ik weet niet of het al gezegd is, maar er loopt ook een reeks over broodbakken.quote:Op vrijdag 23 november 2018 16:56 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Ik was ff weg maar al jullie tips gelezen en ga ik proberen! Ik zal idd eens langer kneden (ik vind nu 20 minuten al lang overigens voor mijn arme armen 😉 ) en dat water zal ik eens naar kijken. Ik volg nu het exacte recept dus je zou zeggen dat die goed is qua verhoudingen...
En die boeken ga ik reserveren!
Dank je, ga daar ook eens kijken!quote:Op vrijdag 23 november 2018 17:03 schreef Lienekien het volgende:
[..]
ik weet niet of het al gezegd is, maar er loopt ook een reeks over broodbakken.
CUL / Brood bakken in de oven #27: Met de lucht van zelfgebakken brood
fotoooooos enne de smaak is uiteindelijk het belangrijkste het kan er super mooi uit zien maar niet te eten zijnquote:Op zaterdag 24 november 2018 13:03 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
[..]
Dank je, ga daar ook eens kijken!
Ik moet zeggen dat ik normaal vooral zoete dingen bak (maar die zijn niet zo mooi als de creaties hier 😉) dus brood is weet een nieuw experiment.
Vandaag gemaakt: kruidnoten, wolkentaart (van dr oetker - de basis voor een taart met oreo’s erop) en een dadelwalnotentaart!
(En soep, saté en hamburgers 😎 - morgen verjaardag van mijn dochter)
Ow zie het nu pas, alles op ... maar volgende week ga ik er weer eentje maken, zal ik een foto maken!quote:Op zondag 25 november 2018 08:01 schreef Goitske het volgende:
[..]
fotoooooos enne de smaak is uiteindelijk het belangrijkste het kan er super mooi uit zien maar niet te eten zijn
welk recept heb je gebruikt? Die uit de Broodbijbel zijn echt lekker.quote:Op dinsdag 27 november 2018 14:11 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Vandaag worstenbroodjes gemaakt.
Dit is het zoveelste recept wat ik probeer maar ze zijn toch nooit zoals bij de bakker.
[ afbeelding ]
Gisteren kruidnoten gebakken
[ afbeelding ]
Dezequote:Op dinsdag 27 november 2018 20:00 schreef Goitske het volgende:
[..]
welk recept heb je gebruikt? Die uit de Broodbijbel zijn echt lekker.
De Sligro in elk geval. Lijkt me erg sterk als de Makro dat niet heeft.quote:Op dinsdag 27 november 2018 12:30 schreef TjjWester het volgende:
Weet iemand of de makro verse gist verkoopt?
Hoe krijg jij ze zo mooi uit die vormpjes? Het mislukt steeds bij mijquote:Op zondag 25 november 2018 08:04 schreef Goitske het volgende:
Gisteren tulbandjes gemaakt van Sinterklaas restjes (ik koop wel extra pepernoten wacht niet tot 5 december)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
inprayen met pankospray, evt bij moeilijke vormen iets bebloemen, na het bakken 10-20 laten rusten en daarna omdraaienquote:Op woensdag 28 november 2018 07:19 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Hoe krijg jij ze zo mooi uit die vormpjes? Het mislukt steeds bij mij
met ceylon kaneel zie ik waar koop je die?quote:Op zondag 2 december 2018 11:24 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Alleen met de speculaaskruiden van Jonnie
AHquote:Op zondag 2 december 2018 11:32 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
met ceylon kaneel zie ik waar koop je die?
lekkerquote:Op zondag 2 december 2018 11:24 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Alleen met de speculaaskruiden van Jonnie
ik heb een Bosch mum ctype nr weet ik even niet zat in de 5 serie. Niet de goedkoopste Bosch mum wel een iets zwaardere en metalen komquote:Op woensdag 12 december 2018 15:37 schreef Koningin het volgende:
Even een andere vraag: hebben jullie allemaal een keukenmachine? Zo ja, welke?
Stond weer cupcakes te maken met mijn handmixer, bedacht me dat een keukenmachine toch wel handiger zou zijn, maar ik ben niet zo goed op de hoogte wat nou echt een goede is (buiten de kitchenaid).
Qua budget is er wel veel mogelijk, volgens mij.quote:Op woensdag 12 december 2018 16:31 schreef Koningin het volgende:
Jullie hebben dus allemaal een andere....
Meerdere mogelijkheden dus.
ja maar dan moet je eigenlijk al kijken naar bijv een artisan als je veel brood bakt. Met mijn Bosch is broodbakken ook prima te doen maar als ik echt veel brood bak dan slijt hij natuurlijk wel snellerquote:Op woensdag 12 december 2018 16:47 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Qua budget is er wel veel mogelijk, volgens mij.
Ik denk dat je m.n. voor brood naar de zwaardere kwaliteit moet kijken. Dan is de aanschaf van een KitchenAid volgens mij wel te verantwoorden.
Met een artisan wil je geen brood maken . De kop is daar te gevoelig voor met het open en dichtklappen. Ik heb zelf een heavy duty, die heeft de 'bowl-lift' en kan daardoor zwaarder materiaal zoals brooddeeg aan.quote:Op woensdag 12 december 2018 17:25 schreef Goitske het volgende:
[..]
ja maar dan moet je eigenlijk al kijken naar bijv een artisan als je veel brood bakt. Met mijn Bosch is broodbakken ook prima te doen maar als ik echt veel brood bak dan slijt hij natuurlijk wel sneller
Je zou even kunnen zoeken op deze site (op google invoeren: 'site:forum.fok.nl brood kneden welke mixer' , oid), want er zijn meerdere topics over vol geschreven.quote:Op woensdag 12 december 2018 16:31 schreef Koningin het volgende:
Jullie hebben dus allemaal een andere....
Meerdere mogelijkheden dus.
vriendin van mij bakt al jaren met een artisan brood meerdere malen per week. De classic kan dat zeker niet aanquote:Op woensdag 12 december 2018 17:28 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Met een artisan wil je geen brood maken . De kop is daar te gevoelig voor met het open en dichtklappen. Ik heb zelf een heavy duty, die heeft de 'bowl-lift' en kan daardoor zwaarder materiaal zoals brooddeeg aan.
En als je echt heel fanatiek brood bakt kun je nog beter investeren in een spiraalkneder, maar die kosten nog veel meer
De gewone KA kan niet super veel deeg maken in een keer, volgens mij max 500gquote:Op woensdag 12 december 2018 16:47 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Qua budget is er wel veel mogelijk, volgens mij.
Ik denk dat je m.n. voor brood naar de zwaardere kwaliteit moet kijken. Dan is de aanschaf van een KitchenAid volgens mij wel te verantwoorden.
Volgens mij was de bear teddy aan prijs/kwaliteit nog wel ok als instapmodel.quote:Op woensdag 12 december 2018 18:37 schreef Goitske het volgende:
[..]
vriendin van mij bakt al jaren met een artisan brood meerdere malen per week. De classic kan dat zeker niet aan
Spiraal kneders oh help die prijzen zijn niet leuk meer... Ook geen ruimte voor in mijn keuken, ook mijn man kan dat niet aan... Die klaagt al over mijn bakblikken verzameling ik heb maar niet gezegd dat ik er en broodblik bij wil over m'n kook/bakboeken zucht hij heeeel erg diep en vraagt of er nog een verdieping bij gebouwd moet worden
Ow dan heb je echt heel veel leuke keuzequote:Op woensdag 12 december 2018 19:48 schreef Koningin het volgende:
Ik ben een af en toe bakker, cakes, koekjes, cupcakes, appeltaart enzo.
Brood bakken heb ik een tijdje geprobeerd, maar was me te lastig met rijzen enzo.....
Dus hoef denk ik geen echte zware jongen.
Wil je er wel een? Hij neemt veel ruimte in beslag... Wat doet die wat je nu echt niet kan met je gewone mixer? Of wat doe je dusdanig vaak met je gewone mixer waarvan je denkt : gut, sta ik hier weer met dat ding in mijn hand.quote:Op woensdag 12 december 2018 19:48 schreef Koningin het volgende:
Ik ben een af en toe bakker, cakes, koekjes, cupcakes, appeltaart enzo.
Brood bakken heb ik een tijdje geprobeerd, maar was me te lastig met rijzen enzo.....
Dus hoef denk ik geen echte zware jongen.
ik had bij de handmixer altijd altijd zoiets jeetje daar sta ik weer 10 minuten voor een botercrème te klooienquote:Op woensdag 12 december 2018 20:42 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Wil je er wel een? Hij neemt veel ruimte in beslag... Wat doet die wat je nu echt niet kan met je gewone mixer? Of wat doe je dusdanig vaak met je gewone mixer waarvan je denkt : gut, sta ik hier weer met dat ding in mijn hand.
(want om zo'n ding nou even voor een pakje slagroom uit de kast te halen?...)
je moet ook even op de kom letten dat je geen plastic kom hebt maar glas of RVS (laatste is wel zo veilig bij mij) mocht je eiwit stijf willen kloppen lukt dat sowiesoquote:Op woensdag 12 december 2018 19:48 schreef Koningin het volgende:
Ik ben een af en toe bakker, cakes, koekjes, cupcakes, appeltaart enzo.
Brood bakken heb ik een tijdje geprobeerd, maar was me te lastig met rijzen enzo.....
Dus hoef denk ik geen echte zware jongen.
Ik vrees dat iemand hier een scheiding gaat aanvragenquote:Op woensdag 12 december 2018 20:06 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Volgens mij was de bear teddy aan prijs/kwaliteit nog wel ok als instapmodel.
Ja jij. Maar jij bakt ook best veel. Voor die één of twee keer in het jaar dat ik een botercreme zou maken, zou ik geen speciale keukenmachine aanschaffen. Pas als je het echt regelmatig doet of als je gerechten hebt waar een handmixer niet meer volstaat (bijvoorbeeld brooddeeg met een hoge vochtigheidsgraad zoals foccacia), is een keukenmachine leuk. Of als je ruimte en/of geld over hebt natuurlijk.quote:Op woensdag 12 december 2018 21:11 schreef Goitske het volgende:
[..]
ik had bij de handmixer altijd altijd zoiets jeetje daar sta ik weer 10 minuten voor een botercrème te klooien
Ik maak met name ook alleen banket is wel meer geworden sinds ik dat ding heb gewoon het gemak. Hij staat bij mij standaard op het aanrecht. Heb een klein los aanrechtje naast de grote L die ik al heb als aanrecht en daar staat hij op
Hahahahaha. Zal ik maar opbiechten dat ik een oven en een combimagnetron heb?quote:Op woensdag 12 december 2018 21:14 schreef Goitske het volgende:
[..]
Ik vrees dat iemand hier een scheiding gaat aanvragen
ik bakte voor de keuken machine echt veel minder hoor.quote:Op woensdag 12 december 2018 21:19 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Ja jij. Maar jij bakt ook best veel. Voor die één of twee keer in het jaar dat ik een botercreme zou maken, zou ik geen speciale keukenmachine aanschaffen. Pas als je het echt regelmatig doet of als je gerechten hebt waar een handmixer niet meer volstaat (bijvoorbeeld brooddeeg met een hoge vochtigheidsgraad zoals foccacia), is een keukenmachine leuk. Of als je ruimte en/of geld over hebt natuurlijk.
oven, gewone magnetron en airfryerquote:Op woensdag 12 december 2018 21:20 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Hahahahaha. Zal ik maar opbiechten dat ik een oven en een combimagnetron heb?
Ja dit ja. Mijn stand mixer van Bosch (oud beestje) heeft er voor gezorgd dat ik veel meer ging bakken want veel makkelijker en sneller.quote:Op woensdag 12 december 2018 21:23 schreef Goitske het volgende:
[..]
ik bakte voor de keuken machine echt veel minder hoor.
Ik moet zeggen dat het wel mijn manier van bakken ook verandert heeft en dat ik meer ben gaan proberen omdat ik mijn handen meer vrij had. Of dat ik de keukenmachine kon laten draaien en daarnaast dan nog met de handmixer het volgende kon opkloppen. Mijn Handmixer is onderhand 18 jaar dus het oude beestje doet het nog steeds
nee ik niet, ik heb al genoeg apparaten en met een handmixer gaat het ook primaquote:Op woensdag 12 december 2018 15:37 schreef Koningin het volgende:
Even een andere vraag: hebben jullie allemaal een keukenmachine? Zo ja, welke?
Stond weer cupcakes te maken met mijn handmixer, bedacht me dat een keukenmachine toch wel handiger zou zijn, maar ik ben niet zo goed op de hoogte wat nou echt een goede is (buiten de kitchenaid).
met kinderen vind ik dit ook veiliger. Beschermkap er op en dan zitten ze er al niet meer zo snel bij met de handen. De Bosch die ik heb weten ze nu ookal te bedienen. Kinderen zijn 4 en 6 en weten heel goed kap moet er op en hand mag niet in de buurt van het gat komen.quote:Op donderdag 13 december 2018 08:44 schreef Koningin het volgende:
Het gaat me echt om de makkelijkheid van het apparaat en ik denk dat ik erdoor meer ga bakken (vind het zo leuk voor de kids...)
Daarbij vliegt hier altijd het deeg door de keuken met de handmixer, veel geknoei enzo.
Goitske, heb je mijn DM nog gekregen?quote:Op donderdag 13 december 2018 20:06 schreef Goitske het volgende:
[..]
met kinderen vind ik dit ook veiliger. Beschermkap er op en dan zitten ze er al niet meer zo snel bij met de handen. De Bosch die ik heb weten ze nu ookal te bedienen. Kinderen zijn 4 en 6 en weten heel goed kap moet er op en hand mag niet in de buurt van het gat komen.
geantwoord wel gekregen geen melding gehad dat ik eentje had!quote:Op donderdag 13 december 2018 21:03 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Goitske, heb je mijn DM nog gekregen?
oooh die zijn leukquote:Op maandag 24 december 2018 11:05 schreef Muck het volgende:
[ afbeelding ]
Kerstkoekjes
De volgende keer maak ik ze iets donkerder en voeg ik meer kruiden toe. Nu zijn ze wel lekker, maar vooral zoet.
Die maakte ik ookquote:Op maandag 24 december 2018 11:05 schreef Muck het volgende:
[ afbeelding ]
Kerstkoekjes
De volgende keer maak ik ze iets donkerder en voeg ik meer kruiden toe. Nu zijn ze wel lekker, maar vooral zoet.
heb je deze al geprobeerd?quote:Op dinsdag 25 december 2018 10:32 schreef Bleie het volgende:
Een goed red velvet is niet te zoet, imo. En een vleugje cacao. Ik vind het heerlijk. Maar zelf bakken is me nog niet gelukt.
Grappig, die wilde ik net delen. Deze heb ik eens gemaakt en is erg lekker.quote:Op dinsdag 25 december 2018 12:00 schreef Goitske het volgende:
[..]
heb je deze al geprobeerd?
https://www.culy.nl/recep(...)o-heel-holland-bakt/
die recepten van Menno zijn wel goed meestalquote:Op dinsdag 25 december 2018 12:06 schreef Mazou het volgende:
[..]
Grappig, die wilde ik net delen. Deze heb ik eens gemaakt en is erg lekker.
Jeej hij is goed gelukt. Lekker hè!quote:Op dinsdag 25 december 2018 16:34 schreef Lucky_Strike het volgende:
Mensen, ik heb ook eindelijk eens wat gebakken
Matige foto van wentelteefjes van suikerbrood met cranberrysaus en clotted cream:
[ afbeelding ]
Mijn eerste appelflappen:
[ afbeelding ]
Snickers cheesecake Hij is echt verrukkelijk. Met grote dank aan Goitske die me het recept stuurde.
[ afbeelding ]
Zonde zeg!quote:Op dinsdag 25 december 2018 17:56 schreef Goitske het volgende:
Ik heb vandaag een tulband verknald en de buurtsuper heeft geen eieren geleverd dus kan nog weinig kanten op heb een back-up plan bedacht maar word er zo chagrijnig van
Hierbij het bewijs....
[ afbeelding ]
zonde, hij is alleen stuk toch? Dan kun je het misschien ergens in verwerken...kleine stukjes in een glaasje en er iets overheen nog doen?quote:Op dinsdag 25 december 2018 19:21 schreef Goitske het volgende:
[..]
het gebeurt mij echt nooit! Nu 2x op 1 dag. Ik stop er mee!
smaak valt ook nog eens tegen hebben hem geproefd baal nu dat ik niet voor een van mijn vaste recepten ben gegaanquote:Op dinsdag 25 december 2018 19:44 schreef madeliefff het volgende:
[..]
zonde, hij is alleen stuk toch? Dan kun je het misschien ergens in verwerken...kleine stukjes in een glaasje en er iets overheen nog doen?
Wauw, mag ik dat recept ook?quote:Op dinsdag 25 december 2018 17:49 schreef Goitske het volgende:
[..]
Jeej hij is goed gelukt. Lekker hè!
Ziet er allemaal prachtig uit!
Hij is echt goddelijk. En helemaal niet zo extreem zoet als ik had gedacht, gewoon precies goedquote:Op dinsdag 25 december 2018 17:49 schreef Goitske het volgende:
[..]
Jeej hij is goed gelukt. Lekker hè!
Ziet er allemaal prachtig uit!
moet je even je email adres of 06nr DM of om doen krijg je het morgenquote:Op dinsdag 25 december 2018 20:12 schreef tombolafan het volgende:
[..]
Wauw, mag ik dat recept ook?
Zonde van je tulbanden
zul je altijd zien....quote:Op dinsdag 25 december 2018 21:22 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Hij is echt goddelijk. En helemaal niet zo extreem zoet als ik had gedacht, gewoon precies goed
Wat matig dat er juist vandaag iets mislukt bij je
Uhm, ik heb nog zo'n 30 eieren liggen, kom maar halen. Afgelopen vrijdag 70 gekochtquote:Op dinsdag 25 december 2018 17:56 schreef Goitske het volgende:
Ik heb vandaag een tulband verknald en de buurtsuper heeft geen eieren geleverd dus kan nog weinig kanten op heb een back-up plan bedacht maar word er zo chagrijnig van
Hierbij het bewijs....
[ afbeelding ]
Dank, die ga ik proberen!quote:Op dinsdag 25 december 2018 12:00 schreef Goitske het volgende:
[..]
heb je deze al geprobeerd?
https://www.culy.nl/recep(...)o-heel-holland-bakt/
70 waarom zoveel. Hou je een pavlova buffet ofzoquote:Op dinsdag 25 december 2018 22:53 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Uhm, ik heb nog zo'n 30 eieren liggen, kom maar halen. Afgelopen vrijdag 70 gekocht
Oh gewoon voorraad voor deze hele periode. Drie of vier keer kniepertjes/rolletjes (4 eieren per batch), aantal taarten (schwarzwalder 7 stuks, botercreme zijn d'r vijf ofzo), spekkedikken, oliebollen, twee keer salade waar eieren op komen als garnering en dan nog af en toe wat eten.quote:Op woensdag 26 december 2018 10:55 schreef Goitske het volgende:
[..]
70 waarom zoveel. Hou je een pavlova buffet ofzo
ik maak altijd italiaans kookschuim naar het recept van rutger bakt. Dan word het eiwit heel goed stijf, ik doe er zelfs nog 30 gram minder suiker in. Veel minder durf ik niet te doen aangezien suiker meehelpt in het stijf krijgen vh eiwit. Via andere methodes word t minder snel stijf bij mijquote:Op woensdag 26 december 2018 23:07 schreef Hupje het volgende:
Wat een mooie, leuke en waarschijnlijk lekkere dingen zijn er gebakken!
Ik heb tartelettes gemaakt, met karamel, chocolade en hazelnoot bovenop. Mijn eerste keer en ik had twee recepten gecombineerd (en koemelkvrij gemaakt), dus er was wel wat voor verbetering vatbaar, maar ze waren lekker.
[ afbeelding ]
Ander experimentje waren schuim kerstboompjes. Dst viel nog niet mee, mijn eiwit werd niet gelijkmatig stijf dus zakten er een paar uit bij het spuiten. En kennelijk stond de oven toch net te warm, want ze zijn allemaal opengebarsten. Het idee was leuk...
[ afbeelding ]
heel mooi geworden! Vriendin had hem ook gemaakt was erg lekker zei zequote:Op woensdag 26 december 2018 20:34 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
Deze kwam er wel goed uit éindelijk!
Dik met zachte boter en een kwastje ingevet en bestrooid met paneermeel, zonder een barstje of een scheurtje na 10 minuten afkoelen omgedraaid was met deze vorm nog niet eerder gelukt.
Recept van Rutger bakt met in amaretto geweekte tutti frutti en amandelspijs door het beslag
leuk geworden! Jammer van je kerstbomenquote:Op woensdag 26 december 2018 23:07 schreef Hupje het volgende:
Wat een mooie, leuke en waarschijnlijk lekkere dingen zijn er gebakken!
Ik heb tartelettes gemaakt, met karamel, chocolade en hazelnoot bovenop. Mijn eerste keer en ik had twee recepten gecombineerd (en koemelkvrij gemaakt), dus er was wel wat voor verbetering vatbaar, maar ze waren lekker.
[ afbeelding ]
Ander experimentje waren schuim kerstboompjes. Dst viel nog niet mee, mijn eiwit werd niet gelijkmatig stijf dus zakten er een paar uit bij het spuiten. En kennelijk stond de oven toch net te warm, want ze zijn allemaal opengebarsten. Het idee was leuk...
[ afbeelding ]
dan moet ik even zoeken staat in een van de boeken van hhbquote:Op woensdag 26 december 2018 12:06 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Heeft er iemand een recept voor spek koek? Dat vond ik vroeger zo lekker.
Was dat niet die met alle kleurtjes?quote:Op donderdag 27 december 2018 10:35 schreef Goitske het volgende:
[..]
dan moet ik even zoeken staat in een van de boeken van hhb
ja die staat denk ik ook wel in de hhb appquote:Op donderdag 27 december 2018 10:37 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Was dat niet die met alle kleurtjes?
Had ook al even snel gekeken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |