abonnement Unibet Coolblue
  Trouwste user 2022 zondag 12 november 2023 @ 12:44:51 #176
7889 tong80
Spleenheup
pi_211271099
Tijdens de milennium-wisseling 2000 werden er veel verkiezingen gehouden. Ook in het voetbal. Zo werd het Nederlands elftal van het WK-74 internationaal gekozen tot op twee na beste elftal van de eeuw. Eén was Brazilië WK-70, twee het Hongarije van het WK-54.Het Hongarije dat vóór de verloren finale tegen Duitsland, 5 jaar ongeslagen was gebleven. Engeland op Wembley deklasseerde bij hun eerste thuisnederlaag ooit. Hongarije kwam in de finale zelfs met 2-0 voor. Verloor in het wonder van Bern alsnog met 3-2 van de Duitsers.



Nederland leerde 20 jaar later ook de Duitse vechtersmentaliteit kennen. Net als Hongarije kwamen ze voor in de finale. Net als de fabuleuze Magyaren, stond Oranje later te pronken zonder beker. Schoonheid in de knop gesmoord, door moordaardige efficiëntie. Een snor zou wraak nemen. In de ban van de Olympische ring. Het mooie is dat in deze verkiezing ook werd gekeken naar de romantiek in het voetbal. Er waren meerdere verkiezingen in verschillende bladen of zenders. De wedstrijd tussen Italië en West-Duitsland op het WK-70 werd terecht gekozen tot mooiste wedstrijd ooit. Het WK-70 is, naar mijn mening, dan ook het mooiste WK geweest.

De speler van de eeuw bereikte dat toernooi zijn hoogtepunt. Pelé wordt niet voor niets de Koning genoemd. De tot beste speler van de 20ste eeuw in Europa gekozen Johan Cruijff werd nooit wereldkampioen. Wel de verlosser, die de romantiek terugbracht. J.C. zijn niet voor niets zijn intialen. Deze verkiezingen gingen over de beste elftallen en beste spelers ooit. Een andere Nederlandse voetballer won ook een prestigieuze verkiezing. Een elegante verdedigende middenvelder won de wedstrijd over het mooiste Panini-voetbalplaatje ooit. Zonder zijn snor zou Abe allang vergeten zijn. Geen aanvaller die furore maakte of later een standbeeld kreeg bij het stadion van Heerenveen. Abe Lenstra is één van de beste voetballers uit Nederland.

De andere Abe maakte indruk door zijn verschijning. Abe van den Ban liet de mondhoeken van menig voetballiefhebber krullen. De lach die hij gaf aan de toeschouwers was de lach die onder zijn gekrulde snor schuil ging. Tot in de puntjes verzorgd was zijn snor. De mooiste snor ooit op een voetbalveld. De pretoogjes van Abe van den Ban maakten het af. Abe de verdedigende middenvelder, die nooit een sliding maakte. Alles op techniek. Kappen en draaien liet ie aan anderen over.

FC Haarlem bestaat niet meer helaas. Echter, twee voetballers van Haarlem staan eeuwig in ieders gedachten. Hebben geschiedenis geschreven. Ruud Gullit, gekozen tot 's werelds beste voetballer met zijn karakteristieke dreadlocks en Abe van den Ban, de voetballer die na het voetballen kunstenaar werd. Twee levende legendes. Fijnbesnaarde kunstenaars uit de Haarlemse school. Op 21 juli 1973 was Abe van den Ban het middelpunt van een unieke gebeurtenis tijdens een wedstrijd om de Intertoto Cup tegen de Slowaakse voetbalclub FC Nitra. Van den Ban ergerde zich dermate aan de scheidsrechter, die een aantal grove overtredingen onbestraft liet, dat hij de gele kaart uit de scheidsrechter z'n borstzak trok en deze aan de man toonde. Het kwam Van den Ban op een rode kaart te staan. De enige in zijn carriere. Abe, kleurrijker vind je ze niet. Een Nederlandse snor, om trots op te zijn. Wat ik je brom.

tong80

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 woensdag 15 november 2023 @ 17:51:24 #177
7889 tong80
Spleenheup
pi_211305749
Op woensdagavond 21 december 1977 speelt FC Wageningen de meest memorabele, de meest spraakmakende en de beste wedstrijd in haar betaald voetbalperiode. Die avond zorgt FC Wageningen voor een bekerstunt van de eerste orde. De groen-witten verpletteren het machtige PSV, de trotse, ongeslagen lijstaanvoerder van de eredivisie en de latere landskampioen en winnaar van de UEFA-cup.



In de jaren 70 was het Franse St. Etienne het grote struikelblok voor PSV in de Europacup-1. Er was zelfs een duel waarbij PSV binnen 7 minuten met 3-0 achter kwam te staan tegen deze destijds Europese topclub. Verder waren het gelijk opgaande wedstrijden op hoog internationaal niveau. De Fransen speelden in het groen/wit. Een kleurencombinatie die PSV op een koude decemberavond het zwart voor de ogen liet zien.

Destijds werd er in december nog niet negatief gesproken over de kleur zwart. Of het moeten die bewuste avond de rood-wit PSV-supporters in het Philipsstadion zijn geweest. Als zwartkijkers kleurenblind gespeeld.
FC Wageningen was op dat moment de nummer 9 van de Eerste-Divisie. Een modale club zonder grote historie. Hun beste spelers waren Stanley Bish, Jan Menting, Bram Braam en Gerdo Hazelhekke. PSV was ongeslagen koploper in de Eredivisie en had de eerste helft van het seizoen 1977-1978 in 18 wedstrijden pas 8 doelpunten moeten incasseren. De sterspelers waren, René en Willy van der Kerkhof, Willy van der Kuijlen en Jan van Beveren. Internationals met een reputatie die verder reikte dan de eredivisie.

De sensatie begon al na 72 seconden. Na een lange trap vanaf eigen helft door verdediger Cees van den Berg, veranderde PSV voorstopper Ernie Brandts de bal van richting en werd het 0-1 voor FC Wageningen. Ernie Brandts zou een half jaar later in de halve finale van het WK-78 ook in eigen doel schieten, hetgeen-ie later in de wedstrijd met een doelpunt zou goed maken met een vernietigende knal in het doel van de legendarische Dino Zoff. Zover kwam het die avond niet. Integendeel zelfs,

In de 20ste minuut ziet FC Wageningen aanvaller Stanley Bish geen andere mogelijkheid dan op het doel van Jan van Beveren te schieten, zelfs voor deze doelman van wereldklasse een onhoudbaar schot, 0-2. De sensatie wordt compleet als Jan Menting er 0-3 en 0-4 van weet te maken. De ruststand had nog positiever voor FC Wageningen kunnen zijn. De wedstrijd waar Wageningen als een berg tegenop zag, werd een sprookje waar maar geen einde aan wilde komen.

FC Wageningen gaat in de tweede helft verder waarmee het in de eerste helft eindigde, aanvallen alsof ze een oefenwedstrijdje tegen een amateurclub spelen. Toch is het PSV dat via Willy van der Kuijlen er in de 67ste minuut 1-4 van weet te maken. De "vreugde" is van korte duur. Gerdo Hazelhekke maakt er binnen drie minuten 1-5 van, waarna de snelle aanvaller Jan Menting 5 minuten later zijn trilogie van de avond voltooit. Een sensationele uitslag. Er zijn in de beker wel vaker verrassingen. Het is niet zeldzaam dat een topclub wordt uitgeschakeld. Maar met zulke cijfers thuis verliezen van een club die een divisie lager speelt, terwijl je dat seizoen verder alles wint wat er te winnen valt, is uniek te noemen.

De legendarische trainer Frans Körver wordt na afloop op de schouders van de spelers rondgedragen. De Limburger Frans Körver heeft met 6 promoties naar de eredivisie een record in handen. Mede door de nacompetitie. Toevallig bedacht door oud-FC Wageningen voorzitter Piet de Wit. FC Wageningen bestaat niet meer. "De Wageningse Berg" hun stadion ligt er tegenwoordig bij als een monument voor de slag van Ieper. Een veldslag zonder winnaar. Deze avond kreeg een winnaar die historie schreef door dodelijk effectief ten aanval te gaan. Een monumentale wedstrijd, gebeiteld in ieders geheugen.

tong80

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 maandag 20 november 2023 @ 12:28:41 #178
7889 tong80
Spleenheup
pi_211356865
Ruud Geels, de meest ondergewaardeerde voetballer in Nederland ooit. Veel scorende spits, die speelde voor Ajax, Feijenoord, PSV, Anderlecht, Sparta en Club Brugge. Zijn doelpuntgemiddelde is vergelijkbaar met die van de Duitse legende Gerd Müller. Gerd Müller werd de held van de WK-74 finale, terwijl bondscoach Rinus Michels bij een 2-1 achterstand Geels op de Nederlandse bank liet zitten en de onbekende middenvelder Theo de Jong in het veld bracht.



Er wordt vaak gesproken over het feit dat rechtsbuiten René van der Kerkhof, in de rust de geblesseerde linksbuiten Rob Rensenbrink verving, terwijl de geniale linksbuiten Piet Keizer de bank warm mocht houden. De grootste fout van Michels echter was de altijd scorende spits Ruud Geels niet als z.g.n pinchhitter te gebruiken. Een generaal van slag. Bereid de oorlog niet te winnen. De dochter van Ruud Geels zou later wél het slagveld als overwinnaar mogen verlaten. Wie de grootste knuppel was werd wel duidelijk toen ze als basebalster de ster van Oranje was.

In 132 competitiewedstrijden voor de Amsterdammers scoorde Geels 123 maal. Hiermee werd Geels viermaal op rij topscorer van de eredivisie (seizoenen 1974/1975 tot en met 1977/1978). In één van de wedstrijden scoorde hij vijf doelpunten, tegen Feijenoord op 1 november 1975 (6-0). Van Hanegem zei later dat ie nooit zoiets had meegemaakt. 'Hij zweefde boven de lat uit.' Volgens de kromme. Hij was in totaal 5 keer topscorer van de eredivisie. Speelde met de lolbroeken van Gaal, Advocaat en van der Gijp (nog zonder dildo op z'n voorhoofd) bij Sparta. In 473 wedstrijden als prof scoorde hij 318 doelpunten. Dat heel vaak met z'n hoofd. Zijn handelsmerk. Het ene doelpunt was nog fraaier dan het andere. Z'n wapperende haren als een huzaren haarstukje in ieders geheugen gepland.

De snelheid van zijn handelen sprak boekdelen vol. Hij behoorde tot de Oranje-selectie tijdens het WK-1974, maar werd in geen enkele wedstrijd opgesteld. Hij speelde zelfs geen minuut. Later beschreef hij het verblijf in West-Duitsland als "de ergste weken uit mijn leven." Niet zozeer vanwege het niet spelen maar vooral door de dagelijkse pesterijen van het schijtlollige Ajax-duo Wim Suurbier en Ruud Krol (Snabbel en Babbel).
Een spits die tegenwoordig als eerste op het wedstrijdformulier van het Nederlands-Elftal zou worden gezet. Op zeker een internationale ster. Zou nooit 5 keer topscorer van Nederland zijn geweest. Vanwege bezigheden buitenshuis. Tegenwoordig is één jaar schitteren in Nederland genoeg voor een overtocht. Varend op het geldschip. Of kofschip, als kopspecialist. Op weg naar internationale roem. In Nederland koesteren we deze aimabel man, als nationaal kopbezit.

tong80

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 zaterdag 2 december 2023 @ 15:01:12 #179
7889 tong80
Spleenheup
pi_211496043
Frits van Turenhout draait zich om in z'n graf. NEC-NAC: 'NUL-NUL' op zondagmiddag half vijf, is definitief verledentijd. Er is geen vastigheid meer en je weet niet meer waar je aan toe bent bij Langs de Lijn en Studio Sport.



Zaterdag 25 november 2023, 18:15 Excelsior-Feijenoord 2-4. Ajax-Vitesse begint om negen uur. Mits er geen lege aansteker of half leeg plastic bierglas wordt gegooid door een puber van 15, die gelukkig snel in de kraag wordt gegrepen en een jarenlang stadionverbod krijgt.

Het schorem, de doerakken en belhamels moet eens een goed lesje worden geleerd. Het loopt de spuigaten uit. De sintelbanen worden grondig gemist in de Vliert, Galgenwaard en Goffert. Zelfs op de tribune van het doorgaans gemoedelijke FC Den Bosch, werden ontoelaatbare termen als domme scheidsrechter, kutKNVB, hé jij, kale, hiha hondenlul en je moeder is een sekswerkster gebezigd.

Frits zou als verslaggever allang zijn gaan staken. Die had ze nog allemaal op een rijtje. Gewoon alle 13 goed en Albert West namens Den Bosch op 1. Ajax in het linker rijtje en vader Abraham door een waterkraan. Met het lek van PEC boven.

Herman. Geen Tsjuiphof.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 zaterdag 9 december 2023 @ 09:21:27 #180
7889 tong80
Spleenheup
pi_211561610
FC Volendam is een traditionele Ere-Eerste divisieclub. Ze staan niet voor niets bekend onder de naam "De Heen en Weer." De naam van de veerpond. Die laveerde op het water, zoals FC Volendam tussen deze twee divisies. Dit seizoen zijn ze weer in woelige baren en wateren. Nog woeliger dan vorig seizoen. Het water staat aan de lippen en boegbeelden moesten vertrekken. Mede door de RVC onder leiding van een Veerman. Zelfs Wim Jonk en Jan Smit werden slachtoffer van de Volendamse dorpsmentaliteit. In het palingdorp moeten er immers koppen rollen als er boven het maaiveld wordt gepresteerd. Doe Maar Normaal, dan ben je bijzonder genoeg.



Er is echter één seizoen dat er nooit twijfel was of Volendam er in zou blijven. Sterker nog, er was uitzicht op Europees voetbal. In het seizoen 1989/1990 werden ze zesde in de Eredivisie. Eric Steltenpool was één van de betere spelers. Wie kent hem nog ? Drie andere spelers zijn bekender van naam. Alex Pastoor, Frank/Pico Berghuis (de vader van) en Johan Steur (later Feijenoord). Dat waren belangrijke spelers. Zoals ooit de "ontslagen" trainer Wim Jonk, en de ex-Ajacied-en Feijenoorder Keje Molenaar in de Volendamse logboeken met hoofdletters werden vermeld.

Wie er ook belangrijk was, was een Amerikaan. Midvoor Peter Vermes was een immigranten zoon uit Hongarije. In 1956 vluchtten zijn ouders voor de Russische tanks. In 1990 keerde hij terug naar Amerika. Het land waar ie in 1994 voor zou spelen op het WK in hetzelfde land. Op datzelfde WK scoorde "Nederlander" Earnie Stewart de winnende treffer voor Amerika tegen Colombia. Daarna kwam ie op de cover van Sports Illustrated. Daar kan blonde Greetje uit de polder, in z'n wildste dromen, alleen maar op hopen.

Volendam werd dat seizoen zesde. Even opmerkelijk is het feit dat ze in de zes uit-en thuiswedstrijden tegen Ajax, PSV en Feijenoord ongeslagen bleven. Johan Steur ging daarna bij Feijenoord spelen. De naam van Peter Vermes kent vrijwel niemand meer. De zoon van Pico Berghuis, Steven, houdt tegenwoordig de familienaam in ere in het andere Oranje. Beiden international. Geel en rood maakt immers oranje. Gelukkig is-ie niet kleurloos. Wel weer een gemakkelijke prooi voor de zeis. Het Zeisterbos is voor niemand veilig.

tong80

:T

[ Bericht 0% gewijzigd door tong80 op 09-12-2023 09:47:55 ]
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_211561665
het was Eric steltenpool
Gino ♥
pi_211561672
Ik zat bij zijn zoon in de klas. :)
Gino ♥
  Trouwste user 2022 zaterdag 9 december 2023 @ 09:48:17 #183
7889 tong80
Spleenheup
pi_211561810
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 december 2023 09:30 schreef Tjacka het volgende:
het was Eric steltenpool
Veranderd.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 vrijdag 15 december 2023 @ 15:07:43 #184
7889 tong80
Spleenheup
pi_211628388
Engeland won in zijn historie één groot toernooi. Het WK-66 in eigen land. De grootste voetballer van zijn generatie zou de absolute Engelse ster moeten worden. Het werd echter één van de grootste decepties of voetbaldrama's op een WK. Jimmy Greaves had vrijwel elk mogelijk record als clubvoetballer en international in zijn bezit. Internationale roem lag in het verschiet.



In Engeland had hij een status vergelijkbaar met Messi, Ronaldo of Marco van Basten in andere landen. Niet iedere voetballer kan die status waarmaken op een WK. Soms door zelf slecht te spelen, een andere keer door een verzakend elftal of door blessureleed. Dat laatste overkwam deze vedette. Jimmy Greaves begon bij Chelsea zijn profloopbaan. Bij die club vestigde hij in 1961 zijn eerste record door 41 doelpunten te maken in één seizoen, nog steeds een clubrecord. In 1959 en 1961 werd hij algemeen topscorer van Engeland. In 1960 werd hij de jongste speler die 100 doelpunten in de Engelse competitie maakte. Om een paar jaar later op zijn 23ste zijn 200ste te maken, ook al een record.

Het buitenland lonkte. Maar net zoals bij een andere Britse legendarische spits, Ian Rush, werd het geen succes in Italië. In feite mislukte hij niet als voetballer bij AC Milan, hij maakte 9 doelpunten in 12 wedstrijden, maar de heimwee naar Engeland werd hem te veel. Hij vertrok naar Tottenham Hotspur. Waar zijn toch al imponerende carriere naar nog grotere hoogtes steeg.

Hij speelde er 9 seizoenen waarin hij 266 doelpunten maakte in 379 wedstrijden. Werd ook nog eens 4 keer topscorer in 1963,1964,1965 en 1969. Daardoor heeft ie nog altijd het record van 6 maal topscorer van Engeland in handen. Nog eens een record zijn z'n 357 doelpunt in 516 wedstrijden.

Waar ie echter het meest naar snakte was de ultieme internationale roem met het Engelse elftal. Op het WK in eigen land. Met Tottenham had ie al internationaal van zich doen spreken door in 1963 de Europacup-2 te winnen door met 5-1 Atletico Madrid te verslaan in de finale. Twee goals van de superspits. De eerste Europa-Cup voor een Engelse club. In het Engelse elftal zou hij uiteindelijk 44 doelpunten maken in 57 wedstrijden. Het was niet de vraag of Greaves zou gaan schitteren op het WK in Engeland, de vraag was hoeveel doelpunten hij zou gaan maken. Het werden er nul.

In de groepswedstrijd tegen Frankrijk viel hij geblesseerd uit en werd vervangen door Geoff Hurst. Die hem met zijn doelpunten, o.a. een hattrick in de finale tegen West-Duitsland, uit het winnende team hield.
Greaves werd daardoor één van de echt grote spelers die nooit op een WK heeft mogen schitteren. Nog steeds in eigen land een onsterfelijke legende. Echter, internationaal wordt Geoff Hurst herinnerd als ster van het winnende Engelse WK-team. De bal wel-of niet over de doellijn in de finale tegen West-Duitsland een legendarische anekdote. Met grensrechter Bachramow die de Zwitserse scheidsrechter een slechte dienst bewees op een standbeeld in eigen land. Jimmy is een gekoesterde herinnering voor de fijnproevers. Greaves voetbalde nog lang door. Op zijn 38ste stopte hij pas. Daarna zijn leven voortzettend in de pub, als eerste voetbal-analist bij de BBC en met een biertje voor de tv. De tv-beelden van een schitterende Jimmy Greaves op het WK-66 zijn nooit te zien geweest. Zijn palmares blijft echter ongeëvenaard. Een kleurrijk persoon en een kleurrijke voetballer in eenieders voetbalgeheugen gegreaved.

:T

[ Bericht 1% gewijzigd door tong80 op 15-12-2023 15:16:23 ]
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 woensdag 20 december 2023 @ 15:12:36 #185
7889 tong80
Spleenheup
pi_211681337
Engeland staat aan de basis van het voetbal. Tevens aan de basis van het einde. Het einde van de voetbalromantiek en eerlijke strijd. Engeland heeft het internationale voetbal veel geschonken. Het heeft ook lang in de cocon van zelfgenoegzaamheid geleefd. De olie-en geldbronnen strooien nu echter zoveel zand, dat de oogjes straks definitief gaan sluiten.



Pas in 1950 deden de Engelsen mee aan het WK. De WK's daarvoor vonden ze zich te groot voor zoiets triviaals. Echter op het WK-1950 werden ze met de neus op de feiten gedrukt. Amerika, het niet-voetballand, won met 1-0 van de Engelsen. Eén van de grootste verrassingen in het voetbal ooit. Toch bleven de Engelsen volhouden dat ze het superieure voetballand waren. Het echte lesje kwam 3 jaar later.

De mokerslag werd toegediend door het Hongarije van de sterspeler Puskas. Hongarije veroverde de voetbalwereld met tovervoetbal. Bleven 5 jaar lang ongeslagen. De slagroom op het toetje kwam in het beroemdste stadion ter wereld. Op Wembley werd Engeland in 1953 met 6-3 verslagen. De eerste thuis nederlaag van Engeland ooit. Het korreltje zout werd er een jaar later ingepeperd. De Engelsen zouden revanche nemen in de uitwedstrijd tegen de Hongaren. De Hongaren wonnen echter met 7-1. Dat Hongarije datzelfde jaar, met 2-0 voorkwam in de WK-finale tegen de Duitsers, en na 5 jaar hun eerste nederlaag leed, omdat de Duitsers alsnog met 3-2 wonnen, is een nog groter trauma dan "onze" nederlaag in 74. De bron van Gary Linekers wijze woorden werd ontsproten.

Het moderne voetbal zette voet aan wal in het conservatieve voetballandschap. Engeland werd een lesje geleerd door één van de beste elftallen ooit. (Na Brazilië WK-70 werd Hongarije jaren-50, door de FIFA gekozen tot het op één na beste elftal van de 20ste eeuw. Nederland WK74 op plaats 3). Waar In Engeland voor het eerst werd betaald, is er nu in Engeland een geldbron die zijn weerga niet kent.

Het gaat niet meer om de individuele klasse van Georg Best, Dennis Law, Paul Gascoinge, Dennis Bergkamp of Eric Cantona. Spelers die ook rijk werden door hun prestaties op het veld. Die moesten echter wel wedijveren met andere voetballers met grote kwaliteiten. Tegenwoordig worden er door de top-4 dusdanige bedragen betaald dat het geen competitie meer is. Niet in Europa en niet in Engeland. Leicester City was een sprookjes elftal uit de voetbalhemel. De laatste stuiptrekking van het romantische voetbal.

Internationaal is Ajax momenteel de underdog tegen Brighton. De club waar de schoffelaar Hans Kraai jr. ooit in het elftal van de eeuw werd gekozen. Manchester City was ooit een cultclub, vergelijkbaar met Sparta in Nederland. Tegenwoordig hebben ze 60 spelers op de loonlijst, waarvan ze hopen dat er één als goudhaantje zal doorbreken. De afvallers mogen hun zegeningen en ponden tellen.

Engeland heeft ons voetbal gegeven. Engeland heeft ons voetbal afgenomen. Straks zal de les weer hard zijn voor het nationale elftal op het EK. Geen sterren meer uit Engeland, geen vedettes als Bobby Charlton, Brian Robson, Alan Shearer of Gary Lineker. Die plaatsen zijn ingenomen door buitenlanders. De Arabieren schudden met hun buidel. Het geld stroomt binnen. De tranen van de voetbalromanticus over de wangen. Oasis, de fans van Manchester City, als Fata vergana. Liam, die Brady nog heeft zien schitteren.

tong80. Dutch Gooner.


:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 woensdag 3 januari 2024 @ 17:41:39 #186
7889 tong80
Spleenheup
pi_211905710
Het strafschoppensyndroom van de Italianen werd ironisch genoeg gestopt door het Nederlands Elftal. Dat van Nederland kreeg verder zijn konturen. Nederland speelde, als thuisland, Italië weg in de halve finale van het EK-2000. Echter werd kans na kans onbenut gelaten. Sterren als Bergkamp, Overmars, Seedorf en Davids leken zelfs in hun "eigen" Arena niet op de Toreadors uit hun kleurrijk voetbalverleden. Ook de Top Gunner schoot niet met scherp. Een non flying Dutchman vleuggellam.



Tijdens de wedstrijd werden er zelfs twee strafschoppen gemist in de 90 reguliere minuten. Door Frank de Boer en Patrick Kluivert. Normaal twee zekerheidjes. Dat Italië al na 30 minuten met 10 man verder moest door een onterechte rode kaart van Zambrotta, rechtvaardigde voor hen het aloude en vaak succesvolle catenaccio in ere te herstellen.

Verlengingen volgden. Het bleef 0-0. Waarna er strafschoppen moesten worden genomen. De bal na de strafschop van verdediger Jaap Stam zijn ze nog aan het zoeken buiten de Arena. Frank de Boer wilde ook geschiedenis schrijven en miste zijn tweede die avond. Terwijl coach Frank Rijkaard een ander "zekerheidje", Pierre van Hooijdonck, op de bank liet zitten, mocht Aron Winter in de 95e minuut invallen zodat-ie z'n 84ste interland kon spelen. Op dat moment een nationaal record. Ook Paul Bosvelt mocht aanleggen van elf meter. De laatste strafschop die hij had genomen was tussen twee jassen als doelpaal. Hij jaste hem er dan ook niet in. Seedorf had kennelijk z'n krediet als penaltie-nemer verspeeld in het verleden. Alleen Kluivert scoorde. Italië won de strafschoppenserie met 3-1. En Italië mocht later de finale spelen tegen Frankrijk. De heersende wereldkampioen. Waar Nederland in de eerste ronde nog met 3-2 van had gewonnen.

Het was de eerste keer dat Italië op een groot toernooi een strafschoppenreeks won. Op het EK van 1980 verloren ze op die wijze van Tsjechoslowakije. Op het WK 1990, als thuisland, tegen Argentinië. De finale tegen Brazilië op het WK-94 werd verloren na strafschoppen. Op het WK-98 sneuvelde Italië tegen Frankrijk.
Oranje vloog er met strafschoppen uit op het EK-96 tegen Frankrijk en op het WK-98 tegen Brazilië. Als Nederland de halve finale had gewonnen van Brazilië had ik twee kaartjes voor de finale. Evenals twee jaar later op het EK het geval was. Het liep echter weer anders dan gepland.

Ik kreeg nog voor de halve finale van het EK-2000 een telefoontje van vriend Cees uit Well. Dat zijn baas interesse had, en of ik ze eventueel wilde verkopen. Wat ik er dan voor moest hebben. Als een erkend Blöf liefhebber blufte ik dat ze voor 5000 gulden van hem zouden zijn. Een kwartier later werd de deal bevestigd. Twee dagen later zat de baas van Cees voor een spotprijsje naar een finale zonder Oranje te kijken. Ik was de koning te rijk en kocht m'n eerste computer. De rest is geschiedenis. En internet zou nooit meer hetzelfde zijn.

tong80

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 woensdag 10 januari 2024 @ 08:12:34 #187
7889 tong80
Spleenheup
pi_211979854
Zie net dat Der Kaiser is overleden. Een icoon uit de mooiste periode van het mondiale voetbal. Sommigen scharen hem bij de beste 5 ooit. De hoge voetbalbomen vallen bij bosjes lijkt het wel. In een jaar tijd Pelé, Charlton, Zagallo en nu Beckenbauer. Geen schwalbe van Franz. Daar was deze sierlijke zwaan de speler niet naar. Dat had hij niet nodig. Revolutionaire voetballers spelen geen toneel. Die spelen geen spelletjes. Die bepalen het spel. Bespelen hun tegenstanders en het publiek.

Als Nederlander kan ik, ondanks de nederlaag in 74, alleen maar applaudisseren. Ditmaal geen kleren van de Keizer, maar een mantel vol voetballiefde. De laatste hoge boom uit de mooiste tijd van het mondiale voetbal die nog leeft is Wim van Hanegem. Dat we daarom nog maar lang mogen genieten van deze Hollandse brom-en knuffelbeer. Blijf krom lopen Willem. Zodat de zeis je niet te pakken krijgt.

tong80



:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 donderdag 11 januari 2024 @ 13:28:52 #188
7889 tong80
Spleenheup
pi_211992663
Maurits Hendriks per 1 maart uit elkaar.

De lichaamsdelen van zowel Maurits als van Hendriks zullen per opbod worden verkocht. Verwacht wordt dat bij Maurits de grote mond het meest zal gaan opbrengen. Boze tongen beweren dat de prijzen van Hendriks z'n hersenen de pan uit zullen gaan reizen. De losersvlucht is daarom nu al geboekt bij Pan-Am. Voor de duidelijkheid, een enkele reis. Dat daar geen Misverlat over bestaat. Er zijn al genoeg luchtkastelen naar de Arne slot Loevestein ge-Ti Ta tovenaart.

Zijn scrotum, in de volksmond 'hockeyballen', worden op de Albert Kuip aan de hoogste bieder opgehangen. Mocht je voor paal willen staan, ook eikels uit Rotterdam mogen zich aanbieden. Bij Ajax leggen we de lat niet zo hoog momenteel.

Toon Gerbrands, Hans Jorritsma, Robert Eenhoorn, Jan Siemerink en Gerard Kemkers zullen als voetbaliconen, onder leiding van de journalistieke legende Noa Vahle, de catering verzorgen. Volgens woordvoerder, ene Sjaak van der Swart, wordt tegenwoordig toch alles geslikt. Dezelfde Sjaak zegt verder dat-ie in goede conditie is. Zelfs de Coopertest binnen de 12 minuten loopt. Daar krijgt toch iedere Ajacied, zelfs de zwartkijkers, weer goede moed van ? Op naar de toekomst. Straks de godenzonen weer in de zevende hemel. Zonder vliegbrevet van onvermogen.

tong80

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_212135084


Ik heb dit boek gelezen toen ik 2 of 3 was....dat is nog een beetje onduidelijk

het boek heeft mij heel erg geïnspireerd

quote:
De 16-jarige Umberto woont in het Zuid-Italiaanse dorp Mirana en is de sterspeler van zijn
voetbalclub. Hij komt uit een arm gezin, zijn vader
is werkloos en zijn zusje is al jaren verlamd. Volgens
de dorpsdokter kan een operatie haar genezen, maar
dat kost veel geld. Hij nodigt de scout van profclub
Turino uit en die is onder de indruk van Umberto's
talent. Maar de maffia uit het dorp wil hem niet
zomaar laten gaan...
Ton Oosterhuis (1925-2017) was (kinderboeken)schrijver,
historicus, wiskundige en marktonderzoeker. De wonderbenen van Umberto (1965) werd in 1966 door De Kinderjury, de voorloper van de Gouden Griffel, uitgeroepen tot
Beste Kinderboek van het Jaar.
Peter van Straaten (1935-2016) begon zijn carrière in
1958 bij Het Parool als reportagetekenaar. Maakte voor
diezelfde krant van 1968-2012 de strips 'Vader & Zoon'
en 'Het dagelijks leven'. Tekende ook voor Vrij Nederland,
de Volkskrant en NRC Handelsblad. Schreef en illustreerde
het kinderboek Een Jongen en zijn Boom (1998).
"Wedstrijden kun je altijd verliezen anders hoef je die wedstrijden ook niet te spelen"
Klaasweetalles 14-08-2018
  Trouwste user 2022 woensdag 24 januari 2024 @ 12:49:04 #190
7889 tong80
Spleenheup
pi_212152246
Fritz Korbach (Diez an der Lahn, 18 juli 1945 – Leeuwarden, 14 augustus 2011) was een Duits/Nederlandse voetbaltrainer die hoofdzakelijk in Nederland werkzaam was.



Als de term flamboyant op een voetbaltrainer van toepassing is, is het wel bij deze Duits/Nederlandse coach. Met 926 wedstrijden achter zijn naam is ie de meest ervaren voetbaltrainer in het Nederlandse betaalde voetbal. Er werd gesproken over het Fritz-Korbach-effect. Hij werd vaak opgeroepen in tijden van crises bij clubs om een ontslagen trainer op te volgen. Was dan vaak succesvol. Zette de boel op stelten en het juiste spoor.
Ondanks dat ie vijf keer wist te promoveren kreeg ie nooit aanbiedingen van een topclub. Met vijf kampioenschappen in de eerste-Divisie staat-ie tweede achter een andere markante trainer, Frans Körver die promoveerde zes keer.

Zijn ruige levensstijl, drankgebruik, gevechten met Bobo's en zakelijke relaties stonden een grotere carrière in de weg. Zijn harde grappen dienden als guillotine, om de eigen loopbaan een kopje kleiner te maken. Het nek omdraaien kwam op het eind.

Hij bleef drinken en werd een karikatuur van zichzelf. Hij ontkende zijn verslaving zijn onsamenhangende uitspraken en zijn laveloos gedrag. Bij Sparta werd ie na twee dagen dronken van het veld gedragen. Een troonopvolger, die zelfs op het Kasteel zich van de prins niet rijk wist.
Zijn redder in nood, een Friese bevriende cafébaas, zorgde dat de dakloze trainer werd geholpen. Zorgde voor een nieuw huis dat ie op eigen kosten betaalde en richtte het tevens kosteloos in. De gratis maaltijden nuttigde Fritz bij deze goedheilig man. Als dank ging Korbach er met diens vrouw vandoor en werd de café-eigenaar failliet verklaard.

Zijn leven had niet alleen sporen van vernieling achter zichzelf gelaten, zijn vrienden, vriendinnen en vrouwen verlieten hem allemaal. Ook zijn lichaam was vernield, de vele drankgelagen en iedere dag dikken sigaren bezorgden hem begin 2011 keelkanker. Een half jaar later overleed een legendarische trainer die overal geliefd en populair was. Zijn laatste adem blies ie uit door een hartaanval. Definitief gestopt met roken. Voor de laatste keer de sigaar.

Zijn spreuken leven voort, soms komisch, soms onnodig kwetsend. Altijd controversieel.
Aan Frits Barend vroeg hij waarom Joodse douchekoppen elf gaten hebben. 'Omdat Joden maar tien vingers hebben.'

Nadat Johan Derksen hem daar op televisie op aansprak was Korbach een dag later vrij duidelijk. ‘Ik mag dan veel drinken, ik pleur tenminste niet mijn vrouw van de trap af'’, waarmee hij de vrouw van Derksen bedoelde die door een tragisch ongeluk om het leven kwam.

Een carrière bij PSV en Feyenoord kwam om vage contractuele redenen niet van de grond. Terwijl zijn zaakwaarnemer, bij contractbesprekingen tussen Go Ahead Eagles en Ajax aan tafel zat, stormde Korbach dronken binnen met de vraag hoe laat het neuken die avond begon.

Louis werd Ajax niet funest. Met Fritzie zou er wel meer Jiskefet in Ajax hebben gezeten.

tong80

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 vrijdag 2 februari 2024 @ 12:02:55 #191
7889 tong80
Spleenheup
pi_212262529
S.C. Tasmania Berlin 1900 is misschien wel de onbekendste club die in de Bundesliga heeft gespeeld. Het seizoen 65/66. Althans voor voetballiefhebbers van buiten Duitsland. Bobo's en geldschieters waren al machtiger dan welke hand van God of VAR-bijziender dan ook. Destijds ging het al niet om sportiviteit. Schwalbe moest zijn Duitse intrede nog doen. Fouten in de 40-45ste minuut werden over het hoofd gezien. De wedstrijd West-Duitsland - Oostenrijk op het WK 1982 nog gespeeld.



Door een opeen stapeling van incidenten, rechtszaken en invloed van het kapitaalkrachtige Axel-Springer-Gelag, werden er beslissingen genomen die door de DFB werden herroepen of door de rechtbank werden hersteld. Het was een complete chaos tot vlak voor het begin van het seizoen. Het scenario van ellende was geschreven.

De Bundesliga bestond altijd uit 16 clubs. Karlsruhe S.C. en Saarbrücken zouden om promotie degradatie spelen. Doordat Hertha B.S.C door financiële malversaties terug werd gezet naar de tweede Bundesliga wilde het Axel-Springer-Verlag alsnog een West Berlijnse club in de Bundesliga. Hier stemde de DFB tegen. Inmiddels bestond door de "na-competitie" de Bundesliga uit 17 clubs. De clubs kregen bij de DFB nu wel een gewillig oor, met de argumentatie dat de Bundesliga uit 18 clubs zou moeten bestaan. Tennis Borussia Berlin was al gestruikeld in de kampioenskompetitie van de Tweede Bundesliga, en de nummer twee van die competitie wilde niet promoveren.

Slechts twee weken voor het begin van de competitie moest Tasmania, zoals de Denen voor het EK-92, zijn spelers terug roepen van vakantie. Sommigen moesten hun baan opzeggen om semi-prof te worden. Eigenlijk was het onbegonnen werk een Bundesliga-waardige selectie samen te stellen. In maart vroeg het bestuur aan de spelers of ze een gedeelte van hun salaris wilden inleveren om de club te redden. Het bleek geen 1-april grap. Het lachen zou ze vergaan.

Tasmania werd vervolgens het slechtste Bundesliga-elftal ooit. Ze wonnen in het seizoen 1965/1966 precies twee wedstrijden, scoorden 15 doelpunten en kregen er 108 tegen. Ze haalden buitenshuis 1 punt door een gelijkspel tegen F.C Kaiserslautern.

Records voor de bijna eeuwigheid.......

Laatste plaats op de eeuwige Bundesliga ranglijst.
Minste doelpunten voor,15, meeste doelpunten tegen,108.
Minste punten, 8. Met de drie punten regel is dat 10.
Minste overwinningen, 2, meeste nederlagen, 18.
Enige Bundesligavereniging zonder uitzege,
Langste reeks zonder zege, 31, 14. Augustus 1965 tot 21. Mei 1966.
Grootste thuis nederlaag, 0-9 tegen Meideriger S.V. (Tegenwoordig MSV Duisburg) 26 maart 1966.
Wedstrijd met de minste toeschouwers, 15 januari 1966, 827 tegen Borussia Mönchengladbach. Langste serie nederlagen 10 stuks. Ze waren er stuk van.
Bij de eerste wedstrijd tegen Karlsruher S.C. trokken ze nog 80.00 toeschouwers, de laatste wedstrijden waren er steeds minder dan 10.000 geïnteresseerd.

Karakteristieken ter verduidelijking :

Ronde Datum Thuis/Uit Tegenstander Res.
1. Ronde 14.08.1965 16:00 T Karlsruher SC Karlsruher SC 2:0 (0:0)
2. Ronde 21.08.1965 16:00 U Bor. Mönchengladbach Bor. Mönchengladbach 0:5 (0:1)
3. Ronde 28.08.1965 16:00 T Borussia Dortmund Borussia Dortmund 0:2 (0:1)
4. Ronde 04.09.1965 16:00 U Hamburger SV Hamburger SV 1:5 (0:0)
5. Ronde 11.09.1965 16:00 T Bayern München Bayern München 0:2 (0:1)
6. Ronde 18.09.1965 16:00 U 1. FC Nürnberg 1. FC Nürnberg 2:7 (2:3)
7. Ronde 02.10.1965 16:00 T Hannover 96 Hannover 96 1:5 (1:3)
8. Ronde 16.10.1965 16:00 U 1. FC Kaiserslautern 1. FC Kaiserslautern 0:0 (0:0)
9. Ronde 20.10.1965 15:45 T VfB Stuttgart VfB Stuttgart 0:2 (0:1)
10. Ronde 23.10.1965 16:00 U Meidericher SV Meidericher SV 0:3 (0:0)
11. Ronde 30.10.1965 16:00 T 1. FC Köln 1. FC Köln 0:6 (0:1)
12. Ronde 06.11.1965 15:00 U Werder Bremen Werder Bremen 0:5 (0:3)
13. Ronde 20.11.1965 15:00 T TSV 1860 München TSV 1860 München 0:5 (0:2)
14. Ronde 27.11.1965 15:00 U Frankfurter SG Eintracht Frankfurter SG Eintracht 0:4 (0:1)
16. Ronde 11.12.1965 14:00 U Borussia Neunkirchen Borussia Neunkirchen 1:3 (1:1)
17. Ronde 18.12.1965 14:00 T FC Schalke 04 FC Schalke 04 1:2 (0:2)
15. Ronde 31.12.1965 20:00 T Eintracht Braunschweig Eintracht Braunschweig 0:2 (0:2)
18. Ronde 08.01.1966 15:00 U Karlsruher SC Karlsruher SC 0:3 (0:3)
19. Ronde 15.01.1966 14:15 T Bor. Mönchengladbach Bor. Mönchengladbach 0:0 (0:0)
20. Ronde 29.01.1966 15:00 U Borussia Dortmund Borussia Dortmund 1:3 (1:2)
21. Ronde 05.02.1966 14:30 T Hamburger SV Hamburger SV 0:4 (0:1)
22. Ronde 12.02.1966 15:00 U Bayern München Bayern München 1:2 (0:1)
23. Ronde 26.02.1966 15:00 T 1. FC Nürnberg 1. FC Nürnberg 0:1 (0:0)
24. Ronde 05.03.1966 16:00 U Hannover 96 Hannover 96 0:5 (0:3)
25. Ronde 12.03.1966 16:00 T 1. FC Kaiserslautern 1. FC Kaiserslautern 1:1 (0:0)
26. Ronde 19.03.1966 16:00 U VfB Stuttgart VfB Stuttgart 0:2 (0:0)
27. Ronde 26.03.1966 16:00 T Meidericher SV Meidericher SV 0:9 (0:4)
28. Ronde 02.04.1966 16:00 U 1. FC Köln 1. FC Köln 0:4 (0:2)
29. Ronde 16.04.1966 16:00 T Werder Bremen Werder Bremen 1:1 (1:1)
30. Ronde 23.04.1966 16:00 U TSV 1860 München TSV 1860 München 0:4 (0:1)
31. Ronde 30.04.1966 16:00 T Frankfurter SG Eintracht Frankfurter SG Eintracht 0:3 (0:1)
32. Ronde 14.05.1966 16:00 U Eintracht Braunschweig Eintracht Braunschweig 1:3 (0:1)
33. Ronde 21.05.1966 16:00 T Borussia Neunkirchen Borussia Neunkirchen 2:1 (1:1)
34. Ronde 28.05.1966 16:00 U FC Schalke 04 FC Schalke 04 0:4 (0:2)

Hermann. Rechts ausser.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 vrijdag 16 februari 2024 @ 23:51:27 #192
7889 tong80
Spleenheup
pi_212460793
Is er een mooiere spelersnaam dan Socrates? Misschien Pitbull Erasmus. En dan gaat het niet over Edgar Davids (De pitbull). Voluit is de volledige naam van de Brazilaan Socrates nog mooier: Sócrates Brasileiro Sampaio de Souza Vieira de Oliveira. Daar zou zelfs Evert ten Napoli zijn tong over breken.



De Braziliaanse middenvelder Socrates was een mooie, elegante, sierlijke majestueuze aanvallende middenvelder. Begonnen bij Botafogo. Later o.a. andere legendarische clubs zoals Santos, Flamengo en vooral Corinthians. In Italië schitterend in de hoogtijdagen van het Italiaanse voetbal bij Fiorentina. Bij de naam Socrates denk ik vooral aan het grandioze Brazilië van het WK-82. Waar Brazilië met het fameuze middenveld Socrates, Zico, Falcão en Toninho Cerezo de wereld en de romantische voetbalharten stal. Echter de echte buit vergat mee te nemen. Rossi Italië als sluipschutter eeuwige roem bezorgde.

Dat Brazilië hoort samen met Hongarije-WK 54 en Nederland-WK 74 tot de landenteams die herinnerd worden als revolutionaire, briljante landenteams maar geen wereldkampioen werden. De herinnering beklijft echter. Wie herinnert zich nog de doelpunten van de WK-topscorer allertijden ? Weet iemand wie dat is? En wie herinnert zich nog het wonderdoelpunt van Bergkamp tegen Argentinië ?

Socrates zoop en rookte al als een ketter tijdens zijn voetbalcarriere. Misschien nam hij daarom geen aanloop in de achtste-finale wedstrijd tegen Polen op het WK-86 toen hij een strafschop verzilverde bij de 4-0 overwinning. Hij verzilverde wel z'n intelligentie. Nog tijdens zijn voetballoopbaan behaalde hij een universitaire graad en werd dokter in de medicijnen. Politiek actief bovendien. Wraak nemend op de dictatuur uit de jaren zestig. Toen zijn vader te linkse boeken moest verbranden. Ons Ber deed dat door postbode te worden. Maar nu dwaal ik af.

De wijsheid van deze voetbal-geweldenaar en linkse intellectueel verdween in de kan. Zoals Wayne Rooney laatst vertelde, en Paul Merson en Paul Gascoinge ooit opbiechtten, dronken ze al tijdens hun voetbalcarriere ongelimiteerd grenzeloos. De Zuid-Amerikaans voetballer van het jaar 1983, overleed in 2011 als 56jarige ex-voetbalkoning door excessief drankgebruik. Het Braziliaanse voetbalverdriet was groot. Het eerbetoon grootser dan groots.

Pelé noemde hem, samen met George Best en Garrincha in z'n elftal aller tijden. Daar proosten we op. Dat we dat maar geheel onthouden.

tong80. Ex-laveloze rechtsbuiten.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_212696599
quote:
0s.gif Op woensdag 24 januari 2024 12:49 schreef tong80 het volgende:
Fritz Korbach (Diez an der Lahn, 18 juli 1945 – Leeuwarden, 14 augustus 2011) was een Duits/Nederlandse voetbaltrainer die hoofdzakelijk in Nederland werkzaam was.

[ afbeelding ]

Als de term flamboyant op een voetbaltrainer van toepassing is, is het wel bij deze Duits/Nederlandse coach. Met 926 wedstrijden achter zijn naam is ie de meest ervaren voetbaltrainer in het Nederlandse betaalde voetbal. Er werd gesproken over het Fritz-Korbach-effect. Hij werd vaak opgeroepen in tijden van crises bij clubs om een ontslagen trainer op te volgen. Was dan vaak succesvol. Zette de boel op stelten en het juiste spoor.
Ondanks dat ie vijf keer wist te promoveren kreeg ie nooit aanbiedingen van een topclub. Met vijf kampioenschappen in de eerste-Divisie staat-ie tweede achter een andere markante trainer, Frans Körver die promoveerde zes keer.

Zijn ruige levensstijl, drankgebruik, gevechten met Bobo's en zakelijke relaties stonden een grotere carrière in de weg. Zijn harde grappen dienden als guillotine, om de eigen loopbaan een kopje kleiner te maken. Het nek omdraaien kwam op het eind.

Hij bleef drinken en werd een karikatuur van zichzelf. Hij ontkende zijn verslaving zijn onsamenhangende uitspraken en zijn laveloos gedrag. Bij Sparta werd ie na twee dagen dronken van het veld gedragen. Een troonopvolger, die zelfs op het Kasteel zich van de prins niet rijk wist.
Zijn redder in nood, een Friese bevriende cafébaas, zorgde dat de dakloze trainer werd geholpen. Zorgde voor een nieuw huis dat ie op eigen kosten betaalde en richtte het tevens kosteloos in. De gratis maaltijden nuttigde Fritz bij deze goedheilig man. Als dank ging Korbach er met diens vrouw vandoor en werd de café-eigenaar failliet verklaard.

Zijn leven had niet alleen sporen van vernieling achter zichzelf gelaten, zijn vrienden, vriendinnen en vrouwen verlieten hem allemaal. Ook zijn lichaam was vernield, de vele drankgelagen en iedere dag dikken sigaren bezorgden hem begin 2011 keelkanker. Een half jaar later overleed een legendarische trainer die overal geliefd en populair was. Zijn laatste adem blies ie uit door een hartaanval. Definitief gestopt met roken. Voor de laatste keer de sigaar.

Zijn spreuken leven voort, soms komisch, soms onnodig kwetsend. Altijd controversieel.
Aan Frits Barend vroeg hij waarom Joodse douchekoppen elf gaten hebben. 'Omdat Joden maar tien vingers hebben.'

Nadat Johan Derksen hem daar op televisie op aansprak was Korbach een dag later vrij duidelijk. ‘Ik mag dan veel drinken, ik pleur tenminste niet mijn vrouw van de trap af'’, waarmee hij de vrouw van Derksen bedoelde die door een tragisch ongeluk om het leven kwam.

Een carrière bij PSV en Feyenoord kwam om vage contractuele redenen niet van de grond. Terwijl zijn zaakwaarnemer, bij contractbesprekingen tussen Go Ahead Eagles en Ajax aan tafel zat, stormde Korbach dronken binnen met de vraag hoe laat het neuken die avond begon.

Louis werd Ajax niet funest. Met Fritzie zou er wel meer Jiskefet in Ajax hebben gezeten.

tong80

:T
_O- _O- _O-

Ik weet nog dat hij ergens in NL trainer werd om na 3 trainingen de handdoek al in de ring te gooien. En dat terwijl de eerste wedstrijd van het seizoen nog moest starten... :P
pi_212696610
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2024 17:41 schreef tong80 het volgende:
Het strafschoppensyndroom van de Italianen werd ironisch genoeg gestopt door het Nederlands Elftal. Dat van Nederland kreeg verder zijn konturen. Nederland speelde, als thuisland, Italië weg in de halve finale van het EK-2000. Echter werd kans na kans onbenut gelaten. Sterren als Bergkamp, Overmars, Seedorf en Davids leken zelfs in hun "eigen" Arena niet op de Toreadors uit hun kleurrijk voetbalverleden. Ook de Top Gunner schoot niet met scherp. Een non flying Dutchman vleuggellam.

[ afbeelding ]

Tijdens de wedstrijd werden er zelfs twee strafschoppen gemist in de 90 reguliere minuten. Door Frank de Boer en Patrick Kluivert. Normaal twee zekerheidjes. Dat Italië al na 30 minuten met 10 man verder moest door een onterechte rode kaart van Zambrotta, rechtvaardigde voor hen het aloude en vaak succesvolle catenaccio in ere te herstellen.

Verlengingen volgden. Het bleef 0-0. Waarna er strafschoppen moesten worden genomen. De bal na de strafschop van verdediger Jaap Stam zijn ze nog aan het zoeken buiten de Arena. Frank de Boer wilde ook geschiedenis schrijven en miste zijn tweede die avond. Terwijl coach Frank Rijkaard een ander "zekerheidje", Pierre van Hooijdonck, op de bank liet zitten, mocht Aron Winter in de 95e minuut invallen zodat-ie z'n 84ste interland kon spelen. Op dat moment een nationaal record. Ook Paul Bosvelt mocht aanleggen van elf meter. De laatste strafschop die hij had genomen was tussen twee jassen als doelpaal. Hij jaste hem er dan ook niet in. Seedorf had kennelijk z'n krediet als penaltie-nemer verspeeld in het verleden. Alleen Kluivert scoorde. Italië won de strafschoppenserie met 3-1. En Italië mocht later de finale spelen tegen Frankrijk. De heersende wereldkampioen. Waar Nederland in de eerste ronde nog met 3-2 van had gewonnen.

Het was de eerste keer dat Italië op een groot toernooi een strafschoppenreeks won. Op het EK van 1980 verloren ze op die wijze van Tsjechoslowakije. Op het WK 1990, als thuisland, tegen Argentinië. De finale tegen Brazilië op het WK-94 werd verloren na strafschoppen. Op het WK-98 sneuvelde Italië tegen Frankrijk.
Oranje vloog er met strafschoppen uit op het EK-96 tegen Frankrijk en op het WK-98 tegen Brazilië. Als Nederland de halve finale had gewonnen van Brazilië had ik twee kaartjes voor de finale. Evenals twee jaar later op het EK het geval was. Het liep echter weer anders dan gepland.

Ik kreeg nog voor de halve finale van het EK-2000 een telefoontje van vriend Cees uit Well. Dat zijn baas interesse had, en of ik ze eventueel wilde verkopen. Wat ik er dan voor moest hebben. Als een erkend Blöf liefhebber blufte ik dat ze voor 5000 gulden van hem zouden zijn. Een kwartier later werd de deal bevestigd. Twee dagen later zat de baas van Cees voor een spotprijsje naar een finale zonder Oranje te kijken. Ik was de koning te rijk en kocht m'n eerste computer. De rest is geschiedenis. En internet zou nooit meer hetzelfde zijn.

tong80

:T
Bij die aanloop van Stam kon je al zien aankomen dat de bal zoek zou zijn buiten de ArenA.
Maldini mistte geloof ik wel een penalty. Dat is dan wel weer een lichtpuntje dat zo een ster als hij dat doet.
Maar het niveau penalties nemen was wel dramatisch ja ondanks de druk die het met zich meebracht.
  Trouwste user 2022 maandag 4 maart 2024 @ 23:43:27 #195
7889 tong80
Spleenheup
pi_212696629


[ Bericht 100% gewijzigd door tong80 op 08-03-2024 12:45:10 ]
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 maandag 4 maart 2024 @ 23:47:36 #196
7889 tong80
Spleenheup
pi_212696640


[ Bericht 100% gewijzigd door tong80 op 08-03-2024 12:45:22 ]
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 maandag 4 maart 2024 @ 23:51:34 #197
7889 tong80
Spleenheup
pi_212696655


[ Bericht 100% gewijzigd door tong80 op 08-03-2024 12:45:33 ]
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 dinsdag 5 maart 2024 @ 11:52:12 #198
7889 tong80
Spleenheup
pi_212700420


[ Bericht 100% gewijzigd door tong80 op 08-03-2024 12:45:48 ]
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_212710175
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2024 23:43 schreef tong80 het volgende:

[..]
Nee hij werd ladderzat bij Sparta van het veld afgevoerd. In de pers kwam het bericht dat-ie onwel was geworden door gezondheidsproblemen. :D

:T
_O- _O- _O-
pi_212710185
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2024 23:51 schreef tong80 het volgende:
Verder miste ik op amateur niveau ooit een strafschop. Een lul de behanger wist achteraf aan m'n aanloop te zien dat ik hem ging missen. De zak stront zag waarschijnlijk niet bij de eerdere 30 penalties die ik raak schoot, dat m'n aanloop goed was.

Trusten.

:T
_O- _O- _O-
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')