All year round?quote:Op vrijdag 2 november 2018 06:58 schreef stavromulabeta het volgende:
Bramen en vlierbessen. Elk jaar weer.
Hoe zevenblad eruit ziet kun je gewoon googlen. Ik heb dat wel eens gebruikt. Je kunt er alles mee wat je met andijvie ook kunt. Er zit een beetje een wortel-achtige smaak aan het blad.quote:Op vrijdag 2 november 2018 05:29 schreef Twentsche_Ros het volgende:
Wie heeft ervaring met wildplukken?
Sinds kort heb ik er interesse in. Laatst maakte ik een brandnetelpesto.
Echter: de brandnetel is de enige plant die ik momenteel kan vinden.
Ik lees in de boeken ook veel over zevenblad.
Hoe ziet deze er in november uit? En kun je die ook vinden, en smaken ze ook lekker.
Ik vond de brandnetelpesto wel redelijk. Een beetje flauw/mat van smaak, maar in combinatie met komijnekaas op brood wel smakelijk.
Kortom: Wie heeft ervaring met wildplukken, en wat kun je in dit seizoen (november) allemaal vinden?
Tamme kastanjes kun je poffen en opeten .quote:Op vrijdag 2 november 2018 08:41 schreef EasyLife het volgende:
Ik zie gigantisch veel vrouwen langs de weg kastanjes zoeken met plastic zakjes, heb eigenlijk geen idee wat ze ermee doen of wat ze ervan maken.
Kwam deze week deze nog tegenquote:Op vrijdag 2 november 2018 08:44 schreef Sigaartje het volgende:
Let wel op de rode lijst van paddestoelen.
Schil en velletje eraf en dan gewoon zo opeten. Heerlijk!!quote:Op vrijdag 2 november 2018 08:41 schreef EasyLife het volgende:
Ik zie gigantisch veel vrouwen langs de weg kastanjes zoeken met plastic zakjes, heb eigenlijk geen idee wat ze ermee doen of wat ze ervan maken.
Een echte delicatesse ja.quote:Op vrijdag 2 november 2018 08:50 schreef EasyLife het volgende:
[..]
Kwam deze week deze nog tegen
[ afbeelding ]
Daslook is lekker trouwens.quote:Op vrijdag 2 november 2018 15:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Eten uit de natuur halen:
Toen ik nog jaagde: wild
Verder, vlierbloesem, vlierbessen, bramen, wilde kersen, tamme kastanjes, hanenkammen,eekhoorntjesbrood, daslook (goed opletten dat je geen lelietjes van Dale plukt),
Op Texel: zeekool, lamsoor, uit het wad: oesters, mosselen, wulken, scheermessen, zeevis, garnalen met een netje vangen.
In Kroatië ook zeeegels (vrouwtjes), wilde kool, wilde asperges,
Zekerquote:
Ben zelf het meest huiverig voor groene knolammonieten: lijken op champi's, komen veel voor en zijn tyfusgiftig.quote:Op vrijdag 2 november 2018 08:44 schreef Sigaartje het volgende:
Let wel op de rode lijst van paddestoelen.
Misschien kunnen hun kinderen er wel dingen/versiersels van maken. Als kind maakte ik altijd dieren van kastanjes, eikels en tandenstokers.quote:Op vrijdag 2 november 2018 08:41 schreef EasyLife het volgende:
Ik zie gigantisch veel vrouwen langs de weg kastanjes zoeken met plastic zakjes, heb eigenlijk geen idee wat ze ermee doen of wat ze ervan maken.
Ik ook!quote:Op vrijdag 2 november 2018 17:50 schreef Trashcanman het volgende:
[..]
Misschien kunnen hun kinderen er wel dingen/versiersels van maken. Als kind maakte ik altijd dieren van kastanjes, eikels en tandenstokers.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |