1,5 eetlepel tabasco op 300 gram vlees is best pittigquote:Op donderdag 25 oktober 2018 18:45 schreef Nielojram75 het volgende:
Hoi PV, ik ben gek op steak tartare, en heb nu dit recept gevonden:
300 gram kogelbiefstuk
3 tl peterselie, fijngehakt
3 tl bieslook, fijngehakt
3 tl sjalot, fijngehakt
3 tl kappertjes, fijngehakt
3 tl cornichons, fijngehakt
3 tl olijfolie
1,5 el tabasco
1,5 el worcestersaus
3 tl ketchup
3 tl mosterd
peper
zout
1 eigeel
Heb jij nog iets toe te voegen, of zegt, dat moet je er niet in doen?
Olijfolie hoeft er van mij ook niet in.quote:Op donderdag 25 oktober 2018 19:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
1,5 eetlepel tabasco op 300 gram vlees is best pittig
Zou met de sauzen erg terughoudend zijn en niet alles er al bij doen, je proeft niets meer van het vlees andets
Ik doe er goede mosterd in ook! Maar geen worcestershire en ook geen peterseliequote:Op donderdag 25 oktober 2018 20:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Als ik tartaar maak zitten daar kappertjes, cornichons, peterselie, zout en peper, en wat worchestersaus in (paar druppels), eidooier er heel bij.
Je moet de smaak van het vlees accentueren, niet volledig overstemmen
Ik vermoed dat je het niet lekker gaat vinden.quote:Op donderdag 25 oktober 2018 21:23 schreef Nielojram75 het volgende:
Als ik het mengsel, dus zonder de biefstuk, heb gemaakt, en ik meng het met het vlees, is het dan een kwestie van gelijk opeten? Of het even in laten trekken?
Je kunt het meteen opeten. Je mengel apart maken, is best slim. Maar doen dan ook niet alles er meteen bij. Proef gewoon terwijl je het erbij doet, zodat het niet alles helemaal gaat overheersen.quote:Op donderdag 25 oktober 2018 21:23 schreef Nielojram75 het volgende:
Als ik het mengsel, dus zonder de biefstuk, heb gemaakt, en ik meng het met het vlees, is het dan een kwestie van gelijk opeten? Of het even in laten trekken?
Ja, de bloem dikt dat prima in.quote:Op maandag 29 oktober 2018 23:57 schreef SiGNe het volgende:
En goed doorbakken natuurlijk
Vraagje; je kan zeker geen roux maken met creme fraiche of wel?
Had een champignonsausje gemaakt voor bij de pasta maar had geen room in huis dus heb creme fraiche gebruikt maar ik vind de saus wat te dun.
Normaal gooi ik wat bloem in de pan (waar dan ook al ui, kip, champignons, spekjes in zit.. lekker makkelijk) , bak 't wat aan en doe er dan room bij, dan krijg je een lekker dikke saus.
Ik heb nu geen bloem gebruikt, alleen creme fraiche maar kan 't wel? Creme fraiche indikken met bloem?
Doe ik dat de volgende keer want 't smaakt wel prima verder.
Gegratineerde mosselenquote:Op dinsdag 30 oktober 2018 21:07 schreef tanteklara het volgende:
Vraagje: Ik heb vandaag mosselen gekookt en heb zeker de helft over.
Mosselen zijn gekookt in room, wijn, knoflook en groenten.
Wat voor leuks kan ik daar nog van maken voor morgen?
quote:Op dinsdag 30 oktober 2018 23:14 schreef tanteklara het volgende:
[..]
Dat is een goed idee. Wordt weer jammie morgen.
Dat is een goed idee. Wordt weer jammie morgen.quote:
Het was heerlijk. Bedankt voor het recept!quote:
Is die Spelt-hype nog steeds niet over?quote:Op woensdag 7 november 2018 17:18 schreef Karstman het volgende:
Ik gebruik altijd speltbloem werkt ook prima.
Volkorenbloem zeven, kan prima, zal iets korrelig zijn.quote:Op woensdag 7 november 2018 16:29 schreef Aventura het volgende:
Vraagje, ik wil zometeen een bechamelsausje maken maar ik heb alleen volkorenbloem in huis en zelfrijzend bakmeel (van tarwebloem). Kan het met 1 van deze 2?
Volledig glutenvrij hopelijk. Voor hen die gaan hyperventileren van gluten. Het is echt naar dat de mens zo gevoelig is voor hypes die de commercie aanslingert. Kritiekloos, zo jammer. Men voelt zich bijzonder vanuit het foute idee dat ieder mens "anders" in elkaar zit. Terwijl iedereen gewoon voor 99,995321% hetzelfde is.quote:Op woensdag 7 november 2018 18:18 schreef Techno het volgende:
[..]
Is die Spelt-hype nog steeds niet over?
Bedankt voor de reactie (natuurlijk ook voor die van de meelezers)!quote:Op woensdag 7 november 2018 19:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Volkorenbloem zeven, kan prima, zal iets korrelig zijn.
Zelfrijzend bakmeel waarschijnlijk ook, maar weet niet wat het rijsmiddel met de smaak doet.
Mooi!quote:Op woensdag 7 november 2018 21:33 schreef Aventura het volgende:
[..]
Bedankt voor de reactie (natuurlijk ook voor die van de meelezers)!
Ik heb voor de zelfrijzende variant gekozen, omdat ik juist huiverig was voor een mogelijk overheersende smaak van het volkorenmeel. Ik proefde geen verschil met de bechamelsaus die ik normaal maak.
Ik ken het eigenlijk alleen in de lasagne. Ik zie nu dat je er bijvoorbeeld ook kaas doorheen kunt doen en dan bij groente of andere soorten ovenschotels. Ook maar eens proberen!quote:Op donderdag 8 november 2018 06:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mooi!
Bechamel is een erg lekkere saus die wat uit de mode is
Ik gebruik altijd zonnebloemolie. Lekker goedkoop, geeft nauwelijks smaak af. Met neutrale olijfolie had ik dat probleem overigens ook niet.quote:Op donderdag 8 november 2018 12:49 schreef Boca_Raton het volgende:
Piet, vraagje. Ik wil graag met olie bakken/braden (ivm de calorieėn). Nu gebruik ik olijfolie maar ik vind dat niet te eten. Wat kan ik als alternatief gebruiken?
Thxx!quote:Op donderdag 8 november 2018 14:23 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Ik gebruik altijd zonnebloemolie. Lekker goedkoop, geeft nauwelijks smaak af. Met neutrale olijfolie had ik dat probleem overigens ook niet.
Mijn vrouw koopt het om cupcakes mee te bakken omdat haar favoriete recept het voorschrijft. Verder bak ik nooit dus ik gebruik wat er in de kast staat.quote:Op woensdag 7 november 2018 18:18 schreef Techno het volgende:
[..]
Is die Spelt-hype nog steeds niet over?
Arachideolie is erg geschikt om in te bakken, maar snap niet waarom je denkt dat als je in olie bakt je minder kcal binnen zou krijgen. Bv zonnebloemolie heeft net zoveel kcal als reuzel, maar beide meer dan (echte) boterquote:Op donderdag 8 november 2018 12:49 schreef Boca_Raton het volgende:
Piet, vraagje. Ik wil graag met olie bakken/braden (ivm de calorieėn). Nu gebruik ik olijfolie maar ik vind dat niet te eten. Wat kan ik als alternatief gebruiken?
Maar hoe vergelijk je dan hoeveel je gebruikt want olie is vloeibaar en braadboter is vast.quote:Op donderdag 8 november 2018 18:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Arachideolie is erg geschikt om in te bakken, maar snap niet waarom je denkt dat als je in olie bakt je minder kcal binnen zou krijgen. Bv zonnebloemolie heeft net zoveel kcal als reuzel, maar beide meer dan (echte) boter
Wegen?quote:Op donderdag 8 november 2018 18:50 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
Maar hoe vergelijk je dan hoeveel je gebruikt want olie is vloeibaar en braadboter is vast.
Maar de boter verdampt zijn water, dus in de pan heb je vrijwel alleen vet en een beetje eiwitten en lactose. Die laatste bruinen de boel.quote:Op donderdag 8 november 2018 18:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Arachideolie is erg geschikt om in te bakken, maar snap niet waarom je denkt dat als je in olie bakt je minder kcal binnen zou krijgen. Bv zonnebloemolie heeft net zoveel kcal als reuzel, maar beide meer dan (echte) boter
Is gewoon het lekkerstquote:Op donderdag 8 november 2018 19:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wegen?
Zou sowieso geen croma of zoiets gebruiken, maar boter of geklaarde boter (en dan bedoel échte boter)
https://www.limburgsbakwi(...)anse-bloem-t65-1-kg/quote:Op vrijdag 23 november 2018 22:16 schreef Gesloten het volgende:
Vorig weekend wilde ik baguettes bakken, maar dat was helaas mislukt. Toevallig waren baguettes afgelopen donderdag het onderwerp van De Keuringsdienst van Waarde en daar werr gesproken over T65 bloem. Kun je deze bloem makkelijk in een winkel vinden? En staat deze bloem in andere landen onder een andere naam bekend?
Tuurlijk kun je het op internet bestellen, maar misschien kun je het ook wel in een bepaalde winkel(keten) kopen, of onder een andere naam. Dan hoeft er ook niemand voor 1 kilo bloem met een busje naar mij toe te rijden.quote:Op vrijdag 23 november 2018 22:32 schreef SiGNe het volgende:
[..]
https://www.limburgsbakwi(...)anse-bloem-t65-1-kg/
Google was sneller dan Piet
per 5 kilo is https://www.zelfbroodbakken.nl/Farine-fleur-d-artios-5-kg goedkoper overigens
Ik denk dat je in winkels geen kans maakt.quote:Op vrijdag 23 november 2018 23:54 schreef Gesloten het volgende:
[..]
Tuurlijk kun je het op internet bestellen, maar misschien kun je het ook wel in een bepaalde winkel(keten) kopen, of onder een andere naam. Dan hoeft er ook niemand voor 1 kilo bloem met een busje naar mij toe te rijden.
Geen idee waar je woont maar in Groesbeek bij de "zuid molen" kun je deze bloem waarschijnlijk kopen. Naast tig andere soorten.quote:Op vrijdag 23 november 2018 22:16 schreef Gesloten het volgende:
Vorig weekend wilde ik baguettes bakken, maar dat was helaas mislukt. Toevallig waren baguettes afgelopen donderdag het onderwerp van De Keuringsdienst van Waarde en daar werr gesproken over T65 bloem. Kun je deze bloem makkelijk in een winkel vinden? En staat deze bloem in andere landen onder een andere naam bekend?
Tarwebloem enzo staat erop. Waarom is het belangrijk wat het "type" is van de bloem? Is de ene beter dan de ander... dat vraag ik me af hoor. We hebben al van alles 20 (of 40 of 60) verschillende soorten. Levert keuzestress op. Laat bloem gewoon bloem blijven. Gewoon 1 soort in een kilozak.quote:Op zaterdag 24 november 2018 00:15 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind het ook best vervelend dat in Nederland bloem alleen bloem heet en er verder geen info op staat wat voor type het is.
Hij bedoeld ook boterquote:Op zaterdag 24 november 2018 05:54 schreef Geerd het volgende:
[..]
Croma vind ik echt een vieze smaak hebben gewoon roomboter..
Maar de ene bloem is juist de andere niet en bij de T65 is het ook zo dat verschillende fases van de gemalen meel weer bij elkaar gemengd wordt waardoor je juist dat typische deeg krijgt.quote:Op zaterdag 24 november 2018 17:47 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Tarwebloem enzo staat erop. Waarom is het belangrijk wat het "type" is van de bloem? Is de ene beter dan de ander... dat vraag ik me af hoor. We hebben al van alles 20 (of 40 of 60) verschillende soorten. Levert keuzestress op. Laat bloem gewoon bloem blijven. Gewoon 1 soort in een kilozak.
Zeer juist. Verschijningsvormen had ik moeten zeggen. 60 keer hetzelfde in een ander jasje. Maar ik heb met nooit druk gemaakt of het wel het juiste "type" was... Dat zal trouwens wel als het allemaal hetzelfde is. Als je zelf pasta maakt misschien heel belangrijk hoor.quote:Op zaterdag 24 november 2018 18:27 schreef SiGNe het volgende:
eigenlijk allemaal precies hetzelfde zijn.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |