdag 8 februari 2003 19:10 schreef zwijntje het volgende:
Volgens mij zit er overigens ook een flinke schep suiker in onze nederlandse pindakaas.
Bedankt iedereen!!
quote:Niet als je in Peru woont!
Op zaterdag 8 februari 2003 19:12 schreef Girly-Suus het volgende:
Er eentje kopen is volgens mij toch makkelijker en lekkerder
quote:Volgens mij niet... volgens mij zit er wèl een (stuk of wat) flinke schep(pen) suiker in amerikaanse pindakaas. Die's zó zoet dat je 't zelfs als smaakmaker van roomijs kan gebruiken.
Op zaterdag 8 februari 2003 19:10 schreef zwijntje het volgende:
Volgens mij zit er overigens ook een flinke schep suiker in onze nederlandse pindakaas.
De onze is minder zoet, en veel krachtiger van smaak.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |