Ze zijn lekker wel zoet. Ik denk dat ik zelf de volgende keer een andere botercrème maak. Van deze wil je niet een grote toef er bovenop dus de volgende keer die ik 250 gram boter, 60 gram poedersuiker en banketbakkersroom doen en dan langzaam naar smaak nog de milkshake poeder erbij doen. En dan een mooie grote toef er op maken. Mijn nichtje is 18 bijna 19 maar bakte altijd uit pakjes en langzaamaan gaat ze over naar recepten.quote:Op vrijdag 14 juni 2019 23:09 schreef Hupje het volgende:
Je hebt zelfs meerdere mede bakkertjes? Leuk! Waren ze lekker of heel, heel zoet?
Ik heb vandaag de kleine jamtaartjes van Rutger gemaakt voor het feest, maar krijg m'n foto nog niet geupload. Iets minder jam of een iets hoger deegrandje de volgende keer, dan zien ze er netter uit. Maar ze smaken prima.
Die staat bij ons in de familie bekend als trommelkoek. Een Fries dingquote:Op zaterdag 15 juni 2019 18:39 schreef Goitske het volgende:
Vandaag Groningse poffert gemaakt met krenten en rozijnen
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Je eet dit als een maaltijd dus niet als cake! Je doet er van oudsher gesmolten boter met (bruine of poeder) suiker overheen en eet het dan
Je kunt het au bain Marie maken of in de oven. Ik heb voor de oven gekozen want ik vind het gebakken randje lekker ipv dat hij helemaal zacht is en dus geen echte korst heeft
Zelfs mijn Friese familie noemt het poffert (ik ben half fries)quote:Op zaterdag 15 juni 2019 19:19 schreef laziness het volgende:
[..]
Die staat bij ons in de familie bekend als trommelkoek. Een Fries ding
Oooh, superlekker *zwijmel* Mijn moeder maakte dit vroeger ook soms (ze is Groningse) en serveerde er zelf een sausje bij van zeg maar bechamelsaus met héél veel kaneel. Zo heb ik bechamelsaus leren makenquote:Op zaterdag 15 juni 2019 18:39 schreef Goitske het volgende:
Vandaag Groningse poffert gemaakt met krenten en rozijnen
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Je eet dit als een maaltijd dus niet als cake! Je doet er van oudsher gesmolten boter met (bruine of poeder) suiker overheen en eet het dan
Je kunt het au bain Marie maken of in de oven. Ik heb voor de oven gekozen want ik vind het gebakken randje lekker ipv dat hij helemaal zacht is en dus geen echte korst heeft
Vanillesaus is ook nog een veel voorkomend combiquote:Op zaterdag 15 juni 2019 19:55 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Oooh, superlekker *zwijmel* Mijn moeder maakte dit vroeger ook soms (ze is Groningse) en serveerde er zelf een sausje bij van zeg maar bechamelsaus met héél veel kaneel. Zo heb ik bechamelsaus leren maken
Tja Google maar. Er zijn meerdere benamingen in omloop.quote:Op zaterdag 15 juni 2019 19:22 schreef Goitske het volgende:
[..]
Zelfs mijn Friese familie noemt het poffert (ik ben half fries)
Ik weet hetquote:Op zaterdag 15 juni 2019 20:24 schreef laziness het volgende:
[..]
Tja Google maar. Er zijn meerdere benamingen in omloop.
Ik denk soort van stevige/vaste cake, maar niet zoet.quote:Op zaterdag 15 juni 2019 22:20 schreef Hupje het volgende:
Nog nooit gegeten, poffert. Is het dan ook te vergelijken met brood? Of is het wel de structuur van cake maar dan minder zoet?
Ik vind het qua smaak iets wat richting pannenkoek gaan maar dan als een stevige cake, niet zo vet als pannenkoeken... Lekkere vage omschrijving hequote:Op zaterdag 15 juni 2019 23:19 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Ik denk soort van stevige/vaste cake, maar niet zoet.
Dank je!quote:Op woensdag 26 juni 2019 18:22 schreef Goitske het volgende:
Boterkoek wil prima, citroen merengue moet kunnen als je goed je koelkast gebruikt. Let bij de boterkoek wel op dat je een lange afkoeltijd hebt. Gebruik evt je koelkast op het einde om hem echt goed terug te koelen ivm de warmte
BrauN multimixquote:Op zondag 30 juni 2019 10:00 schreef F1gamer het volgende:
Vraagje:
Mijn handmixer is vandaag overleden .
Wat is een goede handmixer ter vervanging te kopen? (Ik heb een kleine keuken, dus moet weinig ruimte in beslag nemen)
Ik heb mixer model steentijd die het nog prima doet. Een Phillips van 19 jaar oudquote:Op zondag 30 juni 2019 11:18 schreef Postbus100 het volgende:
Een mixer is een mixer toch?
Enige is dat je liefst eentje hebt die op lage stand ook ècht langzaam gaat. En dat ie een beetje vermogen heeft. Maar verder...
Misschien kun je nog eens kritisch naar je boekenkast kijken en dingen wegdoen Ik geloof nooit dat je èlk boek nog gebruikt. Vast veel, maar niet alles. Kook/bakboeken zijn ook wel erg modegevoelig, merk ik. Rutger is redelijk tijdloos, en Levine is ook basis-materiaal, maar HHB en Laura Bakt: mwah. Over vijf jaar zijn ze vergeten.quote:Op zondag 30 juni 2019 17:38 schreef Goitske het volgende:
[..]
Ik heb mixer model steentijd die het nog prima doet. Een Phillips van 19 jaar oud
En daarnaast sinds een paar jaar een keukenmachine/mixer van Bosch maar het oude beestje komt ook regelmatig uit de kast
Ik heb een ander probleem... Mijn kast voor m'n bakboeken zit vol en heb te veel op de wishlist
Op dit moment recent uitgekomen het engelse bakboek, Gwenn's Valery, Rutger kont binnenkort uit met het simpele bakboek (basis ingrediënten en een normale mixer is voldoende zeg maar) en n Laura's bakery komt in het najaar met een hapjes bakboek uit
Recente aanwinst is de complete antiliaanse keuken waar ik al meerdere dingen uit gemaakt heb. Is meer koken maar wel wat bakken
Gewoon lenen uit de bieb.quote:Op zondag 30 juni 2019 19:51 schreef Goitske het volgende:
Gwenn is Frans boek maar twijfel daar nog over, die wil ik eerst in de handen hebben gehad
Vriendin heeft hem die neemt hem wel mee een keerquote:
Ik zit er thuis heerlijk in te bladeren nu ook 5 op de bank liggenquote:Op zondag 30 juni 2019 21:20 schreef F1gamer het volgende:
Ik ga die boeken gewoon bij de bieb lenen of anders pak ik mijn tablet erbij voor recepten.
Morgen na mijn werk mijn nieuwe handmixer ophalen
Ik zou kijken naar gebruik je het ja/nee/soms, kun je zonder ja/nee en ga je het echt gebruiken? Als het antwoord weet ik niet/ner,/kleine kans is zou ik zeggen pak een doos en breng het naar de kringloopquote:Op zaterdag 6 juli 2019 18:46 schreef F1gamer het volgende:
Wow
Ik woon vlakbij Boekenvoordeel en moet paar keer de verleiding weerstaan om een kookboek te kopen.
Ik moet binnenkort mijn keukenkastjes gaan ordenen. Ik wil de keukenspul wat ik weinig gebruik of in een ander keukenkastje doen of naar de berging brengen (ik heb ook nog inpandige berging wat nu een een grote bende is, maar zolang ik bij de vriezer en de wasmachine kan komen, vind ik wel best)
Ik ben wel heel bewust nu wat er in komt. Ik bak niet alleen uit de boeken vind het ook lekker om er in te bladeren, ideeën op te doen etc. Qua bakvormen heb ik begin dit jaar wel eea weg gedaan. Had meerdere springvormen waarin bijv iemand een mes had gebruikt of siliconen vormen die gebruik ik niet maar dan gekregen etc. Wat er nu staat gebruik ik regelmatig.quote:Op zondag 7 juli 2019 08:29 schreef Hupje het volgende:
Je bent echt een fanatiekeling, hè Goitske!
Ik hou het bewust bij de spullen die ik nu heb. Nu past het in de keukenkastjes. Dat betekent soms dat ik creatieve aanpassingen moet doen omdat ik bijvoorbeeld een bepaalde vorm niet heb. Ach ja.
En qua kook/bakboeken: ik haal veel recepten van internet. Ik heb een basiskookboek en wat krijgertjes. Gebruik ik die niet, doe ik ze uiteindelijk weer weg.
Die zag ik net voorbijkomen op instagram stories van ohmyfoodness 😃quote:
Haha ik heb ff gekeken idd die van mijquote:Op zondag 14 juli 2019 13:40 schreef AgnesGru het volgende:
[..]
Die zag ik net voorbijkomen op instagram stories van ohmyfoodness 😃
Weet iemand hoe ik in een recept aantal theelepels gelatine omreken naar blaadjes? Staan helaas geen grammen in het recept.
Dat bladeren in kookboeken herken ik. Waarschijnlijk n combinatie van m’n twee hobby’s lezen en koken/bakken.quote:Op zondag 7 juli 2019 08:49 schreef Goitske het volgende:
[..]
Ik ben wel heel bewust nu wat er in komt. Ik bak niet alleen uit de boeken vind het ook lekker om er in te bladeren, ideeën op te doen etc. Qua bakvormen heb ik begin dit jaar wel eea weg gedaan. Had meerdere springvormen waarin bijv iemand een mes had gebruikt of siliconen vormen die gebruik ik niet maar dan gekregen etc. Wat er nu staat gebruik ik regelmatig.
Vriendin van mij heeft en een Madeleine vorm, en dit en dat ja dan maak ik maar geen Madeleines bijv
Ik wil wel graag een kleinere cake vorm en ene kleine brood vorm maar die wil ik al een paar jaar en doe het nog steeds met wat ik heb staan
Heel veel dingen heb je niet perse nodig.
Ik heb bijv een boterkoek vorm omdat m'n vriendin die had staan en nooit gebruikte. Ze deed ook een Nordic ware tulband weg ivm ruimte gebrek dus voor 10 euro overgenomen (ipv 40 euro nieuw) ik heb voor al die tulbanden ook niet de volle mep betaald anders waren ze er nooit gekomen (de hhb nordice ware look a like kostte zelfs maar 10 cent bij de AH die een mega magazijn opruiming had, heb er toen geloof wel 10-15 gekocht en veel mensen blij gemaakt)
Hoe hou je dat uit 2 jaar in dozenquote:Op zondag 14 juli 2019 19:25 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Dat bladeren in kookboeken herken ik. Waarschijnlijk n combinatie van m’n twee hobby’s lezen en koken/bakken.
Toen we alles gingen inpakken voor de verbouwing/verhuizing heb ik ook alles uitgezocht. Sommige dingen zitten nu al bijna 2 jaar in dozen, dus dar wordt genieten met uitpakken.
Dozen staan in de opslag, eerst voor de verkoop (ong 1 jaar) en nu al een half jaar aan het logeren bij schoonmoeder en moeder. Heel blij dat we vanaf volgende week in ons nieuwe huis kunnen gaan slapen en dan komen langzaam de dozen ook weer uit de opslag, maar benedenverdieping is nog (lang) niet klaar en de keuken dus ook niet. Koken gebeurt nu in de bijkeuken op losse pitjes en een combimagnetronnetjequote:
Het einde is in zicht!quote:Op zondag 14 juli 2019 22:44 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Dozen staan in de opslag, eerst voor de verkoop (ong 1 jaar) en nu al een half jaar aan het logeren bij schoonmoeder en moeder. Heel blij dat we vanaf volgende week in ons nieuwe huis kunnen gaan slapen en dan komen langzaam de dozen ook weer uit de opslag, maar benedenverdieping is nog (lang) niet klaar en de keuken dus ook niet. Koken gebeurt nu in de bijkeuken op losse pitjes en een combimagnetronnetje
Wil je het op het laatste moment aanbrengen? Kun je het toch in een weckpotje doen en dan op het laatste moment er op doenquote:Op dinsdag 16 juli 2019 20:16 schreef fietsie het volgende:
OK, ik wilde eigenlijk niets verklappen over m'n gebak tot ik het af had, maar ik ben op zoek naar ervaringskennis om Lemon Curd "stevig" (goed transportabel) te maken
Kan ik het gewoon eerst maken, en dan bij gebruik een beetje opwarmen en er gelatineblaadjes in oplossen, zonder naar de kook te gaan? Of is er een andere manier om het "te laten zetten" ?
Het moet juist vast, bij voorkeur "hechten" met het gebak waar ik het op doe...quote:Op dinsdag 16 juli 2019 20:28 schreef Molo het volgende:
Gewoon met een garde de boel goed loshengsten vlak voor gebruik
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |