Exact mijn levensmottoquote:Op donderdag 6 december 2018 10:08 schreef Claudia_x het volgende:
[..]
Die theorie komt me goed uit, dus die omarm ik dan maar.
Oh, dat is wel super, want dat zou nog een nare kostenpost kunnen opleveren.quote:Op donderdag 6 december 2018 10:04 schreef Claudia_x het volgende:
Ik besefte vanochtend trouwens ineens dat onze schoorsteen eruit is en dat dat dan wel moet betekenen dat er geen asbest is gevonden.
Mij ook, al is het niet meer licht te noemen, eerder zwaar. Mee hee, mijn kinderen zijn dus nooit ziek. .quote:Op donderdag 6 december 2018 10:08 schreef Claudia_x het volgende:
[..]
Die theorie komt me goed uit, dus die omarm ik dan maar.
Waarom de vaatwasser niet naast de spoelbak?quote:Op donderdag 6 december 2018 10:57 schreef AnneX het volgende:
Nou, ok. Noem het beroepsdeformatie ( bij mij) wat betreft bovenstaande
Het ging mij meer om zaken waar - volgens mij - keukentekenaars niet opletten.
Nl. de plek voor afvalemmerS en thee/ handdoeken.
Er was een meneer, die vond dat per se de vaatwasser naast/onder de wasbak moest komen. Niet gedaan.
Composiet is ook niet warmte bestendig. Kan kapot springen en verkleurenquote:Op zaterdag 8 december 2018 15:36 schreef Claudia_x het volgende:
Vandaag ben ik nog even naar een showroom in de buurt gegaan met beton ciré. Dat is voor nu mijn favoriete optie voor een keukenblad: duurzamer dan laminaat, iets goedkoper dan composiet. Nadelen: er moet elke 3-4 jaar een polyurethaan lak op, het blad is niet hittebestendig, je kunt er niet op snijden en als je heel driftig wokt kunnen er vlekken in komen die er niet uitgaan.
[ afbeelding ]
Nog een voordeel: het is verschrikkelijk mooiquote:Op zaterdag 8 december 2018 15:36 schreef Claudia_x het volgende:
Vandaag ben ik nog even naar een showroom in de buurt gegaan met beton ciré. Dat is voor nu mijn favoriete optie voor een keukenblad: duurzamer dan laminaat, iets goedkoper dan composiet. Nadelen: er moet elke 3-4 jaar een polyurethaan lak op, het blad is niet hittebestendig, je kunt er niet op snijden en als je heel driftig wokt kunnen er vlekken in komen die er niet uitgaan.
[ afbeelding ]
Ik noemde wel veel nadelen, hè? Dat deed ik vooral voor de lurkers, want ik weet dat die het op prijs stellen om overwegingen bij sommige keuzes te horen.quote:Op zaterdag 8 december 2018 17:55 schreef Seven. het volgende:
[..]
Nog een voordeel: het is verschrikkelijk mooi
Was dat ook laminaat van de Ikea? Ik ben het even vergeten, maar heb je nu weer voor laminaat gekozen (en zo ja, hoe bevalt dat tot nog toe?).quote:Op zondag 9 december 2018 15:57 schreef d.k. het volgende:
In ons oude huis zo'n 13 jaar met laminaat op het aanrecht gewerkt, zonder problemen. In die tijd heb ik wel twee keer de laminaatvloer vervangen, maar het aanrecht had niks geleden. Wij hadden er eentje met een rand van iets metaligs, dat was verlijmd en daar had dus water tussen kunnen komen, maar ook dat is nooit gebeurd. Mij verbaasd het dus dat anderen er minder blij mee zijn.
Goede afweging dan je betoncire, ziet er gaaf uit.
En is het krasgevoelig?quote:Op zondag 9 december 2018 16:05 schreef d.k. het volgende:
Dat was geen IKEA,maar van de keukenzaak. Zag er precies hetzelfde uit als die van nu en dat is wel Ikea. We hebben ook de zijkant van het keukenblok ermee bekleed en hebben dus een deel met aan twee kanten laminaat, daar gaat echt geen water tussen komen, ik zou niet weten hoe. Natuurlijk moet je bij de gootsteen goed kitten, maar dat moet altijd, ook bij niet IKEA.
Dank je! Door jullie ga ik weer twijfelen. Ik vind het zwarte blad van de Ikea juist prima omdat het van de keuken meer een meubel maakt dan een keuken, als je begrijpt wat ik bedoel. Het is vooral het praktische aspect waaraan ik twijfel. (Dus ervaringen van anderen zijn ook heel welkom!)quote:Op zondag 9 december 2018 16:13 schreef Tante_Soesa het volgende:
Wij hebben al 10 jaar een laminaat werkblad van Ikea en dat lijkt onverwoestbaar. Hete pannen zet ik er zo op, snijden doe ik wel op een snijplank. Er zitten wat krassen maar amper zichtbaar en dan is ons werkblad nog wel zwart. Heel tevreden over, ook schoonmaken is supermakkelijk. Ik denk juist dat dit materiaal veeeeel praktischer is dan composiet, beton ciré of wat dan ook. Of het ook mooier is, is een tweede
Edit: ik kan je een linkje dmen van ons huis op funda, op een van de foto’s zie je het werkblad heel goed.
Hier nu sinds 2,5 jaar laminaat van KVIK. Zeer tevreden, nul krassen, nul gebruiksporen uberhaupt. Wij hebben het ook als top op ons badkamermeubel, zelfde ervaringen.quote:
Lurker meldt zich Leuk topic!quote:Op zondag 9 december 2018 16:19 schreef Claudia_x het volgende:
[..]
Dank je! Door jullie ga ik weer twijfelen. Ik vind het zwarte blad van de Ikea juist prima omdat het van de keuken meer een meubel maakt dan een keuken, als je begrijpt wat ik bedoel. Het is vooral het praktische aspect waaraan ik twijfel. (Dus ervaringen van anderen zijn ook heel welkom!)
Lurkers.quote:
Hm, ik kan me voorstellen dat vlekken, krassen e.d. minder opvallen op een blad met patroon (hout of beton) en structuur (zoals een nerf). Ik zou voor een egaal zwart blad kiezen. Ik denk dat je daar beschadigingen sneller op ziet?quote:Ik heb een standaard keukenblad, neem aan dat dat dan laminaat is.
Ik heb mijn keuken nu 12 jaar en ben op zich wel zuinig is met mijn spullen, maar ik leef ook in mijn huis en dus zit daar een evenwicht tussen (zuinig gaat niet altijd boven alles zeg maar, heb je een beetje een beeld).
Mijn aanrecht is echt nog erg netjes. Er ligt vaak genoeg even wat water omdat ik niet als ik nog bezig ben continu alles weg veeg. Is niet te zien. Ik gebruik onderzetters, maar in een onhandige situatie heb ik best wel eens heel kort een hete pan op mijn aanrecht gezet. Is niet te zien.
Omdat ik dus niet continu tussendoor alles weg veeg heb ik wel wat krasjes, maar dat wijd ik meer aan mezelf dan dat het blad zo snel zou krassen. Vind ze ook niet heel erg opvallen, omdat ik een houtmotief heb en er een klein nerfje in het blad zit, waardoor de krassen wegvallen.
Ik ben er erg blij mee. Vooral omdat je het gewoon heel goed kan poetsen en geen vlekken achterblijven van wat dan ook.
Wij hebben begrepen dat het dan kan gaan breken en ik probeer het liever niet uit.quote:Op zondag 9 december 2018 17:55 schreef Bleie het volgende:
Wij hebben al 11 jaar composiet. Ik snijd er niet op, maar zet er wel hete pannen en ovenschalen op.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |