abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_183446036
Dit topic nav recentelijke berichtgeving over de problemen in het Tilburgse zwembad, de kermis in Bussum, het kopschoppen van de bejaarde dame in Eindhoven. Allemaal pijnlijke zaken waar toevallig of niet Marokkaanse jongeren bij betrokken zijn. Kenmerkend aan deze zaken is het cynisme, de meedogenloosheid en de agressie waarmee dit soort daden gepaard gaat. Als we goed in onze media gaan rondspitten en her-en-der wat doorvragen, zijn er nog talloze andere voorbeelden uit deze categorie misdaden op te noemen, waar Marokkaanse jongeren het middelpunt blijken te zijn. Wat ook meegenomen kan worden is het percentage lichtgetinte daders bij Opsporing Verzocht -veelal Marrokanen, en wellicht zelfs het percentage Syriëgangers van Marokkaanse komaf.
Gevolg van dit type berichtgeving is beeldvorming. Als je teveel van bovenstaande artikelen leest, kom je tot de pijnlijke conclusie dat er echt een enorm probleem met Marokkaanse jongeren is. Of met de woorden van Wilders te spreken: een Marokkanenprobleem. Dit lijkt misschien wel het allergrootste maatschappelijke issue van Nederland. En omdat er zo weinig over gedebatteerd wordt, zonder twijfel het allergrootste probleem in de taboesfeer.

Vanuit mijn persoonlijke ervaring heb ik weinig problemen met Marokkaanse jongeren gehad. Sterker nog: het klikt over het algemeen wel. Maar ik ben een bepaald type, wat misschien tot de tribale kringen wordt toegelaten en daardoor een andere behandeling krijg, dat realiseer ik me wel. Vanuit mijn ervaringen van de straat, zijn de omgangsvormen vrij tribaal. Je bent one of the guys, of niet. Vaak gebaseerd op eigen afkomst, gestalte of subcultuur. Als ze weten dat je kickbokst bijvoorbeeld: poeslief, maar dat is meteen het geraffineerde. Om me heen heb ik echter wel problemen gezien. Agressie, bedreiging, tirranie, diepgewortelde wraak jegens anderen (vaak na gezichtsverlies, bijv na verloren vechtpartij). In mijn optiek niet te vergelijken met andere etnische minderheden in Nederland.
Ik zeg er wel bij dat veel van deze Marokkaanse jongeren thuis in een enorm spanningsveld leven. Daar komt ook veel stress en frustratie bij kijken, misschien in combinatie met wat exotisch temperament. Het continu leven tussen twee totaal verschillende culturen. Dat doet iets met een mens. Niemand is hier tegen bestand.

Wat ik graag zou willen zien is dat ouders inzien dat hun (Marokkaanse) kinderen een Nederlands leven zouden moeten kunnen leiden. Biertje bij de sportclub, Hollands vriendinnetje, luisteren naar autoriteit, vrouwen gelijk aan mannen, benadrukken van kansen en rijkdom van Nederland, vrijheid van religie, loslaten van materiele hebzucht, inzien van belangen langere termijn (opleiding etc), confronteren met positieve rolmodellen. Laat deze kids lekker Nederlander zijn, zonder dat je daarbij de afkomst hoeft te verloochenen. Als ouders dit doen (waar de sleutel in mijn optiek ligt), komt het hartstikke goed. Ik vind Marokkanen fijne, levendige en kleurrijke figuren. Hartstocht, temperament, altijd humor, vaak sportief, trots. Allemaal zaken die iets toevoegen aan Nederland en ik me ook bij thuisvoel (vandaar de initiele klik met Marokkanen).
Wat ik er aan toe wil voegen is een stukje andere kant van het verhaal, wat beeldvorming met mensen kan doen. Als je ogenschijnlijk tot een kwetsbare groep behoort, dan leer je inzien dat mensen op je aanwezigheid reageren en zich van je trachten te distantiëren. Dat is een vreemd besef, maar je voelt het. Gevolgd worden in winkels, tasje vastklemmen, jassen bij je uit de buurt halen in een kroeg, routinecontrole politie, niemand wil naast je zitten in het OV, mag niet naar binnen bij kroegen met portiers (pasje, verkeerde schoenen etc). Dat werkt cynisme in de hand en dat wordt ook een optelsom. Je hebt doorlopend het gevoel dat de maatschappij niet van je houdt. En dat kan, in combinatie met wat stress en tegenspoed tot wraakgevoelens lijden. Etnische Nederlanders kennen dit niet echt, die links- of rechtsom toch tot de hoogste kaste behoren. Helemaal degenen met een gespreid bedje thuis. Zodra je de hele dag weggehoond wordt (thuis en op straat) en je fluitend Jan-Diederik ziet rondhuppelen, dan kan haalt dat iets naars naar boven. Het is het gevoel om een voetbalwedstrijd met 10-0 te verliezen en uitgelachen te worden. Krenkend. En dan krijg je de neiging om nog effe een dieprode kaart te pakken in 90+4. Misschien is het jaloezie. Het is ook oneerlijk, in zekere zin. Ik wil mensen niet de slachtofferrol in drukken, maar dit doet pijn en die pijn is continu. Denk daar eens over na.

Omdat ik wil weten hoe representatief deze beeldvorming is en wat de ervaringen van andere individuen zijn, heb ik een ieder 2 vragen te stellen (die ik hierboven voor mezelf eigenlijk heb beantwoord):

1. Als je in een stad met relatief veel Marokkaanse gezinnen woont of bezoekt. Heb je oprecht iets te vrezen in een openbaar zwembad, het OV, een discotheek of de kermis? Voel je je onveilig op straat, of op school? Moet je echt op je hoede zijn? Wat zijn jouw ervaringen met Marokkaanse jongeren?

2. Wat zou volgens jou een oplossing kunnen zijn? En dan meteen het raakvlak met dit subforum: wat zou de politiek ermee moeten/kunnen doen?

[ Bericht 6% gewijzigd door Kyzbech_Tuguzhoko op 29-11-2018 20:48:28 ]
  Moderator / Redactie FP + Sport donderdag 29 november 2018 @ 20:33:49 #2
408813 crew  trein2000
pi_183446129
Ik voel mij niet snel onveilig, dat weiger ik simpelweg. Maar ik zie in mijn omgeving wel dat mensen niet blij worden als ergens een clubje marrokanen opduikt.

Politiek is een oplossing superlastig. Want preventief kan er, terecht, heel weinig. Blijft over hard aanpakken, of eigenlijk vooral een hoge pakkans, als er iets niet door de beugel kan. En verder het tegengaan van segregatie.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_183447004
Antwoord op je titel: ja
  donderdag 29 november 2018 @ 21:22:52 #4
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_183447089
Imo zou de politie gewoon de vrijheid moeten hebben veel harder op te treden als ze wantoestanden signaleren.

Niet alleen bij groepen allochtonen zie je dit probleem. Ook bij hooligans, uitgaande roomblanke jongeren etc.

Mensen denken maar dat ze, vooral in groepsverband, alles kunnen maken. Als je ziet hoe die tuigvlogger en zijn posse er een teringzooi van maakten in Zaandam en men daar gewoon niks tegen doet. Ook politie werd gefilmd en er schijnt zelfs een afspraak gemaakt te zijn over het filmen van politie met die rat.

Dat soort tuig wat mensen terroriseert moet je met een wapenstok wegtikken en het maakt me ook helemaal niks uit als daar wat botten breken. Er circuleert ook al een half jaar of wat een filmpje op facebook waar politie na een stapavond een geweldadige vent inrekent en zijn vriendin zich daar wel even mee gaat bemoeien. Wordt weggeduwd en is helemaal van de kaart dus valt languit op de grond. Staat dan op en haalt uit naar de agent en die slaat haar dus tegen de vlakte. Wordt er moord en brand geschreeuwd over de politie.

Daar kweek je een klimaat mee dat alles maar kan. Laat men de wet en diens handhavers gewoon weer respecteren als je niet meer wil dat dit soort groepjes de straten beheersen.
Laffe huichelaar
pi_183447591
Ik ben een stevige man, en heb weinig te vrezen van jongeren, en voel me niet onveilig. Maar ik kan me de angst van een jonge vrouw/meid wel voorstellen.

Het probleem doet zich voornamelijk voor in groepsverband. Alleen zijn die gastjes niets en hebben geen grote bek.

Ik ben het eens met timmmm dat de politie veel te weinig respect krijgt en dat de politie best wat harder mag optreden.Beetje zoals de Guardia Civil vroeger. Die sloeg eerst en stelde daarna vragen. Politiegeweld? Ja, dat mag van mij, als men de bevelen van de politie niet wil opvolgen. Bot gebroken of blauw oog? Had je maar moeten luisteren en de bevelen van de politie moeten opvolgen. Vind je dat je toevallig in een rel terecht kwam en dat je onschuldig bent? Had je maar eerder uit je doppen moeten kijken en een blokje om moeten lopen toen je dichtbij kwam.

Hoe kan de politiek hier iets aan doen? Meer blauw op straat zodat de pakkans groter is. Dat kan ook in de vorm van meer en beter cameratoezicht. En dat kan ook bv in zwembaden (niet in de kleedruimtes natuurlijk) of op de kermis.
En de straffen mogen ook wel omhoog. Flink laten voelen dat dat soort gedrag onacceptabel is.
Acquisitie n.a.v. deze post wordt niet op prijs gesteld.
Don't you see going to heaven is just in the thought that you might?
As an on-line radio program grows longer, the probability of a German song approaches 1.
pi_183448306
quote:
0s.gif Op donderdag 29 november 2018 20:28 schreef Kyzbech_Tuguzhoko het volgende:
Hollands vriendinnetje,
Het gebrek aan dat Hollandse vriendinnetje is de reden van de problemen in het Tilburgse zwembad, waar je hier boven naar suggereert?
quote:
Laat deze kids lekker Nederlander zijn, zonder dat je daarbij de afkomst hoeft te verloochenen.
Contradictio in terminis.
quote:
Allemaal zaken die iets toevoegen aan Nederland
Daar verschillen de meningen dus over.
quote:
Etnische Nederlanders kennen dit niet echt, die links- of rechtsom toch tot de hoogste kaste behoren.
Onzin, genoeg ethnische Nederlanders die buiten de boot vallen.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_183448425
Ik geloof dat verhaal over de opvoeding niet zo. Denk eerder dat het jarenlang gebrek aan opvoeding is geweest. Veel van de huidige probleemmakers, zijn geboren uit een huwelijk van een laaggeleide Marokkaanse Nederlander en een geimporteerde partner uit het vaderland, zonder Nederlandse kennis.

Het aantal importhuwelijken is al gedaalt en die wel mogen overkomen voldoen aan de strengere eisen en hebben ieder geval een werkende ouder met voldoende inkomen. Minder zullen opgroeien aan de onderkant van de maatschappij en hopelijk zien we met der tijd resultaten hiervan.
.
pi_183448729
quote:
0s.gif Op donderdag 29 november 2018 21:22 schreef timmmmm het volgende:
Imo zou de politie gewoon de vrijheid moeten hebben veel harder op te treden als ze wantoestanden signaleren.

Niet alleen bij groepen allochtonen zie je dit probleem. Ook bij hooligans, uitgaande roomblanke jongeren etc.

Mensen denken maar dat ze, vooral in groepsverband, alles kunnen maken. Als je ziet hoe die tuigvlogger en zijn posse er een teringzooi van maakten in Zaandam en men daar gewoon niks tegen doet. Ook politie werd gefilmd en er schijnt zelfs een afspraak gemaakt te zijn over het filmen van politie met die rat.

Dat soort tuig wat mensen terroriseert moet je met een wapenstok wegtikken en het maakt me ook helemaal niks uit als daar wat botten breken. Er circuleert ook al een half jaar of wat een filmpje op facebook waar politie na een stapavond een geweldadige vent inrekent en zijn vriendin zich daar wel even mee gaat bemoeien. Wordt weggeduwd en is helemaal van de kaart dus valt languit op de grond. Staat dan op en haalt uit naar de agent en die slaat haar dus tegen de vlakte. Wordt er moord en brand geschreeuwd over de politie.

Daar kweek je een klimaat mee dat alles maar kan. Laat men de wet en diens handhavers gewoon weer respecteren als je niet meer wil dat dit soort groepjes de straten beheersen.
Jij verlangt dus naar een soort politiestaat waarin de overheid mensen gaat afranselen als ze lastig doen?
pi_183448902
Het is aan de ene kant heel fijn om eindelijk eens een goed topic over zo’n gevoelig onderwerp te lezen, waarvoor hulde TS! Niks veroordelends, maar juist mogelijke oplossingen ook al lijken die soms heel ver weg.

En tegelijk zie je hoe in&in rot en haatvol men is zodra het woord Marokkaan voorbij komt, door meteen over zo’n topic heen te walsen en voor te stellen dat de politie er met de stok overheen gaat. Nee dat zal helpen hoor, nadat er eindelijk eens iets constructiefs wordt geopend :’)

[ Bericht 1% gewijzigd door trein2000 op 29-11-2018 22:57:46 ]
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  donderdag 29 november 2018 @ 22:55:22 #10
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_183449125
quote:
1s.gif Op donderdag 29 november 2018 22:36 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Jij verlangt dus naar een soort politiestaat waarin de overheid mensen gaat afranselen als ze lastig doen?
Nee, dat is niet wat er staat
Laffe huichelaar
pi_183449288
quote:
1s.gif Op donderdag 29 november 2018 22:36 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Jij verlangt dus naar een soort politiestaat waarin de overheid mensen gaat afranselen als ze lastig doen?
Niks mis mee. Wie niet wil horen moet maar voelen. In Spanje slaat men je ook bont en blauw, dan heb jij de volgende keer geen grote bek meer tegen de guardia civil. In Nederland klagen ze agenten al aan als ze vinden dat ze hardhandig zijn opgepakt.
pi_183449366
quote:
0s.gif Op donderdag 29 november 2018 22:55 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Nee, dat is niet wat er staat
"Dat soort tuig wat mensen terroriseert moet je met een wapenstok wegtikken en het maakt me ook helemaal niks uit als daar wat botten breken."

Je hebt zeker nooit van proportionaliteit gehoord. Heb je enig idee hoe hard je met zo'n stok moet slaan voordat je iemands botten breekt? Veel harder dan ooit nodig zou zijn om iemand of een groep onder controle te krijgen.
  Moderator / Redactie FP + Sport donderdag 29 november 2018 @ 23:14:43 #13
408813 crew  trein2000
pi_183449428
quote:
1s.gif Op donderdag 29 november 2018 23:10 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

"Dat soort tuig wat mensen terroriseert moet je met een wapenstok wegtikken en het maakt me ook helemaal niks uit als daar wat botten breken."

Je hebt zeker nooit van proportionaliteit gehoord. Heb je enig idee hoe hard je met zo'n stok moet slaan voordat je iemands botten breekt? Veel harder dan ooit nodig zou zijn om iemand of een groep onder controle te krijgen.
Dit, ik vind dat de politie best sneller geweld mag toepassen. Maar wel proportioneel.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  vrijdag 30 november 2018 @ 04:52:12 #14
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_183451223
Om te beginnen met vraag 2: de politiek kan er vermoedelijk weinig mee. Je kunt een hard beleid voeren en subsidies afschaffen, maar ook dan zal het voortwoekeren zolang de Marokkanen nog de Marokkaanse nationaliteit behouden en dat consequenties heeft.

Vraag 1: is er een serieuze bedreiging? Dat ligt deels aan je eigen gedrag, bijvoorbeeld je reactie op uitlokking.
Er is hier echter een ander mechanisme: je onprettig voelen omdat je buitengesloten wordt. Zelfs als er niemand op straat is, want je snapt de teksten op de winkels niet, je weet niet wat er te koop is. Je kan de grafitti niet lezen. Je begrijpt niet waarom er een groentewinkel in de moskee is. De beeldtaal van bedrijven van Marokkanen is oosters, Arabisch, exotisch, vreemd. Waarom heet de Marokkaanse vistent "Marrakech" en niet "De Haringboer" of zo, en de pizzaboer "Casablanca" in plaats van "Capri"? En dan nog met een Arabisch aandoend font.
Alsof je in een ver buitenland bent.
Marokkaanse vlaggen overal.

Kom je mensen tegen, dan kijken ze je niet aan. Ze groeten je niet. Onderling praten ze een taal die je niet verstaat, je hebt geen idee waar ze het over hebben. Ze dragen rare kleding, niet wat voor Nederlanders min of meer de norm is. Hoofddoekjes, maar ook andere afwijkingen: mannen in een soort jurk, hordes op sportslippers die Nederlanders alleen in het zwembad of bij de douche in de sportzaal dragen. Armoedige sportbroeken. Oudere vrouwen in vormeloze verpakking. Om maar te zwijgen van de standaard signalementen in Opsporing verzocht. Het is daarmee heel duidelijk een andere cultuur dan de Nederlandse. Zelfs arme etnische Nederlanders kleden zich anders, met armoe heeft dit niks te maken.
Nee, bedreigend is het niet direct, maar instinct geeft een sterke prikkel dat je op je hoede moet zijn omdat het zo nadrukkelijk anders is.

Je merkt nog meer rare dingen. De ongezellige koffiehuizen met tl-licht en formica tafels. De klandizie bestaat uitsluitend uit oudere Marokkanen. Dat maakt dat je je net zo min welkom voelt als in een Jordaans bruin café met alleen Mokumse stamgasten.
In de buurtsuper van de Marokkaan zie je geen bekende merken. De winkels zien er sjofel uit, alsof ze minstens 50 jaar oud zijn en slecht onderhouden. Geen hippe frisse kleuren, geen gelikte inrichting en met de hygiëne lijkt men de hand te lichten. Het is een verpaupering van het straatbeeld, waardoor je echt een achterbuurtgevoel krijgt.
Zelfs een keten als Albert Heijn kent een wereld van verschil als je de sfeer en inrichting vergelijkt tussen verschillende wijken. Het zijn niet alleen de caissières met hoofddoekjes of vakkenvullers die onderling Marokkaans praten die het verschil maken, en ook niet de klanten.
Kijk je bij een meubelzaak naar binnen dan merk je ook hoe anders die mensen kennelijk wonen. Het assortiment wijkt duidelijk af van dat in winkels in andere wijken.
Het is geen harde segregatie, want het staat iedereen vrij te kopen wat hij wil, maar er is wel degelijk segregatie door het specifieke aanbod.

Dat er hangjongeren zijn in zo'n wijk is logisch, die heb je overal. Het verschil is dat je deze niet verstaat en dus geen idee hebt wat ze over je zeggen. Je kunt er niet gevat op reageren als je zou willen.
Het is echter wel duidelijk dat dit hun buurt is en dat jij de vreemdeling bent, zelfs als je 100 meter verderop woont. In hun ogen heb jij daar niks te zoeken. Ze nemen vaak een dreigende houding aan. Hun reactie op vrouwen is primitief en beledigend.
Je zult zelden een Marokkaan zien die die jongeren terecht wijst, waardoor je je erg eenzaam gaat voelen: áls er iets gebeurt, zal dan iemand je helpen?

De politiek kan daar weinig mee. Een winkelier bepaalt zelf hoe zijn winkel eruit ziet en wat hij verkoopt. Bewoners gaan hun eigen gang, als daar de hele dag de gordijnen dicht zijn is dat niet verboden. Zolang er genoeg Marokkanen zijn die naar de winkeliers gaan, hoeven ze zich niet aan de wensen van Nederlanders te voldoen, dat is immers hun doelgroep niet.
Het zal eerder gemeentepolitiek zijn, de welstandscommissie die in de gaten houdt of het straatbeeld nog aantrekkelijk is. Alleen is daar steeds meer de klad in gekomen, en een verbod op Arabische architectuur van moskeeën wordt vaak als islamofobie gezien.
De stadsregels van Gouda (o.a. "Spreek Nederlands") kunnen niet gehandhaafd worden en halen niks uit.
pi_183451237
Politie moet eerder schieten
U MAD?
  vrijdag 30 november 2018 @ 05:16:58 #16
286575 Roces18
Chef de party
pi_183451244
Zijn gewoon incidenten.
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_183459119
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 november 2018 04:52 schreef Lunatiek het volgende:
Om te beginnen met vraag 2: de politiek kan er vermoedelijk weinig mee. Je kunt een hard beleid voeren en subsidies afschaffen, maar ook dan zal het voortwoekeren zolang de Marokkanen nog de Marokkaanse nationaliteit behouden en dat consequenties heeft.

Vraag 1: is er een serieuze bedreiging? Dat ligt deels aan je eigen gedrag, bijvoorbeeld je reactie op uitlokking.
Er is hier echter een ander mechanisme: je onprettig voelen omdat je buitengesloten wordt. Zelfs als er niemand op straat is, want je snapt de teksten op de winkels niet, je weet niet wat er te koop is. Je kan de grafitti niet lezen. Je begrijpt niet waarom er een groentewinkel in de moskee is. De beeldtaal van bedrijven van Marokkanen is oosters, Arabisch, exotisch, vreemd. Waarom heet de Marokkaanse vistent "Marrakech" en niet "De Haringboer" of zo, en de pizzaboer "Casablanca" in plaats van "Capri"? En dan nog met een Arabisch aandoend font.
Alsof je in een ver buitenland bent.
Marokkaanse vlaggen overal.

Kom je mensen tegen, dan kijken ze je niet aan. Ze groeten je niet. Onderling praten ze een taal die je niet verstaat, je hebt geen idee waar ze het over hebben. Ze dragen rare kleding, niet wat voor Nederlanders min of meer de norm is. Hoofddoekjes, maar ook andere afwijkingen: mannen in een soort jurk, hordes op sportslippers die Nederlanders alleen in het zwembad of bij de douche in de sportzaal dragen. Armoedige sportbroeken. Oudere vrouwen in vormeloze verpakking. Om maar te zwijgen van de standaard signalementen in Opsporing verzocht. Het is daarmee heel duidelijk een andere cultuur dan de Nederlandse. Zelfs arme etnische Nederlanders kleden zich anders, met armoe heeft dit niks te maken.
Nee, bedreigend is het niet direct, maar instinct geeft een sterke prikkel dat je op je hoede moet zijn omdat het zo nadrukkelijk anders is.

Je merkt nog meer rare dingen. De ongezellige koffiehuizen met tl-licht en formica tafels. De klandizie bestaat uitsluitend uit oudere Marokkanen. Dat maakt dat je je net zo min welkom voelt als in een Jordaans bruin café met alleen Mokumse stamgasten.
In de buurtsuper van de Marokkaan zie je geen bekende merken. De winkels zien er sjofel uit, alsof ze minstens 50 jaar oud zijn en slecht onderhouden. Geen hippe frisse kleuren, geen gelikte inrichting en met de hygiëne lijkt men de hand te lichten. Het is een verpaupering van het straatbeeld, waardoor je echt een achterbuurtgevoel krijgt.
Zelfs een keten als Albert Heijn kent een wereld van verschil als je de sfeer en inrichting vergelijkt tussen verschillende wijken. Het zijn niet alleen de caissières met hoofddoekjes of vakkenvullers die onderling Marokkaans praten die het verschil maken, en ook niet de klanten.
Kijk je bij een meubelzaak naar binnen dan merk je ook hoe anders die mensen kennelijk wonen. Het assortiment wijkt duidelijk af van dat in winkels in andere wijken.
Het is geen harde segregatie, want het staat iedereen vrij te kopen wat hij wil, maar er is wel degelijk segregatie door het specifieke aanbod.

Dat er hangjongeren zijn in zo'n wijk is logisch, die heb je overal. Het verschil is dat je deze niet verstaat en dus geen idee hebt wat ze over je zeggen. Je kunt er niet gevat op reageren als je zou willen.
Het is echter wel duidelijk dat dit hun buurt is en dat jij de vreemdeling bent, zelfs als je 100 meter verderop woont. In hun ogen heb jij daar niks te zoeken. Ze nemen vaak een dreigende houding aan. Hun reactie op vrouwen is primitief en beledigend.
Je zult zelden een Marokkaan zien die die jongeren terecht wijst, waardoor je je erg eenzaam gaat voelen: áls er iets gebeurt, zal dan iemand je helpen?

De politiek kan daar weinig mee. Een winkelier bepaalt zelf hoe zijn winkel eruit ziet en wat hij verkoopt. Bewoners gaan hun eigen gang, als daar de hele dag de gordijnen dicht zijn is dat niet verboden. Zolang er genoeg Marokkanen zijn die naar de winkeliers gaan, hoeven ze zich niet aan de wensen van Nederlanders te voldoen, dat is immers hun doelgroep niet.
Het zal eerder gemeentepolitiek zijn, de welstandscommissie die in de gaten houdt of het straatbeeld nog aantrekkelijk is. Alleen is daar steeds meer de klad in gekomen, en een verbod op Arabische architectuur van moskeeën wordt vaak als islamofobie gezien.
De stadsregels van Gouda (o.a. "Spreek Nederlands") kunnen niet gehandhaafd worden en halen niks uit.
Bestudeer de werken van Maslow, dan leer je dat integratie niet bestaat.
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
pi_183459136
Dat was een vraag in de jaren 90, het is een feit in 2018.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 30-11-2018 15:52:54 ]
pi_183459625
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 november 2018 04:52 schreef Lunatiek het volgende:
Om te beginnen met vraag 2: de politiek kan er vermoedelijk weinig mee. Je kunt een hard beleid voeren en subsidies afschaffen, maar ook dan zal het voortwoekeren zolang de Marokkanen nog de Marokkaanse nationaliteit behouden en dat consequenties heeft.

Vraag 1: is er een serieuze bedreiging? Dat ligt deels aan je eigen gedrag, bijvoorbeeld je reactie op uitlokking.
Er is hier echter een ander mechanisme: je onprettig voelen omdat je buitengesloten wordt. Zelfs als er niemand op straat is, want je snapt de teksten op de winkels niet, je weet niet wat er te koop is. Je kan de grafitti niet lezen. Je begrijpt niet waarom er een groentewinkel in de moskee is. De beeldtaal van bedrijven van Marokkanen is oosters, Arabisch, exotisch, vreemd. Waarom heet de Marokkaanse vistent "Marrakech" en niet "De Haringboer" of zo, en de pizzaboer "Casablanca" in plaats van "Capri"? En dan nog met een Arabisch aandoend font.
Alsof je in een ver buitenland bent.
Marokkaanse vlaggen overal.

Kom je mensen tegen, dan kijken ze je niet aan. Ze groeten je niet. Onderling praten ze een taal die je niet verstaat, je hebt geen idee waar ze het over hebben. Ze dragen rare kleding, niet wat voor Nederlanders min of meer de norm is. Hoofddoekjes, maar ook andere afwijkingen: mannen in een soort jurk, hordes op sportslippers die Nederlanders alleen in het zwembad of bij de douche in de sportzaal dragen. Armoedige sportbroeken. Oudere vrouwen in vormeloze verpakking. Om maar te zwijgen van de standaard signalementen in Opsporing verzocht. Het is daarmee heel duidelijk een andere cultuur dan de Nederlandse. Zelfs arme etnische Nederlanders kleden zich anders, met armoe heeft dit niks te maken.
Nee, bedreigend is het niet direct, maar instinct geeft een sterke prikkel dat je op je hoede moet zijn omdat het zo nadrukkelijk anders is.

Je merkt nog meer rare dingen. De ongezellige koffiehuizen met tl-licht en formica tafels. De klandizie bestaat uitsluitend uit oudere Marokkanen. Dat maakt dat je je net zo min welkom voelt als in een Jordaans bruin café met alleen Mokumse stamgasten.
In de buurtsuper van de Marokkaan zie je geen bekende merken. De winkels zien er sjofel uit, alsof ze minstens 50 jaar oud zijn en slecht onderhouden. Geen hippe frisse kleuren, geen gelikte inrichting en met de hygiëne lijkt men de hand te lichten. Het is een verpaupering van het straatbeeld, waardoor je echt een achterbuurtgevoel krijgt.
Zelfs een keten als Albert Heijn kent een wereld van verschil als je de sfeer en inrichting vergelijkt tussen verschillende wijken. Het zijn niet alleen de caissières met hoofddoekjes of vakkenvullers die onderling Marokkaans praten die het verschil maken, en ook niet de klanten.
Kijk je bij een meubelzaak naar binnen dan merk je ook hoe anders die mensen kennelijk wonen. Het assortiment wijkt duidelijk af van dat in winkels in andere wijken.
Het is geen harde segregatie, want het staat iedereen vrij te kopen wat hij wil, maar er is wel degelijk segregatie door het specifieke aanbod.

Dat er hangjongeren zijn in zo'n wijk is logisch, die heb je overal. Het verschil is dat je deze niet verstaat en dus geen idee hebt wat ze over je zeggen. Je kunt er niet gevat op reageren als je zou willen.
Het is echter wel duidelijk dat dit hun buurt is en dat jij de vreemdeling bent, zelfs als je 100 meter verderop woont. In hun ogen heb jij daar niks te zoeken. Ze nemen vaak een dreigende houding aan. Hun reactie op vrouwen is primitief en beledigend.
Je zult zelden een Marokkaan zien die die jongeren terecht wijst, waardoor je je erg eenzaam gaat voelen: áls er iets gebeurt, zal dan iemand je helpen?

De politiek kan daar weinig mee. Een winkelier bepaalt zelf hoe zijn winkel eruit ziet en wat hij verkoopt. Bewoners gaan hun eigen gang, als daar de hele dag de gordijnen dicht zijn is dat niet verboden. Zolang er genoeg Marokkanen zijn die naar de winkeliers gaan, hoeven ze zich niet aan de wensen van Nederlanders te voldoen, dat is immers hun doelgroep niet.
Het zal eerder gemeentepolitiek zijn, de welstandscommissie die in de gaten houdt of het straatbeeld nog aantrekkelijk is. Alleen is daar steeds meer de klad in gekomen, en een verbod op Arabische architectuur van moskeeën wordt vaak als islamofobie gezien.
De stadsregels van Gouda (o.a. "Spreek Nederlands") kunnen niet gehandhaafd worden en halen niks uit.
He zal je maar over al deze dingen druk maken. "Armoedige sportbroeken", "tl verlichting in het koffiehuis", allemachtig. :')
  vrijdag 30 november 2018 @ 16:26:09 #20
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_183459720
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 november 2018 16:21 schreef westwoodblvd het volgende:

He zal je maar over al deze dingen druk maken. "Armoedige sportbroeken", "tl verlichting in het koffiehuis", allemachtig. :')
En waarom is er een groenteboer in de moskee!!??!!11!??11!!
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_183459747
Puur afgaand op de titel (Rest niet gelezen omdat Marokkaanse Jongeren) ja.
Zelden asocialer volk meegemaakt :') 0,0 respect en fatsoen.
pi_183460596
Natuurlijk is er een probleem.

De term 'kutmarrokaan' komt niet uit de lucht vallen. Maar i don't give a fuck. Ken zat mocro's die meer verdienen dan ik en zichzelf de tering in werken.

Afkomst zeg geen fuck, milieu en cultuur dat is gwn verrot bij die gasten.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
pi_183460876
quote:
1s.gif Op donderdag 29 november 2018 22:36 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Jij verlangt dus naar een soort politiestaat waarin de overheid mensen gaat afranselen als ze lastig doen?
Nee, afranselen niet, maar ik vraag me wel af waarom er soms zo soft wordt opgetreden. Vallen jongeren mensen lastig in een zwembad? Eruit gooien met politie en ze een half jaar niet meer binnenlaten.

Er wordt heel veel gesignaleerd maar vaker niet dan wel adequaat ingegrepen.
pi_183460983
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 november 2018 17:33 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Nee, afranselen niet, maar ik vraag me wel af waarom er soms zo soft wordt opgetreden. Vallen jongeren mensen lastig in een zwembad? Eruit gooien met politie en ze een half jaar niet meer binnenlaten.

Er wordt heel veel gesignaleerd maar vaker niet dan wel adequaat ingegrepen.
Zoals altijd is er meer nuance bij een verhaal die het nieuws niet haalt. Vele van die kinderen hadden een verbod, maar omdat de scanner niet werkte konden ze niet controleren wie wie was. Je leest natuurlijk nooit in het nieuws "5 jongeren geweigerd bij zwembad wegens verbod".
  Moderator / Redactie FP + Sport vrijdag 30 november 2018 @ 17:42:12 #25
408813 crew  trein2000
pi_183461028
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 november 2018 17:40 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Zoals altijd is er meer nuance bij een verhaal die het nieuws niet haalt. Vele van die kinderen hadden een verbod, maar omdat de scanner niet werkte konden ze niet controleren wie wie was. Je leest natuurlijk nooit in het nieuws "5 jongeren geweigerd bij zwembad wegens verbod".
Je kunt je natuurlijk ook afvragen waarom die verboden noodzakelijk zijn. Hier in tukkerland, waar de enige buitenlander in het dorp de plaatselijke Chinees is, hebben we die ongein niet. En al helemaal geen scanners.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_183461263
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 november 2018 17:40 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Zoals altijd is er meer nuance bij een verhaal die het nieuws niet haalt. Vele van die kinderen hadden een verbod, maar omdat de scanner niet werkte konden ze niet controleren wie wie was. Je leest natuurlijk nooit in het nieuws "5 jongeren geweigerd bij zwembad wegens verbod".
Ik zie de nuance niet.
Maakt het mijn inziens nog ernstiger.
Als ik het goed begrijp hadden ze dus een verbod, komen toch binnen ondanks het verbod en misdragen zich dan ook nog!
pi_183461278
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 november 2018 17:33 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Nee, afranselen niet, maar ik vraag me wel af waarom er soms zo soft wordt opgetreden. Vallen jongeren mensen lastig in een zwembad? Eruit gooien met politie en ze een half jaar niet meer binnenlaten.

Er wordt heel veel gesignaleerd maar vaker niet dan wel adequaat ingegrepen.
Eens.
pi_183461349
quote:
10s.gif Op vrijdag 30 november 2018 16:26 schreef Copycat het volgende:

[..]

En waarom is er een groenteboer in de moskee!!??!!11!??11!!
Tja, als dat het enige is wat je uit zijn betoog haalt. :')
Een discussie voeren op argumenten blijkt lastig.
pi_183461689
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 november 2018 17:56 schreef Klepper272 het volgende:

[..]

Ik zie de nuance niet.
Maakt het mijn inziens nog ernstiger.
Als ik het goed begrijp hadden ze dus een verbod, komen toch binnen ondanks het verbod en misdragen zich dan ook nog!
Het is geen nuance ten aanzien van de raddraaiers, maar wel ten aanzien van het frame dat we hier alles maar laten gebeuren of dat er niet ingegrepen zou worden.
pi_183461719
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 november 2018 18:18 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Het is geen nuance ten aanzien van de raddraaiers, maar wel ten aanzien van het frame dat we hier alles maar laten gebeuren of dat er niet ingegrepen zou worden.
Ok, nu is het mij duidelijk wat je bedoeld.
pi_183461818
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 november 2018 17:40 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Zoals altijd is er meer nuance bij een verhaal die het nieuws niet haalt.
Ongetwijfeld maar dat laat onverlet dat er wel eens zaken niet helemaal scherp worden aangepakt. Maar goed, dat is inherent aan een samenleving.
pi_183462051
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 november 2018 18:26 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Ongetwijfeld maar dat laat onverlet dat er wel eens zaken niet helemaal scherp worden aangepakt. Maar goed, dat is inherent aan een samenleving.
In een land met 17 miljoen mensen gaat er wel eens wat fout.
pi_183462464
Tja ik denk dat veel mensen die groepen bontkraagjes liever ontlopen.
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
  vrijdag 30 november 2018 @ 19:18:57 #34
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_183462789
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 november 2018 18:00 schreef Klepper272 het volgende:

Tja, als dat het enige is wat je uit zijn betoog haalt. :')
Een discussie voeren op argumenten blijkt lastig.
Ik vind het vooral een opeenhoping van vreemde voorbeelden. Weinig betoog.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_183463146
quote:
7s.gif Op vrijdag 30 november 2018 19:18 schreef Copycat het volgende:

[..]

Ik vind het vooral een opeenhoping van vreemde voorbeelden. Weinig betoog.
Argumenteer dan waarom jij het vreemde voorbeelden vind.
Iemand belachelijk maken met een cynische opmerking is makkelijk, maar niet zo bevorderlijk voor de discussie.
pi_183464201
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 november 2018 19:32 schreef Klepper272 het volgende:

[..]

Argumenteer dan waarom jij het vreemde voorbeelden vind.
Iemand belachelijk maken met een cynische opmerking is makkelijk, maar niet zo bevorderlijk voor de discussie.
TL-verlichting, de kleding, meubels, inrichting, dat wordt als bedreigend ervaren. Ehm. Ok.
pi_183464519
quote:
9s.gif Op vrijdag 30 november 2018 20:12 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

TL-verlichting, de kleding, meubels, inrichting, dat wordt als bedreigend ervaren. Ehm. Ok.
Ten eerste, hij geeft antwoord op de vraag van de TS

quote:
Je zult zelden een Marokkaan zien die die jongeren terecht wijst, waardoor je je erg eenzaam gaat voelen: áls er iets gebeurt, zal dan iemand je helpen?
Hier maakt hij een punt, daar kun je eens of oneens mee zijn.
  vrijdag 30 november 2018 @ 20:34:41 #38
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_183464788
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 november 2018 15:51 schreef cempexo het volgende:

[..]

Bestudeer de werken van Maslow, dan leer je dat integratie niet bestaat.
Daar heb ik Maslow niet voor nodig.
  vrijdag 30 november 2018 @ 20:36:01 #39
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_183464834
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 november 2018 16:21 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

He zal je maar over al deze dingen druk maken. "Armoedige sportbroeken", "tl verlichting in het koffiehuis", allemachtig. :')
Het is niet "druk maken om". Het is een observatie. Schilderswijk Den Haag, 1990-2015.
  vrijdag 30 november 2018 @ 20:36:44 #40
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_183464848
quote:
10s.gif Op vrijdag 30 november 2018 16:26 schreef Copycat het volgende:

[..]

En waarom is er een groenteboer in de moskee!!??!!11!??11!!
Ja leg eens uit waarom de middenstand wel in de moskee wordt toegelaten maar niet in de kerk.
  vrijdag 30 november 2018 @ 20:38:49 #41
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_183464909
quote:
9s.gif Op vrijdag 30 november 2018 20:12 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

TL-verlichting, de kleding, meubels, inrichting, dat wordt als bedreigend ervaren. Ehm. Ok.
Ik was vergeten te melden dat ze ook enorm veel moeite hebben met het begrijpend lezen van de Nederlandse taal.
pi_183464910
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 november 2018 20:36 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Ja leg eens uit waarom de middenstand wel in de moskee wordt toegelaten maar niet in de kerk.
Vraag dat aan de kerk?
  vrijdag 30 november 2018 @ 20:40:18 #43
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_183464964
quote:
7s.gif Op vrijdag 30 november 2018 20:38 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Vraag dat aan de kerk?
Het is niet de kerk die bepaalt dat dat niet mag.
pi_183465354
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 november 2018 20:38 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Ik was vergeten te melden dat ze ook enorm veel moeite hebben met het begrijpend lezen van de Nederlandse taal.
Ok, en nu?
  vrijdag 30 november 2018 @ 21:10:27 #45
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_183465850
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 november 2018 20:52 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Ok, en nu?
~O>
  zaterdag 1 december 2018 @ 00:20:47 #46
289141 Kaji
Debiele homofiele joodse neger
pi_183470227
Allereerst mijn complimenten voor de eloquente openingspost.
quote:
1. Als je in een stad met relatief veel Marokkaanse gezinnen woont of bezoekt. Heb je oprecht iets te vrezen in een openbaar zwembad, het OV, een discotheek of de kermis? Voel je je onveilig op straat, of op school? Moet je echt op je hoede zijn? Wat zijn jouw ervaringen met Marokkaanse jongeren?
Zelf heb ik eigenlijk nooit problemen gehad met Marokkaanse jongeren, hoewel er toch aardig wat in mijn buurt wonen. Ik kom denk ik verder ook weinig op plekken waar zij wel komen, en ik geloof zeker dat anderen wel problemen ervaren.
quote:
2. Wat zou volgens jou een oplossing kunnen zijn? En dan meteen het raakvlak met dit subforum: wat zou de politiek ermee moeten/kunnen doen?
Ik denk dat de politiek er momenteel weinig mee kan, en dat mensen hierin te veel van de politiek verwachten. Het is een kwestie van tijd voordat de nakomelingen van Marokkaanse gastarbeiders net zo 'Nederlands' zijn als jij en ik. Laten we ook niet vergeten dat tribaal gedrag iets is van jongens in het algemeen, niet alleen van Marokkanen. Wel lijkt me duidelijk dat er de nodige fouten zijn gemaakt bij de integratie van Marokkaanse gastarbeiders. Voor de politiek is het denk ik vooral zaak lering te trekken uit deze ervaring bij de toelating van toekomstige groepen immigranten (betere begeleiding, spreiding en minder grote groepen uit één cultuur toelaten).
Alle mensen zijn voortdurend ontevreden.
  zaterdag 1 december 2018 @ 00:49:38 #47
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_183470474
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 november 2018 20:36 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Het is niet "druk maken om". Het is een observatie. Schilderswijk Den Haag, 1990-2015.
Wat is er dan zo erg aan.

Ik zie het probleem van veel van die jongeren wel, maar die dingen die jij noemt gaan echt helemaal nergens over.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  zaterdag 1 december 2018 @ 00:51:19 #48
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_183470488
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 november 2018 20:36 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Ja leg eens uit waarom de middenstand wel in de moskee wordt toegelaten maar niet in de kerk.
Jeetje wat erg zeg. Mis je het in de kerk? Wanneer zou jij graag groente willen halen in de kerk?
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  zaterdag 1 december 2018 @ 00:56:06 #49
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_183470519
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 december 2018 00:20 schreef Kaji het volgende:
Allereerst mijn complimenten voor de eloquente openingspost.

[..]

Zelf heb ik eigenlijk nooit problemen gehad met Marokkaanse jongeren, hoewel er toch aardig wat in mijn buurt wonen. Ik kom denk ik verder ook weinig op plekken waar zij wel komen, en ik geloof zeker dat anderen wel problemen ervaren.

[..]

Ik denk dat de politiek er momenteel weinig mee kan, en dat mensen hierin te veel van de politiek verwachten. Het is een kwestie van tijd voordat de nakomelingen van Marokkaanse gastarbeiders net zo 'Nederlands' zijn als jij en ik. Laten we ook niet vergeten dat tribaal gedrag iets is van jongens in het algemeen, niet alleen van Marokkanen. Wel lijkt me duidelijk dat er de nodige fouten zijn gemaakt bij de integratie van Marokkaanse gastarbeiders. Voor de politiek is het denk ik vooral zaak lering te trekken uit deze ervaring bij de toelating van toekomstige groepen immigranten (betere begeleiding, spreiding en minder grote groepen uit één cultuur toelaten).
Dit vind ik een zeer nette comment en ik wil je dan oprecht bedanken voor deze nuance. Het is inderdaad zo dat jongeren vrij tribaal gedrag vertonen, ik merk soms zelf ook dat ik me dan meer ga irriteren aan 'buitenlandse' jongeren, terwijl die ook gewoon nl zijn en vaak net zo irritant zijn als alle andere jongeren.

Een puber gaat tegen de maatschappij en ouders in. Verschillende achtergronden kunnen uiteindelijk wel verschillen in wat voor 'kattekwaad' ze uithalen, maar het komt op hetzelfde neer.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  zaterdag 1 december 2018 @ 00:57:10 #50
476022 PzKpfw
Ongestoord Zeiken
pi_183470533
De opvoeding is het probleem. Maar moederlief heeft thuis toch niets te zeggen.
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
Op 't randje en erover.
Op fietsen zonder bende kwam'm zie schooieren um spek
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')