Dit is niet het topic, maar het meeste is echt gelul.quote:Op dinsdag 12 november 2019 11:43 schreef RetepV het volgende:
[..]
Olijfolie heeft juist een heel laag brandpunt. Het is niet echt geschikt om mee te bakken. Je kan het wel gebruiken om te bakken, maar gewoon op half gas, vergelijk het met boter.
Beter is het om te gebruiken in ovengerechten. Het is niet zomaar dat bijvoorbeeld de Grieken zo veel ovengerechten kennen.
En olijfolie is vooral geschikt voor salades. Maar dan komen we weer op het punt dat de olijfolie in de supermarkt gewoon crap is, hoe mooi de labels en de flesjes ook zijn. Ga naar een Griekse winkel en koop een groot blik met Griekse olijfolie. Gebruik dat op je salades en je ovengerechten, en je begint te begrijpen wat er eigenlijk zo lekker is aan olijfolie.
Goede virgin olijfolie is dik. In de supermarkt heb ik nog geen dikke olijfolie gevonden. Het is allemaal zo dun als water. En dan weet je gewoon dat er iets mee gedaan is tussen het moment dat het uit de pers kwam en het moment dat het de fles in ging.
Wist je trouwens dat de Grieken de grootste exporteurs van olijven zijn? En dat meer dan 50% van de 'Italiaanse' olijfolie eigenlijk gewoon van geimporteerde Griekse olijven is gemaakt?
als ik het zelf zo bekijk, is heldere oljifolie goed om in te bakkenquote:Op dinsdag 12 november 2019 15:15 schreef Bramito het volgende:
[..]
Dit is niet het topic, maar het meeste is echt gelul.
en het gaat maar door ik zal es kijken of ik er wijzer van word, dank uquote:Op dinsdag 12 november 2019 15:29 schreef golfer het volgende:
Over olijfolie zijn zat topics te vinden, zoals bijvoorbeeld:
CUL / Olijfolie
CUL / Bakken in olijfolie extra vierge gevaarlijk ?
CUL / Olijfolie!
CUL / goede olijfolie?
CUL / Olijfolie bakken/braden
CUL / Welke olijfolie om te (roer)bakken?
CUL / Olijfolie
etc. etc.
slagroomquote:Op donderdag 21 november 2019 08:36 schreef Tuindier het volgende:
Gisteren is mijn nieuwe aanwinst binnengekomen [ afbeelding ]
Kan niet wachten om er mee aan de slag te gaan. Iemand nog een suggestie voor een recept waarbij ik deze machine veel nodig heb?
Oh ik dacht dat er iemand op je pan was gaan zitten..quote:
slagroom is veel lekkerderquote:Op donderdag 21 november 2019 08:51 schreef Snowballed het volgende:
Pizza of brooddeeg is een betere test dan slagroom..
Alles kan op een pizzaquote:
Slagroom, cakebeslag, smoothies, gehakt.quote:Op donderdag 21 november 2019 08:36 schreef Tuindier het volgende:
Gisteren is mijn nieuwe aanwinst binnengekomen [ afbeelding ]
Kan niet wachten om er mee aan de slag te gaan. Iemand nog een suggestie voor een recept waarbij ik deze machine veel nodig heb?
Oh heel veel plezier er mee ik heb al een paar jaar een Bosch echt super blij meequote:Op donderdag 21 november 2019 08:36 schreef Tuindier het volgende:
Gisteren is mijn nieuwe aanwinst binnengekomen [ afbeelding ]
Kan niet wachten om er mee aan de slag te gaan. Iemand nog een suggestie voor een recept waarbij ik deze machine veel nodig heb?
Ik wil je zeker niet ontmoedigen, en hoop oprecht dat je er plezier mee hebt.quote:Op donderdag 21 november 2019 08:36 schreef Tuindier het volgende:
Gisteren is mijn nieuwe aanwinst binnengekomen [ afbeelding ]
Kan niet wachten om er mee aan de slag te gaan. Iemand nog een suggestie voor een recept waarbij ik deze machine veel nodig heb?
Nou weet ik niet wat jij voor type hebt gehad maar ik heb hier al een jaar of 4 eentje uit de 5 serie ik maak er brood mee, raspen, blender het is een prima machine en ik bak veelquote:Op vrijdag 22 november 2019 18:11 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Ik wil je zeker niet ontmoedigen, en hoop oprecht dat je er plezier mee hebt.
Ik heb het ding na 2 weken uit ellende maar weg gegeven. Heeft maar weinig power, hulpstukken zijn van armoedige kwaliteit en erg slap. Slagroom kloppen deed die wel prima trouwens.,
Vandaag nog brooddeeg gedraaid er inquote:Op vrijdag 22 november 2019 22:05 schreef Tuindier het volgende:
Ik heb hem juist gekocht ter vervanging van mijn slappe moulinex. De accesoires voelen erg degelijk aan. Volgende week ga ik de proef op de som nemen met brooddeeg, maar ik heb er eigenlijk wel vertrouwen in.
Ik had er ook eentje uit de 5 serie.quote:Op vrijdag 22 november 2019 18:55 schreef Goitske het volgende:
[..]
Nou weet ik niet wat jij voor type hebt gehad maar ik heb hier al een jaar of 4 eentje uit de 5 serie ik maak er brood mee, raspen, blender het is een prima machine en ik bak veel
Fijn! Ik ben er zelf ook erg blij mee en echt goed brood deeg krijg je er mee dus mooie machinequote:Op dinsdag 26 november 2019 19:18 schreef Tuindier het volgende:
Brooddeeg met half rogge/half witte bloem: check
Pompoen, wortel, ui, appel, gember raspen: check
Slagroom kloppen: check
Ik ben er blij mee!
Ben benieuwd, ik zit daar ook nog steeds over te denken.quote:Op dinsdag 3 december 2019 11:55 schreef realAIVD het volgende:
Tijdens de zoveelste denksessies of ik al dan niet een instant pot in huis zou halen, kwam ik via een uitgebreide review tot de conclusie dat doorgaans vooral/alleen de sauteer- en hogedruk-functies worden gebruikt.
Dus was de volgende vraag, wil ik een elektrisch apparaat of een apparaat dat op het gasstel gezet wordt?
Om een lang verhaal kort te maken: ik heb een kleine hogedrukpan gekocht (en m'n slowcooker weggegeven, want er komt wel een eind aan de kastruimte )
[ afbeelding ]
Degelijk apparaat, niet al te groot, behoorlijk goedkoop (53,45 euro), simpele gebruiksaanwijzing.
Enige nadeel is dat de kleine versie (4Liter) niet met inzet of stoommand geleverd wordt.
Tot dusver water mee gekookt, want dat moet volgens het boekje (handig, want nu weet ik meteen hoe het werkt)
Later vandaag ga ik een pan mung dahl maken in de snelkookpan, rijstkokertje er naast op het aanrecht.
Een stoofvlees gerecht (waarmee er echt tijdswinst te behalen is) volgt later.
Dat zijn van die dingen die je eens van iemand moet lenen om uit te proberen ...quote:Op dinsdag 3 december 2019 18:40 schreef Myraela het volgende:
Ik heb juist een snelkookpan in de schuur staan na 2 keer gebruikt te hebben. Echt grootste miskoop ooit.
Haha, de eerste echte kookronde ging hier prima, achteraf ook makkelijk schoon te maken. De tijd zal het leren!quote:Op dinsdag 3 december 2019 18:40 schreef Myraela het volgende:
Ik heb juist een snelkookpan in de schuur staan na 2 keer gebruikt te hebben. Echt grootste miskoop ooit.
Top! Gebruik hem zelf vooral om bouillon in te maken. Komt er altijd heerlijk, helder een smaakvol uit.quote:Op dinsdag 3 december 2019 11:55 schreef realAIVD het volgende:
Tijdens de zoveelste denksessies of ik al dan niet een instant pot in huis zou halen, kwam ik via een uitgebreide review tot de conclusie dat doorgaans vooral/alleen de sauteer- en hogedruk-functies worden gebruikt.
Dus was de volgende vraag, wil ik een elektrisch apparaat of een apparaat dat op het gasstel gezet wordt?
Om een lang verhaal kort te maken: ik heb een kleine hogedrukpan gekocht (en m'n slowcooker weggegeven, want er komt wel een eind aan de kastruimte )
[ afbeelding ]
Degelijk apparaat, niet al te groot, behoorlijk goedkoop (53,45 euro), simpele gebruiksaanwijzing.
Enige nadeel is dat de kleine versie (4Liter) niet met inzet of stoommand geleverd wordt.
Tot dusver water mee gekookt, want dat moet volgens het boekje (handig, want nu weet ik meteen hoe het werkt)
Later vandaag ga ik een pan mung dahl maken in de snelkookpan, rijstkokertje er naast op het aanrecht.
Een stoofvlees gerecht (waarmee er echt tijdswinst te behalen is) volgt later.
Jaaa die is tof! Heb zelf 3 Brabantia pedaalemmers staan in de keuken, andere serie wel.quote:Op dinsdag 3 december 2019 20:32 schreef Nismo91 het volgende:
Let niet op de rotzooi, wij wonen net een paar dagen.
Maar kijk deze prullenbak
[ afbeelding ]
Ik gebruik hem ook vooral voor peulvruchten (praktisch iedere week) en bouillon. Soms ook voor groenten, dat is nl. echt heel snel. Het werk ook goed voor hele aardappels, voor een aardappel salade bijvoorbeeld. Stoofvlees doe ik soms, maar dat doe ik liever gewoon in een gietijzeren pan langzaam op het vuur. Dan wordt het bij mij om één of andere reden lekkerder dan uit de snelkookpan. Aan de andere kant is bij mij de bouillon uit de snelkookpan beter dan uit de gewone pan. Daar moet ik wel bij zeggen dat er ooit eens een topic over was, waar werd uitgelegd dat dat dan weer aan de soort snelkookpan ligt.quote:Op dinsdag 3 december 2019 11:55 schreef realAIVD het volgende:
Tijdens de zoveelste denksessies of ik al dan niet een instant pot in huis zou halen, kwam ik via een uitgebreide review tot de conclusie dat doorgaans vooral/alleen de sauteer- en hogedruk-functies worden gebruikt.
Dus was de volgende vraag, wil ik een elektrisch apparaat of een apparaat dat op het gasstel gezet wordt?
Om een lang verhaal kort te maken: ik heb een kleine hogedrukpan gekocht (en m'n slowcooker weggegeven, want er komt wel een eind aan de kastruimte )
[ afbeelding ]
Degelijk apparaat, niet al te groot, behoorlijk goedkoop (53,45 euro), simpele gebruiksaanwijzing.
Enige nadeel is dat de kleine versie (4Liter) niet met inzet of stoommand geleverd wordt.
Tot dusver water mee gekookt, want dat moet volgens het boekje (handig, want nu weet ik meteen hoe het werkt)
Later vandaag ga ik een pan mung dahl maken in de snelkookpan, rijstkokertje er naast op het aanrecht.
Een stoofvlees gerecht (waarmee er echt tijdswinst te behalen is) volgt later.
Ik ga er van uit dat ik er ook vooral peulvruchten in zal maken, die eet ik graag en vaak.quote:Op woensdag 4 december 2019 12:58 schreef Bramito het volgende:
[..]
Ik gebruik hem ook vooral voor peulvruchten (praktisch iedere week) en bouillon. Soms ook voor groenten, dat is nl. echt heel snel. Het werk ook goed voor hele aardappels, voor een aardappel salade bijvoorbeeld. Stoofvlees doe ik soms, maar dat doe ik liever gewoon in een gietijzeren pan langzaam op het vuur. Dan wordt het bij mij om één of andere reden lekkerder dan uit de snelkookpan. Aan de andere kant is bij mij de bouillon uit de snelkookpan beter dan uit de gewone pan. Daar moet ik wel bij zeggen dat er ooit eens een topic over was, waar werd uitgelegd dat dat dan weer aan de soort snelkookpan ligt.
Hier in Spanje heeft iedereen zo'n ding trouwens.
Gefeliciteerd! De mooiste die er isquote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op woensdag 18 december 2019 11:55 schreef InTrePidIvity het volgende:
[..]
Gefeliciteerd! De mooiste die er isSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Spoilers!
Prijzig dingetje, maar wel één waar je lang plezier aan gaat belevenquote:Op woensdag 18 december 2019 12:50 schreef anndb het volgende:
Toen ik in het broodbak topic aan het posten was bedacht ik me om hier ook maar even te pochen met mijn nieuwe oven. Wat ben ik er blij mee, jaren en jaren met een combi magnetron gezeten hier welke voor geen meter werkte (een of ander chinees merk) en warmte vanaf 1 hoek gaf en nooit de temperatuur haalde uiteraard die hij moest halen.
[ afbeelding ]
Miele Inbouw Combi Stoomoven DGC 5080 XL
Kan 'm nu al niet meer missen. Beste aankoop in de keuken die ik gedaan heb denk. Wat een verademing zegquote:Op zaterdag 4 januari 2020 10:56 schreef devlinmr het volgende:
[..]
Prijzig dingetje, maar wel één waar je lang plezier aan gaat beleven
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |