abonnement Unibet Coolblue
  maandag 29 oktober 2018 @ 15:44:18 #51
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_182816350
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 14:19 schreef Riparius het volgende:

[..]

Waarom denk je dat je een smartcard van Ziggo zou kunnen gebruiken bij een andere kabelaar? Dat is niet zo. Smartcards blijven alleen werken als ze regelmatig een signaaltje krijgen via het kabelnet waarmee een timer in de chip op de kaart weer wordt gereset. Maar bij een andere kabelaar zit jouw kaartnummer niet in het systeem en worden de benodigde signaaltjes die jouw kaart actief zouden moeten houden dus ook niet verstuurd. Daarom zal je oude kaartje niet werken.

Een probleem is dit niet, want je kunt die HD decoder ook zonder smartcard installeren en gebruiken op je huidige locatie. Bij de meeste kleine kabelaars is het complete SD basispakket onversleuteld en in ieder geval zullen NPO1 HD, NPO2 HD en NPO3 HD ook wel onversleuteld zijn. Je moet nu alleen eerst de netwerkfrequentie en het netwerk ID achterhalen van jouw kabelaar. Die kun je wel vinden in het setup menu voor digitale TV bij de TV in je woonkamer. Heb je je oude HD decoder eenmaal geīnstalleerd in de slaapkamer, dan kun je ook even de smartcard uit de TV in de woonkamer halen en die in de decoder stoppen. Zo kun je testen of je alle zenders uit je pakket goed ontvangt via de decoder op je slaapkamer. Let op: haal alleen de smartcard uit de TV in de woonkamer, niet de CI(+) module, die laat je gewoon zitten. Werkt het allemaal naar tevredenheid, dan stop je je werkende smartcard terug in de module in de TV in de woonkamer en neem je contact op met je locale kabelaar voor een extra smartcard.
wat heb je aan een smartcard zonder CI module?
Man of Steal.
  Moderator maandag 29 oktober 2018 @ 17:55:30 #52
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_182819092
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 15:44 schreef SuperNeger het volgende:

[..]

wat heb je aan een smartcard zonder CI module?
Een decoder heeft ook. Een smartcard nodig. Een CI module heb je niks aan want jouw slaapkamer tv heeft geen slot voor DVB-C.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_182819369
Ofwel: neem gewoon een chromecast en kijk op de slaapkamer vooral netflix.
pi_182819771
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 15:44 schreef SuperNeger het volgende:

[..]

Wat heb je aan een smartcard zonder CI module?
Heel eenvoudig: die oude decoder heeft een smalle sleuf waar alleen de smartcard in gaat. Daar komt geen CI(+) module aan te pas. Om met de oude HD decoder je volledige digitale zenderpakket te kunnen bekijken heb je dus uitsluitend een (geactiveerde) smartcard van je huidige locale kabelaar nodig. Daarom heb ik je ook aangeraden om de oude decoder eerst op de slaapkamer te installeren en vervolgens even te testen met de smartcard die nu in de CI(+) module in je TV in de woonkamer zit. De CI+ module laat je gewoon in de TV in de woonkamer zitten. Maar kennelijk lees je mijn berichten zo slecht dat je dit ook al niet had begrepen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')