FOK!forum / Lifestyle / Elektronisch roken #47 Tzt met nieuwe OP
marc0871zondag 28 oktober 2018 @ 10:40
39505904-en-construcci%C3%93n-fondo-de-la-cinta.jpg170625_50937_3e3f6b5e88a28398cb0c01eb931fc3ad.jpg

6oraBGI.png

SPOILER: OP, the looooong version.
Inleiding

Aangezien ik hier op FOK! nog maar weinig ben tegen gekomen over elektronisch roken, ook wel dampen, e-smoken of vapen genoemd, ben ik zelf maar even een topic begonnen (veel schaamteloos gejat van Tweakers). Ik ben nu ongeveer 5 weken gestopt met analoog roken (the real deal dus). Dit viel niet mee. Ik rookte vrij veel namelijk. Het laatste jaar rookte ik ongeveer een pakje Javaanse Jongens 3/4 (37.5 gram) per anderhalve dag. Ik gok dat dit neerkwam op een shagje of 30 a 35 per dag.

Ik had gehoopt dat mijn verlangen naar een shagje na een week of 4 wel tot praktisch 0 gereduceerd zou zijn, maar helaas bleef ik op momenten last houden van een aanhoudende drang om te roken. Ik moest gewoon iets inhaleren en de drang om toch maar wat te roken te gaan halen bleef zo nu en dan in me opkomen. In de weekenden, vaak onder het genot van een biertje of wat, ging ik dan ook regelmatig voor gaas en bietste ik her en der een shagje of sigaret. Door de weeks was dit een stuk minder, maar ook dan kreeg ik regelmatig met die drang om te roken te maken.

Uiteindelijk werd ik er gek van en ben me eens gaan verdiepen in het fenomeen elektronisch roken. Ik raakte aardig nieuwsgierig en heb dus meer uit nieuwsgierigheid een elektronisch roken starter kitje gekocht. Sinds gisteren heb ik dus een elektronische sigaret en ben er best positief over. Dit wil ik met jullie delen en ik denk ook serieus dat dit mij gaat helpen om niet meer te roken.

Elektronisch roken? Huh..wat is dat?

Een e-smoke is een apparaatje dat bestaat uit een batterij, een verdamper en een reservoir waar je vloeistof in doet. De zogennaamde e-liquid. Deze vloeistof wordt door de verdamper verhit waardoor er een damp wordt geproduceerd welke je vervolgens kunt inhaleren. De damp lijkt sterk op rook, maar aangezien er geen sprake is van een verbrandingsproces, mag je eigenlijk niet van rook spreken. De vloeistof bestaat voornamelijk uit Propyleenglycol waarin nog enkele andere stoffen zijn opgelost, zoals bijvoorbeeld smaak en geurstoffen.

E-smoken is vele malen minder slecht dan gewoon roken. Aangezien er geen sprake is van verbranding, krijg je dus ook geen schadelijke verbrandingsproducten binnen. Ik schrijf bewust dat het minder slecht is, omdat het nog altijd gezonder is om niet te e-smoken. De liquids bevatten namelijk wel nicotine, hoewel er ook liquids zijn die geen nicotine bevatten. Toch is de nicotine wel essentieel om de zogenaamde "troath hit" te behalen. Dit is de prikkel in de keel die je ervaart bij het inhaleren..

De damp lost veel sneller op dan rook, het is praktisch geurloos en ook niet schadelijk voor je omgeving. Ook zul je geen vieze smaak meer in je mond hebben na het roken van zo'n e-smoke, hetgeen bij het roken van tabak wel het geval is. Je stinkt ook niet meer na het roken. Man wat stinken rokers zeg... ik heb dus ook altijd zo gestonken :r

In theorie mag je overal e-smoken omdat er geen sprake is van een verbrandingsproces en je dus geen rook produceert. In de praktijk blijkt dat nogal eens tegen te vallen. Mensen zouden je vaak raar aankijken en het e-smoken verwarren met echt roken. Onwetendheid, voornamelijk. Wellicht dat dit in de toekomst wel wat zal veranderen.

Hieronder even een aantal voordelen ten opzichte van het roken van tabak:

• Er is geen verbranding, dus er komen (bijna) geen giftige stoffen vrij, en de damp geeft nagenoeg geen geur af.
• De damp lost snel op, dus het zal geen rokerige kamer veroorzaken.
• Je kan/mag het ding in theorie overal roken
• Je hebt geen asbak of aansteker nodig
• Je bergt hem eenvoudig weer op, ook na één snel trekje!
• Je hoeft je geen zorgen te maken over wat met de as te doen, of waar het filter weg te gooien
• Je stinkt niet. Je kleren, auto, huis, handen etc. ook niet (tenminste niet naar rook ;) )
• Er komt geen irriterende rook vanaf.
• Hij rookt niet door terwijl je hem niet gebruikt.

Gezondheid

Zoals je al waarschijnlijk aan de hand van bovenstaande tekst kan raden, is een e-smoke veel minder ongezond voor je dan analoge peuken verbranden. Waarom zeg ik "minder ongezond" ? Nou.. er zit nog steeds nicotine in, bijvoorbeeld. Echter, het is een ieder duidelijk dat het roken (dampen) van e-smokes alleen al op basis van het feit dat er geen verbranding plaats vindt, gezonder moet zijn dan een normale peuk. Daarr kan in ieder geval geen twijfel over bestaan. Je vraagt je wellicht af - maar waarom lees ik dan zo veel over schadelijkheid als ik even op Google naar "e-cigarette" zoek?

Nou... als ik heel eerlijk ben is dat gewoon een beetje vaag. Er is redelijk wat onderzoek gedaan naar e-smokes, en daarbij zijn her en der wat licht schadelijke gevolgen gevonden. Bijvoorbeeld dat het je adem-weg vernauwt. Dat duurt dan tot 10 minuten na gestopt te zijn met het gebruik. Echter is in dit onderzoek alleen gekeken naar e-smoken. Niet wat er gebeurd met gewoon roken, of het stomweg inhaleren van damp (denk sauna) of dan hetzelfde effect optreedt.

In de USA hebben ze de FDA een onderzoek laten doen naar alle kwalijke eigenschappen. "Helaas" (voor de FDA) kwam daar echter uit dat het helemaal niet zo slecht was en al helemaal niet als je het vergeleek met een sigaret. Het rapport is op de site van de FDA te vinden en daar wordt heel veel gesproken over het aantreffen van bepaalde stoffen die slecht zijn voor de mens. Echter, ze vermelden er niet bij dat de concentraties waarin die stoffen voorkomen een factor 1000 tot 15000 lager zijn dan in een normale sigaret. Voor een goede analyse van het rapport (helaas in het Duits), deze link. Hierbij zitten alle links, inclusief bronnen in het engels en aanverwante zaken.

Je kunt het even allemaal doorlezen, maar kort samengevat komt het hier op neer:

• In 1ml e-liquid zit 40x minder Nitrosamine dan in een nicotinepleister of nicotinekauwgom
• In één sigaret zit 15000x zo veel Nitrosamine als in 1ml e-liquid
• In één liter bier zit twee keer zo veel Nitrosamine als in 1ml e-liquid

Dus als we het even snel uitrekenen:

Je kunt acht jaar lang 5ml e-liquid per dag dampen en dan heb je dezelfde hoeveelheid nitrosamine opgenomen als met het roken van één sigaret.

Daarbij wordt er gedaan alsof de andere gebruikte materialen in de liquids enge chemische middelen zijn, terwijl dit (afgezien van de nicotine!) allemaal middelen zijn die goedgekeurd zijn voor de menselijke voedselverwerking!

Los van het stoppen met nicotine innemen heeft e-smoken alle voordelen die je kan verwachten van het totaal stoppen met het roken van sigaretten. Ik geef toe, dat is een redelijk grote "los van", en Nicotine is zeker ook niet speciaal goed voor je. Het probleem bij het online onderzoeken van wat Nicotine nou precies met je doet is dat de meeste studies eigenlijk meer studies zijn van het roken zelf (per slot van rekening zijn er geen andere noemenswaardige bronnen van nicotine, dus het bestuderen los van sigaretten lijkt weinig zinvol). Maar het is in ieder geval duidelijk dat Nicotine net als caffeine een drug is, en je die stof uiteraard liever niet in je lichaam wil.

Er zijn evenwel een paar problemen die nog nader moeten worden onderzocht. Zo is het bijvoorbeeld nog onbekend hoeveel van de nicotine die in e-liquids zit, daadwerkelijk in je bloedstroom terecht komt. Sommige mensen zeggen 10% in vergelijking tot een normale sigaret, anderen weer 30%. Een (realistisch) nadeel van e-smokes die vaak wordt aangehaald is dat het moeilijk is te bepalen hoeveel nicotine je binnen krijgt. Dat is correct, en is wellicht het enige nadeel dat daadwerkelijk en objectief gezien als zodanig kan worden gezien. Echter, mijn mening is dat je dit op den duur zelf zal reguleren. Je moet het wel heel, heel bont maken om een overdosis nicotine tot je te nemen, en het feit dat dit nog geen enkele e-smoker ter wereld is gelukt zou je gerust moeten stellen. Het is overigens in theorie wel mogelijk om een overdosis te scoren met normale peuken, echter in de meeste gevallen zal je lichaam dermate hard beginnen met protesteren dat je waarschijnlijk nooit zo ver zal komen.

Even samenvattend de gezondheids-voordelen van de e-smoke versus de normale sigaret:

• Geen teer, kool-monoxide, en andere verbrandings-producten
• Geen ammonia en 4500 andere chemische stoffen die in normale sigaretten zitten
• Geen rook die de mensen in je omgeving een hoger risico op ziektes geeft
• Geen vervelende hoest, grijze huid, gele vingers, kortademigheid

De kosten

Voor met name sigarettenrokers is het qua kosten besparing vrij interessant om over te stappen op elektronisch roken. Voor shagrokers iets minder, maar ook die zullen voordeel behalen.

Men neme een gemiddeld eGo starter setje. Later hieronder behandel ik nog uitgebreid de hardware, maar neem van mij even voorlopig aan dat een eGo setje waarschijnlijk jouw keuze zal worden, dus laten we hier even van uitgaan. Nou, dat kost je zo'n EUR 60. Dat is dan een quality setje van JoyeTech, met twee e-smokes. Daar krijg je ook twee tankjes en twee atomizers bij. We gaan even een jaar-berekening maken, dus laten we even uitgaan dat een atomizer zo 3-4 weken meegaat (15 per jaar nodig) en een batterij voor een maand of 4-6. Voor het gemak, rekenen we twee extra batterijen. Een atomizer is zo EUR 7.50, een batterij EUR 20. (nogmaals, ik neem de prijzen ruim. Je kan ze waarschijnlijk voor 5 EUR en 15 EUR ook wel krijgen). Nou, (15x 7.50) = EUR 112.50 + (2x 20) = EUR 40 == EUR 152.50 aan onderdelen. Zitten we voor de hardware op EUR 212.50 per jaar.

Dan - de liquids. Daar ga ik uit van een verbruik van 2.5ml per dag, elke dag. In het begin zal dit waarschijnlijk hoger liggen (nieuw, leuk, spannend!) en later waarschijnlijk minder, maar laten we er even van uit gaan dat jij een fanatieke damper wordt! Nou... 365 dagen gedeeld door 4 = 91.25 flesjes per jaar. 10ml flesjes kosten zo tussen 3.95 en 5.95, laten we even uit gaan van 5 Euro per flesje. Er bestaan ook flesjes van meer dan 10ml, en die zijn vaak ietsje goedkoper trouwens. Goed. 91.25 * 5 EUR = 456.25 EUR per jaar aan e-liquids. Laten we even voor de volledigheid wat oplaad-kosten erbij nemen, zeg, twee tientjes op jaar-basis. Ok. Dan hebben wij in totaal... EUR 212.50 (hardware) + EUR 456.25 (e-liquids) + EUR 20.00 (electriciteit) = EUR 688.75 per jaar (EUR 1.89 per dag).

Jaja... je ziet hem al aankomen... met dat per-dag bedrag natuurlijk... maar goed, even verder rekenen. Hoeveel geef je uit aan normale sigaretten? We nemen even aan dat je een pakje van 19 peuken per dag zal verbranden. Dat is 365x 5.40 = EUR 1971.00. Ja dat ziet er al een stuk minder fijn uit he? Gooi er nog 20 aanstekers bij.. 20 EUR... in totaal komt dat neer op EUR 2000 per jaar. Twee Duizend pieken. Versus 688.75.

De hardware
Ok, je hebt genoeg van analoog roken en je wil een e-smoker worden. Goed zo! Maar nu... er is zo veel aanbod, wat is nou de goede keuze? Ik zeg er meteen eerlijk bij - het wordt je niet makkelijk gemaakt! Er zijn heel veel soorten e-smokes, sommige daarvan zijn wel in NL te koop, andere weer niet. Sommige werken met weg-werp cartridges, andere met vloeistof-tankjes. Sommige zijn klein, andere groot. Het is inderdaad een ramp om zo als n00b even te vinden wat je nou wil. Dus, we gaan het even allemaal uitleggen.

Voordat ik begin, De Gulden Regel Van E-Smokes Kopen:

!! Koop altijd een setje met twee peuken/batterijen !!
!! Single e-smoke "sets" (tenzij als vervanging voor een stuk exemplaar) zijn een total no-go !!

Want ja, ook jou zal het overkomen dat 1 stuk is, de batterij op is, etc. en je wil NIET weer terugschakelen op analogs. Dus - ALTIJD een duo-set kopen. Het is ietsje duurder, maar veel, veel beter.

Veel mensen willen dat hun e-smoke zo veel mogelijk op een sigaret lijkt. Dat is géén goed uitgangs-punt. Ten eerste ben je dan gedoemd tot het kopen van kant-en-klare modellen met een kleine batterij, ten tweede wordt het lastiger om het ding te dampen waar je niet mag roken. Wellicht vind je dat niet belangrijk, kan. Maar het is wel een feit. Zijn er dan helemaal geen goede sigaret-achtige e-smokes? Jawel... als je wat nadelen voor lief neemt. Maar als je echt serieus wil dampen, dan begin je toch met een stapje hoger. Maar, ik laat de keuze aan jou. Laten we eens de gangbare systemen in een lijstje zetten.

A - De "iSmoke"

Deze naam is door een mede-poster bedacht, en hij vat best goed samen wat de simpelste versie van de e-emoke is. Ze lijken op normale sigaretten, zijn klein en handzaam, en kosten in sommige gevallen het minst. Echter, je zit dikwijls vast aan 1 leverancier. Hieronder een paar voorbeeldje:

images?q=tbn:ANd9GcQc7E8uj9VUELp22HrJgwdkYRDKUdW4ktylJCOcwb-2a4lIN6hR
NuCig Pro 4 (website: http://www.nucig.co.uk/)

Voordelen van deze "iSmokes":

• Goedkoop als instap model
• Lijken op een sigaret
• Er is geen knopje dat je in moet drukken om te inhaleren, werkt op luchtdruk
• Geen geklooi met vloeistofjes bijvullen
• Batterij laad redelijk snel op (minder dan 30 min)

En dan even de nadelen:

• Relatief weinig rookontwikkeling (zeker met de el-cheapos)
• Lijken op een sigaret (kan voor verwarring zorgen)
• Er is geen knopje dat je in moet drukken om te inhaleren (ja, dit is ook een nadeel want je kan hem bijvoorbeeld niet voorgloeien voor een sterkere flash
• Weinig keuze met smaken van de vullingen (zeker met de el-cheapos)
• Korte tijd voor je weer ding moet opladen (2 uur medium-intensief dampen)
• Je zit vast aan de producent voor de cartridges/atomizers

Voor een E-Health setje zou je niet meer dan EUR 15 moeten betalen (2-peuken set) - alles daarboven is afzetterij. Voor NuCig... hangt af van welke optie je wil, maar alleen NuCig zelf verkoopt ze, dus afgezet worden is niet mogelijk (als je hun prijs billijk vind, natuurlijk ;)). Echter, mocht je ergens online andere vergelijkbare e-smokes vinden, wees alert op de prijs. Ze mogen onder geen omstandigheid meer dan EUR 50 kosten, en dan is dat al erg veel en hoop ik dat je er een flinke dosis cartridges er bij krijgt.

B - eGo/510 systemen

Dit zijn de meest gangbare e-smokes, en hebben ook de beste prijs/kwaliteit verhouding. Jaja... dit is de sweet-spot als je op zoek bent naar een goede, complete rook ervaring, af en toe wil eperimenteren met smaakjes en atomizers, maar geen zin hebt om echt hard core alles zelf te maken en rond te lopen met een bazooka. Er zijn heel, heel veel modellen, maar het belangrijkste aan al deze dingen is het nummer "510". Dat wil zeggen - 510 is (in de praktijk) de benaming van een schroefdraad-formaat waar dan de meeste accessoires op passen. Echter, dit betekent niet dat ze allemaal even dik zijn! Het kan dus zo uitkomen dat als je helemaal random 510-compatible accessoires/apparaten koopt je een combinatie zal hebben die van dik naar dun naar dik verloopt. Als je esthetiek belangrijk vind, let daar dan op. Nou, even wat plaatjes...

Electronic-Cigarette-Ego-T-650mAh-900mAh-1000mAh.jpg
Standaard EGO-T model (niet JoyeTech, maar knock-off, echter dikwijls net zo goed)

ego-c-electronic-cigarette-(page-picture-large).jpg
JoyeTech Ego-C systeem, Ego-T met los vervangbare verdampers (website: http://www.joyetech.com)

Mensen die al wat langer dampen en ervaring hebben met de apparaten raden JoyeTech aan. Echter, dit zal niet lang meer zo blijven - laten we eerlijk zijn, deze dingen zijn niet bepaald complex (batterij, chipje, atomizer... whooptiedoo!) dus het is dan ook vrij lastig om ze echt te vergallen. Maar, als je wat meer zekerheid wil, en garantie op prijs stelt, is JoyeTech aan te raden. We zetten weer even de voor en nadelen op een rij:

Voordelen van de eGo:

• Goede, degelijke rook-ontwikkeling met goede Throat Hit (TH)
• Je kan elk soort liquid proberen van elke verkoper (geen vendor lock-in)
• Met normaal dampen gaat de batterij een hele dag mee
• Relatief handzaam formaat, meestal geen led op de tip
• Ruim aanbod van accessoires
• Onderdelen zijn relatief goedkoop (zie voorbeeld onder "kosten")
• Meer controle over hoeveel liquid je rookt
• Je kan hem voorgloeien door het knopje even ingedrukt houden voor een hijs

En de nadelen:

• Aanzienlijk groter en zwaarder dan een normale peuk. Je went er aan, maar duurt even
• Meer geklooi met liquids, af en toe wat lekkage wegvegen, etc.
• Als atomizers tegen het eind van hun leven zitten kan de smaak onprettig zijn
• In de meeste gevallen geen voltage-regulatie (zal waarschijnlijk veranderen in 2013)
• Past maar met moeite in een broekzak, kan breken als je lomp bezig bent
• Beter opletten met accessoires kopen (zoals juiste weerstand/voltage van atomizers etc.)

Zoals je ziet, er kleven relatief weinig nadelen aan de 510 setjes, en veel voordelen. Dit is dan ook de reden dat ze het meest populaire model zijn. Als je de grootte voor lief neemt, is het de perfecte e-smoke voor de meerderheid van rokers. En als je eenmaal je combinatie van atomizers/batterij hebt gevonden ben ja klaar. Nou, hoeveel moet het kosten? Een goede due e-smoke set zou je niet meer dan 60 EUR moeten kosten. EUR 80 als je er allemaal accessoires bij krijgt, maar ook echt niet meer. Je kan ze al krijgen vanaf EUR 35, maar dat zijn dan vaak niet de "originele" JoyeTech.

De eCab is een nieuwe versie van JoyeTech, en wordt geprezen om zijn degelijke rook-ontwikkeling en bouw-kwaliteit. Het nadeel ervan is echter dat de meegeleverde batterijen slechts 360mAh zijn. Dat is in vergelijking met de 650mAh of zelfs 1100mAh van eGo setjes vrij weinig - houd er dus rekening mee dat je bij de eCab wat vaker van batterij zal moeten verwisselen!

De pro gear

Okay... als je even wat serieuzer met dampen aan de slag wil, bereid bent wat meer cash uit te geven, en op zoek bent naar de ultieme damp-ervaring, dan zijn er nog een paar apparaten die je aanzienlijk meer mogelijkheden bieden. Deze kosten over het algemeen een stuk meer (EUR 100-300) maar dan heb je ook wat. Overigens, in sommige gevallen is het zo dat het kopen van een Pro apparaat op de lange termijn goedkoper zal blijken te zijn, maar dan moet je wel bereid zijn om je eigen atomizers in elkaar te draaien. Althans - het verhittings-element ervan. Dit heet een zelf-wikkelaar. Je koopt speciaal dun gloeidraaid, glas-vezel draad, en maakt je eigen wikkels. Dit is tot wel 90% goedkoper dan een atomizer vervangen, maar vereist wel dat je stabiele handjes hebt ;) Het zelf maken van je gloei-draad geeft je ook absolute en totale controle over de smaak. Meer of minder draad, veel of weinig glasvezel, al die dingen zullen bepalen hoeveel smaak, damp en throat hit je zal krijgen. De ultieme dampers maken zelfs hun eigen apparaten, maar dat is even iets voor een andere keer. Hier onder even een paar plaatjes van Pro gear:

lavatube_01.jpg
Een van de meest populaire "pro" apparaten, de LavaTube

epic%20storm%20mini%20detail.jpg
Versie 2.0 van de LavaTube, de Epic Storm (Normaal en mini)

-A1-Verdampfer-.jpg-A2-T-.jpg
Zelf-wikkel verdampers van Bulli-Smoker.de (tussen 50 en 70 EUR per stuk)

Zoals je ziet, zijn deze dingen ook erg groot - je zal er niet snel mee over straat lopen. Als je een van deze wil kopen, zou ik je aanraden dat je de eGo voor buiten koopt, en deze voor binnen. Let wel, in de meeste gevallen zijn de accessoires voor de twee te gebruiken op beide (al dan niet met (meegeleverde) adapters). De LavaTube kost een relatief bescheiden EUR 50-70 (afhankelijk van het pakket dat je kiest) en de Epic Storm zou je voor zo rond de 90-110 EUR moeten kunnen scoren. Op allebei de apparaten kan je het voltage instellen in stapjes van 0.1 V, tussen 3.0 en 6.0V. Het grootste technische verschil is dat de Epic Storm ook de weerstand van je atomizer kan meten. Het voltage is van elementair belang bij hoeveel rook en Throat Hit je krijgt. Echter, als je ook de weerstand van de atomizer weet, dan is het makkelijker in te schatten welk voltage correct is. Anders is het even pielen/proberen.

Voordelen van de Pro Gear:

• Uitstekende damp-ervaring, volle smaak, zeer goede throat hit
• Je kan elk soort liquid proberen van elke verkoper (geen vendor lock-in)
• Met normaal dampen gaat de batterij een hele dag mee
• Totale controle over hoe het smaakt, dampt en voelt
• Ruim aanbod van accessoires
• Verwisselbare batterijen
• Je kan hem voorgloeien door het knopje even ingedrukt houden voor een hijs
• Diverse instellingen mogelijk (voltage, weerstand meting, etc.)

En de nadelen:

• Groot, log apparaat (tot wel 200 gram of meer)
• Vereist meer handarbeid (alhoewel je ook "normale" atomizers kan gebruiken)
• Relatief hoge kosten aan het begin, accessoires zijn duurder
• Past maar met moeite in een broekzak, kan breken als je lomp bezig bent
• Adapters nodig voor sommige accessoires

Okay... dat is dan de hardware. Dit is bij lange na niet alles, er zijn nog veel meer systemen, zoals de 810, de 910... het houdt niet op. Echter, op dit moment (September 2012) is de 510 met grote voorsprong het meest gebruikte systeem, er zijn de meeste accessoires voor te vinden voor de beste prijs, en is plenty informatie te vinden online over deze systemen. Je staat natuurlijk altijd vrij om iets anders te kopen, en we horen graag over andere systemen! Nog even tot slot om er zeker van te zijn dat je dit onthoud... tenzij je een pro-systeem koopt met verwisselbare batterijen, koop altijd een setje van twee peuken. Echt, trust me, het is van cruciaal belang. Zelfs als je maar heel af en toe wil dampen, is het alsnog aan te raden. Al was het maar omdat je vader/vriend/oom het ding ook lekker vindt en hem even wil lenen. Just do it!

Voor goede, lange demonstraties van de hier besproken producten, raad ik je aan om deze videos te bekijken. Ze zijn in het Duits, maar de man weet echt waar hij het over heeft!

Video voor beginners (vooral ove eGo)
eGo videos (demos en product-reviews)
Review van Epic Storm en Lava Tube

De Liquids - De smaak van dampen

Liquids kunnen we relatief kort over zijn. Om te beginnen, zijn er een heleboel. Er is de "originele" liquid, Dekang (DK) die door menig damper ook als beste wordt ervaren. Maar er zijn ook nog merken als @37, LiQueen, High Class, White Premium... echt te veel om op te noemen. Smaakjes zullen persoonlijk zijn, alhoewel mijn persoonlijke mening is dat je in het liefst wil beginnen met rook-achtige smaakjes. Ga dus niet voor blije aardbei of kauwgom - neem in ieder geval een smaak die ongeveer in de richting van tabak ligt, zoals koffie, noten of uiteraard tabak zelf. Dit is voornamelijk van belang als je wilt overstappen naar dampen. De dag dat je verlangt naar de smaak van een analoge sigaret zal ongetwijfeld komen. Het is dan van belang dat je dit op kunt lossen met een rokerige liquid in plaats van terug te vallen naar sigaretten.
Daarnaast zit er uiteraard nicotine in de vloeistoffen. De nicotine is helaas belangrijk. Niet eens alleen vanwege de verslaving die je er aan hebt, maar ook omdat de "throat hit" (TH) door de nicotine tot stand komt. Men heeft reeds geprobeerd om die TH met iets anders teweeg te brengen, echter dit is niet zo succesvol.

Het lijkt vanzelfsprekend dat je eerst wil overschakelen op e-smokes met nicotine zodat je van de sigaret af bent, en dan als tweede stap ook af wil van de nicotine. Dit is echter dus wat lastiger, vooral door het gebrek aan TH. Het roken van nicotinevrije liquids voelt dan ook een beetje alsof je gewoon warme wolkjes lucht inademt - wellicht leuk als je een heel lichte roker was, maar voor degenen die wat langer aan de analoge sticks zaten, geeft dit vaak toch geen voldoening. Zelf heb ik heel hoopvol drie flesjes zero nicotine spul gekocht, en helaas heb ik het grootste deel reeds weg-gegeven, want het beviel niet. Je kan uiteraard wel mengen, zodat je de hoeveel nicotine verkleint, maar echt er helemaal van af zijn... dat wil nog niet echt werken.

Als je besluit liquids te mengen, die dit bij voorkeur met liquids van hetzelfde merk. Ik heb gemerkt dat als je liquids van verschillende merken samenvoegt, je dikwijls "laagjes" maakt, zodat dus de ene liquid bovenop de andere ligt. Schijnbaar mengen ze niet zo lekker. Maar goed, ik heb dat "mengen" ook in de atomizer gedaan, wellicht is het slimmer om dit even te doen voordat je ze er in giet ;)

Onderhoud - Het reinigen van de elektrische sigaret

Voor iedere elektrische sigaret geldt feitelijk hetzelfde. Zorg dat deze in een goede staat blijft en maak hem regelmatig schoon. Aangezien sommige elektrische sigaretten herbruikbaar zijn is het belangrijk dat deze periodiek worden ontsmet met bijvoobeeld isopropyl alcohol. Een goede indicator voor onderhoud is het verbrand smaken van de damp, een stijve teug of verminderde dampproductie. Let op! Een stijve teug kan in het geval van een automatische batterij ook komen doordat er een rookkanaaltje in de batterij-atomizer verbinding verstopt is.

Globaal bestaat een elektrische sigaret uit drie onderhoudsdelen. Een deel waarin de vloeistof wordt opgeslagen, een deel waarin de vloeistof elektrisch wordt verdampt en een deel dat zorgt voor de stroomvoorzienning. Er bestaan meerdere constructies van de elektrische sigaret. Constructies waarbij de verdamper en vloeistof opslag ontkoppelbaar zijn en constructies waarbij deze delen geïntegreerd zijn. Bij sommige systemen is de verdamper opnieuw op te bouwen. Onderhoud op deze systemen is het meest fijn, aangezien alles vervangbaar is. De geïntegreerde systemen maken onderhoud moeilijker. Vaak zijn deze delen dan ook bedoeld om te vervangen zodra ze op zijn. Het onderhoud van een elektrische sigaret is dus erg merkspecifiek.

Behalve de batterij, is ieder deel van een elektrische sigaret af te spoelen. Als de vloeistof is opgedroogd kan deze eenvoudig met lauw tot warm water verwijderd worden. De vloeistofjes lossen goed op in water. Verschillen in resultaat tussen het uitkoken van een verdamper of het eenvoudig gebruik maken van warm water worden niet gemeld.

Op de verdamper kan aanslag ontstaan door niet goed verdampte of ingedroogde vloeistof. Deze aanslag is wat lastiger te verwijderen. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een methode waarbij de spoel in de verdamper voor lange tijd zonder liquid wordt verhit. Eventueel kan je ervoor kiezen op de spoel te blazen of water toe te voegen, zodat de spoel schoon kookt. Het verhitten van de spoel kan op diverse manieren.

• Het is mogelijk de spoel periodiek kortstondig te verhitten zonder dat er vloeistof in het reservoir aanwezig is. Deze manier van verhitten zorgt ervoor dat het residu op de spoel alsnog opgebrand wordt. Deze manier zorgt tevens voor een aanslag op de levensduur van de spoel en lading van de batterij. Pas op dat je niet de spoel zelf verbrand en laadt de batterij opnieuw op.

• Een andere manier is om de spoel door een vlam te verhitten. Hiervoor moet de verdamper uit elkaar gehaald worden zodat er goede toegang tot de spoel ontstaat. Door middel van een vlam van een gasfornuis of aansteker kan nu de spoel schoon gebrand worden.

Bij de meeste elektrische sigaretten is het verwijderen van aanslag niet bijzonder goed mogelijk. Het is daardoor van belang de verdamper regelmatig te onderhouden. Er worden goede resultaten geboekt met het periodiek laten weken van de verdamper. Na het weken is het belangrijk dat de verdamper goed opgedroogd is voor gebruik. Dit kan gedaan worden door deze even op de kachel te plaatsen of te verwarmen met een föhn. Het live opdrogen van de verdamper in de elektrische sigaret is geen groot succes. Het kost bijzonder veel batterijlading en het gaat langzaam. Het is altijd aan te raden een reserve verdamper bij de hand te hebben.

Verklarende woordenlijst

2h3pp9t.jpg

E-shops

- http://www.e-rookshop.nl
- http://www.e-sigaretspecialist.nl
- http://www.novosmoke.nl
- http://www.ebnferro.com
- http://www.ismoke.nl
- http://www.cmalo.nl
- http://www.e-cig4u.nl
- http://www.oliespuitje.nl
- http://www.rookwinkel.nl
- http://www.nucig.co.uk
- http://www.esmokedeal.nl
- http://www.vapemunki.co.uk
- http://www.smokesmarter.nl
- http://www.ea-sigaret.nl
- http://www.vaperlounge.nl

Forums:
- http://www.e-cigarette-forum.com (Engelstalig)
- http://www.dampforum.nu

Overigens alle credits voor user Webdoc van http://gathering.tweakers.net _O_


[ Bericht 0% gewijzigd door marc0871 op 28-10-2018 11:57:05 ]
#ANONIEMzondag 28 oktober 2018 @ 10:43
Mijn punt was meer dat de oldtimers hier geen zin hadden om in Jip en Janneke taal uit te leggen wat ik als beginner nodig zou hebben aan apparatuur.
Ik heb meermaals gelezen ''dat is al zo lang geleden, dat weet ik niet eens meer.''

Als ik toentertijd wat begeleiding had gekregen had ik al veel eerder kunnen stoppen met roken, ik werd toen niet wijzer van alle termen die voorbij kwamen. Zelfs na het lezen van meerdere topics kwam ik er niet uit.

Nu ik eenmaal een vape héb is men wél behulpzaam, en dat stel ik wel op prijs, maar had graag die hulp van te voren willen hebben :Y
Byzantynixschiizondag 28 oktober 2018 @ 10:57
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 10:43 schreef Poes. het volgende:
Mijn punt was meer dat de oldtimers hier geen zin hadden om in Jip en Janneke taal uit te leggen wat ik als beginner nodig zou hebben aan apparatuur.
Ik heb meermaals gelezen ''dat is al zo lang geleden, dat weet ik niet eens meer.''
Heb je waarschijnlijk net de verkeerde mensen getroffen. Of ze wisten het echt niet meer, dat kan.

Beste tip voor mensen die er over denken om te beginnen en niemand persoonlijk kennen die het doet is naar een stenen winkel gaan. Die mensen daar willen met liefde alles uitleggen en je alles laten testen en zo hun markt vergroten.
marc0871zondag 28 oktober 2018 @ 10:57
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 10:43 schreef Poes. het volgende:
Mijn punt was meer dat de oldtimers hier geen zin hadden om in Jip en Janneke taal uit te leggen wat ik als beginner nodig zou hebben aan apparatuur.
Ik heb meermaals gelezen ''dat is al zo lang geleden, dat weet ik niet eens meer.''

Als ik toentertijd wat begeleiding had gekregen had ik al veel eerder kunnen stoppen met roken, ik werd toen niet wijzer van alle termen die voorbij kwamen. Zelfs na het lezen van meerdere topics kwam ik er niet uit.

Nu ik eenmaal een vape héb is men wél behulpzaam, en dat stel ik wel op prijs, maar had graag die hulp van te voren willen hebben :Y
Snap ik.
Maar de gaten worden te groot en de veranderingen gaan te snel.
Er is een 'harde kern' en de rest vliegt aan en gaat weer weg.
De oudgedienden staan ondertussen zo ver van het begin af, dat ze amper nog weten hoe dat was.
Het jargon is mettertijd een eigen taal geworden.
De newbies komen met apparaten, waar de oudgedienden van moeten gaan opzoeken wat het is.
Als er dan wat uitgelegd wordt, word er gezegd dat ze net zo goed chinees kunnen praten.
#ANONIEMzondag 28 oktober 2018 @ 10:58
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 10:57 schreef Byzantynixschii het volgende:

[..]

Heb je waarschijnlijk net de verkeerde mensen getroffen. Of ze wisten het echt niet meer, dat kan.

Beste tip voor mensen die er over denken om te beginnen en niemand persoonlijk kennen die het doet is naar een stenen winkel gaan. Die mensen daar willen met liefde alles uitleggen en je alles laten testen en zo hun markt vergroten.
Ik wist tot vorige week niet eens dat er winkels bestonden die dit spul verkopen :N

Was bij de Primera, die vrouw had geen idee waar ik het over had. Verkocht ook alleen liquids met max 8% nicotine. Wat op internet trouwens niet eens bestaat?

De Cigo (soort Primera) meneer had er wél verstand van. Maar toen had ik alles al in huis.
Kreatorzondag 28 oktober 2018 @ 10:58
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 10:43 schreef Poes. het volgende:
Mijn punt was meer dat de oldtimers hier geen zin hadden om in Jip en Janneke taal uit te leggen wat ik als beginner nodig zou hebben aan apparatuur.
Ik heb meermaals gelezen ''dat is al zo lang geleden, dat weet ik niet eens meer.''

Als ik toentertijd wat begeleiding had gekregen had ik al veel eerder kunnen stoppen met roken, ik werd toen niet wijzer van alle termen die voorbij kwamen. Zelfs na het lezen van meerdere topics kwam ik er niet uit.

Nu ik eenmaal een vape héb is men wél behulpzaam, en dat stel ik wel op prijs, maar had graag die hulp van te voren willen hebben :Y
Ik heb al zo vaak gezegd dat je een beginner niet na twee posts moet aanraden om zelf coils te bouwen.
Door de enorme keus en hoeveelheid informatie is het lastig om 1 advies te geven dat altijd werkt. De markt verandert ook continu. Elke week een nieuw beginnerssetje.

Maar af en toe even een normaal advies geven ipv meteen over 250mw 12 batterijen verslindende 0,03ohm cloudcreator te beginnen zou wel goed zijn.

Maak anders zelf iets voor de OP. Ik heb er geen zin in. :7.
#ANONIEMzondag 28 oktober 2018 @ 10:59
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 10:57 schreef marc0871 het volgende:

[..]

Snap ik.
Maar de gaten worden te groot en de veranderingen gaan te snel.
Er is een 'harde kern' en de rest vliegt aan en gaat weer weg.
De oudgedienden staan ondertussen zo ver van het begin af, dat ze amper nog weten hoe dat was.
Het jargon is mettertijd een eigen taal geworden.
De newbies komen met apparaten, waar de oudgedienden van moeten gaan opzoeken wat het is.
Als er dan wat uitgelegd wordt, word er gezegd dat ze net zo goed chinees kunnen praten.
Dit. Precies dit. :Y
En dat is zonde, want mensen haken af. Deed ik een paar jaar terug ook.
#ANONIEMzondag 28 oktober 2018 @ 11:00
quote:
14s.gif Op zondag 28 oktober 2018 10:58 schreef Kreator het volgende:

[..]

Ik heb al zo vaak gezegd dat je een beginner niet na twee posts moet aanraden om zelf coils te bouwen.
Door de enorme keus en hoeveelheid informatie is het lastig om 1 advies te geven dat altijd werkt. De markt verandert ook continu. Elke week een nieuw beginnerssetje.

Maar af en toe even een normaal advies geven ipv meteen over 250mw 12 batterijen verslindende 0,03ohm cloudcreator te beginnen zou wel goed zijn.

Maak anders zelf iets voor de OP. Ik heb er geen zin in. :7.
Ik ben echt een new newbie, ik kan toch geen OP maken :D

Maar wat jij zegt, ik ga na ruim een week écht niet zelf coils en mods en liquids inelkaar zetten hoor :D
Kreatorzondag 28 oktober 2018 @ 11:10
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 10:57 schreef marc0871 het volgende:

Er is een 'harde kern' en de rest vliegt aan en gaat weer weg.
De oudgedienden staan ondertussen zo ver van het begin af, dat ze amper nog weten hoe dat was.
Het jargon is mettertijd een eigen taal geworden.

Precies de reden dat ik hier meestal wegblijf.

Ik vind het echt tenenkrommend om die posts over zelf coils bouwen met een complete toolkit te lezen, als aanrader voor iemand die geen idee heeft wat een coil is. Zelfde geldt voor die haat voor liquid kopen hier.
Ja het is duurder, maar de kwaliteit is meestal beter en het is simpeler. Dat hier vijf mensen zijn die perse willen experimenteren met dat soort dingen, wil niet zeggen dat dat een goed advies is voor een starter.
Een starter moet eerst ontdekken welke smaakjes werken, welke verhouding en welke sterkte.

Ik laat meestal behoorlijk dure liquid uit de VS komen (allergie voor PG) en dat bevalt prima. Net als coils van fasttech.
marc0871zondag 28 oktober 2018 @ 11:54
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 10:58 schreef Poes. het volgende:

[..]

Ik wist tot vorige week niet eens dat er winkels bestonden die dit spul verkopen :N

Was bij de Primera, die vrouw had geen idee waar ik het over had. Verkocht ook alleen liquids met max 8% nicotine. Wat op internet trouwens niet eens bestaat?

De Cigo (soort Primera) meneer had er wél verstand van. Maar toen had ik alles al in huis.
Mja, Primera.
Daar heb ik ruim 4 jaar geleden als newbie al eens aan de balie gestaan dat ik ze al met de oren liet klapperen.
Zo te lezen is dat dus nog niet beter.
Hebben ze daar nog steeds vooral zo'n apparaatje?

Oplaadbare_e-sigaret_onderdelen.png
#ANONIEMzondag 28 oktober 2018 @ 12:00
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 11:54 schreef marc0871 het volgende:

[..]

Mja, Primera.
Daar heb ik ruim 4 jaar geleden als newbie al eens aan de balie gestaan dat ik ze al met de oren liet klapperen.
Zo te lezen is dat dus nog niet beter.
Hebben ze daar nog steeds vooral zo'n apparaatje?

[ afbeelding ]
Geen idee, ik kwam voor een nieuw smaakje. Vitrine kast vol, maar ze had geen idee wat ik wou hebben :D
Morgen weer langs de Cigo, even kijken voor wat meer fruitachtige smaken.
mamaisboos.zondag 28 oktober 2018 @ 12:02
Dan ga ik het toch nog een keertje proberen :+
In het vorige deel al een door aantal van jullie op weg geholpen naar een passende keuze.

Mijn doel: Ik wil stoppen met roken en het liefst afbouwen door te gaan dampen.
Mijn oog is inmiddels gevallen op een mod van Vaporesso, de Swag. Waarom? Een box ipv pen? De grote accu en het snelladen lijkt mij prettig. Daarnaast koop ik liever iets geavanceerder dan twee keer iets dat het net niet is. Deze leek mij qua functionaliteiten en prijs/kwaliteit binnen mijn wensen te vallen.

Nu het probleem. Ik heb geen idee welke clearomizer ik moet kiezen. Ik ben al zover dat ik niet sub-ohm wil gaan. Ik hoef namelijk geen sishabar voor het kantoor :') . Nu heb ik op Fasttech de Innokin Prism T20 gevonden a 1,5 ohm, maar geen idee of dit een goed product is. In topic #11 +4 jaar geleden, tijdens mijn eerste poging een damper te vinden, werd er nog gezegd dat bijv joyetech achter de zaken aanliep, maar dit merk blijkt vandaag de dag nog alom aanwezig te zijn.

Dus hoe kies je de juiste clearomizer uit, waar let je op als je doel x wilt bereiken?
#ANONIEMzondag 28 oktober 2018 @ 12:09
Kom op jongens, jullie kunnen dit! ^O^
marc0871zondag 28 oktober 2018 @ 12:22
Jaja, ik ben al aan het kijken wat het is.
Ziet er nog niet gek uit.
Byzantynixschiizondag 28 oktober 2018 @ 12:23
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 12:02 schreef mamaisboos. het volgende:
Dan ga ik het toch nog een keertje proberen :+
In het vorige deel al een door aantal van jullie op weg geholpen naar een passende keuze.

Mijn doel: Ik wil stoppen met roken en het liefst afbouwen door te gaan dampen.
Mijn oog is inmiddels gevallen op een mod van Vaporesso, de Swag. Waarom? Een box ipv pen? De grote accu en het snelladen lijkt mij prettig. Daarnaast koop ik liever iets geavanceerder dan twee keer iets dat het net niet is. Deze leek mij qua functionaliteiten en prijs/kwaliteit binnen mijn wensen te vallen.

Nu het probleem. Ik heb geen idee welke clearomizer ik moet kiezen. Ik ben al zover dat ik niet sub-ohm wil gaan. Ik hoef namelijk geen sishabar voor het kantoor :') . Nu heb ik op Fasttech de Innokin Prism T20 gevonden a 1,5 ohm, maar geen idee of dit een goed product is. In topic #11 +4 jaar geleden, tijdens mijn eerste poging een damper te vinden, werd er nog gezegd dat bijv joyetech achter de zaken aanliep, maar dit merk blijkt vandaag de dag nog alom aanwezig te zijn.

Dus hoe kies je de juiste clearomizer uit, waar let je op als je doel x wilt bereiken?
Het probleem is een beetje dat we hier maar met weinig mensen zijn en je net geluk moet hebben dat iemand de tank heeft waar jij over twijfelt om er iets zinnigs over te kunnen zeggen.

Wat wellicht een goede tip is, in ieder geval hetgeen ik doe wanneer ik over een nieuwe tank of mod nadenk is hem op YouTube naar reviews zoeken. Een flink deel van de dampwereld speelt zich daar af en er zijn een heleboel gerenommeerde reviewers die eerlijk vertellen wat zij als expert van een apparaat vinden. Bekende namen: pbusardo, grimmgreen, jayhaze, mikevapes, suckmymod, twisted420. Wat deze mensen je vertellen is meestal betrouwbaar.

Van de Innokin Prism T20 zie ik echter nagenoeg geen reviews. Je kunt daar in ieder geval uit opmaken dat die tank dus zeker niet populair is.
marc0871zondag 28 oktober 2018 @ 12:26
Ik zit nu te kijken naar Vaping With Vic over de T20 s. De opvolger.
Goede tip, Youtube.
Byzantynixschiizondag 28 oktober 2018 @ 12:27
Vervolg op mijn bovenstaande post: het lijkt zo te zijn dat 'Prism' niet de naam van de tank is maar van de coils die er in zitten en dat de tank de 'Endura' heet. Klopt dat? Indien ja, dat zijn er ruim voldoende reviews te vinden.
marc0871zondag 28 oktober 2018 @ 12:52
Beetje verwarrend.
Lijkt erop dat de tank wel T20 prism heet, maar uit de Endura lijn van Innokin komt.

Ik denk trouwens wel dat ik hem kan aanraden.
MTL (als een sigaret),
1.5 en 0.8 Ohm coils (koop er een pakje 1.5 extra bij)
Samen met de Swag is dat een best setje.
Koop daar trouwens ook een paar 18650 batterijen bij. De Sony VTC5 of Samsung 25R zijn aangeraden.
En een externe lader. Dat is veiliger dan ze intern opladen.
Kijk daarvoor op Nkon.nl. De batterijen zijn daar veel goedkoper.

Liquids van 12mg/ml voor de 1.5 Ohm coils.
Voor de 0.8 zou ik zakken naar 6.
#ANONIEMzondag 28 oktober 2018 @ 13:20
Ik heb net drie nieuwe Millers gehaald; appel, red passion en fruitmix.
mamaisboos.zondag 28 oktober 2018 @ 13:33
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 12:23 schreef Byzantynixschii het volgende:

Wat wellicht een goede tip is, in ieder geval hetgeen ik doe wanneer ik over een nieuwe tank of mod nadenk is hem op YouTube naar reviews zoeken. Een flink deel van de dampwereld speelt zich daar af en er zijn een heleboel gerenommeerde reviewers die eerlijk vertellen wat zij als expert van een apparaat vinden. Bekende namen: pbusardo, grimmgreen, jayhaze, mikevapes, suckmymod, twisted420. Wat deze mensen je vertellen is meestal betrouwbaar.

Van de Innokin Prism T20 zie ik echter nagenoeg geen reviews. Je kunt daar in ieder geval uit opmaken dat die tank dus zeker niet populair is.
Het probleem met YouTube is dat ik tot nu toe nog geen slechte review ben tegengekomen. En ik krijg toch het idee dat deze kanalen zich richten op de ervaren dampers.
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 12:52 schreef marc0871 het volgende:
Beetje verwarrend.
Lijkt erop dat de tank wel T20 prism heet, maar uit de Endura lijn van Innokin komt.

Ik denk trouwens wel dat ik hem kan aanraden.
MTL (als een sigaret),
1.5 en 0.8 Ohm coils (koop er een pakje 1.5 extra bij)
Samen met de Swag is dat een best setje.
Koop daar trouwens ook een paar 18650 batterijen bij. De Sony VTC5 of Samsung 25R zijn aangeraden.
En een externe lader. Dat is veiliger dan ze intern opladen.
Kijk daarvoor op Nkon.nl. De batterijen zijn daar veel goedkoper.

Liquids van 12mg/ml voor de 1.5 Ohm coils.
Voor de 0.8 zou ik zakken naar 6.
Awesome. Ik ben nu nog aan het twijfelen tussen de Innokin Prism T20-S die ik puur op specificaties heb gevonden (1,5/0.8 ohm), en de Aspire Nautilus X (1,5ohm) die al wat ouder is maar veel goede reviews heeft. Mijn keuze nijgt het sterkst naar de laatste.
Byzantynixschiizondag 28 oktober 2018 @ 14:04
Ik zou persoonlijk terughoudend zijn over die Prism tank. Er is bijna geen ervaring over te vinden.

De Nautilus X staat bekend als goede en populaire tank.

marc0871zondag 28 oktober 2018 @ 14:16
Vic is ook zeer enthousiast, ondanks zijn afkeer van Aspire op dat moment.


Maar hij was ook te spreken over de Prism

cofizondag 28 oktober 2018 @ 14:42
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 13:33 schreef mamaisboos. het volgende:

[..]

Het probleem met YouTube is dat ik tot nu toe nog geen slechte review ben tegengekomen. En ik krijg toch het idee dat deze kanalen zich richten op de ervaren dampers.

[..]

Awesome. Ik ben nu nog aan het twijfelen tussen de Innokin Prism T20-S die ik puur op specificaties heb gevonden (1,5/0.8 ohm), en de Aspire Nautilus X (1,5ohm) die al wat ouder is maar veel goede reviews heeft. Mijn keuze nijgt het sterkst naar de laatste.
Over de Prism kan ik niks zeggen, maar ik ben ca 2 jaar geleden begonnen met een nautilus mini, icm 1,6 ohm coils. Deze tank bevalt mij erg goed! Perfect MTL tank, goede smaak en lekt niet. Tevens heb ik de nodige mensen in mijn omgeving overtuigd om ook te gaan dampen, en iedereen heeft de nautilus mini aangeschaft, naar volle tevredenheid.
Ik vermoed dat de X vergelijkbaar is met de mini; een erg goede keuze wmb! ;)
Annezondag 28 oktober 2018 @ 15:42
quote:
14s.gif Op zondag 28 oktober 2018 10:58 schreef Kreator het volgende:

[..]

Ik heb al zo vaak gezegd dat je een beginner niet na twee posts moet aanraden om zelf coils te bouwen.
Door de enorme keus en hoeveelheid informatie is het lastig om 1 advies te geven dat altijd werkt. De markt verandert ook continu. Elke week een nieuw beginnerssetje.

Maar af en toe even een normaal advies geven ipv meteen over 250mw 12 batterijen verslindende 0,03ohm cloudcreator te beginnen zou wel goed zijn.

Maak anders zelf iets voor de OP. Ik heb er geen zin in. :7.
Is het anders een idee om de LIF-modjes te vragen of deze reeks opgesplitst kan worden in een reeks voor beginners en een reeks voor gevorderden/experts?
Dan weet je meteen met welke doelgroep je te maken hebt, als je in een van de twee reeksen post.
#ANONIEMzondag 28 oktober 2018 @ 16:10
quote:
3s.gif Op zondag 28 oktober 2018 16:05 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

en wat voor smaken en merken gebruik je dan voornamelijk? De liquids die je bij de sigarenboer haalt zijn namelijk ook voor 95% meh. De wat meer premium liquids hebben echt heel veel betere smaakjes, en vaak kun je die vrij simpel zelf maken omdat er 9ok concentraat van te koop is. Het mooie daarvan is dat je de smaken ook kunt veranderen door er domweg een andere bij te mikken die je ook lekker vindt..

Ik heb, net als wat Krea zegt, al heel lang dezelfde basissmaak, en soms vind ik iets nieuws interesants wat ik dan probeer, en als ik het net niks vind, gooi ik hem 1 op 3 bij mijn basissmaakje en komt 'ie alsnog wel op.

Ik maak binnen 10 minuten een halve liter basissmaak, dat kost me net geen 2 euro per 10ml en dan heb ik premium stuff. Met ongeveer 40 - 50ml verbruik in de week kost me dat een tientje ofzo, dat kost analoog paffen per dag. Ik was nogal verbaaasd dat je aangaf dat jouw e-smoken gelijk op gaat qua kosten; rookte je zo weinig?
Zit je nou in een dicht topic te posten :+

Kun je me wat meer uitleggen over het zelf maken?
Ik zie bij Mr Joy bijvoorbeeld wel flesjes aroma/base etc, maar die zijn best aan de prijs. Als er dan ook nog nicotine bij moet zit je al gauw op hetzelfde bedrag als wat ik nu voor 5 kant en klare flesjes betaal. Maar misschien reken ik verkeerd?

Ik rookte shag, zakje van 60 gram had ik binnen 3/4 dagen op. Kostte een tientje, flesje Miller 2,95. Maar heb de aanschafkosten van de vape en coils er ook even bij berekend.
#ANONIEMzondag 28 oktober 2018 @ 16:14
Ander vraagje; ik heb een paar uur geleden een nieuw smaakje er ingegooid, laten trekken, maar de eerste 7/10 hijsen smaakten nog naar de vorige. Daarna een fucking vieze smaak die ik niet wegkreeg. Coil verwisseld, laten trekken, nu is het goed.

Coil zat er net twee dagen in, wat heb ik verkeerd gedaan?
Annezondag 28 oktober 2018 @ 16:21
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 16:14 schreef Poes. het volgende:
Ander vraagje; ik heb een paar uur geleden een nieuw smaakje er ingegooid, laten trekken, maar de eerste 7/10 hijsen smaakten nog naar de vorige. Daarna een fucking vieze smaak die ik niet wegkreeg. Coil verwisseld, laten trekken, nu is het goed.

Coil zat er net twee dagen in, wat heb ik verkeerd gedaan?
Dat je de vorige smaak nog proefde is normaal. De katoen in een coil neemt best wel wat e-liquid op. Dus ook al is je tankje leeg, de smaak zit dan nog steeds in je coil. Mocht je ooit menthol of tabak vapen; neem dan bij het veranderen naar een totaal ander smaakje meteen al een nieuwe coil (en bewaar die andere 'oude' coil, als ie nog niet op is, bijvoorbeeld voor je menthol- of tabak-smaakjes).

Die vieze smaak; is dat toevallig een verbrande smaak?
If so; heb je misschien, om die vorige smaak weg te krijgen, wat sneller hijsjes achter elkaar genomen of wat langere hijsjes genomen dan je normaal doet?
#ANONIEMzondag 28 oktober 2018 @ 16:23
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 16:21 schreef Anne het volgende:

[..]

Dat je de vorige smaak nog proefde is normaal. De katoen in een coil neemt best wel wat e-liquid op. Dus ook al is je tankje leeg, de smaak zit dan nog steeds in je coil. Mocht je ooit menthol of tabak vapen; neem dan bij het veranderen naar een totaal ander smaakje meteen al een nieuwe coil (en bewaar die andere 'oude' coil, als ie nog niet op is, bijvoorbeeld voor je menthol- of tabak-smaakjes).

Die vieze smaak; is dat toevallig een verbrande smaak?
If so; heb je misschien, om die vorige smaak weg te krijgen, wat sneller hijsjes achter elkaar genomen of wat langere hijsjes genomen dan je normaal doet?
Kan het niet echt verbrand noemen, proefde wat naar tabak. En daar kots ik inmiddels van :X Katoen was ook niet enorm bruin. Heb hem toch maar weggegooid, ging bijna over m'n nek.
GM78zondag 28 oktober 2018 @ 16:28
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 13:20 schreef Poes. het volgende:
Ik heb net drie nieuwe Millers gehaald; appel, red passion en fruitmix.
Fruitmix van Millers heb ik deze week ook geprobeerd in de q16.

Vond het maar erg vlak van smaak.
#ANONIEMzondag 28 oktober 2018 @ 16:36
quote:
1s.gif Op zondag 28 oktober 2018 16:28 schreef GM78 het volgende:

[..]

Fruitmix van Millers heb ik deze week ook geprobeerd in de q16.

Vond het maar erg vlak van smaak.
Nog niet geprobeerd, de appel vind ik al niks :') en die andere is ook meh. Alles behalve Pinkman is meh.

Ik zag dat Mr Joy een Pinkman aroma heeft, iemand die voor mij de bijhorende andere spulletjes wil verzamelen? Ik kom er echt niet uit.
Sounddragonzondag 28 oktober 2018 @ 16:41
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 16:10 schreef Poes. het volgende:

[..]

Zit je nou in een dicht topic te posten :+

Kun je me wat meer uitleggen over het zelf maken?
Ik zie bij Mr Joy bijvoorbeeld wel flesjes aroma/base etc, maar die zijn best aan de prijs. Als er dan ook nog nicotine bij moet zit je al gauw op hetzelfde bedrag als wat ik nu voor 5 kant en klare flesjes betaal. Maar misschien reken ik verkeerd?

Ik rookte shag, zakje van 60 gram had ik binnen 3/4 dagen op. Kostte een tientje, flesje Miller 2,95. Maar heb de aanschafkosten van de vape en coils er ook even bij berekend.
Ja, ik post wel vaker door slotjes heen; op mobiel valt het veel minder op dat een topic dicht is, en slotjes doen het niet als je blauw bent :+ :@

Maar goed.. Ik haalde mijn base premixed inclusief nicotine bij Pink mule, maar ik zie net dat die gestopt zijn met de halve liters, zullen wel geschopt zijn door de EU.. Grmbl.. ah, Anne graaft net even een frisse link op uit Kroatië : http://juicedoctor.eu/en/(...)el-12-mg-500-ml.html 12mg voor jou.. kost je wel shipping natuurlijk, dus ik haal meestal 3 liter ofzo, komt wel op, kun je gewoon een jaartje vooruit..

smaakjes haal je overal waar je wilt; meestal zit je ergens tussen de 10 en 20 milliliter per 100ml, dus 80ml base en 20ml concentraat in het uiterste geval, soms is ook 1 op 10 prima, dus kost het je 4 euro voor de base plus de prijs van je concentraat (de mijne kost 7,50 per 10ml) dus zeg effe een tientje gemiddeld plus 4 euro base, maakt 100ml jhuice voor 14 euro, dat is 1,40 per 10ml, isse goedkoop, je hebt premium shit en jij bent de baas over je smaak..
Het mengen zelf is domweg op het niveau van het maken van limonadesiroop; dus als je roosvicee kunt maken, kun je ook liquid mengen.

All you need is een zwikkie lege flesjes die je natuurlijk effe uit en chinees warehouse plukt, misschien een injectiespuitje van een kwartje (china of de apotheek) en een trechtertje maybe..

Sommige mensen zweren bij het 'steepen' , dat is het laten 'rijpen' van de liquid, daar zijn hele rituelen voor, maar ik flikker het desnoods direct na het mengen in mijn tank of dripper.. als je carry-on flesje van 30ml na een week leeg is, is het heeeelemaal gesteept en smaakt ie stiekem gewoon precies hetzelfde als ervoor..

als je verder vragen hebt: shoot! daar zijn we voor. ;)
Annezondag 28 oktober 2018 @ 16:41
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 16:36 schreef Poes. het volgende:

[..]

Nog niet geprobeerd, de appel vind ik al niks :') en die andere is ook meh. Alles behalve Pinkman is meh.

Ik zag dat Mr Joy een Pinkman aroma heeft, iemand die voor mij de bijhorende andere spulletjes wil verzamelen? Ik kom er echt niet uit.
Volgens mij is SD een flinke uitleg aan het typen :P. Nou, dat dus ^^.

Helaas is het met 12mg nicotine in Nederland haast niet te doen om je e-liquids zelf te maken, gezien de (grote) flessen base geen nicotine mogen bevatten.
Dit geldt eigenlijk voor heel Europa, dus de grote nicotinehoudende flessen base worden schaars, maar we hebben net weer wat gevonden!

In Nederland heb je zogenaamde nicotineboosters met maximaal 20mg nicotine (en die kosten ongeveer 1,50 euro per 10ml).
Stel je wil wel naar 10mg nicotine gaan ipv 12mg, kan je dus aan elke booster 10ml (veel) goedkopere base toevoegen. Uiteindelijk is het verschil dan in zelf maken en Millers Juice niet groot, maar met een Vampire Vape weer wel en is het zelf mixen, zelfs met nicotineboosters uit Nederland, de moeite waard :Y.
Sounddragonzondag 28 oktober 2018 @ 16:43
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 16:14 schreef Poes. het volgende:
Ander vraagje; ik heb een paar uur geleden een nieuw smaakje er ingegooid, laten trekken, maar de eerste 7/10 hijsen smaakten nog naar de vorige. Daarna een fucking vieze smaak die ik niet wegkreeg. Coil verwisseld, laten trekken, nu is het goed.

Coil zat er net twee dagen in, wat heb ik verkeerd gedaan?
Ik heb in de schuur een smaakie staan waar ik niet heel wild van ben.. pas had ik effe een nieuwe coil gebouwd in mijn MeshPro, daar gaat een shitload aan wick in, en zonder na te denken keil ik die nasty shit erin om de wick te primen.. heeft een week geduurd voor ik hem niet meer proefde.. shit happens.. de ene smaak past lekker in de volgende, de andere is heeeel hardnekkig.. doe je niks aan..
#ANONIEMzondag 28 oktober 2018 @ 16:45
Wat een info :D Bedankt!

Ik heb deze;
https://www.mr-joy.nl/nl/vampire-vape-pinkman-aroma.html

En dan heb ik deze;
https://www.mr-joy.nl/nl/qpharm-base-70pg-30vg.html

Mijn idee; die base is kant en klaar, incl nicotine. Dat flesje knijp ik leeg in een 20ml flesje, bijvoorbeeld.
https://www.mr-joy.nl/nl/naaldflesje-20ml.html

Hoeveel aroma mik ik er dan doorheen?

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 28-10-2018 16:46:19 ]
Annezondag 28 oktober 2018 @ 16:48
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 16:45 schreef Poes. het volgende:
Wat een info :D Bedankt!

Ik heb deze;
https://www.mr-joy.nl/nl/vampire-vape-pinkman-aroma.html

En dan heb ik deze;
https://www.mr-joy.nl/nl/qpharm-base-70pg-30vg.html

Mijn idee; die base is kant en klaar, incl nicotine. Dat flesje knijp ik leeg in een 20ml flesje, bijvoorbeeld.
https://www.mr-joy.nl/nl/naaldflesje-20ml.html

Hoeveel aroma mik ik er dan doorheen?
Vampire Vape beveelt een mengverhouding van 10% aan.
Ofwel; 10% van je uiteindelijke e-liquid dient uit de aroma Pinkman te bestaan.

Dit is wel een kwestie-van-smaak-dingetje. Misschien vind jij 10% teveel, misschien te weinig.
Dus het is ook een kwestie van zelf uitproberen.
#ANONIEMzondag 28 oktober 2018 @ 16:49
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 16:48 schreef Anne het volgende:

[..]

Vampire Vape beveelt een mengverhouding van 10% aan.
Ofwel; 10% van je uiteindelijke e-liquid dient uit de aroma Pinkman te bestaan.

Dit is wel een kwestie-van-smaak-dingetje. Misschien vind jij 10% teveel, misschien te weinig.
Dus het is ook een kwestie van zelf uitproberen.
Dus 1ml op een flesje base van 10ml?
Zo simpel?
Annezondag 28 oktober 2018 @ 16:49
Even een kleine noot.. Je vindt Millers Juice niks.
Qpharm = Millers Juice. Nu kan er met een base niet heel veel mis zijn, maar ook daar kán toch een verschil in kwaliteit zitten.

Just saying.. ;).
KNAKzondag 28 oktober 2018 @ 16:50
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 16:49 schreef Poes. het volgende:

[..]

Dus 1ml op een flesje base van 10ml?
Zo simpel?
9ml base
1ml aroma

das dan 10%

schudden.. klaar
Annezondag 28 oktober 2018 @ 16:50
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 16:49 schreef Poes. het volgende:

[..]

Dus 1ml op een flesje base van 10ml?
Zo simpel?
Als je het precies wil: 9ml Base en 1ml Aroma dan dus :Y.
#ANONIEMzondag 28 oktober 2018 @ 16:51
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 16:49 schreef Anne het volgende:
Even een kleine noot.. Je vindt Millers Juice niks.
Qpharm = Millers Juice. Nu kan er met een base niet heel veel mis zijn, maar ook daar kán toch een verschil in kwaliteit zitten.

Just saying.. ;).
Oké, welk merk kan ik dan beter pakken? Even er van uit gaande dat ik voor nu een kant&klare base wil, incl nicotine.

quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 16:50 schreef KNAK het volgende:

[..]

9ml base
1ml aroma

das dan 10%

schudden.. klaar
Ik voel me echt achterlijk worden nu :')
KNAKzondag 28 oktober 2018 @ 16:52
goede oude tijd,... met 10ml flesjes bezig zijn..
#ANONIEMzondag 28 oktober 2018 @ 16:53
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 16:52 schreef KNAK het volgende:
goede oude tijd,... met 10ml flesjes bezig zijn..
Ik weet het ik weet het _O-
Heb nu al 10 flesjes à 3/4 euro wat weg kan, ik wil niet gelijk met grote hoeveelheden beginnen.
KNAKzondag 28 oktober 2018 @ 16:54
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 16:51 schreef Poes. het volgende:

[..]

Oké, welk merk kan ik dan beter pakken? Even er van uit gaande dat ik voor nu een kant&klare base wil, incl nicotine.

[..]

Ik voel me echt achterlijk worden nu :')
Ik kan aanraden te kijken naar
https://www.savevape.nl/nl/mix-shake-200ml-12mg-30-70.html

Ik ben dan ook hevig fan van SaveVape.. altijd goed spul. Enorm assortiment aromas en goede base..
Enige nadeel is verzendkosten als je vergelijkt met MrJoy.. die doet het helemaal gratis,,

De base bij savevape (ze hebben nogal veel, vanalles nogwat, das 200ml, misschien meer dan jij nodig hebt,... maar goed).. het is 70/30 en keuze tussen nicotine waarde.. en 200ml!
Annezondag 28 oktober 2018 @ 16:56
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 16:51 schreef Poes. het volgende:

[..]

Oké, welk merk kan ik dan beter pakken? Even er van uit gaande dat ik voor nu een kant&klare base wil, incl nicotine.

[..]

Ik voel me echt achterlijk worden nu :')
Andere nicotineboosters zijn er volgens mij niet in 12mg..
Dan moet je dus ietsie verder gaan met mengen, maar ook dat is geen rocket science.

Bijvoorbeeld deze:

https://www.mr-joy.nl/nl/fusion-nic-shot-base-10ml.html

Stel je wilt 20ml / 12mg maken, dan pak je:

12ml nicotinebooster
6ml nicotinevrije base
2ml Pinkman aroma
Sounddragonzondag 28 oktober 2018 @ 16:57
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 16:45 schreef Poes. het volgende:
Wat een info :D Bedankt!

Ik heb deze;
https://www.mr-joy.nl/nl/vampire-vape-pinkman-aroma.html

En dan heb ik deze;
https://www.mr-joy.nl/nl/qpharm-base-70pg-30vg.html

Mijn idee; die base is kant en klaar, incl nicotine. Dat flesje knijp ik leeg in een 20ml flesje, bijvoorbeeld.
https://www.mr-joy.nl/nl/naaldflesje-20ml.html

Hoeveel aroma mik ik er dan doorheen?
Persoonlijk, zou ik die 10ml pinkman tezamen met 9 flesjes base, gezellig saampjes in een 100ml flesje keilen.. hoe groter de hoeveelheid die je mixt, hoe preciezer je de verhoudingen aan kunt houden ;) Stel nou dat je dat doet; en je vindt hem na het eerste 10ml flesje te sterk, gooi je er gewoon nog een flesje base bij als er ruimte in de fles is.. Andersom kan ook, maar daarmee moet je vooraf rekening houden.. als je hem sterker wilt, doe je er 8 flesjes base bij, dan is hij sterker.. vind je dat té, dan gooi je er weer 10ml base bij.

Echt, zó stomsimpel is het.
#ANONIEMzondag 28 oktober 2018 @ 16:57
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 16:56 schreef Anne het volgende:

[..]

Andere nicotineboosters zijn er volgens mij niet in 12mg..
Dan moet je dus ietsie verder gaan met mengen, maar ook dat is geen rocket science.

Bijvoorbeeld deze:

https://www.mr-joy.nl/nl/fusion-nic-shot-base-10ml.html

Stel je wilt 20ml / 12mg maken, dan pak je:

12ml nicotinebooster
6ml nicotinevrije base
2ml Pinkman aroma
https://www.mr-joy.nl/nl/(...)vg.html?id=127169408
Dit nog iets?
#ANONIEMzondag 28 oktober 2018 @ 16:58
quote:
14s.gif Op zondag 28 oktober 2018 16:57 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Persoonlijk, zou ik die 10ml pinkman tezamen met 9 felsjes base, gezellig saampjes in een 100ml flesje keilen.. hoe groter de hoeveelheid die je mixt, hoe preciezer je de verhoudingen aan kunt houden ;) Stel nou dat je dat doet; en je vindt hem na het eerste 10ml flesje te sterk, gooi je er gewoon nog een flesje base bij als er ruimte in de fles is.. Andersom kan ook, maar daarmee moet je vooraf rekening houden.. als je hem sterker wilt, doe je er 8 flesjes base bij, dan is hij sterker.. vind je dat té, dan gooi je er weer 10ml base bij.

Echt, zó stomsimpel is het.
Nou ja, misschien moet ik dat maar gewoon doen :')
KNAKzondag 28 oktober 2018 @ 16:58
waarom niet https://www.savevape.nl/nl/mix-shake-200ml-12mg-30-70.html

alles bij elkaar flikkeren en 200ml @ 12mg base hebben... dan hoeft ze alleen nog maar te denken aan aromas komende dagen (weken?)
Annezondag 28 oktober 2018 @ 16:59
quote:
Volgens mij is Exclucig een merk wat vooral bij de Primera's te vinden is.
Ik ken het verder overigens niet.. Maar gezien het bijna nergens anders online te koop is bij de wat bekendere vape-shops, zou ik het overslaan.
#ANONIEMzondag 28 oktober 2018 @ 16:59
Oké, genoeg om uit te zoeken nu.

Heel erg bedankt voor alle hulp ^O^
Annezondag 28 oktober 2018 @ 17:00
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 16:58 schreef KNAK het volgende:
waarom niet https://www.savevape.nl/nl/mix-shake-200ml-12mg-30-70.html

alles bij elkaar flikkeren en 200ml @ 12mg base hebben... dan hoeft ze alleen nog maar te denken aan aromas komende dagen (weken?)
Is ook prima ja :Y.
KNAKzondag 28 oktober 2018 @ 17:01
quote:
14s.gif Op zondag 28 oktober 2018 17:00 schreef Anne het volgende:

[..]

Is ook prima ja :Y.
lijkt mij veel makkelijker...

enige 'nadeel' is verzendkosten... en ze had al Pinkman uitgekozen,.die is bij Savevape paar cent duurder (geloof ik)
Sounddragonzondag 28 oktober 2018 @ 17:03
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 16:58 schreef Poes. het volgende:

[..]

Nou ja, misschien moet ik dat maar gewoon doen :')
Het is dat (en dan 10 keer) en pielen met een ieniemini injectiespuitje voor de exacte dosering van 1 heule milliliter, of in één keer een lekkere voorraad binnen 10 minuten. ;)

Klinkt allemaal heel eng, maar in de praktijk is het echt een giller.. no ' :') ' needed... mjah, misschien trek je dat gezicht nadat je het een keertje gedaan hebt..
#ANONIEMzondag 28 oktober 2018 @ 17:03
Woont één van jullie in Friesland? Kom ik even kijken :+
#ANONIEMzondag 28 oktober 2018 @ 17:03
quote:
14s.gif Op zondag 28 oktober 2018 17:03 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Het is dat (en dan 10 keer) en pielen met een ieniemini injectiespuitje voor de exacte dosering van 1 heule milliliter, of in één keer een lekkere voorraad binnen 10 minuten. ;)

Klinkt allemaal heel eng, maar in de praktijk is het echt een giller.. no ' :') ' needed... mjah, misschien trek je dat gezicht nadat je het een keertje gedaan hebt..
M'n autisme zit me in de weg, ik ''overthink'' alles nu. En kan geen keuze maken, heel vermoeiend.
Sounddragonzondag 28 oktober 2018 @ 17:04
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 16:59 schreef Poes. het volgende:
Oké, genoeg om uit te zoeken nu.

Heel erg bedankt voor alle hulp ^O^
All you need to do is ask... we hebben KNAKje ook aan het handje moeten nemen in het begin :+
KNAKzondag 28 oktober 2018 @ 17:04
quote:
14s.gif Op zondag 28 oktober 2018 17:04 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

All you need to do is ask... we hebben KNAKje ook aan het handje moeten nemen in het begin :+
en zie... ze hebbben het overleefd.... heb ze misbruikt tot op het bot, maar ze kunnen de medemens nog van dienst zijn :)
Sounddragonzondag 28 oktober 2018 @ 17:05
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 17:03 schreef Poes. het volgende:

[..]

M'n autisme zit me in de weg, ik ''overthink'' alles nu. En kan geen keuze maken, heel vermoeiend.
DOEN!... autisme gaat later zeggen dat het allemaal helemaal niet spannend was :*

100ml flessie fiksen, 9 flessies base, 10ml smaakie, en saampies laten vergaderen.. you will like :Y
#ANONIEMzondag 28 oktober 2018 @ 17:10
Ik kap er even mee, ik krijg serieus een halve paniekaanval. :')
Fuck dit.
Sounddragonzondag 28 oktober 2018 @ 17:13
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 17:10 schreef Poes. het volgende:
Ik kap er even mee, ik krijg serieus een halve paniekaanval. :')
Fuck dit.
maxresdefault.jpg
marc0871zondag 28 oktober 2018 @ 19:32
quote:
14s.gif Op zondag 28 oktober 2018 17:04 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

All you need to do is ask... we hebben KNAKje ook aan het handje moeten nemen in het begin :+
Sow :o
Eg wel 8)7
Het is daarna ook nooit meer goed gekomen :')
altootje86zondag 28 oktober 2018 @ 19:36
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 17:10 schreef Poes. het volgende:
Ik kap er even mee, ik krijg serieus een halve paniekaanval. :')
Fuck dit.
Het hoeft ook niet persé deze week toch? Je 'moet' uberhaupt niets . :*
#ANONIEMzondag 28 oktober 2018 @ 19:37
quote:
1s.gif Op zondag 28 oktober 2018 19:36 schreef altootje86 het volgende:

[..]

Het hoeft ook niet persé deze week toch? Je 'moet' uberhaupt niets . :*
Ik weet het, maar m'n hoofd wil niet meewerken vandaag.

Wat vind jij allemaal lekker momenteel? Inspiratie opdoen ;)
Droopiezondag 28 oktober 2018 @ 19:40
Ik ben fan van strawberry cheese taft en heb nu ook Run Jus P.Berry

Belangerijkste ik heb een spuitje gekregen van de apotheker zodat ik een beetje kan rommelen met de nicotine toevoer.
Alleen de injectie is te groot en waar halen jullie 10 ml flesjes bv om af te meten.

Ps. je kan ook vragen of de e-damp winkel een sample pakketje maakt (deed ze bij zwoofs wel voor mij)
RobjeGeuszondag 28 oktober 2018 @ 19:47
quote:
14s.gif Op zondag 28 oktober 2018 17:03 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Het is dat (en dan 10 keer) en pielen met een ieniemini injectiespuitje voor de exacte dosering van 1 heule milliliter, of in één keer een lekkere voorraad binnen 10 minuten. ;)

Klinkt allemaal heel eng, maar in de praktijk is het echt een giller.. no ' :') ' needed... mjah, misschien trek je dat gezicht nadat je het een keertje gedaan hebt..
Inderdaad zo begon ik ook... 1 ml aroma, 9 base.. toevallig ook met pinkman.. en ja was binnen een dag op en smaakte top.

Toen dacht ik..is dit zo simpel :')
Die dag erna had ik 10 x 100 ml gemaakt van verschillende smaakjes..het is zo simpel.

Toch herken ik mijzelf ook hoe ingewikkeld en spannend ik het allemaal vond in het begin.
marc0871zondag 28 oktober 2018 @ 19:51
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 19:40 schreef Droopie het volgende:
Ik ben fan van strawberry cheese taft en heb nu ook Run Jus P.Berry

Belangerijkste ik heb een spuitje gekregen van de apotheker zodat ik een beetje kan rommelen met de nicotine toevoer.
Alleen de injectie is te groot en waar halen jullie 10 ml flesjes bv om af te meten.

Ps. je kan ook vragen of de e-damp winkel een sample pakketje maakt (deed ze bij zwoofs wel voor mij)
10ml flesjes
En nog veel meer maten
Spuiten en kanules
Droopiezondag 28 oktober 2018 @ 20:27
quote:
Tnx man
Als je ook nog even weet waar ik in Nederland Tobecco coils kan laten bezorgen ben je mijn held van de avond
#ANONIEMzondag 28 oktober 2018 @ 20:31
https://www.smokesmarter.(...)shake-vape-50ml.html

Deze + 10ml base/booster van 20mg. Is dat een goede combi?

https://www.smokesmarter.(...)fusion%20nic%20shot&

[ Bericht 30% gewijzigd door #ANONIEM op 28-10-2018 20:32:19 ]
Annezondag 28 oktober 2018 @ 20:34
quote:
Met 1 booster bij 50ml shake en vape kom je helaas maar uit op 3,33333333333mg nicotine ;(. Anders was dat ook een goed idee!
#ANONIEMzondag 28 oktober 2018 @ 20:34
quote:
3s.gif Op zondag 28 oktober 2018 20:34 schreef Anne het volgende:

[..]

Met 1 booster bij 50ml shake en vape kom je helaas maar uit op 3,33333333333mg nicotine ;(. Anders was dat ook een goed idee!
Oh nee, ik vind dit echt te moeilijk hoor :'(

Ik bestel eerst wel weer een flesje kant en klaar, zien we later wel weer :D
Droopiezondag 28 oktober 2018 @ 20:40
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 20:34 schreef Poes. het volgende:

[..]

Oh nee, ik vind dit echt te moeilijk hoor :'(

Ik bestel eerst wel weer een flesje kant en klaar, zien we later wel weer :D
Zo begon ik ook 2 maanden geleden.
Nu beetje oefenen met coils en nicotine.

0,2 coils op 50 watt kreeg ik als test daar, ging kapot :')

Nu heb 0,5 op 40 watt en icm met nicotine zoek ik nu wat meer rust voor mijn longen.

Enige waar je in de toekomst echt voor op moet passen, is een overdosis nicotine (bv door een rekenfout).
Je gaat er niet dood van, maar je lichaam gaat er wel flink heftig op reageren.
#ANONIEMzondag 28 oktober 2018 @ 20:40
quote:
1s.gif Op zondag 28 oktober 2018 20:40 schreef Droopie het volgende:

[..]

Zo begon ik ook 2 maanden geleden.
Nu beetje oefenen met coils en nicotine.

0,2 coils op 50 watt kreeg ik als test daar, ging kapot :')

Nu heb 0,5 op 40 watt en icm met nicotine zoek ik nu wat meer rust voor mijn longen.

Enige waar je in de toekomst echt voor op moet passen, is een overdosis nicotine (bv door een rekenfout).
Je gaat er niet dood van, maar je lichaam gaat er wel flink heftig op reageren.
Wil je ook afbouwen met de nicotine?
Droopiezondag 28 oktober 2018 @ 20:46
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 20:40 schreef Poes. het volgende:

[..]

Wil je ook afbouwen met de nicotine?
Ja, maar eerst moet ik de goede instelling / balans vinden zodat ik de sigaretten weg laat..
#ANONIEMzondag 28 oktober 2018 @ 20:47
quote:
1s.gif Op zondag 28 oktober 2018 20:46 schreef Droopie het volgende:

[..]

Ja, maar eerst moet ik de goede instelling / balans vinden zodat ik de sigaretten weg laat..
Je rookt er nog wel naast?
Droopiezondag 28 oktober 2018 @ 20:48
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 20:47 schreef Poes. het volgende:

[..]

Je rookt er nog wel naast?
Ja nog wel, maar damp 4 ml in 3 dagen weg ofzo.. Ik haal er nog geen voldoening/ vervanging uit.
#ANONIEMzondag 28 oktober 2018 @ 20:49
quote:
1s.gif Op zondag 28 oktober 2018 20:48 schreef Droopie het volgende:

[..]

Ja nog wel, maar damp 4 ml in 3 dagen weg ofzo.. Ik haal er nog geen voldoening/ vervanging uit.
Duidelijk, ik hoop dat het je gauw lukt!

Ik heb een nieuwe Pinkman en een Heisenberg besteld. Later deze week maar even rustig gaan uitpuzzelen hoe ik zelf moet mengen. Dit wordt wel duur zo, elke keer een nieuw flesje wat me toch niet bevalt.
altootje86zondag 28 oktober 2018 @ 20:53
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 19:37 schreef Poes. het volgende:

[..]

Ik weet het, maar m'n hoofd wil niet meewerken vandaag.

Wat vind jij allemaal lekker momenteel? Inspiratie opdoen ;)
Pfoe ook ik heb een berg tegenvallers staan, maar red astaire (van t-juice) bevalt tot nu toe het best. Heisenberg van vampire vape ook, al is die iets chemischer ofzo (maar niet vies chemisch if that makes sense :') )

In dezelfde hoek heb ik ook kerosene kandy van rude oil klaarstaan. Deze heb ik nog niet geprobeerd maar vanuit het flesje heeft ie wat weg van red astaire.

Verder ook wel tevreden met forest affair van t-juice, de fruitmix van millers (de eerste die ik van hun nog wel lekker vind) en pinkman. Oh en de r2y2 van american stars was mijn eerste, die was nog wel ok om mee te beginnen.

Opvallend: Ik had vooraf gedacht dat ik de zoete koek/gebak/ijs/koffiesmaakjes wel lekker zou vinden, maar die vallen me juist vies tegen. En terwijl ik normaal echt niks met menthol/eucalyptus heb, zit dat juist in kleine dosis (icm fruitige smaakjes) in degene die ik tot nu toe het lekkerst vind _O-

En verder flink aan het afwisselen, toch ook wat last van een smaakblok }:|
Droopiezondag 28 oktober 2018 @ 20:53
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 20:49 schreef Poes. het volgende:

[..]

Duidelijk, ik hoop dat het je gauw lukt!

Ik heb een nieuwe Pinkman en een Heisenberg besteld. Later deze week maar even rustig gaan uitpuzzelen hoe ik zelf moet mengen. Dit wordt wel duur zo, elke keer een nieuw flesje wat me toch niet bevalt.
Doe eens een vaponaute sample setje bestellen.. 5 flesjes van 10 ml.
Maar idd het uitzoeken is een dure grap of (weet niet waar je woon).
Bij Rotterdamp mag je gewoon proeven bv
#ANONIEMzondag 28 oktober 2018 @ 20:54
quote:
1s.gif Op zondag 28 oktober 2018 20:53 schreef altootje86 het volgende:

[..]

Pfoe ook ik heb een berg tegenvallers staan, maar red astaire (van t-juice) bevalt tot nu toe het best. Heisenberg van vampire vape ook, al is die iets chemischer ofzo (maar niet vies chemisch if that makes sense :') )

In dezelfde hoek heb ik ook kerosene kandy van rude oil klaarstaan. Deze heb ik nog niet geprobeerd maar vanuit het flesje heeft ie wat weg van red astaire.

Verder ook wel tevreden met forest affair van t-juice, de fruitmix van millers (de eerste die ik van hun nog wel lekker vind) en pinkman. Oh en de r2y2 van american stars was mijn eerste, die was nog wel ok om mee te beginnen.

Opvallend: Ik had vooraf gedacht dat ik de zoete koek/gebak/ijs/koffiesmaakjes wel lekker zou vinden, maar die vallen me juist vies tegen. En terwijl ik normaal echt niks met menthol/eucalyptus heb, zit dat juist in kleine dosis (icm fruitige smaakjes) in degene die ik tot nu toe het lekkerst vind _O-

En verder flink aan het afwisselen, toch ook wat last van een smaakblok }:|
Onthoud ik even, thanks!

Ik ben begonnen met tabak en koffie, en vind nu dus de fruit/menthol veel lekkerder. :Y
Droopiezondag 28 oktober 2018 @ 20:54
Forest affair had ik ook in een sample en die was idd ook goed te doen.
#ANONIEMzondag 28 oktober 2018 @ 20:55
quote:
1s.gif Op zondag 28 oktober 2018 20:53 schreef Droopie het volgende:

[..]

Doe eens een vaponaute sample setje bestellen.. 5 flesjes van 10 ml.
Maar idd het uitzoeken is een dure grap of (weet niet waar je woon).
Bij Rotterdamp mag je gewoon proeven bv
Friesland. Hier in het dorp zit een webshop, maar verder geen winkel of iets dergelijke. Proeven is dus niet echt mogelijk..

Mocht iemand nog wat hebben staan (wat je zelf niet meer gebruikt ;) ) dan mag dat natuurlijk (tegen een redelijke vergoeding) naar mij worden gestuurd :7

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 28-10-2018 21:10:42 ]
KNAKmaandag 29 oktober 2018 @ 00:24
Forrest Affair van Tjuice is wel lekker
Probeer dan ook eens de Thug Juice van Mt Baker.. zit wat menthol in. Erg lekker

Vergeet niet Chefs Flavor.. daar zitten een hoop zeer lekkere tussen.. als men eenmaal het mixen onder de knie heeft en verder wil kijken is https://www.chefsflavours.co.uk/174-one-shot-concentrates zeker de moeite waard..

Verder kan ik vwb fruit alles van Full Moon, met name Full Moon - Red sterk aanbevelen.. in dezelfde categorie 'Red Astair'

Smaakjes... na zoveel jaar is en blijft dat gewoon een hekelpunt... Iets proberen, het vaak niet lekker genoeg vinden voor herhaling om vervolgens maar weer te zoeken naar iets anders en dan het niet weten en vaak terugvallen in oude, bekende smaakjes... Er gaat geen dag voorbij zonder een " WTF ga ik er nu weer in gooien " - gedachte
Kaminamaandag 29 oktober 2018 @ 13:04
quote:
1s.gif Op zondag 28 oktober 2018 16:17 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

dat bepaal jij toch? Maak je een flesje van 10 of 30ml half-half gemixt en proberen maar ^O^ verhouding kun je doorlopend aanpassen tot je jouw perfecte smaakje hebt gefabriekt *O*
Ik heb het af en toe gemengd in de tank, maar het lijkt dan bijna verbrand te smaken. Bij mijn vorige coil wilde de brandsmaak niet meer weg, maar die was wel alweer anderhalve week oud. Blijft gek wel.

Ik ga het even proberen te mengen in een 10 ml flesje en kijken of het na een week beter is.

Anders ga ik even rondkijken naar een vergelijkbare smaak in een grotere fles. De kleine Bookwell cherry flesjes zijn veel duurder dan een Pinkman in een vergelijkbare hoeveelheid.

Heeft iemand toevallig ervaring met een beetje een romige roodfruit smaak? Kersen of bosbessen bijvoorbeeld?
ShevaJBmaandag 29 oktober 2018 @ 13:08
Hebben jullie Shake n Vape wel eens geprobeerd? Ik heb er een paar in Duitsland gehaald en die smaken heerlijk. Wel stevig aan de prijs.
Kreatormaandag 29 oktober 2018 @ 13:20
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 20:55 schreef Poes. het volgende:

[..]

Friesland.
Je zou eens van die sample setjes kunnen proberen zoals hierboven gemeld.
Zo heb ik denk ik wel 30 of 40 smaken en merkten getest voordat ik uiteindelijk iets vond dat ik de moeite waard vind.
Krijg je van die kleine 3 of 5ml flesjes voor een habbekrats.

Ik zou persoonlijk vooral heel ver weg blijven van de tabakssmaken. Dat is na een week dampen supergoor. Zoet en fruitig, dat is vaak wel lekker. (maar goed, dat is dus nogal persoonlijk)
Byzantynixschiimaandag 29 oktober 2018 @ 13:42
quote:
14s.gif Op maandag 29 oktober 2018 13:20 schreef Kreator het volgende:
Ik zou persoonlijk vooral heel ver weg blijven van de tabakssmaken. Dat is na een week dampen supergoor. Zoet en fruitig, dat is vaak wel lekker. (maar goed, dat is dus nogal persoonlijk)
Dat is het zeker. Ik damp nog steeds wel enkele tabakssmaakjes. Zoals RY4, Am4A en een paar van die Club Aroma nummers. Zoet en fruitig vind ik na een halve tank niet lekker meer.

Dus ja; voor jezelf testen en uitvinden wat je bevalt. Het is voor iedereen verschillend.
#ANONIEMmaandag 29 oktober 2018 @ 13:58
quote:
14s.gif Op maandag 29 oktober 2018 13:20 schreef Kreator het volgende:

[..]

Je zou eens van die sample setjes kunnen proberen zoals hierboven gemeld.
Zo heb ik denk ik wel 30 of 40 smaken en merkten getest voordat ik uiteindelijk iets vond dat ik de moeite waard vind.
Krijg je van die kleine 3 of 5ml flesjes voor een habbekrats.

Ik zou persoonlijk vooral heel ver weg blijven van de tabakssmaken. Dat is na een week dampen supergoor. Zoet en fruitig, dat is vaak wel lekker. (maar goed, dat is dus nogal persoonlijk)
Ik was na drie dagen al zat van de tabaksmaak :D

Waar kan ik goedkope samples vinden? Zie alleen proefpakketten van 20 euro en 10ml flesjes.
Kaminamaandag 29 oktober 2018 @ 14:19
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 13:58 schreef Poes. het volgende:

[..]

Ik was na drie dagen al zat van de tabaksmaak :D

Waar kan ik goedkope samples vinden? Zie alleen proefpakketten van 20 euro en 10ml flesjes.
Zelf mengde ik de tabaksmaak aanvankelijk met een fruitsmaakje, maar ik was er ook snel klaar mee. :)
Kaminamaandag 29 oktober 2018 @ 14:23
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 13:08 schreef ShevaJB het volgende:
Hebben jullie Shake n Vape wel eens geprobeerd? Ik heb er een paar in Duitsland gehaald en die smaken heerlijk. Wel stevig aan de prijs.
Daar ben ik nu mee bezig, en één smaak die me mwah leek vind ik superlekker, en eentje die me heel lekker leek vind ik maar mwah. :D

Qua prijs ben je even voordelig uit om een shake n vape fles te kopen als wanneer je kleine flesjes koopt. Wel zijn ook shake n vapes die 30 euro zijn ipv 20, maar die kunnen best veel lekkerder zijn. Het is maar wat je lekker vindt.

Wel jammer dat je niet meer echt kleine proefpakketjes kan krijgen van de grotere flessen, tenminst niet waar ik het tot nu toe heb gekocht. Heeft iets met Europese wetgeving te maken. ;(
#ANONIEMmaandag 29 oktober 2018 @ 14:47
Hé, even een hersenspinsel. Als ik nu gewoon nicotinevrije liquids ga vapen, krijg ik daar veel last van?

Scheelt me een hoop stress met shake&vape's.
ShevaJBmaandag 29 oktober 2018 @ 14:50
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 14:23 schreef Kamina het volgende:

[..]

Daar ben ik nu mee bezig, en één smaak die me mwah leek vind ik superlekker, en eentje die me heel lekker leek vind ik maar mwah. :D

Qua prijs ben je even voordelig uit om een shake n vape fles te kopen als wanneer je kleine flesjes koopt. Wel zijn ook shake n vapes die 30 euro zijn ipv 20, maar die kunnen best veel lekkerder zijn. Het is maar wat je lekker vindt.

Wel jammer dat je niet meer echt kleine proefpakketjes kan krijgen van de grotere flessen, tenminst niet waar ik het tot nu toe heb gekocht. Heeft iets met Europese wetgeving te maken. ;(
Tjah, het is vooral makkelijk. Je hoeft er alleen maar wat nicotine shots of gewone base bij te doen. Normaal had ik een grote fles met base en daarnaast een aroma van 10 ml. Daar maakte ik 100 ml juice van, Wat zal dat gekost hebben? Iets van 8 a 9 euro?
ShevaJBmaandag 29 oktober 2018 @ 14:52
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 14:47 schreef Poes. het volgende:
Hé, even een hersenspinsel. Als ik nu gewoon nicotinevrije liquids ga vapen, krijg ik daar veel last van?

Scheelt me een hoop stress met shake&vape's.
Als het de gewoonte is waar je verslaafd aan bent dan denk ik dat het wel meevalt, je blijft de handeling uitvoeren. Bouw het anders langzaam af, steeds lagere nicotine gehaltes.
#ANONIEMmaandag 29 oktober 2018 @ 14:53
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 14:52 schreef ShevaJB het volgende:

[..]

Als het de gewoonte is waar je verslaafd aan bent dan denk ik dat het wel meevalt, je blijft de handeling uitvoeren. Bouw het anders langzaam af, steeds lagere nicotine gehaltes.
Ik wil straks overstappen op base/aroma en vind het nicotine toevoegen maar lastig allemaal. De eerste twee weet ik nog wel te mengen. :Y
Kaminamaandag 29 oktober 2018 @ 15:03
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 14:50 schreef ShevaJB het volgende:

[..]

Tjah, het is vooral makkelijk. Je hoeft er alleen maar wat nicotine shots of gewone base bij te doen. Normaal had ik een grote fles met base en daarnaast een aroma van 10 ml. Daar maakte ik 100 ml juice van, Wat zal dat gekost hebben? Iets van 8 a 9 euro?
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 14:52 schreef ShevaJB het volgende:

[..]

Als het de gewoonte is waar je verslaafd aan bent dan denk ik dat het wel meevalt, je blijft de handeling uitvoeren. Bouw het anders langzaam af, steeds lagere nicotine gehaltes.
Dat is sowieso mijn uiteindelijke doel; afbouwen. Ik zit nu op 3, straks op 1 mg en wellicht daarna zonder. De tijd zal het uitwijzen. :s)

Ik moet wel zeggen dat als het geld scheelt, dat zeker zal helpen. Zelfs al zal ik dat vervolgens weer uitgeven aan mods en andere ongein waarschijnlijk. :+
#ANONIEMmaandag 29 oktober 2018 @ 15:55
Oké, nog een poging.

Deze base
https://www.mr-joy.nl/nl/liquideo-base-50vg-20mg.html

Met deze aroma
https://www.mr-joy.nl/nl/vampire-vape-pinkman-aroma.html

Heb een flesje van 10ml en een doseerspuitje. Ik neem 9ml uit de base en 1ml uit de Pinkman.
Dan zonder nicotine.

Doe ik het nu goed?

Edit;

Bij de Rookwinkel is alles goedkoper. Mr Joy had alle base uitverkocht, vandaar het 10ml flesje.

Dit een goede base?
https://www.rookwinkel.nl(...)ase-70-pg-30-vg.html

[ Bericht 23% gewijzigd door #ANONIEM op 29-10-2018 16:05:01 ]
#ANONIEMmaandag 29 oktober 2018 @ 16:10
En nu niet weer met andere suggesties komen hoor :@
Annemaandag 29 oktober 2018 @ 16:46
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 15:55 schreef Poes. het volgende:
Oké, nog een poging.

Deze base
https://www.mr-joy.nl/nl/liquideo-base-50vg-20mg.html

Met deze aroma
https://www.mr-joy.nl/nl/vampire-vape-pinkman-aroma.html

Heb een flesje van 10ml en een doseerspuitje. Ik neem 9ml uit de base en 1ml uit de Pinkman.
Dan zonder nicotine.

Doe ik het nu goed?

Edit;

Bij de Rookwinkel is alles goedkoper. Mr Joy had alle base uitverkocht, vandaar het 10ml flesje.

Dit een goede base?
https://www.rookwinkel.nl(...)ase-70-pg-30-vg.html
Revolute is prima ja :).
En ja, voor de rest klopt het.
#ANONIEMmaandag 29 oktober 2018 @ 16:58
quote:
14s.gif Op maandag 29 oktober 2018 16:46 schreef Anne het volgende:

[..]

Revolute is prima ja :).
En ja, voor de rest klopt het.
GOD dank _O_
Ga ik bestellen, dankjewel :*
#ANONIEMmaandag 29 oktober 2018 @ 17:02
Ik heb een 20ml flesje er bij.
Dus 18ml base en 2ml Pinkman, ja?
KNAKmaandag 29 oktober 2018 @ 17:04
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 17:02 schreef Poes. het volgende:
Ik heb een 20ml flesje er bij.
Dus 18ml base en 2ml Pinkman, ja?
Yep
#ANONIEMmaandag 29 oktober 2018 @ 17:04
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 17:04 schreef KNAK het volgende:

[..]

Yep
Dankje, nu komen we ergens!
KNAKmaandag 29 oktober 2018 @ 17:09
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 17:04 schreef Poes. het volgende:

[..]

Dankje, nu komen we ergens!
*dat is als je 10% de juiste verhouding vindt. Ik mix het op 15%, ik houd wel van beetje zoet. Men noemt men dan soms wel eens "de wolkenkrabber met zn kinderlokker-geurtjes"

Mocht je het wat slap vinden kan je het in de toekomst aanpassen.. Na al die jaren heb ik veel geleerd, veel geprobeerd, alles is mij duidelijk, alles werkt naar behoren,etc.. het enige waar ik tot nu toe nog steeeeeeds mee worstel is: Wat voor smaak ga ik kopen/proberen... wat wil ik nu dampen, wat wil ik gaan kopen... dat is en blijft voor mij een drama...

Even zomaar wat bestellen en proberen kan wel.. maar het is toch gemiddeld 5 euro voor 10ml flesjes.. en als je dat 10x in de week doet en 90% is niet lekker, dan kost dat een hoop centjes...

blijft gewoon lastig (voor mij)
#ANONIEMmaandag 29 oktober 2018 @ 17:09
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 17:09 schreef KNAK het volgende:

[..]

*dat is als je 10% de juiste verhouding vindt. Ik mix het op 15%, ik houd wel van beetje zoet. Men noemt men dan soms wel eens "de wolkenkrabber met zn kinderlokker-geurtjes"

Mocht je het wat slap vinden kan je het in de toekomst aanpassen.. Na al die jaren heb ik veel geleerd, veel geprobeerd, alles is mij duidelijk, alles werkt naar behoren,etc.. het enige waar ik tot nu toe nog steeeeeeds mee worstel is: Wat voor smaak ga ik kopen/proberen... wat wil ik nu dampen, wat wil ik gaan kopen... dat is en blijft voor mij een drama...

Even zomaar wat bestellen en proberen kan wel.. maar het is toch gemiddeld 5 euro voor 10ml flesjes.. en als je dat 10x in de week doet en 90% is niet lekker, dan kost dat een hoop centjes...

blijft gewoon lastig (voor mij)
Kinderlokker :D

Ja zo zit ik nu ook.. na 10+ smaakjes vind ik alleen Pinkman lekker. Heisenberg komt morgen, die ook even testen.
KNAKmaandag 29 oktober 2018 @ 17:13
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 17:09 schreef Poes. het volgende:

[..]

Kinderlokker :D

Ja zo zit ik nu ook.. na 10+ smaakjes vind ik alleen Pinkman lekker. Heisenberg komt morgen, die ook even testen.
waar ik veel aan heb gehad zijn de proefmonstertjes...

https://www.savevape.nl/nl/samples-1ml/

dat kost minder dan een euro, maar een dingetje van 1ml, en dat dan met base mixen.. dan kan je proeven of iets lekker is,.. zo ja; de grotere flesjes kopen.. zo niet; minder dan 1 eurotje verloren..

Das misschien iets voor in de toekomst als je meer wilt ontdekken
#ANONIEMmaandag 29 oktober 2018 @ 17:28
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 17:13 schreef KNAK het volgende:

[..]

waar ik veel aan heb gehad zijn de proefmonstertjes...

https://www.savevape.nl/nl/samples-1ml/

dat kost minder dan een euro, maar een dingetje van 1ml, en dat dan met base mixen.. dan kan je proeven of iets lekker is,.. zo ja; de grotere flesjes kopen.. zo niet; minder dan 1 eurotje verloren..

Das misschien iets voor in de toekomst als je meer wilt ontdekken
DIT is een hele goed tip, dankjewel!
KNAKmaandag 29 oktober 2018 @ 17:34
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 17:28 schreef Poes. het volgende:

[..]

DIT is een hele goed tip, dankjewel!
Dan is die link handig.. alles van o.a. Vampire Vape is er te vinden voor 0,85cent. Dat halen, er 9ml base blijkletteren en je hebt voor weinig een proefmonstertje

Bij deze; https://www.e-sigaretnede(...)ppy-s-aroma-testers/
ook een leuke webshop, ook een aantal proefmonster-flesjes te halen van andere merken :)
fotostartermaandag 29 oktober 2018 @ 19:23
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 17:02 schreef Poes. het volgende:
Ik heb een 20ml flesje er bij.
Dus 18ml base en 2ml Pinkman, ja?
en hoe je dit als je met nicotine wilt?
Ik damp nu met 12 mg nicotine ..

Blijf perzik en menthol toch wel het lekkerste vinden. Apart dan, niet gemengd.
KNAKmaandag 29 oktober 2018 @ 19:36
quote:
1s.gif Op maandag 29 oktober 2018 19:23 schreef fotostarter het volgende:

[..]

en hoe je dit als je met nicotine wilt?
Ik damp nu met 12 mg nicotine ..

Blijf perzik en menthol toch wel het lekkerste vinden. Apart dan, niet gemengd.
Ik ben na weet ik hoeveel jaar (3?) af van nicotine.. ik had destijds 1 liter base met nicotine (48 mg) gekocht en adhv berekeningen mixte ik dus deze nicotine base en nic-vrije base samen om vervolgens op 2mg te geraken... deze mix gebruikte ik dus weer om te mixen met aromas...

Die liter nicotine is op, ik damp dus nu zonder. doel is bereikt :). Tegenwoordig is het zo dat je geen nicotine in grote hoeveelheden kan bestellen dus moet je het met kleine k%tflesjes doen, onhandig als je dus flinke hoeveelheden base wilt prepareren om vervolgens dit te mixen met je aromas...

Je bent dus een beetje overgeleverd aan base met nicotine kopen en webshops die dit zo makkelijk mogelijk maken voor de gebruiker.. de afgelopen dagen zijn al een aantal discussies gevoerd op welke wijze dit kan, en uit mijn eigen ervaring kan ik https://www.savevape.nl/nl/base-tpd2/ aanraden
...de gewenste PG/VG verhouding en nicotine kiezen en je bent klaar... ook 12mg staat er tussen.

edit
https://www.savevape.nl/nl/mix-shake-200ml-12mg-70-30.html
dat is dan wel 70pg/30vg

misschien 50/50?
https://www.savevape.nl/nl/mix-shake-200ml-12mg-50-50.html
fotostartermaandag 29 oktober 2018 @ 19:41
.de gewenste PG/VG verhouding en nicotine kiezen en je bent klaar... ook 12mg staat er tussen.

Ik, dus ik bestel een liter van die plus een aroma en basta?

Dat scheelt wel wat eurootjes
marc0871maandag 29 oktober 2018 @ 19:42
quote:
1s.gif Op maandag 29 oktober 2018 19:23 schreef fotostarter het volgende:

[..]

en hoe je dit als je met nicotine wilt?
Ik damp nu met 12 mg nicotine ..

Blijf perzik en menthol toch wel het lekkerste vinden. Apart dan, niet gemengd.
Volgens de TPD mag er nog maar 20mg/ml in een (nicbooster) flesje zitten. Gaan we even vanuit.
Voor een flesje van 10ml op 12mg, doe je 6ml van 20 mg. Gedeeld door de 10ml totaal, is dat 12mg/ml.
De rest vul je af met je smaak en neutrale base.
Sounddragonmaandag 29 oktober 2018 @ 19:42
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 14:53 schreef Poes. het volgende:

[..]

Ik wil straks overstappen op base/aroma en vind het nicotine toevoegen maar lastig allemaal. De eerste twee weet ik nog wel te mengen. :Y
ik gaf je niet voor niks een linkje voor base met nicotine. Ik vind zelf nicotine mixen ook niks. Nicotine is vergif, en de verhoudingen moeten allemaal heel exact; ik ben geen laborant.
KNAKmaandag 29 oktober 2018 @ 19:44
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 19:41 schreef fotostarter het volgende:
.de gewenste PG/VG verhouding en nicotine kiezen en je bent klaar... ook 12mg staat er tussen.

Ik, dus ik bestel een liter van die plus een aroma en basta?

Dat scheelt wel wat eurootjes
Links die ik geplaatst heb (savevape) zijn goed voor 200ml base @ 12mg.. dus 'maar' 200ml.. voor mij niet spectaculair veel, maar voor jou misschien een maand voorraad..

Dat en dan je aromas, dit mixen op de gewenste verhouding (of de aanbevolen verhouding) en je kan helemaal los gaan!!
#ANONIEMmaandag 29 oktober 2018 @ 19:46
quote:
1s.gif Op maandag 29 oktober 2018 19:23 schreef fotostarter het volgende:

[..]

en hoe je dit als je met nicotine wilt?
Ik damp nu met 12 mg nicotine ..

Blijf perzik en menthol toch wel het lekkerste vinden. Apart dan, niet gemengd.
Ik ga stoppen met de nicotine, kijken hoe dat bevalt :Y
KNAKmaandag 29 oktober 2018 @ 19:52
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 19:46 schreef Poes. het volgende:

[..]

Ik ga stoppen met de nicotine, kijken hoe dat bevalt :Y
als dat lukt , dan nog even de gewoonte van het 'roken', 'iets in handen hebben' af, en je kan zo alles wegflikkeren en jezelf genezen verklaren :P
#ANONIEMmaandag 29 oktober 2018 @ 19:53
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 19:52 schreef KNAK het volgende:

[..]

als dat lukt , dan nog even de gewoonte van het 'roken', 'iets in handen hebben' af, en je kan zo alles wegflikkeren en jezelf genezen verklaren :P
Dat mag dan van mij wel wat langer duren, vind het vapen best ontspannend :7

Weet in ieder geval 100% zeker dat ik NOOIT weer ga roken!
Byzantynixschiimaandag 29 oktober 2018 @ 20:41
Hoe lang ben je nu nicvrij Knak? Nog last van ondervonden toen je helemaal naar de 0 ging?
KNAKmaandag 29 oktober 2018 @ 21:20
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 20:41 schreef Byzantynixschii het volgende:
Hoe lang ben je nu nicvrij Knak? Nog last van ondervonden toen je helemaal naar de 0 ging?
weekje of ...3? misschien wat langer. En nee.. ik zat aan het einde van mn laatste 100ml flesje nic al onder de 2mg, zo laag dat ik als ik vergat nic toe te voegen het niet eens meer miste..

Ik denk dat als je een week lang 2mg (of lager) dampt en dan ZONDER enige vorm van trillen/leip worden/bibberlippen/tegen de muur aan lopen dat kan doorstaan dat je gewoon klaar bent en kan stoppen met nicotine...
Byzantynixschiimaandag 29 oktober 2018 @ 21:25
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 21:20 schreef KNAK het volgende:

[..]

weekje of ...3? misschien wat langer. En nee.. ik zat aan het einde van mn laatste 100ml flesje nic al onder de 2mg, zo laag dat ik als ik vergat nic toe te voegen het niet eens meer miste..

Ik denk dat als je een week lang 2mg (of lager) dampt en dan ZONDER enige vorm van trillen/leip worden/bibberlippen/tegen de muur aan lopen dat kan doorstaan dat je gewoon klaar bent en je kan stoppen met nicotine...
Klinkt goed. En tof dat het is gelukt. ^O^

Ik zit op 3, dat wil zeggen base van 3mg en afhankelijk van het percentage aroma's in mijn sap daar dus iets onder.

Ik merk wel dat ik echt behoefte heb aan damp als ik langer dan normaal pauzeer met dampen. Ik interpreteer die behoefte als een lichamelijke vraag om nic. Ik heb dus het idee dat ik nog niet zo ver ben als jij. Volgende base ga ik echter wel op 2 maken.
KNAKmaandag 29 oktober 2018 @ 21:43
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 21:25 schreef Byzantynixschii het volgende:

[..]

Klinkt goed. En tof dat het is gelukt. ^O^

Ik zit op 3, dat wil zeggen base van 3mg en afhankelijk van het percentage aroma's in mijn sap daar dus iets onder.

Ik merk wel dat ik echt behoefte heb aan damp als ik langer dan normaal pauzeer met dampen. Ik interpreteer die behoefte als een lichamelijke vraag om nic. Ik heb dus het idee dat ik nog niet zo ver ben als jij. Volgende base ga ik echter wel op 2 maken.
Wellicht is die behoefte gewoonweg de gewoonte en niet de nicotine. Dat is dan ook mijn enige verklaring waarom ik nog moeite doe om te dampen (aroma/base kopen en mixen / (re)wicken / hardware onderhouden / batterijen opladen / alles meesjeulen / etc) .. eigenlijk allemaal geen zin (meer) in, maar toch doe ik het.

waarom? gewoonte/de handeling, met daarbij ook wel bepaalde aromas, lekkere smaak.

Knal eens voor de lol een paar daagjes juice zonder nic in je tankjes,.. kans is groot dat (als je nu op 3mg zit) het niet eens merkt. Als je maar die handeling kan doen, dat is al bevredigend zat!
Byzantynixschiimaandag 29 oktober 2018 @ 22:08
Ik ga het eens overwegen. Ik zat in ieder geval te twijfelen om een paar flesjes kant en klaar juice te halen van 1.5 nic. Betreffende smaak wilde ik toch al eens hebben en er is geen clone recept van dus dan kan ik eens kijken of ik daar al aan kan wennen.

Maar goed, ik heb ook geen haast om van de nic af te zijn.
#ANONIEMdinsdag 30 oktober 2018 @ 13:18
He bah, Heisenberg smaakt naar tuttifrutti :r
Dat wordt de komende dagen Pinkman dampen ^O^

Kon via FB nog een flesje Red Astaire halen van 30ml, 7 euro. Is dat een nette prijs?
Annedinsdag 30 oktober 2018 @ 13:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 13:18 schreef Poes. het volgende:
He bah, Heisenberg smaakt naar tuttifrutti :r
Dat wordt de komende dagen Pinkman dampen ^O^

Kon via FB nog een flesje Red Astaire halen van 30ml, 7 euro. Is dat een nette prijs?
Is een nette prijs :Y.
#ANONIEMdinsdag 30 oktober 2018 @ 13:31
quote:
14s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 13:19 schreef Anne het volgende:

[..]

Is een nette prijs :Y.
Ga ik die ook even proberen :)
#ANONIEMdinsdag 30 oktober 2018 @ 13:42
Mocht ook 3 flesjes van 10ml :)
Full Zest en Lemon/cactus er bij gedaan, ben benieuwd :)
#ANONIEMdinsdag 30 oktober 2018 @ 16:36
De Red Astaire is al goedgekeurd _O_
Andere twee ruiken lekker, ben benieuwd.

Ik mocht ook even hijsen aan een dikke boxmod, zo'n subohm gebeuren. Stikte er bijna in :D Huis stond blauw daar met 2 fulltime dampers :D
mamaisboos.dinsdag 30 oktober 2018 @ 18:42
Ja mensen. Net terug van de Primera om mijn post op te halen: De Innokin T20-S met jawel Red Astaire (ik had nog geen idee dat deze hier zo in de smaak viel).

Alwaar ik vorige week nog op zoek was naar een boxmod met passende coils en tank (ik kwam uit op een innokin t20 tank met SWAG mod) heb ik nu de hele T20-s kit gekocht. Ik verzoop in de keuzes en was bang over een maand nog steeds niets te hebben. Voor een beginner was ik misschien iets te enthousiast om direct naar de subohms mods te kjken.

Super mooi dingetje. Mooi gewicht, mooie afwerking en niet al te veel damp hoewel er een 0,8ohm coil in zit.

Het geluid wat er af komt verrast mij wel een beetje. Zolang ik de button ingedrukt houd klinkt het een beetje als een sisha. Verder slaat 12mg nicotine hard in op de bronchiën, hoewel ik redelijk zware sigaretten rookte (american spirit blauw).
#ANONIEMdinsdag 30 oktober 2018 @ 19:01
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 18:42 schreef mamaisboos. het volgende:
Ja mensen. Net terug van de Primera om mijn post op te halen: De Innokin T20-S met jawel Red Astaire (ik had nog geen idee dat deze hier zo in de smaak viel).

Alwaar ik vorige week nog op zoek was naar een boxmod met passende coils en tank (ik kwam uit op een innokin t20 tank met SWAG mod) heb ik nu de hele T20-s kit gekocht. Ik verzoop in de keuzes en was bang over een maand nog steeds niets te hebben. Voor een beginner was ik misschien iets te enthousiast om direct naar de subohms mods te kjken.

Super mooi dingetje. Mooi gewicht, mooie afwerking en niet al te veel damp hoewel er een 0,8ohm coil in zit.

Het geluid wat er af komt verrast mij wel een beetje. Zolang ik de button ingedrukt houd klinkt het een beetje als een sisha. Verder slaat 12mg nicotine hard in op de bronchiën, hoewel ik redelijk zware sigaretten rookte (american spirit blauw).
Mooi man, veel plezier ermee!

Ik verlang alweer terug naar de 12mg, heb helemaal geen throathit met de 6 ;(
GM78dinsdag 30 oktober 2018 @ 19:34
Godver.... Ik heb mij weer eens vergist
:')

Even lekker lopen dampen op 50 Watt met mijn Ello tank.

Vervolgens mijn q16 tankje gepakt, en vergeten om Wattage terug te zetten van 50 naar 15 Watt :')

En natuurlijk een flinke hijs genomen :r :r
Dacht dat ik dood ging
:') :')
cofidinsdag 30 oktober 2018 @ 20:36
Net voor het eerst maar eens, ter voorbereiding op de serpent mini die onderweg is, mijn kangertech melo tank met 0,5 ohm coil gepakt. Stond al 2 jaar stof te happen, aangezien ik alleen maar mijn nautilus mini met 1,6 ohm gebruik. Direct maar eens DL gedampt.

In 1 woord: kolere!!!

Wat een smaak explosie tov MTL O+

Space hem nu wel, dikke nicotine kick (terwijl ik maar 3mg nicotine heb).

Ben benieuwd naar mijn eerste zelf coil bouw tank :P
marc0871dinsdag 30 oktober 2018 @ 22:16
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 18:42 schreef mamaisboos. het volgende:
Verder slaat 12mg nicotine hard in op de bronchiën
Ik zei het nog, hè?

quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 12:52 schreef marc0871 het volgende:
Liquids van 12mg/ml voor de 1.5 Ohm coils.
Voor de 0.8 zou ik zakken naar 6.
Maar damp is ook dichter dan rook.
Behoeft ook enige gewenning.

Mooi dat je toch de stap genomen hebt ^O^
#ANONIEMwoensdag 31 oktober 2018 @ 13:12
Ben ik weer te klagen :+

Die drie nieuwe smaakjes hebben dus geen throathit, hebben 6mg nicotine.
Mijn eigen Pinkman heb ik gemixt met een flesje k&k 12mg, je zou zeggen dat ik dan 20ml 6mg krijg.. die heeft wél een throathit.

Hoe kan dit?
Annewoensdag 31 oktober 2018 @ 13:17
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 13:12 schreef Poes. het volgende:
Ben ik weer te klagen :+

Die drie nieuwe smaakjes hebben dus geen throathit, hebben 6mg nicotine.
Mijn eigen Pinkman heb ik gemixt met een flesje k&k 12mg, je zou zeggen dat ik dan 20ml 6mg krijg.. die heeft wél een throathit.

Hoe kan dit?
Throathit komt niet alleen door nicotine, ook door PG.
Je zou daarom in plaats van de nicotine juist het PG-gehalte kunnen verhogen.
Annewoensdag 31 oktober 2018 @ 13:22
Of hebben ze ook allemaal dus dezelfde PG/VG-verhouding?
#ANONIEMwoensdag 31 oktober 2018 @ 13:22
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 13:17 schreef Anne het volgende:

[..]

Throathit komt niet alleen door nicotine, ook door PG.
Je zou daarom in plaats van de nicotine juist het PG-gehalte kunnen verhogen.
De flesjes zijn alle drie 50/50, net als m'n zelfgemaakte Pinkman én de k&k Pinkman..
#ANONIEMwoensdag 31 oktober 2018 @ 13:26
Kan ik die 10ml flesjes dan overgooien in een 20ml flesje en deze er bij doen?
https://www.zwoofs.nl/halo-fusion-50pg-50vg-nicotine-booster/

Had begrepen dat je per 10ml base/aroma 10ml nicotine nodig hebt.
#ANONIEMwoensdag 31 oktober 2018 @ 14:57
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 16:58 schreef KNAK het volgende:
waarom niet https://www.savevape.nl/nl/mix-shake-200ml-12mg-30-70.html

alles bij elkaar flikkeren en 200ml @ 12mg base hebben... dan hoeft ze alleen nog maar te denken aan aromas komende dagen (weken?)
Never mind! Heb deze van KNAK uiteindelijk gekocht met een flesje Red Astaire en 2 1ml zakjes Pinkman. 2 100ml flesjes er bij en klaar :Y

Hèhè, we komen er UITEINDELIJK wel :D :')
#ANONIEMwoensdag 31 oktober 2018 @ 14:58
En nu wil ik ook kláár zijn met kopen nu :@
KNAKwoensdag 31 oktober 2018 @ 16:23
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 14:57 schreef Poes. het volgende:

[..]

Never mind! Heb deze van KNAK uiteindelijk gekocht met een flesje Red Astaire en 2 1ml zakjes Pinkman. 2 100ml flesjes er bij en klaar :Y

Hèhè, we komen er UITEINDELIJK wel :D :')
Bij je volgende bestelling (MrJoy, of Savevape), dan even kijken naar Fullmoon - Red
Is net zo lekker als Red Astair.

https://www.mr-joy.nl/en/full-moon-red.html

Deze :)

[ Bericht 11% gewijzigd door KNAK op 31-10-2018 16:33:35 ]
#ANONIEMwoensdag 31 oktober 2018 @ 16:47
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 16:23 schreef KNAK het volgende:

[..]

Bij je volgende bestelling (MrJoy, of Savevape), dan even kijken naar Fullmoon - Red
Is net zo lekker als Red Astair.

https://www.mr-joy.nl/en/full-moon-red.html

Deze :)
En even duur, waarom zou ik de full moon dan nemen? :D
Mr Joy heeft momenteel alles wat ik nodig heb ''out of stock'' }:|
altootje86woensdag 31 oktober 2018 @ 17:14
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 16:47 schreef Poes. het volgende:

[..]

En even duur, waarom zou ik de full moon dan nemen? :D
Mr Joy heeft momenteel alles wat ik nodig heb ''out of stock'' }:|
Ik denk dat ze enigzins lijken maar niet identiek zijn? (Ik ken full moon -nog- niet btw)
#ANONIEMwoensdag 31 oktober 2018 @ 17:20
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 17:14 schreef altootje86 het volgende:

[..]

Ik denk dat ze enigzins lijken maar niet identiek zijn? (Ik ken full moon -nog- niet btw)
Ik ben gewoon blij dat ik nu na bijna twee weken m'n smaken heb gevonden, ben heel wat euro's lichter :@
altootje86woensdag 31 oktober 2018 @ 17:25
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 17:20 schreef Poes. het volgende:

[..]

Ik ben gewoon blij dat ik nu na bijna twee weken m'n smaken heb gevonden, ben heel wat euro's lichter :@
Herkenbaar :@

Heb even zitten rekenen, nog 2 dagen en dan speel ik quitte met alle dampkosten tot nu toe, tov wat ik gemiddeld wegpafte. In net iets meer dan 2 weken en inclusief alle 'apparatuur' enzo dus alsnog best netjes, maar het houdt me nu nog even tegen weer een nieuwe bestelling te plaatsen. Eerst maar eens wat flesjes echt opmaken :+
#ANONIEMwoensdag 31 oktober 2018 @ 17:26
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 17:25 schreef altootje86 het volgende:

[..]

Herkenbaar :@

Heb even zitten rekenen, nog 2 dagen en dan speel ik quitte met alle dampkosten tot nu toe, tov wat ik gemiddeld wegpafte. In net iets meer dan 2 weken en inclusief alle 'apparatuur' enzo dus alsnog best netjes, maar het houdt me nu nog even tegen weer een nieuwe bestelling te plaatsen. Eerst maar eens wat flesjes echt opmaken :+
Ik durf niet eens op te tellen :@

Wat was je kwijt aan het roken, per maand?
altootje86woensdag 31 oktober 2018 @ 17:28
Ik ben uitgegaan van 7 euro per dag (klein pakje). Dat is een ruwe schatting, dus zo'n 215 euro per maand ;(
#ANONIEMwoensdag 31 oktober 2018 @ 17:30
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 17:28 schreef altootje86 het volgende:
Ik ben uitgegaan van 7 euro per dag (klein pakje). Dat is een ruwe schatting, dus zo'n 215 euro per maand ;(
Damn :o Kon je het ook betalen?

Ik rookte shag (I know ;( ) en was ''maar'' 60 euro/m kwijt, maar kon dat niet missen.
altootje86woensdag 31 oktober 2018 @ 17:38
Ja wdb helaas wel :'(

ik ben dan wel weer zo vrij geweest luxe verzorgingsproducten voor mezelf te kopen, als beloning voor het stoppen met a-sigaretten :@
Byzantynixschiiwoensdag 31 oktober 2018 @ 17:41
Ik heb in 3 jaar tijd 2300,- uitgegeven aan dampen en zou 2600,- uitgegeven hebben aan roken in die tijd. Ik sta dus sinds een tijdje in de plus eindelijk. *O*

Daar heb ik dan wel echt alles voor het dampen bijgerekend; mods, tanks, tools, batterijen, oplader, etc. en ik heb nog voor jaren nicbase in de vriezer liggen.

Puur qua vloeistoffen zit ik inmiddels op minder dan 1 euro per dag.
#ANONIEMwoensdag 31 oktober 2018 @ 17:46
Wauw Byz _O_ :D Wat een bedragen..

Alto; goed van je, zo'n cadeautje :Y

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 31-10-2018 17:47:06 ]
altootje86woensdag 31 oktober 2018 @ 17:47
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 17:41 schreef Byzantynixschii het volgende:
Ik heb in 3 jaar tijd 2300,- uitgegeven aan dampen en zou 2600,- uitgegeven hebben aan roken in die tijd. Ik sta dus sinds een tijdje in de plus eindelijk. *O*

Daar heb ik dan wel echt alles voor het dampen bijgerekend; mods, tanks, tools, batterijen, oplader, etc. en ik heb nog voor jaren nicbase in de vriezer liggen.

Puur qua vloeistoffen zit ik inmiddels op minder dan 1 euro per dag.
Nice! *O*
#ANONIEMwoensdag 31 oktober 2018 @ 17:49
Hoe lang zou het dure voor we ook accijns op liquids mogen betalen?
Byzantynixschiiwoensdag 31 oktober 2018 @ 17:50
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 17:49 schreef Poes. het volgende:
Hoe lang zou het dure voor we ook accijns op liquids mogen betalen?
Daar vreest men al jaren voor. Vooralsnog is er geen sprake van en ik vermoed dat het ook niet zo snel zal gaan gebeuren.
#ANONIEMwoensdag 31 oktober 2018 @ 17:52
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 17:50 schreef Byzantynixschii het volgende:

[..]

Daar vreest men al jaren voor. Vooralsnog is er geen sprake van en ik vermoed dat het ook niet zo snel zal gaan gebeuren.
Gelukkig. Nu ik eindelijk zelf kan maken kost het me niet veel meer per maand :)
Byzantynixschiiwoensdag 31 oktober 2018 @ 17:55
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 17:46 schreef Poes. het volgende:
Wauw Byz _O_ :D Wat een bedragen..
Ik rookte net als jij ook shag. 2 pakjes van 70g in de week ongeveer. Ik heb het roken gezet op 15,- per week + 1,6 Euro per week extra vanaf 1 juni 2016 ivm verhogingen. Ik weet eigenlijk niet of er in de tussentijd nog weer verhogingen zijn geweest.
#ANONIEMwoensdag 31 oktober 2018 @ 17:56
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 17:55 schreef Byzantynixschii het volgende:

[..]

Ik rookte net als jij ook shag. 2 pakjes van 70g in de week ongeveer. Ik heb het roken gezet op 15,- per week + 1,6 Euro per week extra vanaf 1 juni 2016 ivm verhogingen. Ik weet eigenlijk niet of er in de tussentijd nog weer verhogingen zijn geweest.
70gr? Bestaat dat ja?

Ik rookte Pall Mall rood, ¤10,- per 60gr. Anderhalf per week = ¤60/m
Vloei en aanstekers waren qua kosten verwaarloosbaar.
Byzantynixschiiwoensdag 31 oktober 2018 @ 17:59
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 17:56 schreef Poes. het volgende:

[..]

70gr? Bestaat dat ja?

Ik rookte Pall Mall rood, ¤10,- per 60gr. Anderhalf per week = ¤60/m
Vloei en aanstekers waren qua kosten verwaarloosbaar.
Ja, ik dacht van wel, maar kan me vergissen. Ik rook al zooooooo lang niet meer. :7 :')

Vloei is natuurlijk niet geheel verwaarloosbaar. 50 cent per week ofzo? Dat tikt na 3 jaar natuurlijk wel aan.
#ANONIEMwoensdag 31 oktober 2018 @ 18:00
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 17:59 schreef Byzantynixschii het volgende:

[..]

Ja, ik dacht van wel, maar kan me vergissen. Ik rook al zooooooo lang niet meer. :7 :')

Vloei is natuurlijk niet geheel verwaarloosbaar. 50 cent per week ofzo? Dat tikt na 3 jaar natuurlijk wel aan.
Ik had super cheape vloei, 5 pakjes voor 45ct :+
Byzantynixschiiwoensdag 31 oktober 2018 @ 18:02
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 18:00 schreef Poes. het volgende:

[..]

Ik had super cheape vloei, 5 pakjes voor 45ct :+
Ah, ik patste met Rizla rood. ;)

Tevens: 60g Pall Mall Rood kost al 10,- Euro tegenwoordig?

Damn! :o
#ANONIEMwoensdag 31 oktober 2018 @ 18:04
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 18:02 schreef Byzantynixschii het volgende:

[..]

Ah, ik patste met Rizla rood. ;)

Tevens: 60g Pall Mall Rood kost al 10,- Euro tegenwoordig?

Damn! :o
Ja! En binnenkort gaat het wéér omhoog.

En ben zo bij dat ik van het roken af ben, jeetje..
altootje86woensdag 31 oktober 2018 @ 18:14
Pakjes sigaretten inderdaad ook...

Dan weer een of twee sigaretten minder in het pakje of de prijs weer omhoog echt elke paar maanden weer nieuwe verpakkingen lijkt het wel }:|
cofiwoensdag 31 oktober 2018 @ 18:33
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 16:23 schreef KNAK het volgende:

[..]

Bij je volgende bestelling (MrJoy, of Savevape), dan even kijken naar Fullmoon - Red
Is net zo lekker als Red Astair.

https://www.mr-joy.nl/en/full-moon-red.html

Deze :)
Op hoeveel % mix je die KNAK? Ik heb die in het verleden op 15% gemixt en vond hem veel te zoet, terwijl Red Astaire echt mijn alltime favoriet is. :@

Ik heb het aroma nog staan, dus misschien nog maar een keer mixen.
Byzantynixschiiwoensdag 31 oktober 2018 @ 18:34
Foto van mijn laatste pakje shag:

lp2JR3.png

Gestopt met daar van te roken op 13 oktober 2015. En op 13 oktober 2016 ceremonieel de shag door het toilet gespoeld en de verpakking in de vuilnisbak gegooid.

Kan zijn dat het toch 50g was en niet 70g.

50g van dat merk kost nu 8,40 bij de AH in ieder geval. Toen niet. :P
#ANONIEMwoensdag 31 oktober 2018 @ 18:40
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 18:34 schreef Byzantynixschii het volgende:
Foto van mijn laatste pakje shag:

[ afbeelding ]

Gestopt met daar van te roken op 13 oktober 2015. En op 13 oktober 2016 ceremonieel de shag door het toilet gespoeld en de verpakking in de vuilnisbak gegooid.

Kan zijn dat het toch 50g was en niet 70g.

50g van dat merk kost nu 8,40 bij de AH in ieder geval. Toen niet. :P
Denk het wel.
Mijn eerste pakje shag kocht ik voor ¤3,40 bij de Aldi :D Pall Mall was toen ¤4,- voor 50gram.
Byzantynixschiiwoensdag 31 oktober 2018 @ 18:48
Ik begon ergens in 1996 met roken toen ik 17 was, een laatbloeier. :P

Ik geloof dat een pakje shag toen 5 a 6 gulden of zoiets was. En dan hebben we het over Van Nelle Zwaar, niet over de paupershag die ik later ben gaan roken. _O-

Als ik dat pakje van mij op de foto zie krijg ik trouwens toch spontaan weer zin om te roken. Gewoon even lekker buiten in de kou zo'n grote zware toeter hard over de longen jagen en het asfalt goed bijwerken om daarna tevreden eten te gaan koken. :9

Het is meer weemoed gelukkig. Ik vermoed dat ik na 1 hijs op de grond zou liggen.

Maar toch, roken was op z'n tijd toch wel erg plezant. :7
#ANONIEMwoensdag 31 oktober 2018 @ 18:49
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 18:48 schreef Byzantynixschii het volgende:
Ik begon ergens in 1996 met roken toen ik 17 was, een laatbloeier. :P

Ik geloof dat een pakje shag toen 5 a 6 gulden of zoiets was. En dan hebben we het over Van Nelle Zwaar, niet over de paupershag die ik later ben gaan roken. _O-

Als ik dat pakje van mij op de foto zie krijg ik trouwens toch spontaan weer zin om te roken. Gewoon even lekker buiten in de kou zo'n grote zware toeter hard over de longen jagen en het asfalt goed bijwerken om daarna tevreden eten te gaan koken. :9

Het is meer weemoed gelukkig. Ik vermoed dat ik na 1 hijs op de grond zou liggen.

Maar toch, roken was op z'n tijd toch wel erg plezant. :7
Eigenlijk alleen de eerste 's ochtends vroeg :Y Verder mis ik ze niet. Mooi zo houden!
Byzantynixschiiwoensdag 31 oktober 2018 @ 18:56
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 18:49 schreef Poes. het volgende:

[..]

Eigenlijk alleen de eerste 's ochtends vroeg :Y Verder mis ik ze niet. Mooi zo houden!
Ik had er wel meer waar ik fan van was hoor. :D Bijvoorbeeld die ene na een 3 uur durend essay tentamen.. trillend en met bijna tranen in de ogen in minder dan 10 trekjes weghijsen terwijl je letterlijk de afkickjeuk uit je lichaam voelt wegebben en dan meteen daarna nog eentje voor 'gewoon'. :') Dat soort dingen heb ik nu echt niet meer, ondanks dat ik nog steeds nic binnen krijg. Wat was ik toen verslaafd. :'(
#ANONIEMwoensdag 31 oktober 2018 @ 19:03
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 18:56 schreef Byzantynixschii het volgende:

[..]

Ik had er wel meer waar ik fan van was hoor. :D Bijvoorbeeld die ene na een 3 uur durend essay tentamen.. trillend en met bijna tranen in de ogen in minder dan 10 trekjes weghijsen terwijl je letterlijk de afkickjeuk uit je lichaam voelt wegebben en dan meteen daarna nog eentje voor 'gewoon'. :') Dat soort dingen heb ik nu echt niet meer, ondanks dat ik nog steeds nic binnen krijg. Wat was ik toen verslaafd. :'(
Oké oké, maar het waren er minder dan wat je uit gewoonte/verslaving wegpafte ;)

Ik ben nog wel enorm verslaafd aan de nicotine, hang nu elk half uur aan m'n vape :@ Wordt dit wel minder op den duur?
RobjeGeuswoensdag 31 oktober 2018 @ 19:14
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 19:03 schreef Poes. het volgende:

[..]

Oké oké, maar het waren er minder dan wat je uit gewoonte/verslaving wegpafte ;)

Ik ben nog wel enorm verslaafd aan de nicotine, hang nu elk half uur aan m'n vape :@ Wordt dit wel minder op den duur?
Pak het gewoon relax op.
Je moet niet te snel van alles willen, het is al heel goed dat je niet meet aan die stinkstokken zit.
Ook niet te snel af willen bouwen maar gewoon op je eigen tempo doen.
Duurt het een jaar dan duurt het een jaar duurt het langer dan so be it.

Ik merk nu dat ik geregeld alleen maar sochtends en voor het slapen ga een paar hijsen neem.
Ik vape het laatste beetje 3mg nicotine er door en dan ga ik over op 0. Dit heeft dan zo'n anderhalf jaar geduurd :).
Zolang je maar niet terug grijpt is het goed toch?
#ANONIEMwoensdag 31 oktober 2018 @ 19:18
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 19:14 schreef RobjeGeus het volgende:

[..]

Pak het gewoon relax op.
Je moet niet te snel van alles willen, het is al heel goed dat je niet meet aan die stinkstokken zit.
Ook niet te snel af willen bouwen maar gewoon op je eigen tempo doen.
Duurt het een jaar dan duurt het een jaar duurt het langer dan so be it.

Ik merk nu dat ik geregeld alleen maar sochtends en voor het slapen ga een paar hijsen neem.
Ik vape het laatste beetje 3mg nicotine er door en dan ga ik over op 0. Dit heeft dan zo'n anderhalf jaar geduurd :).
Zolang je maar niet terug grijpt is het goed toch?
Dat is waar, maar voel wel druk van buitenaf om helemáál te stoppen.
Het is natuurlijk ook de gewoonte die ik moet afleren, en dat is wel lastig.
Atakwoensdag 31 oktober 2018 @ 19:22
[quote0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 10:40 schreef marc0871 het volgende:
[ afbeelding ][ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[spoile= OP, the looooong version.]Inleiding

Aangezien ik hier op FOK! nog maar weinig ben tegen gekomen over elektronisch roken, ook wel dampen, e-smoken of vapen genoemd, ben ik zelf maar even een topic begonnen (veel schaamteloos gejat van Tweakers). Ik ben nu ongeveer 5 weken gestopt met analoog roken (the real deal dus). Dit viel niet mee. Ik rookte vrij veel namelijk. Het laatste jaar rookte ik ongeveer een pakje Javaanse Jongens 3/4 (37.5 gram) per anderhalve dag. Ik gok dat dit neerkwam op een shagje of 30 a 35 per dag.

Ik had gehoopt dat mijn verlangen naar een shagje na een week of 4 wel tot praktisch 0 gereduceerd zou zijn, maar helaas bleef ik op momenten last houden van een aanhoudende drang om te roken. Ik moest gewoon iets inhaleren en de drang om toch maar wat te roken te gaan halen bleef zo nu en dan in me opkomen. In de weekenden, vaak onder het genot van een biertje of wat, ging ik dan ook regelmatig voor gaas en bietste ik her en der een shagje of sigaret. Door de weeks was dit een stuk minder, maar ook dan kreeg ik regelmatig met die drang om te roken te maken.

Uiteindelijk werd ik er gek van en ben me eens gaan verdiepen in het fenomeen elektronisch roken. Ik raakte aardig nieuwsgierig en heb dus meer uit nieuwsgierigheid een elektronisch roken starter kitje gekocht. Sinds gisteren heb ik dus een elektronische sigaret en ben er best positief over. Dit wil ik met jullie delen en ik denk ook serieus dat dit mij gaat helpen om niet meer te roken.

Elektronisch roken? Huh..wat is dat?

Een e-smoke is een apparaatje dat bestaat uit een batterij, een verdamper en een reservoir waar je vloeistof in doet. De zogennaamde e-liquid. Deze vloeistof wordt door de verdamper verhit waardoor er een damp wordt geproduceerd welke je vervolgens kunt inhaleren. De damp lijkt sterk op rook, maar aangezien er geen sprake is van een verbrandingsproces, mag je eigenlijk niet van rook spreken. De vloeistof bestaat voornamelijk uit Propyleenglycol waarin nog enkele andere stoffen zijn opgelost, zoals bijvoorbeeld smaak en geurstoffen.

E-smoken is vele malen minder slecht dan gewoon roken. Aangezien er geen sprake is van verbranding, krijg je dus ook geen schadelijke verbrandingsproducten binnen. Ik schrijf bewust dat het minder slecht is, omdat het nog altijd gezonder is om niet te e-smoken. De liquids bevatten namelijk wel nicotine, hoewel er ook liquids zijn die geen nicotine bevatten. Toch is de nicotine wel essentieel om de zogenaamde "troath hit" te behalen. Dit is de prikkel in de keel die je ervaart bij het inhaleren..

De damp lost veel sneller op dan rook, het is praktisch geurloos en ook niet schadelijk voor je omgeving. Ook zul je geen vieze smaak meer in je mond hebben na het roken van zo'n e-smoke, hetgeen bij het roken van tabak wel het geval is. Je stinkt ook niet meer na het roken. Man wat stinken rokers zeg... ik heb dus ook altijd zo gestonken :r

In theorie mag je overal e-smoken omdat er geen sprake is van een verbrandingsproces en je dus geen rook produceert. In de praktijk blijkt dat nogal eens tegen te vallen. Mensen zouden je vaak raar aankijken en het e-smoken verwarren met echt roken. Onwetendheid, voornamelijk. Wellicht dat dit in de toekomst wel wat zal veranderen.

Hieronder even een aantal voordelen ten opzichte van het roken van tabak:

• Er is geen verbranding, dus er komen (bijna) geen giftige stoffen vrij, en de damp geeft nagenoeg geen geur af.
• De damp lost snel op, dus het zal geen rokerige kamer veroorzaken.
• Je kan/mag het ding in theorie overal roken
• Je hebt geen asbak of aansteker nodig
• Je bergt hem eenvoudig weer op, ook na één snel trekje!
• Je hoeft je geen zorgen te maken over wat met de as te doen, of waar het filter weg te gooien
• Je stinkt niet. Je kleren, auto, huis, handen etc. ook niet (tenminste niet naar rook ;) )
• Er komt geen irriterende rook vanaf.
• Hij rookt niet door terwijl je hem niet gebruikt.

Gezondheid

Zoals je al waarschijnlijk aan de hand van bovenstaande tekst kan raden, is een e-smoke veel minder ongezond voor je dan analoge peuken verbranden. Waarom zeg ik "minder ongezond" ? Nou.. er zit nog steeds nicotine in, bijvoorbeeld. Echter, het is een ieder duidelijk dat het roken (dampen) van e-smokes alleen al op basis van het feit dat er geen verbranding plaats vindt, gezonder moet zijn dan een normale peuk. Daarr kan in ieder geval geen twijfel over bestaan. Je vraagt je wellicht af - maar waarom lees ik dan zo veel over schadelijkheid als ik even op Google naar "e-cigarette" zoek?

Nou... als ik heel eerlijk ben is dat gewoon een beetje vaag. Er is redelijk wat onderzoek gedaan naar e-smokes, en daarbij zijn her en der wat licht schadelijke gevolgen gevonden. Bijvoorbeeld dat het je adem-weg vernauwt. Dat duurt dan tot 10 minuten na gestopt te zijn met het gebruik. Echter is in dit onderzoek alleen gekeken naar e-smoken. Niet wat er gebeurd met gewoon roken, of het stomweg inhaleren van damp (denk sauna) of dan hetzelfde effect optreedt.

In de USA hebben ze de FDA een onderzoek laten doen naar alle kwalijke eigenschappen. "Helaas" (voor de FDA) kwam daar echter uit dat het helemaal niet zo slecht was en al helemaal niet als je het vergeleek met een sigaret. Het rapport is op de site van de FDA te vinden en daar wordt heel veel gesproken over het aantreffen van bepaalde stoffen die slecht zijn voor de mens. Echter, ze vermelden er niet bij dat de concentraties waarin die stoffen voorkomen een factor 1000 tot 15000 lager zijn dan in een normale sigaret. Voor een goede analyse van het rapport (helaas in het Duits), deze link. Hierbij zitten alle links, inclusief bronnen in het engels en aanverwante zaken.

Je kunt het even allemaal doorlezen, maar kort samengevat komt het hier op neer:

• In 1ml e-liquid zit 40x minder Nitrosamine dan in een nicotinepleister of nicotinekauwgom
• In één sigaret zit 15000x zo veel Nitrosamine als in 1ml e-liquid
• In één liter bier zit twee keer zo veel Nitrosamine als in 1ml e-liquid

Dus als we het even snel uitrekenen:

Je kunt acht jaar lang 5ml e-liquid per dag dampen en dan heb je dezelfde hoeveelheid nitrosamine opgenomen als met het roken van één sigaret.

Daarbij wordt er gedaan alsof de andere gebruikte materialen in de liquids enge chemische middelen zijn, terwijl dit (afgezien van de nicotine!) allemaal middelen zijn die goedgekeurd zijn voor de menselijke voedselverwerking!

Los van het stoppen met nicotine innemen heeft e-smoken alle voordelen die je kan verwachten van het totaal stoppen met het roken van sigaretten. Ik geef toe, dat is een redelijk grote "los van", en Nicotine is zeker ook niet speciaal goed voor je. Het probleem bij het online onderzoeken van wat Nicotine nou precies met je doet is dat de meeste studies eigenlijk meer studies zijn van het roken zelf (per slot van rekening zijn er geen andere noemenswaardige bronnen van nicotine, dus het bestuderen los van sigaretten lijkt weinig zinvol). Maar het is in ieder geval duidelijk dat Nicotine net als caffeine een drug is, en je die stof uiteraard liever niet in je lichaam wil.

Er zijn evenwel een paar problemen die nog nader moeten worden onderzocht. Zo is het bijvoorbeeld nog onbekend hoeveel van de nicotine die in e-liquids zit, daadwerkelijk in je bloedstroom terecht komt. Sommige mensen zeggen 10% in vergelijking tot een normale sigaret, anderen weer 30%. Een (realistisch) nadeel van e-smokes die vaak wordt aangehaald is dat het moeilijk is te bepalen hoeveel nicotine je binnen krijgt. Dat is correct, en is wellicht het enige nadeel dat daadwerkelijk en objectief gezien als zodanig kan worden gezien. Echter, mijn mening is dat je dit op den duur zelf zal reguleren. Je moet het wel heel, heel bont maken om een overdosis nicotine tot je te nemen, en het feit dat dit nog geen enkele e-smoker ter wereld is gelukt zou je gerust moeten stellen. Het is overigens in theorie wel mogelijk om een overdosis te scoren met normale peuken, echter in de meeste gevallen zal je lichaam dermate hard beginnen met protesteren dat je waarschijnlijk nooit zo ver zal komen.

Even samenvattend de gezondheids-voordelen van de e-smoke versus de normale sigaret:

• Geen teer, kool-monoxide, en andere verbrandings-producten
• Geen ammonia en 4500 andere chemische stoffen die in normale sigaretten zitten
• Geen rook die de mensen in je omgeving een hoger risico op ziektes geeft
• Geen vervelende hoest, grijze huid, gele vingers, kortademigheid

De kosten

Voor met name sigarettenrokers is het qua kosten besparing vrij interessant om over te stappen op elektronisch roken. Voor shagrokers iets minder, maar ook die zullen voordeel behalen.

Men neme een gemiddeld eGo starter setje. Later hieronder behandel ik nog uitgebreid de hardware, maar neem van mij even voorlopig aan dat een eGo setje waarschijnlijk jouw keuze zal worden, dus laten we hier even van uitgaan. Nou, dat kost je zo'n EUR 60. Dat is dan een quality setje van JoyeTech, met twee e-smokes. Daar krijg je ook twee tankjes en twee atomizers bij. We gaan even een jaar-berekening maken, dus laten we even uitgaan dat een atomizer zo 3-4 weken meegaat (15 per jaar nodig) en een batterij voor een maand of 4-6. Voor het gemak, rekenen we twee extra batterijen. Een atomizer is zo EUR 7.50, een batterij EUR 20. (nogmaals, ik neem de prijzen ruim. Je kan ze waarschijnlijk voor 5 EUR en 15 EUR ook wel krijgen). Nou, (15x 7.50) = EUR 112.50 + (2x 20) = EUR 40 == EUR 152.50 aan onderdelen. Zitten we voor de hardware op EUR 212.50 per jaar.

Dan - de liquids. Daar ga ik uit van een verbruik van 2.5ml per dag, elke dag. In het begin zal dit waarschijnlijk hoger liggen (nieuw, leuk, spannend!) en later waarschijnlijk minder, maar laten we er even van uit gaan dat jij een fanatieke damper wordt! Nou... 365 dagen gedeeld door 4 = 91.25 flesjes per jaar. 10ml flesjes kosten zo tussen 3.95 en 5.95, laten we even uit gaan van 5 Euro per flesje. Er bestaan ook flesjes van meer dan 10ml, en die zijn vaak ietsje goedkoper trouwens. Goed. 91.25 * 5 EUR = 456.25 EUR per jaar aan e-liquids. Laten we even voor de volledigheid wat oplaad-kosten erbij nemen, zeg, twee tientjes op jaar-basis. Ok. Dan hebben wij in totaal... EUR 212.50 (hardware) + EUR 456.25 (e-liquids) + EUR 20.00 (electriciteit) = EUR 688.75 per jaar (EUR 1.89 per dag).

Jaja... je ziet hem al aankomen... met dat per-dag bedrag natuurlijk... maar goed, even verder rekenen. Hoeveel geef je uit aan normale sigaretten? We nemen even aan dat je een pakje van 19 peuken per dag zal verbranden. Dat is 365x 5.40 = EUR 1971.00. Ja dat ziet er al een stuk minder fijn uit he? Gooi er nog 20 aanstekers bij.. 20 EUR... in totaal komt dat neer op EUR 2000 per jaar. Twee Duizend pieken. Versus 688.75.

De hardware
Ok, je hebt genoeg van analoog roken en je wil een e-smoker worden. Goed zo! Maar nu... er is zo veel aanbod, wat is nou de goede keuze? Ik zeg er meteen eerlijk bij - het wordt je niet makkelijk gemaakt! Er zijn heel veel soorten e-smokes, sommige daarvan zijn wel in NL te koop, andere weer niet. Sommige werken met weg-werp cartridges, andere met vloeistof-tankjes. Sommige zijn klein, andere groot. Het is inderdaad een ramp om zo als n00b even te vinden wat je nou wil. Dus, we gaan het even allemaal uitleggen.

Voordat ik begin, De Gulden Regel Van E-Smokes Kopen:

!! Koop altijd een setje met twee peuken/batterijen !!
!! Single e-smoke "sets" (tenzij als vervanging voor een stuk exemplaar) zijn een total no-go !!

Want ja, ook jou zal het overkomen dat 1 stuk is, de batterij op is, etc. en je wil NIET weer terugschakelen op analogs. Dus - ALTIJD een duo-set kopen. Het is ietsje duurder, maar veel, veel beter.

Veel mensen willen dat hun e-smoke zo veel mogelijk op een sigaret lijkt. Dat is géén goed uitgangs-punt. Ten eerste ben je dan gedoemd tot het kopen van kant-en-klare modellen met een kleine batterij, ten tweede wordt het lastiger om het ding te dampen waar je niet mag roken. Wellicht vind je dat niet belangrijk, kan. Maar het is wel een feit. Zijn er dan helemaal geen goede sigaret-achtige e-smokes? Jawel... als je wat nadelen voor lief neemt. Maar als je echt serieus wil dampen, dan begin je toch met een stapje hoger. Maar, ik laat de keuze aan jou. Laten we eens de gangbare systemen in een lijstje zetten.

A - De "iSmoke"

Deze naam is door een mede-poster bedacht, en hij vat best goed samen wat de simpelste versie van de e-emoke is. Ze lijken op normale sigaretten, zijn klein en handzaam, en kosten in sommige gevallen het minst. Echter, je zit dikwijls vast aan 1 leverancier. Hieronder een paar voorbeeldje:

[ afbeelding ]
NuCig Pro 4 (website: http://www.nucig.co.uk/)

Voordelen van deze "iSmokes":

• Goedkoop als instap model
• Lijken op een sigaret
• Er is geen knopje dat je in moet drukken om te inhaleren, werkt op luchtdruk
• Geen geklooi met vloeistofjes bijvullen
• Batterij laad redelijk snel op (minder dan 30 min)

En dan even de nadelen:

• Relatief weinig rookontwikkeling (zeker met de el-cheapos)
• Lijken op een sigaret (kan voor verwarring zorgen)
• Er is geen knopje dat je in moet drukken om te inhaleren (ja, dit is ook een nadeel want je kan hem bijvoorbeeld niet voorgloeien voor een sterkere flash
• Weinig keuze met smaken van de vullingen (zeker met de el-cheapos)
• Korte tijd voor je weer ding moet opladen (2 uur medium-intensief dampen)
• Je zit vast aan de producent voor de cartridges/atomizers

Voor een E-Health setje zou je niet meer dan EUR 15 moeten betalen (2-peuken set) - alles daarboven is afzetterij. Voor NuCig... hangt af van welke optie je wil, maar alleen NuCig zelf verkoopt ze, dus afgezet worden is niet mogelijk (als je hun prijs billijk vind, natuurlijk ;)). Echter, mocht je ergens online andere vergelijkbare e-smokes vinden, wees alert op de prijs. Ze mogen onder geen omstandigheid meer dan EUR 50 kosten, en dan is dat al erg veel en hoop ik dat je er een flinke dosis cartridges er bij krijgt.

B - eGo/510 systemen

Dit zijn de meest gangbare e-smokes, en hebben ook de beste prijs/kwaliteit verhouding. Jaja... dit is de sweet-spot als je op zoek bent naar een goede, complete rook ervaring, af en toe wil eperimenteren met smaakjes en atomizers, maar geen zin hebt om echt hard core alles zelf te maken en rond te lopen met een bazooka. Er zijn heel, heel veel modellen, maar het belangrijkste aan al deze dingen is het nummer "510". Dat wil zeggen - 510 is (in de praktijk) de benaming van een schroefdraad-formaat waar dan de meeste accessoires op passen. Echter, dit betekent niet dat ze allemaal even dik zijn! Het kan dus zo uitkomen dat als je helemaal random 510-compatible accessoires/apparaten koopt je een combinatie zal hebben die van dik naar dun naar dik verloopt. Als je esthetiek belangrijk vind, let daar dan op. Nou, even wat plaatjes...

[ afbeelding ]
Standaard EGO-T model (niet JoyeTech, maar knock-off, echter dikwijls net zo goed)

[ afbeelding ]
JoyeTech Ego-C systeem, Ego-T met los vervangbare verdampers (website: http://www.joyetech.com)

Mensen die al wat langer dampen en ervaring hebben met de apparaten raden JoyeTech aan. Echter, dit zal niet lang meer zo blijven - laten we eerlijk zijn, deze dingen zijn niet bepaald complex (batterij, chipje, atomizer... whooptiedoo!) dus het is dan ook vrij lastig om ze echt te vergallen. Maar, als je wat meer zekerheid wil, en garantie op prijs stelt, is JoyeTech aan te raden. We zetten weer even de voor en nadelen op een rij:

Voordelen van de eGo:

• Goede, degelijke rook-ontwikkeling met goede Throat Hit (TH)
• Je kan elk soort liquid proberen van elke verkoper (geen vendor lock-in)
• Met normaal dampen gaat de batterij een hele dag mee
• Relatief handzaam formaat, meestal geen led op de tip
• Ruim aanbod van accessoires
• Onderdelen zijn relatief goedkoop (zie voorbeeld onder "kosten")
• Meer controle over hoeveel liquid je rookt
• Je kan hem voorgloeien door het knopje even ingedrukt houden voor een hijs

En de nadelen:

• Aanzienlijk groter en zwaarder dan een normale peuk. Je went er aan, maar duurt even
• Meer geklooi met liquids, af en toe wat lekkage wegvegen, etc.
• Als atomizers tegen het eind van hun leven zitten kan de smaak onprettig zijn
• In de meeste gevallen geen voltage-regulatie (zal waarschijnlijk veranderen in 2013)
• Past maar met moeite in een broekzak, kan breken als je lomp bezig bent
• Beter opletten met accessoires kopen (zoals juiste weerstand/voltage van atomizers etc.)

Zoals je ziet, er kleven relatief weinig nadelen aan de 510 setjes, en veel voordelen. Dit is dan ook de reden dat ze het meest populaire model zijn. Als je de grootte voor lief neemt, is het de perfecte e-smoke voor de meerderheid van rokers. En als je eenmaal je combinatie van atomizers/batterij hebt gevonden ben ja klaar. Nou, hoeveel moet het kosten? Een goede due e-smoke set zou je niet meer dan 60 EUR moeten kosten. EUR 80 als je er allemaal accessoires bij krijgt, maar ook echt niet meer. Je kan ze al krijgen vanaf EUR 35, maar dat zijn dan vaak niet de "originele" JoyeTech.

De eCab is een nieuwe versie van JoyeTech, en wordt geprezen om zijn degelijke rook-ontwikkeling en bouw-kwaliteit. Het nadeel ervan is echter dat de meegeleverde batterijen slechts 360mAh zijn. Dat is in vergelijking met de 650mAh of zelfs 1100mAh van eGo setjes vrij weinig - houd er dus rekening mee dat je bij de eCab wat vaker van batterij zal moeten verwisselen!

De pro gear

Okay... als je even wat serieuzer met dampen aan de slag wil, bereid bent wat meer cash uit te geven, en op zoek bent naar de ultieme damp-ervaring, dan zijn er nog een paar apparaten die je aanzienlijk meer mogelijkheden bieden. Deze kosten over het algemeen een stuk meer (EUR 100-300) maar dan heb je ook wat. Overigens, in sommige gevallen is het zo dat het kopen van een Pro apparaat op de lange termijn goedkoper zal blijken te zijn, maar dan moet je wel bereid zijn om je eigen atomizers in elkaar te draaien. Althans - het verhittings-element ervan. Dit heet een zelf-wikkelaar. Je koopt speciaal dun gloeidraaid, glas-vezel draad, en maakt je eigen wikkels. Dit is tot wel 90% goedkoper dan een atomizer vervangen, maar vereist wel dat je stabiele handjes hebt ;) Het zelf maken van je gloei-draad geeft je ook absolute en totale controle over de smaak. Meer of minder draad, veel of weinig glasvezel, al die dingen zullen bepalen hoeveel smaak, damp en throat hit je zal krijgen. De ultieme dampers maken zelfs hun eigen apparaten, maar dat is even iets voor een andere keer. Hier onder even een paar plaatjes van Pro gear:

[ afbeelding ]
Een van de meest populaire "pro" apparaten, de LavaTube

[ afbeelding ]
Versie 2.0 van de LavaTube, de Epic Storm (Normaal en mini)

[ afbeelding ][ afbeelding ]
Zelf-wikkel verdampers van Bulli-Smoker.de (tussen 50 en 70 EUR per stuk)

Zoals je ziet, zijn deze dingen ook erg groot - je zal er niet snel mee over straat lopen. Als je een van deze wil kopen, zou ik je aanraden dat je de eGo voor buiten koopt, en deze voor binnen. Let wel, in de meeste gevallen zijn de accessoires voor de twee te gebruiken op beide (al dan niet met (meegeleverde) adapters). De LavaTube kost een relatief bescheiden EUR 50-70 (afhankelijk van het pakket dat je kiest) en de Epic Storm zou je voor zo rond de 90-110 EUR moeten kunnen scoren. Op allebei de apparaten kan je het voltage instellen in stapjes van 0.1 V, tussen 3.0 en 6.0V. Het grootste technische verschil is dat de Epic Storm ook de weerstand van je atomizer kan meten. Het voltage is van elementair belang bij hoeveel rook en Throat Hit je krijgt. Echter, als je ook de weerstand van de atomizer weet, dan is het makkelijker in te schatten welk voltage correct is. Anders is het even pielen/proberen.

Voordelen van de Pro Gear:

• Uitstekende damp-ervaring, volle smaak, zeer goede throat hit
• Je kan elk soort liquid proberen van elke verkoper (geen vendor lock-in)
• Met normaal dampen gaat de batterij een hele dag mee
• Totale controle over hoe het smaakt, dampt en voelt
• Ruim aanbod van accessoires
• Verwisselbare batterijen
• Je kan hem voorgloeien door het knopje even ingedrukt houden voor een hijs
• Diverse instellingen mogelijk (voltage, weerstand meting, etc.)

En de nadelen:

• Groot, log apparaat (tot wel 200 gram of meer)
• Vereist meer handarbeid (alhoewel je ook "normale" atomizers kan gebruiken)
• Relatief hoge kosten aan het begin, accessoires zijn duurder
• Past maar met moeite in een broekzak, kan breken als je lomp bezig bent
• Adapters nodig voor sommige accessoires

Okay... dat is dan de hardware. Dit is bij lange na niet alles, er zijn nog veel meer systemen, zoals de 810, de 910... het houdt niet op. Echter, op dit moment (September 2012) is de 510 met grote voorsprong het meest gebruikte systeem, er zijn de meeste accessoires voor te vinden voor de beste prijs, en is plenty informatie te vinden online over deze systemen. Je staat natuurlijk altijd vrij om iets anders te kopen, en we horen graag over andere systemen! Nog even tot slot om er zeker van te zijn dat je dit onthoud... tenzij je een pro-systeem koopt met verwisselbare batterijen, koop altijd een setje van twee peuken. Echt, trust me, het is van cruciaal belang. Zelfs als je maar heel af en toe wil dampen, is het alsnog aan te raden. Al was het maar omdat je vader/vriend/oom het ding ook lekker vindt en hem even wil lenen. Just do it!

Voor goede, lange demonstraties van de hier besproken producten, raad ik je aan om deze videos te bekijken. Ze zijn in het Duits, maar de man weet echt waar hij het over heeft!

Video voor beginners (vooral ove eGo)
eGo videos (demos en product-reviews)
Review van Epic Storm en Lava Tube

De Liquids - De smaak van dampen

Liquids kunnen we relatief kort over zijn. Om te beginnen, zijn er een heleboel. Er is de "originele" liquid, Dekang (DK) die door menig damper ook als beste wordt ervaren. Maar er zijn ook nog merken als @37, LiQueen, High Class, White Premium... echt te veel om op te noemen. Smaakjes zullen persoonlijk zijn, alhoewel mijn persoonlijke mening is dat je in het liefst wil beginnen met rook-achtige smaakjes. Ga dus niet voor blije aardbei of kauwgom - neem in ieder geval een smaak die ongeveer in de richting van tabak ligt, zoals koffie, noten of uiteraard tabak zelf. Dit is voornamelijk van belang als je wilt overstappen naar dampen. De dag dat je verlangt naar de smaak van een analoge sigaret zal ongetwijfeld komen. Het is dan van belang dat je dit op kunt lossen met een rokerige liquid in plaats van terug te vallen naar sigaretten.
Daarnaast zit er uiteraard nicotine in de vloeistoffen. De nicotine is helaas belangrijk. Niet eens alleen vanwege de verslaving die je er aan hebt, maar ook omdat de "throat hit" (TH) door de nicotine tot stand komt. Men heeft reeds geprobeerd om die TH met iets anders teweeg te brengen, echter dit is niet zo succesvol.

Het lijkt vanzelfsprekend dat je eerst wil overschakelen op e-smokes met nicotine zodat je van de sigaret af bent, en dan als tweede stap ook af wil van de nicotine. Dit is echter dus wat lastiger, vooral door het gebrek aan TH. Het roken van nicotinevrije liquids voelt dan ook een beetje alsof je gewoon warme wolkjes lucht inademt - wellicht leuk als je een heel lichte roker was, maar voor degenen die wat langer aan de analoge sticks zaten, geeft dit vaak toch geen voldoening. Zelf heb ik heel hoopvol drie flesjes zero nicotine spul gekocht, en helaas heb ik het grootste deel reeds weg-gegeven, want het beviel niet. Je kan uiteraard wel mengen, zodat je de hoeveel nicotine verkleint, maar echt er helemaal van af zijn... dat wil nog niet echt werken.

Als je besluit liquids te mengen, die dit bij voorkeur met liquids van hetzelfde merk. Ik heb gemerkt dat als je liquids van verschillende merken samenvoegt, je dikwijls "laagjes" maakt, zodat dus de ene liquid bovenop de andere ligt. Schijnbaar mengen ze niet zo lekker. Maar goed, ik heb dat "mengen" ook in de atomizer gedaan, wellicht is het slimmer om dit even te doen voordat je ze er in giet ;)

Onderhoud - Het reinigen van de elektrische sigaret

Voor iedere elektrische sigaret geldt feitelijk hetzelfde. Zorg dat deze in een goede staat blijft en maak hem regelmatig schoon. Aangezien sommige elektrische sigaretten herbruikbaar zijn is het belangrijk dat deze periodiek worden ontsmet met bijvoobeeld isopropyl alcohol. Een goede indicator voor onderhoud is het verbrand smaken van de damp, een stijve teug of verminderde dampproductie. Let op! Een stijve teug kan in het geval van een automatische batterij ook komen doordat er een rookkanaaltje in de batterij-atomizer verbinding verstopt is.

Globaal bestaat een elektrische sigaret uit drie onderhoudsdelen. Een deel waarin de vloeistof wordt opgeslagen, een deel waarin de vloeistof elektrisch wordt verdampt en een deel dat zorgt voor de stroomvoorzienning. Er bestaan meerdere constructies van de elektrische sigaret. Constructies waarbij de verdamper en vloeistof opslag ontkoppelbaar zijn en constructies waarbij deze delen geïntegreerd zijn. Bij sommige systemen is de verdamper opnieuw op te bouwen. Onderhoud op deze systemen is het meest fijn, aangezien alles vervangbaar is. De geïntegreerde systemen maken onderhoud moeilijker. Vaak zijn deze delen dan ook bedoeld om te vervangen zodra ze op zijn. Het onderhoud van een elektrische sigaret is dus erg merkspecifiek.

Behalve de batterij, is ieder deel van een elektrische sigaret af te spoelen. Als de vloeistof is opgedroogd kan deze eenvoudig met lauw tot warm water verwijderd worden. De vloeistofjes lossen goed op in water. Verschillen in resultaat tussen het uitkoken van een verdamper of het eenvoudig gebruik maken van warm water worden niet gemeld.

Op de verdamper kan aanslag ontstaan door niet goed verdampte of ingedroogde vloeistof. Deze aanslag is wat lastiger te verwijderen. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een methode waarbij de spoel in de verdamper voor lange tijd zonder liquid wordt verhit. Eventueel kan je ervoor kiezen op de spoel te blazen of water toe te voegen, zodat de spoel schoon kookt. Het verhitten van de spoel kan op diverse manieren.

• Het is mogelijk de spoel periodiek kortstondig te verhitten zonder dat er vloeistof in het reservoir aanwezig is. Deze manier van verhitten zorgt ervoor dat het residu op de spoel alsnog opgebrand wordt. Deze manier zorgt tevens voor een aanslag op de levensduur van de spoel en lading van de batterij. Pas op dat je niet de spoel zelf verbrand en laadt de batterij opnieuw op.

• Een andere manier is om de spoel door een vlam te verhitten. Hiervoor moet de verdamper uit elkaar gehaald worden zodat er goede toegang tot de spoel ontstaat. Door middel van een vlam van een gasfornuis of aansteker kan nu de spoel schoon gebrand worden.

Bij de meeste elektrische sigaretten is het verwijderen van aanslag niet bijzonder goed mogelijk. Het is daardoor van belang de verdamper regelmatig te onderhouden. Er worden goede resultaten geboekt met het periodiek laten weken van de verdamper. Na het weken is het belangrijk dat de verdamper goed opgedroogd is voor gebruik. Dit kan gedaan worden door deze even op de kachel te plaatsen of te verwarmen met een föhn. Het live opdrogen van de verdamper in de elektrische sigaret is geen groot succes. Het kost bijzonder veel batterijlading en het gaat langzaam. Het is altijd aan te raden een reserve verdamper bij de hand te hebben.

Verklarende woordenlijst

[ afbeelding ]

E-shops

- http://www.e-rookshop.nl
- http://www.e-sigaretspecialist.nl
- http://www.novosmoke.nl
- http://www.ebnferro.com
- http://www.ismoke.nl
- http://www.cmalo.nl
- http://www.e-cig4u.nl
- http://www.oliespuitje.nl
- http://www.rookwinkel.nl
- http://www.nucig.co.uk
- http://www.esmokedeal.nl
- http://www.vapemunki.co.uk
- http://www.smokesmarter.nl
- http://www.ea-sigaret.nl
- http://www.vaperlounge.nl

Forums:
- http://www.e-cigarette-forum.com (Engelstalig)
- http://www.dampforum.nu

Overigens alle credits voor user Webdoc van http://gathering.tweakers.net _O_[/spoiler]
[/quote]
Iemand ervaring met zelf e-Liquid maken?
#ANONIEMwoensdag 31 oktober 2018 @ 19:28
The fuck did you do? :D
Atakwoensdag 31 oktober 2018 @ 20:18
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 19:14 schreef RobjeGeus het volgende:

[..]

Pak het gewoon relax op.
Je moet niet te snel van alles willen, het is al heel goed dat je niet meet aan die stinkstokken zit.
Ook niet te snel af willen bouwen maar gewoon op je eigen tempo doen.
Duurt het een jaar dan duurt het een jaar duurt het langer dan so be it.

Ik merk nu dat ik geregeld alleen maar sochtends en voor het slapen ga een paar hijsen neem.
Ik vape het laatste beetje 3mg nicotine er door en dan ga ik over op 0. Dit heeft dan zo'n anderhalf jaar geduurd :).
Zolang je maar niet terug grijpt is het goed toch?
Is nicotine slecht dan?
Atakwoensdag 31 oktober 2018 @ 20:19
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 19:28 schreef Poes. het volgende:
The fuck did you do? :D
Don’t know my lady.
marc0871woensdag 31 oktober 2018 @ 20:19
De OP gequote :')

quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 19:22 schreef Atak het volgende:
Iemand ervaring met zelf e-Liquid maken?
Een beetje.
Wat wou je weten?
marc0871woensdag 31 oktober 2018 @ 20:22
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 20:18 schreef Atak het volgende:

[..]

Is nicotine slecht dan?
Op zich niet erger dan cafeïne.
De sigaret als toedieningsmethode is de ware boosdoener.
Zowel qua verslaving, als qua ziekteverwekker.
Atakwoensdag 31 oktober 2018 @ 20:23
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 20:19 schreef marc0871 het volgende:
De OP gequote :')

[..]

Een beetje.
Wat wou je weten?
Hoe maak je het? Is het goedkoper dan gewoon klant en klare 10 ml e-liquids? Etc
Atakwoensdag 31 oktober 2018 @ 20:24
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 20:22 schreef marc0871 het volgende:

[..]

Op zich niet erger dan cafeïne.
De toedieningsmethode is de ware boosdoener.
Zowel qua verslaving, als qua ziekteverwekker.
Ziekteverwekker?
marc0871woensdag 31 oktober 2018 @ 20:25
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 20:24 schreef Atak het volgende:

[..]

Ziekteverwekker?
Ja, beetje stom neergezet :')
Ik bedoelde natuurlijk sigaretten.
Fixed.
Atakwoensdag 31 oktober 2018 @ 20:32
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 20:25 schreef marc0871 het volgende:

[..]

Ja, beetje stom neergezet :')
Ik bedoelde natuurlijk sigaretten.
Fixed.
Ik snap ik niks meer van je zinsconstructie. _O-
marc0871woensdag 31 oktober 2018 @ 20:41
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 20:23 schreef Atak het volgende:

[..]

Hoe maak je het? Is het goedkoper dan gewoon klant en klare 10 ml e-liquids? Etc
Kortweg gezegd;

Je neemt een basisvloeistof; een mengsel van Propyleen Glycol en Vetegable Glycerine.
Daarbij doe je een smaakje naar keuze. Of je gebruikt een zogenaamde one-shot aroma. Dat zijn concentraten van premium liquids.
Eventueel doe je er nog nicotine in.

Of het goedkoper is?
Ja hoor.
Of je nou voor 4 of 5 euro 100ml zelf maakt, of 9 euro voor een 10ml flesje premium sap betaalt.
Dat is dan factor 20. 10 Haal je makkelijk. Zelfs tov cheapo liquids.

[ Bericht 7% gewijzigd door marc0871 op 31-10-2018 20:47:39 ]
Atakwoensdag 31 oktober 2018 @ 20:46
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 20:41 schreef marc0871 het volgende:

[..]

Kortweg gezegd;

Je neemt een basisvloeistof; een mengsel van Propyleen Glycol en Vetegable Glycerine.
Daarbij doe je een smaakje naar keuze,
Eventueel doe je er nog nicotine in.

Of het goedkoper is?
Ja hoor.
Of je nou voor 4 of 5 euro 100ml zelf maakt, of 9 euro voor een 10ml flesje premium sap betaalt.
Dat is dan factor 20. 10 Haal je makkelijk. Zelfs tov cheapo liquids.
Ik denk dag het toch wel handig is om te meten hoeveel je van alles gebruikt? Ik gebruik bijv 6 ml nicotine. En hoeveel smaakstof doe jij er dan bij?
marc0871woensdag 31 oktober 2018 @ 20:58
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 20:46 schreef Atak het volgende:

[..]

Ik denk dag het toch wel handig is om te meten hoeveel je van alles gebruikt? Ik gebruik bijv 6 ml nicotine.
Uitgaande van een nic booster (20mg/ml), doe je dan 3ml van 20mg=60mg, wat je met je smaakje en de base verdunt tot 10ml, wat resulteert in 10ml van 6mg/ml.

quote:
En hoeveel smaakstof doe jij er dan bij?
Moeilijk te zeggen.
De ene smaak moet je op 6 procent mengen, de andere op 10 of 15.
Kaminawoensdag 31 oktober 2018 @ 21:02
Ugh, ik had een verbrande smaak met mijn tank, dus coil vervangen, ondanks dat die pas een paar dagen oud was. Goed, kan gebeuren, want niet alle coils zijn gelijk.

Coil verwijderd, tank schoongemaakt, nieuwe coil geplaatst, goed geprimed en opnieuw de e-liquid toegevoegd. Even opstarten en wham! Weer dezelfde vieze smaak en geur!

Dus opnieuw de coil verwijderd, tank schoongemaakt en andere e-liquid gebruikt om de nasmaak van die andere uit mijn mond en neus te verwijderen. En opgelost!

Dus ik ruik aan het flesje van de eerste e-liquid en ruik precies die geur! Twee dagen eerder heb ik het flesje geopend, die ik misschien anderhalve maand terug gekocht heb. Het smaakte toen prima en stonk niet. Het is een kersensmaak, wat mijn favoriet was, al ben ik daar nu plots erg wars van.

Wat kan dit zijn? Is het bedorven geraakt? Iets door blootstelling aan de lucht? Een slechte batch? Vervuild geraakt misschien?
Atakwoensdag 31 oktober 2018 @ 21:05
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 21:02 schreef Kamina het volgende:
Ugh, ik had een verbrande smaak met mijn tank, dus coil vervangen, ondanks dat die pas een paar dagen oud was. Goed, kan gebeuren, want niet alle coils zijn gelijk.

Coil verwijderd, tank schoongemaakt, nieuwe coil geplaatst, goed geprimed en opnieuw de e-liquid toegevoegd. Even opstarten en wham! Weer dezelfde vieze smaak en geur!

Dus opnieuw de coil verwijderd, tank schoongemaakt en andere e-liquid gebruikt om de nasmaak van die andere uit mijn mond en neus te verwijderen. En opgelost!

Dus ik ruik aan het flesje van de eerste e-liquid en ruik precies die geur! Twee dagen eerder heb ik het flesje geopend, die ik misschien anderhalve maand terug gekocht heb. Het smaakte toen prima en stonk niet. Het is een kersensmaak, wat mijn favoriet was, al ben ik daar nu plots erg wars van.

Wat kan dit zijn? Is het bedorven geraakt? Iets door blootstelling aan de lucht? Een slechte batch? Vervuild geraakt misschien?
Komt niet door de e Liquid. E liquid kan niet bederven. Wat zit er in dat kan bederven dan?
Het was de coils. Koop betere coils.
Byzantynixschiiwoensdag 31 oktober 2018 @ 21:05
E-liquid raakt niet bedorven, de potentie van de smaak en nicotine neemt uiteindelijk wel af maar dat is een proces van jaren. Blootstelling aan lucht is ook geen probleem. Je opent het flesje immers sowieso als je het in je tank gooit.

Vervuiling is mogelijk, maar hoe?
Atakwoensdag 31 oktober 2018 @ 21:07
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 20:58 schreef marc0871 het volgende:

[..]

Uitgaande van een nic booster (20mg/ml), doe je dan 3ml van 20mg=60mg, wat je met je smaakje en de base verdunt tot 10ml, wat resulteert in 10ml van 6mg/ml.

[..]

Moeilijk te zeggen.
De ene smaak moet je op 6 procent mengen, de andere op 10 of 15.
Met smaakstoffen kan je nog wel experimenteren maar ik wil niet experimenteren met nicotine. Wat kut is dat als je straks zo’n 100 ml flesje zelf maakt dan heb je dezelfde smaak terwijl ik nu gewoon om de 10 ml een andere smaak kies.
Byzantynixschiiwoensdag 31 oktober 2018 @ 21:09
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 21:07 schreef Atak het volgende:

[..]

Met smaakstoffen kan je nog wel experimenteren maar ik wil niet experimenteren met nicotine. Wat kut is dat als je straks zo’n 100 ml flesje zelf maakt dan heb je dezelfde smaak terwijl ik nu gewoon om de 10 ml een andere smaak kies.
Dan maak je toch gewoon 10ml flesjes? Heb ik in het begin ook gedaan. Daarna 30ml flesjes en nu maak ik 250ml flesjes (flessen :') ) van de recepten die me al jaren bevallen.
Atakwoensdag 31 oktober 2018 @ 21:11
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 21:09 schreef Byzantynixschii het volgende:

[..]

Dan maak je toch gewoon 10ml flesjes? Heb ik in het begin ook gedaan. Daarna 30ml flesjes en nu maak ik 250ml flesjes (flessen :') ) van de recepten die me al jaren bevallen.
Ik heb geen zin om veel heel te investeren in smaakstoffen.
Kaminawoensdag 31 oktober 2018 @ 21:11
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 21:05 schreef Atak het volgende:

[..]

Komt niet door de e Liquid. E liquid kan niet bederven. Wat zit er in dat kan verderven dan?
Het was de coils. Koop betere coils.
Geen idee, maar het stinkt uit het flesje, niet de coil. Sterker nog, de coil spoelen en gebruiken met een andere liquid geeft geen problemen.

Het is wel zo dat deze coils een nieuwe serie zijn voor deze tank, met een klein beetje ander design. Misschien dat het met de ene liquid beter werkt dan de ander, maar dat verklaart niet waarom het flesje stinkt.

Misschien is het vape tong?

quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 21:05 schreef Byzantynixschii het volgende:
Vervuiling is mogelijk, maar hoe?
Misschien een druppeltje mee teruggezogen uit de tank? Zou wel een extreem effect zijn...
Byzantynixschiiwoensdag 31 oktober 2018 @ 21:12
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 21:11 schreef Atak het volgende:

[..]

Ik heb geen zin om veel heel te investeren in smaakstoffen.
Ik snap niet wat je daar precies mee bedoelt.
Atakwoensdag 31 oktober 2018 @ 21:13
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 21:12 schreef Byzantynixschii het volgende:

[..]

Ik snap niet wat je daar precies mee bedoelt.
Als ik elke keer een andere smaak wil dan moet ik op z’n minst 10 verschillende smaakstoffen kopen.
Byzantynixschiiwoensdag 31 oktober 2018 @ 21:13
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 21:11 schreef Kamina het volgende:

[..]

Geen idee, maar het stinkt uit het flesje, niet de coil. Sterker nog, de coil spoelen en gebruiken met een andere liquid geeft geen problemen.

Het is wel zo dat deze coils een nieuwe serie zijn voor deze tank, met een klein beetje ander design. Misschien dat het met de ene liquid beter werkt dan de ander, maar dat verklaart niet waarom het flesje stinkt.

Misschien is het vape tong?

[..]

Misschien een druppeltje mee teruggezogen uit de tank? Zou wel een extreem effect zijn...
Lastig te zeggen. Het kan inderdaad ook aan jezelf liggen. Laat het eens een paar weken staan en probeer het dan nog eens, zou ik adviseren.
Byzantynixschiiwoensdag 31 oktober 2018 @ 21:14
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 21:13 schreef Atak het volgende:

[..]

Als ik elke keer een andere smaak wil dan moet ik op z’n minst 10 verschillende smaakstoffen kopen.
Dat klopt, maar als je 1 smaak wilt dan moet je van die smaak 10x zo veel kopen.
Kaminawoensdag 31 oktober 2018 @ 21:15
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 21:13 schreef Byzantynixschii het volgende:

[..]

Lastig te zeggen. Het kan inderdaad ook aan jezelf liggen. Laat het eens een paar weken staan en probeer het dan nog eens, zou ik adviseren.
Ja, ik heb het nu opgeborgen in het donker op kamertemperatuur, dus ik probeer het later nog eens. Ik wacht nu bezorging af van een rta, dus dan kan ik het daarmee nog eens proberen.
Byzantynixschiiwoensdag 31 oktober 2018 @ 21:17
quote:
14s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 21:15 schreef Kamina het volgende:

[..]

Ja, ik heb het nu opgeborgen in het donker op kamertemperatuur, dus ik probeer het later nog eens. Ik wacht nu bezorging af van een rta, dus dan kan ik het daarmee nog eens proberen.
Check voor deze zekerheid of de kleur ernstig verandert in de tussentijd en of de vloeistof troebel wordt. Dan zou er wel iets mis mee kunnen zijn.
Kaminawoensdag 31 oktober 2018 @ 21:23
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 21:17 schreef Byzantynixschii het volgende:

[..]

Check voor deze zekerheid of de kleur ernstig verandert in de tussentijd en of de vloeistof troebel wordt. Dan zou er wel iets mis mee kunnen zijn.
Goede tip! ^O^

Ik heb het vergeleken met het restje van een oud flesje die ik tegelijkertijd aankocht, en dit nieuwe flesje is stukken donkerder. :{ Zelfde smaak, merk, nic gehalte, alles.

Ik snap niet hoe dit zo snel gebeurd is. :? Ik ga iig mijn liquids beter bewaren voortaan. Voor de zekerheid ga ik ook even langs de verkoper om te kijken wat die ervan vindt. Misschien dat ik wel een vervanger krijg. O-)
marc0871woensdag 31 oktober 2018 @ 21:27
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 21:11 schreef Kamina het volgende:
Misschien een druppeltje mee teruggezogen uit de tank? Zou wel een extreem effect zijn...
Kan net de oorzaak zijn.
Als er iets met die coil is, wat de nare smaak veroorzaakt, zit die smaak vrij snel in de vloeistof in je tank.
Als je dat eruit zuigt, onder het mom van geen verspilling, is de rest van je flesje ook 'besmet'.
In het begin ook wel eens gedaan. Ging ook niet goed.
Zonde, maar gooi de inhoud van het tankje de volgende keer maar meteen weg.

quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 21:13 schreef Atak het volgende:

[..]

Als ik elke keer een andere smaak wil dan moet ik op z’n minst 10 verschillende smaakstoffen kopen.
Klopt.
Maar als je de smaken goed kiest, kan je ze goed mengen.
Dan kan je er misschien wel 20, 30 of meer combi's mee maken.
Atakwoensdag 31 oktober 2018 @ 21:28
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 21:14 schreef Byzantynixschii het volgende:

[..]

Dat klopt, maar als je 1 smaak wilt dan moet je van die smaak 10x zo veel kopen.
Zoveel wil ik nu niet investeren. Straks gaat het een mislukking worden en kan ik alles weggooien.
Atakwoensdag 31 oktober 2018 @ 21:30
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 21:27 schreef marc0871 het volgende:

[..]


[..]

Klopt.
Maar als je de smaken goed kiest, kan je ze goed mengen.
Dan kan je er misschien wel 20, 30 of meer combi's mee maken.
Welke smaken raad je dan aan? VG gehalte moet wel hoog zijn.
marc0871woensdag 31 oktober 2018 @ 21:30
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 21:28 schreef Atak het volgende:

[..]

Zoveel wil ik nu niet investeren. Straks gaat het een mislukking worden en kan ik alles weggooien.
Als je niks probeert, dan weet je niks.
Byzantynixschiiwoensdag 31 oktober 2018 @ 21:34
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 21:28 schreef Atak het volgende:

[..]

Zoveel wil ik nu niet investeren. Straks gaat het een mislukking worden en kan ik alles weggooien.
Nouja, dan maak je toch gewoon 1 smaakje van 10ml? Bevalt het dan koop je weer wat en zo niet ga je eerst in beraad.

Bij Savevape kon je trouwens 1ml aroma testers kopen, ik weet niet of dat nog zo is maar dat is dan wel een goede tip voor jou denk ik.

edit: hier: https://www.savevape.nl/nl/samples-1ml/

156 verschillende smaken.
Byzantynixschiiwoensdag 31 oktober 2018 @ 21:35
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 21:30 schreef Atak het volgende:

[..]

Welke smaken raad je dan aan? VG gehalte moet wel hoog zijn.
VG gehalte bepaal je zelf wanneer je je base maakt.
marc0871woensdag 31 oktober 2018 @ 21:35
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 21:30 schreef Atak het volgende:

[..]

Welke smaken raad je dan aan? VG gehalte moet wel hoog zijn.
Ik raad niks aan.
Weet ik wat jij lekker vindt?
Ik ben al 1,5 jaar gelukkig met een mengel van citroen, framboos en watermeloen.
Gewoon 1:1:1 op de aanbevolen sterkte. Of naar smaak.
KNAKwoensdag 31 oktober 2018 @ 22:11
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 17:41 schreef Byzantynixschii het volgende:
Ik heb in 3 jaar tijd 2300,- uitgegeven aan dampen en zou 2600,- uitgegeven hebben aan roken in die tijd. Ik sta dus sinds een tijdje in de plus eindelijk. *O*

Daar heb ik dan wel echt alles voor het dampen bijgerekend; mods, tanks, tools, batterijen, oplader, etc. en ik heb nog voor jaren nicbase in de vriezer liggen.

Puur qua vloeistoffen zit ik inmiddels op minder dan 1 euro per dag.
das 60/maand gemiddeld... Toch vrij veel, maar niet als je constant nieuwe hardware koopt.
Ik denk dat ik op 40/maand gemiddeld zit, en dat is vrijwel altijd voor mn sapjes.. Ik koop tegenwoordig niet zo veel hardware meer.. Daarbovenop blaas ik elke dag wel minimaal 20ml weg.. zo gaat het ook hard

quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 17:14 schreef altootje86 het volgende:

[..]

Ik denk dat ze enigzins lijken maar niet identiek zijn? (Ik ken full moon -nog- niet btw)
ja, het is in dezelfde categorie,ook fruit, maar net iets anders. Poes is ook een Fruit-lover heb ik het idee, dus vandaar deze gratis tip van de dag... want hij is -als Red Astair ook goedgekeurd is- zeker weten een lekkere aanwinst
Byzantynixschiiwoensdag 31 oktober 2018 @ 22:29
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 22:11 schreef KNAK het volgende:

[..]

das 60/maand gemiddeld... Toch vrij veel, maar niet als je constant nieuwe hardware koopt.
Ik denk dat ik op 40/maand gemiddeld zit, en dat is vrijwel altijd voor mn sapjes.. Ik koop tegenwoordig niet zo veel hardware meer.. Daarbovenop blaas ik elke dag wel minimaal 20ml weg.. zo gaat het ook hard
Ik koop zeker niet constant nieuwe hardware. Ik vermoed dat jij meer hebt dan ik. ;)

Het is wel zo dat als ik vandaag besluit dat ik de komende 12 maanden geen cent wil uitgeven aan dampen dat ik dan gewoon probleemloos wel de komende 12 maanden kan dampen.
KNAKwoensdag 31 oktober 2018 @ 22:31
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 22:29 schreef Byzantynixschii het volgende:

[..]

Ik koop zeker niet constant nieuwe hardware. Ik vermoed dat jij meer hebt dan ik. ;)

Het is wel zo dat als ik vandaag besluit dat ik de komende 12 maanden geen cent wil uitgeven aan dampen dat ik dan gewoon probleemloos wel de komende 12 maanden kan dampen.
Hoe kom je dan op zo een hoog bedrag? Drink je stiekum uit je flesjes? :P
Byzantynixschiiwoensdag 31 oktober 2018 @ 22:36
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 22:31 schreef KNAK het volgende:

[..]

Hoe kom je dan op zo een hoog bedrag? Drink je stiekum uit je flesjes? :P
Zo hoog is het toch niet?

https://pastebin.com/g5VZ0jtb


Tevens: t1eeOc.png

Het wordt wel steeds minder. ;) Dit jaar maar iets meer dan 20,- per maand.

[ Bericht 9% gewijzigd door Byzantynixschii op 31-10-2018 22:46:07 ]
#ANONIEMdonderdag 1 november 2018 @ 06:50
Atak, ik heb dus ook al minimaal 10 flesjes kant en klare gekocht die ik vies vind. Zonde van het geld, maar nu ik 2 smaken heb (heb 2 vapes, dus kan afwisselen) die me wél goed bevallen ga ik overstappen op zelf maken.
De mislukte smaken zijn een investering geweest, zo moet je het maar zien ;)

Hier dus T-Juice Red Astair en Vampire Vape's Pinkman, beide fruitsmaken.
#ANONIEMdonderdag 1 november 2018 @ 08:47
En fuck alle winkels die ''vandaag besteld, morgen bezorgd'' beloven. :r
#ANONIEMdonderdag 1 november 2018 @ 08:51
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2018 06:50 schreef Poes. het volgende:
Atak, ik heb dus ook al minimaal 10 flesjes kant en klare gekocht die ik vies vind. Zonde van het geld, maar nu ik 2 smaken heb (heb 2 vapes, dus kan afwisselen) die me wél goed bevallen ga ik overstappen op zelf maken.
De mislukte smaken zijn een investering geweest, zo moet je het maar zien ;)

Hier dus T-Juice Red Astair en Vampire Vape's Pinkman, beide fruitsmaken.
Beide goede keuzes ^O^
#ANONIEMdonderdag 1 november 2018 @ 08:54
quote:
1s.gif Op donderdag 1 november 2018 08:51 schreef PartyHard het volgende:

[..]

Beide goede keuzes ^O^
Vond ik ook :Y Morgen 2x 100ml maken, kan ik even vooruit!
#ANONIEMdonderdag 1 november 2018 @ 09:49
Nog één vraagje om gewoon 100% zeker te zijn;

Ik heb 80ml base en 12 flesjes nicotinebooster.
Twee lege flesjes van 100ml.

Ik voeg in beide 40ml base en 6 flesjes NB.

Dan haal ik uit beide flesjes 10ml en doe er 10ml aroma bij.

Die 20ml base/NB wat overblijft doe ik weer in een ander leeg flesje voor later gebruik.

Ja?
altootje86donderdag 1 november 2018 @ 10:21
Voor zover ik kan beoordelen klopt dat. Dan heb je je aroma op 10%.
Atakdonderdag 1 november 2018 @ 10:35
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2018 06:50 schreef Poes. het volgende:
Atak, ik heb dus ook al minimaal 10 flesjes kant en klare gekocht die ik vies vind. Zonde van het geld, maar nu ik 2 smaken heb (heb 2 vapes, dus kan afwisselen) die me wél goed bevallen ga ik overstappen op zelf maken.
De mislukte smaken zijn een investering geweest, zo moet je het maar zien ;)

Hier dus T-Juice Red Astair en Vampire Vape's Pinkman, beide fruitsmaken.
Dan is het beter om eerst een smalle batch te maken. Ik zie hierboven dat je gelijk voor de 100ml flesje gaat.
#ANONIEMdonderdag 1 november 2018 @ 10:36
quote:
1s.gif Op donderdag 1 november 2018 10:35 schreef Atak het volgende:

[..]

Dan is het beter om eerst een smalle batch te maken. Ik zie hierboven dat je gelijk voor de 100ml flesje gaat.
Ja, omdat ik nu 100% zeker weet dat dit mijn smaken zijn ;)
#ANONIEMdonderdag 1 november 2018 @ 10:36
quote:
1s.gif Op donderdag 1 november 2018 10:21 schreef altootje86 het volgende:
Voor zover ik kan beoordelen klopt dat. Dan heb je je aroma op 10%.
Super, thanks!
Atakdonderdag 1 november 2018 @ 10:55
Ik zit te calculeren hoeveel het gaat kosten om zelf e-liquid te maken. Klopt deze calculatie?

Als ik klant en klare koop dan is het 4 euro per 10 ml dus ik ga kijken hoeveel 10 ml gaat kosten als ik het zelf maak:

Base : 12 euro
Het is een liter dus 12 euro gedeeld door 100 is 0,12 cent per 10 ml.
https://www.savevape.nl/nl/insane-base-50-50-1-l.html

Smaak: 8 euro
Er zit 30 mg in zo’n flesje en er moet 10 Mg in 100 ml dus 8 euro gedeeld door 3 is 2,66 euro per 100 ml en 0,26 euro per 10 ml.
https://www.savevape.nl/nl/tpa-strawberry-ripe-27916254.html

Nicotine: 1,25 euro
Er zit 20 mg nicotine in maar het is 10 ml. Ik gebruik 6% e-liquid dus hoeveel ml moet ik er dan in doen? 4ml? Maar laten we ervan uit gaat dat ik maar de helft gebruik voor een batch van 100ml dan is dat 0,63 euro en 0,06 cent per 10 ml e-liquid.

Om 10 ml e-liquid te maken zijn dus de kosten 0,06 + 0,26 + 0,12 = 0,44 euro

Vergeleken met de klant en klare van 4 euro per 10 ml is dat 9 keer goedkoper (als mijn calculatie klopt).
Byzantynixschiidonderdag 1 november 2018 @ 11:23
Ik heb je calculatie niet helemaal gecheckt maar een factor 10 goedkoper is grofweg wel correct ja. Daarom doen heel veel dampers dan ook aan DIY.

Zelf coils maken is nog veel goedkoper dan ze prefab kopen, dat scheelt wel een factor 100 volgens mij.
Atakdonderdag 1 november 2018 @ 11:51
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2018 11:23 schreef Byzantynixschii het volgende:
Ik heb je calculatie niet helemaal gecheckt maar een factor 10 goedkoper is grofweg wel correct ja. Daarom doen heel veel dampers dan ook aan DIY.

Zelf coils maken is nog veel goedkoper dan ze prefab kopen, dat scheelt wel een factor 100 volgens mij.
Volgens klopt mijn nicotine % niet. Ik wil 6% nicotine hebben.
Byzantynixschiidonderdag 1 november 2018 @ 12:19
Je moet niet een half flesje van de nic booster gebruiken, althans dat zou ik niet doen. Gewoon het hele flesje mengen met voldoende base. Wil je 6mg/ml nic? Dan 20/6 = 3,33. 3,33x10-10=23,33. Dus het hele flesje nic met 23,33 ml base levert je 33,33ml base op op 6mg/ml. Wil je dan vervolgens een aroma maken op 10%. Dan doe je 1ml aroma en 9ml van je net gemaakte base bij elkaar. Je nic totaal van het uiteindelijke aroma komt dan 5,4mg/ml uit. Het verschil tussen 6 en 5,4 ga je niet echt merken. Wil je toch per se op 6 uitkomen dan zul je extra rekenwerk moet doen met het percentage van je aroma als factor. Echter verschilt het percentage per aroma nogal dat je moet gebruiken dus zul je elke keer je base opnieuw moeten maken voor een andere smaak.

Het is prima om dat een paar keer te proberen (heb ik ook gedaan in het begin) maar uiteindelijk is het veel gemakkelijker om een grote batch base te maken op een gewenst nic percentage en vervolgens je smaakjes daarvan te maken en voor lief te nemen dat je uiteindelijke nic gehaltes een beetje variëren.

Met spuitjes werken is sowieso niet 100% accuraat. Een weegschaal is wat dat betreft iets beter maar dat kost weer extra.

PS: verzendkosten van Savevape zijn gratis als je bestelling boven de 50,- Euro zit.
Atakdonderdag 1 november 2018 @ 12:49
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2018 12:19 schreef Byzantynixschii het volgende:
Je moet niet een half flesje van de nic booster gebruiken, althans dat zou ik niet doen. Gewoon het hele flesje mengen met voldoende base. Wil je 6mg/ml nic? Dan 20/6 = 3,33. 3,33x10-10=23,33. Dus het hele flesje nic met 23,33 ml base levert je 33,33ml base op op 6mg/ml. Wil je dan vervolgens een aroma maken op 10%. Dan doe je 1ml aroma en 9ml van je net gemaakte base bij elkaar. Je nic totaal van het uiteindelijke aroma komt dan 5,4mg/ml uit. Het verschil tussen 6 en 5,4 ga je niet echt merken. Wil je toch per se op 6 uitkomen dan zul je extra rekenwerk moet doen met het percentage van je aroma als factor. Echter verschilt het percentage per aroma nogal dat je moet gebruiken dus zul je elke keer je base opnieuw moeten maken voor een andere smaak.

Het is prima om dat een paar keer te proberen (heb ik ook gedaan in het begin) maar uiteindelijk is het veel gemakkelijker om een grote batch base te maken op een gewenst nic percentage en vervolgens je smaakjes daarvan te maken en voor lief te nemen dat je uiteindelijke nic gehaltes een beetje variëren.

Met spuitjes werken is sowieso niet 100% accuraat. Een weegschaal is wat dat betreft iets beter maar dat kost weer extra.

PS: verzendkosten van Savevape zijn gratis als je bestelling boven de 50,- Euro zit.
Thanks maar waarom -10 in 33x10-10=23,33.? Dat is het enige wat ik niet snap.
Byzantynixschiidonderdag 1 november 2018 @ 12:56
quote:
1s.gif Op donderdag 1 november 2018 12:49 schreef Atak het volgende:

[..]

Thanks maar waarom -10 in 33x10-10=23,33.? Dat is het enige wat ik niet snap.
Dat is de 10ml van je flesje nicbooster.

10ml met 20mg/ml
+
23,33ml met 0mg/ml
=
33,33ml met 6mg/ml
#ANONIEMdonderdag 1 november 2018 @ 16:15
Ik heb m'n Millers Fruitmix (of die andere) gemixt met de Red Astair, prima smaak nu én een throathit.
Morgenmiddag komt m'n pakket pas, maar dan ben ik niet thuis. Hopelijk kunnen de buren het aannemen.

Ik moet het laten steepen, is dat echt nodig? En dan gewoon in een afgesloten fles of moet het open?
KNAKdonderdag 1 november 2018 @ 16:23
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2018 16:15 schreef Poes. het volgende:
Ik heb m'n Millers Fruitmix (of die andere) gemixt met de Red Astair, prima smaak nu én een throathit.
Morgenmiddag komt m'n pakket pas, maar dan ben ik niet thuis. Hopelijk kunnen de buren het aannemen.

Ik moet het laten steepen, is dat echt nodig? En dan gewoon in een afgesloten fles of moet het open?
Fruitsmaakjes hoeven niet echt lang te rijpen. Sommige kan je direct in je tanken flikkeren, echter wel pas na flink goed schudden. Heb wel ervaren dat bepaalde fruitjes toch iets lekkerder gingen smaken na verloop van tijd. Mixen, goed schudden, af en toe luchten en klaar.

Vroeger knalde ik er een melkopschuimer in, flesje een dag in een yoghurt machine om vervolgens ergens met dop eraf donker in de kast te zetten etc, maar die gekkigheid heb ik maar links laten liggen.
#ANONIEMdonderdag 1 november 2018 @ 16:24
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2018 16:23 schreef KNAK het volgende:

[..]

Vroeger knalde ik er een melkopschuimer in, flesje een dag in een yoghurt machine om vervolgens ergens met dop eraf donker in de kast te zetten etc, maar die gekkigheid heb ik maar links laten liggen.
Wait, wut? :D Vertel eens....
KNAKdonderdag 1 november 2018 @ 16:27
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2018 16:24 schreef Poes. het volgende:

[..]

Wait, wut? :D Vertel eens....
Melkopschuimer , zo een staaf met mixertje/kloppertje op batterijen. Daar mix je de base & aroma zeer goed mee.
Yoghurt machine , bak waarin je flesje met juice tot 40graden verwarmt waardoor de -zegt men- moleculen/de samenstelling/whatever goed mixen en rijp/steeptijd gehalveerd wordt.
In de kast, donker, luchten, schudden om ook het proces te versnellen...

Nu geen zin meer in :p
#ANONIEMdonderdag 1 november 2018 @ 16:29
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2018 16:27 schreef KNAK het volgende:

[..]

Melkopschuimer , zo een staaf met mixertje/kloppertje op batterijen. Daar mix je de base & aroma zeer goed mee.
Yoghurt machine , bak waarin je flesje met juice tot 40graden verwarmt waardoor de -zegt men- moleculen/de samenstelling/whatever goed mixen en rijp/steeptijd gehalveerd wordt.
In de kast, donker, luchten, schudden om ook het proces te versnellen...

Nu geen zin meer in :p
Ik dacht serieus dat je er koffiemelk bijgooide _O-
Atakdonderdag 1 november 2018 @ 17:13
Moet je zelf gemaakte e liquid ook steepen?
Kaminadonderdag 1 november 2018 @ 17:46
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2018 17:13 schreef Atak het volgende:
Moet je zelf gemaakte e liquid ook steepen?
Naar mijn weten wel.

Men noemt het ook wel rijpen, maar zie het als een verlengd mengproces. Overigens is het niet per se nodig (bij alle liquids), maar het zou de smaak verbeteren.
Byzantynixschiidonderdag 1 november 2018 @ 18:07
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2018 17:13 schreef Atak het volgende:
Moet je zelf gemaakte e liquid ook steepen?
Juist zelfgemaakt liquid moet je steepen. Kant en klaar is niet nodig.

Ik houd aan: 4 weken voor tabak, 3 weken voor andere smaken, met om de andere dag flesje even schudden en de dop er een uurtje af.
#ANONIEMdonderdag 1 november 2018 @ 18:26
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2018 18:07 schreef Byzantynixschii het volgende:

[..]

Juist zelfgemaakt liquid moet je steepen. Kant en klaar is niet nodig.

Ik houd aan: 4 weken voor tabak, 3 weken voor andere smaken, met om de andere dag flesje even schudden en de dop er een uurtje af.
*Insert Ain't nobody got time for that meme*
RobjeGeusdonderdag 1 november 2018 @ 20:47
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2018 17:13 schreef Atak het volgende:
Moet je zelf gemaakte e liquid ook steepen?
Ja maar heb ook wel eens net gemixed en gelijk gedampt.. dat was ook prima. Laat je het een tijd staan dan heb je wel wat meer smaak.
#ANONIEMvrijdag 2 november 2018 @ 12:26
21oc4yh.jpg

*O*
Atakvrijdag 2 november 2018 @ 12:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 12:26 schreef Poes. het volgende:
[ afbeelding ]

*O*
Lekker, meid. Kan je mij vertellen wat je besteld hebt? Misschien raak ik geïnspireerd. :)
Atakvrijdag 2 november 2018 @ 12:40
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2018 18:07 schreef Byzantynixschii het volgende:

[..]

Juist zelfgemaakt liquid moet je steepen. Kant en klaar is niet nodig.

Ik houd aan: 4 weken voor tabak, 3 weken voor andere smaken, met om de andere dag flesje even schudden en de dop er een uurtje af.
Het is toch moeilijker dan ik dacht. Ik moet mij er eens goed in verdiepen wanneer ik tijd heb.
KNAKvrijdag 2 november 2018 @ 13:50
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 november 2018 12:40 schreef Atak het volgende:

[..]

Het is toch moeilijker dan ik dacht. Ik moet mij er eens goed in verdiepen wanneer ik tijd heb.
Het stelt geen bal voor. Gewoon stap voor stap, advies inwinnen, weer een stap
GM78vrijdag 2 november 2018 @ 14:13
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2018 18:07 schreef Byzantynixschii het volgende:

[..]

Juist zelfgemaakt liquid moet je steepen. Kant en klaar is niet nodig.

Ik houd aan: 4 weken voor tabak, 3 weken voor andere smaken, met om de andere dag flesje even schudden en de dop er een uurtje af.
In het verleden verschillende testen mee gedaan.
Vooral bij fruitsmaken proefden ik geen enkel verschil
Byzantynixschiivrijdag 2 november 2018 @ 15:35
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 november 2018 12:40 schreef Atak het volgende:

[..]

Het is toch moeilijker dan ik dacht. Ik moet mij er eens goed in verdiepen wanneer ik tijd heb.
Het lijkt moeilijker dan het is. Desalniettemin is jezelf even goed inlezen wel een aanrader inderdaad.
Byzantynixschiivrijdag 2 november 2018 @ 15:36
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 november 2018 14:13 schreef GM78 het volgende:

[..]

In het verleden verschillende testen mee gedaan.
Vooral bij fruitsmaken proefden ik geen enkel verschil
Ja, fruitsmaken staan er om bekend dat steepen daar niet zou hoeven. Ik damp zelf nooit fruit dus daar kan ik weinig over zeggen uit eigen ervaring.
#ANONIEMvrijdag 2 november 2018 @ 16:48
Ik heb de boel net gemixt, heb nog 2 volle tankjes dus zal morgen even testen :)
#ANONIEMvrijdag 2 november 2018 @ 17:13
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 november 2018 12:39 schreef Atak het volgende:

[..]

Lekker, meid. Kan je mij vertellen wat je besteld hebt? Misschien raak ik geïnspireerd. :)
Lees dit topic eens op je gemakje door. Dan zie je dat ik van complete paniek naar een besluit overging. Als IK het kan kun jij het ook :Y
Atakvrijdag 2 november 2018 @ 18:16
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 17:13 schreef Poes. het volgende:

[..]

Lees dit topic eens op je gemakje door. Dan zie je dat ik van complete paniek naar een besluit overging. Als IK het kan kun jij het ook :Y
Zeg dan wat jij besteld hebt dan bestel ik dat ook. :9
Atakvrijdag 2 november 2018 @ 18:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 13:50 schreef KNAK het volgende:

[..]

Het stelt geen bal voor. Gewoon stap voor stap, advies inwinnen, weer een stap
Ik weet wat ik moet doen maar er is nog steeds een kans dat ik een batch maak en dan verneuk. Liever in 1 keer goed.
#ANONIEMvrijdag 2 november 2018 @ 18:23
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 14:57 schreef Poes. het volgende:

[..]

Never mind! Heb deze van KNAK uiteindelijk gekocht met een flesje Red Astaire en 2 1ml zakjes Pinkman. 2 100ml flesjes er bij en klaar :Y

Hèhè, we komen er UITEINDELIJK wel :D :')
#ANONIEMvrijdag 2 november 2018 @ 18:24
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 november 2018 18:18 schreef Atak het volgende:

[..]

Ik weet wat ik moet doen maar er is nog steeds een kans dat ik een batch maak en dan verneuk. Liever in 1 keer goed.
Als je even op m'n quote klikt kom je bij het originele bericht.

Met die set kon ik 200ml base maken met 12mg nicotine. Als je dit in een grote fles gooit kun je zelf flesjes van 10ml maken om te testen, dan flikker je er een tester van 1ml doorheen. :)

10 ml flesje -> 9ml base en 1ml aroma.

Edit; https://www.savevape.nl/nl/mix-shake-200ml-12mg-70-30.html

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 02-11-2018 18:25:46 ]
Atakvrijdag 2 november 2018 @ 18:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 18:24 schreef Poes. het volgende:

[..]

Als je even op m'n quote klikt kom je bij het originele bericht.

Met die set kon ik 200ml base maken met 12mg nicotine. Als je dit in een grote fles gooit kun je zelf flesjes van 10ml maken om te testen, dan flikker je er een tester van 1ml doorheen. :)

10 ml flesje -> 9ml base en 1ml aroma.

Edit; https://www.savevape.nl/nl/mix-shake-200ml-12mg-70-30.html
Dan kan er niks misgaan denk ik zo. Ik lees net dat nicotine gif is dus daar ga ik niet mee kutten.
#ANONIEMvrijdag 2 november 2018 @ 18:37
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 november 2018 18:36 schreef Atak het volgende:

[..]

Dan kan er niks misgaan denk ik zo. Ik lees net dat nicotine gif is dus daar ga ik niet mee kutten.
Rook jij niet?
Waarom wil je dan gaan dampen?
Atakvrijdag 2 november 2018 @ 18:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 18:37 schreef Poes. het volgende:

[..]

Rook jij niet?
Waarom wil je dan gaan dampen?
12 Mg is te veel voor mij. Ik zie net dat ze geen 6 Mg hebben. :/

Ik was gestopt en weer begonnen. Ik rookte af en toe maar sinds ik vape ben ik verlost van de verleiding van sigaretten.
#ANONIEMvrijdag 2 november 2018 @ 18:40
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 november 2018 18:39 schreef Atak het volgende:

[..]

12 Mg is te veel voor mij. Ik zie net dat ze geen 6 Mg hebben. :/

Ik was gestopt en weer begonnen. Ik rookte af en toe maar sinds ik vape ben ik verlost van de verleiding van sigaretten.
https://www.savevape.nl/nl/base-tpd2/mix-shake-200ml-70-30/

70VG en 30PG. Andersom kan ook.
#ANONIEMvrijdag 2 november 2018 @ 18:42
https://www.savevape.nl/nl/samples-1ml/

Ik heb de Vampire Vape's Pinkman en T-Juice's Red Astair genomen.
Met die 1ml zakjes kun je testen of het wat voor je is.
Atakvrijdag 2 november 2018 @ 18:46
Volgens mij moet ik dit hebben. VG moet hoger zijn dan de PG omdat ik een mod heb:

https://www.savevape.nl/nl/mix-shake-200ml-6mg-70-30.html

Het enige wat ik dan nog nodig heb zijn grote flesjes, smaakjes, en spuitjes om straks de smaken en e-liquid in die kleinere flesjes te doen?
#ANONIEMvrijdag 2 november 2018 @ 18:48
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 18:46 schreef Atak het volgende:
Volgens mij moet ik dit hebben. VG moet hoger zijn dan de PG omdat ik een mod heb:

https://www.savevape.nl/nl/mix-shake-200ml-6mg-70-30.html

Het enige wat ik dan nog nodig heb zijn grote flesjes, smaakjes, en spuitjes om straks de smaken en e-liquid in die kleinere flesjes te doen?
Klopt! Een 200ml fles is ook wel handig om eerst alles te mixen en het dan over te gieten naar 10ml flesjes bijvoorbeeld.
Byzantynixschiivrijdag 2 november 2018 @ 18:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 18:46 schreef Atak het volgende:
VG moet hoger zijn dan de PG omdat ik een mod heb:
Ik denk dat je dit verkeerd hebt begrepen.

PG is de smaakdrager en zorgt voor throathit. Hoe meer PG hoe meer smaak en hoe meer gier in je keel. VG zorgt voor de dampproductie. Hoe meer VG hoe dichter je wolken.

Daarnaast is PG erg waterig en VG erg stroperig. 100% PG kan snel voor lekkage zorgen en 100% VG is te dik voor een aantal apparaten. Daarom dampen de meeste mensen een combinatie. Meestal ergens tussen 30/70 en 70/30.

Voor beide kunnen mensen een allergie hebben of krijgen. PG allergie komt geregeld voor. VG allergie nauwelijks.
Atakvrijdag 2 november 2018 @ 18:56
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 18:48 schreef Poes. het volgende:

[..]

Klopt! Een 200ml fles is ook wel handig om eerst alles te mixen en het dan over te gieten naar 10ml flesjes bijvoorbeeld.
Als ik dit koop krijg ik 6 schotjes mee van 10 ml nicotine. Moet ik ze allemaal gebruiken dan? Want dan kom ik volgens mij hoger uit dan 6mg.
https://www.savevape.nl/nl/mix-shake-200ml-6mg-70-30.html
#ANONIEMvrijdag 2 november 2018 @ 19:01
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 november 2018 18:56 schreef Atak het volgende:

[..]

Als ik dit koop krijg ik 6 schotjes mee van 10 ml nicotine. Moet ik ze allemaal gebruiken dan? Want dan kom ik volgens mij hoger uit dan 6mg.
https://www.savevape.nl/nl/mix-shake-200ml-6mg-70-30.html
Ja, dan wordt die 200ml in totaal 6mg.
#ANONIEMvrijdag 2 november 2018 @ 19:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 18:55 schreef Byzantynixschii het volgende:

[..]

Ik denk dat je dit verkeerd hebt begrepen.

PG is de smaakdrager en zorgt voor throathit. Hoe meer PG hoe meer smaak en hoe meer gier in je keel. VG zorgt voor de dampproductie. Hoe meer VG hoe dichter je wolken.

Daarnaast is PG erg waterig en VG erg stroperig. 100% PG kan snel voor lekkage zorgen en 100% VG is te dik voor een aantal apparaten. Daarom dampen de meeste mensen een combinatie. Meestal ergens tussen 30/70 en 70/30.

Voor beide kunnen mensen een allergie hebben of krijgen. PG allergie komt geregeld voor. VG allergie nauwelijks.
Is een throathit gegarandeerd met bijvoorbeeld een 80PG? Of heb je echt nicotine nodig?
Atakvrijdag 2 november 2018 @ 19:10
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 19:01 schreef Poes. het volgende:

[..]

Ja, dan wordt die 200ml in totaal 6mg.
Waarom krijg ik dan 6 shotjes in plaats van 1 shotje of 2 shotjes x 6 mg voor 200 ml e-liquid. Ik snap er geen snars meer van. _O-
#ANONIEMvrijdag 2 november 2018 @ 19:10
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 november 2018 19:10 schreef Atak het volgende:

[..]

Waarom krijg ik dan 6 shotjes in plaats van 1 shotje van 2 shotjes x 6 mg voor 200 ml e-liquid. Ik snap er geen snars meer van. _O-
Omdat er max 20mg nicotine in een flesje mag zitten van de NL'se wetgeving :)
Byzantynixschiivrijdag 2 november 2018 @ 19:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 19:07 schreef Poes. het volgende:

[..]

Is een throathit gegarandeerd met bijvoorbeeld een 80PG? Of heb je echt nicotine nodig?
Goede vraag. Ik heb nog nooit nicvrije damp geïnhaleerd dus dat durf ik niet te zeggen.
#ANONIEMvrijdag 2 november 2018 @ 19:30
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 19:29 schreef Byzantynixschii het volgende:

[..]

Goede vraag. Ik heb nog nooit nicvrije damp geïnhaleerd dus dat durf ik niet te zeggen.
Omdat m'n gekochte 50/50 6mg flesjes dus totaal geen throathit hadden en de base/aroma die ik zelf maakte met 0mg wel.. 70/30.

Dat zeg ik verkeerd; had het gemixt met een flesje k&k 12mg, wat dus daarna 6mg werd.

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 02-11-2018 19:30:50 ]
#ANONIEMvrijdag 2 november 2018 @ 19:37
Ben nu m'n Red Astaire aan het dampen, smaakt al prima :Y Genoeg tijd om te steepen, 100ml puf ik niet zomaar weg :+
KNAKvrijdag 2 november 2018 @ 21:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 19:37 schreef Poes. het volgende:
Ben nu m'n Red Astaire aan het dampen, smaakt al prima :Y Genoeg tijd om te steepen, 100ml puf ik niet zomaar weg :+
Was het wel makkelijk? die base en al die flesjes(shots)? Ging prima toch? Even makkelijk en snel 200ml op je gewenste nicotine-% maken?
Sounddragonvrijdag 2 november 2018 @ 21:22
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 19:37 schreef Poes. het volgende:
Ben nu m'n Red Astaire aan het dampen, smaakt al prima :Y Genoeg tijd om te steepen, 100ml puf ik niet zomaar weg :+
En, was je stress vooraf terecht? :+
KNAKvrijdag 2 november 2018 @ 21:30
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 november 2018 21:22 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

En, was je stress vooraf terecht? :+
stress? het waren paniekaanvallen! _O-
Atakvrijdag 2 november 2018 @ 21:43
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 21:13 schreef KNAK het volgende:

[..]

Was het wel makkelijk? die base en al die flesjes(shots)? Ging prima toch? Even makkelijk en snel 200ml op je gewenste nicotine-% maken?
Je krijgt alles op maat. Eigenlijk kan er niks misgaan. Je kan dus niet zo maar te veel nicotine in je e liquid doen en in het mortuarium eindigen omdat je niet meer nicotine kan gebruiken dan wat je hebt.
Atakvrijdag 2 november 2018 @ 21:44
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 19:37 schreef Poes. het volgende:
Ben nu m'n Red Astaire aan het dampen, smaakt al prima :Y Genoeg tijd om te steepen, 100ml puf ik niet zomaar weg :+
Hoe lang ga je het lagen steepen?

[ Bericht 0% gewijzigd door Atak op 02-11-2018 21:57:58 ]
Atakvrijdag 2 november 2018 @ 21:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 19:30 schreef Poes. het volgende:

[..]

Omdat m'n gekochte 50/50 6mg flesjes dus totaal geen throathit hadden en de base/aroma die ik zelf maakte met 0mg wel.. 70/30.

Dat zeg ik verkeerd; had het gemixt met een flesje k&k 12mg, wat dus daarna 6mg werd.
Wat raar is dat ik wel throathits krijg met 30/70 als ik de temperatuur hoog genoeg zet. Zet jij misschien je je temperatuur te laag?
KNAKvrijdag 2 november 2018 @ 21:54
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 november 2018 21:43 schreef Atak het volgende:

[..]

Je krijgt alles op maat. Eigenlijk kan er niks misgaan. Je kan dus niet zo maar te veel nicotine in je e liquid doen en in het mortuarium eindigen omdat je niet meer nicotine kan gebruiken dan wat je hebt.
ik weet, alleen was Poes nogal peu-nerveu over wat ze allemaal wel niet kon doen, en heeft uiteindelijk adhv mijn tip die shots gekocht.. was alleen even benieuwd of dit die grijze haren waard was :P .....en nicotine? haha.. vertel mij wat.. ik nodig je uit om 12mg uit mijn tank te proberen :D zelfs met 6mg waan je jezelf als de herboren Jezus en kan je over water lopen :D
Dat hakt er in als een malle..

quote:
1s.gif Op vrijdag 2 november 2018 21:44 schreef Atak het volgende:

[..]

Hofland ga je het lagen steepen?
Red Astaire heeft amper steeptijd nodig... het wordt wel wat lekkerder na verloop van tijd, maar die zooi is behoorlijk vol van smaak als je >10% mixt... past denk ik bij mij in de top 5 van meest penetrante, snoeihard aanwezige maar toch lekkere smaken. maar bestel het bijna nooit
Atakvrijdag 2 november 2018 @ 21:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 21:54 schreef KNAK het volgende:

[..]

zelfs met 6mg waan je jezelf als de herboren Jezus en kan je over water lopen :D
Dat hakt er in als een malle..

[..]


Dan doe jij volgens ook nog andere dingen in je e liquid. :') ik gebruik 6 mg en ik hem op hoog zet wordt ik lam en krijg ik slaap. Misschien dat het effect van het product anders is bij jou. :9
KNAKvrijdag 2 november 2018 @ 22:09
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 november 2018 21:59 schreef Atak het volgende:

[..]

Dan doe jij volgens ook nog andere dingen in je e liquid. :') ik gebruik 6 mg en ik hem op hoog zet wordt ik lam en krijg ik slaap. Misschien dat het effect van het product anders is bij jou. :9
Het is meer waar ik het mee gebruik..
6mg in deze is kansloos :P

IMG-3052.jpg
altootje86vrijdag 2 november 2018 @ 22:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 22:09 schreef KNAK het volgende:

[..]

Het is meer waar ik het mee gebruik..
6mg in deze is kansloos :P

[ afbeelding ]
Hallo dan! Volgens mij is alles wat je daarin gooit kansloos :P
Atakvrijdag 2 november 2018 @ 22:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 22:09 schreef KNAK het volgende:

[..]

Het is meer waar ik het mee gebruik..
6mg in deze is kansloos :P

[ afbeelding ]
Ik heb een 200 watt.
KNAKvrijdag 2 november 2018 @ 22:40
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 november 2018 22:29 schreef Atak het volgende:

[..]

Ik heb een 200 watt.
hoger dan 160 met deze ga ik niet.. hij haalt met zn 4 batterijen de 300w maar daar waag ik mij niet aan.
Byzantynixschiivrijdag 2 november 2018 @ 23:10
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 november 2018 22:27 schreef altootje86 het volgende:

[..]

Hallo dan! Volgens mij is alles wat je daarin gooit kansloos :P
qft :Y
RobjeGeusvrijdag 2 november 2018 @ 23:56
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 november 2018 22:29 schreef Atak het volgende:

[..]

Ik heb een 200 watt.
200 watt en dan 10 ml potjes kopen... dat is 10 minuten werk dat het er doorheen is :')__!
#ANONIEMzaterdag 3 november 2018 @ 08:26
Ehh nee, het was de paniek niet waard. Maar ik ben inmiddels in therapie hoor :D

Ik had geen tijd om te steepen, want al het lekkers was op. Heb nu dus 2x 100ml, dat steept gaande weg maar.
Kaminazaterdag 3 november 2018 @ 08:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 november 2018 08:26 schreef Poes. het volgende:
Ehh nee, het was de paniek niet waard. Maar ik ben inmiddels in therapie hoor :D

Ik had geen tijd om te steepen, want al het lekkers was op. Heb nu dus 2x 100ml, dat steept gaande weg maar.
Prima, misschien dat je op die manier ook minder snel last krijgt van de zogenaamde vapers tong.

Ik ga volgende week denk ik weer een smaakje erbij kopen. Eén winkel hier zweert bij vanille sapjes, dus dat maar eens proberen. Ze hadden me een andere aangeraden die me erg is bevallen, al is die zonder vanille.

Misschien dat ik dan ook meteen spul koop om zelf te brouwen. :7
#ANONIEMzaterdag 3 november 2018 @ 08:31
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 november 2018 08:31 schreef Kamina het volgende:

[..]

Prima, misschien dat je op die manier ook minder snel last krijgt van de zogenaamde vapers tong.

Ik ga volgende week denk ik weer een smaakje erbij kopen. Eén winkel hier zweert bij vanille sapjes, dus dat maar eens proberen. Ze hadden me een andere aangeraden die me erg is bevallen, al is die zonder vanille.

Misschien dat ik dan ook meteen spul koop om zelf te brouwen. :7
Wat is een vapers tong?
Kaminazaterdag 3 november 2018 @ 08:36
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 november 2018 08:31 schreef Poes. het volgende:

[..]

Wat is een vapers tong?
Te lang en teveel dezelfde smaak, zodat je je sap niet meer proeft.

Kan door gewenning komen, maar ook bijvoorbeeld een avondje stevig zuipen. :P
#ANONIEMzaterdag 3 november 2018 @ 08:40
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 november 2018 08:36 schreef Kamina het volgende:

[..]

Te lang en teveel dezelfde smaak, zodat je je sap niet meer proeft.

Kan door gewenning komen, maar ook bijvoorbeeld een avondje stevig zuipen. :P
Duidelijk :Y
Ik wissel beide smaken af, dan valt het misschien wel wat mee?
Kaminazaterdag 3 november 2018 @ 08:49
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 november 2018 08:40 schreef Poes. het volgende:

[..]

Duidelijk :Y
Ik wissel beide smaken af, dan valt het misschien wel wat mee?
Doe ik ook. :Y

Ik vape nog niet zo lang, dus ik moet ook nog leren wat wel en niet werkt. Misschien dat twee smaken genoeg is, misschien niet.

Wel heb ik al gemerkt dat na een avondje zuipen mijn smaak soms nagenoeg weg is. :P
#ANONIEMzaterdag 3 november 2018 @ 08:50
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 november 2018 08:49 schreef Kamina het volgende:

[..]

Doe ik ook. :Y

Ik vape nog niet zo lang, dus ik moet ook nog leren wat wel en niet werkt. Misschien dat twee smaken genoeg is, misschien niet.

Wel heb ik al gemerkt dat na een avondje zuipen mijn smaak soms nagenoeg weg is. :P
Ik zuip gelukkig niet :D
GM78zaterdag 3 november 2018 @ 09:05
Zit er eigenlijk aan te denken om eens te kijken voor de Nautilus.

Hopelijk wat meer smaak dat de q16, en een wat langere levensduur met de coils
Atakzaterdag 3 november 2018 @ 10:35
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 november 2018 23:56 schreef RobjeGeus het volgende:

[..]

200 watt en dan 10 ml potjes kopen... dat is 10 minuten werk dat het er doorheen is :')__!
Ik doe 1 week met 10 ml. :')
Het meeste wat ik in een week heb verbruikt was 20 ml.
Ik ben niet zo iemand die uren lang gaat vapen. Meestal paar pufjes en dan is het genoeg.
Byzantynixschiizaterdag 3 november 2018 @ 10:56
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 november 2018 10:35 schreef Atak het volgende:

[..]

Ik doe 1 week met 10 ml. :')
Het meeste wat ik in een week heb verbruikt was 20 ml.
Ik ben niet zo iemand die uren lang gaat vapen. Meestal paar pufjes en dan is het genoeg.
Maar dan damp je ook niet op 200 watt toch?
RobjeGeuszaterdag 3 november 2018 @ 11:13
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 november 2018 10:56 schreef Byzantynixschii het volgende:

[..]

Maar dan damp je ook niet op 200 watt toch?
Precies anders ben je veel meer ml kwijt
Atakzaterdag 3 november 2018 @ 11:17
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 november 2018 10:56 schreef Byzantynixschii het volgende:

[..]

Maar dan damp je ook niet op 200 watt toch?
Ik damp meestal tussen de 60-80 watt. Soms wat hoger maar niet meer dan paar pufjes want op die temperaturen wordt je al heel snel gaar en dan heb ik toch geen zin om door te vapen. Trouwens gisteren op 160 gedampt (voor het eerst) omdat de speciaalzaak waar ik was zei dat ik niet wist wat ik mistte maar dat vond ik niet zo lekker. Op de mijne krijg je al heel snel een brand smaak (ook op een nieuwe coil) dus voor nu zit ik liever op 60-80 graden.
Atakzaterdag 3 november 2018 @ 11:19
Ik gebruik op het moment 30/70 en ik kreeg echt flinke throat hits op 160 graden. Ik kan me niet voorstellen hoe het zou zijn als de PG hoger was. Dit moet je ook niet elke dag doen. Lijkt me niet erg gezond.
Byzantynixschiizaterdag 3 november 2018 @ 11:26
Ik hoop dat je je er van bewust bent dat die verbrande smaak komt doordat je iets... verbrand. Namelijk je wick, en dan ben je in feite aan het roken ipv aan het dampen. Dat verklaart ook een throathit.

Op 160 watt dampen kun je alleen doen met een coil die daar daadwerkelijk voor is geschikt, dus met een hele lage weerstand. Onder de 0.2 Ohm.
Atakzaterdag 3 november 2018 @ 11:36
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 november 2018 11:26 schreef Byzantynixschii het volgende:
Ik hoop dat je je er van bewust bent dat die verbrande smaak komt doordat je iets... verbrand. Namelijk je wick, en dan ben je in feite aan het roken ipv aan het dampen. Dat verklaart ook een throathit.

Op 160 watt dampen kun je alleen doen met een coil die daar daadwerkelijk voor is geschikt, dus met een hele lage weerstand. Onder de 0.2 Ohm.
Het gaf sowieso niet een goed gevoel dus ik heb ook niet de intentie op nog een keer 180 graden te doen. De coil en mod die ik heb raad 80-120 graden aan. Dat vind ik hoog genoeg.
Byzantynixschiizaterdag 3 november 2018 @ 11:38
Wat is de weerstand van de coils die je gebruikt?

Edit: watt en graden zijn verschillende dingen.
Atakzaterdag 3 november 2018 @ 11:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 november 2018 11:38 schreef Byzantynixschii het volgende:
Wat is de weerstand van de coils die je gebruikt?

Edit: watt en graden zijn verschillende dingen.
0,15 OHM volgens mij.
RobjeGeuszaterdag 3 november 2018 @ 11:42
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 november 2018 11:36 schreef Atak het volgende:

[..]

Het gaf sowieso niet een goed gevoel dus ik heb ook niet de intentie op nog een keer 180 graden te doen. De coil en mod die ik heb raad 80-120 graden aan. Dat vind ik hoog genoeg.
Wattage en graden zijn wel heel wat anders :) je hebt namelijk speciale coils die je op graden kunt dampen.
Maar als jou coils tot 120 watt aan kunnen dan is het natuurlijk niet echt bevorderlijk voor de smaak om op 160-180 te gaan dampen
Atakzaterdag 3 november 2018 @ 11:48
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 november 2018 11:42 schreef RobjeGeus het volgende:

[..]

Wattage en graden zijn wel heel wat anders :) je hebt namelijk speciale coils die je op graden kunt dampen.
Maar als jou coils tot 120 watt aan kunnen dan is het natuurlijk niet echt bevorderlijk voor de smaak om op 160-180 te gaan dampen
Ik bedoelde watt inderdaad.
marc0871zaterdag 3 november 2018 @ 14:13
Ik zit hier nu op een 0,16Ohm (weerstand) dual coil (2 verwarmingselementjes). twisted (in elkaar gedraaid) 23 gauge (dikte draad). 5 wraps (aantal keer om), ID (interne diameter) 2,5mm.
* Uitleg; Damplingo (vertaling in gewoon Nederlands)

80Watt (kracht van de elektrische stroom) vind ik eigenlijk wel genoeg.
160 Geeft wel intense smaak, maar ook intense hitte.
#ANONIEMzaterdag 3 november 2018 @ 18:27
Ik heb m'n -nu nog- rokende vriendin ook warm gekregen voor een Justfog O+ Heeft de halve dag aan m'n Red Astaire zitten lurken.
Spread the word! *O*
Byzantynixschiizaterdag 3 november 2018 @ 19:09
Heel goed. ^O^
#ANONIEMzaterdag 3 november 2018 @ 19:27
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 november 2018 19:09 schreef Byzantynixschii het volgende:
Heel goed. ^O^
Prediken jullie het ook tegen rokers? :D
Atakzaterdag 3 november 2018 @ 19:36
Bestelling geplaatst. :9

SPOILER
Vampire Vape HEISENBERG 1ML 1x ¤0,85
CdD TABAK No.13 1x ¤0,85
Insane Tm MIX & SHAKE 200ML 6MG (70VG/30PG) 1x ¤11,99
Save Vape CHUBBY GORILLA 60ML V2 1x ¤1,99
Save Vape SPUIT 1 ml 1x ¤1,00
INAWERA RED FRUIT MINT 1x ¤2,95
INAWERA EUCALYPTUS WITH MINT 1x ¤2,95
T-Juice RED ASTAIRE 1x ¤4,95
Capella MENTHOL 1x ¤3,95
Capella GREEN APPLE 1x ¤3,95
BIG MOUTH CONCENTRATES BEAST 1x ¤4,95
TPA VANILLA CUSTARD 1x ¤3,95
Capella SWEET STRAWBERRY RF 1x ¤3,95
Vampire Vape BLACK JACK 1ML 1x ¤0,85
INAWERA BLACK JACK TOBACCO 1x ¤2,95
Als ik volgende week niet meer online kom dan weten jullie waarom ik dood ben gegaan.;-(
#ANONIEMzaterdag 3 november 2018 @ 19:40
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 november 2018 19:36 schreef Atak het volgende:
Bestelling geplaatst. :9

SPOILER
Vampire Vape HEISENBERG 1ML 1x ¤0,85
CdD TABAK No.13 1x ¤0,85
Insane Tm MIX & SHAKE 200ML 6MG (70VG/30PG) 1x ¤11,99
Save Vape CHUBBY GORILLA 60ML V2 1x ¤1,99
Save Vape SPUIT 1 ml 1x ¤1,00
INAWERA RED FRUIT MINT 1x ¤2,95
INAWERA EUCALYPTUS WITH MINT 1x ¤2,95
T-Juice RED ASTAIRE 1x ¤4,95
Capella MENTHOL 1x ¤3,95
Capella GREEN APPLE 1x ¤3,95
BIG MOUTH CONCENTRATES BEAST 1x ¤4,95
TPA VANILLA CUSTARD 1x ¤3,95
Capella SWEET STRAWBERRY RF 1x ¤3,95
Vampire Vape BLACK JACK 1ML 1x ¤0,85
INAWERA BLACK JACK TOBACCO 1x ¤2,95
Als ik volgende week niet meer online kom dan weten jullie waarom ik dood ben gegaan.;-(
Goed bezig! *O*
Atakzaterdag 3 november 2018 @ 19:43
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 november 2018 19:40 schreef Poes. het volgende:

[..]

Goed bezig! *O*
Ik zie net dat ik de kleurstoffen heb vergeten. :(
Atakzaterdag 3 november 2018 @ 19:45
Slot