abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_189471497
MartijnKlungel twitterde op dinsdag 15-10-2019 om 23:52:23 Alle ingangen naar het Binnenhof zijn vannacht al geblokkeerd door politiebusjes. Boeren willen morgen naar het Binnenhof, maar dat mag niet van minister Grapperhaus. Ook @rtvnoord volgt het #boerenprotest in Den Haag. https://t.co/qU2Sq2dWCw reageer retweet


quote:
Protesterende boeren gaan woensdag in ochtendspits op pad: grote problemen verwacht

De protesterende boeren die woensdag het Binnenhof in Den Haag willen gaan bezetten, zullen vermoedelijk in de ochtendspits voor grote problemen op wegen in het hele land zorgen. Ze hebben afgesproken om 09.00 uur bij het RIVM in Bilthoven en rijden daarna door naar Den Haag. Er doen naar verwachting duizenden boeren mee.

De actiegroep Farmers Defence Force heeft de planning voor het protest van woensdag 16 oktober vandaag bekendgemaakt. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu is eerst aan de beurt. Daar willen de boeren om 09.00 uur al zijn. ,,De Rijksdienst die met schimmige methodes en uitkomsten ons als grootste vervuiler heeft aangewezen'', staat in het programma.

Daarna rijden de 'trekkers, bussen en auto's' naar Den Haag met verschillende eisen: ,,eerst onafhankelijke metingen en pas daarna maatregelen. Geen eliminatie van boerenbedrijven, geen inbreuk op grondrechten.'' De Farmers Defence Force zegt te verwachten dat premier Rutte en landbouwminister Schouten de actievoerders woensdag aanhoren.



De plannen laten zien dat de boeren al vroeg op pad gaan. Dat zal opnieuw zorgen voor grote drukte op de Nederlandse wegen. Tijdens het protest van 1 oktober zorgden de boeren ook al voor ellenlange files.

De actie van komende woensdag, waar naar verwachting duizenden boeren aan mee zullen doen en die groter moet worden dan de boerenactie van vorige week, wordt gehouden uit protest tegen de kabinetsbesluiten. De boeren willen niet weggesaneerd worden en eisen onder meer een betere vergoeding voor nertsenfokkerijen die over enkele jaren verboden worden.

Ontbijt
Een delegatie van actievoerders blijft in Den Haag. Donderdag wil de actiegroep daar ontbijt klaarzetten voor burgers, om het 'ongemak' dat de demonstraties met zich mee hebben gebracht, te verzachten. Het moet een ontbijt worden met in Nederland geproduceerde producten. Die middag zullen de boeren die overnacht hebben in Den Haag ook nog een tocht maken langs verschillende rijksgebouwen in de stad, maakte actieleider Mark van den Oever van actiegroep Farmers Defence Force vanmiddag bekend.



https://www.ad.nl/binnenl(...)n-verwacht~a5cd1fe3/
quote:
Provincies zwichten voor boerenprotest: geen nieuwe stikstofregels voor boeren

Nadat Drenthe en Overijssel de regels geheel introkken, schortte Gelderland de invoering voorlopig op. In Groningen en Flevoland houdt het bestuur voet bij stuk.



Meerdere provinciebesturen hebben maandag besloten af te zien van de invoering van nieuwe stikstofregels. Drenthe en Overijssel schrapten de regels voor boeren, net als Friesland vorige week al deed. Gelderland schortte invoering ervan voorlopig op. Dit onder druk van demonstrerende boeren, die maandag met tractoren richting de provinciehuizen zijn getrokken. Groningen en Flevoland houden ondanks de protesten vast aan de gemaakte afspraken.

De Groningse gedeputeerde Henk Staghouwer (ChristenUnie) zei maandagavond in een persconferentie dat het provinciebestuur voet bij stuk houdt en geen uitzonderingen maakt in de nieuwe stikstofregels. ,,Vier andere provincies hebben een andere keuze gemaakt. Wij hebben gemeend daaraan vast te moeten houden." Staghouwer zei vanaf morgen met de landbouwsector en het Rijk in gesprek te gaan over een oplossing.

Eerder op de dag was de binnenstad van Groningen het toneel van grimmig protest. Demonstrerende boeren belaagden agenten met hooi en reden betonnen paaltjes omver. Een tractor reed door een afzetting bij de Vismarkt - fietsers en voorbijgangers konden hem ternauwernood ontwijken. Eén boer werd gearresteerd nadat hij met zijn tractor geprobeerd zou hebben op een politiepaard in te rijden.

Bij het provinciehuis moesten agenten met wapenstokken de menigte bij de deur weg houden. De honderden boeren daar eisten het schrappen van de stikstofregels, en dreigden de deur uit het provinciehuis te rammen - een trekker vlak voor de ingang van het provinciehuis zette hun dreigement kracht bij. Toen er om 16.30 uur nog geen conclusie was, reed de tractor de deur van het provinciehuis er daadwerkelijk uit. Agenten konden voorkomen dat de menigte naar binnen drong, zo is te zien op beelden van RTV Noord.

Koepelorganisatie LTO Noord, dat de demonstratie organiseerde, keurt de actie af en vraagt leden terug naar huis te gaan.

Drenthe, Overijssel en Gelderland
In andere provincies ging het provinciebestuur wel overstag. De Drentse gedeputeerde Henk Jumelet (CDA) zei maandagmiddag tegenover zo'n duizend boeren, die zich hadden verzameld bij het provinciehuis in Assen, dat de maatregelen worden ingetrokken. ,,Wij hebben goed geluisterd en geconstateerd dat we hetzelfde bedoelen", zei Jumelet. ,,We gaan samen terug en trekken in."

Eerder op de dag zei Jumelet nog dat de maatregelen zouden worden uitgesteld. ,,Daarmee zijn de beleidsregels van tafel tot er iets beters ligt." Later werd hij stelliger in zijn bewoordingen. Ook in Overijssel werden de stikstofregels voor boeren helemaal ingetrokken.

In Gelderland is de invoering van de maatregelen voorlopig opgeschort, in elk geval tot de collegevergadering van volgende week. Een woordvoerder laat weten dat het provinciebestuur in overleg gaat om de maatregelen ,,die voor agrariërs gelden niet of nog niet in te laten gaan".

Friesland al overstag
Vrijdag trokken enkele tientallen boeren voor een demonstratie naar Leeuwarden. Daar kregen zij van gedeputeerde Johannes Kramer (FNP) te horen dat het nieuwe stikstofbeleid wordt ingetrokken.

Het intrekken of opschorten van de invoering van nieuwe stikstofregels betekent dat er voorlopig geen nieuwe vergunningen kunnen worden afgegeven aan boerenbedrijven. Door een verstrekkend besluit van de Raad van State mogen alleen stikstof-uitstotende uitbreidingen van bedrijven volgen als die uitstoot elders wordt gecompenseerd.

Boeren vinden dat zij onevenredig hard worden getroffen door de maatregelen. Maandag zorgen demonstrerende boeren in delen van het land voor verkeersopstoppingen. Behalve naar Assen en Groningen trokken zij op tractoren naar de provinciehuizen in onder meer Haarlem, Den Haag, Zwolle en Arnhem.

https://www.nrc.nl/nieuws(...)erenprotest-a3976663


(illegale zender)

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 16-10-2019 20:44:27 ]
  woensdag 16 oktober 2019 @ 20:44:07 #2
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189471508
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:40 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Hoeveel legertrucks hebben ze omvergereden om op het Malieveld te komen eigenlijk?
Die zijn netjes opzij gegaan...
pi_189471527
quote:
14s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:44 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Die zijn netjes opzij gegaan...
Onzin. Stuur eens bewijs dan?
pi_189471528
Even hypothetisch, stel een soldaat had vandaag een boer doodgeschoten onder dreiging van geweld, hoe had dit dan de volgende morgen in de krant gestaan.

Ik denk dat de wereld dan in Nederland op zijn kop had gestaan
  woensdag 16 oktober 2019 @ 20:45:22 #5
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_189471533
quote:
14s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:41 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

De enige reden is dat ze geen oorlog willen maar resultaat..
Oorlogje op het binnenhof is zo geregeld en gewonnen
Je overschat echt de macht van boeren. De regering heeft echt wel eens voor hetere vuren gestaan dan dat.
pi_189471538
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:45 schreef MakkieR het volgende:
Even hypothetisch, stel een soldaat had vandaag een boer doodgeschoten onder dreiging van geweld, hoe had dit dan de volgende morgen in de krant gestaan.
Er stonden geen gewapende militairen, dus daar zou nooit sprake van zijn geweest.
pi_189471551
De boeren moeten eerst afrekenen met een kwade macht die D666 heet.
Check it out
  woensdag 16 oktober 2019 @ 20:47:06 #8
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189471559
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:45 schreef Airbus89 het volgende:

[..]

Onzin. Stuur eens bewijs dan?
omroepwest twitterde op woensdag 16-10-2019 om 14:29:12 De politie meldde eerder dat boeren door de barricade op de A12 bij Nootdorp braken, maar op deze videobeelden is te zien dat legervoertuigen netjes aan de kant worden geparkeerd. Meer in ons artikel: https://t.co/Uovm8X3UhV #boerenprotest https://t.co/xFnjQoun82 reageer retweet
pi_189471568
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:45 schreef MakkieR het volgende:
Even hypothetisch, stel een soldaat had vandaag een boer doodgeschoten onder dreiging van geweld, hoe had dit dan de volgende morgen in de krant gestaan.

Ik denk dat de wereld dan in Nederland op zijn kop had gestaan
Dat hangt er vanaf. Als, puur hypothetisch, een boer op volle snelheid ingereden was op een legerafzetting had men dat waarschijnlijk best begrepen.
Cum hoc ergo propter hoc (correlation does NOT imply causation)
De coronacijfers van vandaag zijn een achteruitkijkspiegel van één à twee weken terug: COR / Het datavertragingstopic #2
pi_189471585
Jetten is een voorbeeld van de klassenvertegenwoordiger die niemand wil. Maar het toch wordt.
Check it out
  woensdag 16 oktober 2019 @ 20:48:35 #11
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_189471590
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:46 schreef hjansen82 het volgende:
De boeren moeten eerst afrekenen met een kwade macht die D666 heet.
Door er niet op te stemmen? Oh, wacht dat deden ze toch al niet.
pi_189471593
quote:
14s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:47 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

omroepwest twitterde op woensdag 16-10-2019 om 14:29:12 De politie meldde eerder dat boeren door de barricade op de A12 bij Nootdorp braken, maar op deze videobeelden is te zien dat legervoertuigen netjes aan de kant worden geparkeerd. Meer in ons artikel: https://t.co/Uovm8X3UhV #boerenprotest https://t.co/xFnjQoun82 reageer retweet
Ja dat was op de A12, niet op de route naar het binnenhof, dus nogmaals, stuur eens bewijs dan.
  woensdag 16 oktober 2019 @ 20:48:49 #13
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189471596
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:45 schreef MakkieR het volgende:
Even hypothetisch, stel een soldaat had vandaag een boer doodgeschoten onder dreiging van geweld, hoe had dit dan de volgende morgen in de krant gestaan.

Ik denk dat de wereld dan in Nederland op zijn kop had gestaan
Je mag hopen dat dat nooit gebeurd in NL..
pi_189471602
quote:
14s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:47 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

omroepwest twitterde op woensdag 16-10-2019 om 14:29:12 De politie meldde eerder dat boeren door de barricade op de A12 bij Nootdorp braken, maar op deze videobeelden is te zien dat legervoertuigen netjes aan de kant worden geparkeerd. Meer in ons artikel: https://t.co/Uovm8X3UhV #boerenprotest https://t.co/xFnjQoun82 reageer retweet
Ziet er niet echt uit als het binnenhof
VBL SC influencer
Left, right, behind
pi_189471607
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:45 schreef Airbus89 het volgende:

[..]

Er stonden geen gewapende militairen, dus daar zou nooit sprake van zijn geweest.
Misschien niet, maar situaties hadden vandaag heel makkelijk kunnen escaleren. stap twee zou namelijk wel gewapende militairen kunnen zijn. De vraag is dan hoe de media hierop reageert en met wat voor afschuw de Nederlander hier naar kijkt. We zijn dit immers helemaal niet gewend.
  woensdag 16 oktober 2019 @ 20:49:28 #16
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189471609
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:48 schreef Airbus89 het volgende:

[..]

Ja dat was op de A12, niet op de route naar het binnenhof, dus nogmaals, stuur eens bewijs dan.
Lees mn posts nog eens? Met je gedram..
pi_189471612
quote:
14s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:47 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

omroepwest twitterde op woensdag 16-10-2019 om 14:29:12 De politie meldde eerder dat boeren door de barricade op de A12 bij Nootdorp braken, maar op deze videobeelden is te zien dat legervoertuigen netjes aan de kant worden geparkeerd. Meer in ons artikel: https://t.co/Uovm8X3UhV #boerenprotest https://t.co/xFnjQoun82 reageer retweet
quote:
Op dit moment worden de boeren, "bij hoge uitzondering", door de politie onder de rode kruizen geleid op de A12 bij het Prins Clausplein, meldt Rijkswaterstaat. Dit omdat de overige parkeervoorzieningen in Den Haag vol zijn. "De Utrechtsebaan wordt ingericht als parkeerterrein. Dit wordt overige bestuurders kenbaar gemaakt via bebording boven en langs de weg."
Cum hoc ergo propter hoc (correlation does NOT imply causation)
De coronacijfers van vandaag zijn een achteruitkijkspiegel van één à twee weken terug: COR / Het datavertragingstopic #2
pi_189471618
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:49 schreef DireStraits7 het volgende:

[..]

[..]

Nee dat doet er niet toe, ik ben aan het drammen.
  woensdag 16 oktober 2019 @ 20:50:40 #19
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189471623
quote:
1s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:49 schreef Caland het volgende:

[..]

Ziet er niet echt uit als het binnenhof
Het ging over het malieveld en de snelwegen en dat het leger, ME en politie niet aan de kant ging voor de boeren.. :W
pi_189471628
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:49 schreef MakkieR het volgende:

[..]

Misschien niet, maar situaties hadden vandaag heel makkelijk kunnen escaleren. stap twee zou namelijk wel gewapende militairen kunnen zijn. De vraag is dan hoe de media hierop reageert en met wat voor afschuw de Nederlander hier naar kijkt. We zijn dit immers helemaal niet gewend.
Gaat het wel goed met je?
VBL SC influencer
Left, right, behind
pi_189471631
quote:
14s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:48 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Je mag hopen dat dat nooit gebeurd in NL..
Dat hoop ik ook zeker daarom reageer ik ook met afschuw dat de regering het leger inzet tegen onze bevolking ook al is het maar materieel.
  woensdag 16 oktober 2019 @ 20:51:31 #22
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189471634
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:49 schreef DireStraits7 het volgende:

[..]

[..]

_O-
Ja en nu even de livebeelden terugkijken die ik postte van het malieveld...
  Jaap van Dissel-award 2022 woensdag 16 oktober 2019 @ 20:51:33 #23
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_189471635
Was weer een prachtige dag om te volgen :)
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
pi_189471649
quote:
14s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:50 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Het ging over het malieveld en de snelwegen en dat het leger, ME en politie niet aan de kant ging voor de boeren.. :W
Ze gingen niet aan de kant omdat de boeren zogenaamd sterker waren, maar omdat men escalatie wilde voorkomen. Je hebt niets aan een snelweg vol trekkers, hè.
Cum hoc ergo propter hoc (correlation does NOT imply causation)
De coronacijfers van vandaag zijn een achteruitkijkspiegel van één à twee weken terug: COR / Het datavertragingstopic #2
pi_189471655
quote:
1s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:51 schreef Caland het volgende:

[..]

Gaat het wel goed met je?
Met mij wel, maar ik ben geschrokken van onze regering hoe men dealt met protestanten.
  woensdag 16 oktober 2019 @ 20:52:48 #26
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189471660
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:52 schreef DireStraits7 het volgende:

[..]

Ze gingen niet aan de kant omdat de boeren zogenaamd sterker waren, maar omdat men escalatie wilde voorkomen.
Dan ZIJN de boeren toch sterker?? De overheid kan zich niet alles veroorloven..
pi_189471668
Ik steun de boeren voluit. Dat tuig denkt de voedselvoorziening op het spel te zetten met hun klimaatgedram. En de prijzen zullen de pan uitreizen of de boeren die investeren in duurzaamheid worden genaait, doordat we plofkippen uit het buitenland moeten halen.
Check it out
pi_189471670
quote:
6s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:51 schreef Nikonlover het volgende:
Was weer een prachtige dag om te volgen :)
Het was fantastisch en verbazingwekkend af en toe. ^O^
  woensdag 16 oktober 2019 @ 20:53:15 #29
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_189471674
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:51 schreef MakkieR het volgende:

[..]

Dat hoop ik ook zeker daarom reageer ik ook met afschuw dat de regering het leger inzet tegen onze bevolking ook al is het maar materieel.
Dus als Greenpeace zijn hele achterban het binnenhof laat gijzelen dan mag de regering zich daar niet tegen verdedigen met hulp van het leger?
pi_189471678
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:52 schreef MakkieR het volgende:

[..]

Met mij wel, maar ik ben geschrokken van onze regering hoe men dealt met protestanten.
Ik ook, mag best wat harder tegen opgetreden worden. Doen we met 100 boomknuffelaars op een bruggetje in Amsterdam ook.
VBL SC influencer
Left, right, behind
  woensdag 16 oktober 2019 @ 20:53:42 #31
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_189471679
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:49 schreef MakkieR het volgende:

[..]

Misschien niet, maar situaties hadden vandaag heel makkelijk kunnen escaleren. stap twee zou namelijk wel gewapende militairen kunnen zijn. De vraag is dan hoe de media hierop reageert en met wat voor afschuw de Nederlander hier naar kijkt. We zijn dit immers helemaal niet gewend.
maak het toch niet groter dan het is joh.
in plaats van betonblokken kozen ze voor wat vrachtwagens.

die huurde ze bij defensie. Geen wapens alleen wat auto's.
verder helemaal niks aan de hand.
Tot nooit .......
pi_189471680
quote:
14s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:52 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Dan ZIJN de boeren toch sterker??
Nee, dat heet openbare orde behouden.
Cum hoc ergo propter hoc (correlation does NOT imply causation)
De coronacijfers van vandaag zijn een achteruitkijkspiegel van één à twee weken terug: COR / Het datavertragingstopic #2
pi_189471683
quote:
6s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:51 schreef Nikonlover het volgende:
Was weer een prachtige dag om te volgen :)
Heb je ook zo lekker gewerkt jongen? Nee he? Nee.
pi_189471702
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:53 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Dus als Greenpeace zijn hele achterban het binnenhof laat gijzelen dan mag de regering zich daar niet tegen verdedigen met hulp van het leger?
Nee daar hebben wij de politie voor om de orde te handhaven. Soldaten zijn er om te doden, agenten zijn er om te handhaven. Men zegt dit niet, maar zo denkt een soldaat wel.
pi_189471714
quote:
1s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:53 schreef Caland het volgende:

[..]

Ik ook, mag best wat harder tegen opgetreden worden. Doen we met 100 boomknuffelaars op een bruggetje in Amsterdam ook.
nogmaals, leger vs politieagent, twee verschillende vakken.
pi_189471715
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:53 schreef hjansen82 het volgende:
Ik steun de boeren voluit. Dat tuig denkt de voedselvoorziening op het spel te zetten met hun klimaatgedram.
Aanwijzende voornaamwoorden, ze zijn ook moeilijk.
Cum hoc ergo propter hoc (correlation does NOT imply causation)
De coronacijfers van vandaag zijn een achteruitkijkspiegel van één à twee weken terug: COR / Het datavertragingstopic #2
  woensdag 16 oktober 2019 @ 20:55:23 #37
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189471716
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:53 schreef DireStraits7 het volgende:

[..]

Nee, dat heet openbare orde behouden.
Openbare orde.. vandaar dat iedereen met de trekker door de bosjes voor de politie aan en om de politie heen het malieveld op draaide terwijl er overal agenten stonden...

Orde en gezag enzo....
pi_189471726
quote:
14s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:55 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Openbare orde.. vandaar dat iedereen met de trekker door de bosjes voor de politie aan en om de politie heen het malieveld op draaide terwijl er overal agenten stonden...
En wat zou er gebeurd zijn als ze iedereen tegengehouden hadden? Jij denkt dat ze dan rustig huiswaarts gekeerd waren?
Cum hoc ergo propter hoc (correlation does NOT imply causation)
De coronacijfers van vandaag zijn een achteruitkijkspiegel van één à twee weken terug: COR / Het datavertragingstopic #2
pi_189471751
quote:
14s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:55 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Openbare orde.. vandaar dat iedereen met de trekker door de bosjes voor de politie aan en om de politie heen het malieveld op draaide terwijl er overal agenten stonden...

Orde en gezag enzo....
Binnenhof niet opgekomen, missie geslaagd.
VBL SC influencer
Left, right, behind
  woensdag 16 oktober 2019 @ 20:57:30 #40
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189471752
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:56 schreef DireStraits7 het volgende:

[..]

En wat zou er gebeurd zijn als ze iedereen tegengehouden hadden? Jij denkt dat ze dan rustig huiswaarts gekeerd waren?
Dan had de overheid een ontzettende deuk opgelopen en nog groter wereld nieuws dan nu geweest..
Het leger inzetten tegen de boeren.. Daar had heel de wereld van gesmuld..
pi_189471772
quote:
14s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:57 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Dan had de overheid een ontzettende deuk opgelopen en nog groter wereld nieuws dan nu geweest..
Het leger inzetten tegen de boeren.. Daar had heel de wereld van gesmuld..
Kortom: dit was de beste optie en heeft niets te maken met hoe sterk de boeren zijn. Hooguit dat ze in grote getale gekomen zijn (en het Malieveld dus een te billijken optie was voor de gemeente).
Cum hoc ergo propter hoc (correlation does NOT imply causation)
De coronacijfers van vandaag zijn een achteruitkijkspiegel van één à twee weken terug: COR / Het datavertragingstopic #2
pi_189471781
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:54 schreef MakkieR het volgende:

[..]

Nee daar hebben wij de politie voor om de orde te handhaven. Soldaten zijn er om te doden, agenten zijn er om te handhaven. Men zegt dit niet, maar zo denkt een soldaat wel.
:')
Onzin.
  woensdag 16 oktober 2019 @ 20:59:31 #43
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189471788
quote:
1s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:57 schreef Caland het volgende:

[..]

Binnenhof niet opgekomen, missie geslaagd.
Dat was alleen niet de "missie" als je buiten de stad het leger al dwars op de weg zet.. en een kordon ME en agenten het malieveld laat dichtzetten...
  woensdag 16 oktober 2019 @ 20:59:48 #44
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_189471792
quote:
14s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:55 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Openbare orde.. vandaar dat iedereen met de trekker door de bosjes voor de politie aan en om de politie heen het malieveld op draaide terwijl er overal agenten stonden...

Orde en gezag enzo....
Eh ja, een regering laveert in dit soort situaties een beetje door niet te rigide alles aan te pakken maar wel te zorgen dat ontwrichting voorkomen wordt.

Ze hebben in 2017 in Barcelona nog gezien hoe het niet moet.
  woensdag 16 oktober 2019 @ 21:00:33 #45
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189471808
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:58 schreef DireStraits7 het volgende:

[..]

Kortom: dit was de beste optie en heeft niets te maken met hoe sterk de boeren zijn. Hooguit dat ze in grote getale gekomen zijn (en het Malieveld dus een te billijken optie was voor de gemeente).
Heeft dus alles te maken met hoe sterk de boeren zijn... Jij was gewoon opgepakt en afgevoerd.. de boeren rollen gewoon door naar hoever ze willen gaan...
pi_189471815
De boeren zijn gemoedelijk en willen alleen hun stem laten horen. Maar ze laten zich niet zo maar wegsturen.
Check it out
  woensdag 16 oktober 2019 @ 21:01:20 #47
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189471829
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 21:00 schreef hjansen82 het volgende:
De boeren zijn gemoedelijk en willen alleen hun stem laten horen. Maar ze laten zich niet zo maar wegsturen.
Ze zijn ook niet zomaar gekomen idd..
pi_189471838
quote:
14s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 21:00 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Heeft dus alles te maken met hoe sterk de boeren zijn... Jij was gewoon opgepakt en afgevoerd.. de boeren rollen gewoon door naar hoever ze willen gaan...
Als jij in dat waanbeeld wil blijven geloven, prima.
Cum hoc ergo propter hoc (correlation does NOT imply causation)
De coronacijfers van vandaag zijn een achteruitkijkspiegel van één à twee weken terug: COR / Het datavertragingstopic #2
  woensdag 16 oktober 2019 @ 21:03:14 #49
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189471860
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 21:01 schreef DireStraits7 het volgende:

[..]

Als jij in dat waanbeeld wil blijven geloven, prima.
Joh de boeren zijn nog niet eens kwaad.. Die hebben gewoon een feestje gevierd en heel de regering is in paniek en kramp geschoten..
pi_189471880
Ja hoor, ze zijn uit het hele land gekomen om een feestje in Den Haag te vieren. :D
Cum hoc ergo propter hoc (correlation does NOT imply causation)
De coronacijfers van vandaag zijn een achteruitkijkspiegel van één à twee weken terug: COR / Het datavertragingstopic #2
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')