abonnement Unibet Coolblue
  zondag 4 november 2018 @ 13:39:28 #76
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_182936323
quote:
0s.gif Op zondag 4 november 2018 12:16 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Hoe dan ook zijn de vooruitzichten slecht voor italiaanse banken. Een LC van een italiaanse bank biedt onvoldoende betalingsgarantie en leveranciers zullen daar steeds minder vaak mee akkoord gaan. Het resultaat is dat steeds meer italiaanse bedrijven zich genoodzaakt zullen zien het betalingsverkeer te regelen middels vestigingen van buitenlandse banken in Italië. Eenmaal bij zo'n bank zullen die bedrijven ook hun overige bankzaken daar gaan onderbrengen. Het zijn met name de gezonde bedrijven die zo'n overstapt makkelijk kunnen maken. De brakke bedrijven zullen achterblijven bij de italiaanse banken. Deze dynamiek is al in gang gezet en het is dus niet verwonderlijk dat de koersen van italiaanse banken onder druk staan. Daarbij komt nog dat het eigen vermogen van de italiaanse banken voor een groot deel uit italiaans staatspapier bestaat en dreigt te "verdampen" door toedoen van de italiaanse regering.
Hierbij valt nog op te merken dat vanwege het fait geldsysteem het "verdampen" van eigen vermogen bij banken uiterst problematisch is. Banken kunnen een veelfout van het eigen vermogen daarop uitlenen. Krimpen van eigenvermogen betekent dat de banken hun leningen flink moeten verkrappen op de balans. Van opnieuw geld uitlenen kan vaak helemaal geen sprake meer zijn. Italiaanse bedrijven zullen hierdoor al snel op buitenlandse banken of geldschieters aangewezen zijn als ze investeringen willen doen. Dat dit slecht is voor het investeringsklimaat moge duidelijk zijn.
Dat mag je ook lezen als een kapitaalvlucht uit Italië die ook al veel langer aan de hand was. Een zogenaamde silent run.
  zondag 4 november 2018 @ 15:25:23 #77
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  zondag 4 november 2018 @ 15:32:41 #78
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_182938226
Italië is ‘too big to save’, maar dat maakt de Italiaanse regering niet uit

De Europese ministers van financiën zetten hun Italiaanse collega Tria vandaag in de hoek om zijn afgekeurde ‘feestbegroting’.

Giovanni Tria zal zich vandaag in Brussel wellicht voelen zoals Gianis Varoufakis zich in 2015 heeft gevoeld: totaal geïsoleerd. De Italiaanse minister van financiën zal in de eurogroep-vergadering vanmiddag unanieme kritiek krijgen van zijn achttien ambtgenoten uit de andere eurolanden. Steen des aanstoots is de Italiaanse ‘feestbegroting’ voor volgend jaar, die is afgekeurd door de Europese Commissie. Dat was een primeur in de geschiedenis van de muntunie.

Griekse zomercrisis
In 2015 was het de Griekse minister Varoufakis die geheel alleen stond. De Italiaanse rebellie van nu roept wel meer herinneringen op met de Griekse zomercrisis van drie jaar geleden. Maar op veel vlakken gaat die vergelijking mank.

Met Griekenland stonden de andere landen geregeld voor de vraag: moeten we dat land voor een faillissement behoeden of niet? Dat dilemma is met Italië niet aan de orde. Een eventueel failliet Italië is met een staatsschuld van zo’n 2,25 biljoen euro te groot om te redden, too big to save.

Die schuld is bovendien grotendeels in handen van Italiaanse instanties en beleggers, terwijl in het geval van Griekenland vooral Franse en Duitse banken veel grotere belangen hadden.

Dus zullen de ministers van financiën, onder wie CDA’er Wopke Hoekstra, vandaag om heel andere redenen boos zijn op de man uit Rome dan destijds op diegene uit Athene. Ze vinden dat Italië met deze begroting onverantwoorde risico’s neemt, niet alleen voor de stabiliteit van de eigen economie maar ook voor het vertrouwen in de gehele eurozone.

Het is ook een principekwestie: hoe kunnen de eurolanden toestaan dat een lid van de club een loopje neemt met de onderling afgesproken regels en daar nog genoegen in schept ook?

In haar begroting laat de Italiaanse regering (bestaande uit de populistische Lega en de anti-establishment-Vijfsterrenbeweging) het tekort oplopen tot 2,4 procent, drie keer zo hoog als de vorige regering heeft toegezegd. Dat gebeurt onder meer door de pensioenleeftijd te verlagen, een gegarandeerd ‘burgerinkomen’ in te voeren en bepaalde belastingen te verlagen.

Democratische wens
Met dat beleid geven wij simpelweg gevolg aan de verkiezingsuitslag van maart, stelt de regering, en die democratische wens geeft zij voorrang boven de Europese begrotingsregels. Dat geluid doet wel weer denken aan de Griekse rebellie van 2015. ‘En onze democratieën dan?’ zullen de andere achttien ministers vandaag opnieuw roepen. Of, zoals voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie vorige week zei: “Hoe is het mogelijk dat een land van de eurozone bewust en gedecideerd zegt dat het niet geïnteresseerd is in het grote geheel?”

Italië heeft nog ruim een week om een nieuwe begroting in te dienen. Niets wijst erop dat Rome daarop zwoegt. Die weigering kan tot sancties leiden. Maar dat is een langdurig traject dat bovendien de Italiaanse anti-EU-stemming alleen maar verder zal vergroten.

‘Hanze-liga’ laat zich weer horen
In de eurogroep-vergadering van vandaag komt ook (voor de zoveelste keer) de hervorming van de eurozone aan de orde, met name de opwaardering van het noodfonds ESM tot een Europees Monetair Fonds. Onder aanvoering van minister Hoekstra (CDA) hebben tien overwegend noordelijke landen (samen de ‘Hanze-liga’ genoemd, naar het middeleeuwse handelsverbond tussen steden) vrijdag hun steun uitgesproken voor die hervorming, maar daaraan ook strenge voorwaarden verbonden. Zoals dat al bij banken gebeurt, moeten ook eurolanden in nood eerst de (obligatie)houders van hun staatsschuld en andere investeerders hun verlies laten nemen. Pas daarna mag het ESM te hulp schieten, aldus de tien landen.

Interview met dijsselbloem vervalst
Ook in het begrotingsconflict tussen Brussel en Rome wordt bij de informatieverstrekking geen middel geschuwd. Dieptepunt was vorige week een vervalste bewerking van een interview dat oud-eurogroepvoorzitter Dijsselbloem had met de Amerikaanse nieuwszender CNBC. Een Italiaanse website had hem via een voice-over laten zeggen dat de financiële markten openlijk streven naar het ondermijnen van de Italiaanse financiën, ‘zodat de rente op de staatsschuld stijgt’. In werkelijkheid had Dijsselbloem niets gezegd dat daar ook maar in de verste verte op lijkt. Regeringspartij Vijfsterrenbeweging deelde de vervalsing op sociale media, als ‘bewijs’ dat Italië slachtoffer is van een internationaal complot.

[ Bericht 66% gewijzigd door Drugshond op 05-11-2018 12:54:46 ]
  maandag 5 november 2018 @ 14:15:07 #79
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_182957313
Als deze betoging het na volgende week gaat redden is het hek van de dam. Dan willen alle landen een betere pensioenplafond. Dan mag namelijk iedereen een feestbegroting opstellen. Dan is het gedaan met het stabiliteitspact en dus ook einde EU.
pi_182958682
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2018 14:15 schreef Drugshond het volgende:
Als deze betoging het na volgende week gaat redden is het hek van de dam. Dan willen alle landen een betere pensioenplafond. Dan mag namelijk iedereen een feestbegroting opstellen. Dan is het gedaan met het stabiliteitspact en dus ook einde EU.
Als de italiaanse regering de begroting handhaaft betekent dat nog niet dat alle lidstaten een "feestbegroting" gaan opstellen. Er is bij de overige lidstaten voor zover ik het kan overzien overeenstemming dat leningen die consumptief besteedt worden geen duurzame oplossing voor problemen zijn. Het is nog maar de vraag of de president van Italië met een begroting gaat instemmen die door de EU evenals verschillende italiaanse instellingen afgewezen wordt.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_182959535
quote:
0s.gif Op zondag 4 november 2018 15:32 schreef Drugshond het volgende:
Onder aanvoering van minister Hoekstra (CDA) hebben tien overwegend noordelijke landen (samen de ‘Hanze-liga’ genoemd, naar het middeleeuwse handelsverbond tussen steden) vrijdag hun steun uitgesproken voor die hervorming, maar daaraan ook strenge voorwaarden verbonden. Zoals dat al bij banken gebeurt, moeten ook eurolanden in nood eerst de (obligatie)houders van hun staatsschuld en andere investeerders hun verlies laten nemen. Pas daarna mag het ESM te hulp schieten, aldus de tien landen.
Gaan deze strictere regels gelden dan komt er meer verantwoordelijkheid te liggen bij de geldschieters en dit komt meer overeen met het amerikaanse model. De financiele markten zullen een flinke haircut in hun overwegingen moeten meenemen en daar gaat een disciplinerende werking vanuit.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_182968968
quote:
Minister Hoekstra: 'Europese Commissie is verstandig omgegaan met Italië'

Minister Wopke Hoekstra (Financiën) "hoopt" dat de Europese Commissie opkomt "voor het grotere belang van de eurozone" en Italië niet zoals in het verleden de hand boven het hoofd zal houden bij de begrotingsafspraken.

Hoekstra zei dit voor de maandelijkse Eurogroep in Brussel waar de door de Europese Commissie verworpen conceptbegroting op de agenda staat.

Verschillende eurolanden waaronder Nederland hebben de Europese Commissie in het verleden bekritiseerd, omdat de commissie het onder een enorme staatsschuld gebukte land toestond flexibel om te gaan met de begrotingsregels.

Hoekstra vindt echter dat de commissie tot dusver "afgewogen en verstandig" is omgegaan met de eerste ontwerpbegroting voor 2019 van de nieuwe rechts-populistische regering.

Twee weken geleden wees de commissie die af, wat nog geen enkele lidstaat is overkomen. Rome heeft tot volgende week dinsdag de tijd om nieuwe cijfers in te dienen.

Italië wil 37 miljard euro meer uitgeven

Het is voor het eerst dat de ministers van Financiën van de negentien eurolanden de analyse van de commissie over de Italiaanse begroting te horen krijgen. Het land wil 37 miljard euro meer uitgeven, onder meer aan de invoering van een basisinkomen en een verlaging van de pensioenleeftijd.

Het begrotingstekort loopt op tot 2,4 procent van het bruto binnenlands product (bbp) terwijl een percentage van 0,8 procent met de vorige regering was afgesproken.

Eurogroepvoorzitter Mário Centeno zei "uit te kijken" naar de discussie met de Italiaanse minister Giovanni Tria en "te hopen dat Italië stappen zet". Tot nu toe roept Rome steeds geen letter te zullen wijzigen. In dat geval kan de Europese Commissie een strafprocedure beginnen.
Het starten van een strafprocedure zal vooral een symbolische functie hebben en de spanningen tussen Italië en de rest van de EU-lidstaten zal hierdoor toenemen.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_182969129
quote:
0s.gif Op zondag 4 november 2018 15:32 schreef Drugshond het volgende:
Die schuld is bovendien grotendeels in handen van Italiaanse instanties en beleggers, terwijl in het geval van Griekenland vooral Franse en Duitse banken veel grotere belangen hadden.
Deze bewering uit het artikel klopt trouwens niet.

quote:
https://www.bloomberg.com(...)osed-to-let-italy-go
French institutions had some $316 billion in Italian investments, according to the BIS. German banks’ claims on Italy, at $91 billion, were smaller but still significant.

When, for example, revelations of Greece’s fiscal mismanagement triggered a crisis in 2010, French and German banks were holding about $115 billion in various Greek investments
De blootstelling van met name de franse banken is nu aanzienlijk groter dan tijdens de crisis van 2010 met Griekenland.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_182969131
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2018 22:47 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Het starten van een strafprocedure zal vooral een symbolische functie hebben en de spanningen tussen Italië en de rest van de EU-lidstaten zal hierdoor toenemen.
Dat weet men toch helemaal niet misschien krijgen ze wel een zoethoudertje?

Wie lief is krijgt lekkers wie stout is de roe?

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 05-11-2018 22:56:26 ]
pi_182976420
Ik begrijp de evt. boete niet die Italië zou moeten betalen, want:
- of die wordt doorgeschoven naar de belastingbetaler
- of die wordt met geleend geld (tegen -0,4%) gefinancieerd
- of wordt gewoon op de Target2 balans bijgevoegd
- of Italië weigert gewoon te betalen
m.a.w. alleen de Eurocraten van de EU worden er beter van, wat gebeurt er met het geld van de boete?
Exaudi orationem meam
Requiem aeternam dona eis, Domine.
Et lux perpetua luceat eis.
pi_182976498
quote:
The euro ‘hawks’ want bigger say for crisis fund in cuts and reforms

Private creditors’ losses
The other big topic of the Eurogroup agenda will be Italy, whose government has breached the EU’s fiscal rules in an “unprecedented manner” and risks being sanctioned.

Rome has also been the main opponent of the idea to bolster the framework to impose losses on private investors before ESM funds flow to an ailing economy.The Italian government fears that clearer involvement of private creditors would increase their borrowing costs, at a time when markets are increasingly uneasy about Italian debt due to its budgetary dispute with the European Commission.

The Hanseatic league said that “in cooperation with existing creditors”, measures should be taken to improve the debt sustainability of the country in need. In this regard, they point to the introduction of single limb collective action clauses. In line with the IMF rulebook, this would allow for restructuring bonds on the basis of a single decision and would limit holdouts.

The Europeans want to avoid an Argentinian case. The Latin American country became a pariah for the international markets because ‘vulture’ funds holding 7% of its debt rejected the agreed debt restructuring of 2004 and 2010. Buenos Aires finally accepted paying the $9.3 billion requested by the funds.
Dat de italiaanse regering tegen een haircut is verwonderd niet want dit maakt hen direct verantwoordelijk voor de stabiliteit van de italiaanse banken, iets dat ze liever op de schouders van de overige euro-lidstaten afschuiven.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_182976638
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2018 13:01 schreef Oud_student het volgende:
Ik begrijp de evt. boete niet die Italië zou moeten betalen, want:
- of die wordt doorgeschoven naar de belastingbetaler
- of die wordt met geleend geld (tegen -0,4%) gefinancieerd
- of wordt gewoon op de Target2 balans bijgevoegd
- of Italië weigert gewoon te betalen
m.a.w. alleen de Eurocraten van de EU worden er beter van, wat gebeurt er met het geld van de boete?
Ik ga er vanuit dat de boete uiteindelijk niet daadwerkelijk zal worden opgelegd maar de hele procedure het land naar de strafbank te verwijzen is natuurlijk geen beste reclame voor een land. Men hoopt binnen de EU op concessies van de italiaanse regering.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_182977170
Moral hazard dreigt en het ligt voor de hand dat de landen die veel geld uitlenen daar weerstand aan willen bieden. In de historie van de VS is het al een x helemaal uit de klauwen gelopen.

quote:
In the 1840s the fledgling United States set a no-bailout precedent by allowing a number of states to default, this enforced the view that state debts are separate from federal debts
Moral hazard meaning that individual "free-rider" states were behaving irresponsibly because they believed other states would have to bear the burden if they were unable to meet their obligations on their own.

Lenders at the time believed that "the federal government’s guarantee, while not explicit, had been implied." Much the same as those who lent cheaply to Greece believing default was impossible, because being a eurozone member implied the eurozone would always bail them out.

"With the financial panic of 1837 and recession of 1839–43, however, much of the debt incurred became unserviceable." The United States realised it was a free-rider problem and refused to bail them out to deter this type of irresponsible behaviour in future, 9 states defaulted on their debts as a result.

"States that had defaulted returned to [sovereign debt] markets at a premium, whereas the others were able to borrow at normal rates relatively shortly after the crisis." By enforcing the no-bailout precedent the US overcame the free-rider/moral hazard problem in their economic union. From then on states behaved more responsibly and the irresponsible behaviour of one state could not harm the stability of other states.


[ Bericht 0% gewijzigd door Digi2 op 06-11-2018 14:11:07 ]
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_182982058
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2018 13:01 schreef Oud_student het volgende:
wat gebeurt er met het geld van de boete?
quote:
Eurocommissaris dreigt met sancties tegen Italië als akkoord uitblijft

Eurocommissaris Pierre Moscovici zegt dat de Europese Commissie sancties tegen Italië kan instellen als een akkoord over de begroting uitblijft. De Fransman benadrukt deze optie niet in te willen zetten.

Vorige maand verwierp de Europese Commissie de begrotingsplannen van het Zuid-Europese land.

Met een beoogd begrotingstekort van 2,4 procent voor 2019 doet Italië te weinig om de hoge schuldenlast van 130 procent van de economie te verlagen, vindt de Europese Commissie. Brussel wordt hierin gesteund door de lidstaten.

Moscovici benadrukte voor een dialoog te gaan, maar zei ook een sterk gedetailleerd antwoord te verwachten op 13 november. Als er voor die datum geen antwoord komt, zal de commissie waarschijnlijk op 21 november met maatregelen komen.

De Italiaanse minister van Financiën Giovanni Tria herhaalde maandag zijn uitspraken dat de Italiaanse begroting niet zal veranderen.


Op termijn kan Brussel straffen uitdelen
In eerste instantie zal de Europese Commissie waarschijnlijk met een kritisch rapport over de Italiaanse schulden komen. Op termijn kan Italië worden gevraagd een bedrag van 0,2 procent van de economie over te maken aan het noodfonds ESM.

In het ultieme geval kan de Europese Commissie een boete opleggen en de uitbetaling van Europese gelden stopzetten. Of deze laatste maatregel Italië hard raakt is maar de vraag, want het land betaalt meer aan de Europese Unie dan het ontvangt.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_182982671
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2018 17:43 schreef Digi2 het volgende:

[..]

In het ultieme geval kan de Europese Commissie een boete opleggen en de uitbetaling van Europese gelden stopzetten. Of deze laatste maatregel Italië hard raakt is maar de vraag, want het land betaalt meer aan de Europese Unie dan het ontvangt.

[..]

Als het niks meer ontvangen doet, betaald het dus meer!

[ Bericht 41% gewijzigd door #ANONIEM op 06-11-2018 18:14:25 ]
pi_182983033
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2018 18:13 schreef john2406 het volgende:

[..]

Als het niks meer ontvangen doet, betaald het dus meer!
Vanuit de italiaanse regering is al vaker gedreigd de betalingen aan de EU te staken. We zijn nog niet aan het einde van de nog steeds toenemende escalatie. Italië betaalt circa 2 miljard euro meer aan contributies dan het ontvangt aan subsidies etc. De boete bedraagt circa 4 miljard.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_182983060
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2018 18:30 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Vanuit de italiaanse regering is al vaker gedreigd de betalingen aan de EU te staken. We zijn nog niet aan het einde van de nog steeds toenemende escalatie. Italië betaalt circa 2 miljard euro meer aan contributies dan het ontvangt aan subsidies etc. De boete bedraagt circa 4 miljard.
Stel je inkomen valt weg kan je dan nog uitgeven wat jij met inkomen kan?
pi_182983387
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2018 18:31 schreef john2406 het volgende:

[..]

Stel je inkomen valt weg kan je dan nog uitgeven wat jij met inkomen kan?
De inkomsten van Italië vallen (nog) niet weg. Ze leven al langere tijd op te grote voet omdat de uitgaven groter zijn dan de inkomsten. Dat kan zolang de deur naar de kapitaalmarkt open blijft maar we zien nu dat daar de schoen begint te wringen. De belangrijkste rol speelt eigenlijk de hervorming van het ESM. Als dat doorgaat en toegang tot ESM gelden een haircut impliceren zal de rente op italiaans staatspapier toenemen vanwege een groter risico. Zoals ik al eerder stelde is de italiaanse regering dan direct verantwoordelijk voor de stabiliteit van hun eigen banken die veel van het staatspapier als eigen vermogen op de balans hebben staan.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_182987939
quote:
Onder invloed van de Italiaanse confrontatiepolitiek groeit overigens het aantal landen dat er de nadruk op legt dat de regels moeten worden nageleefd – het traditionele standpunt van onder meer Nederland en Duitsland. Minister Peter Kazimír van Slowakije, sinds vrijdag de nieuwste aanwinst van de Hanseliga, meldde dinsdag zich op te winden over Italië omdat het de regels aan de orde stelt: „We hebben de economische, financiële en politieke gevolgen van roekeloze politiek al vaker gezien. Laten we deze wateren niet begaan.”
https://www.nrc.nl/nieuws(...)tig-blijven-a2754045
pi_182988520
quote:
Als er slechts een meerderheid van stemmen nodig is binnen het ESM-bestuur dan zullen de voorgestelde wijzigingen met strictere financieringsregels doorgang vinden. Dat is vanwege het gedrag van de italiaanse regering die zich blijkbaar de rol van een potentiele free-rider aanmeet niet verbazingwekkend.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_183021794
quote:
Italy's Tria says EU forecasts are inaccurate, incomplete

Italian Economy Minister Giovanni Tria on Thursday condemned latest European Commission economic forecasts for Italy, which were worse than Rome’s own data, saying the EU analysis was wrong and limited.

“The European Commission’s forecasts for the Italian deficit are in sharp contrast to those of the Italian government and derive from an inaccurate and incomplete analysis (of the budget),” Tria said in a statement.

“We regret to note this technical slip on the part of the Commission, which will not influence the continuation of constructive dialogue with the Commission,” he added.

The Commission forecasts said the Italian budget would push the deficit to 2.9 percent of gross domestic product in 2019, rather than 2.4 percent seen by Italy, and to 3.1 percent in 2020, rather than fall to 2.1 as Rome predicted.

Tria said the government was committed to respecting 2.4 percent as a top limit for the deficit next year.

The Commission said Italian GDP would rise 1.2 percent in 2019, instead of the 1.5 percent seen by Italy and rise 1.3 percent in 2020, rather than the 1.6 projected by Rome.
De EU commissie gaat uit van circa 3% tekort per jaar de komende 2 jaar. De tijd dringt want volgende week zou een gewijzigde begroting op de mat moeten liggen.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_183022298
quote:
0s.gif Op donderdag 8 november 2018 14:41 schreef Digi2 het volgende:

[..]

De tijd dringt want volgende week zou een gewijzigde begroting op de mat moeten liggen.
Aangetekend of met de gewone post?
pi_183030246
Definitely not CIA
pi_183051876
Nogal een verschil tussen de prognoses van EU commissie en die van de italiaanse regering.

Italy Signals It Won’t Budge on Budget Plans in Clash With EU

Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_183054234
quote:
0s.gif Op donderdag 8 november 2018 15:15 schreef john2406 het volgende:

[..]

Aangetekend of met de gewone post?
Ik vermoed dat er geen gewijzigde begroting wordt ingediend.

quote:
Italië wil niet tornen aan basisinkomen en lagere pensioenleeftijd

Italië gaat zijn standpunt over de belangrijkste punten van de begroting niet wijzigen. Dat heeft vicepremier Luigi di Maio vrijdag duidelijk gemaakt op een persconferentie.

"We hebben beloftes gedaan en we gaan deze beloftes nakomen om zo een geloofwaardig land te blijven", zei Di Maio. De leider van de Vijfsterrenbeweging (M5S) voegde daaraan toe dat de invoering van het voorgestelde basisinkomen en de lagere pensioenleeftijd niet uitgesteld worden.

Donderdag publiceerde de Europese Commissie een herfstraming over de verwachte groei van Europese economieën. Hierin werd de groei van de Italiaanse economie naar beneden bijgesteld.

Ook werd er een groter begrotingstekort verwacht: volgens Brussel 2,9 procent van het bbp in 2019, terwijl Rome in haar conceptbegroting uitgaat van 2,4 procent.

Di Maio verwacht dat de cijfers uit de conceptbegroting kloppen. Volgens hem zal het begrotingstekort van 2,4 procent gehaald worden, vanwege de door hem verwachte economische groei en het snijden in de overheidsuitgaven.

Strijd tussen Brussel en Rome duurt voort
Brussel en Rome zijn al tijden verwikkeld in een strijd om de begroting van Italië. De Europese Commissie heeft een eerste versie van de begroting geweigerd, vanwege het verwachte begrotingstekort. Voor de Commissie was het de eerste keer dat een begroting afgewezen werd.

Volgens Brussel wordt er met de huidige Italiaanse conceptbegroting te weinig gedaan om de grote schuldenlast terug te dringen. Momenteel bedraagt de schuld ruim 131 procent van het bbp.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')