abonnement Unibet Coolblue
pi_182768493
Documenten over een antiradicaliseringsproject die volgens de gemeente Amsterdam zijn zoekgeraakt, blijken gewoon in het eigen archief te liggen. Dat blijkt uit onderzoek van De Telegraaf. Stukken waar de hoofdstad maandenlang vergeefs naar zegt te hebben gezocht, werden vrijdag met behulp van archivarissen al binnen een half uur opgediept uit het Stadsarchief.

Het gaat om documenten over het tien jaar oude project Opvoedambassadeurs Zeeburg, dat islamitische ouders weerbaar moest maken tegen onder meer radicalisering. De Telegraaf vroeg deze stukken in maart al op, na een melding van een klokkenluider die beweert dat er mogelijk is gerommeld met de subsidies rond dit project. Fatima Elatik, destijds stadsdeelburgemeester namens de PvdA, was de grote aanjager van het project. Het zou, zo meldt de klokkenluider, gaan om gerommel met tienduizenden euro’s gemeenschapsgeld. Of er daadwerkelijk gesjoemeld is, wordt nog onderzocht door deze krant.

Feit is dat dat journalistieke onderzoek maandenlang gefrustreerd is door de Stopera door het niet voldoen aan haar plicht om de opgevraagde stukken op grond van de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) vrij te geven.

De afgelopen week bood de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema nog haar excuses aan De Telegraaf aan nadat hoge ambtenaren de krant met een kluitje in het riet probeerden te sturen door andere opgevraagde stukken over de crisis bij de dienst Openbare Orde en Veiligheid weg te houden bij journalisten. „Ik betreur het zeer hoe de afhandeling is verlopen”, zei ze daarover. Halsema zei als stelregel te willen invoeren dat ambtenaren voortaan zoveel mogelijk interne documenten uit eigen beweging voor het publiek toegankelijk maken. „Openbaarheid is een recht, geen gunst”, zei ze.

https://www.telegraaf.nl/(...)en-gewoon-in-archief

De burger belazeren...welke gemeente is er niet groot mee geworden.
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
pi_182768564
Amsterdam. :')
  PR/Manusje van alles zaterdag 27 oktober 2018 @ 08:23:57 #3
148800 crew  Surveillance-Fiets
Toezicht is gezond!
pi_182768636
Maar wie geeft er nou opdracht om die dossiers achter te houden? Zoek dat eens uit Halsema
Ik denk meer dat je als nieuwsposter een geile egocentrische narcist moet zijn, die een flinke stijve krijgt van alle berichten die ie van zijn eigen hand ziet op de FP, zo! ©yvonne
Beste nieuwsbericht ooit op de FOK!frontpage!
  zaterdag 27 oktober 2018 @ 08:24:23 #4
304935 -Miauw-
Maar ik rook niet!
pi_182768642
OOV O+
Het zou me niets verbazen aks ze de stukken écht niet konden vinden, het is daar zo chaotisch en rommelig :')
With the stars as her umbrella
pi_182768693
Wie is de Stopera?
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_182769065
De Telegraaf had het WOB verzoek ook in het arabisch moeten schrijven.
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
  zaterdag 27 oktober 2018 @ 09:38:01 #7
479054 Bugno2
Campeone del Mondo
pi_182769142
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 08:32 schreef oranjevogel1 het volgende:
Wie is de Stopera?
Stadhuis/Opera ergo de Gemeente.
pi_182769234
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 09:27 schreef cempexo het volgende:
De Telegraaf had het WOB verzoek ook in het arabisch moeten schrijven.
En extra smeergeld moeten toevoegen.
I don’t have “trust issues” I have “I’ve seen this before and I know how it ends” issues.
  zaterdag 27 oktober 2018 @ 10:31:41 #9
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_182769703
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 08:23 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
Maar wie geeft er nou opdracht om die dossiers achter te houden? Zoek dat eens uit Halsema
Het moet sowieso uitgezocht worden natuurlijk, maar bijna 20 jaar aan ervaring in archieven bij de overheid leert mij dat het 9 van de 10 keer een kwestie is van niet goed archiveren en dus dingen niet meer terug kunnen vinden.

Wat ik nooit heb meegemaakt is dat er dingen expres achtergehouden werden. En als ik dat gemerkt zou hebben dan zou ik er werk van gemaakt hebben.
pi_182769860
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 08:23 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
Maar wie geeft er nou opdracht om die dossiers achter te houden? Zoek dat eens uit Halsema
Je hoeft natuurlijk niet mee te werken aan je eigen veroordeling.
Op woensdag 31 januari 2007 19:20 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ik heb veel stomme posts gezien op fora, maar deze zit toch wel in de top 10 (voorzichtig geschat; het kan ook de top 5 zijn). Nou ik sta iig in zijn top 10
pi_182770762
Haha

Ik weet nog dat we voor onze studie een keer een rapport bij de Gemeente Amsterdam wilden opvragen.

"Kunnen we het ook uitlenen?"
"Nee, want we hebben er maar één van."
"Maar er staan er gewoon twee van in de kast hoor. Kijk maar."
"Nou, die ene mogen jullie dan houden, want volgens de computer hoort er maar één te zijn."

:X
pi_182770771
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 08:32 schreef oranjevogel1 het volgende:
Wie is de Stopera?
De gemeente Amsterdam. Het gemeentehuis zit in een prachtig pand waar ook de opera gehouden word en daarom noemt men de gemeenteraad ook wel de Stopera.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_182771062


In februari 2014 deden drie islamitische koepelorganisaties – Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO), Milli Görüs en het Samenwerkingsverband voor Marokkaanse Nederlanders (SMN) een oproep tot meer overleg tussen gemeenten en moskeeën om radicalisering onder moslimjongeren te voorkomen. Naar aanleiding hiervan maakte het Amsterdamse webmagazine NAP een rondgang langs hoofdstedelijke moslimleiders. De conclusie was dat het nauwe overleg uit de tijd van Job Cohen (PvdA), dat wel eens smalend werd neergezet als “theedrinken”, was verwaterd onder zijn opvolger Eberhard van der Laan (PvdA).

Cohen, zijn belangrijkste wethouder Lodewijk Asscher (PvdA) en de toenmalige stadsdeelvoorzitter in Slotervaart, Ahmed Marcouch (PvdA) hoopten destijds radicalisme af te stoppen door in zee te gaan met “gematigde” moslims, in de praktijk veelal voormannen van Milli Görüs en de Moslimbroeders. Recente verwikkelingen zijn een indirect gevolg van deze koers.

De drie in 2014 door NAP geciteerde woordvoerders waren toenmalig CMO-woordvoerder Yassin Elforkani, SMN-secretaris Aissa Zanzen en Khalil Aitblal, woordvoerder van de Amsterdamse moskeekoepel UMMAO. De drie “beroepsmoslims” hebben opmerkelijke overeenkomsten. Alle drie zijn actief binnen de Partij van de Arbeid.

Elforkani rondde in 2015 een “talentenklasje” van de PvdA af en speelde in het voorjaar van 2016 even met de gedachte om zich kandidaat te stellen voor de Tweede Kamer. Aissa Zanzen stond in 2013 als nummer 15 op de PvdA-lijst voor de Amsterdamse raad. Door de tegenvallende uitslag werd hij niet verkozen. Aitblal is sinds mei 2015 algemeen bestuurslid van de Banning Vereniging, een nauw met de PvdA verbonden denktank over religie en politiek.

Een andere overeenkomst tussen de drie is dat ze alle drie banden hebben met de Moslimbroeders. Elforkani gaf bijna vier jaar lang leiding aan Europe Trust Nederland, de vastgoedstichting van de Moslimbroeders die eigenaar is van de Blauwe Moskee in Amsterdam-Slotervaart, het dawah centrum De Middenweg in Rotterdam en de Haagse vestiging van de Stichting Sociaal Cultureel Centrum Nederland (SSCCN). Elforkani was tevens voorzitter van de Blauwe Moskee. In 2013 vertrok Elforkani als bestuurder, naar eigen zeggen na vergeefse pogingen om de ideologie van de Moslimbroeders buiten de deur te houden. Gezien zijn regelmatige optredens in de Blauwe Moskee is Elforkani wel uit de Moslimbroederschap, maar is de Moslimbroederschap nog niet uit Elforkani.

Zanzen werkte in het verleden nauw samen met Yahia Bouyafa, voorzitter van de Federatie van Islamitische Organisaties in Nederland (FION), ooit de Nederlandse tak van de Europese Moslimbroeders. Samen schreven ze een brief naar geestelijk leider Yusuf al-Qaradawi. Ze zochten hulp voor de organisatie van een Koranwedstrijd ten einde de negatieve beeldvorming rond moslims te doorbreken. Zanzen viel verder op door zijn deelname aan demonstraties van het Palestijns Platform Mensenrechten en Solidariteit (PPMS), de pro-Hamas-lobby van Amin Abou Rashed. Verder bestempelde hij Issam al-Bashir, een internationale topman van de Moslimbroeders, als “mijn favoriete geleerde”.

Aitblal verkeerde al enige tijd in het vaarwater van de politieke islam. Hij houdt zich onder meer bezig met de uitwisseling van studenten met Qatar. Sinds kort fungeert hij als bestuurslid en woordvoerder van de Blauwe Moskee. Een functionaris van de Moslimbroeders mag dus in PvdA-kringen meedenken over het beleid omtrent religie.

Er is nog een overeenkomst tussen twee van de drie PvdA-broeders. Elforkani en Aitblal zijn zelfstandig ondernemer en mede actief als adviseur van de lokale overheid. Opdrachtgevers van Elforkani’s Vizea zijn onder anderen de gemeente Amsterdam, diverse stadsdelen en gemeentelijke diensten, en de politie Amsterdam-Amstelland. Aitblal is zelfstandig adviseur en eigenaar van Refresh Events. Tot zijn klantenkring rekent hij ook de gemeente Amsterdam.

Het fenomeen van de beroepsmoslim met meer petten (PvdA-lid, Moslimbroeder en gemeentelijk adviseur) is actueel als gevolg van de onthullingen van De Telegraaf over het corruptieschandaal bij de dienst Openbare Orde en Veiligheid van de gemeente Amsterdam. Daar is Saadia Ait-Taleb (PvdA), programmamanager radicalisering en polarisatie en omschreven als rechterhand van Van der Laan, geschorst op verdenking van belangenverstrengeling en vriendjespolitiek. Wie de bevoordeelde (ex-)partner van Ait-Taleb is, blijft vooralsnog onduidelijk.

Media – voor zover bereid en in staat om de affaire te onderzoeken – weten intussen wel te melden dat Ait-Taleb in het verleden opdrachten heeft verstrekt aan Vizea. Daarnaast blijkt Mounir Dadi, echtgenoot van oud-stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik (PvdA), te fungeren als senior adviseur radicalisering, en daarmee als rechterhand van Ait-Taleb.

Vandaag (21 juli) ging De Telegraaf verder met een reportage over “de ongezonde kliek” met bevriende ambtenaren en politici bij het team Radicalisering en Polarisatie. Ait-Taleb zou zeer goed bevriend zijn met het echtpaar Dadi-Elatik. In 2010 trad ze, aldus De Telegraaf, op als informeel campagneleider bij de herverkiezing van Elatik als stadsdeelvoorzitter in Oost. In 2009 was Ait-Taleb kortstondig bestuurder van de kersverse PvdA-afdeling Nieuw-West. Ze vertrok echter wegens de spanningen binnen de lokale partij als gevolg van de stammenstrijd tussen de bloedgroepen Osdorp (Achmed Baâdoud) en Slotervaart (Marcouch).

Telegraaf-columniste Nausicaa Marbe deed vanmorgen een hartstochtelijke oproep om het “moslimkartel van de PvdA” – lees: de kliek rond Elatik – te breken. Geen eenvoudige zaak want critici binnen partij en gemeente moeten kennelijk vrezen voor hun loopbaan, terwijl het stadsbestuur niets deed met waarschuwingen over cliëntelisme.

Elatik is na een nogal omstreden carrière weg als stadsdeelbestuurder. Zij heeft inmiddels een adviseurspost bij de Amsterdamse politie, waar zij hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg adviseert over het onderwerp “diversiteit”. Elatik ontkent dat zij de inspirator was van het ongelukkige voorstel om de hoofddoek toe te staan bij de politie.

Recente publicaties door niet-weldenkende media (De Telegraaf, GeenStijl) suggereren dat ook daar sprake is van ongewenste netwerkvorming. In november 2016 berichtte De Telegraaf over een onderzoek naar de Arrayan Moskee in Amsterdam-Noord, waarvan de voorzitter telefonische contacten had met de moslimextremisten Sabir K. en Soufiane Zerguit. Naar aanleiding daarvan diende Zanzen namens de moskee een klacht in tegen het gedrag van politieman en oud-PVV-Kamerlid Hero Brinkman. De Telegraaf meldde ook dat moskeevoorzitter Aziz Oilkadi contact opnam met een politieman van Marokkaanse afkomst die interne informatie zou hebben doorgegeven over Brinkman.

GeenStijl legde in mei de hand op interne tapverslagen van het telefoongesprek tussen Oilkadi en de politieman. Uit deze verslagen kwam naar voren dat Oilkadi ook de leider van het Marokkaans Netwerk van de politie Amsterdam-Amstelland, de in een totaal ander stadsdeel werkzame inspecteur Ben Nassir Bouayad, inschakelde om zaken rond het onderzoek te bespreken.

Bouayad is de grote man achter de jaarlijkse politie-iftar, de grootste door een overheidsinstantie georganiseerde religieuze activiteit in Nederland. Bij de laatste editie ging de aan de Moslimbroeders gelieerde imam Abdelilah el-Amrani voor in het gebed. Die gebruikt zijn goede contacten met Aalbersberg en Bouayad om zijn bouwplannen voor een islamitisch centrum te promoten.

Niet alleen op het Amsterdamse stadhuis, maar ook op het hoofdstedelijke politiebureau kunnen ze een bezem goed gebruiken. Maar welke politieke partij durft de bezem aan te pakken?

http://www.carelbrendel.n(...)n-de-beroepsmoslims/
pi_182771916
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 12:16 schreef DrMabuse het volgende:
[ afbeelding ]

In februari 2014 deden drie islamitische koepelorganisaties – Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO), Milli Görüs en het Samenwerkingsverband voor Marokkaanse Nederlanders (SMN) een oproep tot meer overleg tussen gemeenten en moskeeën om radicalisering onder moslimjongeren te voorkomen. Naar aanleiding hiervan maakte het Amsterdamse webmagazine NAP een rondgang langs hoofdstedelijke moslimleiders. De conclusie was dat het nauwe overleg uit de tijd van Job Cohen (PvdA), dat wel eens smalend werd neergezet als “theedrinken”, was verwaterd onder zijn opvolger Eberhard van der Laan (PvdA).

Cohen, zijn belangrijkste wethouder Lodewijk Asscher (PvdA) en de toenmalige stadsdeelvoorzitter in Slotervaart, Ahmed Marcouch (PvdA) hoopten destijds radicalisme af te stoppen door in zee te gaan met “gematigde” moslims, in de praktijk veelal voormannen van Milli Görüs en de Moslimbroeders. Recente verwikkelingen zijn een indirect gevolg van deze koers.

De drie in 2014 door NAP geciteerde woordvoerders waren toenmalig CMO-woordvoerder Yassin Elforkani, SMN-secretaris Aissa Zanzen en Khalil Aitblal, woordvoerder van de Amsterdamse moskeekoepel UMMAO. De drie “beroepsmoslims” hebben opmerkelijke overeenkomsten. Alle drie zijn actief binnen de Partij van de Arbeid.

Elforkani rondde in 2015 een “talentenklasje” van de PvdA af en speelde in het voorjaar van 2016 even met de gedachte om zich kandidaat te stellen voor de Tweede Kamer. Aissa Zanzen stond in 2013 als nummer 15 op de PvdA-lijst voor de Amsterdamse raad. Door de tegenvallende uitslag werd hij niet verkozen. Aitblal is sinds mei 2015 algemeen bestuurslid van de Banning Vereniging, een nauw met de PvdA verbonden denktank over religie en politiek.

Een andere overeenkomst tussen de drie is dat ze alle drie banden hebben met de Moslimbroeders. Elforkani gaf bijna vier jaar lang leiding aan Europe Trust Nederland, de vastgoedstichting van de Moslimbroeders die eigenaar is van de Blauwe Moskee in Amsterdam-Slotervaart, het dawah centrum De Middenweg in Rotterdam en de Haagse vestiging van de Stichting Sociaal Cultureel Centrum Nederland (SSCCN). Elforkani was tevens voorzitter van de Blauwe Moskee. In 2013 vertrok Elforkani als bestuurder, naar eigen zeggen na vergeefse pogingen om de ideologie van de Moslimbroeders buiten de deur te houden. Gezien zijn regelmatige optredens in de Blauwe Moskee is Elforkani wel uit de Moslimbroederschap, maar is de Moslimbroederschap nog niet uit Elforkani.

Zanzen werkte in het verleden nauw samen met Yahia Bouyafa, voorzitter van de Federatie van Islamitische Organisaties in Nederland (FION), ooit de Nederlandse tak van de Europese Moslimbroeders. Samen schreven ze een brief naar geestelijk leider Yusuf al-Qaradawi. Ze zochten hulp voor de organisatie van een Koranwedstrijd ten einde de negatieve beeldvorming rond moslims te doorbreken. Zanzen viel verder op door zijn deelname aan demonstraties van het Palestijns Platform Mensenrechten en Solidariteit (PPMS), de pro-Hamas-lobby van Amin Abou Rashed. Verder bestempelde hij Issam al-Bashir, een internationale topman van de Moslimbroeders, als “mijn favoriete geleerde”.

Aitblal verkeerde al enige tijd in het vaarwater van de politieke islam. Hij houdt zich onder meer bezig met de uitwisseling van studenten met Qatar. Sinds kort fungeert hij als bestuurslid en woordvoerder van de Blauwe Moskee. Een functionaris van de Moslimbroeders mag dus in PvdA-kringen meedenken over het beleid omtrent religie.

Er is nog een overeenkomst tussen twee van de drie PvdA-broeders. Elforkani en Aitblal zijn zelfstandig ondernemer en mede actief als adviseur van de lokale overheid. Opdrachtgevers van Elforkani’s Vizea zijn onder anderen de gemeente Amsterdam, diverse stadsdelen en gemeentelijke diensten, en de politie Amsterdam-Amstelland. Aitblal is zelfstandig adviseur en eigenaar van Refresh Events. Tot zijn klantenkring rekent hij ook de gemeente Amsterdam.

Het fenomeen van de beroepsmoslim met meer petten (PvdA-lid, Moslimbroeder en gemeentelijk adviseur) is actueel als gevolg van de onthullingen van De Telegraaf over het corruptieschandaal bij de dienst Openbare Orde en Veiligheid van de gemeente Amsterdam. Daar is Saadia Ait-Taleb (PvdA), programmamanager radicalisering en polarisatie en omschreven als rechterhand van Van der Laan, geschorst op verdenking van belangenverstrengeling en vriendjespolitiek. Wie de bevoordeelde (ex-)partner van Ait-Taleb is, blijft vooralsnog onduidelijk.

Media – voor zover bereid en in staat om de affaire te onderzoeken – weten intussen wel te melden dat Ait-Taleb in het verleden opdrachten heeft verstrekt aan Vizea. Daarnaast blijkt Mounir Dadi, echtgenoot van oud-stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik (PvdA), te fungeren als senior adviseur radicalisering, en daarmee als rechterhand van Ait-Taleb.

Vandaag (21 juli) ging De Telegraaf verder met een reportage over “de ongezonde kliek” met bevriende ambtenaren en politici bij het team Radicalisering en Polarisatie. Ait-Taleb zou zeer goed bevriend zijn met het echtpaar Dadi-Elatik. In 2010 trad ze, aldus De Telegraaf, op als informeel campagneleider bij de herverkiezing van Elatik als stadsdeelvoorzitter in Oost. In 2009 was Ait-Taleb kortstondig bestuurder van de kersverse PvdA-afdeling Nieuw-West. Ze vertrok echter wegens de spanningen binnen de lokale partij als gevolg van de stammenstrijd tussen de bloedgroepen Osdorp (Achmed Baâdoud) en Slotervaart (Marcouch).

Telegraaf-columniste Nausicaa Marbe deed vanmorgen een hartstochtelijke oproep om het “moslimkartel van de PvdA” – lees: de kliek rond Elatik – te breken. Geen eenvoudige zaak want critici binnen partij en gemeente moeten kennelijk vrezen voor hun loopbaan, terwijl het stadsbestuur niets deed met waarschuwingen over cliëntelisme.

Elatik is na een nogal omstreden carrière weg als stadsdeelbestuurder. Zij heeft inmiddels een adviseurspost bij de Amsterdamse politie, waar zij hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg adviseert over het onderwerp “diversiteit”. Elatik ontkent dat zij de inspirator was van het ongelukkige voorstel om de hoofddoek toe te staan bij de politie.

Recente publicaties door niet-weldenkende media (De Telegraaf, GeenStijl) suggereren dat ook daar sprake is van ongewenste netwerkvorming. In november 2016 berichtte De Telegraaf over een onderzoek naar de Arrayan Moskee in Amsterdam-Noord, waarvan de voorzitter telefonische contacten had met de moslimextremisten Sabir K. en Soufiane Zerguit. Naar aanleiding daarvan diende Zanzen namens de moskee een klacht in tegen het gedrag van politieman en oud-PVV-Kamerlid Hero Brinkman. De Telegraaf meldde ook dat moskeevoorzitter Aziz Oilkadi contact opnam met een politieman van Marokkaanse afkomst die interne informatie zou hebben doorgegeven over Brinkman.

GeenStijl legde in mei de hand op interne tapverslagen van het telefoongesprek tussen Oilkadi en de politieman. Uit deze verslagen kwam naar voren dat Oilkadi ook de leider van het Marokkaans Netwerk van de politie Amsterdam-Amstelland, de in een totaal ander stadsdeel werkzame inspecteur Ben Nassir Bouayad, inschakelde om zaken rond het onderzoek te bespreken.

Bouayad is de grote man achter de jaarlijkse politie-iftar, de grootste door een overheidsinstantie georganiseerde religieuze activiteit in Nederland. Bij de laatste editie ging de aan de Moslimbroeders gelieerde imam Abdelilah el-Amrani voor in het gebed. Die gebruikt zijn goede contacten met Aalbersberg en Bouayad om zijn bouwplannen voor een islamitisch centrum te promoten.

Niet alleen op het Amsterdamse stadhuis, maar ook op het hoofdstedelijke politiebureau kunnen ze een bezem goed gebruiken. Maar welke politieke partij durft de bezem aan te pakken?

http://www.carelbrendel.n(...)n-de-beroepsmoslims/
Heldere uiteenzetting, dank daarvoor. Maar ikvrees dat we hier nooit meer vanaf komen ook al is het helder dat ze de boel belazeren.

Wat betreft dossiers die niet te vinden zijn.....klinkklare onzin want de overheid werkt gewoon met digitale dossiers...1 druk op de knop, en de geprinte versie rolt eruit!
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
pi_182772986
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 08:23 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
Maar wie geeft er nou opdracht om die dossiers achter te houden? Zoek dat eens uit Halsema
Dat dus! en geef hem/haar per direct ontslag zonder wachtgeld of andere goudomrande regelingen.

quote:
1s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 10:46 schreef vipergts het volgende:

[..]

Je hoeft natuurlijk niet mee te werken aan je eigen veroordeling.
Dat klopt des te meer reden om dit uit te zoeken.
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 10:31 schreef Qarrad het volgende:

[..]

Het moet sowieso uitgezocht worden natuurlijk, maar bijna 20 jaar aan ervaring in archieven bij de overheid leert mij dat het 9 van de 10 keer een kwestie is van niet goed archiveren en dus dingen niet meer terug kunnen vinden.

Wat ik nooit heb meegemaakt is dat er dingen expres achtergehouden werden. En als ik dat gemerkt zou hebben dan zou ik er werk van gemaakt hebben.
Dat zou ook kunnen maar ik geeft ze het nadeel van de twijfel.
  zaterdag 27 oktober 2018 @ 16:55:27 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_182774465
Vind het wel grappig dat de zo verfoeide krant weer eens een prima stuk onderzoeksjournalistiek doet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 27 oktober 2018 @ 18:53:38 #17
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_182776383
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 13:25 schreef ietjefietje het volgende:

[..]

Heldere uiteenzetting, dank daarvoor. Maar ikvrees dat we hier nooit meer vanaf komen ook al is het helder dat ze de boel belazeren.

Wat betreft dossiers die niet te vinden zijn.....klinkklare onzin want de overheid werkt gewoon met digitale dossiers...1 druk op de knop, en de geprinte versie rolt eruit!
Eh sorry, maar dat is niet waar. Een groot deel van de archieven zijn (nog) niet gearchiveerd .Een groot deel staat digitaal in niet meer actieve informatiesystemen. Een groot deel staat in verkeerd ingerichte systemen. Een groot deel staat verkeerd opgeborgen in goed ingerichte systemen. Het verschilt van instantie tot instantie welk percentage niet toegankelijk is.

Mijn punt is dat een digitaal systeem geen tovermiddeltje is. Het inrichten, invoeren en selecteren van de stukken is nog steeds mensenwerk (garbage in, garbage out). Dus als er de verkeerde etiketjes opgeplakt worden, is het met de juiste zoektermen niet meer te vinden. Wordt het in het verkeerde dossier gezet, dan zie je het niet meer.

Heeft het systeem die dag de hik en vergeet het om alle scans om te zetten in PDF, dan kun je stukken zelfs met een full enterprise search op basis van optical character recognition niet meer vinden totdat iemand die ene batch opmerkt en ze handmatig omzet.
Als iemand de stukken niet aanlevert bij de afdeling die de digitalisering uitvoert, wordt er helemaal niets in dat digitale systeem gezet

Kortom, in veel gevallen kun je op die knop hengsten tot je een ons weegt, er rolt echt niks uit.
  zaterdag 27 oktober 2018 @ 18:59:48 #18
304935 -Miauw-
Maar ik rook niet!
pi_182776489
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 18:53 schreef Qarrad het volgende:

[..]

Eh sorry, maar dat is niet waar. Een groot deel van de archieven zijn (nog) niet gearchiveerd .Een groot deel staat digitaal in niet meer actieve informatiesystemen. Een groot deel staat in verkeerd ingerichte systemen. Een groot deel staat verkeerd opgeborgen in goed ingerichte systemen. Het verschilt van instantie tot instantie welk percentage niet toegankelijk is.

Mijn punt is dat een digitaal systeem geen tovermiddeltje is. Het inrichten, invoeren en selecteren van de stukken is nog steeds mensenwerk (garbage in, garbage out). Dus als er de verkeerde etiketjes opgeplakt worden, is het met de juiste zoektermen niet meer te vinden. Wordt het in het verkeerde dossier gezet, dan zie je het niet meer.

Heeft het systeem die dag de hik en vergeet het om alle scans om te zetten in PDF, dan kun je stukken zelfs met een full enterprise search op basis van optical character recognition niet meer vinden totdat iemand die ene batch opmerkt en ze handmatig omzet.
Als iemand de stukken niet aanlevert bij de afdeling die de digitalisering uitvoert, wordt er helemaal niets in dat digitale systeem gezet

Kortom, in veel gevallen kun je op die knop hengsten tot je een ons weegt, er rolt echt niks uit.
Dit.
With the stars as her umbrella
pi_182776529
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 18:59 schreef -Miauw- het volgende:

[..]

Dit.
Ja? Denk je dat het in het bedrijfsleven er ook zo aan toe gaat ?
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
  zaterdag 27 oktober 2018 @ 19:03:18 #20
304935 -Miauw-
Maar ik rook niet!
pi_182776551
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 19:02 schreef cempexo het volgende:

[..]

Ja? Denk je dat het in het bedrijfsleven er ook zo aan toe gaat ?
Nee, maar ik heb op die afdeling gewerkt dus ik weet wel hoe het er dáár aan toe gaat.
With the stars as her umbrella
pi_182776590
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 19:03 schreef -Miauw- het volgende:

[..]

Nee, maar ik heb op die afdeling gewerkt dus ik weet wel hoe het er dáár aan toe gaat.
Waarom zijn die mensen dan nog niet ontslagen ?
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
pi_182776652
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 19:02 schreef cempexo het volgende:

[..]

Ja? Denk je dat het in het bedrijfsleven er ook zo aan toe gaat ?
Jazeker.
  zaterdag 27 oktober 2018 @ 19:09:38 #23
304935 -Miauw-
Maar ik rook niet!
pi_182776653
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 19:05 schreef cempexo het volgende:

[..]

Waarom zijn die mensen dan nog niet ontslagen ?
Omdat ik er niet in geloof dat men bewust stukken heeft achtergehouden. Dat heeft ook niet veel zin want uiteindelijk komt de onderste steen toch wel boven. Het is er redelijk hectisch en er heerst een bijzondere cultuur. Archiveren en digitaliseren is daar niet echt aan de orde van de dag.

En daarbij, in de media worden de verhalen nogal ongenuanceerd gepresenteerd. Dat is natuurlijk veel interessanter leesvoer en dan kunnen mensen zich weer afzetten tegen *vul in naar eigen keuze*
With the stars as her umbrella
pi_182776696
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 19:09 schreef -Miauw- het volgende:

[..]

Omdat ik er niet in geloof dat men bewust stukken heeft achtergehouden. Dat heeft ook niet veel zin want uiteindelijk komt de onderste steen toch wel boven. Het is er redelijk hectisch en er heerst een bijzondere cultuur. Archiveren en digitaliseren is daar niet echt aan de orde van de dag.

En daarbij, in de media worden de verhalen nogal ongenuanceerd gepresenteerd. Dat is natuurlijk veel interessanter leesvoer en dan kunnen mensen zich weer afzetten tegen *vul in naar eigen keuze*
Ja ik snap het. Niemand daar is verantwoordelijk voor zijn/haar werk. Ook de leiding niet want die kijkt kennelijk weg.

Het is de schuld van anderen...wie dan ?
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
pi_182776706
quote:
2s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 19:09 schreef skrn het volgende:

[..]

Jazeker.
Nee, die worden dan ontslagen en vervangen.
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')