abonnement Unibet Coolblue
  Moderator zaterdag 24 november 2018 @ 19:39:50 #51
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_183346516
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 17:47 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Tarwebloem enzo staat erop. Waarom is het belangrijk wat het "type" is van de bloem? Is de ene beter dan de ander... dat vraag ik me af hoor. We hebben al van alles 20 (of 40 of 60) verschillende soorten. Levert keuzestress op. Laat bloem gewoon bloem blijven. Gewoon 1 soort in een kilozak. :)
Je hebt verschillende soorten. Van harde en zachte tarwe, verschillende uitmalingsgraden, veel of weinig eiwit/gluten
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_183615478
Ik heb voor 3 dagen pasta en saus gemaakt, eerst ff af laten koelen en dan de koelkast in of maakt dat eigenlijk geen kloten uit ?
Ik zwaai naar dieren.
pi_183615724
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2018 22:58 schreef Geerd het volgende:
Ik heb voor 3 dagen pasta en saus gemaakt, eerst ff af laten koelen en dan de koelkast in of maakt dat eigenlijk geen kloten uit ?

Voor de rest van de spullen in de koelkast en de koelkast zelf is het wel fijn. Pasta zou ik elke dag vers koken.
pi_183615749
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 december 2018 23:07 schreef Stompzinnig het volgende:

[..]

Voor de rest van de spullen in de koelkast en de koelkast zelf is het wel fijn. Pasta zou ik elke dag vers koken.
Ja idd dat was misschien beter geweest naja...
Ik zwaai naar dieren.
  Spellchecker zondag 9 december 2018 @ 00:02:47 #55
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_183616976
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2018 22:58 schreef Geerd het volgende:
Ik heb voor 3 dagen pasta en saus gemaakt, eerst ff af laten koelen en dan de koelkast in of maakt dat eigenlijk geen kloten uit ?

Heb je het ook al bij elkaar gedaan?
En gewoon goed af laten koelen en dan in de koelkast.
Ga je daar zondag voor het eerst van eten?
En de rest op maandag en dinsdag? Dan zou ik maandag en dinsdag invriezen .....
Je wil niet drie dagen achter elkaar hetzelfde eten?
pi_183617056
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 00:02 schreef maily het volgende:

[..]

Heb je het ook al bij elkaar gedaan?
En gewoon goed af laten koelen en dan in de koelkast.
Ga je daar zondag voor het eerst van eten?
En de rest op maandag en dinsdag? Dan zou ik maandag en dinsdag invriezen .....
Je wil niet drie dagen achter elkaar hetzelfde eten?
Nee...
Gedaan...
Morgen 2e keer
Maandag wat over is
Ohw ben ik niet zo moeilijk in ;)
Ik zwaai naar dieren.
  Spellchecker zondag 9 december 2018 @ 00:08:40 #57
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_183617131
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 00:05 schreef Geerd het volgende:

[..]

Nee...
Gedaan...
Morgen 2e keer
Maandag wat over is
Ohw ben ik niet zo moeilijk in ;)
^O^ :Y)
pi_183617143
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 00:08 schreef maily het volgende:

[..]

^O^ :Y)
Thanks !
Ik zwaai naar dieren.
pi_183620639
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2018 22:58 schreef Geerd het volgende:
Ik heb voor 3 dagen pasta en saus gemaakt, eerst ff af laten koelen en dan de koelkast in of maakt dat eigenlijk geen kloten uit ?

Als je iets warm in de koelkast zet heeft dat een aantal nadelen:

Je warmt de koelruimte op, waardoor de rest sneller kan bederven.

Je krijgt condensvorming op de deksel van de verpakking, waar bacteriën dol op zijn.

Er kan zich een deken van waterdamp om het product vormen als gevolg van het temperatuursverschil, wat het afkoelen remt en daardoor het product minder lang houdbaar maakt.

Houd er verder rekening mee dat pasta vrij gemakkelijk bederft. 3 dagen bewaren is dan relatief lang. Zorg er sowieso voor dat je het beneden de 4 graden bewaart.
Groepsimmuniteit mag wel het resultaat zijn, maar niet het doel... - Vallon
  zondag 9 december 2018 @ 10:13:52 #60
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183620859
1. Pasta niet voor dagen in vooruit koken. https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Bacillus_cereus
2. Saus geforceerd koelen in een bak water met ijsklontjes is aan te raden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_183621933
quote:
1s.gif Op zondag 9 december 2018 10:13 schreef Pietverdriet het volgende:
1. Pasta niet voor dagen in vooruit koken. https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Bacillus_cereus
2. Saus geforceerd koelen in een bak water met ijsklontjes is aan te raden
Zeker, echter pasta met rode saus is zuur en gecombineerd is het gevaar geweken. Dus pasta met rode saus kun je vrij zorgeloos bewaren in de koelkast. In tegenstelling tot gekookte pasta zonder toevoegingen
Whatever...
pi_183622230
quote:
1s.gif Op zondag 9 december 2018 09:49 schreef Wantie het volgende:

[..]

Als je iets warm in de koelkast zet heeft dat een aantal nadelen:

Je warmt de koelruimte op, waardoor de rest sneller kan bederven.

Je krijgt condensvorming op de deksel van de verpakking, waar bacteriën dol op zijn.

Er kan zich een deken van waterdamp om het product vormen als gevolg van het temperatuursverschil, wat het afkoelen remt en daardoor het product minder lang houdbaar maakt.

Houd er verder rekening mee dat pasta vrij gemakkelijk bederft. 3 dagen bewaren is dan relatief lang. Zorg er sowieso voor dat je het beneden de 4 graden bewaart.
Aah...kan ik morgrn beter ff nieuwe pasta koken.
Koelkast staat op zijn laagst..pils moet koud zíjn he :P
Ik zwaai naar dieren.
pi_183659183
Wat is nou een fijn stuk rund voor in beef Wellington?
Spoilers!
pi_183660272
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2018 12:41 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wat is nou een fijn stuk rund voor in beef Wellington?
Ossenhaas natuurlijk (wel het duurste)
  dinsdag 11 december 2018 @ 13:55:21 #65
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183660469
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2018 12:41 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wat is nou een fijn stuk rund voor in beef Wellington?
Wat queensh0re zegt, ossehaas is de klassieker
Verder niet echt een interessant gerecht eigenlijk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_183660503
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 december 2018 13:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat queensh0re zegt, ossehaas is de klassieker
Verder niet echt een interessant gerecht eigenlijk.
Nee, het is niet heel speciaal. Maar we hebben nog iets goed te maken op beef wellingtonvlak dus het gaat toch maar op het menu.
Spoilers!
  dinsdag 11 december 2018 @ 15:07:35 #67
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183662128
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2018 13:57 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Nee, het is niet heel speciaal. Maar we hebben nog iets goed te maken op beef wellingtonvlak dus het gaat toch maar op het menu.
Rol de ossehaas in een dunne pannenkoek om te voorkomen dat de sappen het bladerdeeg zompig maakt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 11 december 2018 @ 16:29:30 #68
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_183663914
Ik heb nog 2 knolselderijen over van de erwtensoep van vorige week. Ideeën wat er mee te doen?
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  dinsdag 11 december 2018 @ 17:11:15 #69
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183664766
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 december 2018 16:29 schreef fathank het volgende:
Ik heb nog 2 knolselderijen over van de erwtensoep van vorige week. Ideeën wat er mee te doen?
Stamppot met peen? Salade? Soep van maken? Een aardappel selder gratin?
Een puree van maken met gekookte gierst?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 11 december 2018 @ 17:32:20 #70
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_183665162
Een gratin gaat het worden denk ik. Peen&ui heb k nog voor vanavond.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_183806088
Wat is een fijne saus om bij kalfsentrecote te serveren?
Spoilers!
  dinsdag 18 december 2018 @ 16:17:36 #72
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_183809734
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 13:19 schreef Lucky_Strike het volgende:
kalfsentrecote
https://www.themeatlovers.nl/kalfsentrecote-recept/
Kalfsentrecote met witbiersaus , is weer eens een wat ander saus dan de standaard pepersaus of gorgonzola-kaassaus (passen overigens ook prima bij Entrecote)
pi_183811698
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 16:17 schreef SiGNe het volgende:

[..]

https://www.themeatlovers.nl/kalfsentrecote-recept/
Kalfsentrecote met witbiersaus , is weer eens een wat ander saus dan de standaard pepersaus of gorgonzola-kaassaus (passen overigens ook prima bij Entrecote)
We have a winner :Y)
Spoilers!
pi_183815020
Ik wil met kerst een klassieke vleesragout maken, je weet wel voor in zo'n bakje. Wat is een goed recept?
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_183815717
quote:
2s.gif Op dinsdag 18 december 2018 20:04 schreef Karstman het volgende:
klassieke vleesragout
Ik heb deze weleens gemaakt (naar eigen inzicht). Was een topper.

https://www.organickitchen.bio/kookboek/klassieke-ragout/

Dat biologische enzo naar eigen inzicht. Logistiek is dit recept wat lastig als je opeens op punt 4 stuit... Maar hij is super dus.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')