abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 27 oktober 2018 @ 23:44:05 #226
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_182783011
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 23:02 schreef Kamelenteen het volgende:

[..]

Aanpassen en de taal leren van het nieuwe land is een vereiste. Dus mocht ik naar Polen gaan, wil ik ook Pools leren spreken. Wat ik hier in Nederland van nieuwkomers verwacht, mogen mn nieuwe landgenoten daar dan ook. Dus die mogen ook van mij verwachten dat ik dan bijv. Pools zou leren.
Geloof mij. Het merendeel v/d Nederlanders in Oost-Europa is helemaal niet "aangepast" en spreekt de doorgaans moeilijke slavische taal niet of nauwelijks.

Belangrijk verschil met een deel v/d met name moslim-immigranten in NL, is dat de Nederlanders doorgaans een stuk minder overlast veroorzaken en doorgaans niet op de staat teren. Doorgaans... want er zitten ook een hoop loser-Nederlanders tussen die daar waar ze kunnen, de sociale voorzieningen, hetzij in iets andere vorm dan dat men dit in NL doet, zoveel mogelijk uitbuiten.
Krekker is de bom!
pi_182783125
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 18:20 schreef bianconeri het volgende:
Ik zit zelf momenteel in Litouwen.
Hoewel echt een mooi land hoor en financieel voor een Nederland een paradijs met de lage prijzen hier. Ik zou echter hier niet voor vast willen zitten.

Hele mooie oude hoofdstad, oude prachtige gebouwen afgewisseld met ellende. En heelveel nog kolen en andere oude voorzieningen.
En heel middeleeuws rookt bijna iedereen hier, niet normaal.
Hoewel Nederland niets voor mij is, is dat Oost-Europ ook niets voor mij.
Grote delen van Oost-Europa heb je toch minder voorzieningen (eigenlijk bijna overal) dan in NL en is het 'kaler'. Eigenlijk heb je overal minder goede voorzieningen dan in NL in die hoek van de wereld. Er zijn wat uitzonderingen, zo is uitgaan in Boedapest in sommige steden leuk omdat de gelegenheden erg ruim zijn (houd niet zo van dat NL krappe kroegen verhaal). Wel zijn er in bepaalde gebieden mooie natuur en mooie vrouwen. De cultuur is wat trotser, maar er is ook meer corruptie en handel is moeilijk. Litouwen ken ik, vond het een beetje een kale bedoeling. Baltische staten/Polen/Tsjechie etc zijn echt nog wel Oost-Europa light, maar een leuke tip voor je, rijd naar Dugavpils in Letland (Russische 'kolonie') en dat is wel echt Oost-Europa vond ik
pi_182786512
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 23:51 schreef jakosi het volgende:
Er zijn wat uitzonderingen, zo is uitgaan in Boedapest in sommige steden leuk omdat de gelegenheden erg ruim zijn (houd niet zo van dat NL krappe kroegen verhaal). Wel zijn er in bepaalde gebieden mooie natuur en mooie vrouwen. De cultuur is wat trotser, maar er is ook meer corruptie en handel is moeilijk. Litouwen ken ik, vond het een beetje een kale bedoeling. Baltische staten/Polen/Tsjechie etc zijn echt nog wel Oost-Europa light, maar een leuke tip voor je, rijd naar Dugavpils in Letland (Russische 'kolonie') en dat is wel echt Oost-Europa vond ik
Stad als Boedapest wil ik idd nog wel eens bezoeken als stadstrip.
Lijkt me inderdaad mooie stad.

Nee klopt inderdaad. Hoewel de voorzieningen mij hier in Litouwen nog wel meevallen is het echt gewoon het beeld van Rusland wat je hier krijgt. Misschien stereotype voor daar maar je krijgt niet vaak het idee dat je in modern land zit.

Bestelbusje en elektrische trolley bussen die als publiek transport werken bv.
Het typische eten van hier is overigens best wel lekker, simpel maar lekker.
Veel koffie tenten, elke 10 meter. Maar ik weet niet wat het is maar niet op de Nederlandse manier koffie.
En alcohol natuurlijk, zou niet deze regio zijn zonder alcohol. Veel biersoorten. Locals houden er wel van en worden dan luid, ongelofelijk.

Bijzonder land, maar zoals gezegd ik zou hier niet zo snel mijn leven lang willen (en kunnen?) blijven.
  zondag 28 oktober 2018 @ 10:28:12 #229
268045 Boezeidekoe
Ik ben een tong80 fan,jij ook?
pi_182788654
Achter Berlijn moet je niet zijn. Dit was voor 1989 zo en nu nog steeds.
  zondag 28 oktober 2018 @ 10:35:52 #230
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_182788747
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 10:28 schreef Boezeidekoe het volgende:
Achter Berlijn moet je niet zijn. Dit was voor 1989 zo en nu nog steeds.
En waarom moet je daar niet zijn? En waar baseer je dit op?
Krekker is de bom!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')