abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_182612354
Syrië

Syrië is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. De Syrische oppositie in binnen- en buitenland inclusief de Koerden hebben niet deelgenomen aan deze verkiezingen. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Vele tienduizenden mensen kwamen daarbij om het leven. Zo vader, zo zoon. Nadat eind 2010 in Tunesië demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syrië. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten. Vele Syrische soldaten deserteerden en sloten zich aan bij het Vrije Syrische Leger omdat ze naar eigen zeggen niet op demonstranten wilden schieten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. De vraag is dan ook hoe democratisch dit is, aangezien de Koerden, een etnische minderheid zo geen etnische partij kunnen oprichten, en de moslimbroederschap kan ook niet meedoen terwijl ze over een groot aantal aanhangers beschikken binnen Syrië. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 400.000 doden gevallen. Etnische en religieuze groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syrië bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syrië, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA (Free Syrian Army) + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA (Syrian Arab Army) en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurde gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syrië
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syrië heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida, tegenwoordig beter bekend als HTS (Hayaat Tahrir Shaam), zogenaamd de banden verbroken met Al Qaida.

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie die zowel in Irak als in Syrië opereert. Volgens eigen zeggen komen ze op voor de soennieten in Irak en Syrië, dus hun meeste slachtoffers zijn voornamelijk niet-soennieten. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart, bijna iedereen dus.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordanië, Libië, VAE, Saudi-Arabië en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syrië met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syrië
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syrië

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Inmiddels zijn de jezidische gebieden in Irak heroverd op IS, en zijn er duizenden Amerikaanse soldaten actief in Irak ondanks dat Obama geen boots on the ground wilde en juist de troepen wilde weghalen uit Irak (belofte van hem tijdens de Amerikaanse verkiezingen in 2008).


Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syrië bestaat.

Inmiddels heeft IS grote stukken grondgebied in Irak en Syrië verloren. Het kalifaat is territoriaal verslagen, maar nog niet militair. De verwachting is dat IS ondergronds doorgaat met hit and run aanvallen tegen Iraakse soldaten/pro-regerinsmilities en aanslagen gericht tegen sjiieten in Bagdad.


Kaart van de huidige militaire situatie
Paars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul


Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syrië
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyriërs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creëren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_182612426
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2018 15:43 schreef HSG het volgende:

[..]

Iets naar Moskou afbuigen wat door ons is veroorzaakt?
Moskou en Teheran wilden graag dat het regime zou voortleven. Gefeliciteerd, zou ik zeggen. Nu wel verantwoordelijkheid nemen voor het geboekte resultaat ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_182612865
quote:
10s.gif Op vrijdag 19 oktober 2018 16:06 schreef Slayage het volgende:

[..]

Moskou en Teheran wilden graag dat het regime zou voortleven. Gefeliciteerd, zou ik zeggen. Nu wel verantwoordelijkheid nemen voor het geboekte resultaat ;)
Klopt want niemand zit te wachten op nog een Irak of Libië.
Ô mon citoyens vous serez unis.
  Moderator zaterdag 20 oktober 2018 @ 11:39:44 #4
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_182626500
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2018 15:43 schreef HSG het volgende:

[..]

Iets naar Moskou afbuigen wat door ons is veroorzaakt?
ja waarom niet, de Russen zijn net zo goed verantwoordelijk en als ze daar de grote jongen willen uit gaan hangen dan mag dat best een lusten+lasten verhaal zijn natuurlijk
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_182666223
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 oktober 2018 11:39 schreef sp3c het volgende:

[..]

ja waarom niet, de Russen zijn net zo goed verantwoordelijk en als ze daar de grote jongen willen uit gaan hangen dan mag dat best een lusten+lasten verhaal zijn natuurlijk
Precies.
pi_182687850
isis is weer bezig met slick propaganda materiaal vanuit irak.

Seamus_Malek twitterde op zondag 21-10-2018 om 18:47:57 #ISIS in #Iraq has released a video from their Dijlah province (southern Nineveh, northern Salahuddin), their first in exactly a year.Thread below. ↓ reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_182717442
knip
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 29 oktober 2018 @ 01:00:11 #13
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_182807683
SDF lekker aan het falen zonder Amerikaanse luchtsteun? ISIS schijnt bij de Eufraat de Iraakse grens alweer te hebben bereikt.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_182811572
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 01:00 schreef Szura het volgende:
SDF lekker aan het falen zonder Amerikaanse luchtsteun? ISIS schijnt bij de Eufraat de Iraakse grens alweer te hebben bereikt.
VivaRevolt twitterde op zondag 28-10-2018 om 21:12:53 The International Coalition is bringing Tanks and Heavy Weaponry for the first time in Deir Ez Zor's Countryside ever ,since YPG entry into the area in 2017 reageer retweet
4rj1n twitterde op maandag 29-10-2018 om 10:03:28 SDF sends YPG forces to replace DMC in the fight against ISIS in Hajin. https://t.co/tOqdp2F4bN reageer retweet
SyriacMFS twitterde op maandag 29-10-2018 om 09:30:39 #Syriac Military Council, MFS also is sending special forces as reinforcements with the SDF amid ongoing hard battle against ISIS in the various fronts in the Deir ez Zor region for the total liberation of the area and safety of the population with @coalition & @CENTCOM. https://t.co/qbQlPVeZnZ reageer retweet
we zien elke keer wat er gebeurt, wanneer het slecht weer is en er geen luchtsteun is.

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_182811662
quote:
10s.gif Op maandag 29 oktober 2018 10:41 schreef Slayage het volgende:

[..]

VivaRevolt twitterde op zondag 28-10-2018 om 21:12:53 The International Coalition is bringing Tanks and Heavy Weaponry for the first time in Deir Ez Zor's Countryside ever ,since YPG entry into the area in 2017 reageer retweet
4rj1n twitterde op maandag 29-10-2018 om 10:03:28 SDF sends YPG forces to replace DMC in the fight against ISIS in Hajin. https://t.co/tOqdp2F4bN reageer retweet
SyriacMFS twitterde op maandag 29-10-2018 om 09:30:39 #Syriac Military Council, MFS also is sending special forces as reinforcements with the SDF amid ongoing hard battle against ISIS in the various fronts in the Deir ez Zor region for the total liberation of the area and safety of the population with @coalition & @CENTCOM. https://t.co/qbQlPVeZnZ reageer retweet
we zien elke keer wat er gebeurt, wanneer het slecht weer is en er geen luchtsteun is.

[ afbeelding ]
Deden de Duitsers ook tijden de slag om de Ardennen en slecht weer duurt niet eeuwen.
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_182853965
toffe video van russen die de navo in de gaten houden

"Russian video of refueling of French Dassault Rafale over Syria"

vezhlivo twitterde op woensdag 31-10-2018 om 11:23:47 Дозаправка французских истребителей Dassault Rafale в небе Сирии глазами российского летчика https://t.co/PB8YxlluAI reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_182865511
de timing van de escalatie vanuit de turken is weird, daags voor de start de gezamenlijke turks/amerikaanse patrouilles in manbij.

Charles_Lister twitterde op woensdag 31-10-2018 om 16:50:15 The #YPG/#SDF has suspended its “final” counter-#ISIS offensive, in #Hajin, eastern #Syria - blaming #Turkey's shelling of #Kobani & #TelAbyad.Notably, the suspension also comes after the #YPG#SDF had struggled to advance against #ISIS - taking heavy losses, repeatedly. https://t.co/c5QDy7su3E reageer retweet
Charles_Lister twitterde op woensdag 31-10-2018 om 17:08:22 The #YPG/#SDF’s offensive on the Hajin pocket -- ostensibly a small town & a patch of desert to the #Iraq border -- began 7.5 weeks ago & has advanced little.700 #YPG “special forces”reinforcements (from northern #Aleppo & #Raqqa) just arrived, after heavy weekend losses. reageer retweet
VivaRevolt twitterde op woensdag 31-10-2018 om 16:25:09 Confirmed Exclusive: The Turkish Army has notified the Forces of Euphrates Shield and Olive Branch in Afrin and North Aleppo countrysides,to enlist the names of those fighters and groups who want to participate in a ground military operation east of the Euphrates River reageer retweet


[ Bericht 16% gewijzigd door Slayage op 31-10-2018 21:48:42 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_182872091
quote:
10s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 12:01 schreef Slayage het volgende:
toffe video van russen die de navo in de gaten houden

"Russian video of refueling of French Dassault Rafale over Syria"

vezhlivo twitterde op woensdag 31-10-2018 om 11:23:47 Дозаправка французских истребителей Dassault Rafale в небе Сирии глазами российского летчика https://t.co/PB8YxlluAI reageer retweet
locatie van de interceptie diep in sdf gebied

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 1 november 2018 @ 11:40:29 #20
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_182873670
Nu de SDF zich terugtrekt moet de SAA dan maar de Eufraat oversteken en ISIS maar vernietigen?

Of zou de nieuwe Iraakse regering wel schijt hebben aan de eisen van de VS en de milities de grens te laten oversteken om ISIS te klappen en de grensovergang bij Al Qaim/Abukamal eindelijk te kunnen openen?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_182874026
Wil niet erg vlotten in Idlib he?
pi_182874284
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2018 11:40 schreef Szura het volgende:
Nu de SDF zich terugtrekt moet de SAA dan maar de Eufraat oversteken en ISIS maar vernietigen?
*O*
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_182874311
ojee!

bdrhmnhrk twitterde op donderdag 01-11-2018 om 11:48:19 Turkish forces evacuated one of their locations in southern Jarablus, allegedly to move into Menbij. https://t.co/S4NcZ2wYg2 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_182874328
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2018 11:56 schreef WammesWaggel het volgende:
Wil niet erg vlotten in Idlib he?
vlotten met wat?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_182874398
quote:
10s.gif Op donderdag 1 november 2018 12:12 schreef Slayage het volgende:

[..]

vlotten met wat?
Het offensief van de Almachtige Slavische bomvogels en de Shia geweerpoppetjes.

De belofte op vuurwerk was indrukwekkender dan de facts on the ground.
pi_182874703
quote:
10s.gif Op donderdag 1 november 2018 12:15 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Het offensief van de Almachtige Slavische bomvogels en de Shia geweerpoppetjes.

De belofte op vuurwerk was indrukwekkender dan de facts on the ground.
kameraad poetin en broeder erdo hebben anders besloten ;(

onduidelijk wat er nu gaande is achter de schermen. toen het zuidelijk front viel was de vraag wie aan de beurt was om het regime te lijf te gaan idlib of sdf? het leek aanvankelijk idlib, maar die vlieger ging niet op.
sdf vs regime front ligt al een tijdje op zijn gat. vanuit turks POV is die status quo heel gevaarlijk omdat het een risico impliceert van een amerikaanse PKK protectoraat met een grote olie voorraad. het ziet er momenteel naar uit dat de turken die status quo willen doorbreken. ik vraag me af hoeveel backing ze hebben in deze.

Acemal71 twitterde op donderdag 01-11-2018 om 12:21:38 TRT reports from Dadat, subdistrict of #Manbij. The reporter says #US soldiers are removing #YPG/#PKK flags and banners in the city while joint patrols between US and Turkish soldiers in the city is imminent. #Syriahttps://t.co/HGllIL8GNt reageer retweet


[ Bericht 17% gewijzigd door Slayage op 01-11-2018 12:33:12 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 1 november 2018 @ 16:03:36 #28
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_182879869
quote:
1s.gif Op donderdag 1 november 2018 16:03 schreef Szura het volgende:

[..]

Wel grappig als uiteindelijk zou blijken dat Turkije na jaren miskleunen ineens op het goede paard blijkt te wedden en de VS zich volledig isoleert (met Israël).
Dat zou een fascinerende plottwist zijn :p
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_182880161
quote:
10s.gif Op donderdag 1 november 2018 16:07 schreef Slayage het volgende:

[..]

Dat zou een fascinerende plottwist zijn :p
Voor zolang het duurt :P
pi_182881497
quote:
10s.gif Op donderdag 1 november 2018 16:18 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Voor zolang het duurt :P
Mocht het in de toekomst de verkeerde paard blijken zal erdo gewoon weer draaien. Is ie wel gewend ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_182898948
nice! if true :P

QalaatAlMudiq twitterde op vrijdag 02-11-2018 om 14:38:46 #Syria: military preparations for possible Offensive vs #SDF & #YPG are confirmed. reageer retweet
gisteren die raid van nusra op een regime stelling, en vandaag deze shit van het regime

Charles_Lister twitterde op vrijdag 02-11-2018 om 14:20:52 BIG escalation in northwest #Syria, and on a #Friday of all days.- 10+ civilians killed in an artillery volley that struck the IDP-laden town of #Jarjanaz in #Idlib. Several children amongst the dead. Most images too graphic to share.https://t.co/9LEWzDE3Tp reageer retweet
en aan de andere kant

QalaatAlMudiq twitterde op vrijdag 02-11-2018 om 10:36:44 #Syria: #Morek crossing (M5 Highway) between Rebel & Assad-held areas has been reopened this morning. https://t.co/8y79LJjyXi https://t.co/9e0zGMPHph reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_182905776
Overeenkomsten?...

Het kan niet uitblijven:

Acht doden bij aanvallen van Syrisch bewind op “gedemillitariseerde zone”.

https://www.hln.be/nieuws(...)eerde-zone~a640528d/
pi_182961085
Nederlandse inlichtingendienst: “IS reorganiseert zich in Turkije”:

https://www.hln.be/nieuws(...)in-turkije~a9feb5ae/
pi_182972281
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2018 17:10 schreef gynaika het volgende:
Nederlandse inlichtingendienst: “IS reorganiseert zich in Turkije”:

https://www.hln.be/nieuws(...)in-turkije~a9feb5ae/
En de rest van de NAVO blijft gewoon naïef.
pi_182974442
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2018 08:05 schreef theunderdog het volgende:

[..]

En de rest van de NAVO blijft gewoon naïef.
de rest van PKK gedoogt of werkt samen met de PKK, maar dat benoemt de AIVD natuurlijk niet. sterker nog de turken krijgen zelfs verwijten: “Het is problematisch dat bij terrorismebestrijding de Turkse belangen niet altijd overeenkomen met de Europese prioriteiten”. no shit dat de turken meer aandacht hebben voor de PKK. isis zal voor de turken altijd een marginale dreiging zijn omdat de isis ideologie slechts een marginale groep turken aanspreekt, de PKK aan de andere kant, spreekt miljoenen turken aan en is zelfs vertegenwoordigd in het turkse parlement.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_182974499
Charles_Lister twitterde op maandag 05-11-2018 om 22:14:57 Situation in NW #Syria is escalating, both above & under the surface.Multiple attacks by pro-AQ groups over weekend, plus #HTS & #NLF retaliation for regime's Friday bombing of #Jarjanaz, which killed 10 civilians.Now, #Russia-backed pro-regime forces are preparing for ops. reageer retweet
Charles_Lister twitterde op maandag 05-11-2018 om 22:24:24 For @MiddleEastInst's Monday Briefing, I wrote about rising tensions across north #Syria - NW: jihadis, #Turkey proxies & pro-regime forces all violating ceasefire.- NE: #Turkey firing on #SDF in #TelAbyad & #Kobane; #YPG firing back; #ISIS ops paused.https://t.co/kjN4muJdgV https://t.co/HcFqojgPzi reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_182975011
quote:
10s.gif Op dinsdag 6 november 2018 11:11 schreef Slayage het volgende:

[..]

de rest van PKK gedoogt of werkt samen met de PKK, maar dat benoemt de AIVD natuurlijk niet. sterker nog de turken krijgen zelfs verwijten: “Het is problematisch dat bij terrorismebestrijding de Turkse belangen niet altijd overeenkomen met de Europese prioriteiten”. no shit dat de turken meer aandacht hebben voor de PKK. isis zal voor de turken altijd een marginale dreiging zijn omdat de isis ideologie slechts een marginale groep turken aanspreekt, de PKK aan de andere kant, spreekt miljoenen turken aan en is zelfs vertegenwoordigd in het turkse parlement.
Top vergelijking ook echt. PKK is een verzetbeweging. Omdat Turkije niet op een fatsoenlijke manier kon omgaan met de Koerden.
pi_182975889
quote:
10s.gif Op dinsdag 6 november 2018 11:11 schreef Slayage het volgende:

[..]

de rest van PKK gedoogt of werkt samen met de PKK, maar dat benoemt de AIVD natuurlijk niet. sterker nog de turken krijgen zelfs verwijten: “Het is problematisch dat bij terrorismebestrijding de Turkse belangen niet altijd overeenkomen met de Europese prioriteiten”. no shit dat de turken meer aandacht hebben voor de PKK. isis zal voor de turken altijd een marginale dreiging zijn omdat de isis ideologie slechts een marginale groep turken aanspreekt, de PKK aan de andere kant, spreekt miljoenen turken aan en is zelfs vertegenwoordigd in het turkse parlement.
Ja je ziet PKK mensen verbranden, andersdenkenden kruisigen en executeren ect.
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_182975919
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2018 11:41 schreef theunderdog het volgende:

Top vergelijking ook echt. PKK is een verzetbeweging. Omdat Turkije niet op een fatsoenlijke manier kon omgaan met de Koerden.
isis is een organisatie dat in gewapende strijd is met de turken.
pkk is een organisatie dat in gewapende strijd is met de turken.

voor de turken is er geen verschil.

dat beide organisaties in den beginne een zekere terechte grieven hadden waarop ze hun ideologie stoelen, maakt hen niet minder verwerpelijk.

de pkk was een antwoord op de onderdrukkende politiek van de turkse staat in de jaren 80.

isis is ontsprongen uit al qaida in irak dat een antwoord was op de amerikaanse bezetting van irak en daarvoor was al qaida een reactie op de russische bezetting van afghanistan.

door te beroepen op hun oprechte grieven, kunnen we zo alle organisaties die verfoeilijke middelen gebruiken goedpraten.

zo hadden de duitsers aan het einde van de eerste wereldoorlog genoeg redenen om wraak te nemen op de buitenwereld. rechtvaardigt dat de middelen die ze hebben gebruikt tijdens de tweede wereld oorlog?

maar uiteraard is dit de zoveelste "verzetsbeweging vs. terreurorganisatie", het is maar wat je POV is welke label je toepast op een specifieke organisatie. zo was al qaida vanuit een westerse POV in de jaren 80 een verzetsorganisatie en veranderde het in de jaren 90 tot een terreurorganisatie.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_182976119
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2018 12:28 schreef HSG het volgende:

Ja je ziet PKK andersdenkenden executeren.
vaak zat. alleen worden deze liquidaties niet gemeld in de westerse media. waardoor de PKK tot op de dag van vandaag een romantische beeld heeft van een verzetsbeweging.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_182976129
quote:
10s.gif Op dinsdag 6 november 2018 12:42 schreef Slayage het volgende:

[..]

vaak zat. alleen worden deze liquidaties niet gemeld in de westerse media. waardoor de PKK tot op de dag van vandaag een romantische beeld heeft van een verzetsbeweging.
Het zijn vrijheidsstrijders.
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_182976136
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2018 12:42 schreef HSG het volgende:

[..]

Het zijn vrijheidsstrijders.
het is een kinderfeest
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_182976144
quote:
10s.gif Op dinsdag 6 november 2018 12:43 schreef Slayage het volgende:

[..]

het is een kinderfeest
Niemand wil onder het fascistische Erdogan-rijk leven.
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_182976153
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2018 12:43 schreef HSG het volgende:

[..]

Niemand wil onder het fascistische Erdogan-rijk leven.
daarom wint erdo sinds 2002 elke verkiezing
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_182976164
quote:
10s.gif Op dinsdag 6 november 2018 12:44 schreef Slayage het volgende:

[..]

daarom wint erdo sinds 2002 elke verkiezing
Fraude.
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_182976205
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2018 12:44 schreef HSG het volgende:

[..]

Fraude.
dat doet ie goed B:)B
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_182976216
quote:
10s.gif Op dinsdag 6 november 2018 12:47 schreef Slayage het volgende:

[..]

dat doet ie goed B:)B
Deed Hitler ook met alle gevolgen van dien.
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_182977168
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2018 12:43 schreef HSG het volgende:

[..]

Niemand wil onder het fascistische Erdogan-rijk leven.
Turken in Nederland en Duitsland wel, die stemmen massaal op The Erdo.
Maar doen het uiteindelijk toch niet :')
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')