abonnement Unibet Coolblue
pi_24943645
Nou mensen, ik heb de knoop definitief doorgehakt, om hoge treinkosten te voorkomen (van Almere naar Den Haag is misschien niet super duur maar liever even wat extra voor visum betalen is het waard) en dus maar 1 keer heen en weer heb ik besloten om het extra snel te laten doen in 6 uur, liever 6 uur in den haag dan 2 keer heen en weer denk ik maar zo :-), verder ga ik dus op 19 maart heen en op omstreeks 28 maart weer terug naar NL met de bus.
Bedankt voor de uitstekende verwijzingen en adviezen in dit topic allemaal, ik ben er heel erg blij om en mijn vriendin helemaal, na 10 minuten gejuich aan de telefoon en een bevestiging dat ze mij ophaalt van het station daar ga ik dus over 43 dagen naar Dnepropetrovsk, ik zal jullie laten weten hoe het was .
Nogmaals bedankt dus.
pi_24944257
Ik drink nu Oekraiens bier.

Obolon' Premium.
All good things must come to an end...
pi_24944397
quote:
Op zaterdag 5 februari 2005 22:30 schreef Praag het volgende:
Ik drink nu Oekraiens bier.

Obolon' Premium.
Ditto,

mijn vriendin raadde dat aan, heeft me zelfs wat opgestuurd
Lekker bier :-)
pi_24944689
quote:
Op zaterdag 5 februari 2005 22:40 schreef DJJoris het volgende:

[..]

Ditto,

mijn vriendin raadde dat aan, heeft me zelfs wat opgestuurd
Lekker bier :-)
Kan je kopen bij een Russische supermarkt in Den Haag. Piet Heinstraat 66. Supermarket Moskva.

http://www.russkidvor.nl/haag.htm

Elke dag open van 10:00 - 20:00.
All good things must come to an end...
pi_24948368
Cheers!

Kunnen jullie wijs uit van de promilages die op de flesjes vermeld staan? Volgens de vermelde waarden zou ik Krim-bier van 15% gedronken moeten hebben. Ik geloofde er weinig van. Iemand enig idee?
pi_24948848
quote:
Op zondag 6 februari 2005 04:16 schreef Tropos het volgende:
Cheers!

Kunnen jullie wijs uit van de promilages die op de flesjes vermeld staan? Volgens de vermelde waarden zou ik Krim-bier van 15% gedronken moeten hebben. Ik geloofde er weinig van. Iemand enig idee?
Waarschijnlijk is dat 15 graden en niet het alcoholpercentage. Iets meer uitleg over graden:

Het aantal hectolitergraden Plato is het resultaat van de vermenigvuldiging van het volume te belasten bier met het aantal graden Plato ervan.
Onder graad Plato verstaat men het gewichtspercentage van het extract in 100 g bier, zoals dat wordt teruggerekend uit het werkelijk extract en de alcohol vervat in het afgewerkt product.


Het stamwortgehalte:
Het stamwortgehalte is het vaste-stofgehalte van het ongegiste wort. Het wordt uitgedrukt in graden Plato (percentage suiker) Het stamwortgehalte van bier geeft niet altijd aan hoeveel alcohol er in het bier zit.
Het alcoholgehalte is afhankelijk van de vergistingsgraad. Als vuistregel kan gelden dat het gew.% alcohol ongeveer 1/3 deel is van het aantal graden Plato. Dit gaat niet op bij bieren met een hogere vergistingsgraad, tot soms wel 95%. Deze vergistingsgraad verkrijgt men door i.p.v. mout, suikers te gebruiken (suiker is 100% vergistbaar).

Uit het stamwortgehalte berekent men als volgt het Alc. Percentage:
Stamwort is 12 graden. ¾ vergist = 9% suiker, daarvan wordt de helft = 4.5% alcohol (gew.%) 4.5 gew% komt overeen met 5.5 % vol.alc. Dit geldt alleen als er 100% mout gebruikt is.
In Nederland is de aanduiding van het stamwortgehalte op de fles (vreemd genoeg) verboden.
All good things must come to an end...
pi_24954199
quote:
Op dinsdag 4 mei 2004 14:41 schreef ultra_ivo het volgende:
Voor een visum heb je tegenwoordig geen uitnodiging meer nodig, wel een adres van een Oekraïner, maar dat controleren ze nooit
Ik heb nooit problemen gehad in de Oekraïne, prima alleen te reizen. Aanbevolen steden gebieden:
Kiev, veel mooier dan Moskou.

Odesa, heel relaxte stemming, echt een stad om op een terrasje te zitten en de wereld aan je voorbij te zien trekken.
De Krim. Vooral Bachtsjisaraj en Mangup Kale. Prima gebied om de natuur in te trekken.

Ivo
quote:
Op donderdag 20 mei 2004 11:21 schreef ultra_ivo het volgende:

[..]

Vol staan ermee zou ik niet zeggen, maar veel Oekraïners die in steden wonen wonen inderdaad in zulke flats. Mooi is anders, en het comfort is ook niet echt super. De oude steden van veel Oekraïense steden zijn wel heel mooi.

Ivo
Ivo, ik als Moskou-addict zou graag van je horen wat volgens jou het wezenlijke verschil is tussen Moskou en Kiev wat betreft de schoonheid van de stad (in de goeie zin van het woord)..
  FOK!fotograaf maandag 7 februari 2005 @ 00:49:27 #183
73911 ultra_ivo
pi_24963474
Dat gaat hem bij mij vooral om de sfeer. Vlak naast de drukte en moderniteit van Krestchatsnik heb je de verschillende kloosters. Mijn favoriet is een kleiner klooster met een heerlijk relaxt park eromheen. Dan natuurlijk de oude stad. Kiev heeft de nieuwere stadswijken naast de oude stad, niet tussen de oude gebouwen door. Dat bevalt mij erg goed. Moskou is mij te chaotisch, er zit te weinig architektonische eenheid in de wijken
pi_25045499
Is het te doen om zelf met de auto naar Kiev te rijden? Of is dat een dodenrit? Het lijkt me wel leuk om in 3 weken tijd via Duitsland en Polen tot in de Oekraine te rijden. Met Kiev als verste bestemming. Dan een dagtrip naar Tsjernobyl maken en weer langzaam terug rijden.

Om in te schatten of het wel/niet kan in mijn geval.
- ik spreek geen Oost-europese taal
- ben nog nooit verder dan halverwege Duitsland geweest
- budget beperkt zich tot zo'n 1500 eu voor verblijf+eten+toeristendingen (entreeprijzen enzo)
pi_25049116
Heb BTW wel een pocketpc met GPS... Das een pluspuntje, lijkt me.
pi_25052548
Tsja, heb je wel bezinekosten mee gerekent? Die kan je zelf het best inschatten, lijkt mij. Houdt dan verder rekening met de mogelijkheden van eventuele reparatie van je auto in Oost-Europa, bewaking van je wagen tijdens de nachtelijke uren, de toeristenkosten en dergelijke. Alles bij elkaar lijkt mij dat je voor E1500 heel goed naar Kiev en terug kan rijden en terug, zelfs in je eentje. Maar dat alles ligt wel een beetje aan de kosten die jij maakt voor overnachting en eten.
pi_25052668
Hey, bedankt voor de snelle reactie!
Ik heb de benzinekosten al wel meegerekend. 4000km (heen en terug), das 500 euro. Ik wil dan samen gaan, dus 250 eu pp.

Wat bedoel met je met eventuele reparatie van je auto? Is daar geen verzekering voor geldig? En bewaken van je wagen, hoe moet ik dat voor me zien? Parkeergarage van hotel ofzo...?
pi_25067126
quote:
Op donderdag 2 december 2004 18:21 schreef du_ke het volgende:

[..]

, Heb er zin in .

Zal het een reis worden naar de nieuwe republiek West-oekraïne?
Begin december leek het daar inderdaad op uit te draaien. Nu is het wel redelijk zeker dat de BEC 'gewoon' naar de Oekraïne gaat (voor zover een treinreis van 24 uur naar Kiev 'normaal' is te noemen). Ik ga in elk geval met je mee!
pi_25076778
Haha, ik heb er in ieder geval veel zin in .
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
pi_25080646
quote:
Op zaterdag 12 februari 2005 07:44 schreef Henk-Wim het volgende:

Wat bedoel met je met eventuele reparatie van je auto? Is daar geen verzekering voor geldig? En bewaken van je wagen, hoe moet ik dat voor me zien? Parkeergarage van hotel ofzo...?
Wat ik bedoel met reparatie is het volgende. Hoe dat betaald wordt ligt natuurlijk aan de verzekering die jij af sluit. Maar ik zou wel goed de kleine lettertjes lezen daarvan. Ik heb zelf geen auto en ben dus niet heel goed geinformeerd, maar ik weet bijvoorbeeld wel dat je met een huurauto Oost-Europa niet in mag. Daar kwam ik een paar jaar geleden twee dagen voor mijn vakantie achter .
Waar ik echter op doelde was de mogelijkheid van reparatie in Oost-Europa. De beschikbaarheid van onderdelen in Frankrijk en Spanje is soms al lastig. In Polen en Oekraine lijkt me dat voor westerse auto's een serieus mogelijk probleem waar je rekening mee moet houden.

Bewaking van je auto bijvoorbeeld bij je hotel. In Oekraiense steden kan je je auto 's nachts laten bewaken. Je ziet dan ook bijna geen auto op straat staan. Dat raad ik dan ook zeer af in Oekraine, hoe dat in Polen is weet ik niet.
  maandag 14 februari 2005 @ 11:44:15 #191
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_25084089
Hee Tropos, je leeft nog, hoe is het?

Ik ben net terug van een weekje Oekraine Ik ben naar Donetsk geweest maar heb helaas net het bezoek van Yuschenko daar gemist:

http://www2.pravda.com.ua/en/archive/2005/february/11/3.shtml

maar laten we zeggen dat het bezoek van Timoshenko een betere smaak heeft achtergelaten daar. Yuschenko heeft vooral lopen dreigen en harde woorden gebruikt dat iedereen die corrupt was geweest of Donbas wilde afscheiden van Oekraine tijdens de verkiezingen de bak in zou gaan. Nouja, ik weet niet of dat de beste manier van eerste optreden is: Timoshenko had vorige week vriend en vijand verbaasd met een uitstekende speech in Donetsk, Yuschenko min of meer iedereen verbaasd met een bittere speech die meer leek op een heksenjacht die hij nog had beloofd niet op die schaal uit te voeren. Ik verwacht echter wel verbeteringen op het vlak van buitenlandse politiek, beginnend met een versoepeling van visa kosten / benodigdheden om het toerisme uit de EU te stimuleren.

Genoeg politiek.

In Donetsk is niet veel te doen tenzij je iemand hebt die je rond wil leiden door het centrum (eigenlijk 4 lange straten). Zodra je buiten het centrum komt, kom je in een mix van straten terecht met alleen Chroetsjov flats (5 verdiepingen hoog, grijs, vervallen en grauw). In het cetrum kun je je vergapen aan alle cafe's die relatief upscale zijn omdat er nu eenmaal veel rijke mensen in Donetsk wonen. Ben ook naar het Zwanenmeer geweest, een balletopvoering in de schouwburg van Donetsk, dat was erg leuk.

Ben ook in Kiev geweest (trein tussen Donetsk en Kiev is vrij comfortabel, voor maar ca. 12 EUR) en het leuke is dat je op het onafhankelijkheidsplein nog steeds de resten van de Oranje revolutie ziet. Zo zie je bovenin het monument met Vrouwe Oekraine (60 meter hoog) een Yuschenko vlag wapperen. Hoe ze die daarboven hebben gekregen snap ik niet. En er is een hoop Yuschenko merchendise te krijgen, en veel mensen hebben "Tak" ("ja" in Oekraiens, campagneleus van Yuschenko) stickers overal opgeplakt, en in de gebouwen rondom het onafhankelijkheidsplein zijn veel namen in de muren gekrast van mensen die er tijdens de revolutie waren. Al met al het bezien waard. Wat he bij Kiev niet moet overslaan zijn de twee Domashya Kuchnia's: twee buffet restaurants die voor een belachelijke prijs (paar EUR) je buikje vullen met de lekkerste Oekrainse en Russische gerechten die er zijn. Ook Puzata Gata (metrostation Theatrina, richtng de Rinok (overdekte markt) aan het einde van Kreshatik (dus ver van het onafhankelijkheidsplein) eerste links nemen) is zo'n buffet restaurant en mjum mjum, wat een lekkere dingen hebben ze daar.

Ook ben ik een dagje in Zhitomir geweest, een stad 100 kilometer ten westen van Kiev. Daar was helemaal niks te zien op een klein vervallen museum na, maar daar zijn we bij iemand thuis geweest die afgelopen jaar met mijn vriendin in Amerika heeft gestudeerd dus dat was wel leuk. Ze woonde in een erg grauwe buurt (eigenlijk een heel normale buurt) met vrij vervallen flats, maar ik moet zeggen dat dit soort buurten wel Des Oekraiens zijn, en ik ben blij dat ik bij haar thuis ben geweest. Het eten wat haar moeder ons aanbood was uiteraard ook erg lekker. Het leuke was dat hun huis - erg typerend - veel Yuschenko posters bevat, en ik ben blij dat de mensen inderdaad het idealistische geloof hebben in hem dat hij Oekraine een tandje verder helpt in de wereld.

Verder was het -15 in Oekraine afgelopen week dus neem voldoende kleren mee.

[ Bericht 11% gewijzigd door Stereotomy op 14-02-2005 12:12:36 ]
Confidence through competence
  vrijdag 18 februari 2005 @ 16:08:22 #192
85750 N_I_
Free Bizantium!
pi_25146263
bumb en tvp
Democracy is like a trolleybus. You get in, and once you have reached your destination you get out
христианский солдат
pi_25152613
wow, 26 uur in de bus en dan nog eens 8 uur in de trein. Niet echt verwacht dat het zo lang zou duren, hebben een 2 persoons coupe geboekt zodat zij en ik een beetje privacy hebben waarbij ze mij dus ook komt ophalen :-)
Nog maar 29 dagen voor vertrek.
  zaterdag 19 februari 2005 @ 03:57:08 #194
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_25157611
quote:
Op vrijdag 18 februari 2005 22:34 schreef DJJoris het volgende:
wow, 26 uur in de bus en dan nog eens 8 uur in de trein. Niet echt verwacht dat het zo lang zou duren, hebben een 2 persoons coupe geboekt zodat zij en ik een beetje privacy hebben waarbij ze mij dus ook komt ophalen :-)
Nog maar 29 dagen voor vertrek.
Spannend. Mag ik vragen hoe duur jouw bustrip was? Trein Kiev - Dnepropetrovsk is schat ik zo'n 40-60 hryvna?

Ik heb vorige week van Kiev naar Donetsk gevlogen, en wist je dat dat (zeker met studentenkorting) bijna even duur is als een 2-persoons coupe in een Oekraiense trein? Dus mocht je een keer grote afstanden moeten afleggen in Oekraine, en het liefst een beetje rap, ga dan een betrouwbaar reisbureau binnen (Kyavia is een goeie) en orienteer je eens op de prijzen van binnenlandse vluchten.

De vlucht van Amsterdam naar Kiev was 2.5 uur en kostte me 270 EUR + 2500 airmiles.
Confidence through competence
pi_25159767
quote:
Op zaterdag 19 februari 2005 03:57 schreef Stereotomy het volgende:

[..]

Spannend. Mag ik vragen hoe duur jouw bustrip was? Trein Kiev - Dnepropetrovsk is schat ik zo'n 40-60 hryvna?

Ik heb vorige week van Kiev naar Donetsk gevlogen, en wist je dat dat (zeker met studentenkorting) bijna even duur is als een 2-persoons coupe in een Oekraiense trein? Dus mocht je een keer grote afstanden moeten afleggen in Oekraine, en het liefst een beetje rap, ga dan een betrouwbaar reisbureau binnen (Kyavia is een goeie) en orienteer je eens op de prijzen van binnenlandse vluchten.

De vlucht van Amsterdam naar Kiev was 2.5 uur en kostte me 270 EUR + 2500 airmiles.
Mijn busreis kostte mij 158 euro (Eurolines :-)).
Via België, Duitsland, Polen en dan dus Oekraine.
De bus koos ik niet alleen omdat het goedkoper is maar ook omdat ik wat van de tussenliggende landen wil zien en dit is een mooie kans :-).
  zaterdag 19 februari 2005 @ 12:28:15 #196
83103 yvette1982
Respect is slechts een trend.
pi_25159800
leuk land met mooie meiden.
Neem anders een leuke jonge knappe meid voor me mee.
In het dagelijks leven is iedereen een acteur.
pi_25160456
quote:
Op zaterdag 19 februari 2005 12:28 schreef yvette1982 het volgende:
leuk land met mooie meiden.
Neem anders een leuke jonge knappe meid voor me mee.
Ik ga er heen voor 1 jonge knappe meid die ik na 2 jaar bijna dagelijks online the hebben gesproken, zal geen oog hebben voor andere denk ik :-)
Nog maar 28 dagen wachten :-)
  zaterdag 19 februari 2005 @ 13:36:02 #198
83103 yvette1982
Respect is slechts een trend.
pi_25160759
quote:
Op zaterdag 19 februari 2005 13:18 schreef DJJoris het volgende:

[..]

Ik ga er heen voor 1 jonge knappe meid die ik na 2 jaar bijna dagelijks online the hebben gesproken, zal geen oog hebben voor andere denk ik :-)
Nog maar 28 dagen wachten :-)
dat is wel leuk zeg. Hoe ben je met haar in contact gekomen dan? En hoe oud is ze en waar komt ze vandaan? Hebben jullie nu soms gevoelens voor elkaar dat je haar graag wilt zien? En als er iets moois zal ontstaan zou jij dan met haar willen trouwen, en is dat dan niet lastig om haar hierheen te krijgen?
In ieder geval veel succes het zal vast erg leuk en spannend zjin.
In het dagelijks leven is iedereen een acteur.
pi_25160972
quote:
Op zaterdag 19 februari 2005 13:36 schreef yvette1982 het volgende:

[..]

dat is wel leuk zeg. Hoe ben je met haar in contact gekomen dan? En hoe oud is ze en waar komt ze vandaan? Hebben jullie nu soms gevoelens voor elkaar dat je haar graag wilt zien? En als er iets moois zal ontstaan zou jij dan met haar willen trouwen, en is dat dan niet lastig om haar hierheen te krijgen?
In ieder geval veel succes het zal vast erg leuk en spannend zjin.
Zij voegde mij per ongeluk toe met ICQ, zo bleven we kletsen, en we hebben al een tijd gevoelens voor elkaar, helaas heeft ze geen vaste telefoon dus bellen gaat niet zo gek vaak. Maar trouwen hoort inderdaad al bij de mogelijke plannen. Haar hier heen halen is inderdaad erg lastig maar we vinden er wel een manier op, het grootste probleem is eigenlijk alleen maar de reisverzekering, ze kan al een aardig mondje Nederlands :-)
  zaterdag 19 februari 2005 @ 13:54:29 #200
85750 N_I_
Free Bizantium!
pi_25161074
Heb je wel een foto van haar?

Straks blijkt het een gremlin... Niet dat die kans groot is bij Oekraïnse meisjes, maar het is toch niet uit te sluiten.
Democracy is like a trolleybus. You get in, and once you have reached your destination you get out
христианский солдат
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')