abonnement Unibet Coolblue
pi_182706355
Wat fijn Aure! *O*

Ja heeft ie wel gedaan gelukkig. Hij doet het meestal wel als ik hem wat vraag maar dat gezucht/gesteun en gemopper van hem kan ik dan zó niet hebben
pi_182706713
quote:
1s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 07:25 schreef LaBelleFleur27 het volgende:
..maar dat gezucht/gesteun en gemopper van hem kan ik dan zó niet hebben
Zeer begrijpelijk! :Y

Nou, de diarree bij Günther lijkt wat op z'n retour gelukkig, maar oef - wat een lange nacht. Onze sneuneus lag telkens ongeveer een minuut in een bepaalde houding ogenschijnlijk vredig te slapen, dan zielig huilen, andere houding, weer een minuutje slapen, repeat, repeat.. Ermee rondlopen hielp wel even, maar zodra weer neerleggen opnieuw. Zelf alleen hazenslaapjes gedaan, tot 06:30 toen de luier de forse hoeveelheid plas niet meer binnenhield en zijn romper drijfnat werd, ondanks al een luierwissel om 01:00. :O
Naja. Koffie en eens zien hoe het vandaag gaat.
Let me see you stripped down to the bone
pi_182707287
Oh gelukkig maar Fleur :)


En oh wat een nacht mini :o dikke kus voor jullie :*
  woensdag 24 oktober 2018 @ 09:22:50 #104
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_182707519
Oh dan ben je wel echt gaar, mini 😅 succes!

Dat gezucht en gesteun zou ik ook echt niet kunnen hebben hoor. Ik doe hier alle nachten, maar als O vanaf een uur of 5:30 niet meer slaapt, dan neemt mijn wederhelft hem zonder zucht of onvertogen woord mee naar beneden zodat ik nog even kan slapen. En alle weekends waarin we s ochtends niets te doen hebben, kan ik even uitslapen.

Alleen als ik hem tegen anderen hoor zeggen dat "de nachten wel pittig zijn want je wordt toch wel wakker", dan krijg ik wel een error. Sowieso hoor ik m 9 van de 10 keer gewoon doorslapen, en voor de andere keren geldt dat even een half oog open doen en weer verder ronken gewoon luxe is, in tegenstelling tot elk uur een baby voeden, danwel in slaap wiegen :+
pi_182707704
Haha dat laatste is zo herkenbaar spees! Maar ook mijnes neemt Jip mee naar beneden, als Jip vroeg wakker is, zodat ik nog kan slapen O+ dus het is hem vergeven dat hij vindt dat zijn nachten minstens zo zwaar zijn als wanneer je daadwerkelijk je kind er 80x uit moet halen en moet voeden :+
pi_182707795
Volgens mij zit er wat in de lucht, want ik sluit ook aan bij de slechte slapers club. Kees is al weken onrustig 's nachts, met als hoogte(diepte :'))punt de afgelopen paar nachten. Hij is 2x per nacht klaar wakker, alleen maar aan het mopperen. Voeden helpt niet, bij me nemen helpt niet, laten liggen helpt niet... Tot hij weer een wakker cyclus heeft afgewerkt (2,5 uur wakker) en eindelijk weer gaat slapen. En dan zo'n 4 uur later weer repeat. Oh en in die 4 uur wel slapen is hij ook onrustig.

Wat word je daar toch verlept van, zeker in combinatie met werken. Ik hoop elke keer iets te vinden wat werkt, maar helaas.

Dus koffie infuus vandaag c_/ Sterkte ook weer voor alle zieke/herstellende baby's. Behalve wat verkoudheid is Kees zowaar gezond op het moment.
pi_182707918
En verder nog even O+ O+ O+ voor alle prachtbaby's van gisteren! Ik heb alles gezien en meegelezen, maar even geen puf/tijd te reageren.

Nog even over mijn baby: wat is die enorm leuk op het moment! (altijd wel trouwens :+ ). Hij kan nu nee schudden, dat is zo onmeunig schattig. Hij kijkt er ook zo blij en trots bij telkens. Hij staat steeds stabieler en zet wat voorzichtig pasjes aan de tafel. En het kdv vindt hij enorm leuk tegenwoordig. Zodra ik 'm daar op de grond leg, sprint hij direct verrukt naar een ander kindje om daar blij kirrend aan te gaan voelen en te achtervolgen O+

Ik zie dat z'n ontwikkeling ook heel hard gaat nu. Zo heeft hij ontdekt dat hij ook dingen ergens in kan doen. Dus z'n stukje brood stopt hij telkens weer in z'n speelblokje, en blij dat hij daar mee is :D

Hebben jullie in dit kader nog goede tips voor speeltjes/activiteiten voor een baby van 10 maanden? Heb het gevoel hem wel wat meer uit te kunnen dagen, maar zoek nog even naar waarmee precies.
pi_182707922
Dus ik leg mijn kind op zn buik op een kleedje en ga wat dingen doen, ik draai me om en zie dit :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Daarna heb ik hem teruggerold en er nog 5 minuten met mijn telefoon boven gehangen maar nee hoor, meneer vertikt het :D
pi_182707934
Quote ipv bewerken, lang leve slaapgebrek :')
pi_182708001
Mijlpaal Aure! En herkenbaar, het voor nop zitten wachten met je mobiel in de aanslag 8-)

En dan ga ik nu weer hard aan het werk. Fijne dag allemaal!
  woensdag 24 oktober 2018 @ 09:54:48 #111
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_182708008
Als mijn vriend niet hoeft te werken of een zware werkdag achter de rug heeft mag hij mooi de nacht doen, maar dat komt niet voor :D Denk wel dat ik hem dan moet wakker maken.

Als we beide moesten werken dan had ik wel een om&om systeem bedacht :P
  woensdag 24 oktober 2018 @ 10:00:36 #112
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_182708084
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 09:54 schreef SacreCoeur het volgende:
Als mijn vriend niet hoeft te werken of een zware werkdag achter de rug heeft mag hij mooi de nacht doen, maar dat komt niet voor :D Denk wel dat ik hem dan moet wakker maken.

Als we beide moesten werken dan had ik wel een om&om systeem bedacht :P
Om en om deden wij bij de vorige ook, vanaf het moment dat ik geen bv meer gaf. Maar nu heb ik sowieso nog verlof, maar daarnaast kan ik hem wat meer bieden om in slaap te vallen dan hij :+ 🐮
pi_182708240
Ik doe thuis eigenlijk alles behalve de baby in bad (ze gaat tegelijk met man) en zelfs daarvan doe ik het afdrogen en aankleden weer.
Ik verschoon, geef haar eten, borstvoeding, thuis kolf ik niet) en troost haar ook meestal.
Mijn man speelt voornamelijk met haar en neemt haar weleens over als ik even iets anders doe maar verder is de taakverdeling 90-10 % ofzo.

Goed, hij werkt best veel maar ook wanneer hij thuis is, ben ik vooral met haar bezig.
Ik vind het niet eens perse erg, ken hem inmiddels, maar ik zou het weleens fijn vinden als hij bepaalde dingen meer zelf aanbiedt i.p.v. dat ik alles maar moet vragen.
Hij zal ook nooit met de kinderen naar buiten gaan. Het is altijd samen met mij of niet en meestal ben ik dan nog alleen. :')
Dit soort passief gedoe ben ik gewend maar gisteren ging echt te ver.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En zulke dingen komen best vaak voor. Het weinig moeite doen voor het gezin qua liefde en aandacht. Hij is er wel en soms echt leuk met hen bezig maar ik vind wel oprecht dat hij tekort doet, alles bij elkaar opgetelt.
Hij richt zich teveel op ‘werken voor het gezin, zodat wij het goed hebben’.
Dat waardeer ik maar de verhouding zou weleens anders mogen.
pi_182708997
quote:
1s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 09:22 schreef Spees_Eend het volgende:


Alleen als ik hem tegen anderen hoor zeggen dat "de nachten wel pittig zijn want je wordt toch wel wakker", dan krijg ik wel een error.
Dit _O- De afschuwelijkste verwensingen schieten dan door m’n hoofd. Heeeeel zwaar idd, je omdraaien en verderslapen terwijl ik in een stoel zit met iemand die op m’n tepel knaagt o|O

Verder is mijnes een superlieverd. Helemaal verliefd op allebei z’n kinderen. Sterker nog: Phi liet hem zelfs twijfelen over ‘heel misschien toch nog een derde? Is toch wel heel leuk hè?’ Was gauw over, hoor, maar de gedachte alleen al was voor hem echt bizar :+

Ai, Venco, dat zou ik ook echt niet tof vinden, zeg. Begrijp ik nou goed dat ie haar dan een soort ‘te vies’ vond om aan te pakken :?? Dat passieve lijkt me vermoeiend. Kun je het wel aankaarten bij hem?

Kdv-dag ging goed: ze sliep fijn en dronk haar flesjes perfect. Wel jammer dat ik haar aantrof met steenkoude voetjes (‘Ja, zo lastig, ze gaan steeds uit dus we deden ze maar uit.’), bij een invalster die níks wist en als toppunt met een speen in. Ze heeft niet eens een speen :') En geen van de leidsters had het gedaan en wist hoe het kon.
De beste lezing was dat de speen op de grond moet hebben gelegen, dat een ander kindje ‘m in de box heeft gegooid (knap, want het is zo’n hoge box, maar het kan) en dat ‘iemand’ dan langsliep en die speen erin heeft gedaan. Maar niemand weet dus wie, want de leidsters waren het allemaal niet. Er lopen dus random mensen daar die spenen in baby’s stoppen ofzo :6 Vast heel smetvrezerig van me, maar ik vind het goor dat ze dus op de speen van een ander kindje lag te zuigen.

Ik zeik vast heel erg over dat kdv, maar dit soort fratsen heb ik nooit gehad bij de kdv’s van Caesar. Dus sorry.

Ik las over pittige nachten. Zo klote dat je al kapot bent als de dag nog moet beginnen. Hopelijk knapt Günther snel op, mini!

En Loj, raar zeg, van die opmerkingen over het feit dat Li een meisje is. Vriendinnetje van me heeft drie jongens en kreeg bij de derde heel vaak ‘Oh, nóg een jongen :{ ?’ te horen. Ze was daar ook echt heel verdrietig van.

Verder ben ik alles kwijt. Sorry jongens, jullie gaan zo hard en nu mét werk voel ik m’n hersencapaciteit helemaal inkakken tot amoebe-niveau 8)7
pi_182709264
c_/ voor iedereen met (weer) een slechte nacht. En :* voor Gunther, arm ventje, hopelijk knapt hij snel verder op.

Jentin; daar zou ik ook echt niet blij van worden! En dan vooral dat niemand ervan af weet. Zoveel mensen lopen er toch niet rond. Wel fijn dat phi het zo goed deed haar eerste kdv dag!

Venco; lastige situatie met je man. Jullie hebben blijkbaar een heel verschillend beeld van hoe je samen de kinderen wilt opvoeden/verzorgen. Zou toch proberen het daar eens samen rustig over te hebben. Juist op een moment dat de irritatie er niet is.

Sofie slaapt sinds haar enting van gister heel veel. Gisteravond moest ze 1x veel spugen, ze was echt aan het kokhalzen ;( en daar raakte ze zelf een beetje van in paniek. Na het spugen, troosten en drinken is ze weer in slaap gevallen. Vervolgens werd ik de hele nacht wakker van elk geluidje en elke beweging, bang dat ze weer moest overgeven en erin zou stikken. Maar ze heeft niet meer gespuugd gelukkig en heerlijk geslapen.
pi_182709273
quote:
1s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 10:45 schreef Jentin het volgende:

[..]


Ai, Venco, dat zou ik ook echt niet tof vinden, zeg. Begrijp ik nou goed dat ie haar dan een soort ‘te vies’ vond om aan te pakken :?? Dat passieve lijkt me vermoeiend. Kun je het wel aankaarten bij hem?

Klopt. Want stel dat er een kattenhaar bij hem komt! Godsamme. :{w
Er is al genoeg aangekaart en gepraat en ik ben wel serieus heel onrustig met deze situatie.
Tevreden ben ik niet maar verandering is moeilijk te bewerkstelligen.

Btw: ik zou ook boos worden over die speen. Haha. Mijne heeft ook geen speen en zou het raar vinden als een oppas (in ons geval) haar ineens een speen geeft.
Raar verhaal van het kdv. :?
  woensdag 24 oktober 2018 @ 11:08:32 #117
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_182709476
quote:
1s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 10:59 schreef vencodark het volgende:

[..]

Klopt. Want stel dat er een kattenhaar bij hem komt! Godsamme. :{w
Er is al genoeg aangekaart en gepraat en ik ben wel serieus heel onrustig met deze situatie.
Tevreden ben ik niet maar verandering is moeilijk te bewerkstelligen.

Ik denk dat ik 24x7 zwaar geïrriteerd zou zijn en pleiten zodra ik de kans krijg, maar ik ben dan ook een hele lastige vriendin. En been there done that, maar daar had ik godzijdank geen kinderen mee.
pi_182709496
Oi, wat hebben jullie veel gepost :o Gezellige drukte!

Helsinki, fijn om te lezen dat het al wat beter gaat, hopelijk kun je het gauw een beetje achter je laten. Zoals ik het lees ben je zelf heel actief geweest met hulp zoeken en dat vind ik echt super knap _O_ Je hebt er wel een heerlijk mannetje voor teruggekregen zeg O+

Ik zie een actief Banaantje :D En het kan best dat hij al nachtmerries heeft, hier huilt ze soms in haar slaap :o Want dan ga ik kijken en dan zijn haar ogen gewoon gesloten :?

Malteser, lastig die cadeau’s, hier hetzelfde probleem :{ Grote zus is 10 november jarig, C 2 december en dan krijgen we 5 december Sinterklaas, het wordt even heel creatief zijn hier :X

Sofie van Takkie O+ Ben een beetje verliefd hoor, nog zo’n lekker klein poppetje *; In het echt lijkt ze nog wel kleiner dan op de foto’s :o Wel mooie stats van het CB :Y

LadyS gefeliciteerd met je mooie M *O* O+ Ik hoop je straks toch nog zo nu en dan tegen te komen in het dreumestopic hoor!

NJ, wat een prachtig meisje hebben jullie! Hoe gaat het eigenlijk met jou nu? Uit je posts klinkt wat meer lucht de laatste tijd of lees ik dat verkeerd? :)

Ollie van speeseend in een leuk gifje :D O+

Ik lees dit nu pas maar hopelijk voelt je babietje zich weer wat beter silliegirl, hier had ze er weinig last van dus ik kan geen advies geven :*

Fleur veel plezier (en sterkte :P ) in het krijspaleis _O- Gaat het al wat beter met Casper?

Loj, ik vind dat ook altijd van die stomme opmerkingen als het op geslacht aankomt hoor. Net zoals mensen die een sterke voorkeur hebben voor een geslacht, dat werkt mij ook op de zenuwen eigenlijk.

Wolken geef die Bikkel maar lekker veel aandacht hoor, ik vond hem zo schattig op de meet O+ Zo vrolijk ook, of is dat nu wat minder ;) ?

:* voor de nachtbrakende ouders!

Mini, fijn dat het wat beter lijkt te gaan met Gunther maar die nacht klinkt pittig :o

Elliebel, ik vind Kees ook heel leuk, vrolijk ventje O+ Beetje jammer van de slechtere nachten alleen ;) Qua speelgoed is C hier gek op blokken (liefst kleurrijk en rammelbaar) en haar muziek keyboardje, je moet alleen wel tegen de geluidjes kunnen :P

Aure, wat een geweldig pakje heeft hij aan, staat er sushi O+ op? En yay voor naar zijn rug rollen!

Venco :o Ik denk dat ik ook hels zou zijn als mijn man dat zou flikken :X

Oh Jentin daar zou ik ook geïrriteerd van raken als ze sowieso een speen geven aan een kindje wat geen speen heeft én dan ook nog van een ander kindje. Wees dan zo eerlijk om toe te geven wie het gedaan heeft, ik zou dat geen prettig gevoel vinden als ze over zoiets onbenulligs liegen.

Mijn dame was vanmorgen echt weer vrolijke Frans, heel hyper en speels :D O+ Het is net of tijdens die verkoudheid ook weer een update is geïnstalleerd bij d’r _O-
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_182709563
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 11:08 schreef SacreCoeur het volgende:

[..]

Ik denk dat ik 24x7 zwaar geïrriteerd zou zijn en pleiten zodra ik de kans krijg, maar ik ben dan ook een hele lastige vriendin. En been there done that, maar daar had ik godzijdank geen kinderen mee.
Constant irritatie helpt sowieso niet en met 2 kinderen is dat erg moeilijk. Ik probeer wel positief te blijven en niet te vaak boos maar het vraagt erg veel van mijn energie en gestel.
pi_182709627
Leuk Fleur, naar een krijspaleis! Aangezien kindjes onder de een gratis mogen gaan we binnenkort ook eens. :7

Wat een stomme opmerking Loj. Soms is het alsof mensen niet snappen dat er woorden uit hun mond komen. :')

Sillie en NJ hopelijk weer een betere dag vandaag. :)

Jagar hoe gaat het? Morgen starten jullie met de slaapconsulent toch?

Aure aan de c_/ .
Peace 's nachts dragen, jeetje! Een vriendin van me vertelde dat ze om twee uur 's nachts weleens met draagzak stond te strijken. :X

Fleur vervelend dat gemopper. Die van mij kan er ook wat van de laatste tijd.
Hoe doen jullie dat eigenlijk, mopperen jullie gewoon waar je baby bij is? Wij Ik doe dat namelijk wel. Niet alleen mopperen maar ook proberen het weer uit te spreken. Geen idee of dat goed is zo. Ik wil in ieder geval niet dat Banaan opgroeit met het idee dat mijn man en ik steeds op elkaar mopperen als hij de kamer uit is. :D

Wat een nacht Mini! :o

Dat klinkt niet als een fijn nachtritme Ellie. Hopelijk gaat het snel weer voorbij. Klein troostje, Banaan doet het niet veel beter.
Dat nee schudden is zoet he. O+ O+ O+ In de auto doet Banaan het nou ook en dan zo hard als hij kan. Met spullen slaan ook trouwens, mondje zo ver mogelijk open en rammen maar. O+
Wat fijn dat hij het kinderdagverblijf nou ook meer kan waarderen!
Banaan heeft heel veel speelgoed waar hij ook nog net niet klaar voor is. Ik probeer steeds maar van alles, al wil hij meestal vooral tegen me aan hangen om te staan. Wat hij wel enorm kan waarderen is een houten boekje om doorheen te bladeren. Als ik die aan hem geef begint hij spontaan te babbelen.

Aure wat een heerlijk kindje heb je toch. O+

Venco daar zou ik ook boos om worden. :(

Jentin dat vind ik ook niet fris van je KDV. :{

LadyS ik las altijd graag hoe het met jullie ging en heb vooral genoten van jullie foto's. :W

Takkie :* voor jou en uk.

Rena die snikjes zijn ook zo zielig. Ik begin dan meestal maar met Banaan aaien in de hoop dat hij niet volledig wakker wordt.

Banaan schreeuwt moord en brand als ik hem in de eetstoel wil zetten. Hij spant zijn benen zo aan dat je hem er bijna niet in krijgt, als een plank. Zit hij eindelijk dan moet zijn tuigje nog om, terwijl hij dan alweer probeert eruit te klauteren.
Na meerdere pogingen, tranen en oorverdovend lawaai, kan hij dan heerlijk zitten eten, naar buiten kijken en naar verhaaltjes luisteren. :{ Terwijl hij een speeltje heeft, ik op zijn tafeltje tik, liedjes zing, hij spulletjes naar beneden kan gooien is het dus echt wel heel vredig aan tafel.

Vannacht werd hij een uurtje wakker met lachjes en babbeltjes. Om daarna nog een paar keer wakker te worden voor kortere babbeltjes. :')
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
  woensdag 24 oktober 2018 @ 11:19:42 #121
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_182709676
quote:
1s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 11:13 schreef vencodark het volgende:

[..]

Constant irritatie helpt sowieso niet en met 2 kinderen is dat erg moeilijk. Ik probeer wel positief te blijven en niet te vaak boos maar het vraagt erg veel van mijn energie en gestel.
Ja, begrijp ik.

Heb je al eens gezegd dat het heel lief is dat hij zo graag wil dat jullie het goed hebben, maar dat dat geen mooie herinneringen maakt voor later?

Het klinkt als een alleenstaande ouder in een relatie.

Ik ga echt slecht op zulke verhalen, mannen die geen reet uitvoeren en werk als excuus gebruiken :+ ik probeer je niet af te zeiken oid :P
pi_182710556
jeej jullie posten veel.
ik had gisteren willen klagen over de slechte nachten (alleen maar vastgeplakt aan mij willen slapen) maar ik zag zulke leuke BFD foto's voorbij komen dat ik geen klaagpost wilde plaatsen. en nu is het niet meer nodig *O*

hij lijkt last te hebben van zijn mond maar ik merk vandaag ook een duidelijke update. tijgeren gaat ineens hard en heel gericht. in de box ook veel meer controle over zijn bewegingen en hij zat net op handen en knieën te wiegen :o tijd om de box naar beneden te doen denk ik.
pi_182711374
Jeetje jullie gingen ineens snel :D wel erg leuke foto’s gezien gisteren, heerlijk zeg O+

Hier even druk want sinds gisteren zijn meme en Pepe België (mijn ouders) hier tem morgen. M’n mam doet koken en ging gisteren wel even op Tijn passen zodat wij een dutje konden doen; heerlijk :D vriend kan mooi naar PSV vanavond dus die is blij met het bezoek :+

Verder las ik nogal veel over klagende mannen haha. Nou had ik eergisteren ook een vriend die niet in zijn hum was en nogal prikkelig reageerde wat resulteerde in een enorme huilbui van mijn kant :@ maar verder is het nog steeds een trotse papa die mij snachts helpt met Tijn uit wieg halen en bij me leggen en daarna verschonen.. maar dat is ook puur omdat mijn cts nog steeds niet voorbij is en die ‘s nachts het ergst is waardoor ik Tijn niet goed kan aanpakken -O- hopelijk is dat toch beter als vriend weer gaat werken zodat ik de nachten kan doen, maar we zullen zien...
No buy? Meh... Who are we kidding!
Op donderdag 15 augustus 2013 14:48 schreef Mss het volgende:
Priem heeft tettorexia! Als ze tetten ziet vergeet ze alles waar ze mee bezig is :7
pi_182711843
priem even snelle tussendoor reactie maar heb je voor snachts een polsbrace? dat kan heel veel schelen.
pi_182711931
Oh mini pittige nacht! :O

Venco daar zou ik ook niet tegen kunnen hoor! Staat hij nog open voor een gesprek?

Yay voor de tijgerupdate bij Elleska! *O*

*kind kruipt naar de hal of berging dus haalt kind weer op* :')

Jentin van die speen is niet tof zeg!

Ah ook koffie voor Ellie! En deze leeftijd hè? O+. Wat betreft speelgoed is Casper idolaat van z’n activiteitentafel, en hij kruipt graag achter een bal aan.

Maar het gaat beter met Casper Rena! :Y Hoe is het met C?

Ik moet wel zeggen dat ik verder weinig te mopperen heb thuis. Ja ik doe meer (maar ben ook meer thuis en ik doe het graag), en ja ik moet ‘m soms aansporen en zoals afgelopen nacht was echt niet tof. Maar over het algemeen doet ie genoeg met Casper en doen we om en om de nachten en gaat veel in overleg. Het mopperen was wel in bijzijn van Casper PKM :@

Krijspaleis was een succes. Bijna 1,5 uur non-stop gespeeld :D En m’n vader was mee, dat vond ie ook leuk!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 2% gewijzigd door LaBelleFleur27 op 24-10-2018 13:25:04 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')