abonnement Unibet Coolblue
pi_182693935
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2018 17:07 schreef autoknutselaar het volgende:

[..]

Wat een onzin. Zowel hier thuis als op werk. En bij mijn meeste vrienden / kennissen allemaal mac of windows. Linux zie je bijna nooit.

Nee je ziet het niet zoveel op de desktop, maar 80+ procent van alle internet servers draait linux of een andere open source unix variant (freebsd, openbsd etc). Windows is daar in de minderheid en macos zie je daar helemaal niet.

Daarnaast zijn er ontelbare apparaten waar linux opdraait zonder dat je dat weet. In routers, in pinautomaten, in het entertainmentsysteem van vliegtuigen, in smartwatches, in ebook readers, in supercomputers, in je tomtom, in de computer van de Large Hadron Collider, teveel om op te noemen.
pi_182696539
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2018 00:03 schreef Posergoth6667 het volgende:

[..]

De nieuwe gedragscode helpt daar niet mee. De nieuwe gedragscode heeft bij andere projecten al schade aangericht. Het is geschreven door een beruchte SJW die vooral haat zaaien als doel heeft. Daar is deze coc ook voor bedoeld. Het helpt niemand, het levert alleen haat op. Dat is de bedoeling en dat gaat er gebeuren.
Ongetwijfeld. En ongetwijfeld hebben vooral zolderkamerautisten met racistische trekjes er last van.

/care
pi_182696649
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 oktober 2018 19:26 schreef Igen het volgende:

[..]

Ongetwijfeld. En ongetwijfeld hebben vooral zolderkamerautisten met racistische trekjes er last van.

/care
Die zullen er ook vast last van hebben maar dat is niet erg, dat het tegen iedereen gebruikt kan worden wel.
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_182706811
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2018 17:07 schreef autoknutselaar het volgende:

[..]

Wat een onzin. Zowel hier thuis als op werk. En bij mijn meeste vrienden / kennissen allemaal mac of windows. Linux zie je bijna nooit.

Oke een paar mensen (sloebers) hebben zo een gare Android telefoon. Dat schijnt eigenlijk Linux te zijn. Maar als je zelfs op je computer zo'n gaar gratis os gaat draaien ben je toch wel echt zielig. Waarschijnlijk enkel voor mensen zonder werk die tijd genoeg hebben om de boel iedere keer weer aan de praat te klooien. En zonder genoeg geld een fatsoenlijk systeem te kopen.

Ik werk en betaal belasting en lever dus een nuttige bijdrage aan de maatschappij. En heb dus geen tijd om een of ander sloeber systeem te gebruiken.
Ok trol.
pi_182725406
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 oktober 2018 19:26 schreef Igen het volgende:

[..]

Ongetwijfeld. En ongetwijfeld hebben vooral zolderkamerautisten met racistische trekjes er last van.

/care
Daar gaat het juist niet om. Was dat maar zo.

De oude CoC was daarvoor goed genoeg. Die ging vooral over code. Het werk moet goed zijn, het eindresultaat moet goed zijn, de code moet goed zijn. Dat was het belangrijkste.

De nieuwe zegt vooral dat je gevoelens belangrijk zijn. Maar die zijn niet belangrijk.

Het interesseert mij niet of de gevoelens van een programmeur gekwetst worden, als daardoor 100 man dood gaat, omdat er een fout in zit. Het interesseert mij niet of gevoelens gekwetst worden, als daardoor de hele economie in stort. Of wat dacht je van tanks die niet meer werken, of het hele internet, of de banken, of een olietanker die daardoor problemen krijgt met zijn ballast tanken? Dat zijn namelijk de gevolgen. Die troll die de CoC heeft verzonnen, is een bekende haatzaaier. Het is een verschrikkelijk persoon, die al voor veel problemen heeft gezorgt. Niet alleen bij Linux, maar bij veel andere projecten.

Dat een of andere programmeur mogelijk een racist is, lekker belangrijk. Daarvoor hoef je niet specifiek allemaal mensen te benoemen.

Daarnaast wil ik het volgende zeggen:

quote:
1s.gif Op vrijdag 12 mei 2006 23:45 schreef Igen het volgende:

[..]

:D In de categorie: "Komt een Marokkaan bij het uitzendbureau."
Bovendien: Heb je wel eens een Duitser op een fiets gezien? Dat is al een grap opzich!
Denk maar aan de Knäckebröd-reclame met de lekke autoband, waar dan die vrouw de fiets pakt en dan met een helm op het hoofd en een mandje voor aan het stuur in slalom over de 6-baans weg tussen de stilstaande auto's door laveert. "Want met Knäckebröd ga je met alledaagse tegenslagen net wat evenwichtiger om!" :D
Dit mag je dan wel 12 jaar geleden gezegt hebben, maar hierdoor ben je per direct geëxcommuniceerd. Dat is discriminatie en vrouwonvriendelijk. Je was namelijk fout, dus mag je nu niet meer meedoen.

Dit is wat er nu gebeurd. Dit zijn gevolgen die niet zouden mogen. Het zou niet uit moeten maken of een programmeur in zijn vrije tijd bij de kkk of antifa zit. Het moet niet uitmaken of hij per ongeluk een verkeerde pronoun gebruikt. Het gaat om het doel, het doel is het enige belangrijke, niet iemands gevoelens.

Iedereen heeft het recht om zich beledigd te voelen. Dat zou echter niemand meer rechten mogen geven.
The media's the most powerful entity on earth. They have the power to make the innocent guilty and to make the guilty innocent... They control the minds of the masses.
pi_182742401
Een CoC is niet meer dan een leidraad voor de beheerders, en die beheerders zijn Torvalds & co. en niet die “bekende haatzaaier”.

De post die je citeert was trouwens niet beledigend jegens vrouwen maar jegens Duitsers, en op dat moment woonde ik als allochtoon in Duitsland, en van de SJW-kliek mag je de meerderheid met hun privileges best beledigen, toch? :P

En natuurlijk is het wel van belang. Als iemand op de LKML als antwoord op een PR antwoordt van “Jezus wat een berg shit, zelfs het inparkeren van een blonde vrouw laat meer intelligentie zien dan jouw code” dan is dat niet goed voor de sfeer en zullen sommige mensen die misschien best goed kunnen programmeren zich minder welkom voelen. Het maken van zulke opmerkingen heeft niks met het nastreven van kwaliteit te maken.
pi_182745583
quote:
1s.gif Op zondag 21 oktober 2018 15:58 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Dus je verliest alle rechten erop?
Nee, maar de vraag is dus of je een licentie kunt intrekken die het recht verleend om licenties op de code te verstrekken aan een niet nader gedefinieerde groep personen en in welke jurisdictie dat dan geldt. Ofwel vooral een abstracte discussie, waar vooralsnog geen jurisprudentie over bestaat en die verschillend kan worden gezien door verschillende rechtbanken in verschillende jurisdicties met verschillende wetgevingen.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')