Dat!quote:
Wat is dat laatste?quote:Op maandag 22 oktober 2018 20:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, is erg lekker, in Oosterijk hebben ze een variant, dat noemt men Tafelspitz, lang in een bouillon gegaard stuk vlees, is erg lekker ook met mierikswortelsaus of frankfurter groene saus
Jaaaaaaaaquote:
quote:Op maandag 22 oktober 2018 20:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je verward corned beef met smac/spam
quote:[In Deutschland wird in Konserven „deutsches Corned Beef“ oder „Kraftfleisch“ angeboten, das aus zerkleinertem und erhitztem Rindfleisch in Aspik besteht. Zum Erreichen von Schnittfestigkeit darf Gelatine zugesetzt werden.[1] „Deutsches Corned Beef“ wird außerdem als Aufschnitt angeboten.
quote:Van oorsprong is de cornedbeef afkomstig uit Ierland. Daar ging het vlees in grote potten en werd bedekt met grove korrels steenzout. De zogenaamde 'corns' of 'kernels'. Het product is gemaakt van rundvlees dat afhankelijk van de kwaliteit meer of minder vet is. Vooral het taaiere voorvlees wordt gebruikt. De grove zenen en pezen worden uit het vlees gehaald en dat vlees wordt gekruid met witte peper, kardemom, foelie en zout. Het wordt tot wel 12 uur gegaard en warm vermengd met de kruiden en gelatinepoeder. Daarna wordt de massa afgevuld in rechthoekige vormen. Na afkoeling kan de cornedbeef gesneden worden.
Ik maak het wel eens voor bij een stuk zalmquote:Op maandag 22 oktober 2018 20:14 schreef Molo het volgende:
Wat is dat laatste?
Mierikswortelsaus bij vlees is echt goddelijk, wordt veel te weinig gegeten
Yes, kornèt bief!quote:Op maandag 22 oktober 2018 20:07 schreef Sunnythesun het volgende:
Alleen uitgesproken als kornèt bief, anders telt het niet!
Nooit gegeten btw, ziet er zo onsmakelijk uit..
Mijn moeder is Merlin aan het kijken en appte al heel blij dat ze 'Giles' gespot hadquote:
Aanrader! Vooral bij gegrild of in de oven gebakken varkensvlees en gestoofd of in de oven gebakken rundvleesquote:Op maandag 22 oktober 2018 20:15 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik maak het wel eens voor bij een stuk zalm
Bij vlees denk ik er eigenlijk nooit aan, mierikswortel.
Het eerste wat mijn moeder mij liet "koken" waren dikke plakken gebakken boterhamworst met witte bonen in tomatensausquote:Op maandag 22 oktober 2018 20:19 schreef Bluezz het volgende:
Heel wat macaroni met smac en kaas gemaakt voor mijn allereerste gezinnen waar ik werkte (ik was 17 ) En kornèt bief vind ik nog steeds lekker
Vaak voor dag I op vakantie in het buitenland. Zodat er iig iets te eten was indien Supermarkt/restaurant geen optie was. Maar dat is al weer een tijdje geleden .quote:Op maandag 22 oktober 2018 19:38 schreef fietsie het volgende:
Ik raak altijd wel wat gefascineerd door dat soort blikken.
Waarom produceert men het, welke mensen kopen het. Koopt men het uberhaupt, of belandt het altijd bij de voedselbank. En wordt het dan geopend voor het weggegooid wordt of niet...
Ik durf het hier niet te posten. Zelfs niet na de gebakken smac met mosterd (Goed spul he P?) en gebakken boterhamworst met wittebonen in T-sausquote:Op maandag 22 oktober 2018 20:20 schreef Sunnythesun het volgende:
Ja heb het ook staan. Maar vergeet het vervolgens te verwerken zo suf.
Hoe maken jullie saus er van?? Heb het wel eens door creme fraiche geroerd voor bij zalm, erg lekker.
Maak het nauwelijks, maar is echt stomquote:Op maandag 22 oktober 2018 20:20 schreef Sunnythesun het volgende:
Ja heb het ook staan. Maar vergeet het vervolgens te verwerken zo suf.
Hoe maken jullie saus er van?? Heb het wel eens door creme fraiche geroerd voor bij zalm, erg lekker.
quote:Op maandag 22 oktober 2018 20:24 schreef AnneX het volgende:
Vanavond aten wij “nostalgisch” bij Simonis, want waren een dagje aan zee in Scheveningen.
Zo lang de zon scheen, was het heerlijk.
Later toen de zon minder werd, was ik blij, dat ik de winterjas had meegenomen.
Mn.X had 2 x een tong in boter gebakken.
En ik een voorgerecht met paling, gerookte zalm, een berg garnaaltjes en krabsalade.
Zeequote:Op maandag 22 oktober 2018 20:24 schreef AnneX het volgende:
Vanavond aten wij “nostalgisch” bij Simonis, want waren een dagje aan zee in Scheveningen.
Zo lang de zon scheen, was het heerlijk.
Later toen de zon minder werd, was ik blij, dat ik de winterjas had meegenomen.
Mn.X had 2 x een tong in boter gebakken.
En ik een voorgerecht met paling, gerookte zalm, een berg garnaaltjes en krabsalade.
Ja zo iets doe ik dus ook idd. Ook wel eens met mayo gedaan. Veel verder kom ik nietquote:Op maandag 22 oktober 2018 20:26 schreef Molo het volgende:
[..]
Maak het nauwelijks, maar is echt stom
Laatst gewoon uit potje en toem gemengd met zure room van de Poolse winkel hier. Die hebben verschillende vetpercentages en het is gewoon wat dieper van smaak ofzo.
In bed boksquote:Op maandag 22 oktober 2018 19:53 schreef Myraela het volgende:
Het is nog geen 8 uur en ik lig al in bed. Morgen voel ik me hopelijk beter. Trusten!
Je hebt niet toevallig nieuw biologisch dynamisch geverfd ondergoed gekocht, dit niet gewassen voor eerste keer dragen en wel veel gezweet??quote:Op maandag 22 oktober 2018 20:30 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
In bed niks. Beterschap.
Ga morgen naar de huisarts. Binnen 4 week is mijn huid van borst tot Lies veranderd in oase van kleuren in exceem? Van diep rood naar paars naar wit en naar blauw. Zonder korstjes en minimaal jeuk..
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |