Dat dssert klinkt heerlijk, maar eh Estee Stooker is de eerste winnaar van Masterchef (2010)quote:Op zondag 4 november 2018 13:24 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 3-11-2018
Waar: Restaurant Petossi in Haarlem(https://www.petossi.nl/).
Wat:
Restaurant Petossi in Haarlem is gevestigd in het pand waarin voorheen visrestaurant Barend zat en nu ruim een jaar open. Petossi is van de allereerste winnaar van de Nederlandse Masterchefversie (2014), Bart van Berkel. Hij staat ook zelf in de keuken. De naam schijnt een afleiding te zijn van het Brabantse dialect voor een boerenkoolstamppot. Het geeft een beetje de richting van de keuken aan, namelijk gerechten van Nederlandse producten (met een twist).
Wij konden hier terecht via de Heerlijk 10-daagse, waarbij je een driegangenmenu van de chef voor 27,50 pp. krijgt.
We vonden het jammer dat er geen keuze uit voorgerechten was, maar gelukkig konden we wel bij het hoofdgerecht en het dessert kiezen tussen 2 opties.
We begonnen met een glas Italiaanse witte huiswijn en een fles bruisend water en na een tijdje wachten kwam er, nog voordat er brood uit de oven op tafel kwam, al een kleine amuse:
[ afbeelding ]
Een petossipoffertje van boerenkool met crème fraîche en kaviaar.
Voorgerecht:
[ afbeelding ]
Hollandse BBQ spitskool met sambai dressing, zoete uiencrème, mosterd-oude kaas kruim en vers geraspte mierikswortel.
Sommige delen van de spitskool waren nog keihard en ook de begeleidende smaken konden ons niet echt bekoren.
Wij zouden dit zelf als nooit hebben gekozen, maar helaas dus geen keuze. Wel vermeld en ons werd netjes een alternatief aangeboden, hetgeen we gezien de nog te volgen 2 gangen hebben afgewimpeld.
Hierna volgde een tweede (hoofdgerecht) amuse:
[ afbeelding ]
slechte kwaliteit foto door gebrek aan licht en omdat we niet willen flitsen in een restaurant.
Een puree van pastinaak met koffie, rode biet en een zilveruitje in bietensap. Leuke smaken.
Hoofdgerecht:
[ afbeelding ]
Dry aged Casconne staartstuk, chimmi churrie crème, Opperdoes aardappelen met Opperdoes schuim, geroosterde en zoetzure venkel en een jus met gerookte paprika.
Prima gebraden vlees met een heerlijke jus, lekkere aardappeltjes, maar de geroosterde venkel was nog bijna rauw en veel te hard.
We donken hierbij een rode wijn uit Puglia (Italië).
Dessert:
[ afbeelding ]
Diverse bereidingen van appel(goudrenet) en kaneel, dolce lecce, ijs met kardemom, speculaas en VOC-kruiden.
Erg lekker!
Hierbij dronken we een dessertwijn uit Chili.
Alles bij elkaar, inclusief water en wijnen, waren we 94,50 euro kwijt.
Conclusie:
Punt van aandacht: de akoestiek is slecht en vooral de verlichting verdient aandacht. De wanden van het restaurant zijn donker en er staan geen aparte spots gericht op de tafels, waardoor het soms nauwelijks zichtbaar was wat er werd voorgezet (2e amuse). We zagen elders in het restaurant zelfs gasten met de zaklamp van hun mobiele telefoon de menukaart bijlichten omdat die anders niet te lezen was.
Op een paar kleine kritiekpunten na, is de kwaliteit van het eten verder goed en de geroutineerde bediening is zeer vakkundig en vriendelijk.
7/10
Correct. Aangepast.quote:Op zondag 4 november 2018 13:35 schreef Kaatje1 het volgende:
Dat dssert klinkt heerlijk, maar eh Estee Stooker is de eerste winnaar van Masterchef (2010)
Ben een beetje trots op de mede Arnhemmer ;-) (en ze kookt verhipte lekker)quote:
Zalmeitjes, denk ik, bij de amuse?quote:
Dat is België en past prima in dit topic:quote:Op maandag 5 november 2018 16:52 schreef Sunshine1982 het volgende:
Ik dacht, misschien leuk om hier te posten.
https://m.hln.be/nieuws/b(...)n-de-buurt~acbb5d5d/
Je bent van harte welkom in Rotterdam. Die wereldstad aan de Maas.quote:Op maandag 5 november 2018 18:26 schreef stavromulabeta het volgende:
Zoveel lijstjes, zoveel restaurants. Je zou het bijna een prestatie kunnen noemen dat de 4e stad van het land nergens in voorkomt.
Zou er bijna om gaan verhuizen.
Leuk voor in het topic dat golfer noemtquote:Op maandag 5 november 2018 16:52 schreef Sunshine1982 het volgende:
Ik dacht, misschien leuk om hier te posten.
https://m.hln.be/nieuws/b(...)n-de-buurt~acbb5d5d/
quote:Op vrijdag 9 november 2018 10:13 schreef Gripper het volgende:
Potverdorie Ik google op "Daging Ljo" benieuwd naar het recept, en krijg als eerste hit een fok CUL topic uit 2016.
Had gewoon 1 op 1 de recensie van Golfer kunnen overnemen en mn eigen naam eronder zetten
CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #21
Haha. En intussen zijn we ook al bij de vestiging in Haarlem geweest en daar gaam we voor het einde van dit jaar nog een keer naartoe.quote:Op vrijdag 9 november 2018 10:13 schreef Gripper het volgende:
Potverdorie Ik google op "Daging Ljo" benieuwd naar het recept, en krijg als eerste hit een fok CUL topic uit 2016.
Had gewoon 1 op 1 de recensie van Golfer kunnen overnemen en mn eigen naam eronder zetten
CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #21
Wist niet dat ze daar ook zaten. Een fastfoodketen wordt t nogquote:Op vrijdag 9 november 2018 12:11 schreef golfer het volgende:
[..]
Haha. En intussen zijn we ook al bij de vestiging in Haarlem geweest en daar gaam we voor het einde van dit jaar nog een keer naartoe.
Imperium:CUL / CULinair nieuws #2quote:Op vrijdag 9 november 2018 12:14 schreef Gripper het volgende:
Wist niet dat ze daar ook zaten. Een fastfoodketen wordt t nog
.
Let aub goed op jezelf. Het klinkt alsof je alcoholgebruik de spuigaten uit loopt.quote:Op vrijdag 9 november 2018 12:36 schreef DancingPhoebe het volgende:
Hahaha herkenbaar, die alcoholvrij struggle die uit eten minder leuk maakt
Voor echt goede restaurants maak ik een uitzondering als ik in een alcoholvrije periode zit, anders vind ik het echt zonde van het geld
"Voordeel" is dat ik hooguit 4x per jaar echt goed uit eten ga, dus dat is te overzien!
Ziet er heel erg goed uit.quote:Op vrijdag 9 november 2018 09:56 schreef Gripper het volgende:
Gisteren lekker gegeten bij een van de restaurants van het Ron Blaauw imperium
We hadden een concert in Amsterdam, en waren wel eens benieuwd naar de gastrobar Indonesia, in Ouderkerk. Omdat we ook weer niet alle tijd van de wereld hadden om uitgebreid te tafelen, waren we er vrij vroeg en kozen voor de eenvoudige variant: een rijsttafel met van alles wat. Alles tegelijk op tafel (wat maar net paste op dat kleine oppervlak) en we hebben wat leuke en lekkere nieuwe smaken ontdekt!
Op de foto:
[ afbeelding ]
bovenste rij:
DAGING RENDANG Langzaam gegaard rund op Sumatra wijze
IKAN KERRIE Gebakken kabeljauw in kerriesaus
BABI KETJAP Varkensvlees in ketjap en steranijs en ketoembar
SAMBAL GORENG TELOR Ei met kruidige kokossaus
SATE AYAM Saté van kippendij met pindasaus
Onderste rij:
UDANG PETEH Gebakken garnalen met petehbonen en kokossaus
DAGING LJO Gestoofd rundvlees met gekruide kokossaus
SAJOER LODEH Groenten in kokosbouillon met petehbonen
SATE KAMBING Saté van geit in ketjapsaus
PISANG GORENG Gebakken banaan met palmsuikersiroop
En dan nog wat losse dingen en garnituur erbij:
TAHOE KETOPRAK Taugé en tahoe in ketjapsaus
GADO GADO Groenten met pindasaus
ATJAR Zoet-zure komkommersalade
SAMBAL GORENG KENTANG Gekarameliseerde krokante aardappel
SEROENDENG Geroosterde kruidige kokosrasp
Rijst erbij, 3 soorten sambal van mild tot loeiheet, was allemaal erg smaakvol!
De marinade bij de geit was erg lekker, en ik had voorzover ik me kon herinneren nooit eerder geitenvlees gegeten. De beide rundvlees gerechten waren ook superzacht en goed gestoofd.
Ook daging Ljo kende ik nog niet, ik maak wel graag Rendang maar deze ga ik zeker ook eens proberen.
Toe nog wat koffie/thee en uiteraard spekkoek en daarna hup de stad in om lekker te dansen.
Omdat ze een vroege vogel korting geven aan mensen die tussen 17 en 19 uur eten, viel de prijs ook wel mee.
Aanrader! 8/10
Ok, bedankt voor deze tip.quote:Op vrijdag 9 november 2018 13:52 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Let aub goed op jezelf. Het klinkt alsof je alcoholgebruik de spuigaten uit loopt.
quote:
Hij heeft wel gelijkquote:
M'n lever op dat plaatje.quote:
Chianti erbijquote:
3e ster zie ik niet gauw gebeuren in NL tenzij 1 van de anderen die hem heeft er eentje verliest of stoptquote:Op maandag 3 december 2018 12:43 schreef Kopstoot het volgende:
Nee foto’s maak ik zelf eigenlijk nooit, maar vind t prettig dat anderen dat wel doen, bij het uitzoeken van restaurants.
Overigens in de bediening nog wel wat kleine schoonheidsfoutjes, niet storend verder, maar mocht men een derde ster ambiëren moeten die er nog wel uit.
Benieuwd naar je ervaring bij Sabero.
Sowieso zijn ze wat makkelijker in Frankrijk maar Michelin doet ook wel een beetje aan quota, als je ziet hoe lang het geduurd heeft voordat Inter Scaldes die 3e ster kreeg, had er echt wel mee te maken dat oud Sluis ze al had.quote:Op maandag 3 december 2018 12:58 schreef Kopstoot het volgende:
Ach, er zijn zaken in Spanje / Frankrijk die een derde ster om minder hebben gekregen, bijvoorbeeld Akelarre, heerlijk eten maar haalt het niet bij hetgeen ik bijvoorbeeld at bij Tribeca, de Kromme Watergang of voorheen Bord'eau. Akelarre heeft natuurlijk wel een fantastische setting, dat zal allicht ook helpen en de gerechtjes zien er uit als kunstwerkjes (maar zijn dus niet per se lekkerder).
17 december weten we het, dan worden de sterren weer uitgedeeld. Vandaag eerst de GaultMillau.quote:Op maandag 3 december 2018 13:43 schreef Tarado het volgende:
Sowieso zijn ze wat makkelijker in Frankrijk maar Michelin doet ook wel een beetje aan quota, als je ziet hoe lang het geduurd heeft voordat Inter Scaldes die 3e ster kreeg, had er echt wel mee te maken dat oud Sluis ze al had.
Ohhh instant hongerquote:Op maandag 3 december 2018 19:11 schreef Lucky_Strike het volgende:
Afgelopen zaterdag aten we met drie personen bij Indonesisch restaurant Bali James in Breda. Voor 114 euro kregen we 3 grote rijsttafels, wat frisdrank en een tjendol.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het was allemaal heerlijk. Veel meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen. Ik wil zo snel mogelijk weer terug. Ik ga binnenkort dromen over de saté kambing en de briljante sambal manis die over de kip en de garnalen zat.
We hadden een half uur van te voren gebeld of er nog een tafel voor ons was en de hele zaak zat vol maar toch liep alles op rolletjes.
Cijfer: 9
verkeerde topic? zoniet:quote:
quote:Op woensdag 31 oktober 2018 16:48 schreef golfer het volgende:
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?
Was dat restaurant met de Michelinster, het simpele eetcafé of je lokale Chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?
Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?
quote:Op maandag 3 december 2018 19:33 schreef uniekhoorn het volgende:
Nieuw restaurant Groningen ze doen wat ze beloven.. heerlijke kip met bijgerechten die zelf mag kiezen.
Hele mooie speciaal bieren op de kaart.
Kip zo mals
https://www.lecuq.nl
quote:
Viel wel mee, dat pittige. Het was niet 'oooh, waar is iets om mee te blussen!!' pittig.quote:Op dinsdag 4 december 2018 09:43 schreef FutureFairytale het volgende:
Veel pittige dingen LS!
Menu en gerechten zien er heerlijk uit
Wij schrokken ook een beetje, hadden het in deze tent niet verwacht.. maar het smaakte prima en we zijn niet ziek gewordenquote:Op donderdag 20 december 2018 15:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vind het idee van de uitgeholde kaas waar God weet al hoe vaak in gekookt is tamelijk onsmakelijk
Die gaat toch s avonds ook gewoon even in de snelwasser (ondersteboven zodat het sop er wel uitloopt natuurlijk) en is dan de volgende dag weer klaar voor een nieuwe ronde?quote:Op donderdag 20 december 2018 15:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vind het idee van de uitgeholde kaas waar God weet al hoe vaak in gekookt is tamelijk onsmakelijk
Zoals ik zei, onsmakelijk ideequote:Op donderdag 20 december 2018 15:45 schreef Gripper het volgende:
[..]
Die gaat toch s avonds ook gewoon even in de snelwasser (ondersteboven zodat het sop er wel uitloopt natuurlijk) en is dan de volgende dag weer klaar voor een nieuwe ronde?
Superzout, zal qua hygiëne wel meevallen. En als er niet een flink korte omlooptijd is zal een toko als deze het wel niet aanbiedenquote:Op donderdag 20 december 2018 15:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vind het idee van de uitgeholde kaas waar God weet al hoe vaak in gekookt is tamelijk onsmakelijk
Wat was jullie 4e gang? En wat jammer dat er toch zwezerik en kaas voor je op tafel kwam. Heb je daarover wel gereclameerd bij de keuken?quote:Op zondag 23 december 2018 13:22 schreef Cat-astrophe het volgende:
Waar: Tribeca in Heeze
Tot mijn verrassing bleek wel dat ik bij de vierde gang (gnocchi) werd overgeslagen bij het indekken. Toen het gerecht werd geserveerd was het duidelijk waarom: hoooopen kaas. Mijn disgenoten sluiten bij Golfer aan: goddelijk gerecht en duidelijk waarom het een signature dish is.
‘Helaas’ betekende dat wel voor mij dat ik alsnog de zwezerik kreeg. De combinatie met fenegriek saus werkte wel, maar ik blijf het niet echt lekker vinden. Gelukkig zaten er genoeg andere afnemers aan tafel dus we hebben bordjes gewisseld.
Ik snap de keuze van de keuken, maar het even overleggen/aankondigen was fijn geweest.
Ik zie dat ik me heb verteld in de gangen. Van hun site:quote:Op zondag 23 december 2018 13:40 schreef golfer het volgende:
[..]
Wat was jullie 4e gang? En wat jammer dat er toch zwezerik en kaas voor je op tafel kwam. Heb je daarover wel gereclameerd bij de keuken?
Oh, verkeerd gelezen over die kaas en dat is wel toch een geheel ander menu dan wij hadden.quote:Op zondag 23 december 2018 13:47 schreef Cat-astrophe het volgende:
[ afbeelding ]
Waarbij de gerechten met * dus zouden vervallen als je voor zes gangen koos.
Kaas kwam er voor mij dus niet op tafel. Die was voor de twee tafelgenoten die dat als extra gang kozen.
Ik meen dat kreeft, gnocchi, patrijs en granité hetzelfde waren?quote:Op zondag 23 december 2018 13:54 schreef golfer het volgende:
[..]
Oh, verkeerd gelezen over die kaas en dat is wel toch een geheel ander menu dan wij hadden.
Wij hadden geen gnocchi, kabeljauw, zwezerik of patrijs.quote:Op zondag 23 december 2018 13:57 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ik meen dat kreeft, gnocchi, patrijs en granité hetzelfde waren?
Het is wel zo dat jullie sommige gerechten als amuse of pré dessert hebben gehad of andersom.
Zeker nog een keer op het verlanglijstje. Eerst even doorsparen.quote:Of een keer 12 gangen dineren in de keukenkamer?
Dat was eigenlijk ons plan voor gisteren, maar toen we de reservering wilden wijzigen bleek daar geen plaats meer te zijn... omdat een kennis van een van mijn disgenoten er met collega’s had gereserveerd
Serieusquote:
Ik weet dat het niet hier moet, sowieso moet ik er niet over beginnen, maar ik kan het niet latenquote:Op zondag 23 december 2018 13:22 schreef Cat-astrophe het volgende:
Totaalprijs met 4 gasten: 850 euro.
Waarvan ik 170 euro voor mijn rekening had en dat vond ik een goede prijs/kwaliteit verhouding.
En toch begin je erover...quote:Op zondag 23 december 2018 20:23 schreef flipsen het volgende:
[..]
Ik weet dat het niet hier moet, sowieso moet ik er niet over beginnen, maar ik kan het niet laten
Dan ga je duur uit eten met 4 man, bent bereid om flink wat stuk te slaan. En dan ga je bij het vragen van de rekening toch met de calculator erbij zitten uitrekenen wat iedereen apart heeft genuttigd, zodat niemand te veel en niemand te weinig betaalt? Ik snap dat nooit zo eerlijk gezegd Deel de rekening door 4 en klaar?
Uiteraard niet persoonlijk bedoeld, maar ik zie het zo vaak en dan voornamelijk met Hollanders volgens mij?
Dus niet een half uur aan tafel gaan discussiëren met zijn allen over ieder dubbeltje, daar ging het me een beetje om. Zo is het natuurlijk prima, zouden meer groepjes moeten doenquote:Op zondag 23 december 2018 20:51 schreef Cat-astrophe het volgende:
Dat degene die de rekening die avond voorschiet de dag erna alle elementen doorrekent en een prijs pp maakt is fijne service. Hadden we allemaal hetzelfde drank arrangement gehad dan had je mij niet gehoord over de twee tientjes verschil tussen mijn en hun menu.
En om je helemaal gerust te stellen: ik heb ongeveer 30 km omgereden om iedereen thuis te brengen en heb daar geen cent voor gerekend.
Heb van uit eten met collega’s geleerd dat best veel restaurants het oké vinden om per persoon af te rekenen. Dan kan je ook zelf bepalen of je fooi wil. Ik blijf het een beetje gênant vinden, zou ook liever losse tikkies sturen dan het restaurant ermee lastig vallen.quote:Op zondag 23 december 2018 22:54 schreef flipsen het volgende:
[..]
Dus niet een half uur aan tafel gaan discussiëren met zijn allen over ieder dubbeltje, daar ging het me een beetje om. Zo is het natuurlijk prima, zouden meer groepjes moeten doen
Ze zullen best vriendelijk zijn geweest maar om bij een grote groep met iedereen individueel af te gaan rekenen is echt de hel voor die mensen joh.quote:Op maandag 24 december 2018 09:02 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
Heb van uit eten met collega’s geleerd dat best veel restaurants het oké vinden om per persoon af te rekenen. Dan kan je ook zelf bepalen of je fooi wil. Ik blijf het een beetje gênant vinden, zou ook liever losse tikkies sturen dan het restaurant ermee lastig vallen.
Ja ik weet het . Maar als mensen dit al jaren doen, kan ik ze er niet vanaf brengen.quote:Op maandag 24 december 2018 10:55 schreef Tim86 het volgende:
[..]
Ze zullen best vriendelijk zijn geweest maar om bij een grote groep met iedereen individueel af te gaan rekenen is echt de hel voor die mensen joh.
Dat de bediening in de horeca veelal kut met peren is, is al erg genoeg. Maar zelfs in de tophoreca is ernstig.quote:Op woensdag 2 januari 2019 14:43 schreef funnywell het volgende:
Ik denk dat ze je zo lang laten wachten omdat ze het simpelweg niet eens door hebben. Het interesseerd ze geen zak. Net als de huidige bediening. Waar bestaat je werk uit? Juist bestellingen opnemen en rondbrengen. Lopen ze over een terras rond, je moet bijna opstaan en als een malle rond zwaaien voor ze je zien. Heb zelf in de horeca gewerkt tijdens mn studententijd en dat was het minste wat er van ons verwacht werd. Onthouden wie je bedient hebt zodat je aan hun tafel staat wanneer ze beginnen te denken we willen afrekenen of iets nieuws.
Dit is een zaak met een Michelinster die over het algemeen geen gebruik maakt van studenten met bijbaantjes, maar behoorlijk, door hen zelf opgeleid personeel.quote:Op woensdag 2 januari 2019 14:43 schreef funnywell het volgende:
Ik denk dat ze je zo lang laten wachten omdat ze het simpelweg niet eens door hebben. Het interesseerd ze geen zak. Net als de huidige bediening. Waar bestaat je werk uit? Juist bestellingen opnemen en rondbrengen. Lopen ze over een terras rond, je moet bijna opstaan en als een malle rond zwaaien voor ze je zien. Heb zelf in de horeca gewerkt tijdens mn studententijd en dat was het minste wat er van ons verwacht werd. Onthouden wie je bedient hebt zodat je aan hun tafel staat wanneer ze beginnen te denken we willen afrekenen of iets nieuws.
Zo heilig is die ster niet.quote:Op woensdag 2 januari 2019 15:00 schreef golfer het volgende:
[..]
Dit is een zaak met een Michelinster die over het algemeen geen gebruik maakt van studenten met bijbaantjes, maar behoorlijk, door hen zelf opgeleid personeel.
Waar wordt dat beweerd?quote:
Waar?quote:Op woensdag 31 oktober 2018 16:48 schreef golfer het volgende:
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?
Was dat restaurant met de Michelinster, het simpele eetcafé of je lokale Chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?
Kan, als ik op hun site kijk, niet zo gauw iets over die actie vinden?quote:Op woensdag 16 januari 2019 15:16 schreef Gripper het volgende:
Waar? Mr Black & the White Ox - Utrecht
De kosten vielen mee want het 2e menu was gratis vanwege de opening. Die aanbieding hebben ze nog de hele maand januari en februari geloof ik. Normaal zou het 120 ¤ zijn, nu 80. Gewoon nette prijs.
Via Iens vind ik m wel:quote:Op woensdag 16 januari 2019 16:20 schreef golfer het volgende:
[..]
Kan, als ik op hun site kijk, niet zo gauw iets over die actie vinden?
Oh, 50% korting dus.quote:Op woensdag 16 januari 2019 16:33 schreef Gripper het volgende:
Via Iens vind ik m wel:
https://www.iens.nl/resta(...)white-ox/441449#info
heel de maand januari nog actie dus.
Kregen bij vertrek nog wel een kaartje mee met de promotie
Ik geef deze combo van Henks kaasfondue en Henks spareribs een 10/10quote:Op maandag 21 januari 2019 14:21 schreef Lucky_Strike het volgende:
En als je kaasfondue en spareribs combineert, krijg je de brainwave van het jaar. Het wordt een beetje een knoeiboel maar dat is het meer dan waard:
[ afbeelding ]
Leuk zo'n maandag vol restaurantervaringen. Jouw reuzesparerib dan maar eens compenseren met über-hipster veganistisch voer.quote:Op maandag 21 januari 2019 14:21 schreef Lucky_Strike het volgende:
Waar: Café 't Halve Maatje, Kleiweg, Rotterdam
Klinkt leuk voor als ik nog eens in Bloemendaal verzeilt raak. Is het ook zonder die actie de moeite waard?quote:Op maandag 21 januari 2019 13:10 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 20 januari 2019
Waar: Duinpaviljoen de Uitkijk in Bloemendaal.
Conclusie: prima prijs-waardeverhouding met die actie.
8/10
Wij hadden elk maar de helft van de burgers dus ik werd het niet zat. De grens van te veel kaas ligt bij mij ook wel erg ver wegquote:Op maandag 21 januari 2019 19:17 schreef FutureFairytale het volgende:
Leuke recensies allemaal LS! Thanks
Ik had bij Hudson ook de double b burger. Vond de blauwe kaas wel op n gegeven moment iets te overheersend maar heb het met smaak gegeten. Had je er zoete aardappelfrietjes met truffelmayo bij?
Zonder die actie is het ook wel de moeite waard. Reken dan op ca. 30-35 euro pp.quote:Op maandag 21 januari 2019 19:20 schreef stavromulabeta het volgende:
Klinkt leuk voor als ik nog eens in Bloemendaal verzeilt raak. Is het ook zonder die actie de moeite waard?
Die staat ook nog hoog (na De Jong die ik vandaag had) bovenaan mijn bucketlist. Ik was al bijna bang dat 212 met mijn hooggespannen verwachtingen zou tegenvallen, maar met jouw recensie heb ik er wel vertrouwen in. Ik zal eens voor eind februari, begin maart reserveren.quote:
Ik had gereserveerd voor 7 gangen, maar weer geannuleerd. Ga in plaats daarvan eerst binnenkort eten bij Bridges.quote:Op zondag 27 januari 2019 23:12 schreef stavromulabeta het volgende:
Die staat ook nog hoog (na De Jong die ik vandaag had) bovenaan mijn bucketlist. Ik was al bijna bang dat 212 met mijn hooggespannen verwachtingen zou tegenvallen, maar met jouw recensie heb ik er wel vertrouwen in. Ik zal eens voor eind februari, begin maart reserveren.
Heb je Fico al geprobeerd? Ben daar erg enthousiast over.quote:Op vrijdag 11 januari 2019 20:50 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Waar?
Zilt & Zoet, Maartensdijk
Wat at je?
Het 5-gangen Bib-gourmandmenu
• Zalm: gerookt / gemarineerd / piccalilly ijs / zoet zure groentjes / aardappelschuim
• Bloemkoolsoep / ras el hanout / gerookte makreel / croutons
• Wijtingfilet / gebakken / wilde spinazie / risotto van rode biet / Hollandaise saus
• Eendenbout / gekonfijt / gelakt / aardappelmousseline / wintergroenten / rode wijn dragon saus
• Pistachemousse / ganache van vijgen / krokante sinaasappel / vanillesaus /roomijs
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Bij het 5-gangen Bib-gourmandmenu kun je per gang kiezen tussen vlees, vis of vegetarisch. De overige ingrediënten zijn grotendeels hetzelfde. Mijn tafelgenote had de vegetarische versie: In plaats van de wijting kwam de vegetarische versie bijvoorbeeld met gefrituurd ei en in plaats van de eendenbout kreeg je champignons in een soort tempura.
Daarbij een fles Domaine de la Charité - Viognier Dame Blanche en dessertwijn bij het desert.
Impressie?
Nadat afgelopen december met het verdwijnen van zowel Elvi als L'ami Jac (vervangen door het zoveelste casual dining-concept), Utrecht nog meer tot een culinaire woestenij geworden is, was het tijd om ons heil wat verder buiten de stad te zoeken.
Wij waren op een doordeweekseavond zo'n beetje de enigen die nog niet de pensioengerechtigde leeftijd bereikt hadden. Maar dat mocht de pret niet drukken. Vriendelijke en vakkundige bediening. De gerechten waren allemaal van behoorlijk hoog niveau. Fijn was ook dat er gedurende de hele avond lekker brood bleef komen. Om echte minpuntjes te vinden moet ik dan ook spijkers op laag water zoeken. Maar om maar eens wat te noemen: De cracker bij de Wijting leek vooral op basis van esthetiek uitgezocht te zijn, eigenlijk was hij gewoon te zoet bij de rest van het gerecht. En de wijting had misschien een ietsepietsie sappiger gekund. En de tempura-achtige substantie (filodeeg staat op de kaart ) rond de champignons van mijn tafelgenote was wat slap en weeïg. Maar goed, dat is echt gezeur in de marge.
Het enige wat misschien echt te noemen valt, is dat door de keuze om vlees/vis/vegetarisch min of meer dezelfde componenten te serveren, waardoor het allemaal nét niet helemaal past. Vanuit perspectief van de keuken volledig begrijpelijk en binnen deze restrictie prima uitgevoerd. Maar het levert alleen hele leuke in plaats van fantastische gerechten op.
Kosten?
147,- voor 2 personen, inclusief drank. Heel schappelijk.
Ook leuk is dat op de wijnkaart naast de restaurantprijs ook de winkelprijs vermeld is (achter het restaurant is een wijnwinkel), en het supplement slechts 10-12 euro is voor de wat duurdere flessen. Wederom heel schappelijk.
Cijfer?
Voor het eten een 8-. Voor de totale prijs/kwaliteitverhouding een 8,5.
Nee, wel die andere Italiaan daar vlak naast. Misschien eens proberen. Na 212...quote:Op maandag 28 januari 2019 10:22 schreef rhubarb het volgende:
[..]
Heb je Fico al geprobeerd? Ben daar erg enthousiast over.
Waar?[b]quote:Op woensdag 31 oktober 2018 16:48 schreef golfer het volgende:
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?
Ik tel er maar 4?quote:Op dinsdag 29 januari 2019 19:27 schreef stavromulabeta het volgende:
Wat at je?
Het 5-gangenmenu:
• Griet met coquille, artisjokpuree, raapjes en monnikenbaard
• Knolselderij met amandelmelk en koffiekombucha
• Ravioli met ricotta, aardpeerpuree en -kroketje en citroenschuim
• Eend met zwarte rijst, shizoblad, aardappel-zeewierpuree.
Ik ben helemaal het dessert vergeten : hangop, parfait van peer(?), stukjes stoofpeer en een verder niet-geïdentificeerde gelei.quote:
Doen. Zelfs ik ben er geweest.quote:Op dinsdag 29 januari 2019 19:58 schreef Lucky_Strike het volgende:
Nou wil ik nog liever naar De Jong
Valentijn, Tadaa. Niet dat je daar om moet geven, maar het is een excuus.quote:Op woensdag 30 januari 2019 10:07 schreef vinnypassy het volgende:
Ik wil ook! Maar wij moeten sparen omdat we een nieuwbouwhuis hebben gekocht en geven nu nog steeds teveel geld uit
Dus ik ga even een goed excuus bedenken om toch ¤200 uit te kunnen geven voor een speciale gelegenheid
We hebben al een hypotheekgesperk en eten bij mijn ouders staan, maar gezien onze mening over Valentijn (onnodig) had ik die er sowieso nooit doorheen gekregen ;-)quote:Op woensdag 30 januari 2019 10:34 schreef n0a het volgende:
[..]
Valentijn, Tadaa. Niet dat je daar om moet geven, maar het is een excuus.
quote:Op donderdag 31 januari 2019 15:34 schreef Lucky_Strike het volgende:
Kijk eens mensen, RealAIVD heeft een prachtig overzichtstopic gemaakt van jullie reviews: CUL / Restaurantreviews!
Als er iets aan ontbreekt, lezen we dat graag. Als je nog een review uit een eerder topic dan #23 in het overzicht wilt, voegen we hem graag toe.
Wow, wat tof en wat een werk Ga ik zeker gebruiken als ik weer eens naar NL gaquote:Op donderdag 31 januari 2019 15:34 schreef Lucky_Strike het volgende:
Kijk eens mensen, RealAIVD heeft een prachtig overzichtstopic gemaakt van jullie reviews: CUL / Restaurantreviews!
Als er iets aan ontbreekt, lezen we dat graag. Als je nog een review uit een eerder topic dan #23 in het overzicht wilt, voegen we hem graag toe.
Oh wow! Wat een werk, maar wat geweldigquote:Op donderdag 31 januari 2019 15:34 schreef Lucky_Strike het volgende:
Kijk eens mensen, RealAIVD heeft een prachtig overzichtstopic gemaakt van jullie reviews: CUL / Restaurantreviews!
Als er iets aan ontbreekt, lezen we dat graag. Als je nog een review uit een eerder topic dan #23 in het overzicht wilt, voegen we hem graag toe.
quote:Op donderdag 31 januari 2019 17:52 schreef Barreltje het volgende:
Wat een werk! Tof!
Rotterdam en Haarlem zijn goed gereviewed zo te zien..
Kutcamera. Donker. Weinig motivatie.quote:Op maandag 4 februari 2019 14:50 schreef Gripper het volgende:
Zou er leuk uitzien als je scherpe foto's had gemaakt Krea!
Alleen toch die vraag... (en ik zit altijd als eerste te vitten als iemand reageert met "Poeh wat een kleine bordjes, zit je dan wel lekker vol na zoiets? ik zou hier niet genoeg aan hebben hoor" )
Deze 4 gerechtjes en 2 amuses zien er wel klein uit. Had je er -met brood- wel genoeg aan, of is het meer: lekkere hapjes voor bij de wijn?
De wijnbars die ik ken maken tenslotte van wijn hun belangrijkste item, en het eten wat ze erbij verkopen is vaak niveau hapjes.
Wat jij laat zien is zeker geen borrelhapje, maar is het nou een restaurant waar ze ook goeie wijn erbij schenken, of een wijnbar waar toevallig ook een kundige kok in de keuken staat?
Dat zou men dan wel vantevoren mogen vertellen, want tegen de tijd dat je bord op tafel staat wil je eten. Ik vond het wat karig.quote:Op maandag 4 februari 2019 15:08 schreef Bluezz het volgende:
Komen wij ook wel eens tegen.. dan zou je een supplement erbij moeten nemen zoals friet of zo.
Dat kalf is als hoofd wel wat magertjes met die anderhalve wortelbal.
Klinkt lekker! Ik zie geen foto?quote:Op zaterdag 23 februari 2019 13:55 schreef Leintjeuh het volgende:
Waar: Five Guys Rotterdam
Wanneer: vandaag
Het eten: doppinda's, 2 milkshakes, 2 kleine friet, 1 all in bacon cheeseburger met jalapeños, 1 cheeseburger met gebakken ui, jalapeños, mayo, pickles en ketchup.
Prijs: ¤35
Cijfer: 9, in vergelijking met andere fastfood. Wel aan de prijs, maar super sappig vlees, heerlijke toppings, prima frietjes, goeie mayonnaise.
[ afbeelding ]
Ik zit nog steeds vol. Wel goedkoop op die manier, na mcdonalds heb ik heel snel weer honger.quote:Op zaterdag 23 februari 2019 19:11 schreef Kreator het volgende:
Nu heb ik zin in five guys. (het eten)
Op z'n kop, beetje pletten en happen maarquote:Op maandag 25 februari 2019 21:09 schreef flipsen het volgende:
Hoe eet je die hamburger nou eigenlijk? Is nogal een flinke, dus met je handen wordt lastig. Vork en mes is ook zo´n geklungel. Eén van de redenen dat ik meestal niet voor een hamburger kies
Het was een heel diep bordquote:Op vrijdag 1 maart 2019 17:51 schreef golfer het volgende:
Wow, Gripper, het water loopt mij in de mond.
Alleen...bij dat gerecht met kreeft en pompoen zien ik helemaal geen kreeft. Was die zo klein dat ie al verzopen was is de saus?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |