Is goed. Ik gebruik hem alleen voor het maken van bruiswater en geef zelf in het glas er eventueel smaakjes aan met Carvan Cevitan.quote:Op zaterdag 16 februari 2019 17:05 schreef maily het volgende:
Ik ben nu toch wel nieuwsgierig.
Kun je me mentionen als je hem een paar weken in gebruik hebt?
Niet 2015, bestaat echt al veeeeeeel langerquote:Op zaterdag 16 februari 2019 17:04 schreef golfer het volgende:
Mijn laatste speeltje nog maar eens dan:
[ afbeelding ]
Deze variant bestaat pas sinds 2015. Dus jouw bewering dat je deze al in 1995 had kan niet kloppen.quote:Op zaterdag 16 februari 2019 20:02 schreef Molo het volgende:
Niet 2015, bestaat echt al veeeeeeel langer
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/SodaStream
Joh, er zit echt geen essentieel verschil in golfer, dat weet jij ookquote:Op zaterdag 16 februari 2019 22:48 schreef golfer het volgende:
[..]
Deze variant bestaat pas sinds 2015. Dus jouw bewering dat je deze al in 1995 had kan niet kloppen.
Vacumeerapparaat wordt hier ook veel gebruikt.quote:Op dinsdag 19 februari 2019 23:15 schreef AgnesGru het volgende:
Bij de Lidl een vacummeerapparaat gekocht. Leek me wel handig bij mijn sous vide (Anova).
Sowieso handig om vlees wat je invriest te verpakkenquote:Op dinsdag 19 februari 2019 23:15 schreef AgnesGru het volgende:
Bij de Lidl een vacummeerapparaat gekocht. Leek me wel handig bij mijn sous vide (Anova).
Fixed.quote:Op woensdag 20 februari 2019 06:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sowieso handig om vlees wat je invriest zoveel mogelijk te verpakken
Ja, doet wat het moet doen, maar een zelfkoelende ijsmachine is wel fijner dan zo'n bak die in de vriezer moet.quote:Op zondag 24 februari 2019 19:08 schreef JdeMol het volgende:
Is er trouwens iemand in het bezit van de KitchenAid roomijsmaker?
Oké, bedanktquote:Op zondag 24 februari 2019 19:09 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ja, doet wat het moet doen, maar een zelfkoelende ijsmachine is wel fijner dan zo'n bak die in de vriezer moet.
Een goede zelfkoelende ijsmachine ..quote:Op zondag 24 februari 2019 19:11 schreef JdeMol het volgende:
[..]
Oké, bedankt
Welke zelfkoelende zou je aanraden dan? Ik heb er nooit 1 gehad maar het lijkt me leuk om zelf te maken. M'n moeder is ook erg gek op roomijs maar mag eigenlijk geen suiker of zo weinig mogelijk. Dus lijkt me beter om dan met verse aardbeien en bananen en dergelijke, zoet ijs te kunnen maken.
Bedankt Pietquote:Op zondag 24 februari 2019 19:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een goede zelfkoelende ijsmachine ..
Ik heb een Gaggia en die doet het al heel erg lang heel erg goed. Echter, Philips heeft Gaggia opgekocht en heeft haar focus op de koffiemachines en de ijsmachines zijn sindsdien steeds slechter van kwaliteit geworden wat ik zo in de fora en reviews lees.
Hoeveel wil je er aan besteden?
Let wel, voor je teleurgesteld bent, ijs maken zonder of met weinig suiker is niet gemakkelijk, je moet een vervanger hebben voor de droge stof in het ijs (suiker, vet, eiwit is droge stof) anders wordt het ijs kristal achtig en je wilt een romige structuur.
Nee, ik heb geen link voor je, maar ga uit van 35% vaste stof in je ijs die je dus uit eiwit, vet en suikers kan samenstellen.quote:Op zondag 24 februari 2019 19:27 schreef JdeMol het volgende:
[..]
Bedankt Piet
Oh, dat wist ik inderdaad nog niet. Dat ijs maken zonder of met weinig suiker vrij lastig is. Had me nog niet ingelezen.
De prijs maakt op zich niet uit, als het maar een deugdelijke machine is met makkelijke bediening.
Heb je eventueel een link naar goede suikervrije recepten of andere tips om het ijs wel smaakvol te krijgen?
Zo, ik heb m ook! Handig voor bij de sous vide. Tot nu toe deed ik t daar altijd door de lucht uit de ziplock zak te duwen, maar soms heb je ingredienten die blijven drijven.quote:Op maandag 25 februari 2019 16:45 schreef SiGNe het volgende:
Ook een vacuum sealer gekocht, bij de Kruidvat.. ¤24,99
Bij de Lidl hadden ze ze niet meer liggen maar kwam er vandaagg dus een bnij de Kruidvat tegen.
[ afbeelding ]
Redelijk 'tzelfde model, alleen bij de Lidl krijg je er ook nog wat ventieltjes bij.
Ik heb 'm getest met wat varkenspoten die ik in de vriezer had liggen, werkt prima zolang je maar genoeg ruimte overhoudt om de zak goed te sluiten.quote:Op dinsdag 26 februari 2019 13:48 schreef Gripper het volgende:
[..]
Zo, ik heb m ook! Handig voor bij de sous vide. Tot nu toe deed ik t daar altijd door de lucht uit de ziplock zak te duwen, maar soms heb je ingredienten die blijven drijven.
Heb m nog niet kunnen testen.
Oppassen met (natte) marinades dat je niet al die vloeistof uit de zak zuigtquote:Op dinsdag 26 februari 2019 14:03 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Ik wil er zelf ook dingen mee marineren, als iemand daar nog wat receptjes voor heeft hoor ik die graag.
Bij de vervanging van de oude diepvries was het even zoeken, maar wel een diepvries gevonden waar de kom in past. Let wel op de temperatuur van het mengsel dat je in de kom doet, de ijshaak is wel eens blijven haken achter iets wat al vastgevroren was aan de kom...quote:Op zondag 24 februari 2019 19:08 schreef JdeMol het volgende:
Is er trouwens iemand in het bezit van de KitchenAid roomijsmaker?
NEMOX Gelatissimo. Ik heb hem al jaren en doet het erg goed. Kees Raat gebruikt hem toevallig ook.quote:Op zondag 24 februari 2019 19:11 schreef JdeMol het volgende:
[..]
Oké, bedankt
Welke zelfkoelende zou je aanraden dan? I
Volg dan ook ff een cursus hoe veilig om te gaan met vloeibare stikstof. Is gevaarlijk als je er verkeerd mee omgaat.quote:Op dinsdag 26 februari 2019 18:08 schreef SiGNe het volgende:
Ik zou ergens proberen om vloeibare stikstof op de kop te tikken, beter ijs dan stikstof-ijs is er niet te krijgen.
Doordat het ijs zo enorm snel bevriest hebben kristallen geen kans om te groeien en blijft je ijs dus superzacht van textuur.
Vloeibare stikstof heb ik weleens mee gewerkt in een lab, zo heel gevaarlijk is 't ook weer niet trouwens.quote:Op dinsdag 26 februari 2019 18:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Volg dan ook ff een cursus hoe veilig om te gaan met vloeibare stikstof. Is gevaarlijk als je er verkeerd mee omgaat.
http://www.airproducts.nl(...)pdf/SDS/stikstof.pdf
Echt, dit soort zaken aanraden aan mensen die er niets van afweten, heb je er wel eens mee gewerkt of heb je deze wijsheid van een keer op tv gezien?
En jij vind het een goed idee mensen aan te raden met vloeibare stikstof te werken zonder deze info er bij te zetten?quote:Op dinsdag 26 februari 2019 18:51 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Vloeibare stikstof heb ik weleens mee gewerkt in een lab, zo heel gevaarlijk is 't ook weer niet trouwens.
Je kan bijvoorbeeld gewoon je hand in een bak vloeibare stikstof stoppen zonder enig gevaar.
Je moet 't alleen niet te lang doen want dan krijg je wel brandwonden.
Zelfde dat je jehand ook best wel eventjes in een vlam kan houden zonder datje meteen brandwonden hebt.
En je moet 't ook niet over je kleding heen krijgen want dat kan de kou langer vasthouden dan je huid.
Maar ook dat geldt ook voor hete vloeistoffen, kokend water wil je ook niet over je broek krijgen, dan liever direct op de huid.. geeft minder erge brandwonden.
En 't is stikstof, zwaarder dan zuurstof dus een ruimte hangt al flink vol stikstof voor je er zelf iets van merkt, goed ventileren dus.
Verder moet je 't ook niet in een afgesloten container doen, doordat 't opwarmt verdampt 't en in gasvorm neemt 't meer ruimte in dan in vloeibare vorm, er komt dus druk op de container te staan en die druk bouwt zich zo hoog op dat de container ontploft.
Als je er een beetje voorzichtig mee omgaat is er niets aan de hand.
Men koelt er ook PC's mee bij overklok wedstrijden, daar is bij mijn weten ook nog nooit iemand gewond bij geraakt.
Die info staat op elke fles in symbolen uitgedrukt.quote:Op dinsdag 26 februari 2019 18:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En jij vind het een goed idee mensen aan te raden met vloeibare stikstof te werken zonder deze info er bij te zetten?
Echt..
Vandaag geprobeerd maar had meer vacuum verwacht.quote:Op dinsdag 26 februari 2019 14:24 schreef Gripper het volgende:
[..]
Oppassen met (natte) marinades dat je niet al die vloeistof uit de zak zuigt
Ik heb zelf dit boek thuis, staan diverse lekkere marinades en ook infusies in, bijvoorbeeld om zelf likeuren te maken.
https://www.kookpunt.nl/sous-vide-thuis/nl/product/29837/
Als je echt graag vloeistof mee vacumeert is het ook een optie om het geheel eerst te bevriezen.quote:Op dinsdag 26 februari 2019 22:35 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Vandaag geprobeerd maar had meer vacuum verwacht.
De vloeistof trekt inderdaad omhoog dus ik had wat meer ruimte overgelaten maar dat deel trekt al vacuum voordat het deel met de kip en marinade goed vacuum trekt.
Denk ik een kwestie van een paar keer proberen voor 't beter gaat en anders pech, had ik maar een duurder met meer opties moeten kopen.
't is nu een licht vacuum dus da's ook al beter dan gewoon marineren.
Mooi.quote:Op donderdag 28 februari 2019 12:39 schreef mascara-klodder het volgende:
Koekenpan van De Buyer mezelf kado gedaan. Doorsnede van 32cm. Ben benieuwd na alle lovende verhalen hier over dit merk
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
leuk! Die staat hier ook op de verlanglijstquote:Op donderdag 28 februari 2019 12:39 schreef mascara-klodder het volgende:
Koekenpan van De Buyer mezelf kado gedaan. Doorsnede van 32cm. Ben benieuwd na alle lovende verhalen hier over dit merk
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dat is idd een goede prijs, mits het de 28 cm is of groter is het de 12 cm versie is het de normale prijsquote:Op donderdag 28 februari 2019 18:45 schreef Myraela het volgende:
Vriend heeft er gisteren ook twee tijdens de ibood hunt gekocht. 28 euro voor twee stuks, vond ik ook helemaal niet duur.
Maak hem eerst heel goed schoon voor je hem inbrandt.quote:Op donderdag 28 februari 2019 18:47 schreef Mubassie het volgende:
Zorg dat je 'm goed inbrand anders kun je er niets mee bakken
¤11 voor 32cm doorsnede. Volgens mij heb ik hier een prima koop aanquote:Op donderdag 28 februari 2019 18:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Koop dezelfde pan merkloos en je betaald de helft tot een derde en is zeker niet slechter.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |