abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_182612354
Syri
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
Syri is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. De Syrische oppositie in binnen- en buitenland inclusief de Koerden hebben niet deelgenomen aan deze verkiezingen. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Vele tienduizenden mensen kwamen daarbij om het leven. Zo vader, zo zoon. Nadat eind 2010 in Tunesi demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syri. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten. Vele Syrische soldaten deserteerden en sloten zich aan bij het Vrije Syrische Leger omdat ze naar eigen zeggen niet op demonstranten wilden schieten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. De vraag is dan ook hoe democratisch dit is, aangezien de Koerden, een etnische minderheid zo geen etnische partij kunnen oprichten, en de moslimbroederschap kan ook niet meedoen terwijl ze over een groot aantal aanhangers beschikken binnen Syri. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 400.000 doden gevallen. Etnische en religieuze groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syri bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syri, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA (Free Syrian Army) + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA (Syrian Arab Army) en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurde gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syri
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syri heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida, tegenwoordig beter bekend als HTS (Hayaat Tahrir Shaam), zogenaamd de banden verbroken met Al Qaida.

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie die zowel in Irak als in Syri opereert. Volgens eigen zeggen komen ze op voor de soennieten in Irak en Syri, dus hun meeste slachtoffers zijn voornamelijk niet-soennieten. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart, bijna iedereen dus.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordani, Libi, VAE, Saudi-Arabi en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syri met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
1450px-Syrian_Civil_War_map.svg.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syri

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Inmiddels zijn de jezidische gebieden in Irak heroverd op IS, en zijn er duizenden Amerikaanse soldaten actief in Irak ondanks dat Obama geen boots on the ground wilde en juist de troepen wilde weghalen uit Irak (belofte van hem tijdens de Amerikaanse verkiezingen in 2008).

WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syri bestaat.

Inmiddels heeft IS grote stukken grondgebied in Irak en Syri verloren. Het kalifaat is territoriaal verslagen, maar nog niet militair. De verwachting is dat IS ondergronds doorgaat met hit and run aanvallen tegen Iraakse soldaten/pro-regerinsmilities en aanslagen gericht tegen sjiieten in Bagdad.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg

Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul
1600px-Battle_of_Mosul_%282016–2017%29.svg.png

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyrirs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182612426
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2018 15:43 schreef HSG het volgende:

[..]

Iets naar Moskou afbuigen wat door ons is veroorzaakt?
Moskou en Teheran wilden graag dat het regime zou voortleven. Gefeliciteerd, zou ik zeggen. Nu wel verantwoordelijkheid nemen voor het geboekte resultaat ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182612865
quote:
10s.gif Op vrijdag 19 oktober 2018 16:06 schreef Slayage het volgende:

[..]

Moskou en Teheran wilden graag dat het regime zou voortleven. Gefeliciteerd, zou ik zeggen. Nu wel verantwoordelijkheid nemen voor het geboekte resultaat ;)
Klopt want niemand zit te wachten op nog een Irak of Libi.
Ik ben HSG-Bomber niet.
  Moderator zaterdag 20 oktober 2018 @ 11:39:44 #4
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_182626500
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2018 15:43 schreef HSG het volgende:

[..]

Iets naar Moskou afbuigen wat door ons is veroorzaakt?
ja waarom niet, de Russen zijn net zo goed verantwoordelijk en als ze daar de grote jongen willen uit gaan hangen dan mag dat best een lusten+lasten verhaal zijn natuurlijk
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_182666223
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 oktober 2018 11:39 schreef sp3c het volgende:

[..]

ja waarom niet, de Russen zijn net zo goed verantwoordelijk en als ze daar de grote jongen willen uit gaan hangen dan mag dat best een lusten+lasten verhaal zijn natuurlijk
Precies.
pi_182687850
isis is weer bezig met slick propaganda materiaal vanuit irak.

Seamus_Malek twitterde op zondag 21-10-2018 om 18:47:57 #ISIS in #Iraq has released a video from their Dijlah province (southern Nineveh, northern Salahuddin), their first in exactly a year.Thread below. ↓ reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182717442
knip
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  maandag 29 oktober 2018 @ 01:00:11 #13
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_182807683
SDF lekker aan het falen zonder Amerikaanse luchtsteun? ISIS schijnt bij de Eufraat de Iraakse grens alweer te hebben bereikt.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_182811572
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 01:00 schreef Szura het volgende:
SDF lekker aan het falen zonder Amerikaanse luchtsteun? ISIS schijnt bij de Eufraat de Iraakse grens alweer te hebben bereikt.
VivaRevolt twitterde op zondag 28-10-2018 om 21:12:53 The International Coalition is bringing Tanks and Heavy Weaponry for the first time in Deir Ez Zor's Countryside ever ,since YPG entry into the area in 2017 reageer retweet
4rj1n twitterde op maandag 29-10-2018 om 10:03:28 SDF sends YPG forces to replace DMC in the fight against ISIS in Hajin. https://t.co/tOqdp2F4bN reageer retweet
SyriacMFS twitterde op maandag 29-10-2018 om 09:30:39 #Syriac Military Council, MFS also is sending special forces as reinforcements with the SDF amid ongoing hard battle against ISIS in the various fronts in the Deir ez Zor region for the total liberation of the area and safety of the population with @coalition & @CENTCOM. https://t.co/qbQlPVeZnZ reageer retweet
we zien elke keer wat er gebeurt, wanneer het slecht weer is en er geen luchtsteun is.

21733982_0.jpg
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182811662
quote:
10s.gif Op maandag 29 oktober 2018 10:41 schreef Slayage het volgende:

[..]

VivaRevolt twitterde op zondag 28-10-2018 om 21:12:53 The International Coalition is bringing Tanks and Heavy Weaponry for the first time in Deir Ez Zor's Countryside ever ,since YPG entry into the area in 2017 reageer retweet
4rj1n twitterde op maandag 29-10-2018 om 10:03:28 SDF sends YPG forces to replace DMC in the fight against ISIS in Hajin. https://t.co/tOqdp2F4bN reageer retweet
SyriacMFS twitterde op maandag 29-10-2018 om 09:30:39 #Syriac Military Council, MFS also is sending special forces as reinforcements with the SDF amid ongoing hard battle against ISIS in the various fronts in the Deir ez Zor region for the total liberation of the area and safety of the population with @coalition & @CENTCOM. https://t.co/qbQlPVeZnZ reageer retweet
we zien elke keer wat er gebeurt, wanneer het slecht weer is en er geen luchtsteun is.

[ afbeelding ]
Deden de Duitsers ook tijden de slag om de Ardennen en slecht weer duurt niet eeuwen.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_182853965
toffe video van russen die de navo in de gaten houden

"Russian video of refueling of French Dassault Rafale over Syria"

vezhlivo twitterde op woensdag 31-10-2018 om 11:23:47 Дозаправка французских истребителей Dassault Rafale в небе Сирии глазами российского летчика https://t.co/PB8YxlluAI reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182865511
de timing van de escalatie vanuit de turken is weird, daags voor de start de gezamenlijke turks/amerikaanse patrouilles in manbij.

Charles_Lister twitterde op woensdag 31-10-2018 om 16:50:15 The #YPG/#SDF has suspended its “final” counter-#ISIS offensive, in #Hajin, eastern #Syria - blaming #Turkey's shelling of #Kobani & #TelAbyad.Notably, the suspension also comes after the #YPG#SDF had struggled to advance against #ISIS - taking heavy losses, repeatedly. https://t.co/c5QDy7su3E reageer retweet
Charles_Lister twitterde op woensdag 31-10-2018 om 17:08:22 The #YPG/#SDF’s offensive on the Hajin pocket -- ostensibly a small town & a patch of desert to the #Iraq border -- began 7.5 weeks ago & has advanced little.700 #YPG “special forces”reinforcements (from northern #Aleppo & #Raqqa) just arrived, after heavy weekend losses. reageer retweet
VivaRevolt twitterde op woensdag 31-10-2018 om 16:25:09 Confirmed Exclusive: The Turkish Army has notified the Forces of Euphrates Shield and Olive Branch in Afrin and North Aleppo countrysides,to enlist the names of those fighters and groups who want to participate in a ground military operation east of the Euphrates River reageer retweet


[ Bericht 16% gewijzigd door Slayage op 31-10-2018 21:48:42 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182872091
quote:
10s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 12:01 schreef Slayage het volgende:
toffe video van russen die de navo in de gaten houden

"Russian video of refueling of French Dassault Rafale over Syria"

vezhlivo twitterde op woensdag 31-10-2018 om 11:23:47 Дозаправка французских истребителей Dassault Rafale в небе Сирии глазами российского летчика https://t.co/PB8YxlluAI reageer retweet
locatie van de interceptie diep in sdf gebied

Dq5025PX0AAJmo8.jpg:large
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  donderdag 1 november 2018 @ 11:40:29 #20
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_182873670
Nu de SDF zich terugtrekt moet de SAA dan maar de Eufraat oversteken en ISIS maar vernietigen?

Of zou de nieuwe Iraakse regering wel schijt hebben aan de eisen van de VS en de milities de grens te laten oversteken om ISIS te klappen en de grensovergang bij Al Qaim/Abukamal eindelijk te kunnen openen?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_182874026
Wil niet erg vlotten in Idlib he?
pi_182874284
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2018 11:40 schreef Szura het volgende:
Nu de SDF zich terugtrekt moet de SAA dan maar de Eufraat oversteken en ISIS maar vernietigen?
*O*
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182874311
ojee!

bdrhmnhrk twitterde op donderdag 01-11-2018 om 11:48:19 Turkish forces evacuated one of their locations in southern Jarablus, allegedly to move into Menbij. https://t.co/S4NcZ2wYg2 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182874328
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2018 11:56 schreef WammesWaggel het volgende:
Wil niet erg vlotten in Idlib he?
vlotten met wat?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182874398
quote:
10s.gif Op donderdag 1 november 2018 12:12 schreef Slayage het volgende:

[..]

vlotten met wat?
Het offensief van de Almachtige Slavische bomvogels en de Shia geweerpoppetjes.

De belofte op vuurwerk was indrukwekkender dan de facts on the ground.
pi_182874703
quote:
10s.gif Op donderdag 1 november 2018 12:15 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Het offensief van de Almachtige Slavische bomvogels en de Shia geweerpoppetjes.

De belofte op vuurwerk was indrukwekkender dan de facts on the ground.
kameraad poetin en broeder erdo hebben anders besloten ;(

onduidelijk wat er nu gaande is achter de schermen. toen het zuidelijk front viel was de vraag wie aan de beurt was om het regime te lijf te gaan idlib of sdf? het leek aanvankelijk idlib, maar die vlieger ging niet op.
sdf vs regime front ligt al een tijdje op zijn gat. vanuit turks POV is die status quo heel gevaarlijk omdat het een risico impliceert van een amerikaanse PKK protectoraat met een grote olie voorraad. het ziet er momenteel naar uit dat de turken die status quo willen doorbreken. ik vraag me af hoeveel backing ze hebben in deze.

Acemal71 twitterde op donderdag 01-11-2018 om 12:21:38 TRT reports from Dadat, subdistrict of #Manbij. The reporter says #US soldiers are removing #YPG/#PKK flags and banners in the city while joint patrols between US and Turkish soldiers in the city is imminent. #Syriahttps://t.co/HGllIL8GNt reageer retweet


[ Bericht 17% gewijzigd door Slayage op 01-11-2018 12:33:12 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  donderdag 1 november 2018 @ 16:03:36 #28
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_182879869
quote:
1s.gif Op donderdag 1 november 2018 16:03 schreef Szura het volgende:

[..]

Wel grappig als uiteindelijk zou blijken dat Turkije na jaren miskleunen ineens op het goede paard blijkt te wedden en de VS zich volledig isoleert (met Isral).
Dat zou een fascinerende plottwist zijn :p
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182880161
quote:
10s.gif Op donderdag 1 november 2018 16:07 schreef Slayage het volgende:

[..]

Dat zou een fascinerende plottwist zijn :p
Voor zolang het duurt :P
pi_182881497
quote:
10s.gif Op donderdag 1 november 2018 16:18 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Voor zolang het duurt :P
Mocht het in de toekomst de verkeerde paard blijken zal erdo gewoon weer draaien. Is ie wel gewend ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182898948
nice! if true :P

QalaatAlMudiq twitterde op vrijdag 02-11-2018 om 14:38:46 #Syria: military preparations for possible Offensive vs #SDF & #YPG are confirmed. reageer retweet
gisteren die raid van nusra op een regime stelling, en vandaag deze shit van het regime

Charles_Lister twitterde op vrijdag 02-11-2018 om 14:20:52 BIG escalation in northwest #Syria, and on a #Friday of all days.- 10+ civilians killed in an artillery volley that struck the IDP-laden town of #Jarjanaz in #Idlib. Several children amongst the dead. Most images too graphic to share.https://t.co/9LEWzDE3Tp reageer retweet
en aan de andere kant

QalaatAlMudiq twitterde op vrijdag 02-11-2018 om 10:36:44 #Syria: #Morek crossing (M5 Highway) between Rebel & Assad-held areas has been reopened this morning. https://t.co/8y79LJjyXi https://t.co/9e0zGMPHph reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182905776
Overeenkomsten?...

Het kan niet uitblijven:

Acht doden bij aanvallen van Syrisch bewind op “gedemillitariseerde zone”.

https://www.hln.be/nieuws(...)eerde-zone~a640528d/
pi_182961085
Nederlandse inlichtingendienst: “IS reorganiseert zich in Turkije”:

https://www.hln.be/nieuws(...)in-turkije~a9feb5ae/
pi_182972281
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2018 17:10 schreef gynaika het volgende:
Nederlandse inlichtingendienst: “IS reorganiseert zich in Turkije”:

https://www.hln.be/nieuws(...)in-turkije~a9feb5ae/
En de rest van de NAVO blijft gewoon naef.
pi_182974442
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2018 08:05 schreef theunderdog het volgende:

[..]

En de rest van de NAVO blijft gewoon naef.
de rest van PKK gedoogt of werkt samen met de PKK, maar dat benoemt de AIVD natuurlijk niet. sterker nog de turken krijgen zelfs verwijten: “Het is problematisch dat bij terrorismebestrijding de Turkse belangen niet altijd overeenkomen met de Europese prioriteiten”. no shit dat de turken meer aandacht hebben voor de PKK. isis zal voor de turken altijd een marginale dreiging zijn omdat de isis ideologie slechts een marginale groep turken aanspreekt, de PKK aan de andere kant, spreekt miljoenen turken aan en is zelfs vertegenwoordigd in het turkse parlement.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182974499
Charles_Lister twitterde op maandag 05-11-2018 om 22:14:57 Situation in NW #Syria is escalating, both above & under the surface.Multiple attacks by pro-AQ groups over weekend, plus #HTS & #NLF retaliation for regime's Friday bombing of #Jarjanaz, which killed 10 civilians.Now, #Russia-backed pro-regime forces are preparing for ops. reageer retweet
Charles_Lister twitterde op maandag 05-11-2018 om 22:24:24 For @MiddleEastInst's Monday Briefing, I wrote about rising tensions across north #Syria - NW: jihadis, #Turkey proxies & pro-regime forces all violating ceasefire.- NE: #Turkey firing on #SDF in #TelAbyad & #Kobane; #YPG firing back; #ISIS ops paused.https://t.co/kjN4muJdgV https://t.co/HcFqojgPzi reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182975011
quote:
10s.gif Op dinsdag 6 november 2018 11:11 schreef Slayage het volgende:

[..]

de rest van PKK gedoogt of werkt samen met de PKK, maar dat benoemt de AIVD natuurlijk niet. sterker nog de turken krijgen zelfs verwijten: “Het is problematisch dat bij terrorismebestrijding de Turkse belangen niet altijd overeenkomen met de Europese prioriteiten”. no shit dat de turken meer aandacht hebben voor de PKK. isis zal voor de turken altijd een marginale dreiging zijn omdat de isis ideologie slechts een marginale groep turken aanspreekt, de PKK aan de andere kant, spreekt miljoenen turken aan en is zelfs vertegenwoordigd in het turkse parlement.
Top vergelijking ook echt. PKK is een verzetbeweging. Omdat Turkije niet op een fatsoenlijke manier kon omgaan met de Koerden.
pi_182975889
quote:
10s.gif Op dinsdag 6 november 2018 11:11 schreef Slayage het volgende:

[..]

de rest van PKK gedoogt of werkt samen met de PKK, maar dat benoemt de AIVD natuurlijk niet. sterker nog de turken krijgen zelfs verwijten: “Het is problematisch dat bij terrorismebestrijding de Turkse belangen niet altijd overeenkomen met de Europese prioriteiten”. no shit dat de turken meer aandacht hebben voor de PKK. isis zal voor de turken altijd een marginale dreiging zijn omdat de isis ideologie slechts een marginale groep turken aanspreekt, de PKK aan de andere kant, spreekt miljoenen turken aan en is zelfs vertegenwoordigd in het turkse parlement.
Ja je ziet PKK mensen verbranden, andersdenkenden kruisigen en executeren ect.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_182975919
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2018 11:41 schreef theunderdog het volgende:

Top vergelijking ook echt. PKK is een verzetbeweging. Omdat Turkije niet op een fatsoenlijke manier kon omgaan met de Koerden.
isis is een organisatie dat in gewapende strijd is met de turken.
pkk is een organisatie dat in gewapende strijd is met de turken.

voor de turken is er geen verschil.

dat beide organisaties in den beginne een zekere terechte grieven hadden waarop ze hun ideologie stoelen, maakt hen niet minder verwerpelijk.

de pkk was een antwoord op de onderdrukkende politiek van de turkse staat in de jaren 80.

isis is ontsprongen uit al qaida in irak dat een antwoord was op de amerikaanse bezetting van irak en daarvoor was al qaida een reactie op de russische bezetting van afghanistan.

door te beroepen op hun oprechte grieven, kunnen we zo alle organisaties die verfoeilijke middelen gebruiken goedpraten.

zo hadden de duitsers aan het einde van de eerste wereldoorlog genoeg redenen om wraak te nemen op de buitenwereld. rechtvaardigt dat de middelen die ze hebben gebruikt tijdens de tweede wereld oorlog?

maar uiteraard is dit de zoveelste "verzetsbeweging vs. terreurorganisatie", het is maar wat je POV is welke label je toepast op een specifieke organisatie. zo was al qaida vanuit een westerse POV in de jaren 80 een verzetsorganisatie en veranderde het in de jaren 90 tot een terreurorganisatie.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182976119
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2018 12:28 schreef HSG het volgende:

Ja je ziet PKK andersdenkenden executeren.
vaak zat. alleen worden deze liquidaties niet gemeld in de westerse media. waardoor de PKK tot op de dag van vandaag een romantische beeld heeft van een verzetsbeweging.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182976129
quote:
10s.gif Op dinsdag 6 november 2018 12:42 schreef Slayage het volgende:

[..]

vaak zat. alleen worden deze liquidaties niet gemeld in de westerse media. waardoor de PKK tot op de dag van vandaag een romantische beeld heeft van een verzetsbeweging.
Het zijn vrijheidsstrijders.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_182976136
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2018 12:42 schreef HSG het volgende:

[..]

Het zijn vrijheidsstrijders.
het is een kinderfeest
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182976144
quote:
10s.gif Op dinsdag 6 november 2018 12:43 schreef Slayage het volgende:

[..]

het is een kinderfeest
Niemand wil onder het fascistische Erdogan-rijk leven.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_182976153
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2018 12:43 schreef HSG het volgende:

[..]

Niemand wil onder het fascistische Erdogan-rijk leven.
daarom wint erdo sinds 2002 elke verkiezing
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182976164
quote:
10s.gif Op dinsdag 6 november 2018 12:44 schreef Slayage het volgende:

[..]

daarom wint erdo sinds 2002 elke verkiezing
Fraude.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_182976205
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2018 12:44 schreef HSG het volgende:

[..]

Fraude.
dat doet ie goed B:)B
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182976216
quote:
10s.gif Op dinsdag 6 november 2018 12:47 schreef Slayage het volgende:

[..]

dat doet ie goed B:)B
Deed Hitler ook met alle gevolgen van dien.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_182977168
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2018 12:43 schreef HSG het volgende:

[..]

Niemand wil onder het fascistische Erdogan-rijk leven.
Turken in Nederland en Duitsland wel, die stemmen massaal op The Erdo.
Maar doen het uiteindelijk toch niet :')
pi_182977199
quote:
10s.gif Op dinsdag 6 november 2018 13:40 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Turken in Nederland en Duitsland wel, die stemmen massaal op The Erdo.
Maar doen het uiteindelijk toch niet :')
In een vrij land op een man stemmen die jouw land van afkomst in een dictatuur wil drijven en er zelf niet willen wonen. :')
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_182978513
verstandig

monaalami twitterde op dinsdag 06-11-2018 om 13:36:55 . @madanewspaper says #Iraq forces have crossed into #Syria and taken police and military positions abandoned by #SDF https://t.co/3wg1GppVe9 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 6 november 2018 @ 14:48:20 #53
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_182978654
Maar even afwachten of het niet fake is, maar zou tijd worden ja.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_182979134
quote:
10s.gif Op dinsdag 6 november 2018 14:41 schreef Slayage het volgende:
verstandig

monaalami twitterde op dinsdag 06-11-2018 om 13:36:55 . @madanewspaper says #Iraq forces have crossed into #Syria and taken police and military positions abandoned by #SDF https://t.co/3wg1GppVe9 reageer retweet
Betwijfel ik heel erg.
pi_182983315
Symboolpolitiek van de Amerikanen om de Turken te paaien :')

US State Department offers reward for information on key PKK leaders

5be1b7087af5071898225b2a.jpg

SonerCagaptay twitterde op dinsdag 06-11-2018 om 18:35:41 @USEmbassyTurkey This is great news: US policy is to bring #Turkey and the #PKK back to the negotiating table, but with PKK entering talks from a position of weakness, hence the targeting of its leaders. It also helps build on positive momentum between #Erdogan and #Trump https://t.co/eEHzjdXxfQ reageer retweet
Charles_Lister twitterde op dinsdag 06-11-2018 om 18:35:18 For the 1st time, the U.S government has put #PKK leaders on its "Rewards for Justice" list, offering $millions for information.- Wonder how that'll go down within the #PKK's wing in #Syria, the #YPG - *the* key U.S. ally vs. #ISIS. https://t.co/ZJW5hxOJEw reageer retweet


[ Bericht 42% gewijzigd door Slayage op 06-11-2018 19:19:42 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 6 november 2018 @ 20:07:07 #56
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_182985314
Heel goed dat de Amerikanen hun eigen club weer gaan afbreken. Die Yanks kan het Midden-Oosten missen als kiespijn dus hopelijk vertrekken ze zo snel mogelijk uit Syri, goed dat ze alvast een stapje de goede kant op zetten.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_182990444
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182990518
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2018 20:07 schreef Szura het volgende:
Heel goed dat de Amerikanen hun eigen club weer gaan afbreken. Die Yanks kan het Midden-Oosten missen als kiespijn dus hopelijk vertrekken ze zo snel mogelijk uit Syri, goed dat ze alvast een stapje de goede kant op zetten.
Met de Amerikanen weet je het nooit vwb Syri. Assad moet weg, rode lijn en alles, vervolgens kwam Trump die aangaf dat hij Isis zou gaan vernietigen en em zsm zou smeren om vervolgens te draaien en kenbaar te maken dat ze in Syri zullen blijven totdat Iran zich heeft teruggetrokken. En morgen kan het weer totaal anders zijn.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183058610
langzaam maar zeker escaleert het in idlib

QalaatAlMudiq twitterde op vrijdag 09-11-2018 om 11:11:04 #Pt. List of 23 Jaish Izza members killed during assault last night near #Zilaqiat in N. #Hama. Attack led by assailants w / night vision, all defenders killed, position recovered when reinforcements arrived. Local sources suggest foreigners involved. https://t.co/cDCPpmraKD reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op zaterdag 10-11-2018 om 11:03:24 #Syria: #HTS "Red Unit" carried out last night 1st operation in retaliation for attack on Jaish Izza position. A fortified camp located S. of #Helfaya (N. #Hama) & report. used for attack vs Jaish Izza was assaulted (25 KIA claimed, some pictured). https://t.co/cHRElfVaGx https://t.co/pthgr08KJt reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zaterdag 10 november 2018 @ 12:39:51 #61
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_183059927
Sidorenko is terug
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_183060619
Ik ben laatst in Beiroet geweest Libanon
Ongeveer tot Marj gereden op 50 km van Damascus ongeveer.

Vond de rijstijl in Libanon op z'n zachtst gezegd assertief en erg chaotisch. Je merkt gewoon dat het land te klein is, kruispunten geregeld zonder stoplichten dus het recht van de 'sterkste'

Verder als westeling geen negatieve sentimenten gehad, zo dicht bij Syri in het Midden Oosten voelt toch best vreemd, ben benieuwd of ik ook zonder kleerscheuren rond Damascus had kunnen rijden... Of word je dan ontvoerd? :P

Ook een kenteken uit Dubai gezien, zou die via SA en Syri hebben gereden? Lijkt mij een gevaarlijke onderneming om als steenrijke sjeik door het straat arme Syri te rijden
pi_183063963
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 november 2018 12:39 schreef Szura het volgende:
Sidorenko is terug
Waar was ie dan?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zaterdag 10 november 2018 @ 18:04:16 #64
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_183065080
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 november 2018 13:24 schreef ZwolseVlag11 het volgende:
Ik ben laatst in Beiroet geweest Libanon
Ongeveer tot Marj gereden op 50 km van Damascus ongeveer.

Vond de rijstijl in Libanon op z'n zachtst gezegd assertief en erg chaotisch. Je merkt gewoon dat het land te klein is, kruispunten geregeld zonder stoplichten dus het recht van de 'sterkste'

Verder als westeling geen negatieve sentimenten gehad, zo dicht bij Syri in het Midden Oosten voelt toch best vreemd, ben benieuwd of ik ook zonder kleerscheuren rond Damascus had kunnen rijden... Of word je dan ontvoerd? :P

Ook een kenteken uit Dubai gezien, zou die via SA en Syri hebben gereden? Lijkt mij een gevaarlijke onderneming om als steenrijke sjeik door het straat arme Syri te rijden
Gaaf! Staat ook op mijn verlanglijstje. Waar ben je precies geweest allemaal?
  zaterdag 10 november 2018 @ 18:11:08 #65
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_183065187
quote:
10s.gif Op zaterdag 10 november 2018 16:48 schreef Slayage het volgende:

[..]

Waar was ie dan?
Z’n account was zeker een halfjaar weg
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_183065590
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 november 2018 13:24 schreef ZwolseVlag11 het volgende:
Ik ben laatst in Beiroet geweest Libanon
Ongeveer tot Marj gereden op 50 km van Damascus ongeveer.

Vond de rijstijl in Libanon op z'n zachtst gezegd assertief en erg chaotisch. Je merkt gewoon dat het land te klein is, kruispunten geregeld zonder stoplichten dus het recht van de 'sterkste'

Verder als westeling geen negatieve sentimenten gehad, zo dicht bij Syri in het Midden Oosten voelt toch best vreemd, ben benieuwd of ik ook zonder kleerscheuren rond Damascus had kunnen rijden... Of word je dan ontvoerd? :P

Ook een kenteken uit Dubai gezien, zou die via SA en Syri hebben gereden? Lijkt mij een gevaarlijke onderneming om als steenrijke sjeik door het straat arme Syri te rijden
Goede kans dat die auto per schip of vliegtuig is gekomen, zo gaan die ook in de zomer naar Europa.
pi_183076594
NeilPHauer twitterde op zondag 11-11-2018 om 11:11:46 ANNA News reports that Russian military police have deployed in north Hama and have closed the Morek-Souran highway, following the successful infiltration raid by Malhama Tactical that reportedly killed 18 regime and 7 Russian soldiers: https://t.co/RmGFnV5gzF reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183076923
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 november 2018 13:24 schreef ZwolseVlag11 het volgende:
Ik ben laatst in Beiroet geweest Libanon
Ongeveer tot Marj gereden op 50 km van Damascus ongeveer.

Vond de rijstijl in Libanon op z'n zachtst gezegd assertief en erg chaotisch. Je merkt gewoon dat het land te klein is, kruispunten geregeld zonder stoplichten dus het recht van de 'sterkste'

Verder als westeling geen negatieve sentimenten gehad, zo dicht bij Syri in het Midden Oosten voelt toch best vreemd, ben benieuwd of ik ook zonder kleerscheuren rond Damascus had kunnen rijden... Of word je dan ontvoerd? :P

Ook een kenteken uit Dubai gezien, zou die via SA en Syri hebben gereden? Lijkt mij een gevaarlijke onderneming om als steenrijke sjeik door het straat arme Syri te rijden
Niet naar Zuid Libanon geweest, Hezbollah gebied?
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_183097864
quote:
1s.gif Op zondag 11 november 2018 13:01 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Niet naar Zuid Libanon geweest, Hezbollah gebied?
Met een Isralische vlag ..
pi_183118733
grote korrel zout

" the coalition calls on the militia to remove flags, banners and pictures of their leader Ocalan from the eastern Euphrates regions."

Deirfree twitterde op dinsdag 13-11-2018 om 08:56:36 #ديرالزورالتحالف يطلب من ميليشيا قسد إزالة الرايات والشعارت وصور زعيمهم أوجلان من مناطق شرق الفرات. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183118815
wat was nou de exacte situatie mbt menagh en tal rifaat? officieel in handen van het SDF maar een regime aanwezigheid?

op_shield twitterde op dinsdag 13-11-2018 om 10:49:21 Assad regime and its militias are sending reinforcements towards Tall Rifat and Minag airport. https://t.co/woiU4JDXTU reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 13 november 2018 @ 21:10:28 #73
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_183131558
Hoe lang gaat dit nog duren en wie word de winnaar? Iemand die in zijn glazen bol kan kijken?
pi_183138416
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 november 2018 21:01 schreef WammesWaggel het volgende:
https://www.at5.nl/artike(...)omgekomen-in-syrie-2

De zuster van ene Bilal zou morsdood zijn..
echte succes story die bilal :')

quote:
Na zijn vrijlating deradicaliseerde Bilal en in 2013 ging hij aan de slag voor de gemeente Amsterdam als jongerenwerker. Hij werd ingezet voor de deradicaliseringsaanpak in de begeleiding van kwetsbare jongeren, maar stopte daar in 2015 mee.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183174403
_O-
wesleysmorgan twitterde op donderdag 15-11-2018 om 20:17:18 Amb. Jim Jeffrey at @DefenseOne event acknowledging that biggest US partnerin Syria is "an offshoot of the PKK" and referring to it as "the SDF/PYD." Everybody knows this, but someone at CENTCOM is going to have a heart attack over the fact that Jeffrey said it out loud in public reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183241578
_O-

annaholligan twitterde op maandag 19-11-2018 om 11:48:20 “You taught the world to use chemical weapons... Syria never used chemical weapons, it’s the terrorists. And you dare to talk about ethics and morality. World will pay high price from destructive polices by UK & US...” @OPCW https://t.co/3QsFTDd2Vn reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183243664
quote:
10s.gif Op maandag 19 november 2018 13:50 schreef Slayage het volgende:
_O-

annaholligan twitterde op maandag 19-11-2018 om 11:48:20 “You taught the world to use chemical weapons... Syria never used chemical weapons, it’s the terrorists. And you dare to talk about ethics and morality. World will pay high price from destructive polices by UK & US...” @OPCW https://t.co/3QsFTDd2Vn reageer retweet
Wie is deze deerne?
pi_183243770
Die Syrische ambassadeur. Dat is het lot van arme en zwakke landen. Onder Westerse hegemonie vallen, weigeren/tegenspartelen, dan maken we je kapot. Zelfs Rusland en China hebben hier last van met maandelijkse sancties en andere ongure praktijken. Dat is stage 2, als oorlog te riskant is dan een trapje lager gaan zitten, dus economische oorlogsvoering/propaganda/destabilisatie door minderheden te gebruiken en noem maar op.

[ Bericht 12% gewijzigd door Jellereppe op 19-11-2018 15:48:49 ]
pi_183248480
quote:
0s.gif Op maandag 19 november 2018 15:27 schreef Jellereppe het volgende:
Die Syrische ambassadeur. Dat is het lot van arme en zwakke landen. Onder Westerse hegemonie vallen, weigeren/tegenspartelen, dan maken we je kapot. Zelfs Rusland en China hebben hier last van met maandelijkse sancties en andere ongure praktijken. Dat is stage 2, als oorlog te riskant is dan een trapje lager gaan zitten, dus economische oorlogsvoering/propaganda/destabilisatie door minderheden te gebruiken en noem maar op.
Welnee, de Ba'ath heeft het land eigenhandig de afgrond in geworpen.

Maar eerlijk is eerlijk de Syrische ambassadeur legt wel regelmatig de vinger op de zere plek. Niks is de schuld van de regering, het ligt allemaal aan een ander, ze maken echt nooit fouten en vooral nergens verantwoordelijkheid voor nemen. Hij laat precies zien waarom Syri nooit een stap verder gaan komen en binnen enkele decennia zitten ze in een nieuwe burgeroorlog.
pi_183255005
quote:
0s.gif Op maandag 19 november 2018 15:22 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Wie is deze deerne?
DEERNE

7) Loszinnige stoeipoes

_O-
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183261643
quote:
14s.gif Op maandag 19 november 2018 19:14 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Welnee, de Ba'ath heeft het land eigenhandig de afgrond in geworpen.

Maar eerlijk is eerlijk de Syrische ambassadeur legt wel regelmatig de vinger op de zere plek. Niks is de schuld van de regering, het ligt allemaal aan een ander, ze maken echt nooit fouten en vooral nergens verantwoordelijkheid voor nemen. Hij laat precies zien waarom Syri nooit een stap verder gaan komen en binnen enkele decennia zitten ze in een nieuwe burgeroorlog.
De bemoeienis van het westen heeft zoveel beter gebracht. :')
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_183357516
quote:
als dit echt is en geen fakenews dan zullen de russen de samenwerking opzoeken met de OPCW om hun casus sterker te maken. als ze niet de samenwerking opzoeken is het de gebruikelijke fakenews en is het slechts windowdressing om hun daden (mogelijke escalatie) te rechtvaardigen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183358039
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183375727
quote:
10s.gif Op zondag 25 november 2018 10:56 schreef Slayage het volgende:

[..]

als dit echt is en geen fakenews dan zullen de russen de samenwerking opzoeken met de OPCW om hun casus sterker te maken. als ze niet de samenwerking opzoeken is het de gebruikelijke fakenews en is het slechts windowdressing om hun daden (mogelijke escalatie) te rechtvaardigen.
M.i. zijn er nog geen beelden van 'bewijzen' m.b.t. deze 'chemische aanval' op Aleppo?

Dan lijkt het me fake news.
She's been working late, She comes home, Gets on the phone, Calls up a few close friends, Gets a bottle of wine or something, And as the evening draws on they sit and reminisce....
pi_183386190
quote:
Aanvulling:

Quote:
The West’s reaction to the attack on late Saturday has been rather restrained so far. France is the only state that has given its take on the assault, saying the case should be addressed by the international chemical watchdog – the OPCW. Admitting that he does not have enough information at the moment, French President Emmanuel Macron promised to raise the issue in talks with his “partners” within the EU and beyond.

https://www.rt.com/news/444830-russian-airstrike-militants-idlib/

https://www.rt.com/news/444829-syria-toxic-attack-un/
pi_183398055
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183417515
the awefull truth

AlexGSimon twitterde op woensdag 28-11-2018 om 10:15:00 A few realities that should guide discussions on Syria:- Damascus won't reform- Russia can't force reform- China won't rebuild- Iran won't leave- Refugees won't return en masse anytime soon- Geneva doesn't matter- "Guarantees" don't exist- Things are not "back to normal" reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  Moderator woensdag 28 november 2018 @ 14:07:01 #92
304498 crew  Nibb-it
Dirc die maelre
  donderdag 29 november 2018 @ 18:01:33 #93
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_183443286
Interessant open-source project van Amnesty om coalitie-luchtaanvallen op Raqqa in kaart te brengen: https://decoders.amnesty.org/projects/strike-tracker

[ Bericht 3% gewijzigd door Nibb-it op 29-11-2018 18:16:32 ]
pi_183445387
quote:
0s.gif Op donderdag 29 november 2018 18:04 schreef Nibb-it het volgende:
Interessant open-source project van Amnesty om coalitie-luchtaanvallen op Raqqa in kaart te brengen: https://decoders.amnesty.org/projects/strike-tracker
Ambitieus

quote:
.Amnesty International, in partnership with Airwars, is conducting the most comprehensive assessment of civilian deaths resulting from US-led bombings in Raqqa.

The data you produce will help us link visible damage to the city’s buildings with coalition strikes and casualty reports gathered by our researchers and partners. This evidence will put pressure the US-led Coalition to properly investigate all civilian deaths, paving the way for justice and reparation.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183446403
quote:
10s.gif Op woensdag 28 november 2018 12:33 schreef Slayage het volgende:
the awefull truth

AlexGSimon twitterde op woensdag 28-11-2018 om 10:15:00 A few realities that should guide discussions on Syria:- Damascus won't reform- Russia can't force reform- China won't rebuild- Iran won't leave- Refugees won't return en masse anytime soon- Geneva doesn't matter- "Guarantees" don't exist- Things are not "back to normal" reageer retweet
Waarom zouden de Chinezen de rotzooi van Westerse, Russische, Iraanse en Arabische imperialisme en geweld herbouwen? Tuurlijk als ze een haven kunnen leasen van Bashar dan willen ze vast wel 2-3 miljard in de bouw van een Syrische diepzeehaven steken in ruil dat ze 50 jaar gebruik van mogen maken en de haven na die periode teruggeven aan Damascus. Dan kunnen ze goederen dumpen in het Midden-Oosten als ze nog een rail en weg bij bouwen.

[ Bericht 2% gewijzigd door Jellereppe op 29-11-2018 22:51:22 ]
pi_183446623
quote:
0s.gif Op donderdag 29 november 2018 20:49 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Waarom zouden de Chinezen de rotzooi van Westerse, Russische, Iraanse en Arabische imperialisme en geweld herbouwen?
Om geld te verdienen uiteraard ;)

Maar het moet wel gefinancierd worden, maar niemand wil het financieren dus zitten de Syrirs voorlopig in de puinhopen
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183446642
quote:
10s.gif Op donderdag 29 november 2018 20:58 schreef Slayage het volgende:

[..]

Om geld te verdienen uiteraard ;)

Maar het moet wel gefinancierd worden, maar niemand wil het financieren dus zitten de Syrirs voorlopig in de puinhopen
Tuurlijk, op die fiets. Als de Syrirs met geld over de brug komen dan is het natuurlijk een compleet ander verhaal. Ze kunnen veel zelf doen met hun eigen handen. Alleen materiaal en specialistische werk hebben ze buitenlanders voor nodig.
pi_183446861
quote:
0s.gif Op donderdag 29 november 2018 21:00 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Tuurlijk, op die fiets. Als de Syrirs met geld over de brug komen dan is het natuurlijk een compleet ander verhaal. Ze kunnen veel zelf doen met hun eigen handen. Alleen materiaal en specialistische werk hebben ze buitenlanders voor nodig.
Ook het zelf doen moet gefinancierd worden. Tenzij ze dwangarbeid gaan invoeren ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183446936
quote:
10s.gif Op donderdag 29 november 2018 21:10 schreef Slayage het volgende:

[..]

Ook het zelf doen moet gefinancierd worden. Tenzij ze dwangarbeid gaan invoeren ;)
Een beroep op nationalistische en revolutionaire gevoelens voor een betere toekomst. Uiteraard moet wel voor eten en onderdak worden gezorgd. De Syrirs moeten eerst een basis opbouwen voordat ze weer denken aan leven volgens het kapitalistische systeem.

[ Bericht 3% gewijzigd door Jellereppe op 29-11-2018 21:18:57 ]
pi_183446958
quote:
0s.gif Op donderdag 29 november 2018 21:00 schreef Jellereppe het volgende:
Tuurlijk, op die fiets. Als de Syrirs met geld over de brug komen dan is het natuurlijk een compleet ander verhaal. Ze kunnen veel zelf doen met hun eigen handen. Alleen materiaal en specialistische werk hebben ze buitenlanders voor nodig.
Voor materiaal heb je eerst nog geld nodig. Dat heeft de Syrische overheid nou net niet. Zelfs met dwangarbeid kom je er vrijwel niet zonder floes.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_183446978
quote:
1s.gif Op donderdag 29 november 2018 21:14 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Voor materiaal heb je eerst nog geld nodig. Dat heeft de Syrische overheid nou net niet. Zelfs met dwangarbeid kom je er vrijwel niet zonder floes.
Helaas. Ze kunnen kijken wat de Syrische gemeenschap zelf kan ophoesten, geld lenen van vriendelijke landen. En dan stukje bij beetje de boel opknappen naar gelang de financile draagkracht. Het duurt dan langer maar is niet anders.

[ Bericht 12% gewijzigd door Jellereppe op 29-11-2018 21:29:43 ]
pi_183447895
BreakingNLive twitterde op donderdag 29-11-2018 om 22:00:30 BREAKING UPDATE: Aerial attack on Syria ongoing. Israel likely responsible. Nearly an hour of constant bombardment. Syrian air defense systems working around the clock, with possible interceptions. Unconfirmed reports of an Israeli military jet shot down over SyriaDeveloping... reageer retweet
Conflicts twitterde op donderdag 29-11-2018 om 22:01:07 BREAKING: IDF says looking into reports of projectile landing in Golan Heights, amid reports of Syrian air-defenses engaging targets near Damascus - @i24NEWS_EN reageer retweet
  Moderator donderdag 29 november 2018 @ 22:20:42 #104
304498 crew  Nibb-it
Dirc die maelre
pi_183448366
Blijkbaar zijn de luchtaanvallen nog altijd gaande?
pi_183448431
quote:
0s.gif Op donderdag 29 november 2018 22:20 schreef Nibb-it het volgende:
Blijkbaar zijn de luchtaanvallen nog altijd gaande?
Intel_sky twitterde op donderdag 29-11-2018 om 22:17:51 The 🇮🇱 air strikes on 🇸🇾 #Syria is not OVER yet. The #IAF ✈ tanker aircraft still ACTIVE in the south!!! Duration: 2:49:49https://t.co/R6h6CRPbP2 reageer retweet
pi_183448532
Conflicts twitterde op donderdag 29-11-2018 om 22:26:27 MORE: IDF denies reports of Israeli plane being hit by Syrian air-defenses but confirms report of projectile falling in Golan Heights - @AAhronheim reageer retweet
pi_183448650
quote:
0s.gif Op donderdag 29 november 2018 22:27 schreef Infection het volgende:
Conflicts twitterde op donderdag 29-11-2018 om 22:26:27 MORE: IDF denies reports of Israeli plane being hit by Syrian air-defenses but confirms report of projectile falling in Golan Heights - @AAhronheim reageer retweet
Als get Israel niet is, wie wel?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183448689
quote:
0s.gif Op donderdag 29 november 2018 21:13 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Een beroep op nationalistische en revolutionaire gevoelens voor een betere toekomst. Uiteraard moet wel voor eten en onderdak worden gezorgd. De Syrirs moeten eerst een basis opbouwen voordat ze weer denken aan leven volgens het kapitalistische systeem.
Eten onderdak verzekering kinderen moeten naar school. Enz. Enz. :P

Syri heeft een Marshall plan nodig. Alleen is Marshall voorlopig nergens te bekennen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183448692
quote:
10s.gif Op donderdag 29 november 2018 22:33 schreef Slayage het volgende:

[..]

Als get Israel niet is, wie wel?
Dit gaat alleen om het zogenaamde vliegtuig wat neergehaald was.
  Moderator donderdag 29 november 2018 @ 22:35:19 #110
304498 crew  Nibb-it
Dirc die maelre
pi_183448703
quote:
10s.gif Op donderdag 29 november 2018 22:33 schreef Slayage het volgende:

[..]

Als get Israel niet is, wie wel?
Het is een gerucht dat bij Spoetnik en TASS vandaan komt. Neem het maar met een emmer zout.
pi_183448873
quote:
0s.gif Op donderdag 29 november 2018 22:34 schreef Infection het volgende:

[..]

Dit gaat alleen om het zogenaamde vliegtuig wat neergehaald was.
Vliegtuig neergehaald heb ik niet langs zien komen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183448907
quote:
10s.gif Op donderdag 29 november 2018 22:43 schreef Slayage het volgende:

[..]

Vliegtuig neergehaald heb ik niet langs zien komen.
Staat toch echt in die tweets.
pi_183451261
quote:
0s.gif Op donderdag 29 november 2018 21:15 schreef Jellereppe het volgende:
Helaas. Ze kunnen kijken wat de Syrische gemeenschap zelf kan ophoesten, geld lenen van vriendelijke landen. En dan stukje bij beetje de boel opknappen naar gelang de financile draagkracht. Het duurt dan langer maar is niet anders.
Dan rest het regime met name Iran en Rusland qua wederopbouw. Rusland heeft volgens mij nog weinig echte interesse daarin getoond. Iranirs wel. Met name zakenmannen. Maar welke draagkracht men daarvoor heeft als Iraans regime kan je vraagtekens bij stellen nu zij met zeer zware sancties hebben te maken. En Iraanse zakenmannen zullen het toch ook bekijken als een zakelijke investering; hoe interessant is die in Syri?

Zonder hulp van de internationale gemeenschap gaat het echt heel erg lastig worden.

Gigantische nieuwe luxe wijk in Damascus wordt nu gebouwd, zie filmpje van staatstelevisie;

3D-filmpje van Marota City hoe het zou moeten worden;
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_183451263
quote:
10s.gif Op donderdag 29 november 2018 22:34 schreef Slayage het volgende:

Eten onderdak verzekering kinderen moeten naar school. Enz. Enz. :P

Syri heeft een Marshall plan nodig. Alleen is Marshall voorlopig nergens te bekennen.

Daarvoor zit Assad in de weg. Mbt grote hulp van internationale gemeenschap. Om die wel te krijgen moet hij vervangen worden. Kunnen ze zo uit onderhandelen en dan stroomt de hulp binnen. Regime is toch al gered en Iraanse en Russische belangen safe.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_183454191
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 november 2018 05:34 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Daarvoor zit Assad in de weg. Mbt grote hulp van internationale gemeenschap. Om die wel te krijgen moet hij vervangen worden. Kunnen ze zo uit onderhandelen en dan stroomt de hulp binnen. Regime is toch al gered en Iraanse en Russische belangen safe.
ja maar "assad of we verbranden het land" ;(

dan is het de vraag is het regime bereid om hem op te offeren?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183454292
Vroeg me al af hoe het vandaag de dag in Syri gaat. :)
pi_183454326
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 november 2018 05:32 schreef Aloulu het volgende:

Gigantische nieuwe luxe wijk in Damascus wordt nu gebouwd, zie filmpje van staatstelevisie;

3D-filmpje van Marota City hoe het zou moeten worden;
wie moet dat betalen? :D
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183502230
quote:
With back-to-back trade fairs held in Damascus this month, Syria is hoping to jumpstart reconstruction of its devastated cities by inviting international investors to take part in lucrative opportunities. Arnous said 270 companies from 29 countries are taking part in this year's exhibition despite the sanctions imposed on Syrian. Most of the companies participating in the four-day exhibition are Syrian, followed by Lebanese and Iranian exhibitors. Most of the companies participating in the four-day exhibition are Syrian, followed by Lebanese and Iranian exhibitors. The exhibition is being held at the Damascus International Fairgrounds near the airport, not far from wrecked former rebel strongholds. Israel struck targets near the airport last month.

Although 38 Russian companies took part in the Damascus International Fair last month, only one made it to Tuesday's opening. Russia is a key ally of Assad, and its military support, starting in 2015, has helped turn the tide in his favor. Russian President Vladimir Putin has been lobbying for Western aid funding, while helping Assad prepare for an assault on the last rebel stronghold of Idlib, in northwestern Syria.

Anisimov Valeriy, who works for the Russian petrochemical firm JSC Promcatalys, says it hopes to tap into the underserved market but has yet to find a way around the sanctions. He said he was hoping to speak with other business people at the conference about transferring money into and out of Syria. Russian companies face competition from China, which is making serious, if cautious, efforts to snap up reconstruction offers.

Tarif Nahhas, the Syrian representative of the Chinese Truemax engineering solutions company, said China is still trying to find its way in Syria, with many companies worried about security and stability. He said exhibitions like these help company representatives assess the situation on the ground for themselves.
https://www.foxnews.com/w(...)pite-massive-hurdles

[ Bericht 1% gewijzigd door Jellereppe op 02-12-2018 22:44:28 ]
pi_183505770
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 november 2018 05:32 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Dan rest het regime met name Iran en Rusland qua wederopbouw. Rusland heeft volgens mij nog weinig echte interesse daarin getoond. Iranirs wel. Met name zakenmannen. Maar welke draagkracht men daarvoor heeft als Iraans regime kan je vraagtekens bij stellen nu zij met zeer zware sancties hebben te maken. En Iraanse zakenmannen zullen het toch ook bekijken als een zakelijke investering; hoe interessant is die in Syri?

Zonder hulp van de internationale gemeenschap gaat het echt heel erg lastig worden.

Gigantische nieuwe luxe wijk in Damascus wordt nu gebouwd, zie filmpje van staatstelevisie;

3D-filmpje van Marota City hoe het zou moeten worden;
Interessant project voor beleggers lijkt me. Je kan waarschijnlijk goedkoop instappen, en dikke winsten halen in de toekomst.
pi_183505790
Doe mij 3000 euro netto per maand, en een hele knappe Arabische vrouw van 21 en ik zou best willen overwegen om in een nieuwbouw penthouse te wonen in Damascus.
pi_183506073
quote:
A luxury city shows blueprint for Syria's rebuilding plans

HAS506-108_2018_084258_hd.jpgIn this Oct. 8, 2018 photo, a bulldozers excavates at the building site of Marota City, as Syria's largest investment project is known, in southwestern Damascus, Syria. Construction is underway on the luxury development of residential high-rises and shopping centers -- the blueprint for the Syrian government's rebuilding of areas devastated by war. Critics say President Bashar Assad is using such plans to engineer demographic change and consolidate his post-war power. (AP Photo/Hassan Ammar)

DAMASCUS, Syria – At a building site in Damascus, trucks and bulldozers zigzag back and forth ferrying sand and stones for a luxury development of residential high-rises and shopping centres.

The area was up until recently a working-class neighbourhood of informal settlements and irregular housing running through orchards and farmland — one that early on in Syria’s conflict was a hub for protests against the government. Over the past year, thousands of residents have been evicted and their property razed to make way for the multimillion-dollar project that promises to be the new commercial centre for the capital.

Marota City, as Syria’s largest investment project is known, is seen as setting the blueprint for how the government will undertake the ambitious rebuilding of areas devastated in the nearly eight-year civil war.

The government is using controversial new property laws to create zones where partnerships of the government and businessmen take ownership of neighbourhoods and redevelop them. Officials say the projects aim at re-planning slums and destroyed areas and attracting private investors to join the massively expensive task of reconstruction.

Critics say President Bashar Assad is using such projects to consolidate post-war power, expropriate property and reshape Syria’s demographics by pushing out impoverished communities seen as centres of opposition support and replacing them with wealthier ones more likely to be loyalists.

The 53-year old president has survived the war, using help from allies Russia and Iran to crush an armed rebellion that aimed to oust him.

The Marota project lies at the heart of Syria’s tangled web of politics and rebuilding. Having recaptured the country’s key cities from the opposition, the government says it is now time to focus on rebuilding. But Western countries, including the United States, say they will not commit any funds to reconstruction without real progress on a political settlement.

The plan for upscale apartments and glossy malls in Damascus can seem particularly jarring with the enormous destruction in former rebel-held areas just a few miles away and in the rest of the country, where entire city blocks lie crumped, in scenes reminiscent of World War II.

Marota is being built over a southwestern neighbourhood called Basateen al-Razi that grew up on farmlands over the past decades as poorer Syrians moved in from the countryside and built unlicensed housing. The district saw anti-government protests in 2012, but they were swiftly suppressed in a crackdown, and the area was relatively untouched by the war’s destruction.

The project was approved in 2012 with a legislative law known as Decree No. 66, which authorized the government to redevelop slum dwellings and illegal housing areas in the capital.

This allowed the Damascus governorate to evict the population, which has largely dispersed to other, inexpensive parts of the capital, and level the district.

The project is managed chiefly by the Syrian government, under a joint-stock company called Cham Holding established in 2016 and owned by the Damascus governorate. It has attracted investments from businessmen known to have close ties to the Syrian leadership, including Samer Foz, a wealthy entrepreneur whose name became well known during the war and who recently bought majority shares in the landmark Four Seasons hotel in the capital. The company is also said to be linked to Rami Makhlouf, Assad’s cousin and one of Syria’s most powerful businessmen.

“I expect the commercial centre to shift here,” says Nasouh Nabolsi, chief executive officer for Damascus Cham holding, the company undertaking the management, construction and investment works.

Speaking to The Associated Press at the company’s stylish headquarters adjacent to the building site, he said the company has so far spent the equivalent of $70 million on infrastructural works for the 2.14 million square meter development. Construction is expected to begin before the end of the year. The project will provide 12,000 housing units for an estimated 60,000 residents.

Marota will be followed by a similar project further south on an area four times bigger, called Basilia City, Nabolsi said, adding that plans to develop these areas existed before the Syrian conflict erupted in 2011.

In April, the government passed controversial property Law No. 10, which expanded the geographic scope of decree 66 beyond Damascus to the rest of the country and extended it from informal settlements to regularly registered property.

Under Law 10, residents initially had just 30 days to prove that they own property in redevelopment zones in order to receive shares in the projects or alternative plots of land; otherwise, ownership will be transferred to the local government.

The law created panic among refugees abroad, many of whom had lost property deeds or could not return to prove ownership. After an international outcry, Syria’s foreign minister announced in June that the 30-day filing period would be extended to a year. Last month, a U.N. official said Syria’s government has withdrawn the law, citing Russia for the information.

However, there is no sign that the law has been formally amended or confirmation that it has been withdrawn.

At least four former-rebel held areas in and around the capital are now being considered for redevelopment under Law 10. They include Barzeh, Jobar, Daraya and Qaboun, where major demolitions are already underway, according to a Human Rights Watch investigation.

Sara Kayyali, Syria researcher at HRW, said the fact that the designated areas are all former rebel-held bastions and the lack of transparency around the property laws only exacerbates suspicions.

“The government’s urban planning laws are often used to confiscate the property of residents, leave them without any alternative housing and never provide them with compensation, so violating their property rights on more than one level,” she told the AP.

A resident of Damascus’ Mazzeh neighbourhood whose family owns property in nearby Basateen al-Razi and closely follows the subject said the new property laws were not necessarily a bad thing, but the implementation gives the impression that the government is driving out poor residents and attracting the rich.

She said demolitions started without the provision of alternative housing, and rental money offered was often insufficient to rent within Damascus. She spoke on condition of anonymity for security concerns.

Nabolsi rejects the claims and argues that everyone has been more than fairly compensated.

He said there is nothing wrong with developing society, adding that the Syrian crisis was fueled by poor people who were exploited.

“The mistake of the government is that it did not develop these areas and let them transform into illegal housing areas, and we paid a high price for this.”

Kayyali said there is concern that the laws will be used as a form of “collective punishment” against government opponents and dispossess the poor.

“It’s going to exacerbate the socio-economic imbalance that was actually one of the causes of the uprising,” she said.

___

Associated Press writers Hiba Dlewati in Beirut and Albert Aji in Damascus, Syria, contributed to this report.
https://www.680news.com/2(...)as-rebuilding-plans/
pi_183507370
quote:
Businessman Samer Foz zit hierachter. In staat van beschuldiging in Turkije voor liquidatie van een Egyptische zakenman die met hem een deal had voor 15milj dollar aan graan. Maar die graan hem nooit leverde en erna is afgemaakt. Die zaak loopt nog in Turkije. Hij heeft overigens ook de Turkse nationaliteit.

Hij heeft of schijnt graan van Isis gekocht te hebben en als Russisch graan verkocht te hebben aan het Syrische regime.

Rijk geworden na de revolutie. En de grote zakenman die zogenaamd onafhankelijk van de Assads in constructie zit. Omdat die niet sancties aan zijn broek heeft verantwoordelijk voor binnenhalen van buitenlandse investeringen in het heropbouwen van Syri.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_183524699
quote:
1s.gif Op maandag 3 december 2018 00:43 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Businessman Samer Foz zit hierachter. In staat van beschuldiging in Turkije voor liquidatie van een Egyptische zakenman die met hem een deal had voor 15milj dollar aan graan. Maar die graan hem nooit leverde en erna is afgemaakt. Die zaak loopt nog in Turkije. Hij heeft overigens ook de Turkse nationaliteit.

Hij heeft of schijnt graan van Isis gekocht te hebben en als Russisch graan verkocht te hebben aan het Syrische regime.

Rijk geworden na de revolutie. En de grote zakenman die zogenaamd onafhankelijk van de Assads in constructie zit. Omdat die niet sancties aan zijn broek heeft verantwoordelijk voor binnenhalen van buitenlandse investeringen in het heropbouwen van Syri.
Ach, witteboordencriminaliteit is normaal in die posities. Europeanen en Amerikanen in hoge posities stelen ook links en rechts om over belastingontduiking maar niet te spreken. Hij helpt hier Syri mee verder (mag men hopen) en dat is het belangrijkste voor Damascus.

[ Bericht 3% gewijzigd door Jellereppe op 03-12-2018 23:30:10 ]
pi_183604401
'Syri en Rusland verzonnen gifgasaanval rebellen om bestand te laten wankelen';

https://nos.nl/artikel/22(...)-laten-wankelen.html
  zaterdag 8 december 2018 @ 15:36:05 #125
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_183606485
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2018 13:24 schreef gynaika het volgende:
'Syri en Rusland verzonnen gifgasaanval rebellen om bestand te laten wankelen';

https://nos.nl/artikel/22(...)-laten-wankelen.html
NOS "berichtgeving" over Syri :'(
pi_183608687
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 december 2018 15:36 schreef Richestorags het volgende:

[..]

NOS "berichtgeving" over Syri :'(
Ja, niet alleen berichtgeving over Syri. Je merkt het heel duidelijk als wat dieper in bepaalde casussen zit dat de berichtgeving gekleurd en veel tekort komt. Zeer en zeer teleurgesteld in wat moet doorgaan voor de top echelon van Nederlandse media. Beter houden ze het bij berichtgeving over Sinterklaas en Zwarte Piet. Troep.

[ Bericht 1% gewijzigd door Jellereppe op 08-12-2018 18:17:26 ]
pi_183609965
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2018 18:10 schreef Jellereppe het volgende:

[..] de top echelon van Nederlandse media.
Wat?
pi_183610007
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2018 18:10 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Ja, niet alleen berichtgeving over Syri. Je merkt het heel duidelijk als wat dieper in bepaalde casussen zit dat de berichtgeving gekleurd en veel tekort komt. Zeer en zeer teleurgesteld in wat moet doorgaan voor de top echelon van Nederlandse media. Beter houden ze het bij berichtgeving over Sinterklaas en Zwarte Piet. Troep.
Hear, hear
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183622445
dus de amerikanen willen alle sdf gebieden overdragen aan de turken? :s)

dlockyer twitterde op zondag 09-12-2018 om 09:03:10 US Syrian envoy Jeffrey declared #Manbij agreement could be a model for peace all over Syria He hoped to see Manbij Roadmap implemented by the end of the year and US would assure YPG withdrawal from the City and no presence in local councils nor military personnel via @RaqqaPost https://t.co/XeeyXIq07P reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183622731
quote:
10s.gif Op zondag 9 december 2018 12:18 schreef Slayage het volgende:
dus de amerikanen willen alle sdf gebieden overdragen aan de turken? :s)

dlockyer twitterde op zondag 09-12-2018 om 09:03:10 US Syrian envoy Jeffrey declared #Manbij agreement could be a model for peace all over Syria He hoped to see Manbij Roadmap implemented by the end of the year and US would assure YPG withdrawal from the City and no presence in local councils nor military personnel via @RaqqaPost https://t.co/XeeyXIq07P reageer retweet
echt megolen als ze dat gaan doen
pi_183622888
quote:
1s.gif Op maandag 3 december 2018 00:43 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Businessman Samer Foz zit hierachter. In staat van beschuldiging in Turkije voor liquidatie van een Egyptische zakenman die met hem een deal had voor 15milj dollar aan graan. Maar die graan hem nooit leverde en erna is afgemaakt. Die zaak loopt nog in Turkije. Hij heeft overigens ook de Turkse nationaliteit.

Hij heeft of schijnt graan van Isis gekocht te hebben en als Russisch graan verkocht te hebben aan het Syrische regime.

Rijk geworden na de revolutie. En de grote zakenman die zogenaamd onafhankelijk van de Assads in constructie zit. Omdat die niet sancties aan zijn broek heeft verantwoordelijk voor binnenhalen van buitenlandse investeringen in het heropbouwen van Syri.
Kortom: een zakenman die meedoet met het opportunistische spelletje, waar vrijwel iedereen aan meedoet.
pi_183622928
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 12:36 schreef ZwolseVlag11 het volgende:

[..]

echt megolen als ze dat gaan doen
zal wel niet hoor, maar die draai kan je wel geven aan de tweet :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183633249
quote:
10s.gif Op vrijdag 30 november 2018 11:22 schreef Slayage het volgende:

[..]

"assad of we verbranden het land"
sowieso
pi_183633299
quote:
10s.gif Op vrijdag 30 november 2018 11:30 schreef Slayage het volgende:

[..]

wie moet dat betalen? :D
Sjiietishe zakenmannen uit Khaleej.....
pi_183633523
quote:
1s.gif Op zondag 9 december 2018 23:38 schreef Gilgamesh-X het volgende:

[..]

Sjiietishe zakenmannen uit Khaleej.....
De Iranirs moeten vooral de eigen bevolking naar de zin houden. Geen overbodige luxe als je bekijkt wat er allemaal in Syri is gebeurd ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183633655
quote:
10s.gif Op zondag 9 december 2018 23:58 schreef Slayage het volgende:

[..]

De Iranirs moeten vooral de eigen bevolking naar de zin houden. Geen overbodige luxe als je bekijkt wat er allemaal in Syri is gebeurd ;)
Khaleej= Saudi Arabia, Kuwait, the United Arab Emirates, Qatar, Bahrain, and Oman.
pi_183633763
quote:
1s.gif Op maandag 10 december 2018 00:07 schreef Gilgamesh-X het volgende:

[..]

Khaleej= Saudi Arabia, Kuwait, the United Arab Emirates, Qatar, Bahrain, and Oman.
Ach soooo

Dat moet blijken uiteraard.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')