ik weet niet of het al gezegd is, maar er loopt ook een reeks over broodbakken.quote:Op vrijdag 23 november 2018 16:56 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Ik was ff weg maar al jullie tips gelezen en ga ik proberen! Ik zal idd eens langer kneden (ik vind nu 20 minuten al lang overigens voor mijn arme armen 😉 ) en dat water zal ik eens naar kijken. Ik volg nu het exacte recept dus je zou zeggen dat die goed is qua verhoudingen...
En die boeken ga ik reserveren!
Dank je, ga daar ook eens kijken!quote:Op vrijdag 23 november 2018 17:03 schreef Lienekien het volgende:
[..]
ik weet niet of het al gezegd is, maar er loopt ook een reeks over broodbakken.
CUL / Brood bakken in de oven #27: Met de lucht van zelfgebakken brood
fotoooooos enne de smaak is uiteindelijk het belangrijkste het kan er super mooi uit zien maar niet te eten zijnquote:Op zaterdag 24 november 2018 13:03 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
[..]
Dank je, ga daar ook eens kijken!
Ik moet zeggen dat ik normaal vooral zoete dingen bak (maar die zijn niet zo mooi als de creaties hier 😉) dus brood is weet een nieuw experiment.
Vandaag gemaakt: kruidnoten, wolkentaart (van dr oetker - de basis voor een taart met oreo’s erop) en een dadelwalnotentaart!
(En soep, saté en hamburgers 😎 - morgen verjaardag van mijn dochter)
Ow zie het nu pas, alles op ... maar volgende week ga ik er weer eentje maken, zal ik een foto maken!quote:Op zondag 25 november 2018 08:01 schreef Goitske het volgende:
[..]
fotoooooos enne de smaak is uiteindelijk het belangrijkste het kan er super mooi uit zien maar niet te eten zijn
welk recept heb je gebruikt? Die uit de Broodbijbel zijn echt lekker.quote:Op dinsdag 27 november 2018 14:11 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Vandaag worstenbroodjes gemaakt.
Dit is het zoveelste recept wat ik probeer maar ze zijn toch nooit zoals bij de bakker.
[ afbeelding ]
Gisteren kruidnoten gebakken
[ afbeelding ]
Dezequote:Op dinsdag 27 november 2018 20:00 schreef Goitske het volgende:
[..]
welk recept heb je gebruikt? Die uit de Broodbijbel zijn echt lekker.
De Sligro in elk geval. Lijkt me erg sterk als de Makro dat niet heeft.quote:Op dinsdag 27 november 2018 12:30 schreef TjjWester het volgende:
Weet iemand of de makro verse gist verkoopt?
Hoe krijg jij ze zo mooi uit die vormpjes? Het mislukt steeds bij mijquote:Op zondag 25 november 2018 08:04 schreef Goitske het volgende:
Gisteren tulbandjes gemaakt van Sinterklaas restjes (ik koop wel extra pepernoten wacht niet tot 5 december)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
inprayen met pankospray, evt bij moeilijke vormen iets bebloemen, na het bakken 10-20 laten rusten en daarna omdraaienquote:Op woensdag 28 november 2018 07:19 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Hoe krijg jij ze zo mooi uit die vormpjes? Het mislukt steeds bij mij
met ceylon kaneel zie ik waar koop je die?quote:Op zondag 2 december 2018 11:24 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Alleen met de speculaaskruiden van Jonnie
AHquote:Op zondag 2 december 2018 11:32 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
met ceylon kaneel zie ik waar koop je die?
lekkerquote:Op zondag 2 december 2018 11:24 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Alleen met de speculaaskruiden van Jonnie
ik heb een Bosch mum ctype nr weet ik even niet zat in de 5 serie. Niet de goedkoopste Bosch mum wel een iets zwaardere en metalen komquote:Op woensdag 12 december 2018 15:37 schreef Koningin het volgende:
Even een andere vraag: hebben jullie allemaal een keukenmachine? Zo ja, welke?
Stond weer cupcakes te maken met mijn handmixer, bedacht me dat een keukenmachine toch wel handiger zou zijn, maar ik ben niet zo goed op de hoogte wat nou echt een goede is (buiten de kitchenaid).
Qua budget is er wel veel mogelijk, volgens mij.quote:Op woensdag 12 december 2018 16:31 schreef Koningin het volgende:
Jullie hebben dus allemaal een andere....
Meerdere mogelijkheden dus.
ja maar dan moet je eigenlijk al kijken naar bijv een artisan als je veel brood bakt. Met mijn Bosch is broodbakken ook prima te doen maar als ik echt veel brood bak dan slijt hij natuurlijk wel snellerquote:Op woensdag 12 december 2018 16:47 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Qua budget is er wel veel mogelijk, volgens mij.
Ik denk dat je m.n. voor brood naar de zwaardere kwaliteit moet kijken. Dan is de aanschaf van een KitchenAid volgens mij wel te verantwoorden.
Met een artisan wil je geen brood maken . De kop is daar te gevoelig voor met het open en dichtklappen. Ik heb zelf een heavy duty, die heeft de 'bowl-lift' en kan daardoor zwaarder materiaal zoals brooddeeg aan.quote:Op woensdag 12 december 2018 17:25 schreef Goitske het volgende:
[..]
ja maar dan moet je eigenlijk al kijken naar bijv een artisan als je veel brood bakt. Met mijn Bosch is broodbakken ook prima te doen maar als ik echt veel brood bak dan slijt hij natuurlijk wel sneller
Je zou even kunnen zoeken op deze site (op google invoeren: 'site:forum.fok.nl brood kneden welke mixer' , oid), want er zijn meerdere topics over vol geschreven.quote:Op woensdag 12 december 2018 16:31 schreef Koningin het volgende:
Jullie hebben dus allemaal een andere....
Meerdere mogelijkheden dus.
vriendin van mij bakt al jaren met een artisan brood meerdere malen per week. De classic kan dat zeker niet aanquote:Op woensdag 12 december 2018 17:28 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Met een artisan wil je geen brood maken . De kop is daar te gevoelig voor met het open en dichtklappen. Ik heb zelf een heavy duty, die heeft de 'bowl-lift' en kan daardoor zwaarder materiaal zoals brooddeeg aan.
En als je echt heel fanatiek brood bakt kun je nog beter investeren in een spiraalkneder, maar die kosten nog veel meer
De gewone KA kan niet super veel deeg maken in een keer, volgens mij max 500gquote:Op woensdag 12 december 2018 16:47 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Qua budget is er wel veel mogelijk, volgens mij.
Ik denk dat je m.n. voor brood naar de zwaardere kwaliteit moet kijken. Dan is de aanschaf van een KitchenAid volgens mij wel te verantwoorden.
Volgens mij was de bear teddy aan prijs/kwaliteit nog wel ok als instapmodel.quote:Op woensdag 12 december 2018 18:37 schreef Goitske het volgende:
[..]
vriendin van mij bakt al jaren met een artisan brood meerdere malen per week. De classic kan dat zeker niet aan
Spiraal kneders oh help die prijzen zijn niet leuk meer... Ook geen ruimte voor in mijn keuken, ook mijn man kan dat niet aan... Die klaagt al over mijn bakblikken verzameling ik heb maar niet gezegd dat ik er en broodblik bij wil over m'n kook/bakboeken zucht hij heeeel erg diep en vraagt of er nog een verdieping bij gebouwd moet worden
Ow dan heb je echt heel veel leuke keuzequote:Op woensdag 12 december 2018 19:48 schreef Koningin het volgende:
Ik ben een af en toe bakker, cakes, koekjes, cupcakes, appeltaart enzo.
Brood bakken heb ik een tijdje geprobeerd, maar was me te lastig met rijzen enzo.....
Dus hoef denk ik geen echte zware jongen.
Wil je er wel een? Hij neemt veel ruimte in beslag... Wat doet die wat je nu echt niet kan met je gewone mixer? Of wat doe je dusdanig vaak met je gewone mixer waarvan je denkt : gut, sta ik hier weer met dat ding in mijn hand.quote:Op woensdag 12 december 2018 19:48 schreef Koningin het volgende:
Ik ben een af en toe bakker, cakes, koekjes, cupcakes, appeltaart enzo.
Brood bakken heb ik een tijdje geprobeerd, maar was me te lastig met rijzen enzo.....
Dus hoef denk ik geen echte zware jongen.
ik had bij de handmixer altijd altijd zoiets jeetje daar sta ik weer 10 minuten voor een botercrème te klooienquote:Op woensdag 12 december 2018 20:42 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Wil je er wel een? Hij neemt veel ruimte in beslag... Wat doet die wat je nu echt niet kan met je gewone mixer? Of wat doe je dusdanig vaak met je gewone mixer waarvan je denkt : gut, sta ik hier weer met dat ding in mijn hand.
(want om zo'n ding nou even voor een pakje slagroom uit de kast te halen?...)
je moet ook even op de kom letten dat je geen plastic kom hebt maar glas of RVS (laatste is wel zo veilig bij mij) mocht je eiwit stijf willen kloppen lukt dat sowiesoquote:Op woensdag 12 december 2018 19:48 schreef Koningin het volgende:
Ik ben een af en toe bakker, cakes, koekjes, cupcakes, appeltaart enzo.
Brood bakken heb ik een tijdje geprobeerd, maar was me te lastig met rijzen enzo.....
Dus hoef denk ik geen echte zware jongen.
Ik vrees dat iemand hier een scheiding gaat aanvragenquote:Op woensdag 12 december 2018 20:06 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Volgens mij was de bear teddy aan prijs/kwaliteit nog wel ok als instapmodel.
Ja jij. Maar jij bakt ook best veel. Voor die één of twee keer in het jaar dat ik een botercreme zou maken, zou ik geen speciale keukenmachine aanschaffen. Pas als je het echt regelmatig doet of als je gerechten hebt waar een handmixer niet meer volstaat (bijvoorbeeld brooddeeg met een hoge vochtigheidsgraad zoals foccacia), is een keukenmachine leuk. Of als je ruimte en/of geld over hebt natuurlijk.quote:Op woensdag 12 december 2018 21:11 schreef Goitske het volgende:
[..]
ik had bij de handmixer altijd altijd zoiets jeetje daar sta ik weer 10 minuten voor een botercrème te klooien
Ik maak met name ook alleen banket is wel meer geworden sinds ik dat ding heb gewoon het gemak. Hij staat bij mij standaard op het aanrecht. Heb een klein los aanrechtje naast de grote L die ik al heb als aanrecht en daar staat hij op
Hahahahaha. Zal ik maar opbiechten dat ik een oven en een combimagnetron heb?quote:Op woensdag 12 december 2018 21:14 schreef Goitske het volgende:
[..]
Ik vrees dat iemand hier een scheiding gaat aanvragen
ik bakte voor de keuken machine echt veel minder hoor.quote:Op woensdag 12 december 2018 21:19 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Ja jij. Maar jij bakt ook best veel. Voor die één of twee keer in het jaar dat ik een botercreme zou maken, zou ik geen speciale keukenmachine aanschaffen. Pas als je het echt regelmatig doet of als je gerechten hebt waar een handmixer niet meer volstaat (bijvoorbeeld brooddeeg met een hoge vochtigheidsgraad zoals foccacia), is een keukenmachine leuk. Of als je ruimte en/of geld over hebt natuurlijk.
oven, gewone magnetron en airfryerquote:Op woensdag 12 december 2018 21:20 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Hahahahaha. Zal ik maar opbiechten dat ik een oven en een combimagnetron heb?
Ja dit ja. Mijn stand mixer van Bosch (oud beestje) heeft er voor gezorgd dat ik veel meer ging bakken want veel makkelijker en sneller.quote:Op woensdag 12 december 2018 21:23 schreef Goitske het volgende:
[..]
ik bakte voor de keuken machine echt veel minder hoor.
Ik moet zeggen dat het wel mijn manier van bakken ook verandert heeft en dat ik meer ben gaan proberen omdat ik mijn handen meer vrij had. Of dat ik de keukenmachine kon laten draaien en daarnaast dan nog met de handmixer het volgende kon opkloppen. Mijn Handmixer is onderhand 18 jaar dus het oude beestje doet het nog steeds
nee ik niet, ik heb al genoeg apparaten en met een handmixer gaat het ook primaquote:Op woensdag 12 december 2018 15:37 schreef Koningin het volgende:
Even een andere vraag: hebben jullie allemaal een keukenmachine? Zo ja, welke?
Stond weer cupcakes te maken met mijn handmixer, bedacht me dat een keukenmachine toch wel handiger zou zijn, maar ik ben niet zo goed op de hoogte wat nou echt een goede is (buiten de kitchenaid).
met kinderen vind ik dit ook veiliger. Beschermkap er op en dan zitten ze er al niet meer zo snel bij met de handen. De Bosch die ik heb weten ze nu ookal te bedienen. Kinderen zijn 4 en 6 en weten heel goed kap moet er op en hand mag niet in de buurt van het gat komen.quote:Op donderdag 13 december 2018 08:44 schreef Koningin het volgende:
Het gaat me echt om de makkelijkheid van het apparaat en ik denk dat ik erdoor meer ga bakken (vind het zo leuk voor de kids...)
Daarbij vliegt hier altijd het deeg door de keuken met de handmixer, veel geknoei enzo.
Goitske, heb je mijn DM nog gekregen?quote:Op donderdag 13 december 2018 20:06 schreef Goitske het volgende:
[..]
met kinderen vind ik dit ook veiliger. Beschermkap er op en dan zitten ze er al niet meer zo snel bij met de handen. De Bosch die ik heb weten ze nu ookal te bedienen. Kinderen zijn 4 en 6 en weten heel goed kap moet er op en hand mag niet in de buurt van het gat komen.
geantwoord wel gekregen geen melding gehad dat ik eentje had!quote:Op donderdag 13 december 2018 21:03 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Goitske, heb je mijn DM nog gekregen?
oooh die zijn leukquote:Op maandag 24 december 2018 11:05 schreef Muck het volgende:
[ afbeelding ]
Kerstkoekjes
De volgende keer maak ik ze iets donkerder en voeg ik meer kruiden toe. Nu zijn ze wel lekker, maar vooral zoet.
Die maakte ik ookquote:Op maandag 24 december 2018 11:05 schreef Muck het volgende:
[ afbeelding ]
Kerstkoekjes
De volgende keer maak ik ze iets donkerder en voeg ik meer kruiden toe. Nu zijn ze wel lekker, maar vooral zoet.
heb je deze al geprobeerd?quote:Op dinsdag 25 december 2018 10:32 schreef Bleie het volgende:
Een goed red velvet is niet te zoet, imo. En een vleugje cacao. Ik vind het heerlijk. Maar zelf bakken is me nog niet gelukt.
Grappig, die wilde ik net delen. Deze heb ik eens gemaakt en is erg lekker.quote:Op dinsdag 25 december 2018 12:00 schreef Goitske het volgende:
[..]
heb je deze al geprobeerd?
https://www.culy.nl/recep(...)o-heel-holland-bakt/
die recepten van Menno zijn wel goed meestalquote:Op dinsdag 25 december 2018 12:06 schreef Mazou het volgende:
[..]
Grappig, die wilde ik net delen. Deze heb ik eens gemaakt en is erg lekker.
Jeej hij is goed gelukt. Lekker hè!quote:Op dinsdag 25 december 2018 16:34 schreef Lucky_Strike het volgende:
Mensen, ik heb ook eindelijk eens wat gebakken
Matige foto van wentelteefjes van suikerbrood met cranberrysaus en clotted cream:
[ afbeelding ]
Mijn eerste appelflappen:
[ afbeelding ]
Snickers cheesecake Hij is echt verrukkelijk. Met grote dank aan Goitske die me het recept stuurde.
[ afbeelding ]
Zonde zeg!quote:Op dinsdag 25 december 2018 17:56 schreef Goitske het volgende:
Ik heb vandaag een tulband verknald en de buurtsuper heeft geen eieren geleverd dus kan nog weinig kanten op heb een back-up plan bedacht maar word er zo chagrijnig van
Hierbij het bewijs....
[ afbeelding ]
zonde, hij is alleen stuk toch? Dan kun je het misschien ergens in verwerken...kleine stukjes in een glaasje en er iets overheen nog doen?quote:Op dinsdag 25 december 2018 19:21 schreef Goitske het volgende:
[..]
het gebeurt mij echt nooit! Nu 2x op 1 dag. Ik stop er mee!
smaak valt ook nog eens tegen hebben hem geproefd baal nu dat ik niet voor een van mijn vaste recepten ben gegaanquote:Op dinsdag 25 december 2018 19:44 schreef madeliefff het volgende:
[..]
zonde, hij is alleen stuk toch? Dan kun je het misschien ergens in verwerken...kleine stukjes in een glaasje en er iets overheen nog doen?
Wauw, mag ik dat recept ook?quote:Op dinsdag 25 december 2018 17:49 schreef Goitske het volgende:
[..]
Jeej hij is goed gelukt. Lekker hè!
Ziet er allemaal prachtig uit!
Hij is echt goddelijk. En helemaal niet zo extreem zoet als ik had gedacht, gewoon precies goedquote:Op dinsdag 25 december 2018 17:49 schreef Goitske het volgende:
[..]
Jeej hij is goed gelukt. Lekker hè!
Ziet er allemaal prachtig uit!
moet je even je email adres of 06nr DM of om doen krijg je het morgenquote:Op dinsdag 25 december 2018 20:12 schreef tombolafan het volgende:
[..]
Wauw, mag ik dat recept ook?
Zonde van je tulbanden
zul je altijd zien....quote:Op dinsdag 25 december 2018 21:22 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Hij is echt goddelijk. En helemaal niet zo extreem zoet als ik had gedacht, gewoon precies goed
Wat matig dat er juist vandaag iets mislukt bij je
Uhm, ik heb nog zo'n 30 eieren liggen, kom maar halen. Afgelopen vrijdag 70 gekochtquote:Op dinsdag 25 december 2018 17:56 schreef Goitske het volgende:
Ik heb vandaag een tulband verknald en de buurtsuper heeft geen eieren geleverd dus kan nog weinig kanten op heb een back-up plan bedacht maar word er zo chagrijnig van
Hierbij het bewijs....
[ afbeelding ]
Dank, die ga ik proberen!quote:Op dinsdag 25 december 2018 12:00 schreef Goitske het volgende:
[..]
heb je deze al geprobeerd?
https://www.culy.nl/recep(...)o-heel-holland-bakt/
70 waarom zoveel. Hou je een pavlova buffet ofzoquote:Op dinsdag 25 december 2018 22:53 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Uhm, ik heb nog zo'n 30 eieren liggen, kom maar halen. Afgelopen vrijdag 70 gekocht
Oh gewoon voorraad voor deze hele periode. Drie of vier keer kniepertjes/rolletjes (4 eieren per batch), aantal taarten (schwarzwalder 7 stuks, botercreme zijn d'r vijf ofzo), spekkedikken, oliebollen, twee keer salade waar eieren op komen als garnering en dan nog af en toe wat eten.quote:Op woensdag 26 december 2018 10:55 schreef Goitske het volgende:
[..]
70 waarom zoveel. Hou je een pavlova buffet ofzo
ik maak altijd italiaans kookschuim naar het recept van rutger bakt. Dan word het eiwit heel goed stijf, ik doe er zelfs nog 30 gram minder suiker in. Veel minder durf ik niet te doen aangezien suiker meehelpt in het stijf krijgen vh eiwit. Via andere methodes word t minder snel stijf bij mijquote:Op woensdag 26 december 2018 23:07 schreef Hupje het volgende:
Wat een mooie, leuke en waarschijnlijk lekkere dingen zijn er gebakken!
Ik heb tartelettes gemaakt, met karamel, chocolade en hazelnoot bovenop. Mijn eerste keer en ik had twee recepten gecombineerd (en koemelkvrij gemaakt), dus er was wel wat voor verbetering vatbaar, maar ze waren lekker.
[ afbeelding ]
Ander experimentje waren schuim kerstboompjes. Dst viel nog niet mee, mijn eiwit werd niet gelijkmatig stijf dus zakten er een paar uit bij het spuiten. En kennelijk stond de oven toch net te warm, want ze zijn allemaal opengebarsten. Het idee was leuk...
[ afbeelding ]
heel mooi geworden! Vriendin had hem ook gemaakt was erg lekker zei zequote:Op woensdag 26 december 2018 20:34 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
Deze kwam er wel goed uit éindelijk!
Dik met zachte boter en een kwastje ingevet en bestrooid met paneermeel, zonder een barstje of een scheurtje na 10 minuten afkoelen omgedraaid was met deze vorm nog niet eerder gelukt.
Recept van Rutger bakt met in amaretto geweekte tutti frutti en amandelspijs door het beslag
leuk geworden! Jammer van je kerstbomenquote:Op woensdag 26 december 2018 23:07 schreef Hupje het volgende:
Wat een mooie, leuke en waarschijnlijk lekkere dingen zijn er gebakken!
Ik heb tartelettes gemaakt, met karamel, chocolade en hazelnoot bovenop. Mijn eerste keer en ik had twee recepten gecombineerd (en koemelkvrij gemaakt), dus er was wel wat voor verbetering vatbaar, maar ze waren lekker.
[ afbeelding ]
Ander experimentje waren schuim kerstboompjes. Dst viel nog niet mee, mijn eiwit werd niet gelijkmatig stijf dus zakten er een paar uit bij het spuiten. En kennelijk stond de oven toch net te warm, want ze zijn allemaal opengebarsten. Het idee was leuk...
[ afbeelding ]
dan moet ik even zoeken staat in een van de boeken van hhbquote:Op woensdag 26 december 2018 12:06 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Heeft er iemand een recept voor spek koek? Dat vond ik vroeger zo lekker.
Was dat niet die met alle kleurtjes?quote:Op donderdag 27 december 2018 10:35 schreef Goitske het volgende:
[..]
dan moet ik even zoeken staat in een van de boeken van hhb
ja die staat denk ik ook wel in de hhb appquote:Op donderdag 27 december 2018 10:37 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Was dat niet die met alle kleurtjes?
Had ook al even snel gekeken.
vriendin heeft een römertopf maar ik zie tot nu toe de toegevoegde waarde niet. Ik heb gewoon een normaal blikquote:Op vrijdag 28 december 2018 20:04 schreef Ceased2Be het volgende:
Hi. Iemand toevallig ervaring met zoiets voor broodbakken?
Ik wil er mee aan de slag maar heb überhaupt nog niets specifieks qua bakvorm voor brood
Andere tips zijn ook welkom.
https://www.vtwonen.nl/sh(...)24-x-15-cm-grand-cru
Ok. Vriendin heeft er eentje voor me gekocht als verrassing. Ben benieuwd.quote:Op vrijdag 28 december 2018 20:18 schreef Goitske het volgende:
[..]
vriendin heeft een römertopf maar ik zie tot nu toe de toegevoegde waarde niet. Ik heb gewoon een normaal blik
Zien er top uit voor een eerste keer. Soezen deeg is ook niet het meest makkelijke deegquote:Op zondag 30 december 2018 18:13 schreef Hupje het volgende:
Regenachtige zondag, perfect om iets nieuws te proberen. Mijn eerste keer soesjes. Nu weet ik waar ik een volgende keer op moet letten
[ afbeelding ]
Gevuld met botercrème toefjes. Slagroom was geen optie en ik had wat geprobeerd met soja room maar dat werd niet stijf. En dit had ik nog in huis.
niet van cheesecake houden? Zijn ze ziek 😱quote:Op woensdag 2 januari 2019 13:21 schreef Muck het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn witte chocolade/frambozen-cheesecake is niet zo mooi geworden als gepland, maar wel érg lekker
De brownies (voor de mensen die niet vam cheesecake houden) zijn ook heerlijk
Ik vrees het ergstequote:Op woensdag 2 januari 2019 18:08 schreef Goitske het volgende:
[..]
niet van cheesecake houden? Zijn ze ziek 😱
Ach... dat zeiden ze hier ook. Maar mijn no-bake cheesecake ging er met kerst goed in. De parfait ook. Was eerst ook maar vreemd tot ze ontdekten dat het een soort ijs is... 🤔 iets met boer en niet vreten.quote:Op woensdag 2 januari 2019 18:08 schreef Goitske het volgende:
[..]
niet van cheesecake houden? Zijn ze ziek 😱
je moet soms gewoon niet vertellen wat het isquote:Op woensdag 2 januari 2019 18:46 schreef MrsDuck het volgende:
[..]
Ach... dat zeiden ze hier ook. Maar mijn no-bake cheesecake ging er met kerst goed in. De parfait ook. Was eerst ook maar vreemd tot ze ontdekten dat het een soort ijs is... 🤔 iets met boer en niet vreten.
Cheesecakequote:Op woensdag 2 januari 2019 18:08 schreef Goitske het volgende:
[..]
niet van cheesecake houden? Zijn ze ziek 😱
Wat voor taart?quote:Op vrijdag 4 januari 2019 23:00 schreef Cathmar het volgende:
Taart bewaren .. als in: je eet m niet in één dag op. Hoe? Een standaard met cover? Een doos/bak? Hoe doen jullie het?
Plaatjes/linkjes altijd fijn.
op een bord/platte schaal in de koelkast met folie en als de bovenkant vd taartquote:Op vrijdag 4 januari 2019 23:00 schreef Cathmar het volgende:
Taart bewaren .. als in: je eet m niet in één dag op. Hoe? Een standaard met cover? Een doos/bak? Hoe doen jullie het?
Plaatjes/linkjes altijd fijn.
Brownies lijken toch echt totaal niet op cheesecake hoorquote:Op vrijdag 4 januari 2019 23:30 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
Cheesecake
Maar ik zou de brownies ook niet eten omdat ze tegen de cheesecake aan liggen
(Ik eet geen roomkaas, want kaas/yoghurt/kwark whatever allemaal viessss)
ik maak altijd de Juniors cheesecake. Maar dan wel met een gewone simpele bodem (koekjes met boter), niet die uit het recept.quote:Op maandag 7 januari 2019 13:03 schreef Koningin het volgende:
Cheesecake heerlijk!!
Alhoewel ik ze zelf nog nooit heb gemaakt.....bedenk ik me nu.
Wie heeft er een goed recept voor een basis cheescake? Die eigenlijk niet kan mislukken
Is die ook in het Nederlands??quote:Op maandag 7 januari 2019 13:27 schreef Cathmar het volgende:
[..]
ik maak altijd de Juniors cheesecake. Maar dan wel met een gewone simpele bodem (koekjes met boter), niet die uit het recept.
Als het mij lukt... ben echt geen bak-wonder. Laat me weten als je m maakt. Ben benieuwd.
https://www.thespruceeats(...)ecake-recipe-1135432
Psst, we hebben ook een brood reeks.quote:Op maandag 7 januari 2019 16:52 schreef Ceased2Be het volgende:
Nou, heb m'n Emily Henry 'Bread loaf baker' gisteren uitgeprobeerd.
Heb niet heel veel brood gebakken tot nog toe dus m'n vergelijkinsmateriaal is er nog niet echt maar heb het idee dat vooral de korst hier wat beter was gelukt dan m'n vorige baksels
Iig mocht het resultaat er wezen (al zeg ik het zelf);
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Oe, helemaal over het hoofd gezien. Dan zal ik het hier alleen over m'n taart/gebak hebbenquote:Op maandag 7 januari 2019 22:04 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Psst, we hebben ook een brood reeks.
CUL / Brood bakken in de oven #27: Met de lucht van zelfgebakken brood
ooh brood plaats ik hier ook wel eens hoor 😁quote:Op dinsdag 8 januari 2019 09:35 schreef Ceased2Be het volgende:
[..]
Oe, helemaal over het hoofd gezien. Dan zal ik het hier alleen over m'n taart/gebak hebben
Laura's bakery heeft eea glutenvrij staan op haar site en beter door eten ookquote:Op maandag 7 januari 2019 21:48 schreef Hupje het volgende:
Ik zoek een leuk glutenvrij recept voor een niet te bewerkelijke koek of cake. Ik dacht aan kokosmakronen, zijn er nog andere aanraders?
zo nu en dan even met de spatel er door, boter goed op kamertemperatuur helpt ook. Eerst de suiker in de kom dan de boterquote:Op zaterdag 12 januari 2019 22:28 schreef Bleie het volgende:
Goitske, wat prachtig weer! Hupje ook, wel groot inderdaad.
Ik maakte vandaag de red velvet van Rutger. Geen foto, maar heerlijk! Dank voor het recept!
Wel een vraag, die ik al eerder wilde stellen. Als ik boter en suiker klop, in mijn stansmixer, plakt het vaak aan de zijkant van de kom, het is dan niet romig te krijgen. Iemand enig idee hoe ik dat kan voorkomen?
Dank, dat doe ik, maar helpt niet altijd.quote:Op zondag 13 januari 2019 18:51 schreef Goitske het volgende:
[..]
zo nu en dan even met de spatel er door, boter goed op kamertemperatuur helpt ook. Eerst de suiker in de kom dan de boter
evt eerst de boter iets door de suiker drukkenquote:Op zondag 13 januari 2019 19:16 schreef Bleie het volgende:
[..]
Dank, dat doe ik, maar helpt niet altijd.
Het is een linkquote:Op zondag 13 januari 2019 19:49 schreef coucou het volgende:
[ afbeelding ]
Een paar dagen terug toevallig bij dit topic uitgekomen en vandaag weer wat gebakken: biscuitdeeg met bosbessen jam, mascarponecrème en chocoladeganache.
Ik hoop dat de foto zichtbaar is, ben hier niet zo handig in ha ha
Edit: foto is dus niet zichtbaar, wat doe ik fout? De link staat netjes tussen [ [url= en ]afbeelding[/url] ] 🙄
Zien er super uit wel recept heb je gebruikt?quote:Op zondag 13 januari 2019 18:53 schreef Goitske het volgende:
Gisteren hamburgerbroodjes gemaakt
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
nee joh, lekker zo groot zien er echt top uit.quote:Op zaterdag 12 januari 2019 19:05 schreef Hupje het volgende:
Ik heb vandaag kaneelbroodjes gemaakt. Ik zou ze de volgende keer kleiner maken, zodat ik ze mooier op kan rollen en ze meer als gebakje gegeten kunnen worden.
[ afbeelding ]
http://www.ramadanrecepten.nl/recept/zachte-hamburgerbroodjes/quote:Op zondag 13 januari 2019 21:38 schreef Em31 het volgende:
[..]
Zien er super uit wel recept heb je gebruikt?
Thanksquote:Op zondag 13 januari 2019 21:45 schreef Goitske het volgende:
[..]
http://www.ramadanrecepten.nl/recept/zachte-hamburgerbroodjes/
Oh lekker. Heb je een recept? Ik ben broodjes aan het bedenken voor straks onderweg naar de wintersport.quote:Op woensdag 16 januari 2019 10:53 schreef madeliefff het volgende:
[ afbeelding ]
Zoete kwarkbroodjes gemaakt
Jawel zie link hieronder. Ik heb het iets aangepast. 2tl bakpoeder heb ik gezien als 6 gram bakpoeder , ik heb 50 ml olie ipv 60ml gebruikt en 10 gram suiker toegevoegd ipv 1tl. en wanneer de broodjes klaar zijn de bovenkant in gesmolten boter dopen en daarna in kaneelsuiker.quote:Op woensdag 16 januari 2019 12:20 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Oh lekker. Heb je een recept? Ik ben broodjes aan het bedenken voor straks onderweg naar de wintersport.
Dankjewel!quote:Op woensdag 16 januari 2019 12:25 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Jawel zie link hieronder. Ik heb het iets aangepast. 2tl bakpoeder heb ik gezien als 6 gram bakpoeder , ik heb 50 ml olie ipv 60ml gebruikt en 10 gram suiker toegevoegd ipv 1tl. en wanneer de broodjes klaar zijn de bovenkant in gesmolten boter dopen en daarna in kaneelsuiker.
Ik heb ze zonder beleg gegeten omdat ze zo al lekker waren.
https://www.laurasbakery.nl/kwarkbroodjes/
ziet er beide lekker uitquote:Op vrijdag 18 januari 2019 12:58 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Gisteren worstenbroodjes gemaakt
[ afbeelding ]
Nog een beetje bleekjes maar is niet erg want ze moeten toch nog een keer afgebakken worden.
En vandaag kwarkbroodjes. Ze zijn zo heerlijk fluffy heb het recept wat Madelief deelde van Laura's Bakery als basis gebruikt. Maar meer suiker gebruijt en dat 50/50 gewone en vanille suiker gedaan.
[ afbeelding ]
Imgurquote:Op dinsdag 29 januari 2019 22:25 schreef madeliefff het volgende:
Via welke site uploaden jullie foto's? Tinypic doet het bij mij niet meer..
thxquote:
lekker ..en hoe smaakten ze?quote:Op dinsdag 29 januari 2019 21:12 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Baklava rolletjes. Zo proeven. Ben nog niet helemaal overtuigd van de siroop.
[ afbeelding ]
Prima maar de siroop wordt te dik. Bedenken hoe dat anders kan. Binnenkort spekkoek makenquote:
nijlpaard achtig figuurtje wat danst/looptquote:Op vrijdag 1 februari 2019 19:26 schreef Postbus100 het volgende:
Wat moeten de rechterfiguurtjes voorstellen?
Ah, oke. Niet typisch Noors dusquote:Op vrijdag 1 februari 2019 19:29 schreef Goitske het volgende:
[..]
nijlpaard achtig figuurtje wat danst/loopt
Het figuurtje Moomin is bedacht door een Finse.quote:Op vrijdag 1 februari 2019 19:38 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Ah, oke. Niet typisch Noors dus
ohquote:Op vrijdag 1 februari 2019 19:40 schreef laziness het volgende:
[..]
Het figuurtje Moomin is bedacht door een Finse.
ik zou hem gewoon nog even in de oven laten maar op lagere temperatuurquote:Op woensdag 6 februari 2019 17:38 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Ik heb voor het eerst spekkoek gemaakt. Maar ik de j dat hij toch niet helemaal gaar is.
Is er nog een manier om hem gaarder te krijgen toch even op hete lucht of?
Maar nu staat alleen de grill aan. Dan bakt vooral de bovenkant.quote:Op woensdag 6 februari 2019 17:53 schreef Goitske het volgende:
[..]
ik zou hem gewoon nog even in de oven laten maar op lagere temperatuur
lage temperatuur is toch niet perse alleen de grill?quote:Op woensdag 6 februari 2019 17:57 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Maar nu staat alleen de grill aan. Dan bakt vooral de bovenkant.
Nee maar ik wist niet of ik dan die oven zoals in mijn eerste bericht stond op hete lucht moest zetten. Gezien hij dat voor het maken van de spekkoek niet staat.quote:Op woensdag 6 februari 2019 18:02 schreef tombolafan het volgende:
[..]
lage temperatuur is toch niet perse alleen de grill?
nou grill lijkt mij niet handigquote:Op woensdag 6 februari 2019 17:57 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Maar nu staat alleen de grill aan. Dan bakt vooral de bovenkant.
o zoiets is lekker ja!quote:Op donderdag 7 februari 2019 22:47 schreef _Hestia_ het volgende:
Ik vind hem netjes hoor Thinkk_Pinkk voor een eerste keer
Vandaag voor het eerst sinds jaren weer eens wat gebakken. Een appel-noten plaatcake met abrikozenjam.
Bakken duurde wat langer dan in het recept stond aangegeven, maar hij is goed gelukt en smaakt heerlijk
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
wat een hoop werk. T ziet er mooi uitquote:Op vrijdag 22 februari 2019 21:47 schreef fietsie het volgende:
Mooi, de stapel staat nu even te koelen om de botercreme de kans te geven om stevig te worden.
Een mooi moment om even te bedanken voor de aanmoedigingen
Nu moet ik een boekvorm gaan snijden; bij het stapelen ben ik een beetje scheef uitgekomen maar ik denk dat dat niet heel erg gaat opvallen straks.
Er zit in ieder geval flink wat smaak in het gebak
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Vervolgens moet de hele taart egaal in de botercreme :
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En dan de leren kaft om het boek heen:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Nu het beslag erop hameren:
[ afbeelding ]
En afmaken met decoraties...
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Thanx De visite vandaag vond het gelukkig ook erg lekkerquote:Op zaterdag 23 februari 2019 21:16 schreef madeliefff het volgende:
[..]
wat een hoop werk. T ziet er mooi uit
Thnx; de mokka was iig veel lekkerder dan die kunstmatige van de supermarkt mokkataartjesquote:Op zaterdag 23 februari 2019 22:02 schreef Zo-is-dat het volgende:
Wat een tof project!
En klinkt heerlijk
quote:
Dankjulliewelquote:
Omgquote:Op vrijdag 1 februari 2019 19:18 schreef Goitske het volgende:
Koekjes gebakken met 4 kinderen en een vriendin (leeftijd 2, 4 en 2 van 6 jaar)
[ afbeelding ]
Deze koekstekertjes zijn door een fok!ker voor mij meegenomen uit zweden zo blij mee[ afbeelding ]
En schuimkransjes gemaakt, de bovenste is met chocolade smaak en de onderste vanille
[ afbeelding ]
Is ze wel mee bezig jaquote:
Iemand hier ervaring met een broodbakmachine?quote:Op dinsdag 12 maart 2019 07:26 schreef summer2bird het volgende:
Kick!
Ik heb een broodbakmachine te leen gekregen om te zien of het wat is.
Gisteren een pittenbrood gebakken, alles ging goed.
Ik enthousiast de volgende lading in het blik gedaan voor een zoet honingbrood, de timer aangezet en naar bed gegaan.
Ik word wakker en ik hoor geen machine.
Ik kijk, en alles ligt nog exact zoals gisteren. Hij doet niks.
Hij is wel warm, of dat van gisteren nog is (hij heeft dichtgezeten), van de gist, of dattie zichzelf heeft verwarmd, geen idee.
uit gezet, aangezet en hij doet niks.
Stekker eruit en in, opnieuw programma gedaan en 15 minuten later doettie niks.
Ik hoor niks, de : knippert wel, lampje brand af en toe maar hij kneed niet.
Alles eruit gehaald, boel omgespoeld, deeghaken nog eens goed erin gedaan, bakblik nog eens goed erin gezet, hij doet niks.
Bakblik andersom erin gezet, hij doet niks.
Hij doet ook niks op andere programma's icl het programma kneden.
Help?
Nee sorry. Ooit eentje geleend en had ruzie met dat ding. Kneed in de keukenmachine en rijden in de keuken en hop de oven inquote:Op dinsdag 12 maart 2019 07:40 schreef summer2bird het volgende:
[..]
Iemand hier ervaring met een broodbakmachine?
Hij is super geworden!quote:Op maandag 25 februari 2019 11:56 schreef fietsie het volgende:
[..]
Thnx; de mokka was iig veel lekkerder dan die kunstmatige van de supermarkt mokkataartjes
Goitske, die snickers cheesecake is prima in te vriezen We hebben dat getest met het laatste stukje. Ik had mijn twijfels, vooral over de marshmallowlaag maar de taart was nog goddelijk als altijd.quote:
Oh dat is goed om te weten! Ik zit er evt aan te denken om bijvoorbeeld 2 kleinere te maken van 1 recept dus van die 16/18cm bakblikkenquote:Op dinsdag 12 maart 2019 09:28 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Goitske, die snickers cheesecake is prima in te vriezen We hebben dat getest met het laatste stukje. Ik had mijn twijfels, vooral over de marshmallowlaag maar de taart was nog goddelijk als altijd.
Ik had er zelf niet zo veel vertrouwen in maar na 6 dagen cheesecake, zag ik het niet meer zitten om nog meer te eten, dat ene stukje konden we wel missen als het zou mislukken in de vriezerquote:Op dinsdag 12 maart 2019 09:29 schreef Goitske het volgende:
[..]
Oh dat is goed om te weten! Ik zit er evt aan te denken om bijvoorbeeld 2 kleinere te maken van 1 recept dus van die 16/18cm bakblikken
Omg 6 dagen cheesecakequote:Op dinsdag 12 maart 2019 09:33 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik had er zelf niet zo veel vertrouwen in maar na 6 dagen cheesecake, zag ik het niet meer zitten om nog meer te eten, dat ene stukje konden we wel missen als het zou mislukken in de vriezer
Ik kreeg al voorzichtig de vraag van uk of er ook andere gelegenheden zijn waar we een taart voor kunnen bakken...quote:
ja hoor Pasen, Pinksteren, omdat het kan, Sinterklaas, kerst, jaarwisseling, bevrijdingsdag, omdat het mooi weer is, rokjesdag etcquote:Op dinsdag 12 maart 2019 10:19 schreef fietsie het volgende:
[..]
Ik kreeg al voorzichtig de vraag van uk of er ook andere gelegenheden zijn waar we een taart voor kunnen bakken...
Ziet er goed uit!!quote:Op dinsdag 12 maart 2019 11:13 schreef Goitske het volgende:
https://www.patesserie.co(...)-van-nigella-lawson/
Deze heb ik vorig jaar gemaakt rondom Pasen, wil hem dit jaar weer maken hij is echt zoooo lekker
Heb alle spullen al liggen
nee ken het nog nietquote:Op dinsdag 12 maart 2019 13:29 schreef AnneX het volgende:
Ow...ik wou dat ik wist hoe dat te doen
https://www.kseniapenkina.com/product/entry-level-class/
@:Goitske: ken je haar patisserie?
Ik zou minder lang weken zodat ze minder zwaar zijn en wel goed bebloemen. Dat is de enige tip die ik weet.quote:Op zaterdag 23 maart 2019 18:28 schreef Tuned22 het volgende:
Heeft iemand misschien een gouden tip voor zinkende rozijnen in cake? Ik bak regelmatig 1 of meerdere cakes en wel dan rozijnen een nachtje in rum. Laat ze vervolgens uitlekken en dan dep ik ze droog met keukenpapier.
Maar altijd zakken ze naar de bodem het is niet eerlijk.
Reeds gedaan: de drooggedepte rozijnen voorzien van een laagje bloem, dit zou moeten helpen ->
Ik maak bijv. ook deze wel eens van Rudolph: https://www.24kitchen.nl/recepten/appelrozijnencake en ook bij hem zinken de rozijnen naar de bodem maar hij mikt dan ook het hele bakje met rum nog bij het beslag in. Dat doe ik niet (wat overigens zonde is maar ben dan bang dat de boel gaat schiften)
Hoe gaan we dit voorkomen? Ik wil gewoon net zo'n mooie verdeling als (kleffe en chemische) fabriekscakes dat hebben.
Enige wat ik kan bedenken is eventueel bakpoeder weglaten en alleen bloem gebruiken, zodat de cake wat minder luchtig wordt. Maar het probleem zit 'm in de zwaarte van de rozijnen vrees ik
Bedankt!quote:Op zaterdag 23 maart 2019 18:44 schreef Goitske het volgende:
[..]
Ik zou minder lang weken zodat ze minder zwaar zijn en wel goed bebloemen. Dat is de enige tip die ik weet.
Misschien toch wat rum door de natte ingrediënten doen. Geen bakpoeder vind ik geen optie
Ook dan zakken ze helaas naar de bodemquote:Op zaterdag 23 maart 2019 18:56 schreef Tegan het volgende:
Misschien kan je ze er bovenop strooien? Zodat ze niet allemaal onderin eindigen?
Ik werk sowieso niet met rum, mijn baksels zijn alcoholvrij. Meestal max een minuut nog 10 in water, het gaat er om dat ze het vocht niet uit je baksel onttrekken. Daarom moet je noten en zaden die in brood gaan ook heel even wekenquote:Op zaterdag 23 maart 2019 19:00 schreef Tuned22 het volgende:
[..]
Bedankt!
Hoe lang week jij ze normaal gesproken dan?
Rudolph blancheert ze een minuutje, maar ook dan worden ze blijkbaar heel zwaar.
[..]
Ook dan zakken ze helaas naar de bodem
Oh ahaquote:Op zaterdag 23 maart 2019 19:15 schreef Goitske het volgende:
[..]
Ik werk sowieso niet met rum, mijn baksels zijn alcoholvrij. Meestal max een minuut nog 10 in water, het gaat er om dat ze het vocht niet uit je baksel onttrekken. Daarom moet je noten en zaden die in brood gaan ook heel even weken
Ehhh ja, maar dan moet ik al die rozijnen in stukje snijden of knippenquote:
Ik denk dat in stukjes maken ook niet echt werkt dat je kans hebt dat het uit elkaar valt. Het velletje houdt het wel bij elkaar.quote:Op zaterdag 23 maart 2019 19:32 schreef Tuned22 het volgende:
[..]
Oh aha
Maar als het enige doel van wellen is, dat ze geen vocht aan het baksel onttrekken.. dan zou rum door het beslag doen (extra vocht) dat toch tackelen a.h.w.? Aangezien je dan vocht toevoegt. Dan zouden ze in theorie best wat vocht mogen onttrekken aan het baksel. En zou je ze dus zonder te wellen, door het beslag kunnen doen.. (?) dat ga ik eens testen.
[..]
Ehhh ja, maar dan moet ik al die rozijnen in stukje snijden of knippen
Ben er niet te beroerd voor maar ik doe er aardig veel rozijnen in altijd.
ooh ziet er heerlijk uit. Bakken staat op mijn planning maar weet niet of dat nog wat gaat wordenquote:Op zondag 24 maart 2019 13:28 schreef fotostarter het volgende:
Voor vandaag ook wel weer klaar met bakken.
2 vlechtbroden, 1 met zonnepitten
Bagels
en een donker abdijbrood
[ afbeelding ]
Gewoon doenquote:Op zondag 24 maart 2019 14:06 schreef Goitske het volgende:
[..]
ooh ziet er heerlijk uit. Bakken staat op mijn planning maar weet niet of dat nog wat gaat worden
moet straks nog naar zwemles dus dat is een beetje het probleemquote:Op zondag 24 maart 2019 14:10 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Gewoon doen
Hier was het de bedoeling, om een brood te bakken. Zoonlief had een andere planning.
Het kan de vriezer in, dus op komt het wel
Deeg van te voren makenquote:Op zondag 24 maart 2019 14:14 schreef Goitske het volgende:
[..]
moet straks nog naar zwemles dus dat is een beetje het probleem
Netjes fotostarter!quote:Op zondag 24 maart 2019 13:28 schreef fotostarter het volgende:
Voor vandaag ook wel weer klaar met bakken.
2 vlechtbroden, 1 met zonnepitten
Bagels
en een donker abdijbrood
[ afbeelding ]
Die broden zien er anders toch mooi uitquote:Op zondag 24 maart 2019 17:08 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Netjes fotostarter!
Hier ook weer klaar voor vandaag
[ afbeelding ]
2x lichtbruin brood met een 1e poging tot tijgerbrood. Denk dat of het papje niet dik genoeg erop zat, of dat ik het brood niet in had moeten snijden zodat het goed zou scheuren.
12x chocoladebroodjes (links)
12x kaasbroodjes (parmezaanse kaas, oregano en knoflook)
Het recept komt uit het 1e boek van Levine van Doorne, ik dm je zo wel even . Ik doe een 1e rijs, dan vormen en 2e rijs onder rijsdoek. Insnijden met een lame (en dan even goed op je snijtechniek letten, daarin merk ik nu ook verschil).quote:Op zondag 24 maart 2019 19:38 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Die broden zien er anders toch mooi uit
Heb je die gewoon zo gevormd op de plaat?
Heb je daar een receptje van ?
Browniesquote:Op donderdag 28 maart 2019 10:16 schreef Koningin het volgende:
Dat ziet er lekker uit!!
Ik ben op zoek naar iets eenvoudigs voor de Pasen.
We gaan met familie een weekend weg en ik wilde iets lekker voor bij de koffie maken...iemand ideeën?
iets wat goed voor te bereiden is merengue cups met lemoncurd. Beide op de site van Laura's bakery. Gewoon potje met curd mee, ander bakje de merengue bakjes en daar ter plekke vullenquote:Op donderdag 28 maart 2019 10:16 schreef Koningin het volgende:
Dat ziet er lekker uit!!
Ik ben op zoek naar iets eenvoudigs voor de Pasen.
We gaan met familie een weekend weg en ik wilde iets lekker voor bij de koffie maken...iemand ideeën?
Goede vraag weet niet eens meer welke ik vorig jaar gebruikt heb. Laura of rutgerquote:Op zondag 31 maart 2019 16:14 schreef Tuned22 het volgende:
Oh ja, het moet natuurlijk iets met 'geel' zijn eigenlijk
Maak jij de lemoncurd altijd volgens het recept van Laura, @:Goitske? Ik gebruik die van Culy altijd, is ook een video van. Dan doe je de roomboter er niet gelijk bij, maar steeds een blokje (koud) zodat de curd niet te snel opwarmt. Die vind ik persoonlijk beter smaken, het perfecte recept eigenlijk.
Aha okéquote:Op zondag 31 maart 2019 17:12 schreef Goitske het volgende:
[..]
Goede vraag weet niet eens meer welke ik vorig jaar gebruikt heb. Laura of rutger
Ik wil ze nog wel weer een keer maken dus wie weet. Ik moet alleen wat meer bakinspiratie hebben. Mis dat een beetje de laatste tijd
Deze tijd van het jaar is ook lastig veel weekenden zijn al bezet, de tijd die ik thuis ben moet ik wel huishouden dan doen en daarbij is voetbal van de oudste erbij gekomen en zwemlessen van beide... Mijn zin en inspiratie zijn dus zoek
Ik ben erg enthousiast, als ik het niet vergeet wil ik morgen wel even een foto van de inhoudsopgave maken. Zijn meerdere dat ik denk oooh die wil ik maken en die en diequote:Op vrijdag 5 april 2019 21:38 schreef Zo-is-dat het volgende:
Oehhh hoe is dat boek? Klonk mij ook erg aanlokkelijk in de oren!
Deze taarten zien er in ieder geval verrukkelijk uit
Ooooh Foto's maken!quote:Op vrijdag 5 april 2019 21:37 schreef Hupje het volgende:
Ziet er weer goed uit, Goitske!
Ik ben vandaag ook weer begonnen met bakken, we vieren een verjaardag dit weekend, dus ik ga 3 taarten bakken. Ik ben vandaag begonnen aan een Oreo/chocoladetaart. Morgen afmaken en ook nog een biscuit bakken om te bekleden met fondant, en een appeltaart.
quote:Op vrijdag 5 april 2019 21:38 schreef Zo-is-dat het volgende:
Oehhh hoe is dat boek? Klonk mij ook erg aanlokkelijk in de oren!
Deze taarten zien er in ieder geval verrukkelijk uit
Ja, dat is duidelijk, die moet ik hebbenquote:
Haha dat had ik al bij de titel.quote:Op zaterdag 6 april 2019 20:07 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Ja, dat is duidelijk, die moet ik hebben
ja die Rutger. Dit is zijn nieuwste boek is weer een lijn van Carrera uitgeverij ze hebben nu masterclass cakes, masterclass dips en masterclass groenten erop de BBQ ofzo uitgebrachtquote:Op zaterdag 6 april 2019 20:29 schreef Molo het volgende:
Is dat van die HHB Rutger?
Ziet er lekker uit zeg, de titels van de zoetigheden iig
Tof!quote:Op zaterdag 6 april 2019 21:21 schreef Goitske het volgende:
[..]
ja die Rutger. Dit is zijn nieuwste boek is weer een lijn van Carrera uitgeverij ze hebben nu masterclass cakes, masterclass dips en masterclass groenten erop de BBQ ofzo uitgebracht
Lig net in bed als ik er aan denk post ik hem van de weekquote:
ja stom hè! Ze ruiken ook goed maar gatver! Dacht zeg niks mijn man neemt een hap en rent naar de prullenbakquote:Op donderdag 2 mei 2019 19:22 schreef Hupje het volgende:
Jammer van die bananenkoekjes, ze zien er wel lekker uit!
Zie er lekker uit!quote:Op donderdag 2 mei 2019 19:04 schreef Hupje het volgende:
Vandaag wilde mijn kleuter een cake bakken. Leuk dat hij steeds meer zelf kan. We hebben een simpele gemarmerde cake gemaakt. Hij was zo trots
Mijn laatste baksels:
[ afbeelding ]
Cadeautje voor Pasen, geïnspireerd op de lemon meringue plaattaart van Laura's Bakery.
[ afbeelding ]
'Makkelijke kleine appeltaartjes' (van Rutger) met appel en rabarber. (Ik had geen geschiktere vormpjes)
Oh wow, die ziet er wel echt appetijtelijk uit zeg!quote:Op zaterdag 4 mei 2019 21:51 schreef emmyemmy2 het volgende:
[ afbeelding ]
Bananencheesecake met karamel gemaakt
Oooh die klinkt lekker zeg!quote:Op zaterdag 4 mei 2019 21:51 schreef emmyemmy2 het volgende:
[ afbeelding ]
Bananencheesecake met karamel gemaakt
Klinkt heerlijkquote:Op vrijdag 10 mei 2019 11:17 schreef Muck het volgende:
[ afbeelding ]
Superluchtige citroencake met slagroom ipv boter.
Natuurlijk heb ik het idee van Dr Oetkers wolkencake, maar dit is gewoon van bloem en bakpoeder met geraspte citroenschil.
Lekker fris en luchtig
Misschien maak ik er dit weekend nog wel eentje met een laagje chipolata ertussen
Dank je!quote:Op zaterdag 11 mei 2019 11:03 schreef Goitske het volgende:
[..]
Klinkt heerlijk
Is hij netzo als de wolken cake qua smaak en luchtigheid?
Ohquote:Op zaterdag 11 mei 2019 17:50 schreef Muck het volgende:
[..]
Dank je!
Ja, hij lijkt er heel erg op
[ afbeelding ]
Nu een 'aangeklede' versie voor moederdag met chipolata vulling en aardbeien
(Ik heb later het onderste randje nog wat bijgepoederd )
Leuk! Hoe heb je dat gedaan? In een barbecue, of in de oven?quote:Op zaterdag 11 mei 2019 21:56 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Eerste poging tot Trdelnik maken [ afbeelding ]
In de oven. Heb een hoog bakblik gebruikt en die als een soort houder gebruikt waar ik ze op gehangen heb.quote:Op zaterdag 11 mei 2019 21:59 schreef Myraela het volgende:
[..]
Leuk! Hoe heb je dat gedaan? In een barbecue, of in de oven?
Dankjewel voor het recept! Deze is wel wat minder een taart en meer een cake, maar in ieder geval wel een stuk meer fool-proof en dat was voor vandaag net even handig. Maak ik die andere wel een ander keertje .quote:Op vrijdag 17 mei 2019 09:21 schreef Goitske het volgende:
Ik heb het recept niet getest, vind het wel vrij veel voor een bodem maar wie weet werkt het wel
Wat ik wel weet is dat de recepten van Rutger vd broek altijd wel kloppen en lekker zijn
Dus misschien is dit een idee https://www.culy.nl/recep(...)e-met-blauwe-bessen/
Komt uit de bakbijbel, erg leuk boek dus als je overweegt wat aan te schaffen is die wel echt een aanrader want er staat van alles in taarten koekjes etc en uitdagend voor beginnende maar ook ervaren bakkers
Mini cupcakes ook veel koemelkvrije recepten met frisdrankquote:Op donderdag 30 mei 2019 16:06 schreef Hupje het volgende:
Voor een feest ben ik gevraagd om voor de kinderen een gebakje, cakeje of iets dergelijks te maken. Voor de volwassenen zijn petit fours geregeld.
Ik heb de dag ervoor en op de ochtend zelf tijd voor het maken en het moet een half uur mee in de auto. Oja, en het recept moet aan te passen zijn naar koemelkvrij.
Wat is leuk, lekker en praktisch om te maken?
Cupcakes of mini cupcakes met fondant of crèmequote:Op donderdag 30 mei 2019 16:06 schreef Hupje het volgende:
Voor een feest ben ik gevraagd om voor de kinderen een gebakje, cakeje of iets dergelijks te maken. Voor de volwassenen zijn petit fours geregeld.
Ik heb de dag ervoor en op de ochtend zelf tijd voor het maken en het moet een half uur mee in de auto. Oja, en het recept moet aan te passen zijn naar koemelkvrij.
Wat is leuk, lekker en praktisch om te maken?
Volgens mij heeft @Goitske mij vorig jaar eens de boterkoek van Rutger aangeraden en die was echt hemels.quote:Op zaterdag 8 juni 2019 17:32 schreef DeKleineOnbekende het volgende:
Ik wil morgen een boterkoek bakken, maar op internet lopen de recepten best wel heel erg uiteen.. Hebben jullie misschien een aanrader?
Ja die van Rutger is perfectquote:Op zaterdag 8 juni 2019 17:36 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Volgens mij heeft @:goitske mij vorig jaar eens de boterkoek van Rutger aangeraden en die was echt hemels.
Ik heb deze laatst gemaakt, erg lekker!https://dagelijksekost.ee(...)mtaart-met-aardbeienquote:Op zaterdag 8 juni 2019 20:36 schreef Isabeau het volgende:
Heeft Rutger Bakt ook een goed recept voor slagroomtaart (met aardbeien)? Ik heb iemand beloofd taart te maken voor zijn verjaardag en hij wil slagroomtaart; ik heb echt nog nooit een slagroomtaart gemaakt
Dat ziet er fantastisch uit Half juli laat ik je weten of het is geluktquote:Op zaterdag 8 juni 2019 22:06 schreef Jagärtrut het volgende:
Ik heb deze laatst gemaakt, erg lekker!https://dagelijksekost.ee(...)mtaart-met-aardbeien
Er ligt voor morgen een pakje boter buiten de koelkast alvast.quote:Op zaterdag 8 juni 2019 19:43 schreef Goitske het volgende:
[..]
Ja die van Rutger is perfect
https://rutgerbakt.nl/koek-recepten/recept-de-perfecte-boterkoek/
Ik heb het in een boterkoek vorm gedaan past echt net. Na het bakken gelijk de randen naar beneden drukken
Hij mag over 5 minuten de oven uit, ik ben benieuwd!quote:Op zaterdag 8 juni 2019 19:43 schreef Goitske het volgende:
[..]
Ja die van Rutger is perfect
https://rutgerbakt.nl/koek-recepten/recept-de-perfecte-boterkoek/
Ik heb het in een boterkoek vorm gedaan past echt net. Na het bakken gelijk de randen naar beneden drukken
Oooh spannend!quote:Op zondag 9 juni 2019 19:49 schreef DeKleineOnbekende het volgende:
[..]
Hij mag over 5 minuten de oven uit, ik ben benieuwd!
Weet jij wrom er ZES uur gewacht moet worden met afkoelen? van de boterkoek volgens Rutger?quote:
Omdat de boter van vloeibaar weer naar hard moet gaan. En ik gok dat snel koelen de koek niet lekkerder maaktquote:Op zondag 9 juni 2019 21:03 schreef AnneX het volgende:
[..]
Weet jij wrom er ZES uur gewacht moet worden met afkoelen? van de boterkoek volgens Rutger?
Tuurlijk Suf. Moi.quote:Op zondag 9 juni 2019 21:04 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Omdat de boter van vloeibaar weer naar hard moet gaan. En ik gok dat snel koelen de koek niet lekkerder maakt
Dit dusquote:Op zondag 9 juni 2019 21:04 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Omdat de boter van vloeibaar weer naar hard moet gaan. En ik gok dat snel koelen de koek niet lekkerder maakt
Ze zijn lekker wel zoet. Ik denk dat ik zelf de volgende keer een andere botercrème maak. Van deze wil je niet een grote toef er bovenop dus ik zou de k ik 250 gram boter, 60 gram poedersuiker en banketbakkersroom doen en dan langzaam naar smaak nog de milkshake poeder erbij doen. En dan een mooie grote toef er op maken. Mijn nichtje is 18 bijna 19 maar bakte altijd uit pakjes en langzaamaan gaat ze over naar recepten.quote:Op vrijdag 14 juni 2019 23:09 schreef Hupje het volgende:
Je hebt zelfs meerdere mede bakkertjes? Leuk! Waren ze lekker of heel, heel zoet?
Ik heb vandaag de kleine jamtaartjes van Rutger gemaakt voor het feest, maar krijg m'n foto nog niet geupload. Iets minder jam of een iets hoger deegrandje de volgende keer, dan zien ze er netter uit. Maar ze smaken prima.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |