abonnement Unibet Coolblue
pi_183122257
quote:
Duitse minister maant China transparant te zijn over mensenrechten



De Duitse minister van buitenlandse zaken Heiko Maas heeft tijdens een bezoek aan China het land opgeroepen transparant te zijn over de mensenrechtensituatie in Xinjiang. In deze West-Chinese regio houden de autoriteiten volgens mensenrechtenorganisaties ongeveer een miljoen Oeigoeren en Kazachen gevangen in kampen.

In de kampen zouden islamistische Chinezen een opleiding krijgen die moet voorkomen dat zij hun toevlucht zoeken in het moslimextremisme. Deze vorm van preventie 'is de meest effectieve manier om terrorisme te bestrijden', zegt de Chinese minister van buitenlandse zaken Wang Yi er over tegen Bloomberg. Hij deed de zaak verder af als een binnenlandse aangelegenheid en waarschuwde buitenlanders over het waarheidsgehalte van verhalen die over de kampen de ronde doen.

Volgens mensenrechtenorganisaties verdwijnen er op grote schaal mensen in de regio. Wie weigert staatstelevisie te kijken, leeft volgens de sharia en kinderen niet naar de openbare staatsscholen wil sturen, loopt het risico opgepakt te worden. In de kampen waar de moslims worden vastgehouden, zouden zij vervolgens trouw moeten zweren aan president Xi Jinping en kritisch leren denken over over de islam of simpelweg afstand nemen van hun geloof. China omschrijft de kampen als opleidingsplaatsen waar mensen Mandarijn kunnen leren en zich bepaalde 'beroepsvaardigheden' eigen kunnen maken. Het land liet eerder weten het onzin te vinden dat het werd beschuldigd de Oeigoeren vast te houden in de heropvoedingskampen. Het land liet weten er juist "werkopleidingen" te geven.

Diplomatieke druk
Het is de tweede keer dit jaar dat een Duitse politicus de mensenrechten in China aankaart. Tijdens een bezoek van bondskanselier Angela Merkel aan het land in mei, kaartte zij de mensenrechtensituatie aan bij premier Li Keqiang. Haar kritiek, die internationaal gesteund werd, richtte zich toen op het huisarrest van Liu Xia, de weduwe van Nobelprijswinnaar Lio Xiaobo. De ernstig zieke Xia werd twee maanden later vrijgelaten en woont inmiddels in Duitsland.

https://fd.nl/economie-po(...)t-over-mensenrechten

Van een ander artikel.

quote:
De bewering dat er heropvoedingskampen zijn in Xinjiang waar moslims de islam af moeten zweren en trouw moeten zweren aan de Chinese communistische partij is volgens Hu Lianhe evenmin juist. Wel zijn er voorzieningen in de provincie waar mensen ‘die misleid zijn door religieus extremisme geholpen worden met hervestiging en heropvoeding’. Het betreft dan veroordeelde criminelen die beroepsvaardigheden krijgen aangereikt om succesvol te re-integreren. De Chinese reactie was eerder maandag al gekomen van een hoofdredactioneel commentaar in het regeringsgezinde dagblad Global Times. De krant verwierp ‘destructieve publieke opinies’ die slechts bedoeld zouden zijn om onrust te stoken en de moeizaam bevochten stabiliteit in Xinjiang te verstoren. ‘Vrede en stabiliteit moeten boven alles gaan.’

China houdt alle communicatie in de gaten, onder meer via verplicht te installeren spyware. Een docente van gemengde afkomst fluisterde mij eens toe dat haar Oeigoerse familieleden in Xinjiang regelmatig positieve berichten over de Partij naar elkaar sturen via sociale media, uit angst anders door de veiligheidsdiensten als vijandig te worden aangemerkt.

Volgens Beijing zijn de 1,1 miljoen ambtenaren naar de regio verhuisd om de lokale bevolking „op te voeden” en „te genezen van de ziekte van extremisme”. Ze zijn ondergebracht bij Oeigoerse „gastfamilies”, heet het. Er worden ‘gezellige’ groepsfoto’s geplaatst op sociale media, maar intussen heerst angst. De opvoeders selecteren immers wie naar de kampen wordt afgevoerd of wiens kinderen worden weg geplaatst.
pi_183122394
Typisch weer zo'n Chinese "botte bijl" methode om een probleem aan te pakken.

Islamitisch onderwijs is natuurlijk fout, maar communistisch indoctrinatie onderwijs is dat ook. Het ene kwaad met het andere bestrijden. :N
pi_183122538
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 november 2018 13:46 schreef LanaMyst het volgende:
Islamitisch onderwijs is natuurlijk fout, maar communistisch indoctrinatie onderwijs is dat ook. Het ene kwaad met het andere bestrijden. :N
Ze zouden ons onderwijs moeten hebben hè?
pi_183122574
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 november 2018 13:54 schreef zarGon het volgende:

[..]

Ze zouden ons onderwijs moeten hebben hè?
Ze moeten gewoon doen wat hen goeddunkt. Hun land, hun gebruiken.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_183122836
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 november 2018 13:54 schreef zarGon het volgende:

[..]

Ze zouden ons onderwijs moeten hebben hè?
Ik kan niet inschatten of ons onderwijs zou passen in de Chinese cultuur. Maar het erin rammen van totalitaire ideologieën doen ze bij ons voor zover ik weet niet dus wat dat betreft heeft ons onderwijs wel een streepje voor.
pi_183123472
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 november 2018 14:09 schreef LanaMyst het volgende:

[..]

Ik kan niet inschatten of ons onderwijs zou passen in de Chinese cultuur. Maar het erin rammen van totalitaire ideologieën doen ze bij ons voor zover ik weet niet dus wat dat betreft heeft ons onderwijs wel een streepje voor.
Mwoh, geloof dat er hier wat Islamitische scholen waren die in dit opzicht ook niet zo fris waren. Buiten dat heb je ook weekendscholen die er in ieder geval verrekte dicht tegenaan hangen. De indoctrinatie bij de Grefo's is ook een mooie trouwens. Wij zijn hier als land in ieder geval dus niet van verschoont alleen gebeurt het niet van overheidswege maar meer uit religieuze overtuiging.

Verder moet China gewoon doen wat China wil wat mij betreft. Net zoals ik dat met terugwerkende kracht van Saddam, Assad en Khadaffi vindt. Laten we ons lekker met onszelf bemoeien in plaats van het morele kompas van de wereld te spelen.
pi_183123551
Dit durft hij niet tegen Erdogan te zeggen.
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_183123580
Net alsof China zich iets van Duitsland gaat aantrekken.
  dinsdag 13 november 2018 @ 14:56:41 #9
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_183123641
Mooi experiment, laten we hopen dat het werkt.
"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -
  dinsdag 13 november 2018 @ 16:10:40 #10
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_183124929
Het is een totaal andere wereld.

[ Bericht 10% gewijzigd door Jellereppe op 13-11-2018 16:15:58 ]
pi_183125026
Tja het is een soort bepaald idealisme verdrukken tot in de vergetelheid, compleet verbieden en totaal niet scholen wat betreft de islam.

Deden wij dat maar..

Dat is de enige manier om van zulk soort middeleeuwse en ronduit achterlijke gedachtegoed af te komen.
Keihard er tegen in gaan en compleet uitbannen.

Daar hoef je geen mens voor te doden.. kunnen die maangod aanbidders nog wat van leren.
pi_183130539
Duitsland wil nu ook al China koloniseren?
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_183131242
1 miljoen? Die kan Duitsland gemakkelijk opnemen! China wil dat vast best toestaan.
pi_183152774
Het is natuurlijk ook wat vaker in het nieuws deze Oeigoeren in de Westerse media. Vooral in de Engelstalige media. Het is geen toeval maar bewust en gestuurd (niet uit altruïsme zoals in het geval van Turkije maar vooral uit geopolitieke overwegingen, vooral VS is puur realpolitiek en geopolitiek en niks meer voor geen cent te vertrouwen, Duitsland kan ik niet echt heel goed peilen maar lijkt op religieuze preachen van mensenrechten als ideaal, maar dat is voor een ander topic). Een miljoen in kampen is wel veel. Ik weet dat de Chinezen meer capaciteit hebben dan de meeste landen maar een miljoen. Bedoelen ze een miljoen in totaal in de zin van zoveel zijn in kampen geweest de laatste 10 jaar in plaats van een miljoen op een moment.

[ Bericht 7% gewijzigd door Jellereppe op 19-11-2018 21:56:21 ]
pi_183152833
Uiteraard maakt de semi-islamitische staat van Duitsland zich druk om de islamitische Chinees.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')