abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_183264434
quote:
Rutte: extremisten pro-Zwarte Piet vooral schuldig

Door ONZE PARLEMENTAIRE REDACTIE

Updated 1 min geleden
9 min geleden in BINNENLAND

DEN HAAG - De ongeregeldheden tijdens de intocht van sinterklaas zijn volgens premier Rutte veroorzaakt door ’extremisten op beide flanken’, maar in ’overgrote mate door pro-Zwarte Pietdemonstranten’.

Supporters van de harde kern van PSV staan lijnrecht tegenover anti-Zwarte Pietdemonstranten.
Supporters van de harde kern van PSV staan lijnrecht tegenover anti-Zwarte Pietdemonstranten.Ⓒ EPA
De minister-president noemt dat ’verschrikkelijk’. Dat ook de Hitlergroet is gebracht door ’aso’s en hooligans’ vindt hij ’onacceptabel’.

Rutte deed zijn uitlatingen tijdens het Vragenuurtje in de Tweede Kamer. D66-Kamerlid Jan Paternotte wilde weten wat de premier van de intocht van afgelopen weekeinde vond.


Rellen en onrust bij meerdere Sint-intochten
Op meerdere plekken liep het mis, maar in Eindhoven maakten demonstranten het wel heel erg bont. Ze gooiden met eieren en blikjes. Er werd een vrouw uitgescholden voor stinkhoer. Ook brachten ze de Hitlergroet.


Huilende kinderen
Rutte vindt het jammer dat de ’magie van het sinterklaas en Pieterbaas’ is verstoord door de activisten. „Het is gelukkig op veel plekken goed gegaan, maar op veel plekken ook niet. Er waren huilende kinderen. Prima als de samenleving over Zwarte Piet discussieert, maar laat het aan de samenleving.”

Aan het demonstratierecht wil hij evenwel niet tornen. „Dat is aan burgemeesters”, weet de premier. Een dag eerder opperde zijn partijgenoot en fractievoorzitter Klaas Dijkhoff (VVD) nog wel om daaraan te morrelen. Rutte wil daar dus niets van weten.
quote:
Dat ook de Hitlergroet is gebracht door ’aso’s en hooligans’ vindt hij ’onacceptabel’.
https://www.telegraaf.nl/(...)piet-vooral-schuldig

[ Bericht 4% gewijzigd door Straatcommando. op 20-11-2018 15:42:06 ]
"Wedstrijden kun je altijd verliezen anders hoef je die wedstrijden ook niet te spelen"
Klaasweetalles 14-08-2018
pi_183264481
Kortom

Sinterklaas wordt steeds meer een feestje extreem rechts nederland :)
"Wedstrijden kun je altijd verliezen anders hoef je die wedstrijden ook niet te spelen"
Klaasweetalles 14-08-2018
  Moderator dinsdag 20 november 2018 @ 15:01:28 #3
451823 crew  Plompzakker
HAAAAAAA!
pi_183264486
Slotje
Deze user is best OK als je hem normaal aanspreekt via DM.
pi_183264511
Hou dat zwartepietengezeur en wie van welke kant het meest de roe verdient lekker centraal. NWS / De Zwarte Piet-discussie #161 Het is patat
pi_183264528
Typisch, dit had ik op een briefje kunnen aanleveren. Het onderwerp negeren en dat anti pieten tuig maar laten provoceren waarna te verwachten is als eerste het zeer kleine groepje radicalen actie onderneemt. Een groep radicalen wat dus niet het merendeel van de pro pieten club vertegenwoordigd. Zoals ook verwacht vooral weer aandacht geven aan de grootste randdebiel in die club alsof die de complete groep pro pieten vertegenwoordigd en het vingerwijzen kan weer beginnen.

Ondertussen worden bepaalde demonstraties verboden ivm. de veiligheid, demonstreren tijdens koningsdag mag ook niet op de route, maar dit is natuurlijk geen probleem. Ow en als dan bijvoorbeeld een Pegida demonstratie belaagd wordt door 150 doorgedraaide "jongeren" dan roepen ze in koor dat het natuurlijk de schuld is van Pegida want zij provoceren.

De ruggengraatloze politiek icm. de hypocriete media in een notendop, meer woorden ga ik niet aan deze discussie vuil maken.
pi_183264535
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2018 15:03 schreef saparmurat_niyazov het volgende:
Hou dat zwartepietengezeur en wie van welke kant het meest de roe verdient lekker centraal. NWS / De Zwarte Piet-discussie #161 Het is patat
nee dit is een andere discussie

je heb voor en tegenstanders

maar deze topic gaat over dat het een feestje wordt voor extreem rechts
"Wedstrijden kun je altijd verliezen anders hoef je die wedstrijden ook niet te spelen"
Klaasweetalles 14-08-2018
pi_183264545


onze pro pieten mannetjes van extreem rechts afgelopen zondag
"Wedstrijden kun je altijd verliezen anders hoef je die wedstrijden ook niet te spelen"
Klaasweetalles 14-08-2018
  dinsdag 20 november 2018 @ 15:08:43 #8
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_183264563
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2018 15:06 schreef klaasweetalles het volgende:
[ afbeelding ]

onze pro pieten mannetjes van extreem rechts afgelopen zondag
Hoe weet je eigenlijk of die lui vertegenwoordigers van extreemrechts zijn? Staan ze op Kafka of zo?

Serieuze vraag.

Edit: O, laat maar. Dat zijn die supporters van PSV volgens het artikel.
pi_183264576
Ze riepen geen stinkhoer maar negerhoer, niet de zaken gaan verdraaien.
Je hoort bij de betere, maar nog lang niet bij de beste
pi_183264581
Nee KOZP zijn jarenlang zoooo netjes tijdens demonstraties. :')
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_183264600
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2018 15:08 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Hoe weet je eigenlijk of die lui vertegenwoordigers van extreemrechts zijn? Staan ze op Kafka of zo?

Serieuze vraag.
Serieus antwoord,

Die lui zijn algemeen bekend

Mensen die daar waren hebben dat geconstateerd. ALs Rutte het al publiekelijk roept weet je dat al dat hij van justitie, politie en ME informatie heeft gekregen die wijst naar die hoek.

Rutte gaat dat natuurlijk niet zomaar in de media gooien...
"Wedstrijden kun je altijd verliezen anders hoef je die wedstrijden ook niet te spelen"
Klaasweetalles 14-08-2018
pi_183264601
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 november 2018 15:10 schreef halfway het volgende:
Ze riepen geen stinkhoer maar negerhoer, niet de zaken gaan verdraaien.
Ook.
pi_183264614
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2018 15:10 schreef HSG het volgende:
Nee KOZP zijn jarenlang zoooo netjes tijdens demonstraties. :')
OH, dus daarom mogen deze idioten dit doen. Onder het 'maar zij'-principe.
  dinsdag 20 november 2018 @ 15:13:58 #14
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_183264622
Klavertje net bij het vragenuurtje zeggen dat Rutte afstand moet doen van zijn eerdere uitspraak terwijl hij dat al 5x heeft gedaan :')
:')
pi_183264644
Markje mark en jessias al klaver:



Fuck you.

Over die rechterarm, wie zegt dat het een nazigroet was? Is wel een erg 'toevalllige' foto van het twijfelachtige medium vice.

Of zijn dit ook allemaal nazi's?





Gisteravond al een heel goed artikel op Geenstijl hierover.

https://www.geenstijl.nl/(...)sinterklaas-is-dood/
quote:
Nou gefeliciteerd, deugers. Sinterklaas is dood
Vinden ze leuk, in linkscorrect Nederland
Staat u al aan de goede kant van de geschiedenis?

Want dat was de oproep aan Rutte in de Azijnbode vanmorgen. Sheila Sintalsing bediende haar lezerspubliek in de ivoren toren met wat ze willen horen: de Nederlander is een racist, de donkere medelander een zielig slachtoffer van onze culturele tradities, en Mark "Zwarte Piet is zwart en daar kan ik niks aan doen" Rutte doet er niks aan. Fout na de oorlog, die Mark. Net als alle andere Nederlanders die vóór Zwarte Piet zijn, want dit weekend zagen we immers wie hun bondgenoten zijn: NVU-kaalkopjes in Zaandam en "stinkhoer" roepende PSV-hoolies in Eindhoven.

Dat de ivoren hordes een handjevol voorspelbare hoolies nodig hebben om ein-de-lijk 'Zie je wel, racisme' te kunnen roepen, bewijst eigenlijk best wel hoe ontzettend integer en niet-racistisch Nederland is, en hoe hard je naar racisme moet zoeken als je het per se wilt vinden. Maar dat maakt voor het Sinterklaasfeest niet meer uit. Dat is verpest. Zwarte Piet heeft zijn doodsteek al gehad en het kinderfeest is in de afgelopen jaren voorgoed besmet.

Zwarte Piet is geen racisme
Het Sinterklaasfeest is een piekfijne traditie die op oneigenlijke gronden kapot gemaakt wordt. Het zal Jerry Airfryer en zijn handlangers niet vergeven worden. Want motief en intentie doen er toe. Zwarte Piet is geen racisme, want de intentie is niet racistisch. Zwarte Piet is geen racisme, want het Sinterklaasfeest heeft geen racistische motieven. Nederlandse schmink is geen racisme, omdat Amerikaanse schmink dat ooit wel was - stop met het importeren van andermans strijd naar een land waar die strijd niet gevoerd hoeft te worden, maar gezocht wordt nagespeeld.

Ook het meten met twee maten, door de "progressieve" bondgenoten van KOZP, is voor iedereen zichtbaar. Probeer maar eens te demonstreren tijdens de Dodenherdenking, of een demo-vak te regelen langs de route van Koningsdag. Als het prima is (en dat is het ook) om een Pegida-bbq bij een moskee op voorhand te verbieden vanwege te verwachten ongeregeldheden, waarom kan een anti-Pietenprotest tussen de kinderen wél doorgaan op het moment dat je weet dat het dermate aanmatigend is dat tegendemonstranten het willen komen verstoren?

Teletekst aanpassen via Twitter
De escalatie is de schuld van de Piethaters. Als je jarenlang op valse gronden onredelijke verwijten maakt en dito eisen stelt, mobiliseer je steeds heftiger wordende tegenstand. Niet die hooligans in Eindhoven, maar KOZP vormt de mob rule, gedoogd door mainstream media. Hoe kort zijn de lijntjes? Activisten van NRC en NOS passen via Twitter de artikelen op Teletekst aan. Het Parool juichte dit weekend dat de Amsterdamse intocht zonder 'wanklanken' verliep, 'dankzij de roetveegpiet'. Wat enkel bewijst dat KOZP de échte opruier is, want als je zwicht voor hun morele terreur, blijft je intocht al hun morele agressie bespaard. Met terroristen moet je niet onderhandelen - we zeiden het in 2013 al.

De onmacht die de uit verheven hoogten aangejaagde culturele zelfmoordpoging rond de Sinterklaasviering aanwakkert bij veel Nederlanders, heeft zich in korte tijd diep genesteld in het collectieve gestel. Dat heeft een effect en een prijs. Vorig jaar blokkeerden een dertigtal Friezen de A7 nog op vreedzame en zelfs ludieke wijze, met tomeloos veel steun tot gevolg. Dit jaar escaleerde het bijna in Zaandam (waar de NVU óók per se tussen de kinderen wilde staan), Rotterdam (waar voor en tegen elkaar te dicht naderden omdat het tegenkamp zich onder gedoogsteun van de gemeente kennelijk niet aan de gemaakte afspraken hoefde te houden), maar vooral in Eindhoven, waar PSV-hooligans een onfrisse doch effectieve Kick Out Kick Out Zwarte Piet deden.

Hoera, escalatie!
Trekt de rest van Nederland daar de grens? Nee. We proeven juist (te) veel steun voor deze escalatie. Niet OK. Wel rationeel verklaarbaar. Dit is wat er gebeurt als je mensen jarenlang tergt met onredelijke verwijten over fijne landelijke tradities. Dit is wat je krijgt als je tussen kinderen gaat staan om "racisme!" te schreeuwen. Dit is wat je oogst als je jarenlang racismeverwijten zaait aan het adres van onschuldige burgers: broeiende boosheid die openlijk tot uiting komt. Burgers kunnen er rationeel niet van winnen, dus dan gaat de onredelijkheid van de onmacht de discussie sturen. Zorgelijk.

Matige meme maar u snapt 'm

De bijna feestelijke opluchting bij de moreel verhevenen was echter groot. Hun hunkering is beloond. Vanuit de wankelende ivoren torens hebben ze de "racisten" ontwaard en aangewezen. Eindelijk hebben ze de onderdrukten in ons land beschermd tegen het boze blanke patriarchaat en die oude man op zijn witte paard, en eindelijk hebben ze de beelden om het te bewijzen.

Waar ze aan voorbij gaan: die Eindhovense hooligans zijn zelf een onderlaag. Een gefrustreerde massa misperen die iedere aanleiding aangrijpen om zich te laten gelden, omdat niemand anders naar ze omkijkt. Hadden er Ajacieden tegenover hen gestaan, dan hadden ze "Kankerjoduuuh" staan roepen. Was het de ME, dan werd het "Tiefuswoutuuuh". En nu waren het Pietenhaters - "Roetmoppen", dus.

Dom tuig, maar geen racisten
Overtuigde racisten? Verloren volk, vooral. Met een eigen verantwoordelijkheid die ze niet namen, en veel meer is het niet. Lodewijk Asscher zou hun politieke voorman kunnen zijn, maar die wil ook liever droge witte voetjes houden in het eigen hoge herencircuit. Jesse Klaver komt in hun kantines, maar alleen als er camera's op gericht staan - verder mag de lage arbeider verzuipen in Jesse's populistische platitudes. In het linkse kamp krijgen om botsplinters smekende geweldspredikers ondertussen vrij spel, evenals lieden die beweren dat de huidige acties "te braaf" zijn - die streven immers het juiste doel na: opgelegde verandering, in plaats van redelijk behoud.

Het meten met meerdere maten tussen niet-communicerende vaten begint zijn tol te eisen. Je moet als blanke burger ruimte geven aan, maar wel je muil houden over de culturele of religieuze overtuigingen van anderen, anders ben je een racist. Jerry Airfyer heeft gelijk, want die is zwart, dus onderdrukt, want jij bent een racist. En je eigen onschuldige kinderfeest moet je zwijgend door de plee gespoeld zien worden - verzet maakt je een racist. Racist, racist, racist.

Zwarte Piet gaat dit sadistische culturele steekspel uiteindelijk niet overleven, en om hem uit de weg te ruimen is ook Sinterklaas zo goed als dood gedeugd. Wat rest, is rancune. Sterkte, zelfverklaard progressief Nederland, met het almaar groeiende beest van de weerzin dat je zelf aan het voeden bent.

En verder wat Superjan, Zentgraaff en Denkjewel zeggen. Staat u ondertussen al aan de goede kant van de geschiedenis?
UPDATE: Ook wat Klaas Dijkhoff zegt.


[ Bericht 43% gewijzigd door Red_85 op 20-11-2018 15:27:30 ]
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  dinsdag 20 november 2018 @ 15:16:46 #16
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_183264656
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2018 15:15 schreef Red_85 het volgende:
Markje mark en jessias al klaver:

[ afbeelding ]

Fuck you.
:')
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
pi_183264685
Zoals ik eerder al schreef. Het is gewoon redelijk bizar dat jij de toestemming krijgt om iemand anders zijn feestje te gaan verstieren. Los van het feit of jij ergens voor of tegen bent.
pi_183264710
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2018 15:19 schreef maan_man het volgende:
Zoals ik eerder al schreef. Het is gewoon redelijk bizar dat jij de toestemming krijgt om iemand anders zijn feestje te gaan verstieren. Los van het feit of jij ergens voor of tegen bent.
Dat is totaal niet bizar.

Als jij zelf wilt bepalen wie er wel en niet op jouw feest willen komen is dat helemaal prima, maar dan moet je dat feest niet in de publieke ruimte gaan houden.

Het zou pas bizar zijn als de overheid mensen gaat beperken in hun vrijheden omdat jij vindt dat anders je feestje verpest wordt :')
pi_183264738
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 november 2018 15:21 schreef Guus_Geluk7 het volgende:

[..]

Dat is totaal niet bizar.

Als jij zelf wilt bepalen wie er wel en niet op jouw feest willen komen is dat helemaal prima, maar dan moet je dat feest niet in de publieke ruimte gaan houden.

Het zou pas bizar zijn als de overheid mensen gaat beperken in hun vrijheden omdat jij vindt dat anders je feestje verpest wordt :')
De hele essentie van de aankomst van Sinterklaas is dat het openbaar is.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_183264769
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2018 15:16 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

:')
Lekker beargumenteerd wel.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_183264786
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2018 15:23 schreef Red_85 het volgende:

[..]

De hele essentie van de aankomst van Sinterklaas is dat het openbaar is.
Ja, dus dan moet je niet gaan lopen janken dat je bij een sinterklaasintocht niet alleen gelijkgestemden tegenkomt.
pi_183264791
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 november 2018 15:21 schreef Guus_Geluk7 het volgende:

[..]

Dat is totaal niet bizar.

Als jij zelf wilt bepalen wie er wel en niet op jouw feest willen komen is dat helemaal prima, maar dan moet je dat feest niet in de publieke ruimte gaan houden.

Het zou pas bizar zijn als de overheid mensen gaat beperken in hun vrijheden omdat jij vindt dat anders je feestje verpest wordt :')
Dus dat bepaalde mensen geen toestemming kregen om op 4 mei om 20.00 uur lawaai te maken op de Dam, was ook bizar?
  dinsdag 20 november 2018 @ 15:28:03 #23
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_183264804
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2018 15:26 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Lekker beargumenteerd wel.
Wat moet ik dan zeggen? Dat hij een calimero is die in de slachtofferrol kruipt. :') Het staat die anti-zwarte piet lui helemaal vrij om zwarte piet racistisch te noemen.
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
pi_183264816
quote:
7s.gif Op dinsdag 20 november 2018 15:27 schreef Guus_Geluk7 het volgende:

[..]

Ja, dus dan moet je niet gaan lopen janken dat je bij een sinterklaasintocht niet alleen gelijkgestemden tegenkomt.
Rare beredenering. Alsof pegida dus ook mag staan bij de uitloop van het vrijdagmiddag gebed bij een moskee.
Is immers ook openbaar terrein.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  dinsdag 20 november 2018 @ 15:29:05 #25
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_183264818
Op aanraden van Glarice Gargard (ofzo), de teletekst en internet pagina van NOS mbt het nieuws over de toestanden van de intocht door o.a. Simone Weimans is veranderd.

De pro- pieten, die flink in de meerderheid zijn, worden door de media monddood gemaakt en afgeschilderd als extremisten, terwijl de anti- pieten al jaren doordrammen op verandering zonder dat men accepteert dat de ruime meerderheid dat niet wilt. En niet vergeten dat dat ook nog eens gepaard gaat met smerige streken dmv media- gebruik en protesteren tussen kinderen.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')