Aquote:Op zondag 21 oktober 2018 12:13 schreef Woelwater het volgende:
Hangt ervan af waarbij natuurlijk.
Bij een stukje vlees Barbecue- of Shaslicksaus.
Speklapjes met Madam Jeanette Trafasie.
Hamburger met mayonaise en ketchup
Frikandellen met Frietsaus en Curry Kruiden Ketchup.
Shoarma met knoflooksaus.
etc. etc.
Bijzonder dat jij letterlijk twee posts met fritessaus ziet en gelijk al opmerkt "dat veel mensen hier fritessaus verkiezen boven mayonaise".quote:Op zondag 21 oktober 2018 14:58 schreef derLudolf het volgende:
Bijzonder trouwens dat veel mensen hier fritessaus verkiezen boven mayonaise
Haal eens een fles MAD sauce.quote:
Ja, erg lekker.quote:Op zondag 21 oktober 2018 14:48 schreef Jordy-B het volgende:
Niet mijn to-go saus, maar bijvoorbeeld bij eieren met spek is deze toch wel briljant:
[ afbeelding ]
Satesaus is niet koud.quote:Op zondag 21 oktober 2018 14:55 schreef Resistor het volgende:
Het hangt helemaal van het gerecht af.
Remia Groene-pepersaus bij rood vlees
Hela Curry op worst, hamburger
Satésaus bij barbecue (Wijko, maar dan aangevuld met pindakaas met stukjes pinda, sambal, ketjap (helft van de hoeveelheid sambal), kerrie en stukjes ananas)
Aldi fritessaus bij patat, of met de Hela curry op frikandel.
Mosterd-fritessaus bij de mosselen.
Kewpie mayonaisequote:Op zondag 21 oktober 2018 18:28 schreef RobinOok het volgende:
Ik kan nooit kiezen. Maar als het moet waarschijnlijk mayo.
Uiteraard kewpie.quote:Op zondag 21 oktober 2018 19:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kewpie mayonaise
[ afbeelding ]
Currypasta, beslag, hummus, gevulde soepen, enz maken.quote:Op zondag 21 oktober 2018 19:50 schreef Zolderkamer het volgende:
Mayo maak je zelf.. kom op zeg.. het meest makkelijke sausje om te maken en naar eigen inzicht aan te passen.. Die troep koop je toch niet in een potje..?
Wat moet je anders met een staafmixer doen?
Als jij een halve liter mayo in een paar dagen opvreet, vooral doen.quote:Op zondag 21 oktober 2018 19:50 schreef Zolderkamer het volgende:
Mayo maak je zelf.. kom op zeg.. het meest makkelijke sausje om te maken en naar eigen inzicht aan te passen.. Die troep koop je toch niet in een potje..?
Ja maar die zijn veel te moeilijk.. daarom eet ik maar gewoon alleen mayo.. soms doe ik meer moeite en frituur er nog wat aardappels bij..quote:Op zondag 21 oktober 2018 19:51 schreef Trashcanman het volgende:
[..]
Currypasta, beslag, hummus, gevulde soepen, enz maken.
Azijn.. of citroen en afgedekt bewaren in de koeling en het blijft echt wel ff goed hoor.. en als je alleen woont dan heb je vast wel buren of vrienden..quote:Op zondag 21 oktober 2018 19:52 schreef RobinOok het volgende:
Als jij een halve liter mayo in een paar dagen opvreet, vooral doen.
brrrrrrrrrrquote:Op zondag 21 oktober 2018 19:56 schreef robijntjestralendwit het volgende:
Mayonaise mixen met sambal en je hebt je eigen ultieme samoerai saus
Met een staafmixer hoef je geen halve liter ineens te maken.quote:Op zondag 21 oktober 2018 19:52 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Als jij een halve liter mayo in een paar dagen opvreet, vooral doen.
quote:Op zondag 21 oktober 2018 19:56 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Van de helft van die mayo maak je heerlijke tzatziki btw..
Interessant. Gooi je dan driekwart dooier weg of verander je de standaard verhouding?quote:Op zondag 21 oktober 2018 20:03 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
Met een staafmixer hoef je geen halve liter ineens te maken.
Dan gooi je driekwart dooier weg of verander je de standaardverhouding.quote:Op zondag 21 oktober 2018 20:13 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Interessant. Gooi je dan driekwart dooier weg of verander je de standaard verhouding?
350ml bij een middel (m) ei.. en bij een klein (s) ei kan het vast wel naar 250ml gereduceerd wordenquote:Op zondag 21 oktober 2018 20:13 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Interessant. Gooi je dan driekwart dooier weg of verander je de standaard verhouding?
Gewoon yoghurt bij mengen.. gaat prima.. niet nadenken maar opeten..quote:
Nou, euh, gefeliciteerd! Ik hoop dat je daar gelukkig van wordt.quote:Op zondag 21 oktober 2018 20:14 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
Dan gooi je driekwart dooier weg of verander je de standaardverhouding.
ik maak het nooit met mayo, enkel griekse yoghurt.quote:Op zondag 21 oktober 2018 20:16 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Gewoon yoghurt bij mengen.. gaat prima.. niet nadenken maar opeten..
Ik ook niet.. maar als je van je mayo af moet dan gaat het prima..quote:Op zondag 21 oktober 2018 20:17 schreef Adames het volgende:
[..]
ik maak het nooit met mayo, enkel griekse yoghurt.
een van de redenen dat ik het zo fijn vind, je kunt het dan relatief ruim scheppen
Tzatziki maak je niet met mayoquote:Op zondag 21 oktober 2018 19:56 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Azijn.. of citroen en afgedekt bewaren in de koeling en het blijft echt wel ff goed hoor.. en als je alleen woont dan heb je vast wel buren of vrienden..
En daarbij, als je over gezond begint wil ik je niet horen met de ingredienten die niets met mayo te maken hebben maar wel in grote overvloed in die potten zitten..
Van de helft van die mayo maak je heerlijke tzatziki btw..
Koolzaadolie , EIGEEL van scharreleieren 7,5%, azijn, MOSTERD (azijn, MOSTERDZAAD, water, zout, specerijen), water, suiker, citroensap 1,2%, zout, antioxidant: E385, aroma's.quote:
Fixedquote:Op zondag 21 oktober 2018 21:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tzatziki maak je IK niet met mayo
Zaziki maak je met uitgelekte griekse yoghurt, barbaar. Maak je het met mayo dan is het geen zaziki meer maar calve griekse fantasie ofzo.quote:
Jajajaja ik weet het wel.. ik heb ook nog nooit een turk of griek mayo zien maken..quote:Op zondag 21 oktober 2018 21:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Neuh
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Tzatziki
Het begon ermee dat robin iets gilde over het opmaken van mayo.. Niet over dat het het ultieme ingredient voor tzatziki was..quote:Op zondag 21 oktober 2018 21:17 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Zaziki maak je met uitgelekte griekse yoghurt, barbaar. Maak je het met mayo dan is het geen zaziki meer maar calve griekse fantasie ofzo.
overigens is mijn favo saus chimichurry, op de voet gevolgd door goede zaziki. Dus geen mayo met knoflook en komkommer.
Jaja, geef Robin maar de schuld.quote:Op zondag 21 oktober 2018 21:20 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Het begon ermee dat robin iets gilde over het opmaken van mayo.. Niet over dat het het ultieme ingredient voor tzatziki was..
Zeg maar zoals koude pizza.quote:Op zondag 21 oktober 2018 22:26 schreef r8v2 het volgende:
Barbaren. Nog niet eens bearnaise saus genoemd. En ja, die is er ook koud.
Bearnaise maak je met boter, kan niet koud natuurlijk. Dan is Het dragonmayonaise.quote:Op zondag 21 oktober 2018 22:26 schreef r8v2 het volgende:
Barbaren. Nog niet eens bearnaise saus genoemd. En ja, die is er ook koud.
Bah 'tzatziki' van mayoquote:Op zondag 21 oktober 2018 19:56 schreef Zolderkamer het volgende:
Van de helft van die mayo maak je heerlijke tzatziki btw..
En wat zit er dan in mosterd? Of maak je die ook zelf?quote:Op zondag 21 oktober 2018 21:13 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Koolzaadolie , EIGEEL van scharreleieren 7,5%, azijn, MOSTERD (azijn, MOSTERDZAAD, water, zout, specerijen), water, suiker, citroensap 1,2%, zout, antioxidant: E385, aroma's.
Valt me nog best mee eigenlijk.. maar water, suiker, antioxidant en aroma's...
Een fiets noem je toch ook geen auto omdat er ook van die ronde dingen onder zitten?
Azijn/citroen, olie, ei, mosterd, die drie dingen maakt mayo.. dan kun je er nog iets met peper en zout doen, maar das niet nodig om mayo te maken..
Niets mis met saus uit pot.. maar mayo is mayo.. (net als een patatje met, geen mayo bevat maar fritessaus of je moet echt geluk hebben)
Goeie.. ik heb hem er even bijgepakt: In mijn mosterd (de franse van de aldi)quote:Op maandag 22 oktober 2018 15:22 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
En wat zit er dan in mosterd? Of maak je die ook zelf?
Dus ook in jouw mayo zit aroma. Mis je alleen nog de zout en suiker maar ik denk dat dat ter conservering is.quote:Op maandag 22 oktober 2018 15:26 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Goeie.. ik heb hem er even bijgepakt: In mijn mosterd (de franse van de aldi)
water, MOSTERDZAAD, natuurazijn, zout, specerijen, natuurlijk kruidenaroma
en de antioxidant (boven de azijn en citroensap die dat ook al zijn)quote:Op maandag 22 oktober 2018 15:28 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Dus ook in jouw mayo zit aroma. Mis je alleen nog de zout en suiker maar ik denk dat dat ter conservering is.
Tja je wil geen geschifte mayo na een paar weken dus flikkeren ze er een stabilisator in.quote:Op maandag 22 oktober 2018 15:29 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
en de antioxidant (boven de azijn en citroensap die dat ook al zijn)
e385 is in australie verboden btw
Ja als je water in je mayo pleurt dan kun je niet zonder stabilisator.. maar ze hebben beide niets te zoeken in mayo..quote:Op maandag 22 oktober 2018 15:48 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Tja je wil geen geschifte mayo na een paar weken dus flikkeren ze er een stabilisator in.
En in Australië rijden ze met vrachtwagens van 100 meter. Niet echt relevant wat daar en hier wel of niet mag.
Jumbo heeft hem ook in het assortiment, in een pot.quote:Op maandag 22 oktober 2018 13:11 schreef itchycoo het volgende:
[ afbeelding ]
Iedere keer als ik (of familieleden) in Frankrijk ben sla ik weer een voorraadje in.
Mayonaise uit een pot.quote:Op maandag 22 oktober 2018 16:06 schreef Myraela het volgende:
[..]
Jumbo heeft hem ook in het assortiment, in een pot.
Dit ga ik van de week eens bekijken, bedankt voor de tipquote:Op maandag 22 oktober 2018 16:06 schreef Myraela het volgende:
[..]
Jumbo heeft hem ook in het assortiment, in een pot.
Superauthentiek je eigen mayo maken en daar dan 250ml van door je tzatziki roerenquote:Op zondag 21 oktober 2018 21:13 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Koolzaadolie , EIGEEL van scharreleieren 7,5%, azijn, MOSTERD (azijn, MOSTERDZAAD, water, zout, specerijen), water, suiker, citroensap 1,2%, zout, antioxidant: E385, aroma's.
Valt me nog best mee eigenlijk.. maar water, suiker, antioxidant en aroma's...
Een fiets noem je toch ook geen auto omdat er ook van die ronde dingen onder zitten?
Azijn/citroen, olie, ei, mosterd, die drie dingen maakt mayo.. dan kun je er nog iets met peper en zout doen, maar das niet nodig om mayo te maken..
Niets mis met saus uit pot.. maar mayo is mayo.. (net als een patatje met, geen mayo bevat maar fritessaus of je moet echt geluk hebben)
mwoah, dit door natuurlijke aroma’s zijn meestal gewoon een soort kruidenextracten. Niets engs aan.quote:Op maandag 22 oktober 2018 15:28 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Dus ook in jouw mayo zit aroma. Mis je alleen nog de zout en suiker maar ik denk dat dat ter conservering is.
Liever conserveermiddel dan een bacteriële infectiequote:Op maandag 22 oktober 2018 15:29 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
en de antioxidant (boven de azijn en citroensap die dat ook al zijn)
e385 is in australie verboden btw
Die edta conserveert niet, werkt amper tegen bacteriegroei, mayonaise is geconserveerd door het zuur, waarbij azijn an sich ook al antibacterieel werkt.quote:Op maandag 22 oktober 2018 19:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Liever conserveermiddel dan een bacteriële infectie
Nee, dat is het niet.quote:Op maandag 22 oktober 2018 15:29 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
e385 is in australie verboden btw
oke.. weer wat geleerd.. Neemt niet weg dat het bij hogere concentraties bloedarmoede kan veroorzaken..quote:
Als de smaak maar goed is.. Ik eet vaak genoeg bij shabby tentjes waarvan je weet dat het je in elk geval 1 dag schijterij oplevert.. Als het een week aanhoud moet het wel heel lekker geweest zijn..quote:Op maandag 22 oktober 2018 19:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Liever conserveermiddel dan een bacteriële infectie
Triest rauwe kip eten, bedorven voedsel eten wat 'authentiek' man!quote:Op maandag 22 oktober 2018 20:29 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Als de smaak maar goed is.. Ik eet vaak genoeg bij shabby tentjes waarvan je weet dat het je in elk geval 1 dag schijterij oplevert.. Als het een week aanhoud moet het wel heel lekker geweest zijn..
Maar zo ben ik nou eenmaal.. Ik weet in elk geval hoe streetfood smaakt die niet uit een hipsterbus komt..
Ja want dat bedoel ik daarmee..quote:Op maandag 22 oktober 2018 21:13 schreef MissGiraffe het volgende:
[..]
Triest rauwe kip eten, bedorven voedsel eten wat 'authentiek' man!
Je bent gewoon een hysterische "Het hep op facebook gestaan"-blèrder, met je onnozele geblaat.quote:Op maandag 22 oktober 2018 20:26 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
oke.. weer wat geleerd.. Neemt niet weg dat het bij hogere concentraties bloedarmoede kan veroorzaken..
Inderdaad.quote:Op maandag 22 oktober 2018 21:15 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Ja want dat bedoel ik daarmee..
Je moet een beetje normaal reageren gast..quote:Op maandag 22 oktober 2018 21:20 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
Je bent gewoon een hysterische "Het hep op facebook gestaan"-blèrder, met je onnozele geblaat.
Maar wel tzatziki met mayo makenquote:Op maandag 22 oktober 2018 21:25 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Je moet een beetje normaal reageren gast..
Een vrachtauto heeft ook wielen.. een fiets ook.. Waarom benoemen we die apart?
Waarom heet fritesaus geen mayo? Het is toch wit en klodderig?
Waarom noemen we mannen en vrouwen apart als we toch allemaal mensen zijn?
Omdat mannen nét dat stapje voor hebben. Het scheelt niet veel hoor. Het is net die finishing touch die aangebracht is toen God de man schiep.quote:Op maandag 22 oktober 2018 21:25 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Je moet een beetje normaal reageren gast..
Een vrachtauto heeft ook wielen.. een fiets ook.. Waarom benoemen we die apart?
Waarom heet fritesaus geen mayo? Het is toch wit en klodderig?
Waarom noemen we mannen en vrouwen apart als we toch allemaal mensen zijn?
Wat heeft dat ermee te maken dat jij hier gewoon glashard leugens loopt te verkondigen?quote:Op maandag 22 oktober 2018 21:25 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Je moet een beetje normaal reageren gast..
Een vrachtauto heeft ook wielen.. een fiets ook.. Waarom benoemen we die apart?
Waarom heet fritesaus geen mayo? Het is toch wit en klodderig?
Waarom noemen we mannen en vrouwen apart als we toch allemaal mensen zijn?
De enige echte ja.quote:
Af-en-toe wordt het uitgebracht door de Mac, maar dat is dan meer ebay enzo.quote:Op maandag 22 oktober 2018 21:59 schreef Zalmslaatje het volgende:
Weet iemand of bigmac saus ergens los verkrijgbaar is?
Het enige wat ik lekker vind van macD.
quote:Op maandag 22 oktober 2018 21:38 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
Wat heeft dat ermee te maken dat jij hier gewoon glashard leugens loopt te verkondigen?
Jij komt doodleuk aanzetten met: "e385 is in australie verboden btw". Het is gewoon klinkklare onzin wat jij loopt te verkondigen.
Jij zit gewoon glashard te liegen om een beetje interessant te doen, btw. En als je erop gewezen wordt dat je gierend uit je nek staat te kletsen, btw, kom je nog met een: "maar dat neemt niet weg dat deze willekeurige bewering over EDTA wèl waar is". Ja dat neemt het wel, btw.
Je bent een leugenaar en/of je hebt geen idee waar je het over hebt, dus hou nou maar op met interessant te lopen doen, btw.
Kwam een tijdje terug het recept tegen er zaten nogal wat niet in de supermarkt verkrijgbare ingrediënten in (stabilisatoren etc)quote:Op maandag 22 oktober 2018 22:23 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
Af-en-toe wordt het uitgebracht door de Mac, maar dat is dan meer ebay enzo.
Zelf maken is nog steeds het beste, maar als je lui bent kan je ook eens een blik werpen op Thousand Island Dressing. Niet helemaal hetzelfde, maar komt heel dicht in de buurt.
Oh wel, zalig juist!quote:Op maandag 22 oktober 2018 21:28 schreef Zolderkamer het volgende:
Tomaat uiensaus van de plaatselijke turk (niet met keiharde verse uitjes aub)
Ja, het is dressing, zeg maar voor over de sla, maar qua smaak komt het heel dichtbij.quote:Op maandag 22 oktober 2018 22:45 schreef Zalmslaatje het volgende:
[..]
Kwam een tijdje terug het recept tegen er zaten nogal wat niet in de supermarkt verkrijgbare ingrediënten in (stabilisatoren etc)
1000 island dressing ken ik niet, is dat goed verkrijgbaar?
(zie nu dat ze dat bij de ah verkopen, is die dressing niet heel dun? met yoghurt en knoflook..(?) )
Vind het lekker maar niet zo lekker dat ik er heel veel moeite voor wil doen.
Die vind ik zelfgemaakt het lekkerstquote:
Bazenpostquote:Op dinsdag 23 oktober 2018 00:21 schreef Lokasenna het volgende:
Guacamole! En aioli, en tzatziki (want knoflook).
Deze was ik helemaal vergeten! Die is echt heel lekker over kaas, ham, gekookte worst en nog veel meer vleeswaren.quote:Op dinsdag 23 oktober 2018 12:39 schreef bloodymary1 het volgende:
Mosterd-dillesaus is ook lekker bij een blokje kaas of zo.
Hoe kon ik guacamole nou vergeten! Heerlijk!quote:Op dinsdag 23 oktober 2018 00:21 schreef Lokasenna het volgende:
Guacamole! En aioli, en tzatziki (want knoflook).
Doe normaal man Zo scherp als wat!quote:
Dit is zo goed.quote:
Sriracha an sich is dan ook erg lekker. Wel van het goede merk, paar varianten. Prima spul.quote:Op dinsdag 23 oktober 2018 05:37 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Die vind ik zelfgemaakt het lekkerst
Maar op 1:
[ afbeelding ]
Ik vreet het zo uit de pot
Net als Heksenkaas, wat eigenlijk een saus is.
Op een heleboel eten smaakt vlammensaus prima (chilisaus, loempiasaus, hoe je het ook noemt)
Hoeveel weeg je?quote:Op woensdag 24 oktober 2018 22:38 schreef bloodymary1 het volgende:
Ik doe echt overal saus op. Zelfs op een boterham met kaas. Dan besmeer ik die met mayo, of mosterd-dillesaus in plaats van met boter. Heb ook altijd wel vijf verschillende soorten mayo/fritessaus in huis. Bij het een is die het lekkerst, bij het ander die andere etc.
En saus zo uit een pot likken is ook heerlijk!
hihiquote:Op donderdag 25 oktober 2018 16:40 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
75 kilo bij 1 meter 80. Dus niks mis mee. Verder eet ik niet zo veel, haha.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |