abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 31 oktober 2018 @ 10:23:34 #251
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_182852317
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 10:20 schreef Schanu het volgende:

[..]

Vlokje is vandaag exact 5 maanden, dus dat duurt nog even :')
Potver ja, dan ben ik al 2 maanden over naar het peutertopic :o

Dan kom je gewoon zodra ze zich gedraagt als dreumes hier alvast naartoe ;)
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_182852616
Dreumesbuien. O+. Die van mij is nog maar een paar dagen een dreumes, maar ze kan al zéér verontwaardigd reageren als ze 'nee' te horen krijgt. 'Hoezo mag ik niet op het aanrecht klimmen als ik daar zin in heb?' :{w . }:| .

Poeh zeg, vroege vogels hier! Sterkte. :X. A. (ik begrijp dat voorletters niet meer mogen? Dan noem ik haar Bob) slaapt graag uit. Sinds een poosje sport ik in het weekend 's ochtends om 9 uur, en dan moet ik wel echt een wekker zetten. :+.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_182853507
Er was net (vanaf 10:00 uur ongeveer) een boeiend onderwerp op BNR radio. Trommelvliesbuisjes zijn onnodig bij veel kinderen en diverse ziekenhuizen plaatsen ze al niet meer. Kan het uiteraard niet terug vinden op de site. :')
Je raekt an de dinge geweun.
  woensdag 31 oktober 2018 @ 15:00:39 #254
198417 Lastpost
Rotterdammert!
pi_182857199
Zag dat ik nog in het verkeerde topic rond hing, die van ons valt ook al een tijdje onder de dreumes (16 maanden) en hij is ook lekker onmogelijk af en toe. _O-

Hier ook nogal wat verontwaardiging wanneer we een keertje nee zeggen, vooral in combinatie met eten. Verder hebben we al ons servies ondertussen maar verkast naar de voorraadkast omdat ie alles eruit haalt om in die kasten te zitten en die kinderclips sloopt. Ons huis lijkt af en toe in zo'n anti-kraak staat met meubels waar niets in zit of op staat. :')

Maar verder is het een heerlijk ventje, slaapt over het algemeen klokje rond en een echte stuiterbal die het liefst de hele dag buiten is om te spelen met water. Z'n woordenschat begint nu echt op gang te komen en de eerste echte stappen worden gezet, waarna ie een applausje verwacht. :D
pi_182872389
Haha lastpost, dan ben je hier beter op je plek ja, met je dreumes!

En ik weet dat ik het niet moet zeggen, maar mijn dreumes die 2x per nacht wakker wordt sliep het klokje rond afgelopen nacht :o .
Ze kreeg eerder de borst dan normaal, want moe/honger en viel daarmee in slaap om 19:30. Na een uurtje in onze armen toch maar in bed gelegd zonder de luier, tandjes, pyjama, slaapzak, haartjes, verhaaltje wat dan ook te doen. In de veronderstelling dat ze vast snel wakker zou worden. Slaapt ze tot 7:15 en ook daarna konden we prima eerst alles doen zonder perse eerst de borst te moeten, zo fijn! En een top verjaardagscadeau voor papa.
Ik kijk alweer uit naar de volgende nacht doorslapen, over 2 maanden ofzo :D. Zelf lagen we natuurlijk al vanaf 6:30 wakker en vriend maakte zich al zorgen of ze het nog wel deed en is vannacht een paar keer gaan kijken. O+

Nu onderweg naar de speelhal!
pi_182876143
Ik heb net knallende ruzie met mijn moeder gehad via de telefoon. N.a.v. een door haar gestuurd appje die bij mij verkeerd viel. Ons contact is al niet denderend maar wordt steeds complexer. Helemaal gelet op haar psychische toestand. Het komt er nu kort gezegd op neer dat ik heb gezegd dat ik haar maandag niet op de verjaardag van Jewel kan hebben omdat die gaat aanvoelen dat er iets in de lucht hangt. En nu voel ik me verrot schuldig, boos en verdrietig. Dat mijn dochter haar oma er niet bij heeft op haar verjaardag... maar ik voelde me zo in de hoek gedrukt dat ik echt niet anders kon. En vrouwlief stond achter de keuze, sterker nog gaf aan dat ze haar helemaal niet meer hoeft te zien

Net toch wel boel traantjes om gelaten.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_182876504
Lekker Nolita! Die nacht nemen ze je iig niet meer af. Hier afgelopen nacht ook eindelijk weer een doorslaapnacht en ik voel me ook gelijk zoveel fitter!

Woont ze ver weg Schanu? Ga er anders gewoon langs/vraag of ze langs wil komen. Appjes en zelfs bellen kan conflicten juist verergeren omdat de bedoeling/intonatie niet altijd goed over komt. Dit overigens alleen doen als dat voor je eigen gemoed belangrijk is.

Dat ze er niet bij is op de verjaardag zou ik overigens voor Jewel niet zo zwaar aan tillen als je genoeg ander bezoek hebt, die mist haar op de dag zelf waarschijnlijk niet eens als je er niets over zegt. En spreek gewoon een andere dag af om het met oma te vieren, dat vindt ze waarschijnlijk alleen maar leuker.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_182877123
Ja hoi, sinds gisteren heb ik weer een heuse dreumes in huis *O*
Moet nog wel een beetje wennen aan het idee van geen baby meer, het afgelopen jaar is voor mijn gevoel zo ontzettend snel gegaan...
pi_182877146
Wat een nare situatie Schanu! Is er een mogelijkheid om het face to face nog uit te spelen voor de verjaardag maandag?
pi_182881671
Welkom bij de dreumessen Miss! *O*

Voor wat betreft mijn moeder, het ligt ingewikkeld en is iets wat altijd heeft gespeeld. Niet iets dat face to face uitgesproken kan worden omdat het steeds terugkomt, we hebben er al zoveel gesprekken aan gewijd en het is steeds weer een andere trigger die een wig drijft.

Ik blijf nog even in dubio zitten over de verjaardag van Jewel maar ben idd al lang blij dat zij nog te klein is om het echt te beseffen. Mijn moeder zou sowieso al niet tijdens de viering voor vrienden (zaterdag) en de viering voor familie (zondag) komen omdat ze de drukte niet aan kan. Ze zou maandag op de verjaardag zelf langskomen, ik denk dat ik haar nu uitnodig voor een andere dag zodat vrouwlief er dan niet bij hoeft te zijn en dat ze puur voor de meiden mag komen. Want ik denk niet dat ik het over mijn hart kan verkrijgen dat zij als oma de verjaardag van haar 1e kleindochter moet missen..
  donderdag 1 november 2018 @ 19:43:13 #261
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_182884499
Jezelf compleet voorbij lopen emotioneel is denk ik minder leuk voor een kind dan dat 1 iemand er niet is.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  donderdag 1 november 2018 @ 19:55:42 #262
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_182884802
Even over de zware onderwerpen heen denderend:

Moeten jullie je kinderen ook dwangvoederen? Ontbijten gaat hier zo:

- ik zet bordje pap voor Jacob neer. Hij kijkt kritisch en slaat met zijn lepel op tafel
- ik bied een eerste hapje aan. Jacob wendt resoluut zijn hoofd af
- ik doe een klein beetje pap op mijn pink en stop dat in de mond van een hevig protesterend kind
- ik herhaal dat: hij protesteert nog voor de vorm
- ik bied weer de lepel aan. Jacob opent enthousiast zijn mond
- Jacob eet minimaal 80% vd pap (met eigen controle, ik stop niks meer in zijn mond, hij komt zelf naar voren om te happen)

Elke dag.

Avondeten gaat ook vaak zo. Het gaat niet over zelf doen, want avondeten mag zelf. Met bestek of handen, dat maakt me niet uit. Maar hij moet meestal over een randje geduwd als het ware. Ik voel me er niet slecht over maar vind het wel maf.

[ Bericht 1% gewijzigd door Lemijn op 01-11-2018 20:06:54 ]
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_182884982
Hier gaat t eten soms net zo lemijn :Y we moeten hem even overtuigen dat t iets lekkers is en geen lava. Soms is t al genoeg om n klein beetje op zn lip te smeren _O- en daarna ist over. Vooral bij dingen die hij niet direct herkent :D
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  donderdag 1 november 2018 @ 20:12:05 #264
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_182885087
Welkom Miss_Congeniality en dreumes! *O* .

Hoera voor 1 doorslaapnacht voor Nolita! Die pakken ze je inderdaad nooit meer af. En hee, als ze het elke nacht deed dan was het niet meer bijzonder. ^O^ .

Over nee zeggen: ik doe dat heel weinig, niet omdat alles mag maar er mag best veel en zo niet dan gebruik ik meestal andere woorden. Maar als ik nee zeg dan snapt hij het heel goed!

Schanu, ik denk alleen dit: breng het belang van de eerste verjaardag in je hoofd tot kleinere proporties. Of dat nou terecht is of niet, het haalt de druk er misschien wat af. En maak een plan over de rol die je moeder in jullie leven mag/kan spelen, stel daar dan ook een grens. Hopelijk laat je je daardoor wat minder door haar raken, en kan je zo'n ruzie aan de telefoon voorkomen. Makkelijk praten van een afstand, ik weet het.

---
Zo. Jacob ligt een uur in bed en het eerste tripje naar boven heb ik alweer gemaakt. Ik dacht dat het thema van de week tanden was, maar hij zit weer heel consequent aan zijn rechter oor te friemelen ook. Dus welja, de paracetamol zit er weer in. Gelukkig protesteert hij daar nooit tegen. En als ik even met hem op de arm in zijn kamer sta wijst hij na een poosje naar zijn bed: 'die!'. Jammer dat de wens tot weer in bed liggen meestal afneemt in de loop van de nacht.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_182885686
Hier geen problemen met eten, dit kind eet werkelijk alles :9
En dan vooral datgene wat wij nuttigen, hij komt dan aangesneld en wijst naar het eten ‘dieseee’.
pi_182886294
Wij negeren Kwark zijn eetgedrag. Het is super gezellig aan tafel, we doen zelfs dansjes en zingen liedjes tijdens het eten maar ik kijk niet hoe hij heet en zeg niets over hoe en of hij eet.
Als ik namelijk kijk of hij iets nieuws wel eet of wil proeven dan is hij super paranoïde. :')

Hij is nog wel heel kieskeurig met eten en wil eigenlijk geen nieuwe dingen proeven maar het is eigenlijk wel standaard gezellig aan tafel zonder daar moeite voor hoeven te doen. Vind ik allang prima.
Oh, I wish I could, but I don't want to.
pi_182887182
Lemijn, hier gaat het precies zo, niet bij ontbijt, maar vooral bij de warme maaltijd. We moeten Simon inderdaad overtuigen dat iets lekker is.

Schanu, moeilijke situatie, :*

Nolita *O* voor de doorslaapnacht!
  donderdag 1 november 2018 @ 21:47:35 #268
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_182887203
Ik weet dat dat het advies is (ignore ignore ignore) en ik had me dat dus ook voorgenomen. Maar dan zou hij echt véél minder eten, en het is al geen dikzak. Alhoewel ik weet het natuurlijk niet zeker maar er zijn nu ook maaltijden dat hij vrijwel niks eet en ik bemerk geen inhaalgedrag.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_182889284
Maar je hebt ook geen zicht op wat hij drinkt, toch? Wellicht compenseert hij daar mee. Wij compenseren slecht eten ook met een grotere fles of wel/geen toetje en welk toetje.

Hier heeft Lala overigens hetzelfde, die smeer ik soms wat op haar mond zodat ze het maar proeft, daarna gaat het meestal probleemloos. Gisteren heeft ze zo boven verwachting netjes vier halve taco's naar binnen gewerkt. Alleen tandenpoetsen lijkt op kindermishandeling (terwijl Em netjes meewerkt... en een paar maanden geleden was dat andersom).
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_182889479
Maar Lemijn, is dat advies niet meer dat je er geen urenlange machtsstrijd van moet maken? Mijm eet probleemloos zolang hij het ZELF mag doen, maar dan ook niet proberen om een lepel in de buurt te brengen. Peuter daarentegen moet ik echt wel aansporen, soms ook een beetje streng. En op dagen dat hij echt niet wil is het ook prima. Als Jacob uiteindelijk met plezier eet lijkt me dit niet een hele slechte methode.

Mijm zingt sinds deze week met het nieuwste lied van Armin van Buren. Favo van zijn broer. Dus als wij hier roepen: all we ever hear from you is..... roept Mijm: blblblbllaaablblaaaa. Ik keur het goed :7

Schanu, ik heb niet echt advies voor je, maar wel een knuffel omdat de situatie gewoon rot is :*
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  vrijdag 2 november 2018 @ 04:55:34 #271
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_182890942
Haha LeSage, wat schattig O+

Oef Schanu, wat een rotsituatie :{ Hopelijk vinden jullie een oplossing die voor alle partijen (een beetje) werkt :*
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_182891396
Schanu: wat een rotsituatie! :*

Over eten: meneer eet hier eigenlijk nooit meer groenten. Hij moet het gewoon niet. We krijgen het ook niet in zijn mond om te laten proeven, dan duwt ie onze hand weg. Aardappel/pasta en vlees gaan wel goed, maar als alles door elkaar zit, eet ie het ook niet want groente. Avondeten eet hij trouwens sowieso heel matig. En gezien zijn gebrek aan vetjes maak ik me daar soms wel zorgen over. Aan de andere kant ga ik er maar vanuit dat het gewoon wel weer goedkomt, het is een blij en tevreden kind. En strijd wil ik echt niet.
pi_182892763
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2018 20:47 schreef Flav het volgende:
Hier geen problemen met eten, dit kind eet werkelijk alles :9
En dan vooral datgene wat wij nuttigen, hij komt dan aangesneld en wijst naar het eten ‘dieseee’.
Hahahaha +1
Dezedezedezeeee! _O-
  vrijdag 2 november 2018 @ 09:30:53 #274
149959 SQ
snelle trees
pi_182892875
"DEEEEEES! DEEEEEES!"
disclaimer
pi_182892959
Het is hier ook steeds proberen wat hij deze keer wil. Woensdag heb ik hem een rijstgerecht van stokjes gevoerd. Voor de lepel ging z'n mond niet open, maar voor de stokjes wel. :') De ene ochtend moet ik hem z'n boterham in stukjes aanbieden, de volgende keer wil hij hem in z'n geheel. Ik probeer maar een beetje en als hij echt niet wil dan grist hij het uit z'n mond en gooit ermee. Slecht avondeten is hier wel reden tot een kwartier later even fruit aanbieden. Dat gaat er altijd wel in en dan heeft toch iets meer in z'n buik.
Morgen ben ik vast weer mezelf.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')