abonnement Unibet Coolblue
pi_183322258

Huginn en Muninn op jacht naar stoute kinderen

Welkom bij de Zwarte Pietendiscussie. Bijna een traditie in ons koude kikkerlandje.
In deze reeks hebben we het over de oorsprong van onze geliefde Pieterbaas. Is het een uiting van racisme voortgekomen uit de tijd van de slavernij of is het zwart schminken van gezichten een eeuwenoud gebruik dat gekoesterd moet worden?

Het Sinterklaasfeest is onderdeel van de voor-christelijke midwinterfeesten. Het feest wordt al duizenden jaren in Europa en zelfs daarbuiten gevierd. Uiteraard zijn er uiterlijke verschillen maar er zijn verrassend veel overeenkomsten.
Er is een Sinterklaasfiguur, een oude man met lange witte haren en baard en vaak in de persoon van Sint Nicolaas. Deze wordt vergezeld door een knecht die meestal zwart geschminkt is, overal aan schoorstenen luistert of er nog stoute kinderen zijn en in het bezit is van een roe en zak.

Argumentenoverzicht voor- en tegenstanders Zwarte Piet

Geen herhaling van discussies, zie in de spoiler een overzicht van argumenten en tegenargumenten van zowel voor- als tegenstanders, van extreem tot gematigd.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.

Het niet-rolbevestigende Sinterklaasfeest bij de familie Doorzon (door Gerrit de Jager in diverse delen van de stripserie aangekaart)

INFORMATIE OVER DE ACHTERGRONDEN VAN ZWARTE PIET EN DE DISCUSSIE:

• Volgens de Anti-Pieters is Zwarte Piet een racistisch stereotype dat herinnert aan de tijd van de slavernij. Een gevisualiseerd bewijs dat Zwarte Piet een slaaf moet voorstellen is dit:

Ter ondersteuning wordt kunsthistoricus Elmer Kolfin aangehaald die in dit artikel zelf aangeeft geen onderzoek gedaan te hebben naar de figuur Zwarte Piet zelf maar wel naar de slavernij.
http://www.volkskrant.nl/(...)t af van kindslaven'

Het Sint en Pietengilde heeft een historisch verantwoorde pagina over Zwarte Piet.

Zwarte piet-lobby draait uiteindelijk om geld:
De geest komt uit de fles: de zwarte piet-discussie is slechts een opmaat voor forse schadevergoedingen die gebaseerd zijn op het Nederlandse slavernijverleden.

quote:
0s.gif Op dinsdag 27 oktober 2015 17:42 schreef Montagui het volgende:
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 13:53 schreef Montagui het volgende:
Infographic verbanden en sponsoring
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Documentaire 'Wild Geraas':
De documentaire van Arnold Jan Scheer (over de WARE oorsprong van Sinterklaas en Zwarte Piet) is namelijk eindelijk af en is online te bestellen of te bekijken via Vimeo. Het lijkt erop dat Scheer geen televisiemaatschappij heeft kunnen vinden die de documentaire zou willen uitzenden maar het is in ieder geval een begin.

http://www.wildgeraasdefilm.nl/
https://vimeo.com/ondemand/wildgeraas/188727445
http://www.arnoldjanscheer.nl/

Diverse video's en afbeeldingen in de spoiler:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


quote:
Wie is Zwarte Piet? Hij weet het zelf waarschijnlijk ook niet!

Dat betogen de historici Jop Euwijk en Frank Rensen in hun nieuwe boek 'De identiteitscrisis van Zwarte Piet'. in het boek gaan de twee op zoek naar de historische, culturele en sociale achtergrond van Zwarte Piet. En dat valt nog niet mee...

Hier zie je één van de eerste afbeeldingen van de zwarte knecht van Sinterklaas, afkomstig uit een boekje van Jan Schenkman (1850). Wat opvalt, is dat Zwarte Piet hier nog niet de kenmerkende page-kleding draagt. Dat kwam pas later.

quote:
Een mysterieuze oorsprong

Want wie is Zwarte Piet nu precies? De oorsprong van de bekende figuur is enigszins in nevelen gehuld. Wat we wél weten, is dat Zwarte Piet een stuk jonger is dan Sinterklaas zelf. De Goedheiligman gaat eeuwenlang in zijn eentje op pad. Pas in de negentiende eeuw krijgt hij in een boekje geschreven door de Nederlandse onderwijzer Jan Schenkman een knecht met een donkere huidkleur. En die knecht komt een beetje uit de lucht vallen.

Sommigen denken dat hij geïnspireerd is op de tot slaaf gemaakten waarmee zeventiende en achttiende eeuwse rijken zich graag lieten afbeelden. In dat scenario zou Sinterklaas een zwart knechtje hebben gekregen om statiger over te komen.

Weer andere historici denken dat Zwarte Piet geïnspireerd is op de donkere mannen die in grote steden werkten (en waarvan twijfelachtig is of ze echt tot slaaf gemaakten waren). Terwijl anderen vermoeden dat Zwarte Piet eigenlijk een Moor is. "Maar voor veel mensen was de naam 'Moor' ook weer synoniem voor 'zwarte Afrikaan'," aldus Jop Euwijk. "Dat maakt het dus nog ingewikkelder. De kennis over wie de Moren waren, en wie er allemaal Moren werden genoemd is ook niet ingeburgerd in Nederland." Kortom: niemand weet eigenlijk door wie Schenkman zich liet inspireren toen hij het knechtje van de Sint introduceerde.
Het boekje van Schenkman is online in te zien: https://www.slideshare.net/FeenyNL/sint-nikolaas-en-zijn-knecht


quote:
Het is toch wel een hele mooie dag aan het worden. KOZP word echt op alle fronten vernederd.
Eerst schrappen ze de meeste demonstraties omdat ze te weinig deelnemers hebben, vervolgens word hun door de gemeentes een hoop beperkende maatregelen opgelegd. De bussen naar Den Helder werden 2x tot stoppen gedwongen door de politie. Vervolgens worden ze overal weggejaagd en aangevallen. In Rotterdam zelfs door zowel voetbalfans als de politie zelf.

En de enige arrestaties zijn er onder KOZP'ers _O_
Alternatieve Sinterklaas journaals:

Op donderdag 6 september 2012 @ 21:41 schreef Shakkara het volgende:
Uiteraard is het volgens Rutte en consorten de schuld van een imaginair links kabinet dat we ooit ergens in het verleden gehad schijnen te hebben.
pi_183322324
Op donderdag 6 september 2012 @ 21:41 schreef Shakkara het volgende:
Uiteraard is het volgens Rutte en consorten de schuld van een imaginair links kabinet dat we ooit ergens in het verleden gehad schijnen te hebben.
pi_183322550
quote:
7s.gif Op vrijdag 23 november 2018 00:53 schreef Ringo het volgende:

[..]

Supergezellig!

[ afbeelding ]

Supergezellig, "vreedzaam" demonstreren!
pi_183322626
quote:
racistisch filmpje
  vrijdag 23 november 2018 @ 17:49:30 #5
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_183328818
Goeie TT. ^O^
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  vrijdag 23 november 2018 @ 20:44:13 #7
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_183331607
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 20:55 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Nog iets over die bron uit 1871: Het Nieuws van den Dag: Kleine Courant was in 1870 opgericht. De hoofdartikelen op de voorpagina werden aanvankelijk geschreven door hoofdredacteur Simon Gorter (1838-1871). Hij werd in 1871 opgevolgd door Hendrik de Veer (1829-1890).
https://www.volkskrant.nl(...)ter-ziele~b5fdac375/

Op grond van die informatie zou je verwachten dat het geciteerde artikel van de hand van De Veer is, en aangezien de auteur Sinterklaasfeesten uit lang vervlogen jaren beschrijft, zou dit betekenen dat Zwarte Piet al in de jaren 1830 onderdeel was van de Sinterklaasviering. Maar De Veer was geboren in Sommelsdijk en woonde vanaf 1839 in Hasselt, ver van Amsterdam en dus ver van het lezerspubliek van deze krant. Mogelijk is het dus door een ander geschreven, of vat De Veer de verhalen samen die hij van geboren Amsterdammers heeft gehoord. Toch versterkt dit mijn vermoeden dat de figuur van de zwarte knecht al voor Schenkman bestond.

[..]

Toch weer een aanvulling op mijn vorige monoloog. :P
Hendrik de Veer blijkt in zijn kindertijd toch in Amsterdam te hebben gewoond:
quote:
Sommelsdijk op Overflakkee is de geboorteplaats van Hendrik de Veer. Nauw anderhalf jaar oud, moest hij de bloeiende plaats verlaten, daar zijn vader Arnold Antonie de Veer, griffier van het ‘Vredegerecht’ aldaar, in 1831 stierf. Zijne moeder, Anna Petronella van der Meulen, bracht het kind naar Amsterdam in het huis van een grootvader, zoodat hij van Sommelsdijk niets anders meênam dan den datum zijner geboorte - 23 November 1829.

De jeugd en de jongelingsjaren van Hendrik de Veer kenmerkten zich niet door vele, maar toch door enkele buitengemeene voorvallen. Moest hij zijn vader vroeg missen, zijne moeder stierf in 1835, waardoor de verweesde zesjarige knaap geheel onder het toezicht en de zorg van welgegoede bloedverwanten kwam. Men zond hem naar eene kostschool in Overijssel.

https://www.dbnl.org/teks(...)17gesc04_01_0001.php
quote:
De zesjarige knaap werd door gegoede bloedverwanten naar de kostschool van den heer Soeters te Hasselt gezonden. In de vacanties bracht hij zijn' vrijen tijd gedeeltelijk te Amsterdam, gedeeltelijk te Zeist bij familie door.

https://www.dbnl.org/teks(...)02189501_01_0021.php
Hij kon dus wel degelijk persoonlijk in aanraking zijn gekomen met de Amsterdamse versie van de Sinterklaasviering, inclusief de zwarte knecht. Het hoofdartikel over de jeugdherinneringen t.a.v. het Sinterklaasfeest in Het Nieuws van den Dag uit 1871 waarin die knecht wordt genoemd, kan dus aan hem worden toegeschreven. Maar een uitgebreidere beschrijving van een Sinterklaasavond uit zijn jeugd is te vinden in een artikel met de titel "Hoe Sinterklaas van zijn voetstuk viel", dat hij in 1880 publiceerde in zijn blad Eigen Haard. Deze episode speelde zich af toen hij "tusschen de tien en elf" was. Dat moet dus in 1839 zijn geweest.

quote:


Wij waren alle zes rechtzinnige Sinterklaas-vereerders. Wij geloofden eerbiedig aan al de wonderen, zelfs aan de tegenstrijdige mededeelingen waardoor men ons op zijn komst voorbereidde. Sinterklaas kwam regelrecht uit Spanje met de stoomboot, boven op zijn paard. Dat paard werd, evenals de bisschop zelf, nooit oud en was nooit een veulen geweest, evenmin als zijn zwarte knecht ooit onder de kleine nikkers in zijn geboorteland had rondgesprongen. Als de deelen en onderdeelen van elke echte legende, waren de onderscheiden figuren pasklaar en in vol ornaat uit de lucht komen vallen. Ze waren er en ze zouden eeuw aan eeuw precies zoo blijven. Daar ik, gelijk ik gezegd heb, de oudste van ons zestal was, durf ik, wat dit punt betreft, gerust voor de anderen instaan.

't Was dus weer Sinterklaas. De ruime huiskamer, waarvan grootvaders hooge leuningstoel feitelijk en figuurlijk het middelpunt vormde, was geheel ingericht voor de feestviering. De groote tafel stond in een der hoeken geschoven, want er zou gestrooid worden. Misschien, zoo had tante Marie ons geheimzinnig ingefluisterd, kwam de bisschop zelf. Evenwel zonder zijn knecht, die elders moest wezen, en niet te paard, daar dit binnenshuis minder passend en het arme dier vermoeid was.

http://collectie.atlasvan(...)t/52_Chapter49.xhtml
We wisten al dat Alberdingk Thijm naar eigen zeggen in 1828 een feest had bijgewoond waarin een zwarte "Pieter me knecht" optrad. Dit artikel bevestigt dat de zwarte knecht al in de jaren 1830 in Amsterdamse milieus een onderdeel van de traditie was geworden, en als De Veers herinnering accuraat is geldt dat zelfs voor een uitgesproken modern element als de stoomboot, die dan evenmin een vondst van Schenkman zou zijn.

[ Bericht 4% gewijzigd door Iblardi op 23-11-2018 20:56:33 ]
pi_183334218
Sylvana tegen die dronken student. Dat mens is echt helemaal de weg kwijt. _O-
pi_183334221
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 20:44 schreef Iblardi het volgende:
Hij kon dus wel degelijk persoonlijk in aanraking zijn gekomen met de Amsterdamse versie van de Sinterklaasviering, inclusief de zwarte knecht.
Dat kon .
Zijn opa was Johannes Jacobus van der Meulen die in 1843 te Amsterdam overleed.
Ik vond een genealogiefragment van der Meulen, maar er was geen dochter Maria/ Marie
In 1839 leefde nog wel zijn jongste dochter Cornelia Helena, in 1826 gehuwd met Gerrit Koster
(bron: Stam en wapenboek van aanzienlijke Nederlandse familiën . A. Vorsterman van Oyen 1888, pagina 310)
In het Amsterdams gemeentearchief online en wie-was-wie.nl kan ik geen echtpaar Westerhuis-van der Meulen vinden.
Misschien was Marie een kleindochter, geen familie, wel huishoudster en heette haar aanstaande niet Westerhuis ?
Of nam Hendrik de Veer de artistieke vrijheid een pakkend sinterklaasverhaal te schrijven en leende hij ook het paard, de stoomboot, en zwarte knecht toch van Schenkman?
Maar idd Alberding Thijm deed al eerder verslag van een zwarte knecht dd 10 jaar voor de Veer het situeerde.
pi_183334234
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 22:56 schreef tralalala het volgende:
Sylvana tegen die dronken student. Dat mens is echt helemaal de weg kwijt. _O-
erg he ????
  vrijdag 23 november 2018 @ 23:18:10 #11
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_183334558
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 22:56 schreef tralalala het volgende:
Sylvana tegen die dronken student. Dat mens is echt helemaal de weg kwijt. _O-
Derksen en Gijp hebben het perfect verwoord
  zaterdag 24 november 2018 @ 00:52:56 #12
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_183336305
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 22:56 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Dat kon .
Zijn opa was Johannes Jacobus van der Meulen die in 1843 te Amsterdam overleed.
Ik vond een genealogiefragment van der Meulen, maar er was geen dochter Maria/ Marie
In 1839 leefde nog wel zijn jongste dochter Cornelia Helena, in 1826 gehuwd met Gerrit Koster
(bron: Stam en wapenboek van aanzienlijke Nederlandse familiën . A. Vorsterman van Oyen 1888, pagina 310)
In het Amsterdams gemeentearchief online en wie-was-wie.nl kan ik geen echtpaar Westerhuis-van der Meulen vinden.
Misschien was Marie een kleindochter, geen familie, wel huishoudster en heette haar aanstaande niet Westerhuis ?
Of nam Hendrik de Veer de artistieke vrijheid een pakkend sinterklaasverhaal te schrijven en leende hij ook het paard, de stoomboot, en zwarte knecht toch van Schenkman?
Maar idd Alberding Thijm deed al eerder verslag van een zwarte knecht dd 10 jaar voor de Veer het situeerde.
Goed uitzoekwerk. Wordt vervolgd dan maar?
  zaterdag 24 november 2018 @ 01:46:56 #13
3542 Gia
User under construction
pi_183336752
Knecht is een werknemersfunctie.
Men had voornamelijk blanke knechten. Maar soms ook een zwarte.
Vroeger werd dat gewoon benoemd: de zwarte knecht.
  zaterdag 24 november 2018 @ 06:04:48 #14
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_183337517
Het maakt niemand meer iets uit waar Piet vandaan kwam.
- anti-piet voelt zich NU gekwetst door de pieten van nu, die in hun ogen racisme zijn.
- pro-pieten refereren doorgaans aan de piet van hun jeugd, wat in de meeste gevallen na-oorlogs zal zijn. De vraag is dus eerder of díe Piet een uiting van racisme is. En dat is lastig omdat er in de periode tot het Sinterklaasjournaal veel verschillende varianten waren.
- diverse heidenen houden er een Piet op na die is gebaseerd op iets van voor de jaartelling. Zij geven vooral een symbolische betekenis aan Piet.
  zaterdag 24 november 2018 @ 06:11:39 #15
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_183337545
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 01:46 schreef Gia het volgende:
Knecht is een werknemersfunctie.
Men had voornamelijk blanke knechten. Maar soms ook een zwarte.
Vroeger werd dat gewoon benoemd: de zwarte knecht.
Een heleboel "zwarten" uit het verleden werden zo genoemd om hun haarkleur. Rooie Sien is geen indiaanse en Zwarte Riek geen neger.
Alleen bij Piet zijn er talloze culturele referenties die verwijzen naar een zwartgemaakt gezicht.
Gezien het veelvuldig gebruik van "zwarte" bij donker haar zou je bij een "zwarte knecht" in de zin van neger dan eerder "negerknecht" verwachten, of Moorse knecht oid.
  zaterdag 24 november 2018 @ 08:28:02 #16
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_183337811
Ik snap die boosheid niet zo goed van de anti pieten. Zelfs als zwarte piet (rip) een slaaf was geweest is dat toch het verleden? We gaan het Anne Frank huis toch ook niet sluiten omdat het herinnerd aan de holocaust?
  zaterdag 24 november 2018 @ 08:30:40 #17
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_183337821
Ik keek gister even nieuws en wat me meteen opviel; Sinterklaasreclames zonder zwarte piet. Geen merk wat daar nog z'n vingers aan wil branden.
pi_183337941
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 01:46 schreef Gia het volgende:
Knecht is een werknemersfunctie.
Men had voornamelijk blanke knechten. Maar soms ook een zwarte.
Vroeger werd dat gewoon benoemd: de zwarte knecht.
Klopt, hier in het zuiden is het een minder omstreden aanduiding voor een werknemer dan in Holland. Hoewel de aanduiding ook wel langzaam verdwijnt. Alleen oudere mensen gebruiken hem nog.

En ook:
Hier op een schooltje in de buurt werd elke dag een leerling uitgekozen die de juf moest helpen en die werd dan knecht genoemd. Ik heb daar toen wel een opmerking over gemaakt btw. Schooltje is inmiddels weg en opgegaan in een grotere school. Ik denk dat de aanduiding niet meer wordt gebruikt tegenwoordig.
I´m back.
pi_183337950
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 08:28 schreef kaasplankje het volgende:
Ik snap die boosheid niet zo goed van de anti pieten. Zelfs als zwarte piet (rip) een slaaf was geweest is dat toch het verleden? We gaan het Anne Frank huis toch ook niet sluiten omdat het herinnerd aan de holocaust?
Vergelijking gaat mank natuurlijk. We hebben namelijk niet een oud zonnewendefeest voor kinderen waarbij mensen zich verkleden als Anne Frank en dan snoepgoed uitdelen.
I´m back.
  zaterdag 24 november 2018 @ 08:58:59 #20
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_183337955
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 08:58 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Vergelijking gaat mank natuurlijk. We hebben namelijk niet een oud zonnewendefeest voor kinderen waarbij mensen zich verkleden als Anne Frank en dan snoepgoed uitdelen.
Dat was ook niet de vraag.
  zaterdag 24 november 2018 @ 09:08:46 #21
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_183338012
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 22:56 schreef tralalala het volgende:
Sylvana tegen die dronken student. Dat mens is echt helemaal de weg kwijt. _O-
Maar eigenlijk is de conclusie na het kijken van de documentaire (ja, ik heb het aangedurfd) dat vooral de maníer waarop ze dingen zegt me kippevel bezorgt; meer dát dan de daadwerkelijke inhoud van haar teksten.

Ze heeft een bepaald soort hooghartig voorkomen dat het allemaal nog extra erg laat lijken.

Dat had ze 20 jaar geleden niet, toen ze nog clips aan elkaar lulde. Óf het viel niet zo op, omdat je je als TMF-vj niet openlijk met politiek bezig houdt.
  zaterdag 24 november 2018 @ 09:12:14 #22
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_183338034
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 09:08 schreef Eightyone het volgende:

Maar eigenlijk is de conclusie na het kijken van de documentaire (ja, ik heb het aangedurfd) dat vooral de maníer waarop ze dingen zegt me kippevel bezorgt; meer dát dan de daadwerkelijke inhoud van haar teksten.

Ze heeft een bepaald soort hooghartig voorkomen dat het allemaal nog extra erg laat lijken.
Een donkere zelfverzekerde vrouw is voor veel mensen een put off. En zeker als ze stevig port in een ‘eeuwenlange’ traditie. Te bedreigend? Kent ze haar plek niet? Te uppity?
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  zaterdag 24 november 2018 @ 09:13:42 #23
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_183338045
Ze heeft iets van die akelige schooljuf van vroeger waar je liever zo ver mogelijk bij uit de buurt wilde blijven.

M'n tv-gids opzeggen omdat er een keer een wat minder aangenaam hoofd voorop staat (zoals zo'n 140 mensen inmiddels schijnen te hebben gedaan - ik heb ook die gids) vind ik dan weer wat te kleinzerig.

http://www.mediacourant.n(...)gids-stijgt-tot-140/

[ Bericht 31% gewijzigd door Eightyone op 24-11-2018 09:30:29 ]
  zaterdag 24 november 2018 @ 09:15:03 #24
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_183338055
Ze verkondigt geen populaire mening.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  zaterdag 24 november 2018 @ 09:26:20 #25
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_183338133
quote:
7s.gif Op zaterdag 24 november 2018 09:12 schreef Copycat het volgende:

[..]

Een donkere zelfverzekerde vrouw is voor veel mensen een put off. En zeker als ze stevig port in een ‘eeuwenlange’ traditie. Te bedreigend? Kent ze haar plek niet? Te uppity?
Blanke mannelijke D66'ers wordt onder soortgelijke omstandigheden ook hooghartigheid verweten, dus speculeren over koloniale reflexen lijkt me overbodig. Het is hier ook nog altijd de VS niet.
  zaterdag 24 november 2018 @ 09:28:52 #26
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_183338148
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 09:26 schreef Iblardi het volgende:

Blanke mannelijke D66'ers wordt ook hooghartigheid verweten, dus speculeren over koloniale reflexen lijkt me overbodig. Het is hier ook nog altijd de VS niet.
Ik ben ervan overtuigd dat er een verband is. Jij niet. Dat mag. En nee, we leven inderdaad in Nederland.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  zaterdag 24 november 2018 @ 09:41:21 #27
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_183338247
quote:
7s.gif Op zaterdag 24 november 2018 09:12 schreef Copycat het volgende:

[..]

Een donkere zelfverzekerde vrouw is voor veel mensen een put off. En zeker als ze stevig port in een ‘eeuwenlange’ traditie. Te bedreigend? Kent ze haar plek niet? Te uppity?
En daar is de klassieke denkfout weer.

Mensen ergeren zich mateloos aan haar.

Maar dat is natuurlijk puur en alleen omdat het een zelfverzekerde zwarte vrouw is...
O-)

Besef je wel hoe racistisch en seksistisch dát is?
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
  zaterdag 24 november 2018 @ 09:46:10 #28
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_183338294
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 09:41 schreef thedeedster het volgende:

En daar is de klassieke denkfout weer.

Mensen ergeren zich mateloos aan haar.

Maar dat is natuurlijk puur en alleen omdat het een zelfverzekerde zwarte vrouw is...
O-)

Besef je wel hoe racistisch en seksistisch dát is?
Ja, het benoemen is uiteraard het toppunt van racisme. De haat kwam toen Sylvana haar duidelijke mening over de zwartepietdiscussie niet gesugarcoated onder stoelen en banken stak.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_183338444
quote:
7s.gif Op zaterdag 24 november 2018 09:46 schreef Copycat het volgende:

[..]

Ja, het benoemen is uiteraard het toppunt van racisme. De haat kwam toen Sylvana haar duidelijke mening over de zwartepietdiscussie niet gesugarcoated onder stoelen en banken stak.
Zelf zegt ze dat de haat begon toen ze Simek aansprak over het woord zwartjes.
Mensen weten niet meer hoe denigrerend dat overkomt. Of ze willen het niet weten.
Voor veel mensen is het dat ze dan zegt: jij discrimineert. En dat wil men persé ontkennen.
Tot in het neurotische en sommigen tot in het racistische, al dan niet met verbaal geweld.
Zulke driftige ontkenningen is voer voor psychologen.
Schuldgevoel aan het wegdrukken ? Overdreven politiekcorrect willen zijn ?
pi_183338446
quote:
7s.gif Op zaterdag 24 november 2018 09:15 schreef Copycat het volgende:
Ze verkondigt geen populaire mening.
Haar mening wordt ook heel vaak uit context gerukt viel me vooral op in die docu.
  zaterdag 24 november 2018 @ 10:12:19 #31
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_183338474
Die vrouw heeft de laatste jaren zo veel stront over haar heen gekregen dat ik alleen maar respect en bewondering voor haar kalmte en standvastigheid kan opbrengen; en dat ik iedereen die het nog steeds niet kan laten om te mopperen op “het fenomeen Sylvana” bij voorbaat een kansloze sukkel vind.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_183338490
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 10:07 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Zelf zegt ze dat de haat begon toen ze Simek aansprak over het woord zwartjes.
Mensen weten niet meer hoe denigrerend dat overkomt. Of ze willen het niet weten.
Voor veel mensen is het dat ze dan zegt: jij discrimineert. En dat wil men persé ontkennen.
Tot in het neurotische en sommigen tot in het racistische, al dan niet met verbaal geweld.
Zulke driftige ontkenningen is voer voor psychologen.
Schuldgevoel aan het wegdrukken ? Overdreven politiekcorrect willen zijn ?
Mensen willen graag dat als iemand het maar niet slecht bedoeld, het ook geen discriminatie/racisme kan zijn. Want dat is alleen mogelijk als je de mensen die je daarmee raakt ook geen warm hart toedraagt.
  zaterdag 24 november 2018 @ 10:14:37 #33
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_183338500
quote:
7s.gif Op zaterdag 24 november 2018 10:12 schreef Ringo het volgende:
Die vrouw heeft de laatste jaren zo veel stront over haar heen gekregen dat ik alleen maar respect en bewondering voor haar kalmte en standvastigheid kan opbrengen; en dat ik iedereen die het nog steeds niet kan laten om te mopperen op “het fenomeen Sylvana” bij voorbaat een kansloze sukkel vind.
100% Mee eens.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_183338520
quote:
7s.gif Op zaterdag 24 november 2018 10:12 schreef Ringo het volgende:
Die vrouw heeft de laatste jaren zo veel stront over haar heen gekregen dat ik alleen nog maar respect en bewondering voor haar kalmte en standvastigheid kan opbrengen; en dat ik iedereen die het nog steeds niet kan laten om te mopperen op “het fenomeen Sylvana” bij voorbaat een kansloze sukkel vind.
Ik weet niet of ze de beste politicus is, maar al die haat illustreert in mijn ogen bij nader inzien toch hoe het punt dat ze maakt wel degelijk heel relevant is.

'Ik ben geen racist, behalve als jij dingen zegt die niet in mijn straatje passen' is blijkbaar toch nog veel te veel aan de orde.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 24-11-2018 10:17:20 ]
pi_183338523
Gekkies vinden gekkie niet zo gek. Aha.
pi_183338613
quote:
7s.gif Op zaterdag 24 november 2018 09:12 schreef Copycat het volgende:

[..]

Een donkere zelfverzekerde vrouw is voor veel mensen een put off. En zeker als ze stevig port in een ‘eeuwenlange’ traditie. Te bedreigend? Kent ze haar plek niet? Te uppity?
Inmiddels ben ik wel SJW genoeg om toch te denken dat de mate waarin er in het publieke debat ruimte is voor een controversiële mening af hangt van factoren die er niet toe mogen zouden doen.

Over Sylvana wordt niet gezegd 'Ik ben ben het niet met haar eens, maar ze durft wel tegen de mainstream media in te gaan en tegen heilige huisjes te schoppen.'

Waar anderen met hun zogenaamde controverse veel meer lof oogsten, alleen al voor hun vermeende lef.
pi_183338642
quote:
7s.gif Op zaterdag 24 november 2018 10:12 schreef Ringo het volgende:
Die vrouw heeft de laatste jaren zo veel stront over haar heen gekregen dat ik alleen maar respect en bewondering voor haar kalmte en standvastigheid kan opbrengen; en dat ik iedereen die het nog steeds niet kan laten om te mopperen op “het fenomeen Sylvana” bij voorbaat een kansloze sukkel vind.
Mee eens.
Nu heb ik wel kritiek op Sylvana, mn hoe ze soms niet flexibel reageert. Maar dan weer kan ze open lachend en sympathiek overkomen. (zie de documentaire, haar clash met een D66'er)

Over sukkel gesproken.. Gisteren was er het proces tegen Vincent Teunissen.
Dit vond hij over Sylvana:
quote:
Tegenover medestanders verklaarde hij zogenaamde „linkse kopstukken” te willen „afknallen”. Hij noemde de namen van Volkert van der G., het Amsterdamse gemeenteraadslid Sylvana Simons en Christa Soeters, die net als Simons actievoert tegen Zwarte Piet. Vooral over Soeters liet Vincent zich in extreme bewoordingen uit. „Ik zou Christa Soeters eerst een beurt geven, vastbinden en er dan met twintig man overheen. Haar emotioneel kapot maken”, schreef Vincent in chatberichten aan een medestander. Als zij haar activisme dan nog niet zou afzweren, was er nog maar één optie: „Dan is er lood voor haar.”
NRC
pi_183338730
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 09:41 schreef thedeedster het volgende:

[..]

En daar is de klassieke denkfout weer.

Mensen ergeren zich mateloos aan haar.

Maar dat is natuurlijk puur en alleen omdat het een zelfverzekerde zwarte vrouw is...
O-)

Besef je wel hoe racistisch en seksistisch dát is?
Bovendien is ze juist totaal niet zelfverzekerd, anders zou ze niet overal zo'n drama van maken, dat is een dingetje van onzekere mensen, en in haar geval zelfs tegen het psychotische aan.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_183338753
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 10:34 schreef Hathor het volgende:

[..]

Bovendien is ze juist totaal niet zelfverzekerd, anders zou ze niet overal zo'n drama van maken, dat is een dingetje van onzekere mensen, en in haar geval zelfs tegen het psychotische aan.
Overal zo'n drama ? Dat is jouw kokervisie.
pi_183338813
Hoe zij door random tokkies op straat voor aap wordt uitgescholden, hoe er tokkies voor haar deur haar lastig te vallen in zwarte piet kleding, hoe de pers dagenlang voor haar deur staan voor een interviewtje.... Ik vind het op zich nog wel knap hoe stabiel ze blijft. Zij is zeker een sterke en intelligente vrouw. Maar ze reageert soms ook een beetje té gepikeerd, het zal haar beter doen als ze die opmerkingen en gedragingen van dombo's langs haar heen laat glijden. Maar ja, ze is ook maar gewoon een mens. En dus is het ook logisch dat ze zo reageert. Ze is geen robot en heeft ook gevoelens.
  zaterdag 24 november 2018 @ 10:49:24 #41
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_183338933
Wat gezellig dat de gehele sylvana fanclub hier op volle sterkte aanwezig is :)

Ik vind mevrouw niets zeggend, omdat ze in mijn optiek geen autoriteit is om het over wat dan ook maar te hebben. Denk dat ze officieel te boek staat als laagopgeleid.

Daarbij lijken alle fijne fans hier te vergeten dat ze met de hakken over de sloot 1 miezerig zeteltje in de 020 bubbel heeft gewonnen.

Dus misschien dat de fans zich eens af kunnen vragen wie mevrouw dan wel vertegenwoordigd, maar bv ook hoeveel inwoners van nederland haar daadwerkelijk steunen?

Wat de fans zich van mij niet af hoeven te vragen, want die willen dat toch gewoon niet weten: haar identiteitspolitiek is gewoon een verdienmodel. Niks meer of niks minder.
&lt;signature here&gt;.
  zaterdag 24 november 2018 @ 10:52:52 #42
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_183338981
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 10:07 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Zelf zegt ze dat de haat begon toen ze Simek aansprak over het woord zwartjes.
Mensen weten niet meer hoe denigrerend dat overkomt. Of ze willen het niet weten.
Voor veel mensen is het dat ze dan zegt: jij discrimineert. En dat wil men persé ontkennen.
Tot in het neurotische en sommigen tot in het racistische, al dan niet met verbaal geweld.
Zulke driftige ontkenningen is voer voor psychologen.
Schuldgevoel aan het wegdrukken ? Overdreven politiekcorrect willen zijn ?
Dat was ook het moment waarop ik dacht dat ze het niet meer begreep, maar mijn aanname was dat Simek opzettelijk een denigrerende term gebruikte omdat hij een portret van een arrogante westerling wilde neerzetten.

Het is overigens op geen enkele manier een rechtvaardiging voor de blinde haat die ze over zich heen krijgt. Dat is gewoon schandalig. Hetzelfde geldt voor de bizarre uitspraken richting Soeters hierboven.
pi_183339008
quote:
10s.gif Op zaterdag 24 november 2018 10:49 schreef ExTec het volgende:
Wat gezellig dat de gehele sylvana fanclub hier op volle sterkte aanwezig is :)

Ik vind mevrouw niets zeggend, omdat ze in mijn optiek geen autoriteit is om het over wat dan ook maar te hebben. Denk dat ze officieel te boek staat als laagopgeleid.

Daarbij lijken alle fijne fans hier te vergeten dat ze met de hakken over de sloot 1 miezerig zeteltje in de 020 bubbel heeft gewonnen.

Dus misschien dat de fans zich eens af kunnen vragen wie mevrouw dan wel vertegenwoordigd, maar bv ook hoeveel inwoners van nederland haar daadwerkelijk steunen?

Wat de fans zich van mij niet af hoeven te vragen, want die willen dat toch gewoon niet weten: haar identiteitspolitiek is gewoon een verdienmodel. Niks meer of niks minder.
Het is gewoon een gestoord wijf, en dat ze nog fans heeft hier op FOK! is best bijzonder te noemen.
  zaterdag 24 november 2018 @ 10:55:31 #44
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_183339011
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 10:07 schreef Bluesdude het volgende:

Overdreven politiekcorrect willen zijn ?
100% zuivere projectie.
&lt;signature here&gt;.
  zaterdag 24 november 2018 @ 10:56:55 #45
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_183339025
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 10:55 schreef Scrummie2.0 het volgende:

[..]

Het is gewoon een gestoord wijf, en dat ze nog fans heeft hier op FOK! is best bijzonder te noemen.
Welnee.

Ze hebben in 020 ook internet hoor.

Maar denk dat we ons niet voor de gek moeten houden, in welke mate ze bij wie precies steun geniet.
&lt;signature here&gt;.
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:01:59 #46
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_183339077
quote:
10s.gif Op zaterdag 24 november 2018 10:49 schreef ExTec het volgende:
Wat gezellig dat de gehele sylvana fanclub hier op volle sterkte aanwezig is :)

Ik vind mevrouw niets zeggend, omdat ze in mijn optiek geen autoriteit is om het over wat dan ook maar te hebben. Denk dat ze officieel te boek staat als laagopgeleid.

Daarbij lijken alle fijne fans hier te vergeten dat ze met de hakken over de sloot 1 miezerig zeteltje in de 020 bubbel heeft gewonnen.

Dus misschien dat de fans zich eens af kunnen vragen wie mevrouw dan wel vertegenwoordigd, maar bv ook hoeveel inwoners van nederland haar daadwerkelijk steunen?

Wat de fans zich van mij niet af hoeven te vragen, want die willen dat toch gewoon niet weten: haar identiteitspolitiek is gewoon een verdienmodel. Niks meer of niks minder.
Waarom zou ik het gedachtengoed van Sylvana Simons moeten verdedigen? :').

Ik vind dat gebash op haar persoonlijkheid vooral een hobby voor trieste sukkels.

Als jij de trieste sukkel wilt uithangen, be my guest. :W
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:06:18 #47
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_183339120
quote:
7s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:01 schreef Ringo het volgende:

[..]

Waarom zou ik het gedachtengoed van Sylvana Simons moeten verdedigen? :').

Ik vind dat gebash op haar persoonlijkheid vooral een hobby voor trieste sukkels.

Als jij de trieste sukkel wilt uithangen, be my guest. :W
Precies, want kritiek hebben op politici is natuurlijk prima, behalve kritiek op de politicus, mevrouw Simons.

Want dan ben je blijkbaar een trieste sukkel.

Maar ik waardeer het niet om daar voor uitgemaakt te worden, en zie derhalve geen andere optie dan dit even te rapporteren.

En dat laatste, omdat ik iets te veel meegemaakt heb dat ik op me lazer krijg als ik vervolgens jou uitmaak voor sukkel, met het advies van de modjes: als ze dat doen, gewoon melden.

Dus bij deze.
&lt;signature here&gt;.
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:07:41 #48
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_183339133
Prettige dag, sneeuwvlok.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:08:10 #49
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_183339139
quote:
10s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:07 schreef Ringo het volgende:
Prettige dag, sneeuwvlok.
quote:
10s.gif Op zaterdag 24 november 2018 10:55 schreef ExTec het volgende:

[..]

100% zuivere projectie.
&lt;signature here&gt;.
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:08:51 #50
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_183339145
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 10:17 schreef Chia het volgende:

[..]
Ik weet niet of ze de beste politicus is, maar al die haat illustreert in mijn ogen bij nader inzien toch hoe het punt dat ze maakt wel degelijk heel relevant is.
Volgens deze logica heeft Wilders dan helemaal gelijk.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_183339167
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 10:52 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Dat was ook het moment waarop ik dacht dat ze het niet meer begreep, maar mijn aanname was dat Simek opzettelijk een denigrerende term gebruikte omdat hij een portret van een arrogante westerling wilde neerzetten.
Ze stelde haar eerste vraag aan hem ook met een aanname erin. En het is DWDD, dus door op een ander punt over te gaan ondermijn je direct het oorspronkelijke onderwerp. Zeer onhandig aangepakt dus.
pi_183339171
quote:
10s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:07 schreef Ringo het volgende:
Prettige dag, sneeuwvlok.
EXtec vindt gescheld niet prettig. Behalve als Sylvana het doelwit is.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_183339180
quote:
7s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:01 schreef Ringo het volgende:

[..]

Waarom zou ik het gedachtengoed van Sylvana Simons moeten verdedigen? :').

Ik vind dat gebash op haar persoonlijkheid vooral een hobby voor trieste sukkels.

Als jij de trieste sukkel wilt uithangen, be my guest. :W
Ik ben er als zogenaamde fan net pas achter dat ze überhaupt nog een zetel heeft.
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:12:22 #54
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_183339187
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:08 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Volgens deze logica heeft Wilders dan helemaal gelijk.
Ja, net als deze:

quote:
7s.gif Op zaterdag 24 november 2018 09:15 schreef Copycat het volgende:
Ze verkondigt geen populaire mening.
Denk dat we het er vrijwel allemaal over eens zijn dat Dhr. Wilders ook geen populaire mening verkondigt.
&lt;signature here&gt;.
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:13:03 #55
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_183339190
quote:
9s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:11 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

EXtec vindt gescheld niet prettig. Behalve als Sylvana het doelwit is.
Heb je nog wat te melden? :)
&lt;signature here&gt;.
pi_183339206
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:11 schreef Chia het volgende:

[..]

Ik ben er als zogenaamde fan net pas achter dat ze überhaupt nog een zetel heeft.
Blijkbaar is Sylvana niet hartgrondig haten al voldoende om tot haar fanclub te behoren.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_183339210
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 10:52 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Dat was ook het moment waarop ik dacht dat ze het niet meer begreep, maar mijn aanname was dat Simek opzettelijk een denigrerende term gebruikte omdat hij een portret van een arrogante westerling wilde neerzetten.

Het is overigens op geen enkele manier een rechtvaardiging voor de blinde haat die ze over zich heen krijgt. Dat is gewoon schandalig. Hetzelfde geldt voor de bizarre uitspraken richting Soeters hierboven.
Het is ongebruikelijk om die term "zwartjes" te gebruiken natuurlijk, echter bij Simek spelen een aantal factoren een rol: 1) de man is een Tsjech van oorsprong, 2) de man is op zijn minst toch te zien als een extravagant persoon, die vaak dito uitspraken voor zijn rekening neemt, dus wellicht trachtte hij te provoceren, 3) de man is getrouwd met een Surinaamse, 4) de man was 67 toen hij die term noemde, 5) het lijkt op eenzelfde manier denigrerend als een term "boertje van buut'n" voor personen uit de provincie c.q. termen als "Tokkie", "nutteloze eters", "onrendabelen" etc. voor weer andere categorieën van personen.

Bij Sylvana Simons kun je spreken over een streven naar thymos c.q. iso-thymos (grofweg 'erkenning als gelijke'). Maar een spiegeling aan de geschiedenis van de VS speelt hierbij ook weer een rol m.i. Ik denk dat veel criticasters een punt hebben indien men haar erop wijst dat Nederland een andere manier van omgaan heeft tav het verschijnsel racisme dan men in de VS heeft. Vooral sinds de jaren 60 en 70 staat het onderwijs en de opvoeding in het teken van de iso-thymos die zij zelf ook nastreeft. In zo'n situatie kan een kleine onbedoelde regressie (het butlerpop racisme zeg maar even) natuurlijk des te zwaarder aankomen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Ryan3 op 24-11-2018 12:08:10 ]
I´m back.
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:15:18 #58
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_183339217
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:14 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Blijkbaar is Sylvana niet hartgrondig haten al voldoende om tot haar fanclub te behoren.
Waar blijkt dat dan uit?

Ik heb geen individuen aangewezen als zodanig.

Wie de schoen passe, trekke hem aan hé? :)
&lt;signature here&gt;.
pi_183339224
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:08 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Volgens deze logica heeft Wilders dan helemaal gelijk.
Ja als je het uit context rukt wel ja. :') Bedoel het uiteraard in het licht van haar punt over racisme en discriminatie.

Want in eerste instantie lijkt tegen racisme en discriminatie zijn een ontzettende open deur. Alle partijen zijn daar toch tegen? En in Nederland is het toch maar zo minimaal, dus waarom is daar een partij voor nodig?

Nou zo minimaal is het dus niet.
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:17:03 #60
8369 speknek
Another day another slay
pi_183339235
Sylvana zeg gewoon wat iedereen denk, maar da mag ze nie zeggen van de hoge heren op GeenStijl!!!! Zitten haar alleen maar te demonsineren! Maar het gevaar van de altrechtsisering indammen HO maar.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_183339245
quote:
10s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:15 schreef ExTec het volgende:

[..]

Waar blijkt dat dan uit?

Ik heb geen individuen aangewezen als zodanig.

Wie de schoen passe, trekke hem aan hé? :)
Er wordt herhaaldelijk gerept over 'haar fans op FOK!' Wie zijn dat dan precies?
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:19:08 #62
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_183339265
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:15 schreef Chia het volgende:

Bedoel het uiteraard in het licht van haar punt over racisme en discriminatie.
Sympathiek dat je wel eerlijk toegeeft dat er met 2 maten word gemeten.

Want eigenschappen zoals standvastigheid en controversialiteit: positief als het tegen vermeend racisme en discriminatie is gericht,

Natuurlijk negatief als Wilders het doet gericht tegen dat achterlijke gedachtegoed genaamd islam.
&lt;signature here&gt;.
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:20:29 #63
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_183339290
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:17 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Er wordt herhaaldelijk gerept over 'haar fans op FOK!' Wie zijn dat dan precies?
Dat is voor jou de vraag en voor mij de weet ;)
&lt;signature here&gt;.
pi_183339303
quote:
7s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:19 schreef ExTec het volgende:

[..]

Sympathiek dat je wel eerlijk toegeeft dat er met 2 maten word gemeten.

Want eigenschappen zoals standvastigheid en controversialiteit: positief als het tegen vermeend racisme en discriminatie is gericht,

Natuurlijk negatief als Wilders het doet gericht tegen dat achterlijke gedachtegoed genaamd islam.
Mijn hele punt is dat er met 2 maten wordt gemeten. Knap dat je dat door had!
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:22:27 #65
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_183339312
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:17 schreef speknek het volgende:
Sylvana zeg gewoon wat iedereen denk, maar da mag ze nie zeggen van de hoge heren op GeenStijl!!!!
Lekker boeiend wat hun vinden.

quote:
Zitten haar alleen maar te demonsineren! Maar het gevaar van de altrechtsisering indammen HO maar.
"altrechtsisering indammen"? :')

Werkelijk?
&lt;signature here&gt;.
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:22:52 #66
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_183339315
quote:
7s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:21 schreef Chia het volgende:

[..]

Mijn hele punt is dat er met 2 maten wordt gemeten. Knap dat je dat door had!
QED, hé? ;)
&lt;signature here&gt;.
pi_183339325
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:14 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Blijkbaar is Sylvana niet hartgrondig haten al voldoende om tot haar fanclub te behoren.
Door o.a. haar lidmaatschap van Denk twijfel ik ook wel ernstig aan haar kwaliteiten als politica, maar met een zetel in de gemeenteraad maakt dat ook niet heel veel uit.
pi_183339329
quote:
14s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:22 schreef ExTec het volgende:

[..]

QED, hé? ;)
Ik ben niet zo thuis in vage NWS termen, ff Googlen hoor
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:25:13 #69
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_183339339
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:23 schreef Chia het volgende:

[..]

Door o.a. haar lidmaatschap van Denk twijfel ik ook wel ernstig aan haar kwaliteiten als politica,
Nee, maar dat mag niet hoor, dan ben je namelijk "een sukkel" (Niet mijn woorden hé?).
&lt;signature here&gt;.
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:25:30 #70
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_183339342
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:24 schreef Chia het volgende:

[..]

Ik ben niet zo thuis in vage NWS termen, ff Googlen hoor
Het is latijn.
&lt;signature here&gt;.
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:26:10 #71
8369 speknek
Another day another slay
pi_183339349
quote:
10s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:22 schreef ExTec het volgende:

[..]

Lekker boeiend wat hun vinden.

[..]

"altrechtsisering indammen"? :')

Werkelijk?
🤔
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_183339352
quote:
7s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:25 schreef ExTec het volgende:

[..]

Nee, maar dat mag niet hoor, dan ben je namelijk "een sukkel" (Niet mijn woorden hé?).
Waarom vind je het dan toch de moeite om zo'n ononderbouwde mening te herhalen?
pi_183339356
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:23 schreef Chia het volgende:

[..]

Door o.a. haar lidmaatschap van Denk twijfel ik ook wel ernstig aan haar kwaliteiten als politica, maar met een zetel in de gemeenteraad maakt dat ook niet heel veel uit.
Die hele Sylvana en haar politieke carrière interesseren mij geen ene reet. Vind het alleen belachelijk dat ze zo intens wordt gehaat.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_183339367
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:25 schreef ExTec het volgende:

[..]

Het is latijn.
Thierry termen dan. Potato, potato.
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:27:48 #75
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_183339375
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:26 schreef Chia het volgende:

[..]

Waarom vind je het dan toch de moeite om zo'n ononderbouwde mening te herhalen?
Omdat ik het boven alle kritiek verheffen van, nogal eigenaardig vind?
&lt;signature here&gt;.
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:29:46 #76
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_183339393
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:26 schreef speknek het volgende:

[..]

🤔
Weinigen van ons hebben de illusie dat onze illustere buren een soort van morele politie agentjes zijn.

En de nogal jaren '90 politiek-correcte mentaliteit "MAAR DAN MOETEN ZE OOK ALT-RIGHT AANPAKKEN!!!!" is helemaal ultra bedroevend.
&lt;signature here&gt;.
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:30:15 #77
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_183339400
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:15 schreef Chia het volgende:

[..]

Ja als je het uit context rukt wel ja. :') Bedoel het uiteraard in het licht van haar punt over racisme en discriminatie.

Want in eerste instantie lijkt tegen racisme en discriminatie zijn een ontzettende open deur. Alle partijen zijn daar toch tegen? En in Nederland is het toch maar zo minimaal, dus waarom is daar een partij voor nodig?

Nou zo minimaal is het dus niet.
Een partij die bij de Tweede Kamer verkiezingen niet één zetel wist te behalen. Zó nodig is deze partij dus ook weer niet. :)
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_183339404
quote:
5s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:27 schreef ExTec het volgende:

[..]

Omdat ik het boven alle kritiek verheffen van, nogal eigenaardig vind?
Mensen spelen op de man en laten de inhoud voor wat het is? Daar kijk ik niet meer van op hoor.

Het zou makkelijk achterwege kunnen blijven, maar het is net zoiets als school shootings in de VS.
pi_183339422
quote:
10s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:29 schreef ExTec het volgende:

[..]

Weinigen van ons hebben de illusie dat onze illustere buren een soort van morele politie agentjes zijn.

En de nogal jaren '90 politiek-correcte mentaliteit "MAAR DAN MOETEN ZE OOK ALT-RIGHT AANPAKKEN!!!!" is helemaal ultra bedroevend.
Zie jou het punt even missen.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:33:01 #80
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_183339433
quote:
9s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:32 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Zie jou het punt even missen.
Zou zomaar kunnen. Niets menselijks is mij vreemd.
&lt;signature here&gt;.
pi_183339441
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:30 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Een partij die bij de Tweede Kamer verkiezingen niet één zetel wist te behalen. Zó nodig is deze partij dus ook weer niet. :)
Er zijn wel meer one issue partijen die het niet halen. Dat betekent dus gelijk dat hun punt niet belangrijk kan zijn of onderbelicht is?

Privacy dus ook maar laten voor wat het is, gewoon lekker overlaten aan de overheid. :~

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 24-11-2018 11:34:58 ]
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:34:51 #82
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_183339458
quote:
10s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:29 schreef ExTec het volgende:

[..]

Weinigen van ons hebben de illusie dat onze illustere buren een soort van morele politie agentjes zijn.

En de nogal jaren '90 politiek-correcte mentaliteit "MAAR DAN MOETEN ZE OOK ALT-RIGHT AANPAKKEN!!!!" is helemaal ultra bedroevend.
Wat een verschil als mensen de autocorrectie uit hebben staan, hè? Dan staat er ineens een heel andere persoon!
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:35:27 #83
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_183339469
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:34 schreef Chia het volgende:

Dat betekent dus gelijk dat hun punt niet belangrijk is?
Enige wat het laat zien is hoeveel steun die standpunten genieten onder de gehele bevolking.
&lt;signature here&gt;.
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:38:43 #84
8369 speknek
Another day another slay
pi_183339514
quote:
12s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:34 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Wat een verschil als mensen de autocorrectie uit hebben staan, hè? Dan staat er ineens een heel andere persoon!
Autocorrectie is een biet.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_183339572
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:35 schreef ExTec het volgende:

[..]

Enige wat het laat zien is hoeveel steun die standpunten genieten onder de gehele bevolking.
Waarom quote je telkens zo selectief?

Was het privacyvoorbeeld te illustrerend dat stemgedrag niet altijd representatief is voor welke punten 'men' belangrijk vindt?

En daarnaast, ook zaken die in de ogen van het volk niet relevant of belangrijk zijn, kunnen dat wel degelijk zijn natuurlijk. Niet alles is even zichtbaar of er is bijvoorbeeld specialistische kennis voor nodig om ze te kunnen waarnemen.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 24-11-2018 11:44:04 ]
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:43:45 #86
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_183339586
Je bent ook wel het kapotte botswagentje op de kneuzenkermis als je mensen die respect kunnen opbrengen voor Sylvana als fans betitelt.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:46:12 #87
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_183339616
quote:
17s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:43 schreef Copycat het volgende:
Je bent ook wel het kapotte botswagentje op de kneuzenkermis als je mensen die respect kunnen opbrengen voor Sylvana als fans betitelt.
Pas op hoor, straks word je gerapporteerd.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:47:47 #88
8369 speknek
Another day another slay
pi_183339638
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 06:04 schreef Lunatiek het volgende:
Het maakt niemand meer iets uit waar Piet vandaan kwam.
Naast dat niemand echt weet waar Piet vandaan komt, is het dan ook niet echt relevant.

In deze discussie is het niet meer dan een afleidingsmanoeuvre om de aandacht af te leiden van de bijzonder naargeestige egocentrische karaktertrek dat je een miniem beetje schmink belangrijker vind dan inclusiviteit in een kinderfeest.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:48:15 #89
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_183339641
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:42 schreef Chia het volgende:

[..]

Waarom quote je telkens zo selectief?
Ik reageerde op wat ik waarnam als de kern?

quote:
Was het privacyvoorbeeld te illustrerend dat stemgedrag niet altijd representatief is voor welke punten 'men' belangrijk vindt?
Dat zou een correct vergelijk zijn, als we dmv een referendum ons oordeel hadden mogen geven over die privacy wetgeving.

Maar dat mochten we niet, dat valt gewoon onder het kopje: lang geleden voor de 2de Kamer gestemd en als negatieve bonus dat soort rotzooi erbij kado krijgen.

Of dat we misschien een 1 issue partij hebben die over privacy gaat (de piraten partij? Komen in de buurt denk ik?).

quote:
En daarnaast, ook zaken die in de ogen van het volk niet relevant of belangrijk zijn, kunnen dat wel degelijk zijn natuurlijk. Niet alles is even zichtbaar.
Vanzelfsprekend.

Maar je moet natuurlijk wel een metric hanteren.

Anders nemen we een enkeltje naar natte-vinger land, waar de individuele natte vinger wel bepaald wat relevant en/of belangrijk is.
&lt;signature here&gt;.
  Moderator zaterdag 24 november 2018 @ 11:49:10 #90
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_183339657
quote:
14s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:46 schreef Ringo het volgende:

[..]

Pas op hoor, straks word je gerapporteerd.
joh dat rapporteren hoef je helemaal niet zo bang voor te zijn hoor, als je gewoon netjes meepost dan gebeurt daar verder niets mee
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:49:34 #91
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_183339663
quote:
17s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:43 schreef Copycat het volgende:
Je bent ook wel het kapotte botswagentje op de kneuzenkermis
Die is best creatief ;)
&lt;signature here&gt;.
pi_183339711
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:08 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Volgens deze logica heeft Wilders dan helemaal gelijk.
Waarom liet je dit weg uit de quote? :') dat was namelijk het hele punt.

Wilders vindt voor zover ik weet niet dat dit teveel aan de orde is.
quote:
'Ik ben geen racist, behalve als jij dingen zegt die niet in mijn straatje passen' is blijkbaar toch nog veel te veel aan de orde.
Dat er veel onderhuids racisme, of in ieder geval het denken in superieure en inferieure groepen mensen, is maakt Wilders inderdaad slim gebruik van. Maar hoe heeft hij, volgens de logica dat er racistische haat los komt en dat dat illustreert dat er meer racisme is dan je zou denken, ergens gelijk in?

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 24-11-2018 11:54:21 ]
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:54:58 #93
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_183339736
quote:
14s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:46 schreef Ringo het volgende:

Pas op hoor, straks word je gerapporteerd.
Yep. En dan ben ik weer aan het trollen. Dagbannetje hier.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:55:14 #94
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_183339739
quote:
17s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:43 schreef Copycat het volgende:
Je bent ook wel het kapotte botswagentje op de kneuzenkermis als je mensen die respect kunnen opbrengen voor Sylvana als fans betitelt.
Ow, en vraagje:

Ben je ook een kapot botswagentje op de kneuzenkermis als je reflexmatig iedereen die kritiek heeft op de politicus Mevr. Simons uitmaakt voor sukkels, kneuzen, en een kapot botswagentje op een kneuzenkermis? :)

Want dat kunnen we hier allemaal zien gebeuren, hé? :)
&lt;signature here&gt;.
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:55:58 #95
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_183339756
Ik denk dat je de betekenis van reflexen eventjes moet opzoeken.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:56:53 #96
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_183339773
quote:
7s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:55 schreef Copycat het volgende:
Ik denk dat je de betekenis van reflexen eventjes moet opzoeken.
Maar behalve een laser focus op een bepaald woord, wat er al dan niet thuishoort,

Heb je inhoudelijk dus geen antwoord? :)
&lt;signature here&gt;.
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:57:27 #97
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_183339782
quote:
10s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:56 schreef ExTec het volgende:

Maar behalve een laser focus op een bepaald woord, wat er al dan niet thuishoort,

Heb je inhoudelijk dus geen antwoord? :)
Ik ben het inhoudelijk niet eens met je ‘analyse’.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_183339803
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:48 schreef ExTec het volgende:

[..]

Of dat we misschien een 1 issue partij hebben die over privacy gaat (de piraten partij? Komen in de buurt denk ik?).
Ja die, en waarschijnlijk nog wel meer, maar die hebben dan geen mediapersoonlijkheid weten te strikken.

Daaruit concluderen dat privacy niet leeft en dus niet relevant is, is eigenlijk wel heel eng kort door de bocht.
  zaterdag 24 november 2018 @ 12:00:19 #99
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_183339837
quote:
7s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:57 schreef Copycat het volgende:

[..]

Ik ben het inhoudelijk niet eens met je ‘analyse’.
Dat hoefde je echt niet te antwoorden hoor.

Dat stond al heel lang vast.

Maar waar we naar zoeken is het "waarom"?
&lt;signature here&gt;.
pi_183339839
quote:
10s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:55 schreef ExTec het volgende:

[..]

Ow, en vraagje:

Ben je ook een kapot botswagentje op de kneuzenkermis als je reflexmatig iedereen die kritiek heeft op de politicus Mevr. Simons uitmaakt voor sukkels, kneuzen, en een kapot botswagentje op een kneuzenkermis? :)

Want dat kunnen we hier allemaal zien gebeuren, hé? :)
Volgens mij was dat naar aanleiding van je fan-stempel.

Dat is een vorm van gestook en van de inhoud afdwalen.
pi_183339861
quote:
17s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:43 schreef Copycat het volgende:
Je bent ook wel het kapotte botswagentje op de kneuzenkermis als je mensen die respect kunnen opbrengen voor Sylvana als fans betitelt.
:D
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')