quote:Op dinsdag 25 september 2018 14:25 schreef flipsen het volgende:
Keertje in Portugal, winter maar net lekker buiten in het zonnetje uit de wind. Glaasje verse jus, want gezond enzo. Beetje kletsen, genieten, dit dat alles. Komt er een groepje Nederlanders aan een tafeltje verderop zitten, bestellen ook verse jus, wat uit zo?n apparaat kwam:
[ afbeelding ]
Prima, verser kan niet toch? Dus wij kletsen wat door, bemerken grote ophef bij het andere groepje en horen een dame verbijsterd roepen: "Ieuw! Bij mij ook!" terwijl ze het glas met jus vol afgrijzen bekijkt. Ehm, ok Wij kijken in ons al bijna lege glas... allemaal (levende) witte wurmpjes onderin Ter compensatie konden we, je raadt het al, wel een nieuw glas verse jus krijgen Heel hard weggerend en de hele dag ervan overtuigd geweest dat het wel op kotsen zou uitlopen.
Maar niet ziek geworden
quote:Op vrijdag 28 september 2018 18:27 schreef Elvi het volgende:
De grootste tegenvaller was Shabu Shabu in Den Haag van binnen zag het er meer uit als Shabby Shabby maar dat terzijde.
Ik bestelde iets wat er op het plaatje uit zag als gewokte groenten met stukjes vlees en een saus. Zag er kleurrijk uit, mooi bruin vlees, dus ik dacht dat dat wel veilig zou zijn.
Krijg ik een soort doorzichtige bouillon, met 2 strookjes kool en grijze lapjes vlees wat een beetje leek op de vagina's op sterk water in museum Vrolik.
Ik dacht dat hij zich vergiste, maar nee het was echt het gerecht wat ik had besteld wat in de verste verte niet leek op de foto in het menu ik heb het geprobeerd, maar ik denk ook dat het smaakte als een vagina op sterk water
Er waren wat meer missers en uiteindelijk hebben m'n moeder en ik toch een soort voedselvergiftiging opgelopen want eenmaal thuis moesten we om de beurt naar de wc om daar het glazuur van de pot te spuiten.
Goede tip, ik heb er een paar toegevoegd.quote:Op donderdag 18 oktober 2018 14:29 schreef Piles het volgende:
Waren er nog pareltjes in het vorige topic? Misschien leuk voor in de OP
wat had je dan besteld?quote:Op donderdag 18 oktober 2018 15:48 schreef halfway het volgende:
Een keer een vol bord gebakken lever met uien gehad, gadver.
Maar dat laatste weet ik ook niet bij mijn 2 a 3 vaste restaurants.quote:Op vrijdag 19 oktober 2018 18:08 schreef Atak het volgende:
Gewoon twee of drie goede restaurants uitzoeken. Daarna vaste klant worden en daarbij laten. Ik heb wel eens vrienden of vriendinnen die iets anders willen proberen en dan moet je wel eens instemmen. Meestal is gewoon een tegenvaller. Dat het eten niet smaakt is een ding maar je weet niet wat ze in de keuken uitspoken.
Op de boulevard?quote:
En dan verbaasd zijn dat je genaaid wordt?quote:
Ik wel.quote:Op vrijdag 19 oktober 2018 18:31 schreef Mutsaers__78 het volgende:
[..]
Maar dat laatste weet ik ook niet bij mijn 2 a 3 vaste restaurants.
Dan ga je echt heel vaak uit eten, hebben ze een hele kleine kaart of wisselen ze nooit van kaart. Of een combinatie van alledrie.quote:Op vrijdag 19 oktober 2018 20:21 schreef RobinOok het volgende:
Twee à drie vaste restaurants? Dan eet je dus altijd hetzelfde?
Er zijn mensen die uit eten gaan om te eten, er zijn ook postzegelverzamelaars die steeds wat anders willen, en er is een grijsschaal daar tussen. Maar jij zal er wel een uitgesproken mening over hebbenquote:Op vrijdag 19 oktober 2018 20:21 schreef RobinOok het volgende:
Twee à drie vaste restaurants? Dan eet je dus altijd hetzelfde?
Nee, twee keer per week.quote:Op zaterdag 20 oktober 2018 10:00 schreef Atak het volgende:
Typisch Robin dit. Alsof ze elke week uit eten gaat.
Vier keer per week bij 2 a 3 vaste restaurants?quote:
De restaurants waar ik kom weten ze allemaal mijn naam en als je de mensen leert kennen dan krijg je ook wel een gevoel hoe het allemaal in de keuken gaat. Ik ben niet zo suffe kut die overal gaat eten zoals die met iedereen gaat.quote:Op zaterdag 20 oktober 2018 10:24 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Vier keer per week bij 2 a 3 vaste restaurants?
Heb je er iets van gezegd?quote:Op maandag 29 oktober 2018 16:06 schreef maily het volgende:
Koude borden ....
En toen de tafel werd gedekt terwijl de ober het bestek niet bij het heft vasthield maar bij het snijvlak van het mes en de gedeeltes van de vork en de lepel die je in je mond doet.
Ja. Ze keken me vreemd aan en toen kregen we nieuw bestek en op de juiste manier gehanteerd.quote:
Ze hebben blijkbaar geen Voedelveiligheid cursus gekregenquote:Op maandag 29 oktober 2018 16:08 schreef maily het volgende:
[..]
Ja. Ze keken me ongelovig aan en toen kregen we nieuw bestek en op de juiste manier gehanteerd.
En/of beleefdheidscursus.quote:Op maandag 29 oktober 2018 16:10 schreef Hexxenbiest het volgende:
[..]
Ze hebben blijkbaar geen Voedelveiligheid cursus gekregen
Dat vastpakken bij het snijvlak is wel een Voedselveiligheidscursus. Moet eigenlijk iedere medewerker van een restaurant kennenquote:
Nou... ik wel. Meermaals per week zelfs. Ik heb inderdaad een paar restaurants waar ik vaker naar toe ga (dat zijn er dan geen 2 - 3 maar een stuk of 10). Daarnaast wissel ik ook graag af. En soms zit er een pareltje bij die in mijn vaste rijtje komt (en af en toe valt er ook weer een af).quote:Op zaterdag 20 oktober 2018 10:00 schreef Atak het volgende:
Typisch Robin dit. Alsof ze elke week uit eten gaat.
Heb je dat daar al aangegeven?quote:Op maandag 29 oktober 2018 16:18 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
On topic: wat ik een tegenvaller kan vinden is een andere kok. Zo ga ik graag eten bij een bepaald restaurant bij mij in de buurt waar het eten niet alleen lekker smaakt, maar ook prachtig verzorgd is. Helaas is de nieuwe kok van grote stappen snel thuis. Het eten smaakt nog steeds prima, de opmaak is helaas ruk. En daar baal ik best van.
Ja. Natuurlijk. Hoezo?quote:Op maandag 5 november 2018 14:02 schreef RingBewoner het volgende:
[..]
Heb je dat daar al aangegeven?
Misschien dat de nieuwe kok zijn stijl kan aanpassen.quote:
quote:Op dinsdag 27 november 2018 21:30 schreef Fretwork het volgende:
Andouilette gegeten naar aanleiding van dit topic. Prima spul
Deze was gebakken in plaats van gekookt, maar smaakte beetje naar kipdij met wat orgaanvlees. Niet het allerlekkerst, maar wel te krijgen.quote:
Meer jouw stommiteit dan dat een restaurant daar iets aan kan doen.quote:Op zondag 2 december 2018 20:08 schreef MaLo het volgende:
Jaaaaaren terug op Rhodos, als voorgerecht Tzatziki besteld, ik kende het verder niet maar las op de slecht vertaalde kaart wel lekker. Iets met yoghurtsaus en komkommer.
Kreeg ik alleen een schaal met saus
Geen brood of komkommer of iets dergelijks om te dippen erbij.
Wist ik veel
Ja :’) maar daar was dit topic óók voor bedoeld tochquote:Op zondag 2 december 2018 20:14 schreef golfer het volgende:
[..]
Meer jouw stommiteit dan dat een restaurant daar iets aan kan doen.
quote:Het gaat in dit topic vooral om gerechten die je, al dan niet uit onwetendheid, besteld hebt en die verschrikkelijk tegenvielen. Dat kan zijn omdat de kok het verneukt heeft, of omdat je domweg niet wist wat je bestelde.
Oh ja. Dat was ook zo.quote:Op zondag 2 december 2018 20:33 schreef MaLo het volgende:
[..]
Ja :’) maar daar was dit topic óók voor bedoeld toch
[..]
Dat niemand van die bediening ook even vraagt of je brood ofzo wiltquote:Op zondag 2 december 2018 20:08 schreef MaLo het volgende:
Jaaaaaren terug op Rhodos, als voorgerecht Tzatziki besteld, ik kende het verder niet maar las op de slecht vertaalde kaart wel lekker. Iets met yoghurtsaus en komkommer.
Kreeg ik alleen een schaal met saus
Geen brood of komkommer of iets dergelijks om te dippen erbij.
Wist ik veel
Kan prima als een soort soep/voorgerecht gegeten worden hoor, afhankelijk van precieze variantquote:Op zondag 2 december 2018 20:08 schreef MaLo het volgende:
Jaaaaaren terug op Rhodos, als voorgerecht Tzatziki besteld, ik kende het verder niet maar las op de slecht vertaalde kaart wel lekker. Iets met yoghurtsaus en komkommer.
Kreeg ik alleen een schaal met saus
Geen brood of komkommer of iets dergelijks om te dippen erbij.
Wist ik veel
Namen en rugnummers graag.quote:Op dinsdag 4 december 2018 19:55 schreef Spiegelei het volgende:
We hadden met z'n tweeen spontaan het idee opgevat om uiteten te gaan naar de lokale Italiaan waar we wel vaker kwamen. Niet gereserveerd, het was stampvol.
Nope.quote:
Heb je betaald?quote:Op dinsdag 4 december 2018 19:55 schreef Spiegelei het volgende:
We hadden met z'n tweeen spontaan het idee opgevat om uiteten te gaan naar de lokale Italiaan waar we wel vaker kwamen. Niet gereserveerd, het was stampvol. We vragen of we er met z'n tweeen kunnen eten. Had het niet gekund ook prima, gaan we ergens anders kijken. Maar het kon prima werd gezegd en we werden ergens achterin aan een plastic tafeltje met plastic tuinstoelen gezet. Hmm okee, maar ach ja het is ook druk.
Vanaf dat moment zijn we letterlijk meerdere malen gewoon vergeten door het personeel.
We zaten aan die tafel zonder dat was gevraagd of we alvast wat willen drinken en ook geen menukaart. Naast ons zat een Duits stel. Gedurende de 40 minuten die volgden hadden we het idee dat dit stel uitgegeten was en aan het natafelen was. Hij een leeg glas, zij een bijna leeg glas rode wijn, lege borden voor hun neus.
Maar toen werden ineens de borden weggehaald en kwam kennelijk het hoofdgerecht, zonder dat nog werd gevraagd of ze nog wat wilden drinken. Daar moest de man z'n uiterste best voor doen om dat voor elkaar te krijgen.
Wij moesten ook enorm ons best doen om de menukaart te mogen inzien en ook nog eens een drankje te bestellen, wat vervolgens ook erg lang duurde voor het er was.
Voorgerecht was gewoon 'op tijd' maar we stonden wel droog, moet je verdorie weer echt je best doen om iets te drinken te krijgen. De serveerster die het voorgerecht kwam brengen was in ieder geval geenszins van plan onze drankbrstelling op te nemen...
Na lang wachten ons hoofdgerecht, maar goed het was dan ook druk, prima. Daarna lek het beter te gaan. Tijdig werd het afgeruimd en er werd gevraagd of we een nagerecht wilden.
Ik had eerder al gezien dat ze een kaasplankje hebben, dus dat wilde ik wel en mijn partner wilde alleen koffie. Vervolgens hebben we serieus 45 minuten gewacht, 2x weer doorgegeven aan 2 verschillende serveersters, voordat ik ben opgestaan en hen gezegd dat we die koffie en kaas niet meer hoefden.
We zijn ook serieus door 6 verschillende mensen bediend. Totale chaos. Het was veel te druk en waarschijnlijk kon de keuken het niet aan en sowieso liep de communicatie gewoon ruk. Erg jammer, leuke tent wel normaal gesproken. Maar nu kiezen we toch vlugger voor wat anders. Gewoon vanwege die ervaring. Ik denk wel dat we er weer een keer gaan komen, maar normaal gesproken waren we er nu al wel weer een paar keer geweest zeg maar.
Ik eet daar regelmatig omdat ik daar dan voor mijn werk verblijf, dan weet ik welke tent ik moet vermijdenquote:
Je had ook nog de andere versie kunnen zingen " een beetje geld voor een beetje liefde"quote:Op woensdag 5 december 2018 14:37 schreef hebikweer het volgende:
Leuk was wel dat de eigenaar van het restaurant de zus van songfestivaldeelnemer Nicole was. De hele zaak hing vol met foto's van Nicole. De zus keek echter niet heel erg blij toen we met z'n allen zeer luid en zeer vals `Ein bißchen Frieden' begonnen te zingen.
Ik denk dat ze het nog leuker had gevonden als jullie deze versie hadden gezongen...quote:Op woensdag 5 december 2018 14:37 schreef hebikweer het volgende:
De hele zaak hing vol met foto's van Nicole. De zus keek echter niet heel erg blij toen we met z'n allen zeer luid en zeer vals `Ein bißchen Frieden' begonnen te zingen.
spuit 11quote:Op donderdag 6 december 2018 09:33 schreef Techno het volgende:
[..]
Ik denk dat ze het nog leuker had gevonden als jullie deze versie hadden gezongen...
Of je informeert jezelf van te voren over wat wel en wat niet inbegrepen is en kijkt na wat de prijzen zijn van extra te bestellen zaken? Je laat het jezelf dus 'aansmeren'.quote:Op donderdag 7 februari 2019 16:43 schreef NoCigar het volgende:
Vaak zijn dat toch prijzen. In dure restaurants waarvan ik weet dat het duur is en dat accepteer, voel ik soms toch redelijk genaaid door de dingen die ze je erbij aansmeren of die achteraf toch belachelijke duur blijken. Het verpest een beetje het fijne en avondgevoel dat ik had kunnen hebben.
Laatst in Berlijn, bij restaurant Ernst. Daar suggereerden ze nog een borreltje bij de koffie, dat blijkbaar niet bij het grote vooruitbetaalde bedrag bleek inbegrepen kwam ik later achter. 'Nog een glaasje?' 'Tuurlijk' het zijn ten slotte maar erg kleine glaasje. Wel ¤ 17, 50 per glas,. Dat irriteert me dan, maar is nu gelukkig een beetje over. Voor die kutvingerhoedjes.
En bij Fred in Rotterdam, dat vind ik geen aanrader. We wilden gewoon een espresso en een cappuccino. Geen friandises, we zaten vol. Voor die twee kopjes hebben we zeker twintig Euro betaald, ik weet het exacte bedrag niet meer. Ik voel me nu nog steeds bestolen (na een jaar). Het hele restaurant is sowieso te duur. Blijf er weg zou ik zeggen.
Ga jij uit van koffie van 10 euro?quote:Op donderdag 7 februari 2019 16:46 schreef golfer het volgende:
Of je informeert jezelf van te voren over wat wel en wat niet inbegrepen is en kijkt na wat de prijzen zijn van extra te bestellen zaken? Je laat het jezelf dus 'aansmeren'.
Nee. En dat heb ik nog nooit ergens voor een kop koffie betaald. Zelfs niet in 3 Michelinsterrenrestaurants. Dus ik denk dat jij je vergist of dat er iets anders op de rekening stond.quote:
Ik denk eerder dat het restaurant zich vergist heeft. Maar goed, als jij het beter weet.quote:Op donderdag 7 februari 2019 17:05 schreef golfer het volgende:
[..]
Nee. En dat heb ik nog nooit ergens voor een kop koffie betaald. Zelfs niet in 3 Michelinsterrenrestaurants. Dus ik denk dat jij je vergist of dat er iets anders op de rekening stond.
Als er koffie voor een tientje op een rekening zou staan zou ik toch echt daarover iets gezegd hebben en het zeker niet klakkeloos betaald hebben.quote:Op donderdag 7 februari 2019 17:08 schreef NoCigar het volgende:
Ik denk eerder dat het restaurant zich vergist heeft. Maar goed, als jij het beter weet.
Het is ook zo wat om bij alles te vragen: "Wat kost dat?"quote:Op donderdag 7 februari 2019 16:46 schreef golfer het volgende:
[..]
Of je informeert jezelf van te voren over wat wel en wat niet inbegrepen is en kijkt na wat de prijzen zijn van extra te bestellen zaken? Je laat het jezelf dus 'aansmeren'.
Ik zou gewoon 7 euro ingehouden hebben op de fooi, de moeite van het melden niet waard.quote:Op donderdag 7 februari 2019 17:10 schreef golfer het volgende:
[..]
Als er koffie voor een tientje op een rekening zou staan zou ik toch echt daarover iets gezegd hebben en het zeker niet klakkeloos betaald hebben.
Of helemaal geen fooi gegeven hebben.quote:Op vrijdag 8 februari 2019 11:20 schreef FrankRicard het volgende:
Ik zou gewoon 7 euro ingehouden hebben op de fooi, de moeite van het melden niet waard.
Dubieuze naam voor een restaurantquote:Op donderdag 7 februari 2019 17:04 schreef MevrouwPuff het volgende:
Zondag was ik bij ‘se7en’ en dacht dat ‘krokante lasagna’ wel goed zou zijn als tweede gerecht. Ik liet me verrassen.
Bleek het te gaan om papadums met wat bolognesesaus, 2 plakjes tomaat en en blaadje spinazie.
Ik was verbaasd. Wie bedenkt dit?
Het is denk ik ook meer een eetcafé. Maar dan nog!quote:Op vrijdag 8 februari 2019 14:11 schreef Fretwork het volgende:
[..]
Dubieuze naam voor een restaurant
Precies, het restant was exact nul, toevallig.quote:Op vrijdag 8 februari 2019 11:20 schreef FrankRicard het volgende:
[..]
Ik zou gewoon 7 euro ingehouden hebben op de fooi, de moeite van het melden niet waard.
quote:Op woensdag 5 december 2018 08:29 schreef mascarpone het volgende:
Een keer bij Humphreys. Mix van de grill. Waaronder kip, die rauw van binnen was. De serveerster zou het de kok laten zien.
Ze kwam terug en zei dat de kok had gezegd dat hij de kip rosé had gegrilled. Maar dat als ik zou willen, dat ze hem ook well done konden maken...
hUH, volgens mij ben je verkeerd bediend, shaslick is geen lever. Heb je er niets over gezegd?quote:Op woensdag 5 december 2018 14:37 schreef hebikweer het volgende:
-In Duitsland konden we een keer uit diverse gerechten kiezen. Ook shaslick was een van de keuzes. Met de gedachte dat we een lekkere vleesspies zouden krijgen, bestelde iedereen dat. Het bleek echter een bord vol gestoomde lever te zijn, niet echt lekker.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |