abonnement Unibet Coolblue
pi_183113195
Geachte mensen,

Wij zijn My Linh Nguyen en Hana Sajic van het VWO van het Olympus College. Wij doen ons profielwerkstuk over geheugenprestaties bij adolescenten tussen 16 – 21 jaar met een stemmingsstoornis. Wij willen door middel van een geheugenspel en een enquête een verband leggen tussen de geheugenprestaties en depressie.

Het onderwerp voor ons profielwerkstuk was tot stand gekomen doordat wij allebei zeer geïnteresseerd waren in de biologische aspecten van de hersens. Na een korte oriëntatie hebben we besloten ons te richten op het geheugengedeelte van de hersens, namelijk de hippocampus. Wij hebben als doelgroep adolescenten tussen de 16 – 21 gekozen met een stemmingsstoornis, wegens nieuwsgierigheid naar de geheugenprestaties van hun en ook wegens eigen ervaringen met depressie.

Voor ons onderzoek hebben wij dus twee informatiebronnen nodig: het geheugenspel en de enquête. Ons gekozen geheugenspel heet Memtrax en het spel meet je reactiesnelheid en de percentage van correctheid door afbeeldingen te tonen in een bepaalde volgorde. Het is de bedoeling dat u op de spatieknop drukt wanneer u dezelfde afbeelding weer opnieuw terugziet. Na 2 a 3 minuten krijgt u uw resultaten van het spel te zien. Het spel is wetenschappelijk relevant, omdat hij is gecreëerd door Dr. J Wesson Ashford, een psychiatrist en een neurowetenschappen.'

Ons andere informatiebron is een enquête gebaseerd op de HDS. Hierbij zullen wij u vragen stellen over uw huidige situatie. De resultaten van de enquête zullen wij anoniem met uiterste zorg verwerken in ons onderzoek.

Onze vraag naar u allen is of u een steentje bij wilt dragen aan ons onderzoek door aan deze twee activiteiten deel te nemen. Wij zouden het zeer waarderen als u meedoet aan beide activiteiten, maar we zullen ook zeer blij zijn met uw deelname aan één activiteit.

We weten dat deze forum meer bedoeld is voor besprekingen van gevoelens en we hopen daarom u niet beledigd te hebben met ons verzoek. Wij zullen zeker uw informatie anoniem met betrouwbaarheid en veiligheid opnemen in ons onderzoek. Als u interesse heeft om deel te nemen kunt u de stappenplan hieronder lezen. Voor meer informatie kunt u ons mailen via mylinh9@live.com.

Stappenplan
Memtrax spel

- Ga naar de site https://memtrax.com/test/
- De site is in het engels, u begint de test door op de ‘begin instructions’ knop te drukken
- De bedoeling van het spel is als volgt:
o U krijgt verschillende afbeeldingen achter elkaar te zien
o Wanneer u dezelfde afbeelding opnieuw terugziet in uw scherm, dan drukt u op de spatiebalk
- Na 2 a 3 minuten eindigt het spel
- Uw resultaten worden op het beeldscherm getoond
- Uw kunt uw resultaten of hieronder in de forum achterlaten of doorsturen naar onze email: mylinh9@live.com

Wij verzoeken u (als u ook nog deelneemt aan de enquête) een anonieme naam te verzinnen bij uw inzending, zodat wij weten welke resultaten we moeten koppelen aan welke enquête. Dit is van belang voor ons om zo op die manier een verband te kunnen leggen tussen geheugenprestaties en stemmingsstoornissen.

Enquête
- De enquête vindt u bij https://www.survio.com/survey/d/X8U7W0P6R7E2I2A9I
- Indien u het spel ervoor heeft gespeeld kunt u uw verzonnen anonieme naam invullen bij vraag 1
- De enquête zal 10 a 15 minuten duren. De duur van de enquête zal per persoon verschillen.

Wij bedanken u zeer voor uw medewerking aan ons onderzoek. Als u ons eindresultaat van ons onderzoek wilt zien, kunt u dat doorgeven via de contactgegevens hieronder. De eerste versie van onze profielwerkstuk zal in januari 2019 ingeleverd worden. Het definitieve versie in februari. Wij bedanken u nogmaals voor uw tijd en moeite die u in ons onderzoek heeft gestoken. Wij wensen u nog een prettige dag verder en sterkte de komende tijd.

Contactgegevens:
Email: mylinh9@live.com
pi_183113865
Ik kan jullie niet helpen, maar _O_ voor de OP. Daar kunnen veel lui op het HBO/ de uni nog wat van leren.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_183114521
Ik heb wel een dringend advies, doe beter je best bij Nederlands en laat jullie profielwerkstuk nakijken op stijl-, spelling- en grammaticafouten voor jullie het inleveren.
pi_183115915
Hoi, jullie mogen hiervoor eerst toestemming vragen via forum@fok.nl
Succes!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')