veel gisting? wat?quote:Op zaterdag 10 november 2018 01:21 schreef Smoofie het volgende:
[..]
Uit 1976, amaiii, hoe was dat? Veel gisting in de fles?
Kan toch nagisting ontstaan?quote:Op zaterdag 10 november 2018 01:23 schreef Saind het volgende:
[..]
veel gisting? wat?
Maar nog wel goed. Veel kriek nog over, tikje sherry en wat zoeter dan verse. Verder wel amper te vergelijken met vers eigenlijk maar wel tof
[ afbeelding ]
Nee . Ik las altijd op flesjes van lambiek en kriek dat er nog hergisting/nagisting plaatsvindt in de flesquote:Op zaterdag 10 november 2018 01:24 schreef Saind het volgende:
[..]
Is dit gewoon een term die je ooit gehoord hebt en er maar even in gooit?
dat heeft dan toch niets te maken met dat iets 40 jaar oud isquote:Op zaterdag 10 november 2018 01:26 schreef Smoofie het volgende:
[..]
Nee . Ik las altijd op flesjes van lambiek en kriek dat er nog hergisting/nagisting plaatsvindt in de fles
Dacht misschien heb je dan nog zo'n laagje op de bodem omdat het zo oud is zoals bij champagne. Mijn bierverstand is niet hoog Saind.quote:Op zaterdag 10 november 2018 01:27 schreef Saind het volgende:
[..]
dat heeft dan toch niets te maken met dat iets 40 jaar oud is
Ik volg je écht nietquote:Op zaterdag 10 november 2018 01:28 schreef Smoofie het volgende:
[..]
Dacht misschien heb je dan nog zo'n laagje op de bodem omdat het zo oud is zoals bij champagne. Mijn bierverstand is niet hoog Saind.
Genoten wel erg hoe die ouders zich er zo druk om kunnen makenquote:Op zaterdag 10 november 2018 01:32 schreef Drizzt_DoUrden het volgende:
https://www.dumpert.nl/me(...)letten_keeper_2.html
Kan je niet gewoon college gaan geven?quote:Op zaterdag 10 november 2018 01:30 schreef Saind het volgende:
We moeten inderdaad duidelijk weer 's bier gaan drinken man
Het is al laat . Mijn alcoholverstand houdt op bij het maken van wijn, het brouwen van bier en ik weet dat ze champagneflessen elke dat een kwart draaien door de gisting nog in fles...right?quote:Op zaterdag 10 november 2018 01:29 schreef Saind het volgende:
[..]
Ik volg je écht niet
Zo'n laagje op de bodem is wat gist die inderdaad van de hergisting is maar dat is super normaal
Dat heeft bijna ieder traditioneel bier
En champagne heeft geen fond dat is het idee van méthode champenoise
Dat doen ze zodat alle gist en troep de hals in gaat en ze het eruit kunnen halen met die méthode champenoisequote:Op zaterdag 10 november 2018 01:37 schreef Smoofie het volgende:
[..]
Het is al laat . Mijn alcoholverstand houdt op bij het maken van wijn, het brouwen van bier en ik weet dat ze champagneflessen elke dat een kwart draaien door de gisting nog in fles...right?
gelachenquote:Op zaterdag 10 november 2018 01:32 schreef Drizzt_DoUrden het volgende:
https://www.dumpert.nl/me(...)letten_keeper_2.html
Ja dat wist ik. Alleen niet dat het zo heette dus/quote:Op zaterdag 10 november 2018 01:39 schreef Saind het volgende:
[..]
Dat doen ze zodat alle gist en troep de hals in gaat en ze het eruit kunnen halen met die méthode champenoise
Biercollegequote:Op zaterdag 10 november 2018 01:36 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Kan je niet gewoon college gaan geven?
Hopelijk is Dr. Prof. Saind niet al te strengquote:Op zaterdag 10 november 2018 01:36 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Kan je niet gewoon college gaan geven?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |