Je hebt verschillende soorten. Van harde en zachte tarwe, verschillende uitmalingsgraden, veel of weinig eiwit/glutenquote:Op zaterdag 24 november 2018 17:47 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Tarwebloem enzo staat erop. Waarom is het belangrijk wat het "type" is van de bloem? Is de ene beter dan de ander... dat vraag ik me af hoor. We hebben al van alles 20 (of 40 of 60) verschillende soorten. Levert keuzestress op. Laat bloem gewoon bloem blijven. Gewoon 1 soort in een kilozak.
Voor de rest van de spullen in de koelkast en de koelkast zelf is het wel fijn. Pasta zou ik elke dag vers koken.quote:Op zaterdag 8 december 2018 22:58 schreef Geerd het volgende:
Ik heb voor 3 dagen pasta en saus gemaakt, eerst ff af laten koelen en dan de koelkast in of maakt dat eigenlijk geen kloten uit ?
Ja idd dat was misschien beter geweest naja...quote:Op zaterdag 8 december 2018 23:07 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
Voor de rest van de spullen in de koelkast en de koelkast zelf is het wel fijn. Pasta zou ik elke dag vers koken.
Heb je het ook al bij elkaar gedaan?quote:Op zaterdag 8 december 2018 22:58 schreef Geerd het volgende:
Ik heb voor 3 dagen pasta en saus gemaakt, eerst ff af laten koelen en dan de koelkast in of maakt dat eigenlijk geen kloten uit ?
Nee...quote:Op zondag 9 december 2018 00:02 schreef maily het volgende:
[..]
Heb je het ook al bij elkaar gedaan?
En gewoon goed af laten koelen en dan in de koelkast.
Ga je daar zondag voor het eerst van eten?
En de rest op maandag en dinsdag? Dan zou ik maandag en dinsdag invriezen .....
Je wil niet drie dagen achter elkaar hetzelfde eten?
quote:Op zondag 9 december 2018 00:05 schreef Geerd het volgende:
[..]
Nee...
Gedaan...
Morgen 2e keer
Maandag wat over is
Ohw ben ik niet zo moeilijk in
Als je iets warm in de koelkast zet heeft dat een aantal nadelen:quote:Op zaterdag 8 december 2018 22:58 schreef Geerd het volgende:
Ik heb voor 3 dagen pasta en saus gemaakt, eerst ff af laten koelen en dan de koelkast in of maakt dat eigenlijk geen kloten uit ?
Zeker, echter pasta met rode saus is zuur en gecombineerd is het gevaar geweken. Dus pasta met rode saus kun je vrij zorgeloos bewaren in de koelkast. In tegenstelling tot gekookte pasta zonder toevoegingenquote:Op zondag 9 december 2018 10:13 schreef Pietverdriet het volgende:
1. Pasta niet voor dagen in vooruit koken. https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Bacillus_cereus
2. Saus geforceerd koelen in een bak water met ijsklontjes is aan te raden
Aah...kan ik morgrn beter ff nieuwe pasta koken.quote:Op zondag 9 december 2018 09:49 schreef Wantie het volgende:
[..]
Als je iets warm in de koelkast zet heeft dat een aantal nadelen:
Je warmt de koelruimte op, waardoor de rest sneller kan bederven.
Je krijgt condensvorming op de deksel van de verpakking, waar bacteriën dol op zijn.
Er kan zich een deken van waterdamp om het product vormen als gevolg van het temperatuursverschil, wat het afkoelen remt en daardoor het product minder lang houdbaar maakt.
Houd er verder rekening mee dat pasta vrij gemakkelijk bederft. 3 dagen bewaren is dan relatief lang. Zorg er sowieso voor dat je het beneden de 4 graden bewaart.
Ossenhaas natuurlijk (wel het duurste)quote:Op dinsdag 11 december 2018 12:41 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wat is nou een fijn stuk rund voor in beef Wellington?
Wat queensh0re zegt, ossehaas is de klassiekerquote:Op dinsdag 11 december 2018 12:41 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wat is nou een fijn stuk rund voor in beef Wellington?
Nee, het is niet heel speciaal. Maar we hebben nog iets goed te maken op beef wellingtonvlak dus het gaat toch maar op het menu.quote:Op dinsdag 11 december 2018 13:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat queensh0re zegt, ossehaas is de klassieker
Verder niet echt een interessant gerecht eigenlijk.
Rol de ossehaas in een dunne pannenkoek om te voorkomen dat de sappen het bladerdeeg zompig maaktquote:Op dinsdag 11 december 2018 13:57 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Nee, het is niet heel speciaal. Maar we hebben nog iets goed te maken op beef wellingtonvlak dus het gaat toch maar op het menu.
Stamppot met peen? Salade? Soep van maken? Een aardappel selder gratin?quote:Op dinsdag 11 december 2018 16:29 schreef fathank het volgende:
Ik heb nog 2 knolselderijen over van de erwtensoep van vorige week. Ideeën wat er mee te doen?
https://www.themeatlovers.nl/kalfsentrecote-recept/quote:
We have a winnerquote:Op dinsdag 18 december 2018 16:17 schreef SiGNe het volgende:
[..]
https://www.themeatlovers.nl/kalfsentrecote-recept/
Kalfsentrecote met witbiersaus , is weer eens een wat ander saus dan de standaard pepersaus of gorgonzola-kaassaus (passen overigens ook prima bij Entrecote)
Ik heb deze weleens gemaakt (naar eigen inzicht). Was een topper.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |